BlueCollar JobSupply Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 98 ocen.

BlueCollar JobSupply Sp. z o.o.
3 98 6 1

Opinie o BlueCollar JobSupply Sp. z o.o.

Julita

@były pracownik, dziękuję za wartościowy wpis na temat kwater. Czy możesz napisać coś więcej o samej pracy w Danii? Jak Ci się tam pracowało? Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami i na kontrakcie? Czy gdyby nie sprawy prywatne, przedłużyłbyś kontrakt z firmą BlueCollar JobSupply? Te informacje mogą być pomocne dla przyszłych kandydatów do pracy. Twój wpis może być pomocny dla innych.

były pracownik

Do Julity - ja pracowałem z nimi bilko rok prawie. Na start dostałem mieszkanie - rewelacji nie było wieć po miesiacu sam sie rozeznalem po okolicy i wynajołem - ciut droższe to fakt ale dla mnie komfort tez mial znaczenie. Wystarczy ze dasz wypowiedzenie umowy o zakwateroanie ktore masz na starcie i znajdziesz cos sama - nie musisz mieszkac w tym co oni ci znajdą. Jedni dostają fajne kwatery inni slabe - zalezy od rejonu Danii chyba. Sama firm nie robi z tym problemów ani w sumie z niczym - jak dobrze pracujesz to wszystko jest spoko. Ja zjechałem bo dziewczyna .. ale kto wie.. moze wróce ;)

Robert

Wszystko zależy od tego jakie zapisy znajdują się w umowie. Tu nie ma innych działań, mogą być tylko zgodne z umową!!

Karol

To chyba normalne, że trzeba zapłacić a mieszkanie!!

anonymous
@Karol 25.06.2018 11:07

Sorry ale nie rozumiem co jest normalne.dla mnie normalne jest to że pracodawca opłaca kwatery jeśli nie to płaci diety obowiązujące w danym kraju

Julita

@Karol, agencje pracy różnie podchodzą do kwestii zakwaterowania. Wszystko zależy od agencji i od przyszłego pracodawcy. Czasami trzeba pokryć w całości koszty zakwaterowania, czasami tylko częściową kwotę. Zdarza się też, że firmy opłacają zakwaterowanie pracownikom. Czy ktoś z obecnych współpracowników firmy BlueCollar JobSupply mógłby wypowiedzieć się w kwestii zakwaterowania? Jak wyglądają warunki? Czy można wynająć coś samodzielnie?

Igor

Podpowiedzcie jak współpracuje się z agencją? Jak organizują pobyt na miejscu?

Zdzich
@Igor 15.06.2018 14:43

szukają zakwaterowania , ale trzeba za to płacić albo odciągną ci z ynagrodzenia - normalka. Czasami jest spoko - czasem lepiej poszukać czegoś samemu - bo może być taniej no ale na początek jak jedziesz i nie masz to dobre ito a po chwili mozsze sam szukac - polecam - ja tak zrobiłem. Poza tym spoko- kase placa, dokumenty załatwiają, kwestia tylko jaka dostajesz stawke . Maja rozne w ofercie. Warto probowac na początek przez nich - lepiej niż samemu

Max

Może ktoś powie jak wygląda praca w hobro a mianowicie szukają monter a spawacza jak to wygląda ile z tego jast spawania a ile montażu . A jeszcze nigdzie nie piszą jakie stawki sa tam i ile mniej więcej biora za mieszkanie

Julita

Moi drodzy użytkownicy forum, przypominam że wypowiadacie się na forum publicznym - dlatego proszę o zachowanie podstawowych zasad kultury słowa. Komentarze które nie dotyczą firmy, ale mają na celu obrażenie kogokolwiek nie są mile widziane na forum i mogą być usunięte z wątku! Widzę że opinie o firmie na ten moment są bardzo mieszane. A jak wygląda kwestia zakwaterowania? Firma organizuje zakwaterowanie dla swoich pracowników? Nie ma problemu ze zjazdami do Polski co jakiś czas?

Witek

Opinie o agencji są tak różne jak różni są ludzie i tyle.

Grzegorz

Widze ze ktoś miał slaby dzień , i swoje zale wylewa w internecie. Ja osobiście bardzo chwale sobie osoby pracujące w tej firmie. Zero problemów bardzo pomocne , zawsze zyczliwe. A takie teksty pokazuja wlasnie z kim osoby w agencjach maja do czynienia. Pozdrawiam

Tadeo
@Witek 13.05.2018 22:47

Proste. Jestem w Hobro i spoko - dużo lepiej niż na podobnych kontraktach w Polsce. Wiadomo po co się wyjeżdża do pracy - pracować!

Seba

Nie wszystkie agencje mają świetną tudzież bardzo dobrą reputację na rynkach pracy. Częściowo ze względu na przekręty które robią a częściowo ze względu na jakość kapitału ludzkiego jakim dysponują... Zawsze tak było, jest i będzie że owe Pośredniaki znajdą swoich fanów oraz wrogów. Czytam komentarze o BlueCollar w Odense oraz JobSupply ze Szczecina i pomyślałem że również się wypowiem... Do Danii trafiłem ponad dwa lata temu właśnie z firmami wspomnianymi powyżej. Na poczatku były drobne, mało istotne problemy związane z nie znajomością prawa pracy duńskiego pracodawcy co do zatrudnienia obcokrajowca. Agencja chcąc jak najwięcej zarobić przetrzymała mnie na umowie agencyjnej kilka miesięcy dłużej niż powinna. W końcu jednak zawarłem umowę na czas nieokreślony z samym Duńczykiem. W ciągu tych 2 lat dwukrotnie awansowałem i póki co jestem zadowolony. A to wszystko dzięki Agencji JobSupply która jest częścią firmy BlueCollar.

JOP

Tylko nie do DS HOBRO Zakład karny przy tej firmie to jest nic. Chcesz wrócić w trumnie to wyjedź do DS HOBRO.

Neutralna
@JOP 21.11.2017 21:11

Witam, co ci ludzie wypisują za głupoty. W Hobro pracuje ,moj mąż już 4 lata i jest okey, jakie wykorzystywanie, tak jak wszędzie trzeba pracować , nikt nie zapłaci za obijaństwo , głupoty wypisujecie , Firma wypłaca regularnie pieniądze , wszystkie inne świadczenia bez problemu, zaznaczam , w Polsce także nikt za darmo nie płaci, więc zastanówcie się co wypisujecie , /to Polak dla Polaka jest wrogiem i to za granicą, byłam także w pracy i wiem jak jest , piszcie prawdę

anonymous
@JOP 21.11.2017 21:11

Faktycznie Hobro ma opinię adekwatną do tego co tam się dzieje... Niestety masakra.

Darek z Danii

Witam! Swiat sie zmienia ale polskie firmy i agencje nie: czas dla nich zatrzymal sie. Pracownik poszukujacy pracy oczekiwalby podania na wstepie stawki.Tutaj w Danii to standart. Lakoniczny zwrot,,atrakcyjna stawka" jest reliktem minionych czasow z PRLu i nic nie wyjasnia.Zle to swiadczy o tej firmie na samym wstepie.

Marcin z Danii
@Darek z Danii 07.05.2018 20:25

chyba wystarczy zadzwonić i zapytać co to za atrakcyjna stawka ;)

Kristof

pracowałem przez nich to bylkrótki kontrakt, ale wszystko było wpozondku. jak cos ciekawego bedzie to chetnie z nimi wyjade. mi krzywdy nie zrobili.

Adam

Jak się pracuje z firmą za granicą? Można na nich polegać?

Spawacz1

A jak jest w Lem produkcja łyżek do koparek? Powie ktoś coś?? Spawacz

Pati

Agencja niewarta zaufania! Osoby pracujące w biurze (Szczecin) są niekompetentne, a koordynatorzy w Danii mają gdzieś przyjeżdżających na obcą ziemię Polaków. Za pośrednictwem Jobsupply wyjechałam na produkcje, po przyjeździe, gdy zobaczyłam warunki zakwaterowania od razu wróciłam do Polski. Zakwaterowania tragiczne, było by to do zniesienia gdyby nie koszty -około 700 DKK tygodniowo! Wysyłają typową siłę roboczą, do bardzo cieżkiej pracy za grosze. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że umowy które się podpisuje są tak naprawdę g*wno warte, bo w każdej chwili mogą ci powiedzieć pakuj się i wracaj. Nie polecam, jeżeli pierwszy raz jedziesz za granice do pracy, to zdecydowanie nie przez tą agencje.

JobSupply Polska Sp. z o.o.
@Pati 12.09.2016 19:45

Szanowna Pani, chcielibysmy odniesc sie do stawianych przez Pania zarzutow: 1. Jesli zakwaterowanie nie spelnilo Pani oczekiwan, nalezalo nas o tym poinformowac. Przed wyjazdem otrzymala Pani szereg informacji dotyczacych warunkow mieszkania oraz niezbedne dane teleadresowe w przypadku jakichkolwiek problemow (numer alarmowy oraz kontakt do naszych koordynatorow). Otrzymala Pani rowniez informacje, ze zakwaterowanie jest tymczasowe i zostanie znalezione nowe, bardziej korzystne oraz zlokalizowane blizej zakladu pracy (po okresie okolo tygodnia), poniewaz obecnie trwa sezon w Danii, zwlaszcza w takich miejscowosciach jak Esbjerg czy Outrup i Pani na te warunki przystala. 2. Pisze Pani o ''ciezkiej pracy za grosze'', ale w zdaniu poprzedzajacym to stwierdzenie informuje Pani, ze wrocila do Polski jak tylko zobaczyla warunki zakwaterowania, co pozwala stwierdzic, ze w ogole nie rozpoczela Pani pracy - skad wiec wnioski, ze praca jest ciezka i za grosze? Mamy sporo pracownic/pracownikow, ktore/rzy chetnie wracaja w kolejnym sezonie do pracy. Pragniemy rowniez nadmienic, ze jedyna osoba, ktora zjechala niemalze zaraz po dotarciu na zakwaterowanie byla Pani, ktora przyjechala do pracy sezonowej z maloletnim dzieckiem - przyzna Pani, ze zatajanie takich informacji czy tez zabieranie dziecka na zakwaterowanie udostepnione przez dunskiego pracodawce, gdzie przebywaja rowniez inni pracownicy fizyczni/sezonowi jest co najmniej niestosowne oraz nie w porzadku wobec wlasciciela mieszkania, ktory przekazuje klucze osobom wczesniej do tego upowaznionym. Regulamin mieszkaniowy rowniez jasno okresla warunki zamieszkania, czyli: na zakwaterowaniu moga jedynie przebywac pracownicy naszej firmy, w przypadku nie zastosowania sie do regulaminu mieszkaniowego, umowa najmu moze zostac wypowiedziana ze skutkiem natychmiastowym. Regulamin zostal przez Pania podpisany, a co za tym idzie jego warunki rowniez zaakceptowane. W przypadku innych kwestii, ktore Pania nurtuja zapraszamy do kontaktu bezposredniego. Pozdrawiamy, Zespol JobSupply Polska Sp. z o.o.

shaman
@JobSupply Polska Sp. z o.o. 13.09.2016 14:23

Wodpowiedzi , po tych wszystkich komentarzach , jakie tu czytałem , i tym pod którym teraz odpowiadam stwierdzam ,że macie Panstwo problem, tylu niezadowolonych , a ci co pochlebne opinie wypisują to typowy służalczyk polaczek , gotowy dostać codziennie kopy w tyłek i michę zarcia w zamian za możliwość pracy , no i oczywiście tzw. (usunięte przez administratora) , za długo pracuję zagranicą by nierozpoznać po pierwszych wpisać takiej przekrętnej Agencji

Mlod

Witam czy wybiera się ktoś do Hobro 14 lub 13 stycznia?

Dandi
@Mlod 08.01.2018 17:14

Wyjechałeś kolego do Hobro ?Jakie tam są warunki ?Proszę o szczerą ospowiedź

mlod
@Dandi 26.02.2018 16:07

Musisz sam to przeżyć i albo sie nadajesz i cos potrafisz albo nie i wracasz do domu

Botdan
@Dandi 26.02.2018 16:07

zależy jak trafisz.. odradzam

Julita

Na stronie BlueCollar JobSupply Sp. z o.o. można znaleźć wiele ofert pracy za granicą (Dania, Hobro i inne) - dokąd najlepiej wyjeżdżać? macie informację jak wyglądają warunki zakwaterowania? Zaczyna się sezon i wszystkie opinie osób które już wyjeżdżały z tą firmą będą użyteczne ;)

Twardziel

Ha ha ha, ludziska co wy piszeta.. ja tu pracuje już ponad rok i jak was czytam to smiac się chce. Przyjezdzacie do pracy nie na wakacje. Około 100 chlopa nas tu jest i zyjem sobie a przez takich słabeuszy co to nie chce się pracowac tylko zlą opinię rodakom robicie – wstydzis się musimy za takich. Kto pracuje ten ma.. zawsze i wszędzie tak było i będzie.

POLAK
@Twardziel 23.11.2017 12:56

Tak lubisz pracować i znasz się na pracy to dlaczego wyjechałeś z Polski. Będąc dobrym fachowcem spawaczem w Polsce teź byś dobrze zarobił. Są dwa powody albo uciekłeś od żony albo jesteś ze wschodniej biedniejszej Polski gdzie żądzii zabobn więcej daje się na tace niż wypłatę. Tak czy inaczej nie zazdroszczę Tobie dla kilku srebrzaków (usunięte przez administratora) sobie życie w DS Hobro szacun i podziw więcej takich desperatów

DO TWARDZIEA
@Twardziel 23.11.2017 12:56

Jak tak dobrze to napisz ilu rodaków przewinęło się przez tę firmę w roku. Cały czas pośrednicy ze Szczecina werbują do DS Hobro . Z tego co werbują to nie powinno was być sto chłopa tylko tysiąc co się stało z tym dziwięćset chłopa odpowiedz to z chęcią z Tobą popolemizuje

the best
@DO TWARDZIEA 26.11.2017 21:46

bo tak jest polska mentalność ż 90% uważa się za fachowców a tak napradę to partacze i nic nie umieją, jadą do pracy na chybił trafił ,może się im uda...ale czas weryfikuje ich umiejętności i po prostu odpadają....dlatego jest taki nabór,,,fakt nie płacą kokosów ale kasa jest zawsze na czas...

popapraniec
@the best 13.02.2018 20:43

nie płacą kokosów ale kasa jest zawsze na czas jezu masakra jakaś wszędzie gdzie gówniano płacą to jest kasa na czas więcej poświęceń chłopaki pracujcie za 10 euro oby kasa była na czas tak właśniie stawki same się utrwalają

Normalny
@Twardziel 23.11.2017 12:56

Jak żeś taki twardziel to ciekawe dlaczego żeś wyjechał za granicę szukać pracy

ciekawski

A do jakiej firmy szukają na takie stanowisko: Operator CNC (pracownik produkcji) Miejsce pracy: Odense

jan

Witam, wybiera się ktoś do Rudkøbing (szlifowanie i malowanie elementów) 5.02.2018r.?

Edi

Ja szykuje się do pierwszego wyjazdu za granice ale chyba jest jakiś przestój bo dzwonię do nich i mówią ze nie teraz naboru. Ale polecił mi ich kolega co jeździ z nimi do Hobro już drugi rok i sobie chwali – że wszystko jest ok, że załatwiają formalności a praca jest pewna. Mam nadzieję ze szybko dostane jakąś propozycje

Wojtek

Witam ,mam małe pytanie czy montujecie coś z lin macie coś alpinistów przemysłowych? Pozdrawiam wszystkich

Baśka

@Bartek Uważam, że jeśli masz dowody na to co piszesz to powinieneś zgłosić to we właściwym miejscu a nie na forum?

forumowicz
@Baśka 14.09.2017 09:49

I bardzo dobrze ze pisze przynajmniej wiemy jaka jest agencja i jaka tam praca

Marcin

Ja mam odmienne zdanie na temat tej firmy jest źetelna na czas płacą a jak to między ludźmi zawsze ktoś sie znajdzie co mu nie będzie pasowało

Janek

Każdy powinien się dobrze zastanowić zanim skorzysta z oferty pracy za granicą przez agencję. Firmy muszą zarabiać ale przynajmniej człowiek ma wszystko zorganizowane na miejscu.

JobSupply

Panie Andrzeju (do Magowiec, do WYCYKANY) już wystarczy.. tych opinii, które Pan publikuje po swojej pierwszej 4 dniowej obecności w nowej pracy za granicą. Przykro nam, że nie odnalazł się Pan w nowych realiach zawodowych (DS Hobro), ale naprawdę proszę nie obrażać tych wszystkich, którzy tam pracują, są zadowoleni i nie mają czasu na komentowanie pańskich zarzutów. z poważaniem, Zespół BlueCollar JobSupply , Szczecin

Kolega naciągniętych

Do TWARDZIELA. Piszesz jak byś był ze Szczecina z firmy werbującej do zakładu karnego w Hobro a nie jak pracownik z Polski czy Rumuni. Ciekawe dlaczego na produkcji nie ma Duńczyków tylko narzekający Polacy i Rumunii. Odpowiedź mi na to pytanie to porozmawiamy

Beniek

I jak .. pojechales? Ja czekam na miejsce bo teraz podobno już nie przyjmują a słyszałem od znajomka, który tam kiedyś robil ze jak się raz dostaniesz to można pracować latami. Ja szukam już czegos na dluzej..

Karollll

Wybieram się w kolejnym tygodniu 1 raz do Hobro - spawacz. Jedzie ktos tez? Byłoby raźniej. w razie co kontakt 500020467.

Zostaw opinię o BlueCollar JobSupply Sp. z o.o. - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BlueCollar JobSupply Sp. z o.o.