Dr.Oetker Polska

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Dr.Oetker Polska Sp. z o.o.

Opinie o Dr.Oetker Polska Gdańsk

Nie przegap nowości o Dr.Oetker Polska Sp. z o.o.!

02.12.2014 13:00

Firma stabilna, międzynarodowa z rozwiniętym socjalem. Jedyny minus to załoga w Gdańsku. Niekompetentni ludzie, którzy tam pracują ze względu komunistyczny Dział Kadr, który nic nie ma wspólnego z nowoczesnym HR i rekrutacją. Zatrudniają kogo popadnie, po znajomości, z ulicy i efekt jest jaki jest.
    Drino

26.11.2014 09:25

Podzielam zdanie kolegi - jeżeli ktoś podjął już pracę to musi się wykazać nieco własną inwencją twórczą i podjąć ryzyko pracowania w swoim stylu. Najważniejszy i tak jest cel, którym jest jakby nie było odnoszenie jak najwyższych wyników. Każdemu o to chodzi i jeden sobie wybierze taką formę pracy inny inną - to normalne.
    marta

22.10.2014 09:20

Czy ktoś mi może coś powiedzieć na temat przełożonych mam tu na mysli brygadzistów ( brygadzistki),czy wspierają pracowników czy też liczą tylko swoje i bronią własnych 4 liter. na kogo trzeba uważać??

19.10.2014 18:36

nie mam pracy ponad moje siły. W Oetker delikatnie mówiąc nikt się nie przemęcza. Liczy się włażenie w (usunięte przez administratora) i podlizywanie, bo 75% załogi pracuje tam z przypadku, bez kwalifikacji, to i podatność na wazelinę jest duże.

26.08.2014 05:59

Kinol - to może napisz jeszcze co robisz w tej znośnej pracy
    Ola

24.08.2014 19:03

nie polecam pracy w Gdańsku. Firma jest bardzo dobra, ale do kadry kierowniczej to delikatnie mówiąc firma szczęścia nie ma. Praca w Łebczu jak najbardziej.
    Lolek

27.06.2014 08:11

oni raczej nie ogłaszają jak mają wakat. Wszystko rozgrywa się za murami.Znajomi, rodzina itp. Firma jest dobra,to i cięzko się dostać. Dlatego warto tam się przejść od czasu do czasu osobiście i zapytać o "rekrutacje".

20.05.2014 15:40

widzisz strzała, bo się źle zabrałeś do rzeczy. Trzeba było iść osobiście do Pani (usunięte przez administratora)/Dr. Kadr/.Znam osobę która poszła z partyzanta z CV i pracę dostała.A tak, wysyłając cv via E-mail jest całkowicie anonimowy.
    strzała

20.05.2014 14:32

moja sprawa z rekrutacją nie wygląda wcale... niestety. kilka dni po tym poście dostałem info mailem, że... mi bardzo dziękują, więc nawet zaszczytu rozmowy nie dostąpiłem. cóż, takie życie.

15.05.2014 13:13

Gdańsk to głęboka komuna, aż dziw że właściciele utrzymują taki twór.

21.04.2014 17:57

Strzała, w Gdańsku było kres przedświąteczny i produkcja przedświąteczna z tego powodu pewnie obsuwka. Dzowoń od jutra do Halinki do skutku, najwyżej Cie objedzie.
    strzała

20.04.2014 12:50

czy ktoś się orientuje, co z naborem na specjalistę ds. personalnych w Łebczu? ogłoszenie było do 18.03., jak dzwoniłem ostatnio, to kadry w Gdańsku twierdziły, że w minionym tygodniu będą albo zapraszać na rekrutacje, albo wysyłać maila z podziękowaniem za udział. tydzień minął a tu ani telefonu, ani maila, ani pocałuj się w nos... no taka firma, to chyba odrobiny profesjonalizmu można się spodziewać :/ aaa i nie mam pleców... to pewnie bez szans jestem?
    ph

16.04.2014 09:52

Czy ktos udzieli informacji o wysokosci podstawy dla ph?

13.04.2014 21:02

20.04.2014 07:23

w tej firmie wszystko jest możliwe, jak trzeba to i stworzą nowe stanowisko pracy (to jest duża firma).Plecy to podstawa.

16.03.2014 11:58

roro - chyba naczytałeś się za dużo książek. Życie zweryfikuje twoje nastawienie.

11.03.2014 07:40

dobra i stabilna firma to i trudno się dostać. Znajomości to podstawa.
    kuternoga

12.12.2013 14:27

Witam. Czy ma ktoś jakieś informacje na temat III etapu rekrutacji na stnowisko Młodszego Przedstawiciela Handlowego?

22.11.2013 14:56

chyba nie tak do końca. Zakładu w Makowie firma się pozbył. Ciekawe czy ktoś z tego wyciągnie wnioski, czy dalej w Gdańsku będą ciągnąć byle każdy następny dzień.

22.11.2013 14:54

15.11.2013 15:01

firma stabilna to i ciężko się dostać. Niby kisiele i budynie ale firma bardzo odporna na aktualne zawirowania na rynku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dr.Oetker Polska?

Kontakt - Dr.Oetker Polska Sp. z o.o.

Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

NIP:5840201571

REGON:190541270

Branża główna: Artykuły spożywcze

19.10.2013 14:48

Czy są jakieś wakaty /Trojmiasto/, jaka jest atmosfera, co trzeba umieć żeby się dostać (język, doświadczenie, szkoły, kursy, znajomości)?
    Waldemar

26.10.2013 16:13

Gdańsk to typowo komunistyczny zakłada, bez znajomości nie da rady.

10.10.2013 11:43

lolek

10.10.2013 15:00

masz wtedy możliwość bezpośredniej rozmowy z pracodawcą. Jak nie będziesz miał okazji rozmawaić a kadrach osobiśce to przynajmniej zostawisz CV na recepcji.
    kolek

12.10.2013 13:15

kilka osób w ten sposób dostało pracę w tej firmie. Warto się przejść osobiście. Jeśli wyślesz via E-Mail to cv moze zostać skasowane bez czytania.

10.10.2013 08:25

jak najbardziej wysyłać w ciemno, a najlepiej przejść się z CV do kadr osobiście.

08.10.2013 07:51

zależy do jakiego działu aplikujsz

04.10.2013 13:32

to zależy jaką masz osobowość. W Dr.Oetker najlepiej mieć osobowość uległą, nie trzeba być orłem, trzeba umieć się dopasować co czesto jest nie lada wyczynem.

04.10.2013 13:14

rzadko raczej prowadzą rekrutacje bo to dobra i stabilna firma, w której ludzie chcą pracować. Zresztą zatrudnianie z polecenia jest ogólnie przyjętą praktyką. Ta firma nie jest ewenementem.

03.10.2013 15:46

znajomości to podstawa. Poza tym, trzeba mieć odpowiedni charakter żeby tam pracować - podlizywanie się (usunięte przez administratora) przełożonym jest niezbędne.

30.09.2013 21:53

Karol

12.10.2013 13:33

z tego co wiem to nie. Ale firma się rozrasta i warto sprawdzić osobiście i trzymać rękę na pulsie.
    Sławek

18.09.2013 14:49

dobrze, że praca jest i płacą na czas.
    Ph

16.09.2013 17:36

bardzo jestem ciekawy kiedy otrzymałeś taką pensję i w jakim regionie nie opowiadaj głupot człowieku mniej trochę realizmu nie dzisiaj takie wynagrodzenia mają ph ze stażem minimum 7-8 lat a nie nowy narybek ale pozdrawiam i życzę takich wynagrodzeń przez rok.

14.09.2013 07:38

Firma do której trudno się dostać i łatwo wylecieć.

01.09.2013 10:12

a w jakim dziale pracujesz?
    ddd

21.08.2013 14:52

anonim od tych Twoich tekstów na rożnych stronach wymiotować sie chce i tak nie dadza prii w firmie goowork.
    bbb

12.08.2013 07:21

w kryzysie, przy takim bezroociu, nie ma przypadków. Jeśli firma stabilna to ciężko siędostać bez pleców. Ale próbować trzeba.

08.08.2013 07:06

Pensje w firmie są utajnione - jak w większości przedsiębiorstw. Dlatego musisz zgłosić się do kadr po informację.

07.08.2013 22:10

Bardzo stabilna firma. Możliwość rozwoju pracownika. Jeżeli chodziło o byłego prezesa (Niemiec)- jest bardzo fachowy, oraz co bardzo rzadko się zdarza w dzisiejszych czasach szanuje i dba o pracownika. Jezeli chodzi o "niektóre" działy to coś w tym jest :) Ponadto pracownicy otrzymują premie, trzynastki, coroczne podwyżki (niezbyt wysokie ale zawsze coś :) ) No i co najważniejsze nie wszystkie stanowiska są obsadzane tylko przez znajomości. Trzeba sie samemu wykazac aby dostac prace.

01.08.2013 07:05

wszelkich informacji udzielają kadry oroz kierownik produkcji na rozmowie kwalifikacyjnej.
    Walek

31.07.2013 07:17

dokładnie tak jest.
    to ja

30.07.2013 07:16

Firma bardzo stabilna dobrze zarządzana !!!! W pracy w niektórych regionach zbyt dużo presii która destabilizuje człowieka . Są kierownicy przeszkoleni którzy pracują nad własnymi słabościami oni mają efekty i dobrą atmosferę ale także są kierownicy nie przeszkoleni ze słabym charakterem i brakiem zrozumienia uczuć ludzkich (teksty macie , musicie , oczekuję to nie motywatory ...... ) , osoby które nie mają nic miłego do powiedzenia drugiej osobie oni powinni milczeć . Praca w spokoju i ciszy daje wzrost wydajności a ludzie są zdrowi , kierownik zadowolony i spokojny . Polecam jako pracodawcę :-).
    DDD

16.07.2013 07:26

robson - 2013-07-14 10:24:25 Wanda żarty żartami wszyscy się pośmialiśmy :) Ale teraz tak poważnie jaki socjal jest w tej firmie?w kadrach udzielają wszelkich informacji.

Zostaw merytoryczną opinię o Dr.Oetker Polska Sp. z o.o.