Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 13 ocen.

Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.
4 13

Opinie o Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.

Weronika

@ruda, możesz napisać o co dokładniej chodzi Ci pisząc o "złych praktykach" pracodawcy? Jak wygląda praca w Instytut Turystyki w Krakowie? Jak oceniacie pracodawcę, którym jest Instytut Turystyki w Krakowie? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

   
Ciekawski

Czy ktoś bierze udział w projekcie : ZDOBĄDŹ WŁASNY SZCZYT ? Potrzebuję opinii na temat projektu. Ile czeka się na szkolenie i jakie są możliwe szkolenia ?

   
Milka
@zawiedziony bez pracy 30.01.2018 09:10

Zapraszam do kontaktu z Zespołem Projektowym zdobądź własny szczyt i z biurem

   
Iza

Generalnie firma ma bardzo dobra opinię i myślę, że ktoś złośliwie wypisuje bzdury.

   
Xyz

Staże i projekty ok, ale jeżeli ktoś chce tam pracować (psycholodzy, pośrednicy, doradcy itp.) to nie polecam. Lepiej trzymać się z daleka. Umowa o pracę nie jest tego warta. Uważajcie na te firmę.

   
ruda
@nika 31.01.2018 15:10

zgadzam się z przedmówcą - nie polecam wiązać się z tą firmą umową o pracę - z wielu powodów! Moim zdaniem jest to pracodawca nieuczciwy, który "psuje rynek" swoimi praktykami. Pracownicy są przemęczeni, atmosfera w biurze jest bardzo zła, normą są nadgodziny i wykorzystywanie pracowników do zadań, do których nie byli zatrudnieni. Nie polecam absolutnie!

   
Weronika

@Xyz, czy możesz powiedzieć coś więcej? Chętnie dowiemy się, dlaczego masz takie zdanie na temat pracy w firmie Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o. - czy byłaś związana z tym miejscem zawodowo? @nika, czy jesteś zainteresowana pracą w tym miejscu? A może już ją podjęłaś? :)

   
Karolina

Czytam, czytam, i połowie się chyba projekty pomyliły. Co Wy chcecie od ludzi tam pracujących? Panie tam pracujące są bardzo miłe, interesują się uczestnikami, próbują też pomóc w poszukiwaniach :) Ale to nie zwalnia nikogo z tego żeby samemu również czegoś poszukać, pochodzić na rozmowy w sprawie pracy, zainteresować się... A nie unikać kontaktu z paniami z biura jakby one gryzly :) Ktoś długo czeka na staż ponad np. 4 miesiące? Wreszcie i on coś znajdzie, jak nie staż to pracę od razu :)

   
Ania

Ile tak średnio czekaliscie na staż po zakończeniu wszystkich szkoleń?

   
Maciej
@MICHAŁ 05.02.2018 08:30

To jest właśnie ten minus że trzeba czekać ze stażem, oprócz tego projekt jak najbardziej ok.

   
Ada

szkolenie na grafika bez sensu, nie ma gdzie stażu po tym znaleźć, a obiecują, że znajdą uczestnikom staż. organizacyjnie do bani, panie w biurze nieogarnięte, same nie wiedzą co mówią. szkolenie, które ma trwać miesiąc trwa trzy bo tak jest ustawiony grafik, jak ktoś jest bogaty i nie chce nic zarobić to niech robi staże,

   
Domii
@Karola 30.01.2018 16:06

Chyba zero organizacji.

   
Kamila

Nie ma takiej tragedii jak piszecie w ,,zaplanuj swoją przyszłość".

   
Marek

Duże zaangażowanie Trenera. Wysoki poziom wiedzy prowadzącego szkolenie, bardzo dynamiczne szkolenie, szeroki zakres wiadomości. Bardzo dobry sposób przekazywania informacji. Duża wiedza fachowa, szczegółowe odpowiedzi na zadawane pytania, przystępne przedstawienie tematu. Dostałem już 3 propozycję stażu oraz 1 ofertę pracy. Teraz jestem na etapie procesu rekrutacji - więc na pewno któraś z ofert zaskoczy. Ja jestem zadowolony z obsługi i udzielonej mi pomocy. :)

   
Tomakin

Tragedia !!! brałem udział w kilku już w swojej karierze projektach i tak niekompetentnej kadry jeszcze nie spotkałem !!! Rekrutacja ciągnęła się tygodniami. Dziesiątki maili , nikt nic nie wie , co kawałek ktoś na wolnym , chorobowym MASAKRA !!! straciłem czas po za nerwami , telefonami . Za to bzdurne papiery gdzie w innych z takiego samego podziałania nikt nie wymagał. Uważają się za wielkich Urzędników a mam wrażenie , ze po prostu zebrało się po znajomości kilku młodych amatorów i w ten sposób przemielają kasę , niestety bez korzyści Dla uczestników. Przykro ,że takie coś funkcjonuje. Radzę bardzo się zastanowić zanim przystąpi się z nimi do współpracy bardzo można popłynąć !!!!!!!!!!

   
Marek
@Lucy 23.01.2018 09:59

Duże zaangażowanie Trenera. Wysoki poziom wiedzy prowadzącego szkolenie,.bardzo dynamiczne szkolenie, szeroki zakres wiadomości. Bardzo dobry sposób przekazywania informacji. Duża wiedza fachowa, szczegółowe odpowiedzi na zadawane pytania, przystępne przedstawienie tematu. Dostałem już 3 propozycję stażu oraz 1 ofertę pracy. Teraz jestem na etapie procesu rekrutacji - więc na pewno któraś z ofert zaskoczy. Ja jestem zadowolony z obsługi i udzielonej mi pomocy. :)

   
Klaudia

Zamiast czekać na staż(nawet choćby przysłali ofertę to nie wiadomo czy Was przyjmą tam) to radzę wszystkim uczestnikom szukać pracy byle tylko być jak najdalej i zerwać umowę z tego projektu.

   
Sara

Jeśli chodzi o projekt: Zaplanuj Swoją Przyszłość - według mnie: doskonałe szkolenie zorientowane na kształcenie umiejętności praktycznych. Przygotowanie szkolenia (materiały + ćwiczenia praktyczne) wręcz modelowe. Prowadzący idealnie łączy zainteresowania naukowe z doświadczeniem z praktyki. Co do staży - ja regularnie dostaje oferty staży - które powiązane są z grafiką komputerową. Jestem w kontakcie z innymi uczestnikami i nie jest tak źle jak piszecie - na 10 osób 6 ma już staż, 2 bezpośrednio mają pracę - więc dla mnie też na pewno coś znajdą. Trzeba tylko wykazywać inicjatywę, dzwonić, pytać się - krótko dać coś z Siebie... Jedyne na co mogę narzekać - to catering - nieco jednostajny i powtarzalny... ale to szczegół. Projekt gorąco polecam!.

   
Kamil

Nie jest źle, słyszałem kiedyś o projekcie na którym po szkoleniu połowa uczestników nie znalazła stażu, mimo że było to w umowie.

   
Anna
@Kamil 24.01.2018 16:12

Takie coś jest chyba niedopuszczalne, nie można żadnego uczestnika zostawić bez stażu

   
John Doe

Cześć. Brał ktoś udział w programie zaplanuj przyszłość orgonizowanym przez ten instytut? Proszę o więcej informacji orwz opinie.

   
magda
@John Doe 11.07.2017 20:42

A co to był za projekt, ten organizowany w Katowicach?

   
Dominik

Nie polecam, jest wiele innych projektów w których bardziej opłaca się wziąść udział

   
Dominik
@Dominik 16.01.2018 15:28

Ale my mówimy o projekcie ,,Zaplanuj swoja przyszłość" z Katowic

   
Duszka

Nie rozumiem negatywnych opinii odnośnie projektu Zaplanuj Swoją Przyszłość... Być może trwa to długo(chodzi o szukanie stażu przez ITK), ale przecież wiadomą rzeczą jest że chcą nam znaleźć takie miejsce, żeby później pracodawca nas zatrudnił. To całkiem normalne przy tego typu projektach :) Chyba że ktoś miał zaklepana wcześniej miejscówkę u pracodawcy, to wtedy jest całkiem inaczej.

   
Adam

Jak dla mnie wszystko było w porządku. Szkolenie, catering, materiały szkoleniowe - nie ma się do czego przyczepić, widać gołym okiem Wszyscy są mili i się starają pomóc. Zaangażowanie na 100%. Do tego stypendium na czas, co do stażu: dostałem 4 propozycje - wszystkie związane z tematyką szkolenia. Teraz kończę staż - a pracodawca obiecuje - że zatrudni mnie na stałe. Z mojego doświadczenia mogę jak najbardziej polecić tą firmę.

   
achim
@Adam 23.01.2018 20:57

i co zatrudnili cie czy tylko powiedzieli ze zatrudnia?

   
nina

nie polecam, szkolenie na pracownika biurowego, a wciskają oferty stażu jako sprzedawca, konsultant itp i jeszcze pretensje i docinki, że ktoś tego nie chce przyjąć. mało profesjonalne szkolenie, dużo zbędnych rzeczy, spotkania z psychologiem i couchem, które nic nie wnosi, ogólnie dużo "lania wody", mało przydatnych rzeczy

   
Maciek
@nina 16.11.2017 17:28

Nie mówiąc o tym że niektórzy skończyli wszystkie szkolenia w październiku a stażu nie mają do tej pory bo państwo z biura ITK jakby o nim zapomnieli

   
Anna

Robią szkolenia na pracownika biurowego i obiecują, że znajdą staż, że niby tyle mają tych ofert od pracodawców... A przychodzi co do czego to mówią, żeby uczestnicy sami sobie znaleźli pracodawcę

   
Buba

Tomakin - całkowita racja . Program "Zaplanuj swoją przyszłość" na samym początku zapowiadał się bardzo obiecująco, fajny sposób żeby podnieść kwalifikacje, ale niestety raczej nic z tego nie będzie.. Kursy miały się zacząć po kilku dniach natomiast miesiąc później dalej nic. Po dwóch tygodniach jedyna informacja w mailu, że trzeba jeszcze poczekać....dodam, że żeby przystąpić do programu nie można być zarejestrowanym w Urzędzie pracy tak więc czekam od miesiąca bez ubezpieczenia... Po tym mailu zero kontaktu i jakichkolwiek informacji. Radzę nie być tak naiwnym i głupim żeby się na to nabrać..poszukajcie czegoś innego, albo zostańcie w Urzędzie pracy- chociaż macie ubezpieczenie.

   
admin

Masz za sobą rekrutację w firmie Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.? Opowiedz o tym na naszym forum.

   

Zostaw opinię o Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Turystyki w Krakowie Sp. z o.o.