Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 22 ocen.

Opinie o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

jurek

to może trzeba się po prostu przypomnieć? a nie narzekać

Ania

@Diana @FooFighter @Marek A Wy dostaliście oferty?

FooFighter
@Ania 13.04.2017 08:39
@Diana @FooFighter @Marek A Wy dostaliście oferty?

Nie, nadal nic i podobnie jak kolega wyżej, nawet jeśli oferta sie pojawi (chociaż juz w to nie wierzę) to rezygnuje. Pozdrawiam

Ania

@Beduin I jak dostałeś ofertę, odezwali się do Ciebie?

Beduin
@Ania 12.04.2017 15:42
@Beduin I jak dostałeś ofertę, odezwali się do Ciebie?

Nie, nadal nic. I tak od czasu rozmowy kwalifikacyjnej, wysłaniu skanu paszportu nie dostałem żadnej odpowiedzi, nawet odnośnie wyrabiania wiz, czy badań itd. Nic kompletnie. Nawet jesli by sie odezwali to ja odmawiam, ileż mozna czekac? Dałem sobie spokój :) Straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i opieszałość ze strony Agencji i Amerykanów. Poza tym tak nie traktuję się kandydatów, którzy w nieskończoność mają czekać na odpowiedz.

Ania

Dajcie znać czy otrzymaliście ofertę i jak to wygląda?

Ania
@Beduin 27.03.2017 21:36
Nadal nic. Poki co oficjalnie oferty otrzymaly 2 osoby (laborer). Ania - na jakie stanowisko aplikowalas?...

production control clerk

Beduin
@Ania 28.03.2017 17:20
production control clerk

Czyli podobnie jak ja. Mija kolejny tydzien i nadal cisza. Jak juz cos bedziesz wiedziala, to prosze podziel sie info na forum Pozdrawiam

Beduin

Otrzymał ktoś juz moze oferte? Szkoda, ze malo osob -tych ktorzy aplikowali, chyba ze bylo ich mało- sie tutaj udziela. Przydałyby sie jakie konkretne infomacje. A nadal cisza.

Marek

Czyli 12 h pracy,dojazd 3 w jedną stronę,jeśli naprawde są takie warunki w umowie o,której pisze kolega to największy ''wał'' jaki moze być.......Foo Fighter odezwij się do mnie na tel.

FooFighter

Dzieki kolego za poswiecony czas i rzeczowe komentarze :) Jako, ze to jedyne miejsce gdzie mozna sie cos w miare dowiedziec z "pierwszej reki". Z paszportem juz za pozno. Kopia poszla do agencji, niestety. Mimo wszystko poczekam na swoja oferte, zeby przekonac sie na wlasne oczy, jak to faktycznie wygląda na papierze, ale co raz to bardziej zniecheca mnie to wszystko. Szczegolnie czekanie, do cierpliwych nie naleze, a pracowac trzeba i jesli faktycznie pojawiac sie beda opoznienia z wizami i ze startem pracy (nawet przy dobrych warunkach) to czekac z wywalonym jezorem nie zamierzam. Poza tym nikt nawet w PL wiedzac o takich planach nie zatrudni nikogo w jakiejs konkretnej pracy. Jesli Ty oferowane miales po przeliczeniu 6$ jako mechanik, to Mnie na pozycji "shipping packera" to pewnie by zaproponowali cos kolo 5 baksów.

Mechanik

@FooFighter Procedura wizowa to minimum 20 dni więc wątpię żebyście polecieli w połowie kwietnia. Ja bym kopi paszportu nie wysyłał, zanim się upewnię, że oferta mi odpowiada w GCC (czyli krajach Zatoki Perskiej m.in. Kuwejt, Qatar itd) jest rejestr pracowników zewnętrznych, jeśli się okaże że jednak nie polecisz a będziesz miał już wizę pracowniczą to wystarczy że pracodawca zgłosi że nie przybyłeś do pracy i nikt z tego rejonu już Cię nie zatrudni, nikogo nie będzie interesowało że zmieniła się oferta bo logicznie rzecz ujmując to wizę się wyrabia po otrzymaniu oferty i podpisaniu umowy. Oni najpierw sprawdzają w rejestrze czy pracowałeś w GCC i czy czasem nie masz właśnie takiej złej historii. Tak tak słabe zarobki proponowali i to jeszcze nie wprost tylko podali roczne wynagrodzenie i kazali sobie przeliczyć na 1h przy założeniu 12h pracy dziennie i to było na ofercie, a potem przysłali umowę w której napisali że praca nie 12h dziennie tylko 8h dziennie, wg stawki godzinowej z oferty, a jeśli będą nadgodziny to trzeba uzyskać pisemne potwierdzenie przełożonego, myślę że wiecie jak wygląda takie potwierdzenie, żaden pracodawca nie będzie codziennie podpisywał zleceń na nadgodziny! Nie nie lecę tam, ma lepszą propozycję w PL 8h dziennie, wolne weekandy :), ale byłem na podobnym kontrakcie dla US Army w Qatarze i warunki były zupełnie inne 24$/h jasno napisane w umowie, nadgodzin nie było prawie w ogóle bo po 8h w temperaturze 50C + dojazd ok obie strony ok 3h nikt nie miał siły zostawać, jedzenie było free bo po prawie 11h (8 pracy + dojazd) nikt nie miał ani czasu gotować, ani chęci nie mówiąc już o tym żeby zdobyć produkty do jedzenia.

Mechanik

Ja na swoją czekałem ponad miesiąc, początkiem stycznia odbyłem rozmowy, opóźnienie tłumaczyli negocjacjami z US Army, więc możecie trochę poczekać na swoje oferty!

FooFighter
@Mechanik 17.03.2017 16:57
Ja na swoją czekałem ponad miesiąc, początkiem stycznia odbyłem rozmowy, opóźnienie tłumaczyli negocjacjami z US Army, więc moż...

Ale wyjazd ponoc planowany jest na polowe kwietnia, poza tym mówili podczas interview, że oferta ma sie pojawic jesli juz nie w tym, to nastepnym tygodniu. Kazali tez wysylac kopie paszportu, zeby ruszyc z procedura wizową. Inna sprawa, to co o czym piszesz w poscie wyzej. Słabo to w rzeczywistości wygląda. Aplikowales na stanowisko mechanika i tak słabe zarobki proponowali? Jak sie skonczyla Twoja historia, pojechales tam koniec koncow?

Marek

Dostał ktoś ofertę?

Ania

przecież napisał że na podstawie ofety

Marek

Kolego skad masz takie informacje?ile miesiecznie mozna tam zarobic?

Beduin
@Marek 16.03.2017 12:09
Z tego co kolega napisał to lipa na całego,grosze tam się zarabia.....

Jesli faktycznie wychodzi, ze na godzine wychodzi to 6$, to nawet przy 12 h i miesiacu pracy, masz cos kolo 1700 $, wez teraz odlicz sobie koszta jedzenia i innych pierdół. Kokosów nie ma, poza tym to straszny wyzysk za tyle pracowac. Ja aktualnie czekam na oferte i chce sie samemu przekonać jak ten kontakt wygląda, ale jesli tak jak pisze kolega wyżej, to odpadam. Wolę poszukac czegos blizej Polski, w normalnych warunkach i ze stałymi godzinami mając przynajmniej cały weekend wolny.

Marek
@Beduin 16.03.2017 12:33
Jesli faktycznie wychodzi, ze na godzine wychodzi to 6$, to nawet przy 12 h i miesiacu pracy, masz cos kolo 1700 $, wez teraz...

Dokładnie,poczekajmy na oferte,szkoda że nie ma nikogo kto tam był.

Mechanik

Ja odradzam, dostałem ofertę i wcale nie jest taka atrakcyjna, z resztą jak pod linkami http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,698110, http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,775078 - wynagrodzenie nie jest wolne od podatku w Polsce, gdy pisali tax free to mieli na myśli że nie trzeba płacić podatku w USA i Qatarze bądź Kuwejcie - wynagrodzenie będzie płacone w walucie miejscowej rialu katarskim lub dinarze kuwejckim na konto w jednym z tych krajów, trzeba odliczyć od tego koszty utrzymania konta i przelewów do Polski (a te ostatnie jak to przelewy zagraniczne nigdy nie są tanie) - jedzenie wcale nie jest darmowe jak w ogłoszeniu trzeba za nie płacić min. 5$ za posiłek czyli dziennie to tak min. 15$ (trzy najtańsze posiłki) - bilet na wakacje wcale nie jest bezpłatny jedynie do pracy i z pracy :) - pracujesz 12h ale pensje dostajesz za 8h bo żeby zapłacili za kolejne 4h to Twój przełożony musi podpisać pisemny wniosek (myślę że nie trzeba nikomu pisać jak to wygląda w rzeczywistości, czyli nikt nie będzie codziennie podpisywał wniosków na nadgodziny) - najlepszy jest fragment: Any other discussions that you may have had with us are not part of our offer unless they are described in this letter. czyli wszystko co obiecali w ogłoszeniu lub na rozmowie na skype jest nieważne, obowiązuje jedynie to co napisali w ofercie :) - i na koniec najlepsze po przeliczeniu bo wprost tego również nie napisali stawka to ok 6$/h czyli 24zł brutto od zarobków odliczcie sobie wszystkie koszty, jak wyżej - życze powodzenia tym co pojadą, trzeba być mega zdesperowanym

JACEK88

Cześć, Na jakie pozycje aplikowiscie? (oprócz Diany rzecz jasna):) Pozdr

Ania

Diana, a możesz napisać jakie warunki Ci zaproponowali?

Marcin

wiecie może jakie warunki ile proponują?

FooFighter
@diana 14.03.2017 00:02
cześć, wybieram się do kuwejtu na stanowisko production control clerk, jestem już po rozmowach z amerykanami. Czy wy również z...

Witam Diana, tak wlasnie odbylem rozmowe. Natomiast nic konkretnego sie nie dowiedzialem. Probowalem popytac o wize i w zamian dowiedzialem sie, ze procedura zajmie sie agencja. Jesli moglabys to prosiłbym o kontakt mailowy mattrz89@gmail.com

Marek
@FooFighter 14.03.2017 10:25
Witam Diana, tak wlasnie odbylem rozmowe. Natomiast nic konkretnego sie nie dowiedzialem. Probowalem popytac o wize i w zam...

Ja już też po rozmowie jestem;)

Mechanik

Kiedyś podobna rekrutację prowadziła TXM Recuit Ltd. możesz poczytać opinie tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,698110 oraz tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,775078

Marek
@FooFighter 07.03.2017 15:59
Dziek za info :)

cześć kolego,starasz się tam o robotę w Kuwejcie? Możemy się jakoś skontaktować?

FooFighter
@Marek 09.03.2017 11:36
cześć kolego,starasz się tam o robotę w Kuwejcie? Możemy się jakoś skontaktować?

Witam, tak wysłałem tam swoją aplikację, jestem już po rozmowie z przedstawicielka biura z Polski. Czekam teraz na przesłanie dokumentów i termin rozmowy z Amerykanami. Moj numer tel ( usunięte przez administratora )

FooFighter

Witam. Ktos jest zainteresowany i aplikował na ktores z oferowanych przez tą agencje stanowisk, pracy w Kuwejcie? Wydaje sie, ze to powazna oferta (praca dla kontraktora z amerykanskiej armii) .

Aneta

Witam Poszukujemy w Warszawie osób ze znajomością j. słowackiego na stanowiska: Team Leader with Slovak i E-commerce Specialist. Zainteresowanych proszę o kontakt amalanowska.linguajob@gmail.com prześlę ofertę pracy

raaafik

fajna oferta, fajnie, że po angielsku :) podnosi to poprzeczkę na pewno. Ten business Controller ma spore wymagania, wyższe wykształcenie, doświadczenie (nie pisza jak długie) i cała reszta analitycznych umiejętności

do Mania

Z takimi błędami ortograficznymi to zal pisac na forum. I ty się pchasz na młodszego specjalistę? Wiedza praktyczna? Ludzie święci -co sie tu kręci!

AVmd

Omijać z daleka tych ZŁODZIEI !!!! Kombinują ze wszystkim, oszukują i okradają bez sensownego wyjaśnienia. Posiadają biura w kilku krajach, ale nie w Holandii ( kombinują na podatku ) Zarobki poniżej krytyki. Nie posiadają własnych zakwaterowań, umieszczają w domkach zapełnionymi ludźmi z innych pośrednictw. Aut firmowych również brak, rower albo jeździsz swoim ryzykując.

kota

to mozesz byc pewnien,ze przez tą agencję bedziesz się czuł oszukiwany.nie ypłacają wakacyjnego,czyli grabią dużą sumę od kazdego pracownika.

kicia

teraz pracuje przez aldiver,wszystko jest ok,samido mnie dzwonią gdy nie dostana moichgodzin,zebym podala im w przyblizeniu ile pracowalam iyplacaja mi kase a potem koryguja gdy dostaja godzinyz biura.upominam sie teraz o moje pieniądze wakacyjnde i urlopowe w lugerze,ale systematycznie mnie olewają,to są po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z naszej szklarni wszyscy uciekli z powodu tej agencji,a ludzi bylo zatrudnionych przez lugere sporo.odradzam jeszcze raz stanowczo!!!

s4

Nie polecam, każda wypłata wymaga wyjaśnień, ciągle coś nie tak !! Szkoda nerwów na to badziewie !!

Lugera this is shit

Tragiczne pośrednictwo, nie pchać się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

kicia

Ja dostawalam szalu przez ta cholerna agencj.koordynatorka zlewala nas totalnie,nie odpowadla na smsy z normalnymi zapyaniami,nie moglam sie doczekac wyrownania godzin,odpowiedzi na temat wakacyjnego.ogolnie musialam pisac po kila razy a i tak otrzymywlam zlewajaca odpowiedz.gdy skonczylam prace przez to tragiczne biuro,to koordynatorka jz wogole mi nie odpisywala.takze nic nie wiem o wakacyjnym.z pewnoscia jest wiele zlodiejskich biur w holandi,moze lugera nie jest najgorsza ale jest zdecydwane chu..a!teraz pracue przez porzadna agencje i jestem ewna ze mnie nie oszukuja

tommy77pl

mialem okazje pracowac. na spotkaniu z koordynatorem cala ekipa zazadala podwyzki z 5,50 na 6. przyjechal szef i po 2 godz rozmowy zgodzil sie. zwazywszy ze nie interesuje ci mieszkanie , ubezpeczenie i dojazdy to ta 6 nie jest najgorsza jak na hol warunki. placa regularnie. a i wywalczylismy zamiane miesiecznych wyplat na tygodniowki. tylko trzeba stanowczo iz decydowanie zadac tego w wiecej osob. my zagrozilismy wyjazdem w wiecej osob iefekt byl pozytywny. na tle wszystkich firm w ktorych pracowalem w holandii raczej pozytywnie ipolecalbym

alfa

To totalna porażka nic więcej, ściemnianie ludzi i obiecywanie złotych gór. Wstyd!!!!!

Kamila

Omijajcie tą firmę z daleka! Obiecywali 5,5 eur okazało się, że nagle nie pracujemy dla Holandskiej firmy tylko dla Słowackiej i jest 4 eur. Opóźnienia w wypłacie pieniędzy to norma, zawsze ktoś coś zapomniał, nie zlecił itd. Do tego dochodzą nie spodziewane koszty, które nie przewidzieli i trzeba płącić z własnej kieszeni. Próba skontaktowania się z nimi to porażka. Nawet zlikwidowali polski oddział. Nawet ich strona lugera.pl nie działa!

zenka

Tak potwierdzam wyższe wypowiedzi w ostatnich dniach sporo osób porzuciło prace i zjechało do Polski bo za takie marne grosze i umowe nie zrozumiała nikt nie bedzie pracował wszystkie podpunkty wymienione powyzej to święta prawda i słyszałam że w najblizszym czasie planuje zjechać jeszcze ok 10 osób nie uprzedzając nikogo o tym jak poprzednie osoby nie polecam tej firmy

tajemnicza

Tak to jest prawda co powyżej jest napisane to 5,50 na godzine to sa śmieszne pieniadze pracownicy na wiekówce więcej zarabiają jeżdże od dłuższego czasu do pracy w Holandii myślałam że sobie po lepsze a tu jeszcze na gorszą mine się trafilo a tym dziewczyną co te dary wczoraj dostały to szczerze współczuję bo kazdy się z nich śmiał nie ma czego pozazdrościc Lugera to jest firma której nie polecam

nihi

pracuje przez lugerę juz drugi tydzień i oto moje spostrzezenia i opinie zaslyszane od ludzi pracujących dluzej przez tąfirmę: 1)przez pierwszy miesiąc jestes zatrudniony na warunkach holenderskich,potem zatrudniony przez slowacką lugerę na warunkach słowackich.są odnosnie tego opinie,ze zwrot podatku,który w holandii jest calkiem spory,jest dla osób pracujacych przez lugerę tylko za okres owego miesiąca,resztę rozliczają w slowacji 2)dostajesz mało na rękę,ludzie pracujący w tym samym miejscu przez inne agencje dostają prawie połowę więcej niz my,którzy dostajemy zaledwie 5,50 3)ludzie zzatrudniani przez inne agencje pracujący ze mną dostają swietne stawki za nadgodziny,nam kazdą godzinę liczą tak samo 4)umowa jest zawiła i niektore zdania są bezsensowne,co wynika z pewnoscią ze złego tłumaczenia,dość,że kolezanka po prawie miala problem zeby zrozumiec tą umowę 5)wysyłają ludzi do pracy i nie dają info co zabrac,jak wyglądają noclegi,ilu osobowe pokoje są czy są nadgodziny,wyjechalam do pracy z dnia na dzien i bylam tak kiepsko przygotowana jak tylko mozna sobie wymarzyc,nie wiedzieli czy bedzie posciel,czyy zabrac spiwór,po prostu zero sensownych info mimo,ze ludzie pracowali juz w mojej firmie od miesiąca i przez ten miesiąc koordynatorka powinna sie zorientowac co bedzie potrzebne osobie wyjezdzającej i ile osob jest w pokoju 6)kolezanki mialy problem z otrzymaciem miesiecznej wyplaty i w koncu nie mam pojecia czy ja dostaly 7)koordynatorka sukcesywnie zapisuje sobie na swistku te same pytania,któe ludzie jej zadają i wciąż nie daje odpowiedzi,np na pytanie dlaczego na umowie jest stawka trochę ponad 2 euro za godzinę...jedyną jej odpowiedzią było to,ze tak jest na umowie,ale dostaniemy 5.50,i kazda nowa osoba zadaje jej to i kilka innych pytan i nadal nie ma sensownej,konkretnej odpowiedz 8)całą firma smierdzi jakąś nieuczciwością,kiepską płacą i wykrętami 9)kolezanki które pracuja dluzej po miesiacu dostaly jakies paczki zywnosciowe-ziemniaki,makaron,cos jak nutelle i nie wiem co jeszcze,ale przywożą to do firmy na kantyne i trzeba to na rowerkach do domów zawozic,co jest totalnym bezsensem. nie przypominam sobie niczego więcej,ale z pewnoscią cos jeszcze było na rzeczy.z plusów to powiem,ze koordynatorka jest miła i uprzejma,co przeciez jest standardem zastnowcie sie,czy akurat przez tą agencje warto zacząć swoją przygode z holandią,ludzie tu niezle zarabiaja i tem mają zakwaterowanie wliczone...

tajemnicza

Nie polecam tej firmy dużo obiecują ściągają ludzi a jak dochodzi co do czego to nie dotrzymują słowa a te miesięczne wypłaty to porażka powinny być cały czas tygodniówki w ostatnim czasie zjechało sporo osób

Lili

O firmie lagura nie słyszałam ale Lugera tak:) Pracuję dla tej firmy, moja siostra pracuje przy gerberach, ma 5,50 na rękę i paczki żywnościowe też dają. Na poczatku sa tygodniówki a po miesiacu wypłaty miesięczne. Za mieszkanie już nic się nie płaci. Za dojazd do Holandii też płacą.Siostra tez pracowała przy saładkach ale dziwny t byl zakład wyrzucał dziwuchy za nic poprostu ale to nie była Lugery wina tylko zakładu a to odrazu ze ktos oszukał.Życzę powodzenia;)

katarina11

hej aniu a kiedy zamierzasz jechać i z kąd pochodzisz może razem pojedziemy było by rażniej

ania

tez mam mozliwosc, i chyba pojade, zawsze cos przywioze :) chyba..

katarina11

hej kamila może masz propozycje wyjazdu do firmy ja też mam możliwość w piątek jechać ale się troche obawiam niech ktoś coś więcej napisze o tej firmie

kamila

co sadzicie o tej firmie jestem zainteresowana?

katarina11

hej czy ktoś pracował w tym roku w firmie Lagura bo mam możliwośc wyjechać i nie wiem co robić proszę o odpowiedz

Lugera

Lugera w Holandii płaci wszystkim swoim pracownikom tymczasowym minimum 5,50 euro netto. Poza gwarantowaną kwotą minimum 5,50 zapewniamy mieszkanie, transport międzynarodowy (160 euro), miesięczne pakiety jedzenia i bezpłatny transport lokalny z i do pracy. Dodatkowo oferujemy dodatkowe wsparcie i dodatkowe wyposażenie. 4 euro netto za godzinę, to naprawdę nie wchodzi w rachubę. W Lugerze to nie jest możliwe. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt.

kiks

(usunięte przez administratora)dość żę dają słowacką umowe, na niej jest 5.5e za godzinę. Prawda jest taka ze dają 4 euro na czysto. Omijać z daleka ta badziejska firmę!!!!!!!

Loningen

Nie polecam . . . kasa słaba, kontakt z koordynatorami ( holenderskimi ) poniekąd jest, ale tylko obiecują i nic nie załatwiają. Na przetrzymanie można się załapać, ale nie na długo!!!!

Zostaw opinię o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.