Agtos Polska Sp. z o.o.

Konin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 153 ocen.

Agtos Polska Sp. z o.o.
2 153 6 1

Opinie o Agtos Polska Sp. z o.o.

Urszula

@Były pracownik, możesz podzielić się z nami informacjami, jakie konkretnie decyzje dyrekcji firmy Agtos Polska sprawiły, że tak oceniasz atmosferę w tym miejscu pracy? Możesz przybliżyć, co konkretnie wpływa na wyrażenie przez Ciebie takiej opinii na ten temat?

Były pracownik

Za fatalna atmosferę w firmie odpowiada Pani dyrektor. Jest to osoba, która absolutnie nie nadaje się do zarządzania ludźmi. Nic dodać nic ująć. Po " trupach do celu" Pani dyrektor.

DoBylegoPracownika
@Były pracownik 30.08.2018 23:48

"Pani dyrektor" to tylko tytuł.. raczej osoba która kieruje Panią dyrektor

Urszula

@To_ja, czy w związku z tymi zwolnieniami doświadczonych pracowników w firmie panuje duża rotacja wśród kadry pracowniczej? Jesteś w stanie przedstawić, jak często dochodzi do zmian wśród osób zatrudnionych w firmie Agtos Polska? @Igor, aplikowałeś na stanowisko inżyniera automatyka w firmie Agtos Polska? Czy może dopiero rozważasz taką ewentualność?

Igot
@Urszula 28.08.2018 12:45

Zastanawiam się nad aplikacją. Nie mam pojęcia czy warto składać cv dlatego chce dowiedzieć się czegoś o tej firmie.

Szukasz pracy?

Igor

Witam, czy ktoś potrafi mi powiedzieć jak wygląda stanowisko inżynier automatyk ? Zarobki, atmosfera, dużo obowiązków ? Z góry dziękuję za odpowiedź!

Igor
@Igor 23.08.2018 17:13

Mógłbym prosić o jakieś informacje ?

To_ja

Urszula, głównym problemem jest osoba która zarządza firma (podejmuje niewłaściwe decyzje, nie potrafi utrzymac bardzo dobrego pracownika w firmie bo woli zatrudnić za to trzech bez doświadczenia którzy popracują maksymalnie miesiąc)

NICK

A JAK JEST W RZADZIE PANSTWA KTOS DORWIE SIE DO KORYTA SIEDZI ILE MOZE

Urszula

@doswiadczony pracownik, 10 lat Twojej pracy na rzecz firmy Agtos Polska to bardzo długi okres czasu. Czy możesz porównać, jakie największe zmiany nastały wraz z odejściem byłego dyrektora firmy, który według Ciebie zbudował fajne miejsce pracy, gdzie doświadczony pracownik był odpowiednio doceniany? Co konkretnie zmieniło się poza atmosferą, która według Ciebie znacznie się pogorszyła? Zachęcam Cię do dalszej dyskusji. @To_ja, jakie według Ciebie zmiany powinny nastać, aby móc powiedzieć o firmie Agtos Polska, że jest to dobre miejsce pracy, gdzie można się odpowiednio rozwijać? Czy głównym problemem są decyzje osoby zarządzającej tą firmą?

To_ja

Urszula patrząc na poczynania "szefostwa" nie sadze aby kierowali się oni DOBREM firmy... może zmiana osoby zarządzającej cos zmieni?

doswiadczony pracownik

Witam. Czytając wszystkie wcześniejsze wpisy , zgadzam się absolutne z wszystkimi. Odradzam podjęcia pracy w tej firmie. Obecna Pani dyrektor i Pan majster to osoby, które sa odpowiedzialne za aktualna atmosfere w firmie. O doświadczonych pracowników ogóle sie nie dba , owszem nowi przychodzą ale wytrzymują maks 2 mce. Wynagrodzenie bardzo niskie do tego zero socjalu typu karnety na basen, czy dodatkowa podstawowa opieka medyczna, nic dosłownie nic tylko goła pensja. No i atmosfera fatalna, naganne podejście majstra do pracownika , podobna postawa Pani dyrektor. dodatkowo wszystko trzymane w wielkiej tajemnicy. Wiecie co robi się w normalnych firmach w takiej sytuacji? Otóż pierwszy krok to zwolnienie osób kierujących czyli najprościej sprawę ujmując powinno zwolnic się Panią dyrektor i dalej Pana majstra. Czy to takie trudne??? Proste tylko problem polega na tym ,że to naczynia powiązane jeden be drugiego sobie absolutnie nie poradzi. Myśleliśmy, ze możne Pan prezes z Niemiec okaże sie ostatnim antidotum na poprawę sytuacji w firmie, niestety przeliczyliśmy się.....zawiódł nas Pan Panie Prezesie. Lepiej już w tej firmie nie będzie. 80 % załogi szuka sobie nowej pracy , a nikogo doświadczonego za te grosze do firmy nie ściągniecie. Taktyka , która jest aktualnie stosowana czyli zatrudnianie nowych totalnie bez doświadczenia , jest absurdalna. Szkoda tylko, że firma zbudowana przez byłego już szefa-człowieka który żył ta pracą i miał wzorowe podejście do pracownika, jest teraz szybko niszczona przez osoby nie nadające sie absolutnie do kierowania ludźmi. przykre jest to Pani Dyrektor.......naprawdę wielki " podziw" dla Pani , że pomimo tak wielu negatywnych opinii odnośnie firmy, brnie Pani dalej. Człowiek mający swój honor, po takiej fali krytyki po prostu by się poddał. Szkoda nerw i zdrowia na pracę w tej firmie. Też jestem na etapie zmiany pracy i mam nadzieje ,pracuje tu już ponad 10 lat i zal naprawdę ,że t firma tak nisko upadła. pozdrawiam

Urszula

@To_ja, może warto pomyśleć o tym, aby przedstawić swoje pomysły na usprawnienie pracy w firmie Agtos Polska? Myślisz, że szefostwo firmy może pozytywnie zareagować na to, iż interesujesz się dobrem firmy i chcesz usprawnić pracę na danym dziale? @Szczery, osoby doświadczone, które długo już pracują dla firmy Agtos Polska nie mają, co liczyć na podwyżkę wynagrodzenia? Opisz, proszę, jak to wygląda.

Szczery

Co to za firma która nie potrafi utrzymać bardzo dobrego pracownika? Jak nie Ci nie odpowiada stawka to szukaj miejsca gdzies indziej... a my przyjmiemy za Ciebie kilku nowych pracowników bez doświadczenia...

To_ja

Moze jakies szkolenia poprawiające umiejętności dobrego zarządzania firma? A dla niektórych szkolenie z zakresu kultury i dobrych manier względem swoich podwładnych?

Urszula

@Szczery, czyżby w ostatnim czasie doszło do nowych zwolnień z pracy w firmie Agtos Polska? Pracownicy informowali, dlaczego zdecydowali się na taki krok? Myślisz, że są jakieś szanse, aby ta sytuacja odwróciła się w drugą stronę? Odpowiedz, jak to widzisz z własnego punktu widzenia.

Szczery

Jeszcze trochę i trójka sama zostanie w tej firmie.. nowi pracownicy nie wytrzymują w tej firmie nawet okresu próbnego mało tego odeszło juz kilku doświadczonych pracowników! Pan prezes widział jakiekolwiek statystyki jak wyglada rotacja w firmie? Na konińskim rynku jesteście pod tym względem LIDEREM! Rotacja na wysokim poziomie

Urszula

@Wujekdobrarada, wiesz, może jak duże będą to podwyżki? Rozumiem, że każdy pracownik niezależnie od zajmowanego stanowiska, będzie objęty podwyżką, którą planuje firma Agtos Polska? Wypowiedz się, proszę, w tym temacie.

Wujekdobrarada

Dobra wiadomość! Od stycznia maja byc podwyżki w firmie dla KAŻDEGO pracownika! (od nowego roku wzrasta NAJNIŻSZA KRAJOWA) HaHa

Urszula

@Panxyz, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mimo wszystko mógłbyś napisać coś więcej na temat atmosfery pracy występującej w firmie Agtos Polska? Czy na Twoją negatywną opinię, jeżeli chodzi o ten aspekt pracy ma wpływ relacji z pracownikami, czy raczej jest to trudna relacja z pracodawcą? Sprecyzuj proszę tą kwestię.

Urszula

@Panxyz, czym spowodowane są zwolnienia o których napisałeś? Czy są one podyktowane warunkami pracy jakie oferuje firma Agtos Polska? Czy może inne aspekty wpłynęły na to, iż pracownicy zdecydowali się na rezygnację z pracy? Wyraź swoją opinię na ten temat.

Panxyz
@Urszula 08.07.2018 21:16

Największy wplyw ma bardzo niskie wynagrodzenie względem pracy która sie wykonuje, nie wspominając o atmosferze która panuje w firmie...

Urszula

W internecie oraz innych powszechnych źródłach brakuje informacji na temat wolnych etatów do pracy w firmie Agtos Polska. Czy ktoś z Was słyszał o prowadzonej obecnie rekrutacji do pracy w tej firmie? Może są tutaj osoby, które mogłyby podzielić się doświadczeniami związanymi z procesem rekrutacyjnym do pracy w firmie Agtos Polska? Zapraszam do dyskusji na ten temat.

Panxyz
@Urszula 02.07.2018 12:53

Niedługo pojawia sie nowe oferty ponieważ pojawiły sie kolejne zwolnienia...

Ciekawy

Co nowego słychać w firmie?

Urszula

@Panx jesteś związany lub pracowałeś w firmie Agtos Polska? Możesz coś więcej napisać o obecnej sytuacji przedsiębiorstwa? @Nikt_wazny pracujesz jeszcze w Agtos Polska? Kwestie wynagrodzenia warto poruszać z kierownictwem, dialog prowadzi zawsze ku dobremu. Próbowałeś może wraz z innymi pracownikami porozmawiać na temat wynagrodzenia z przełożonym? Co możesz jeszcze napisać o pracy w Agtos Polska? Jak wyglądają tu relacje ze współpracownikami?

PanX

Czytając poprzednie komentarze stwierdzam, ze tacy pracownicy jak w agtosie to prawdziwy SKARB skoro charytatywnie spędzają więcej czasu w pracy. W każdej innej firmie są to nadgodziny za które pracownik dostaje dodatek do wynagrodzenia.

Pracownik

Firma się nie rozwija.ludzie się zwalniają ponieważ wynagrodzenie na poziomie średniej krajowej a poza tym atmosfera niemiła. Kierownictwo i przełożeni nie szanują i nie dbają o pracownika. NIE POLECAM. Wszystkie wczesniejsze komentarze dobrze oddaja sytuacje we firmie.

Wujek Samo Zło
@Pracownik 29.05.2018 11:16

Średnia krajowa to obecnie prawie 5000 zł brutto. W agtosie nie ma takich pieniędzy... Chyba chciałeś napisać, że zarobki bliskie minimalnej krajowej...

Nikt_wazny
@Pracownik 29.05.2018 11:16

Oczywiście wynagrodzenie nie adekwatne do pracy jaka sie tu wykonuje. Najnizsza krajowa plus mała premia... lepsze zarobki w lidlu czy w biedronce.

Nikt_wazny

Urszula jak firma ma prosperować bez pracowników?

Urszula

@Ja dlaczego uważasz, że firma Agtos Polska jest bliska upadku? Pamiętaj, że na forum mogą być tylko informacje zgodne z prawdą i nieobrażające nikogo. Czy na temat atmosfery były jakieś rozmowy z przełożonym? Czy pracownicy próbowali coś z tym zrobić? @Strus pisałeś wcześniej, że pracy jest dużo, teraz wspomniałeś, że kolejna osoba się zwolniła, czy wolne etaty wynikają z tego faktu, czy może ze zmian rozwojowych firmy?

Ja

Witam, firma zmierza ku upadkowi.. nowe osoby nawet nie wytrzymują okresu próbnego (6 mies.), ponieważ nie mogą znieść atmosfery panującej w firmie a od nowego roku zwolniło sie kilkunastu doświadczonych pracowników!!

Strus

Nasz przełożony po prosty z nami nie rozmawia, wiecznie naburmuszona mina, prezes podobnie, pojawił się w firmie i rozmawiał tylko z wybranymi osobami. Absolutnie nie takiej firmy rozmowy się spodziewaliśmy. Tak na marginesie dziś zwolnił się kolejny doświadczony pracownik.... Chyba dobitnie widać, że w firmie jest coś nie tak. Pozdrawiam

Urszula

@Ktoś z biura czy próbowałeś poruszyć temat nadgodzin ze swoim bezpośrednim przełożonym lub prezesem i wyjaśnić tego przyczyny? @Strus piszesz, że pracy jest dużo. Masz wiedzę czy firma obecnie poszukuje pracowników. Możesz napisać, jak kształtuje się atmosfera wśród współpracowników oraz co zapewnia pracodawca? Zapraszam użytkowników do dyskusji na temat obecnej sytuacji w Agtos Polska, zaznaczając przy tym, że wszelkie opinie, które znajdują się na forum powinny być prawdziwe i opisane w sposób merytoryczny. To ważne dla obecnych i przyszłych pracowników firmy.

Ktoś z biura

Dlaczego niemiecki pracownik umysłowy czyt. Pracownik z biura jest wynagradzany za nadgodziny, natomiast w Polsce nadgodziny dla pracowników umysłowych są GRATISOWE??? Co oznacza Panie prezesie Pana powiedzenie POLNISCHE STANDARD??? Potrafi Pan to w racjonalny sposób wytłumaczyć???? Nie ma czegoś takiego jak wewnętrzny regulamin zakładowy!!!! Kolejny minus dla Pani dyrektor, wie Pani doskonale o takiej sytuacji ale nie interweniuje Pani bo po co..... Proszę tylko wziąść pod uwagę, że to pieniądze motywują do pracy.... NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK GRATISOWE NADGODZINY, to totalny absurd!!!! Naprawdę jak tak patrzę na sposób zarządzania firmą to aż nie mogę uwierzyć jaki cyrk tu panuje. Jakieś chore stereotypy tu panują. To taka przestroga dla wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w tej firmie. Pozdrawiam

anonymous
@Ktoś z biura 15.05.2018 18:22

Koledzy a ja mam pytanie czy takie zmuszanie do niepłatnych nadgodzin w biurze to bardziej pod mobbing podlega czy pod kontrolę z PIP-U?

Strus

Bezproduktywne WYCIECZKI Pana prezesa A. H i obywatela S. T to ogromne koszty. Licząc koszty oleju napędowego, bramki autostradowe i pobyt w hotelu, naprawdę w skali roku uzbiera się ogromną suma. Znam bardzo przyblizona wartość, ale nie będę o niej pisał ponieważ nie chcę Wam psuć nastroju i jeszcze bardziej demotywowac. Mam propozycję, skoro mamy szukac oszczędności to proponuję aby obywatel S. T przeprowadził się do Konina. Pracy u nas w zakładzie jest dużo. Wynagrodzenie dla kolegi owszem w Euro ale w wysokości naszych wypłat czyli 500 euro za miesiąc. Ciekawe czy ta ogromną suma zostałaby przez obywatela z akceptowana. To on generuje ogromne koszty związane z jego wycieczkami do Konina, więc podsuwa pomysł ograniczenia wydatków dla firmy. (usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Agtos Polska Sp. z o.o. - Konin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agtos Polska Sp. z o.o.