Agtos Polska Sp. z o.o.

Adres: Przemysłowa 156, 62-500 Konin

NIP: 6652565872 KRS: 0000060581

Agtos Polska Sp. z o.o.
2 171 6 1

Opinie o Agtos Polska Sp. z o.o.

Barbara

Witam, jak sytuacja w firmie? Poprawiła sie?

Barbara

Witam, jak sytuacja w firmie? Poprawiła sie?

Św mikolaj

Prawdziwy szef rozmawia ze swoimi pracownikami, podpowiada, pomaga znaleźć wspólne rozwiązanie w ostateczności daje upomnienie w ekstremalnych przypadkach nakłada nagane. U Pani jest wszystko odwrotnie. Nie da się z Panią rozmawiać, natychmiast reaguje Pani złością. Lubi Pani nawiązywać do przeszłości...... Skoro tak to...... Za kadencji poprzedniego szefa i byłego kierownika produkcji Pana Cz w firmie było zupełnie inaczej...... Rozbiła Pani ta firmę. Proszę pamiętać, że słów i czynów Pani nie cofnie a wszystko za zabrnelo już zbyt daleko i nie ma już odwrotu. Znając Pani podejście do pracownika śmiało można stwierdzić, że będzie już tylko gorzej. Przykre to jest i prawdziwe niestety.

Św mikolaj

Witam. W Agtosie się dzieje..... Pani dyrektor wprowadziła nowy sposób motywacji do pracy.... Posypały się nagany. Otóż Pani dyrektor nagane powinna wystawić Pani samej sobie. Należy się i to bardzo. Skutecznie przyczynia się Pani do destrukcji firmy. Fatalna atmosfera, masowe zwolnienia zarówno młodych jak i doświadczonych pracowników, to wszyztko Pani zasługa. Nie nadaje się Pani do zarządzania ludźmi to zbyt trudne dla Pani. Najgorsze jest to, że nie wyciąga Pani wniosków że swoich błędnych decyzji, Brnie Pani non stop w złym kierunku. Czy zdaje sobie Pani sprawę że po przekroczeniu progu firmy ma Pani po swojej stronie tylko 3 osoby..... Reszta załogi wręcz nie może na Panią patrzeć. I na to wszystko zapracowala sobie Pani sama. Źle jest z Panią i z dnia na dzień ten stan się pogarsza. Zbiera się Pani i to bardzo i uwaga bo te balonik może w każdej chwili peknac i porozmawiam sobie z Panią w Pani stylu czyli krzykiem. Jest Pani chodzącym klebkiem nerwów. Trzeba mieć tupet, aby mając świadomość jak złym jest się szefem nadal brnac w tym bagnie dalej. 35% frekfencja załogi na Wigilii firmowej to nie przypadek. To wszystko Pani sprawka. Więcej już zepsuć się po prostu nie da. Chluby tej firmie Pani nie przynosi. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Osoba, która uczyniła z Pani dyrektora podjęła najgorsza decyzję w historii firmy. Wprowadziła Pani super nastrój w ten przedswiateczny czas. Pozdrawiam

Leszek
@Św mikolaj 11.12.2018 20:05

Czy na miejsce osób, które zdecydowały się na odejście z firmy Agtos Polska zostają przyjęte nowe osoby? Jeżeli wiesz, to mógłbyś napisać o tym, jakie warunki zatrudnienia oferuje firma nowo zatrudnionym pracownikom? Ciekawi mnie, czy są to warunki, które mogą skusić potencjalnych pracowników do aplikowania w to miejsce pracy. Zachęcam do przedstawienia, jak to wygląda.

pracownik firmy

witam. Niestety w firmie Agtos nic nie idzie ku poprawie. Tylko w tym roku od miesiąca marca zwolniły się 23 osoby. Zwalniają się zarówno świeżo przyjęci, którzy popracowali miesiąc i ci doświadczeni ze stażem 7, 8 a nawet 10 lat......... I tu ciekawostka, niektórzy mogą odejść za porozumieniem stron praktycznie z dnia na dzień, niektórzy zaś po okresie 3mcy. Jak kierownictwo a w szczególności Pani dyrektor i Pani kierownik od spraw płac i kadr to wyjaśnia??? Płace najniższe w regionie i atmosfera fatalna. Coraz większy prym w firmie wiedzie Pani od spraw płac, mega szybki awans-gratulacje!!!! P.S Pani E. pracownicy nie zwalniają się ze wzg na pogarszający się stan zdrowia tylko ze wzg na to ze dostają zdecydowanie lepsze propozycje pracy od innych firm. Proszę perfidnie nie kłamać. Standardem dziś staje się pakiet socjalny a w nim dostęp do np,gabinetów stomatologicznych, karnet na wyjście na basen itp, bezpłatna nauka jerzyka itp. Co w pakiecie socjalnym proponuje Agtos-otóż FATALNA ATMOSFERĘ!!!! Nie polecam tej firmy absolutnie. Pracuje tu już długo i widzę, że jest coraz gorzej. I naprawdę nie zanosi się na lepsze czasy. Szefostwo ma polecenie aby wpajać nam, że taka jest sytuacja na rynku pracy w regionie co jest totalna bzdurą. Pieniądze są tylko z przeznaczeniem na zakup luksusowych aut służbowych z najwyższej pułki. Załoga jest podzielona na 2 obozy, pierwszy to słynne trio czyli Pan majster A.J , pani dyrektor i wspomniana wcześniej pani kierownik od spraw płac.Drugi (usunięte przez administratora) to reszta firmy czyli pracownicy fizycznie i biurowi. Nadmienię jeszcze tylko,że na skutek absurdalnych decyzji kierownictwa , niemalże rozbity został dział serwisu a to ogromna strata, brawo!!!!! to nie koniec zwolnień, duża ilość osób szuka cały czas nowego pracodawcy, nowi pracownicy możne się znajda ale bez doświadczenia i na okres maks 2 m-cy. Kiedy weszczniesz szanowne szefostwo zauważy że jest tragiczne??? Moim zdaniem już jest zbyt późno. Agtos-zdecydowanie odradzam pozdrawiam Pracownik firmy.

Odważny
@pracownik firmy 23.10.2018 17:29

Do pracownika firmy skoro nic nie idzie ku lepszemu to trzeba trochę odwagi i zmienić pracodawcę a nie tkwić w nadziei że się polepszy zobaczysz już niedługo będzie notowane nawet twoje wyjście do wc. Wszyscy narzekają a nikt nie działa. Pozdrawiam wszystkich byłych współpracowników.

Leszek
@pracownik firmy 23.10.2018 17:29

Czy jesteś w stanie określić, co dokładnie jest powodem tego, że obecnie panuje taka sytuacja w firmie Agtos Polska? Czy wcześniej atmosfera wydawała się lepsza? Jeżeli tak, to czy uważasz, że można zrobić coś, by poprawić obecny stan?

Były pracownik
@pracownik firmy 23.10.2018 17:29

Pytanie dlaczego jeszcze tam pracujesz??? Tak dobrze płaca, czy sa ine powody??? Wszyscy narzekaja a nikt sie niechce zwolnić????

Leszek
@Były pracownik 03.11.2018 17:24

Z Twojego nicku mogę wnioskować, że jesteś byłym pracownikiem firmy Agtos Polska. Czy możesz pomóc czytelnikom tego wątku i napisać, jak wyglądały warunki zatrudnienia za czasów, kiedy pracowałeś w tym miejscu? Wyniosłeś jakieś cenne doświadczenia z tego miejsca pracy? Podziel się z nami tym, jak wspominasz spędzony czas w tej firmie.

Waldi

Jaki jest główny powód tych zwolnień? Czy to względy finansowe?

Urszula

@Były pracownik, możesz podzielić się z nami informacjami, jakie konkretnie decyzje dyrekcji firmy Agtos Polska sprawiły, że tak oceniasz atmosferę w tym miejscu pracy? Możesz przybliżyć, co konkretnie wpływa na wyrażenie przez Ciebie takiej opinii na ten temat?

Były pracownik

Za fatalna atmosferę w firmie odpowiada Pani dyrektor. Jest to osoba, która absolutnie nie nadaje się do zarządzania ludźmi. Nic dodać nic ująć. Po " trupach do celu" Pani dyrektor.

DoBylegoPracownika
@Były pracownik 30.08.2018 23:48

"Pani dyrektor" to tylko tytuł.. raczej osoba która kieruje Panią dyrektor

Urszula

@To_ja, czy w związku z tymi zwolnieniami doświadczonych pracowników w firmie panuje duża rotacja wśród kadry pracowniczej? Jesteś w stanie przedstawić, jak często dochodzi do zmian wśród osób zatrudnionych w firmie Agtos Polska? @Igor, aplikowałeś na stanowisko inżyniera automatyka w firmie Agtos Polska? Czy może dopiero rozważasz taką ewentualność?

Igot
@Urszula 28.08.2018 12:45

Zastanawiam się nad aplikacją. Nie mam pojęcia czy warto składać cv dlatego chce dowiedzieć się czegoś o tej firmie.

Igor

Witam, czy ktoś potrafi mi powiedzieć jak wygląda stanowisko inżynier automatyk ? Zarobki, atmosfera, dużo obowiązków ? Z góry dziękuję za odpowiedź!

Igor
@Igor 23.08.2018 17:13

Mógłbym prosić o jakieś informacje ?

To_ja

Urszula, głównym problemem jest osoba która zarządza firma (podejmuje niewłaściwe decyzje, nie potrafi utrzymac bardzo dobrego pracownika w firmie bo woli zatrudnić za to trzech bez doświadczenia którzy popracują maksymalnie miesiąc)

NICK

A JAK JEST W RZADZIE PANSTWA KTOS DORWIE SIE DO KORYTA SIEDZI ILE MOZE

Urszula

@doswiadczony pracownik, 10 lat Twojej pracy na rzecz firmy Agtos Polska to bardzo długi okres czasu. Czy możesz porównać, jakie największe zmiany nastały wraz z odejściem byłego dyrektora firmy, który według Ciebie zbudował fajne miejsce pracy, gdzie doświadczony pracownik był odpowiednio doceniany? Co konkretnie zmieniło się poza atmosferą, która według Ciebie znacznie się pogorszyła? Zachęcam Cię do dalszej dyskusji. @To_ja, jakie według Ciebie zmiany powinny nastać, aby móc powiedzieć o firmie Agtos Polska, że jest to dobre miejsce pracy, gdzie można się odpowiednio rozwijać? Czy głównym problemem są decyzje osoby zarządzającej tą firmą?

To_ja

Urszula patrząc na poczynania "szefostwa" nie sadze aby kierowali się oni DOBREM firmy... może zmiana osoby zarządzającej cos zmieni?

doswiadczony pracownik

Witam. Czytając wszystkie wcześniejsze wpisy , zgadzam się absolutne z wszystkimi. Odradzam podjęcia pracy w tej firmie. Obecna Pani dyrektor i Pan majster to osoby, które sa odpowiedzialne za aktualna atmosfere w firmie. O doświadczonych pracowników ogóle sie nie dba , owszem nowi przychodzą ale wytrzymują maks 2 mce. Wynagrodzenie bardzo niskie do tego zero socjalu typu karnety na basen, czy dodatkowa podstawowa opieka medyczna, nic dosłownie nic tylko goła pensja. No i atmosfera fatalna, naganne podejście majstra do pracownika , podobna postawa Pani dyrektor. dodatkowo wszystko trzymane w wielkiej tajemnicy. Wiecie co robi się w normalnych firmach w takiej sytuacji? Otóż pierwszy krok to zwolnienie osób kierujących czyli najprościej sprawę ujmując powinno zwolnic się Panią dyrektor i dalej Pana majstra. Czy to takie trudne??? Proste tylko problem polega na tym ,że to naczynia powiązane jeden be drugiego sobie absolutnie nie poradzi. Myśleliśmy, ze możne Pan prezes z Niemiec okaże sie ostatnim antidotum na poprawę sytuacji w firmie, niestety przeliczyliśmy się.....zawiódł nas Pan Panie Prezesie. Lepiej już w tej firmie nie będzie. 80 % załogi szuka sobie nowej pracy , a nikogo doświadczonego za te grosze do firmy nie ściągniecie. Taktyka , która jest aktualnie stosowana czyli zatrudnianie nowych totalnie bez doświadczenia , jest absurdalna. Szkoda tylko, że firma zbudowana przez byłego już szefa-człowieka który żył ta pracą i miał wzorowe podejście do pracownika, jest teraz szybko niszczona przez osoby nie nadające sie absolutnie do kierowania ludźmi. przykre jest to Pani Dyrektor.......naprawdę wielki " podziw" dla Pani , że pomimo tak wielu negatywnych opinii odnośnie firmy, brnie Pani dalej. Człowiek mający swój honor, po takiej fali krytyki po prostu by się poddał. Szkoda nerw i zdrowia na pracę w tej firmie. Też jestem na etapie zmiany pracy i mam nadzieje ,pracuje tu już ponad 10 lat i zal naprawdę ,że t firma tak nisko upadła. pozdrawiam

Urszula

@To_ja, może warto pomyśleć o tym, aby przedstawić swoje pomysły na usprawnienie pracy w firmie Agtos Polska? Myślisz, że szefostwo firmy może pozytywnie zareagować na to, iż interesujesz się dobrem firmy i chcesz usprawnić pracę na danym dziale? @Szczery, osoby doświadczone, które długo już pracują dla firmy Agtos Polska nie mają, co liczyć na podwyżkę wynagrodzenia? Opisz, proszę, jak to wygląda.

Szczery

Co to za firma która nie potrafi utrzymać bardzo dobrego pracownika? Jak nie Ci nie odpowiada stawka to szukaj miejsca gdzies indziej... a my przyjmiemy za Ciebie kilku nowych pracowników bez doświadczenia...

To_ja

Moze jakies szkolenia poprawiające umiejętności dobrego zarządzania firma? A dla niektórych szkolenie z zakresu kultury i dobrych manier względem swoich podwładnych?

Urszula

@Szczery, czyżby w ostatnim czasie doszło do nowych zwolnień z pracy w firmie Agtos Polska? Pracownicy informowali, dlaczego zdecydowali się na taki krok? Myślisz, że są jakieś szanse, aby ta sytuacja odwróciła się w drugą stronę? Odpowiedz, jak to widzisz z własnego punktu widzenia.

Szczery

Jeszcze trochę i trójka sama zostanie w tej firmie.. nowi pracownicy nie wytrzymują w tej firmie nawet okresu próbnego mało tego odeszło juz kilku doświadczonych pracowników! Pan prezes widział jakiekolwiek statystyki jak wyglada rotacja w firmie? Na konińskim rynku jesteście pod tym względem LIDEREM! Rotacja na wysokim poziomie

Urszula

@Wujekdobrarada, wiesz, może jak duże będą to podwyżki? Rozumiem, że każdy pracownik niezależnie od zajmowanego stanowiska, będzie objęty podwyżką, którą planuje firma Agtos Polska? Wypowiedz się, proszę, w tym temacie.

Wujekdobrarada

Dobra wiadomość! Od stycznia maja byc podwyżki w firmie dla KAŻDEGO pracownika! (od nowego roku wzrasta NAJNIŻSZA KRAJOWA) HaHa

Urszula

@Panxyz, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mimo wszystko mógłbyś napisać coś więcej na temat atmosfery pracy występującej w firmie Agtos Polska? Czy na Twoją negatywną opinię, jeżeli chodzi o ten aspekt pracy ma wpływ relacji z pracownikami, czy raczej jest to trudna relacja z pracodawcą? Sprecyzuj proszę tą kwestię.

Urszula

@Panxyz, czym spowodowane są zwolnienia o których napisałeś? Czy są one podyktowane warunkami pracy jakie oferuje firma Agtos Polska? Czy może inne aspekty wpłynęły na to, iż pracownicy zdecydowali się na rezygnację z pracy? Wyraź swoją opinię na ten temat.

Panxyz
@Urszula 08.07.2018 21:16

Największy wplyw ma bardzo niskie wynagrodzenie względem pracy która sie wykonuje, nie wspominając o atmosferze która panuje w firmie...

Urszula

W internecie oraz innych powszechnych źródłach brakuje informacji na temat wolnych etatów do pracy w firmie Agtos Polska. Czy ktoś z Was słyszał o prowadzonej obecnie rekrutacji do pracy w tej firmie? Może są tutaj osoby, które mogłyby podzielić się doświadczeniami związanymi z procesem rekrutacyjnym do pracy w firmie Agtos Polska? Zapraszam do dyskusji na ten temat.

Panxyz
@Urszula 02.07.2018 12:53

Niedługo pojawia sie nowe oferty ponieważ pojawiły sie kolejne zwolnienia...

Ciekawy

Co nowego słychać w firmie?

Urszula

@Panx jesteś związany lub pracowałeś w firmie Agtos Polska? Możesz coś więcej napisać o obecnej sytuacji przedsiębiorstwa? @Nikt_wazny pracujesz jeszcze w Agtos Polska? Kwestie wynagrodzenia warto poruszać z kierownictwem, dialog prowadzi zawsze ku dobremu. Próbowałeś może wraz z innymi pracownikami porozmawiać na temat wynagrodzenia z przełożonym? Co możesz jeszcze napisać o pracy w Agtos Polska? Jak wyglądają tu relacje ze współpracownikami?

PanX

Czytając poprzednie komentarze stwierdzam, ze tacy pracownicy jak w agtosie to prawdziwy SKARB skoro charytatywnie spędzają więcej czasu w pracy. W każdej innej firmie są to nadgodziny za które pracownik dostaje dodatek do wynagrodzenia.

Pracownik

Firma się nie rozwija.ludzie się zwalniają ponieważ wynagrodzenie na poziomie średniej krajowej a poza tym atmosfera niemiła. Kierownictwo i przełożeni nie szanują i nie dbają o pracownika. NIE POLECAM. Wszystkie wczesniejsze komentarze dobrze oddaja sytuacje we firmie.

Wujek Samo Zło
@Pracownik 29.05.2018 11:16

Średnia krajowa to obecnie prawie 5000 zł brutto. W agtosie nie ma takich pieniędzy... Chyba chciałeś napisać, że zarobki bliskie minimalnej krajowej...

Nikt_wazny
@Pracownik 29.05.2018 11:16

Oczywiście wynagrodzenie nie adekwatne do pracy jaka sie tu wykonuje. Najnizsza krajowa plus mała premia... lepsze zarobki w lidlu czy w biedronce.

Nikt_wazny

Urszula jak firma ma prosperować bez pracowników?

Zostaw opinię o Agtos Polska Sp. z o.o. - Konin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agtos Polska Sp. z o.o.