4.3/5

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Warszawa - Ideal Work Germany Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

Zainteresowany

02.09.2023 15:45

"Ostatnie 5 lat Twojej działalności/zatrudnienia/bezrobocia/edukacji musi być poparte dokumentacją bez przerw dłuższych niż 28 dni" Nie rozumiem tego do końca. Można prosić o rozwiniecie tego punktu.

02.10.2023 12:26

napisz do nich bezpośrednio maila z wyjaśnieniem, żeby ci powiedzieli jakie dokumenty w twojej sytuacji musisz dosłać

02.10.2023 12:26

w komentarzach często mail do nich jest to możesz go wykorzystać
Kwatera

03.08.2023 19:30

Pytanie odnośnie kwatery ( MYŚLĘ, ŻE WAŻNE DLA KAŻDEGO ZAINTERESOWANEGO ): Na kwaterze jest ok. 8 ludzi, jak wygląda wyposażenie, a mianowicie: 1. Ile jest lodówek? 2. Ile jest kuchni? 3. Ile jest WC i Pryszniców.

02.10.2023 12:23

jak ci odpisali wyżej to jest dosyć duża loteria nigdy nic nie wiadomo

02.10.2023 12:23

nie powiem że nie zdarzyło mi się w jedynce mieszkać ale taki standard to dwie osoby na pokoju i na to bym się nastawił
Pok

01.10.2023 13:35

Siema. Jedzie ktoś na komisjoniwanie na magazyn Liedelt w okolicach Hamburga? Jeśli tak piszcie na maila [email protected]
Gruby

29.08.2023 20:56

Jak wygląda rekrutacja w tej agencji? Jak już się wybierze ofertę to podpisanie papierów i wyjazd?
Wujas

15.09.2023 13:16

Czy to mieszkanie jest na użytek własny czy tam jest przydzielana jakaś część pracowników?
Gruby

17.09.2023 10:56

Na agencyjnych zawsze mieszkasz w conajmniej kilka osób w minimum 2 osobowych pokojach.
wzorowy pracownik

11.09.2023 20:24

Praca cieżka, zarobki niegodne człowieka tak jak warunki mieszkaniowe, ale to da sie przeżyć. Nie przeżyję jednak tego, że człowiek idzie na rękę koordynatorowi, zostaje tydzień dłużej w pracy bo oczywiście przemiał ludzi jest taki że brakowało nas w pewnym momencie 6ciu, a w końcowym rozrachunku nie dostaje pieniędzy za to że jeździł prywatnym samochodem do pracy i woził ludzi a oprócz tego zostaje obciążony za "posprzątanie mieszkania" które sam po sobie posprzątał :) nie polecam.

12.09.2023 10:36

Szanowny Panie, Dziękujemy za wiadomość. W celu wyjaśnienia sytuacji, prosimy o złożenie reklamacji w naszym Zespole Obsługi Pracownika. Bardzo prosimy o złożenie zgłoszenia na adres [email protected] lub dzwoniąc pod numer: +48 799 399 029.
Robson74

20.06.2023 12:26

Ogolnie polecam. Praca ciezka ale nic za darmo nie ma. Wyplaty na czas.....mozliwosc zaliczek .....warunki mieszkalne w zaleznosci od lokalizacji sa ok. Kontakt z koordynatorem bardzo dobry
Robert

09.09.2023 02:19

Zdarzyła mi się raz taka wypłata, z nadgodzinami + cały miesiąc na nocki i jakaś sobota, Łącznie wyszło prawie 2500 euro, ale tak standardowo to 1800 euro na czystko już po potrąceniu za mieszkanie przy całym miesiącu na nockach... :)
Lax

09.09.2023 13:36

Dzięki za odpowiedź, to standardowo na zmianie dziennej przy 160 godzinach po odtrąceniu mieszkania ile wychodzi z 1300 euro? :O
Pol

06.09.2023 15:09

Siema. Jedzie ktoś na dniach jako komisjoner w okolice Hamburga.? Jeśli tak to mogę kogoś zabrać żeby było taniej. Mam swój samochód i jestem z Kujawsko pomorskiego. Piszcie na maila [email protected]
Pok

06.09.2023 13:24

Witam. Jedzie może ktoś jako komisjoner do Norderstedt i chce się zabrać? Mam samochód Ja z Kujawsko pomorskiego. Piszcie na maila. [email protected]

28.08.2023 13:37

Witam serdecznie szukam pracy jako order picker posiadam dość spore doswiadczenie o kolo 5 lat jako magazynier chciałbym sie dowiedzieć czy jest wymagany język na tak owych stanowiskach za granicą i trzy firmy dają pracowniką szansę rozwijania skrzydeł proszę o informację zwrotną pozdrawiam

28.08.2023 13:38

czy*

28.08.2023 22:09

Dzień dobry, Jest możliwość podjęcia pracy na takim stanowisku, znajomość języka jest zależna od projektu- posiadamy oferty, w których znajomość języka niemieckiego nie jest wymagana. Zapraszamy do kontaktu, będzie mógł Pan o wszystko dopytać naszego rekrutera: +48 799 355 540.
Ktoś

28.08.2023 16:46

Witam Panowie i Panie pytanie czy wyjeżdżając z z tą agenturą trzeba posiadać aktualne zaświadczenie o niekaralności?dziękuję i pozdrawiam.
Mieszkania

13.08.2023 15:34

Czy firma ideal zapewnia środki czyszczące do toalety? Czy firma sprawdza mieszkania co rok? Czy firma dezynfekuje lub dogłębnie czyści te mieszkania? (Bo dużo ludzi w nich mieszka i się zmieniają) Czy materace do spania są wymieniane? Czy ogólnie firma ideal dba w jakikolwiek sposób o mieszkania które oferuje?

18.08.2023 06:29

Dzień dobry, Serwis sprzątający uzupełnia środki czyszczące. Sprawdzamy również stan mieszkań- brygadziści przesyłają raporty w kwestii stanu mieszkań co dwa tygodnie, koordynatorzy co najmniej raz w miesiącu wizytują mieszkania. W zakresie dezynfekcji- odbywała się ona w czasie obowiązywania obostrzeń związanych z koronawirusem, obecnie się tego nie stosuje. Zgodnie z zapisem „Porozumienie z Pracownikiem Tymczasowym § 4. Zwrot Lokalu Pkt.2 Pracownik tymczasowy zobowiązany jest zwrócić lokal wysprzątany, w stanie nie pogorszonym”. Czasami zdarza się jednak, że pracownicy nie przestrzegają tego zapisu, wówczas koordynator organizuje dodatkowe sprzątanie, a pracownik, który zostawił mieszkanie brudne i/lub zniszczone może zostać obciążony kosztami. Jeśli chodzi o materace, to są one w miarę potrzeb i zniszczeń wymieniane.
Za

16.08.2023 19:06

Pensja na czas i spoko kordynator zawsze da się dogadać
Monczek

21.07.2023 16:09

Jeśli chodzi o agencje nie ma sie do czego przyczepić pracowalem tam dlugo zawsze pieniądze na czas raz był problem z dodatkową premią za kierowce ale to byla wina ułomnego koordynatora a niżeli firmy samej w sobie. Praca nie jest najłatwiejsza ale nie jest źle.
aha

13.08.2023 15:37

Ty pewnie dajesz sie robic na 1???? :)))!!!!!
ty chesz 1?

15.08.2023 03:04

ty chcesz 1 zawsze?
Terminator2115

08.08.2023 16:10

Witam. Napisze parę gorzkich słów na temat pracy w agencji JobWerke. Pani na infolinii nie ma zielonego pojęcia na temat tej pracy. 1. Jestem osobą, która postanowiła zarobić sobie pierwsze większe pieniądze, niestety na miejscu zderzyłem się ze ścianą. Jak to mówią rzeczywistość bywa okrutna. W pierwszym miesiącu nie ma co liczyć na więcej niż 1150 euro, pod warunkiem że pracujecie cały miesiąc. Pani przez telefon stwierdziła że 3/4 etatu to cały etat tylko to stara umowa. Człowiek wyjeżdża za granice żeby zarabiać nieco ponad 6 tys bo jak ma się dzienną zmianę to za 6 h pracy to może z 1400 euro wyjdzie. 2. Warunki mieszkaniowe pozostawiają wiele do życzenia. zarwane łóżka. Z brudnym materacem. 3. Jak wygląda praca? Praca wygląda tak, że dostajecie 2 linie gdzie lecą paczki. Paczki mają do 50 kg, Ładujesz 2 kontenery na raz sam bo każdy ma swoją robotę i nikt nie ma czasu ci pomóc, a tak szczerze to nikomu się nie chce ci pomagać bo praca jest tak ciężka że człowiek wraca i nie ma siły się umyć. To wyjaśnia czemu ten materac jest taki brudny. Reasumując. Po miesiącu pracy w tej firmie stwierdzam, że to nie jest praca, (usunięte przez administratora). Dodam jeszcze że praca jest na Polskiej umowie na niemieckich warunkach więc od tego 3/4 etatu odejmij jeszcze przerwę.

10.08.2023 09:31

Szanowny Panie, Dziękujemy za wiadomość. Jeżeli pojawiła się u Pana jakakolwiek niezgodność podczas zatrudnienia, prosimy o złożenie reklamacji w naszym Zespole Obsługi Pracownika. Bardzo prosimy o złożenie zgłoszenia na adres [email protected] lub dzwoniąc pod numer: +48 799 399 029.

03.08.2023 10:27

Interesuje Cię praca jako operator wózka widłowego, ale nie posiadasz doświadczenia oraz uprawnień na wózki widłowe? Z nami możesz rozpocząć swoją przygodę jako operator wózka widłowego i zdobyć doświadczenie w tym zakresie. Dla osób nie posiadających doświadczenia, oferujemy szkolenie oraz wdrożenie w pracę operatora.

Zgłoś się do nas i dołącz do naszego zespołu: tel: +48 799 355 540, e-mail: [email protected]

IDEAL
Your Partner at work
Mann

09.08.2023 11:11

fajnie że coś takiego oferujecie :)
@Łukasz

22.07.2023 03:09

Myślę nad wyjazdem jako Operator wózka widłowego okolice Kassel. Czy może ktoś wie jak to tam wygląda?

03.08.2023 12:21

Odpowiadając na jedno z Państwa zapytań dotyczących szkoleń na obsługę wózka widłowego - Dla osób nie posiadających doświadczenia, oferujemy szkolenie oraz wdrożenie w pracę operatora. Szkolenie jest bezpłatne dla wszystkich pracujących minimum 3 miesiące. Jeśli osoba planuje zostać z nami krócej niż 3 miesiące, ponosi koszty szkolenia na własną rękę.
Bombo

08.08.2023 19:31

Tak są ogłoszenia. Ja posiadam uprawnienia UDT
Nowini

27.06.2023 10:06

Cześć, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda tutaj praca. Jestem świeży, nie ukrywam, w jakiejkolwiek pracy i zastanawiam się czy dla takiego świeżaka znajdzie się jakaś oferta za granicą. Niby jakieś doświadczenie mam z praktyk ale wolę się dowiedzieć z takiego forum jak to wygląda i czy warto się starać. Czytałem dobre opinie i w sumie byłbym zainteresowany...

21.07.2023 18:08

Planuje wyjechać do ideala ile chłopakom wychodzi netto na miesiąc

22.07.2023 17:18

Witam tego się właśnie obawiam wyjezdzdjac za granicę przez pośrednika nie wiadomo na kogo się trafi
SpokoAdi

15.06.2023 14:28

Witam Serdecznie warto wyjechać z tej agencji na dzień dzisiejszy np jako komisjoner? Po odliczeniu zakwaterowania itp ile zostanie mi na czysto około na rękę pieniążków?? (usunięte przez administratora)
Bylem

19.07.2023 10:56

Dajcie sobie spokój
Lax

19.07.2023 17:29

Mógłbyś rozwinąć...
Nexo

14.07.2023 09:07

Agencja nie wiarygodna obiecuje coś innego przez telefon a na miejscu coś innego jest nie polecam nikomu tej pseudo agencji.
Brew

19.07.2023 14:44

jest okej warunki i praca na poziomie, chyba nic dodac nic ujac
Brew

19.07.2023 14:45

nie wiem co cie zlego spotkalo ale wydaje mi sie ze jestes raczej wyjatkiem potwierdzajacym regule niestety :/
Exworker

10.07.2023 17:01

Nie polecam!!! Uważajcie na tych kanciarzy. Umowa o pracę i inne umowy z nimi są tak skonstruowane żeby golić pracownika za byle co.(usunięte przez administratora) Praca typowo (usunięte przez administratora)- codziennie tony do przerzucenia. Zakwaterowanie odpowiednie dla (usunięte przez administratora) a nie dla normalnych ludzi. Stare obskurne rudery. Odradzam, a tym którzy by się zdecydowali - na swoje nieszczęście, radzę dobrze czytać umowy bo sporo w nich "wałków".

12.07.2023 09:42

To norma na agencyjnych kwaterach. Większość sie wyrwie z domu i zaraz jest chlanie i demolowanie. To nie są warunki do życia.

12.07.2023 09:55

Szanowny Panie, Dziękujemy za Pana szybką reakcję na pojawiające się i znikające wpisy - w tej kwestii proszę kierować zapytania do GoWork, który ukrył z racji przekroczenia zasad komunikacji, wpis o którym Pan mówi. Jeśli jest Pan zaniepokojony jakimikolwiek komentarzami, to faktycznie lepiej zacząć poszukiwania w innej agencji pracy tymczasowej, aby nie budować sobie uprzedzeń na podstawie komentarzy i wpisów w tym miejscu. Powodzenia i zapraszamy jeśli zmieni Pan zdanie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

Dżoanix

05.07.2023 22:14

Czy ktoś z Was pracował w Jysk na Bawarii jako komisioner i mógłby mi powiedzieć jakie są zarobki i warunki mieszkaniowe .Czy dużo pracuje tam kobiet?czy raczej większość to mężczyźni.
Elo

11.04.2023 17:07

Czy wie ktoś jak wygląda praca na DHL w Ludwigsau?

28.06.2023 06:32

Dzień dobry, Chcemy zwiększać komfort mieszkań, stąd wprowadziliśmy opłaty za zakwaterowanie z nadzieją, że pracownicy będą też bardziej dbać o porządek.

28.06.2023 16:39

Wszystko byłoby ok gdyby na dane lokalizację przyjeżdżali normalni ludzie a nie nie obrażając nikogo "chlejusy" jacyś "awanturnicy" .. To wszystko byłoby ok ale z poziomu biura w Warszawie i mimo kamer na lokalizacjach nikt nie jest w stanie aż tak kontrolowac do momentu jakichkolwiek skarg czy nwm czego jeszcze
Worker

16.06.2023 18:46

Dobra agencja
Mango

23.06.2023 11:47

A które miejsce polecałbyś na pierwszy raz? Jaki projekt najlepszy?
Mango

23.06.2023 11:48

a powiesz jeszcze jak wygląda kwaterunek z Twojej perspektywy? Dobre warunki mieszkaniowe?
Charlie

16.06.2023 10:05

Moje odczucia na temat firmy Ideal są pozytywne. Zakwaterowania są na dobrym poziomie a szefostwo pomocne.
polo

21.06.2023 12:43

ile wczesniej trzeba sie zglosic jesli bym chcial np we wrzesniu wyjechac? da sie tak ustalic z firma?
rozpacz

22.06.2023 11:30

a mogę podpytać gdzie byłeś i jak wyglądała taka rekrutacja na projekt?

19.06.2023 14:25

Nie polecam. Dzwonienie z dnia na dzień po poludniu, że jutro można wyjeżdżać, żeby zapchać dziurę po kimś xd A jak się mówi, ze z dnia na dzień nie ma możliwości to gwarantowanie roboty, ze ok, na weekend można przyjechać i od poniedziałku zacząć xd Potem się okazuje, ze jak już zrobisz zakupy i się przygotujesz, ze jednak nie ma już miejsca gdzie było rzekomo gwarantowane. Jedzie grupa a do każdego jest inny rekruter xd Porażka, stówa na badania tylko stracona. Unikać jak ognia. Ja już wam opinię wystawię (usunięte przez administratora)

20.06.2023 10:42

Dzień dobry, Prosimy o przesłanie swojego kontaktu na adres [email protected]. Skontaktujemy się z Panem w celu wyjaśnienia sytuacji.
Niezadowolony@

19.06.2023 15:43

Chce z ziomkiem się wybrać jechać na robote do niemca wydaliśmy po 105 złoty na badania i co czekaj na robotę pytanie po co ? Chcesz Sam wyjechać dostaniesz od ręki przy granicy a we 2 już nie bez sensu a jak osobno złożysz zaraz masz od razu . Uciekajcie od nich zreszta umowa Polska z niemieckimi podatkami najgorsza mina uciekajcie (usunięte przez administratora)

20.06.2023 10:41

31.05.2023 19:22

@czaro na sortowniach nie musisz mieć doświadczenia.. Sam widziałem że przyjmowali ludzi, którzy hojrakowali a byli zieloni przy typowej robocie na magazynach itd
Kulas

12.06.2023 13:51

nie wiem jak jj mi się podobało, bylem co prawda dopiero pierwszy raz wiec nic nie będe polecać, ale miałem duże obawy i sie nie spełniły wiec ogólnie bardzo zadowolony jestem ze współpracy i wyjazdu
pawulon

15.06.2023 13:05

a na jakim projekcie byłeś? sam czy z kimś jechałes?
czaro

31.05.2023 08:59

Właśnie zaczałem szukać pracy po skończeniu szkoły i moje pytanie czy myślicie, że przyjmą mnie tutaj bez doswiadczenia ??
Nikoś

31.05.2023 21:58

Doświadczenie nie jest Ci potrzebne pojedziesz na projekt Gls lub Dpd tam tylko dużo sił musisz mieć na przerzucanie paczek a są nie które ciężkie

31.05.2023 19:25

Jeśli znasz chociaż trochę angielski tudzież podstawy to w najprostrzych rzeczach idzie się dogadać z Niemcem. Tam jest też dużo Polaków więc jeśli ktoś usłyszy ze gadasz po polsku to bez problemu się ogarnie

31.05.2023 14:45

@Hanys87 jednoosobowy pokój dostajesz też jeśli zaoferujesz się jako kierowca służbowego busa. Byłem na takim wyjeździe i wiem jak to funkcjonuje. Chyba że masz gadane i ugadasz z koordynatorami że chcesz przejść na jednoosobowy jeśli ktoś z takowego pokoju zrezygnuje lub skończy mu się kontrakt. Szczerze mówiąc przy następnym wyjeździe będę chyba tak kombinował bo mieszkanie we dwóch jest przerąbane. No chyba że wyjeżdżasz ze znajomymi bo jak sam to dadzą Ci pokój dwu trzy osobowy i dokopują jakichś (usunięte przez administratora) to wtedy nie ma żadnej prywatności
Hanys87

30.05.2023 17:05

Czy istnieje mozliwośc jednoosobowego zakwaterunku? w razie podpisania z Wami Umowy, bardzo by mi na tym zalezalo,

31.05.2023 09:50

Dzień dobry, Oferujemy 2-3 osobowe pokoje, w przypadku niektórych stanowisk, np. brygadzisty, mamy możliwość zakwaterowania w 1 osobowym pokoju.
Zarobki netto

17.05.2023 19:09

Ile średnio dostajecie już na rękę z premią i ewentualnymi nadgodzinami?
Arkusz

30.05.2023 08:54

A interesuje cię bardziej praca w polsce czy za granicą?
King

26.05.2023 09:19

Czy firma oferuje lekcje językowe w związku z pracą w Niemczech?

29.05.2023 07:10

Dzień dobry, Nie zapewniamy lekcji językowych dla osób wyjeżdżających z nami do pracy.
Qulson

16.11.2022 18:47

Pracował ktoś jako pracownik magazynu w Monachium lub Berlinie firmy kurierska: GLS lub DPD i mógłby się podzielić opinią na temat pracy zarobków i atmosfery oraz współpracy z agencją.
fran7

25.05.2023 09:28

O super, a powiesz mi jeszcze jak wygląda organizacja czasu wolnego?
fran7

25.05.2023 09:29

Chodzi mi głównie o to, czy np. można pójść coś pozwiedzać, albo np. w weekend gdzieś się wyrwać poza miasto gdzie pracujesz i pooglądać krajobrazów?
Ola

21.05.2023 11:54

Czy to prawda, że są problemy z zakwaterowaniem? Chodzi o to, że Ci co już tam są mają mieć przekwaterowanie lecz nie mają żadnych informacji na ten temat. Koordynator do spraw kwaterunku się tym nie interesuje, nie informuje obecnych mieszkańców kwatery gdzie i kiedy zostaną przekwaterowani a już na ich miejsce w kwaterze przyjechali nowi zwerbowani ludzie. Efekt jest taki, że na 3 łóżka jest ich 6. Jak to w końcu jest?

22.05.2023 10:52

Dzień dobry, Dziękujemy za wpis - Czy mogłaby nam Pani powiedzieć o jaką lokalizację dokładnie chodzi? Jesteśmy w trakcie ustalania szczegółów. Odpiszemy najszybciej jak będzie to możliwe.

23.05.2023 10:58

Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację - otrzymaliśmy informację od Koordynatora, że wspomniana sytuacja była chwilowa i została szybko rozwiązana. Na ten moment wszyscy pracownicy są zakwaterowani w docelowych miejscach.
Lexx 36

17.05.2023 18:57

Good day ! I would asked u about vacancy on Unilever company in Rotterdam NL , is it exist and real job there ? If about duty shortly including packing ice cream brand of magnum with salary 2500 EU per month . And they are provided accommodation as well . Thank U for your answer !

18.05.2023 10:50

Good morning. We do not have job offers in the Netherlands. We have recently received information about a scam - another company is using IDEAL's image and extorting money from candidates. Please be careful and report any scams directly to the police.
Tomi

12.05.2023 07:47

Jedzie ktoś 1 czerwca ? ????

17.05.2023 12:07

a gdzie dokładnie jest wyjazd?
Karol

11.05.2023 13:31

Na jakim etapie rekrutacji jest pierwszy kontakt z firmą do której się aplikuje IT w Warszawie?
Karol

16.05.2023 14:35

Rozumiem, czy podczas rekrutacji mogą pojawić się jakieś testy/zadania, itp.?

17.05.2023 11:10

@Karol Zapraszamy do kontaktu mailowego, uzyska Pan tam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące rekrutacji wewnętrznych: [email protected]

10.05.2023 10:52

Witam opisze ktoś jak wygląda praca na stanowisku Magazynier DPD Niemcy Berlin? Paczki ciężkie czy lekkie, jak wyglądają przerwy oraz wstawienie się w pracy. Dziękuje za informacje

11.05.2023 10:44

Dzień dobry, Praca polega na rozładunku i załadunku kontenerów. Paczki mogą trafić się cięższe lub lżejsze- maksymalnie do 40 kg. Zmiany są dzielone, zazwyczaj praca jest w godzinach 5:00-8:00; 13:30-18:00. Przerwa w godzinach 8:30-13:30. W trakcie przerwy pracownik wraca na zakwaterowanie. Do pracy pracownicy dojeżdżają wspólnie autami. Zapraszamy do kontaktu z Działem rekrutacji, będzie mógł Pan o wszystko dopytać: 799 355 540
asdfg

02.05.2023 19:53

Widziałem zdjęcia mieszkań z różnych lokalizacji wstawione na internet przez pracownika i wyglądają bardzo dobrze. A dodane 2tygodnie temu z tego co widziałem po dacie
Renata

10.05.2023 12:50

a gdzie można coś takiego pooglądać? sama chętnie bym zerknęła

11.05.2023 08:44

Dzień dobry, Tu znajdą Państwo zdjęcia naszych mieszkań, z różnych lokalizacji: https://www.facebook.com/IdealWork/photos_albums

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Germany