4.3/5

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Warszawa - Ideal Work Germany Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

prawiczek

09.09.2018 16:54

elo ziomy macie internet na tych domkach bo są różne opinie ?
Młody

25.08.2018 21:39

Pytanie do Administracji firmy Ideal Work. Brygadzista Krzysiek w Hermsdorf oznajmił nam na tzw. zebraniu że będzie udzielał nam nagan za dyskusję z nim i że jest to ustalone z Kordynatorem Panem Dariuszem oraz naszym Niemieckim Szefem. Czy ktoś z Państwa może udzielić nam odpowiedzi na tym forum że macie taką wiedzę o zasadach na tej lokalizacji???? . Może ktoś w końcu zrobi z nim porządek!!!! Ten facet jest nienormalne codziennie jest pod wpływem alkoholu. Jest wulgarny wobec nas i nie posiada żadnych kwalifikacji do bycia naszym szefem.
Zainteresowany

05.09.2018 13:30

Cytuję "uda się coś zmienić" w takim razie prosimy o komentarz czy coś...... Udało się zmienić.?
POL

09.09.2018 16:38

woow, super że się postaracie. mega kwas, NIGDY NIE POJADE Z KIMŚ TAKIM ZA GRANICĘ! WSTYD!
kkk

21.08.2018 11:34

Serio, opłaca wam sie pracować za 1200 euro? toż to jest kpina w biały dzień! masakra, to jest minimal!!!! Wyzysk!!!!!
Mariusz

02.09.2018 11:29

Witam serdecznie. Chciałbym wtrącić się odnośnie kwoty i składowych. Pracuję w Ideal Kurier jako kurier i nie mogę doprosić się o miesięczne raporty mojego wynagrodzenia, które w każdej normalnej firmie otrzymywałem. Czy doczekam się tych dokumentów Szanowni Państwo? Wracając do ww. opinii to może ta osoba nie zna składowych swojego wynagrodzenia podobnie jak ja. Jak ma więc odnieść się do propozycji firmy Ideal, która nie przedstawia pracownikowi takich danych co miesiąc. Pozdrawiam Mariusz J.

03.09.2018 22:14

Panie Mariuszu, wyjaśniamy Pana zapytanie, wrócę do Pana z informacją najszybciej jak będzie to mozliwe.
iksde

30.08.2018 21:29

Witam, wybieram się w ten weekend do pracy w Neusten i mam pytanie jak wygląda sytuacja z zakwaterowaniem . czy na miejscu jest internet wifi? jak wyglądają pokoje z góry dzieki za odpowiedź
John

30.08.2018 20:15

Witam wszystkich wiem że temat już był pewnie poruszany milion razy ale chciałbym się czegoś dowiedzieć o miejscu Kassel bo mam zamiar się wybrać pozdr
mońka

28.08.2018 12:21

Dzień dobry proszę o informację czy mogą tam pracować kobiety i czy podana kwota 1300 eur jest na rękę czy trzeba odliczyć koszt zakwaterowania ? pozdrawiam

30.08.2018 16:26

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie. Zatrudniamy kobiety, ale obecnie stanowiska pracy dla kobiet mamy obsadzone. Kwota 1300€ już jest na rękę - czyli - po odliczeniu wszelkich kosztów, w tym kosztów zakwaterowania. Pozdrawiamy serdecznie!
Lookman

08.08.2018 18:12

Witam, gdzie dokładnie są te magazyny ? Chodzi mi o miejscówe głównie pod Berlinem i Dreznem ?

11.08.2018 17:17

Szanowny Panie PF, prosimy o rzetelne poinformowanie czytelników bloga o przyczynach leżących u podstawy wynagrodzenia, które Pan dostał. Również możemy je przedstwić uczestnikom naszego bloga - jeśli wyrazi Pan na to zgodę. Prosimy również poinformować czytelników o możliwościach, które Pan otrzymywał, a z których Pan nie skorzystał, aby ostatecznie do Polski przywieźć 5 500 PLN. Serdecznie pozdrawiamy i życzymy dobrej pracy, czy w Polsce czy u innego pracodawcy. Nic nie jest cenniejsze jak zadowolony pracownik i tego Panu życzymy!
Marunio

12.08.2018 15:36

Daj jakiś kontakt do siebie z checia się dowiem więcej na temat tej pracy i agencji. Tutaj zaraz usunal komentarze.
Marcin11

06.07.2018 22:29

Witam czy mysli ktos nad wyjazdem do kassel ?bo ja juz rozmawialem i jest praca i czy chcialby ktos sie zgrac i wyjechac razem?
Marunio

25.07.2018 11:52

A skąd jestescie i do jakiego miejsca jedziecie? Daj jakiś namiar na siebie dal byś znać jak tam jest.Czy wszystko ok.
Dawid

09.08.2018 12:23

Właśnie myślę nad wyjazdem do kassel
Ppr

03.08.2018 10:46

Racja bez Internetu mieszkania. Paczki cięższe niż 25 kg ... I non stop na pełnych obrotach . Ranem było gorzej na tych 3 godzinach niż popołudniu na 5 godzinach. Czasami byli niepełne 8 godzin pracy .
Studenciak Szczecin

03.08.2018 02:36

Siema, pracowałem dla tej firmy 7 dni roboczych, praca polagała na załadunku paczek kurierskich do kontenerów. Paczki zjeżdżały z górnych wózeczków i z bocznej taśmy od osoby sortujacej. Pracę można było podzielić ze względu na szczęście na początek, bo jest wiele krai do których leci różna ilość paczek, np bardzo dużo ma Wielka Brytania, Dania, Polska gdzie musisz ciągle pracować na najwyższych obrotach by nadarzać z załadunkiem. Do lekkich można zaliczyć np Włochy gdzie pracuje się we dwójkę, bo jedna osoba musi dodatkowo skanować. Napisałem na początku, że można podzielić ze względu na szczęście, bo przydzielany codziennie jesteś losowo chyba, że podpasujesz brygadzistom to będziesz mógł sobie szybciej wybrać gdzie najlepiej się czujesz. Paczki podobno mają do 25 kg i "czasem" zdarzają się do 50 kg. To akurat jest bzdura, paczki głównie przekraczają 25 kg, pierwsze dni było cieżko, bo organizm był nie przyzwyczajony do takiego wysiłku i bardzo wycieńczony lecz z czasem nabrałem wprawy i robiłem to sprawnie i bywałem mniej zmęczony. W pracy w GLS jest wiele różnych prac, ale na początku trzeba przejść ten etap dźwigania i wykazania się fizycznie. Jeden z pracowników co pracował tam pół roku na załadunku był aż 3 miesiące, później przeszedł na popychanie paczek do określonych bramek (3 krai) po nazwie kraju docelowego. Ja dostałem przydział na pracę nocną głównie od godziny 19 do 3 nad ranem na Starej Hali (podobno na Nowej pracuje się do godziny 2). Co do noclegu, firma ma kilka miejsc zamieszkania, ja mieszkałem 10 min od miejsca pracy. Było to mieszkanie dwupiętrowe, na piętro przypadała łazienka i kuchnia na 7 osób. Nie było internetu, obiecywano nam że lada dzień będzie a nie było. Bo duży minus dla nich, bo był obiecywany, a przez to straszna nudą była poza pracą. Podsumowując praca ciężka, lecz kiedy się przyzwyczaisz i będziesz zawzięty i wytrwały z pewnością dasz radę dojść do etapu gdzie nie będziesz się przemęczał. Zarobki ok 60 € netto dniówki ( jakoś tak wychodzi po odliczeniu podatków i podliczeniu dodatkowo płatnych nocnych godzin). Jeżeli bym był zmuszony do pilnego zarobienia pieniędzy zostałbym dłużej lecz moim zdaniem nie ma po co aż tak się przemęczać jak można robić inne lżejsze rzeczy za taką samą lub wyższą stawkę. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem.
Ppr

01.08.2018 15:56

Szkoda czasu

27.07.2018 19:01

(usunięte przez administratora) !!!!
Zmorr

28.07.2018 14:38

Pracownik. Napisz jak tam praca wygląda i czy ta agencja jest uczciwa. Po tym że cie administrator usunal mogę śmiało twierdzic że pewnie poszło sporo epitetów na temat tej agencji i pracy.
MichalooDPD

31.07.2018 08:18

Witam wie ktoś jak tam wyglada robota...bo widzę od dłuższego czasu poszukują ludzi i to daje do myślenia
Ożeł

26.07.2018 07:41

Napisze ktoś jak wygląda praca przy rozładunku kontenerów w okolicach Berlina? Stawka niby 1100 po odciągnięciu, czy są nadgodziny, czy wpłacają uczciwie wypłate itp?
Karollo

16.07.2018 11:25

Witam. Poszukuje osoby która pracowała lub nadal pracuje przy rozładunku/załadunku paczek kurierskich i udzieli mi informacji jak tam jest? Jak to wszystko wygląda i czy jest sens jechać do pracy z tej agencji. Jeśli znajdzie się taka osoba proszę o jakieś kontakt adres mailowy czy coś innego.
MAtix

12.07.2018 18:14

Witam, jak wygląda wynagrodzenie po przepracowaniu 160h? Niektórzy mówią, że jest to najcięższa praca jaką wykonywali czy to prawda?
Sam Spam

12.07.2018 08:38

Odradzam, umowa niby ok, a na koniec połowa wypłaty będzie wam odliczona albo więcej. Wysyłają SMS SPAM żeby ściągnąć więcej osób, które można oszukać zgłoszone już do GIODO wszystkim polecam to samo.
Jola

10.07.2018 20:50

Witam niech ktoś napisze jaka umowę się podpisuje polska na zasadzie oddelegowania? Czy niemiecką? I jak wyglądają wypłaty ?
Franciszek

21.06.2018 20:44

1300 euro zarabia się na rękę po kosztach mieszkania i dojazdu czy przed? Chodzi mi głównie o Kassel, noszenie paczek na magazynie.
Lukas

03.07.2018 18:51

To nie jest noszenie, rozladowujesz kontenery albo ladujesz co dla wielu nie jst latwym zadaniem- praca w bardzo szybkim tempie
franciszek

05.07.2018 14:14

Jak wyglądają zarobki na czystko na miesiąc?
Stivi

21.06.2018 11:48

Witam czy wybiera sie ktos w najbliższym czasie do kassel?
Tomson

26.06.2018 17:51

Ja jutro będę dzwonił i jak się zdecyduje to jade
Majkel

26.06.2018 17:56

Ja raczej jade
Stivi

21.06.2018 11:51

Czy wybiera sie ktos do kassel?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

Daniel

11.06.2018 20:04

A jak z zarobkami? Z góry dziękuję za odpowiedź
kękę

12.06.2018 08:43

Jak pracujesz cały miesiąc i nie świrujesz, że paluszek boli to 1300€ zarobisz, pozdro mordko
pozdro 600v

04.06.2018 14:41

Siema, ja tam jestem już 2 tygodnie na Klenbergu i jest gitara. Robota 8 godz w weekend do domku z ziomkiem zjeżdżam. Pokój dostaliśmy własny i nawet neta mamy. Mogę spokojnie polecić

21.05.2018 16:37

Ja wyjeżdżam pod koniec maja opłaca się jechać do Neuenstein warto ? Dzięki za info Pozdro

23.05.2018 09:47

A co złe jest ?
pozdro mordki

04.06.2018 13:12

Jeśli chodzi Ja tam nie narzekam. Za darmo pieniążków nie rozdają, a jeśli tak to powiedzcie gdzie. Z chęcią podejdę ;) Fakt, że nie pracuję za długo bo 2 tygodnie ale jak narazie jest spoko
Zawisza B

04.06.2018 12:25

Siema, pracuję od poprzedniego poniedziałku na Kalenbergu i musze powiedziec, że jest spoko. Robota dobra i mieszkanie jest tez git. Z ziomkiem dostałem pokój i jest gitara. Na wystawce w weekend nawet telewizor sobie ogarnąłem. Polecam elo
lucek34

20.05.2018 17:08

mozna zalatwic wszystko przez telefon, czy trzeba jechac do biura?
Proszę

28.05.2018 18:39

Można załatwić przez telefon
Seba77

27.05.2018 22:16

Jak jest przy kontenerach w Kasell agentura ideal work napiscie plis
Seba77

27.05.2018 22:12

Co gnoja nie pasuje usuwają

22.05.2018 17:45

Ludzie odpiszcie co tam na tym GLS warto jechać? Płacą jak trzeba ?
Andrzej

21.05.2018 21:12

Bardzo ciężka praca i na nocki????
Kamilo9225

21.05.2018 16:42

Ja chce tam jechać do GLS i powiedzcie opłaca? Dzięki
Mateusz

10.05.2018 20:04

Siema wszystkim, jadę we wtorek z kolegą i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą niekaralnoscia?? Wie ktoś coś na te temat?
Jaca

19.05.2018 08:27

Hej. I jak praca odpowiada?Wszystko ok?
Pete

06.04.2018 08:55

Cześć! Czy polecacie pracę dla tej agencji? Jestem nastawiony na wyjazd, ale chciałbym się upewnić, że wszystko będzie OK.
Robert Plazma

18.05.2018 13:26

na spokojnie możesz uderzać. Też się trochę obawiałem ale po przyjeździe ogarnąłem, że wszystko jest git. Kwatera jest, przejazdy pomiędzy robota a chata są i co najważniejsze wypłata się zgadza ;)
Śląsk Pany

18.05.2018 13:24

Wczoraj zrobiłem badania do wyjazdu, a już dziś Pan z rekrutacji zadzwonił do mnie że mogę wyjechać w poniedziałek i że dotrzeć mogę ich samochodem bo koordynaror będzie busem we Wrocławiu. Kozak opcja !
JWP

04.05.2018 09:53

Kurcze nie wiem o co niektórym chodzi... Praca, fakt ciężka ale mówili od razu ze łatwo nie jest. Wyjechalem w marcu i zamiesiąc na gls 1500 wyciągnąłem, nie jest źle.
JWP

07.05.2018 11:52

Jakie brutto? To na łapę dostałem i fakt odciągneli za kwatere 89€ za miecha
nigdywiecej

16.05.2018 20:47

1500 ale chyba zł.Jak w tej firmie max 1000-1200 euro.
koko

15.05.2018 20:34

Podobno nie można więcej pracować niż 18 miecha w agencji czy coś
Legnica

25.04.2018 15:29

Cześć ostatnio pracowałem w Krostitz (okolice Lipska) jak coś to polecam wyjazd. W porządku chata, jedna zmiana i chłopaki też w porządku. Ogarniam komunie córy i wracam. Jak chcecie jakieś info to piszcie odpowiem na pytania, piona ;)
Kuszux

11.05.2018 11:27

Co to za praca ? Pozdrawiam. [email protected]
Legnica

14.05.2018 14:33

Przerzucasz paczki z taśmy dom kontenera. Praca nie jest jakaś trudna ale siły troche trzeba mieć ;)
JFK

10.05.2018 18:14

Jak jest każdy wie jeden pracuję jak się patrzy, a dwóch patrzy jak się pracuję!!! U nas w Hermsdorf to brygadzista przychodzi do pracy po kilku głębszych tak jak w środę.
Biały murzyn

10.05.2018 10:51

Za 16 dni pracy bez ekwiwalentu za urlop tylko 780euro na rękę po odciągnięciu za mieszkanie.Masakra!!!!!
Krzysiek Jarzyna z Szczecina

28.04.2018 02:14

Usuwają posty,ale dziadostwo.Pozdrawiam
Audio

07.05.2018 18:09

Jakie warunki mieszkaniowe
CzesławLansMenadza

08.05.2018 13:43

pałace to nie są, ale jak ktoś mieszkał w blokach to wie jak wyglądają mieszkania. Marmuru tu nie ma na podłodze, ale panele położone są. Pralka, lodowka, kuchnia i niternat, normalna akcja. Warunki oceniam na dobre. Szkoda że nie można podrzucić zdjęcia to byłoby wyjaśnione
Grgor

06.05.2018 16:06

a dzisiaj u nas plaża, siedzimy i pijemy .... Na nockę ruszamy w piątkę. Będzie roboty w huk, ale jak zapłacą do 10 maja to będę mieć na komunię syna. Trzymajcie się Panowie! i po ciężkiej robocie nie zapomnijcie o dobrym piwie ( niemieckim)

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Germany