Ideal Work

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

• Skierniewice
Warszawa - Jobwerke Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Sp. z o.o.

Opinie o Ideal Work Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Sp. z o.o.!

Destroyer

11.04.2019 17:22

Witam, mam pytanie, czy pracuje ktoś z was w sortowni niemieckiej w GLS Kassel? jeśli tak może mi ktoś opowiedzieć jakie są tam warunki mieszkalne. Warunki pracy, czy jest aż tak ciężko? , bo w mojej obecnej pracy na poczcie na magazynie pracujemy po 12 godzin w tym zmiany dzienne i nocne ,paczek ciężkich i kontenerów do sortowania jest dużo a ludzi do pracy jest mało,ciezkie gabaryty nosimy ręcznieo korletach, paczki są skanowane ręcznie i wkładane do kontenerów i załadunek też odbywa się ręcznie, nie mamy żadnych taśm rozładnunkowych wszystko odbywa się ręcznie po 12 godzin, czy może ktoś mi odpowiedzieć na powyższe pytanie z góry dziękuję.

02.04.2019 17:26

Witam, czy jedzie ktoś z Krakowa w okolice Drezna? :)

21.11.2018 10:27

16.01.2019 20:32

Szanowny Panie, bardzo proszę o kontakt z nami pod adresem [email protected], aby wyjaśnić szczegóły różnic w Pana wynagrodzeniu. Osoby z działu Kadr i płac mogą szczegółowo przeanalizować ilość przepracowanych przez Pana godzin vs. stawka.
    Masakra

28.03.2019 11:27

Nie wiem gdzie są takie darmowe zakwaterowania ... z tego jak przeglądam oferty zawsze jest płatne od 150 nawet do 350...

21.03.2019 07:46

kazik

27.03.2019 11:19

Gosciu, co ty gadasz przeciez ci kurier nie przyjmie ci paczek wiekszych niz 50kg to jakim cudem maja byc one na magazynie..?? w tp akurat nie uwierze!! a ja sie tobie dziwie ze tam mieszkales skoro mowisz że taki dramat... trzeba bylo wynajac sobie jakies mieszkanie samemu i bulic 300 euro przynajmniej jak ci balagan prszeszkadzal. ja pracowalem tam z innej firmy wiec mniej wiecej wiem jak robota wyglada.. szukam teraz czegos innego
    Zbyszek

27.03.2019 21:31

@kazik Ta jasne mieszkanie za 300 plus opłaty eksploatacyjne to ile ci by zostało w tej pracy na rękę jeszcze - wyżywienie, widać praca dla takich niewolników jak ty, jak Ci bałagan przeszkadzał no tak bo przecież co z niego za książe, bałagan mu przeszkadzał patrz no go... Skoro agencja funduje ci kwaterę to chyba wypadało by żeby była ona w granicach godności człowieka, tak się składa że pracowałem tam też i wiem że są często worki z paczkami które przekraczają wagę więc nie opisuj swojej subiektywne perspektywy jako prawdę absolutną, i idź sobie dalej zapier jak wół za marne gorsze
    Nowy1989

19.03.2019 22:03

Witam wszystkich, nie boję się ciężkiej pracy ale zastanawiam się nad wyjazdem przez tą agencje, mam parę pytań do obeznanych: 1. Czy bus z Polski jest opłacony czy trzeba samemu za niego płacić? 2. W ofercie na którą zamierzam aplikować jest napisane "Możliwość otrzymania zaliczki!" na jaką zaliczkę i po jakim czasie można liczyć? 3. Jestem osobą palącą(papierosy!) jak wyglądają przerwy? ile ich jest i jakie czasy? czy np. przy 1 przerwie jest możliwość jej podzielenia czasowo (np. 15min-5-5-5 przy 30min przerwy) ? 4. Interesuje mnie oferta pracy na magazynie w Kassel, jak wyglądają tam warunki mieszkaniowe? jak współlokatorzy ? da się wyrobić 40h tygodniowo lub więcej czy brakuje tam pracy?

20.03.2019 10:37

Dzień dobry Panu, 1. Przejazd z Polski do Niemiec jest po stronie kandydata 2. Istnieje możliwość otrzymania 100€ zaliczki po pierwszym przepracowanym tygodniu 3. W trakcie pracy jest jedna 30-minutowa przerwa i niestety nie ma takiej możliwości :( 4. Mieszkania to są domy wynajęte od prywatnych właścicieli z dostępem do kuchni oraz łazienki. Pokoje są 2-3 osobowe. Współlokatorzy są Polakami - nie zatrudniamy obecnie obcokrajowców. 40 h tygodniowo można bez problemu wyrobić, natomiast jeżeli chodzi o nadgodziny to trzeba po prostu porozmawiać z koordynatorem i zapytać, czy istnieje taka możliwość. :) Pozdrawiamy, Zespół IDEAL WORK

20.03.2019 10:40

PS. Na https://www.facebook.com/IdealGrupaCom/ znajdzie Pan zdjęcia mieszkań :)
    nijaki

09.03.2019 13:04

Witam ,nie polecam cza (usunięte przez administratora) jak wół za marne grosze,załadunek rozładunek kontenerów kurierskich
    banderowiec

11.03.2019 14:45

polecam jak najbardziej firme,wspaniałe warunki mieszkaniowe oraz praca w GLS.

08.02.2019 13:05

Zainteresowany

22.02.2019 06:01

Ale ani słowem nie odniósł się Pan do opisanych sytuacji, a jest tutaj takich opisów więcej więc pewnie coś jest na rzeczy
    NIE

11.03.2019 11:15

Wypadało by napisać, przepraszamy za zaaistniałą sytuację, poprawimy się, a tu takie ironiczne podejście. Masakra!

14.02.2019 22:43

Czy ktoś może powiedzieć czy ta firma proponuje prace też we Francji - kiedyś z nimi tam jechałem- albo z inną. szukam roboty w okolicach Tuluzy. Może macie robotę do polecenia.
    PozdrawiamSzczepanka

08.02.2019 12:46

Witam w firmie Ideal Work - Idealna Praca , Idealna Wypłata Robolu,(usunięte przez administratora)Jak umawialiśmy sie przez telefon to nawet busa im sie szukać nie chciało, wyjazd odwołali mi kilka godzin przed przyjazedm busa a po 24h dzwonili żebym już natychmiast jechał. Praca dla odważnych jeżeli lubisz być ponizany i pracować za 4 osoby to praca dla Ciebie! Niemieccy brygadzisci mają ciągle problemy i robią awantury , (usunięte przez administratora) na zakładzie tak samo chamski i po złości przydziela pracę, jak mu sie spodobacie to macie lepszą prace, busy do pracy i z pracy Tak samo mają faworyzacje pierw znajomi itd a potem Ty po 30 min czekania na dworze ;). Obiecali mi 7h pracy codzień i 5h nadgodzin również, praca trwała 5h a nadgodzin brak :). Dom to totalna ruina i melina , z lodówki kradną jedzenie, po pracy nie zaśniesz bo trwa melanż i jest cpalnia.(usunięte przez administratora) w PL lepiej zarabialem niz u was za granicą haha. Na zakładzie każdy jest nacpany bo inaczej tam sie nie wyrobi, to nie jest praca dla normalnych ludzi tylko najgorzej patologii. Więc tak jak piszą jeżeli jesteś wyjątkowym i odważnym Jeleniem żeby tyrac gorzej niz na budowie czy w (usunięte przez administratora)to dzwoń śmiało. (usunięte przez administratora)
    Tom

02.02.2019 11:31

Czy można wziąść zaliczkę? Pozdrawiam
    Chcęjechać

25.01.2019 20:00

Jaką dają umowę? Ile zostaje wypłaty na rękę po odjęciu wszystkich kosztów za normalne godziny?
    krulswiataiokolic

27.01.2019 21:20

umowa polska, po odjeciu wszystkieego mialem 1350 w zeszlym miesiacu teraz mialem nadgodziny wiec bede miec wiecej na luty , oby :P
    ChcęJechać

28.01.2019 21:50

Robicie po 8 godzin z przerwą 15 minut? 1350 to już po odjęciu mieszkania i auta?
    Wladca Mordoru

23.01.2019 05:34

Pracowalem w sortowni glsu w N. Tylko ze przez firme hr i co jak co ale brygadziste mieli bardzo ok w idealu a o koordynatorze to rozne negatywne opinie slyszalem
    pozdroludzieee!

16.01.2019 22:11

Powiem tak, największym plusem pracy z ta firma jest to, ze nie musialem sie przejmowac niczym. Pojechalem do Niemiec (zreszta moj pierwszy raz) i nie wiedzialem co ze mna bedzie. Dojechalem do mieszkania (pracowalem w ok Berlina) i nie musialem sie meczyc. Nie wyobrazam sobie organizacji calego tego wyjazdy, mieszkania i transportu na wlasna reke, a pan jak z nim rozmawialem przez telefon pomogl mi przejazd znalezc wiec naprawde nic nie musialem sam robic, oprocz uzupealnienia dokumentow. Warunki mieszkaniowe nie są luksusowe, ale w grudniiu koordynator zakupil na nasze mieszkanie nowa pralke i zmywarke w mediaexpert w polsce i nam dal... Najbardziej mnie (usunięte przez administratora) ktory robili moi wspulokatorzy. Robota ceizka, to fakt ale zarobilem euro i przywiozlem na swieta dlatego taka praca na krotki czas jest moim zdaniem w porzadku, na dluzszaa mete moglo by byc trudniej chociaz nie chce gdybac bo bylem tylko miesiac :P

17.01.2019 11:49

Bardzo dziękujemy za Pana komentarz o naszej ofercie pracy i serwisie na miejscu i zdalnym. Takie komentarze są najcenniejsze dla innych czytelników. Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku !
    Bartek R

07.01.2019 11:04

Pracuje w idealu od 27 grudnia i nie narzekam oczywiscie praca jest ciężka nie dla lalusi którzy wybrzydzaja bo w pałacu nie mieszkają lub gdy się chociaż troche spocą ale swoje też mozna zarobic jeśli ktoś chce i ma swój określony cel to tutaj zostanie do każdej pracy można się przyzwyczaić ja jak najbardziej polecam

16.01.2019 20:35

Panie Bartoszu, bardzo dziękujemy za pozytywną opinię i konkretną informację dla innych, że ta praca jest tylko dla najlepszych, którzy wiedzą co znaczy pracować w Centrach Logistycznych przy rozładunku paczek.
    olaw

16.01.2019 18:08

Bardzo dobra firma- polecam.
    Tomek

08.01.2019 10:11

Witam czy ktoś może napisać mi prawdę jak to jest z tymi godzinami pracy,czy faktycznie jeździ się 2 razy dziennie na kilka godzin.Pozdrawiam dziękuję z góry za odpowiedź.
    Pracownica?

08.01.2019 23:01

Zależy, bo np chłopaki, którzy robią nocki, jeżdżą raz
    Weteran

14.11.2018 12:59

Byłem tam dwa razy i osoby które tam również były potwierdzą.Przez telefon obiecanie gruszek na wierzbie a na miejscu małe rozczarowanie,otóż do pracy się jeździ dwa razy na dzień: rano około na 2-3 h i po południu 4-5 h. Jeśli jesteś kierowcą i użytkujesz swoje auto to jesteś ciągle do tyłu,bo pracodawca nie zwraca kosztów amortyzacji auta, a nawet nie dopłaca do paliwa.Praca na prawdę ciężka i nie ma zmiłuj.Warunki mieszkaniowe zależą od lokalizacji.Ogólnie polecam tylko jako pracę przejściową
    Weteran

04.01.2019 21:26

Nie kolego nie zmuszali poprostu życie mnie zmusiło i na chwilę musiałem się tam udać, wiedziałem poprostu z doświadczenia jaka tam jest rotacja i że potrzebują cały czas ludzi na gwałt. PS Nie pozdrawiam koordynatora który nic nie potrafi (lub nie chce) załatwić.
    Pracownica?

08.01.2019 23:00

Zgadzam się ze słowami o koordynatorze, faktycznie chyba nic nie chce załatwić... prawda, ze do pracy jeździ się kilka razy dziennie, w moim przypadku na wieczór i w nocy. Warunki mieszkaniowe jak najbardziej w porządku, tylko gdyby jeszcze koordynator rozmawiał z nami jak człowiek, byłoby całkiem dobrze.
    Endrju

06.01.2019 09:05

Hahaha :-D tak sobie czytam te komentarze i widzę, że gdybym się chciał nimi sugerować przy poszukiwaniu pracy, to wciąż siedzialbym w PL za 3000 brutto, bo tyle zazwyczaj oferują pracodawcy :-D Pracuję dla Ideala od ok 3 lat i wielce nie narzekam. No może czasem mięśnie bolą ale ogolnie jest ok. Czasem bywaja sprawy sporne ale mnie jakos udawalo sie je rozwiazywac. Moze po prostu takie szczescie mam. Byc moze glupi jestem, po to glupi podobno ma szczescie. Warunki mieszkaniowe sa różne ale jeśli nie wszystko, to wiele zależy od nas samych. Towarzystwo jakie przyjezdza, niejednokrotnie chyba nie do konca zdaje sobie sprawe na jaka robate sie porywa, stad i rotacja duza, ale to samo w PL moge robic za maks 2200 PLN. Fakt. Podwyzki sa gdy wzrasta w DE minimalna krajowa. Można by zróżnicowac troche wysokosc wynagrodzenia w zaleznosci od stażu, bo trochę mi przykro, ze robie od x czasu za taka sama stawke godzinowa co swiezy pracownik. Albo chodziaz jakieś premie uznaniowe. Jesli nawet nie co miesiac to chociaz na kwartał. Nad tym IdealWork mógłby pomyslec. Do transportu zazwyczaj sa busy firmowe i o ile pamietam to one sa wykorzystywane do rozwozenia pracownikow w pierwszej kolejnosci. Moze juz ich jest za malo. Jesli korzysta sie z prywatnych, to jest zrzuta po 3 euro za droge. I tu tez możnaby pokombinowac czy firma oprocz tego nie moglaby dofinansowac jakas mala kwotą dodatkowo takiego kierowcy bo ta zrzuta to raczej na paliwo a uzywany samochód lubi sie czasem psuc ;-) Reasumujac ogólnie tragedii nie ma. Potrzeba tylko troche samozaparcia, kondycji i checi do roboty. Pozdrawiam
    Szymek

31.12.2018 07:47

Na której lokalizacji tak jest - czy to okolice Berlina? bo tam się wybieram. A jak u nich z kasą? to moja pierwsza taka praca przez agencję pracy i nie wiem czy szukać dalej - ważne czy płacą - bo ostatnio to Niemiec jak sam u niego robotę miałam w gospodarce to nie zapłacił.
    Szymek

28.12.2018 10:12

Siema kologo, a gdzie tak jest na której lokalizacji bo ja pod Berlin jadę drugi raz i tam jest ok- daj znać gdzie to słabe towarzycho to będę unikał lokalizacji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work?

Kontakt - Ideal Work Sp. z o.o.

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

HARYY

11.12.2018 09:53

Ja sie zawiodlem swoja pierwsza wyplata, poniewaz podatek duzy mi sie naliczyl... chlopaki, druga wyplata byla juz lepsza, bo w inny prog podatkowy wpadlem i widac roznice Ja nie rozumiem troche co piszcie, jezeli nie nadajecie sie do takiej pracy to po co wyjezdzacie ja od razu uslyszalem przez telefon ze ciezko jest ale wiedzialem ze sobie poradze... Sa typy co przyjezdzaja i zaraz wyjezdzaja bo nie przyzwyczajone do ciezkiej pracy sa xD jak jestescie chucherka to lepiej zostancie w domu bo faktycznie nie dacie rady xd
    Karol

08.12.2018 07:45

Hej Święty M. - gdzie jesteś może wpadnę po prezenty? Skrzyneczka piwa i jakaś zakaską by się przydała. Dla mnie ta robote z IDEAL też ok. Jestem przyzwyczajony bo już od 7 lat jeżdżę na magazyny. Bawcie się dobrze na Święta i Sylwestra. Typ: koniecznie wpadnijcie po robocie na te niemieckie targi bożenarodzeniowe - można fajne rzeczy tam znaleźć coś wypić i zjejść. Siema!
    Święty M.

07.12.2018 19:34

Dla wszystkich zainteresowanych. Wyjechałam z IDEAL Work od 1 grudnia. Praca lekka nie jest, ale na święta zarobię i spadam. Oni są tacy sami jak reszta tych firm - mają kontrakty w Niemczech, na których Niemcy nie chcą pracować więc biorą nas , truków, azjatów. Wszysko zależy czego szukacie - jak kasy na czas -to tutaj tak jest 10 -tego kasa wpływa. a przed świętami obiecali , że zaliczki wypłacą. Zależy czego szukasz -jak lekkiej roboty - to nie tutaj - jak luksusów w mieszkaniach to lepiej nie startujcie - tu jest normalnie - mieszkania z łaziękami i kuchnią. Jak trafi się jakiś bałaganiaż to zawsze narozrabia. ale trzeba go tępić.
    Patryk

12.11.2018 16:01

Nawet nie wiem od czego zacząć.. Radzę przed przyjazdem do tej firmy poczytać w internecie opinii. Ja niestety tego nie zrobiłem i uwierzyłem w piękne słowa koordynatora. Słowo koordynator w tej firmie to pojęcie względne. Przed przyjazdem kontaktowałem się z koordynatorem często, jak on ze mną również. Po przyjeździe kontakt się urwał, dosłownie mam wrażenie że nie liczy się człowiek a euro jakie firma dostaje za jednego człowieka. Co to za firma / koordynator gdzie pracownik sam z siebie musi się dowiadywać o jutrzejszej pracy. Gdzie być na jaką godzinę itd. Odpowiedzi są przeważnie po kilku godzinach albo np o 1-2 w nocy gdzie człowiek na 5 ma iść pracować. Straszna praktyka, nigdzie gdzie pracowałem pracownik nie musiał o to dbać. Szybciej dowiedzialem się od Niemców niż od Polaka koordynatora który powinien pracami koordynowac. Co dzień człowiek pisał, dzwonił gdzie jutro... Za wszystko się płaci o czym dowiedziałem się dopiero po dotarciu. Jakieś dodatkowe, ubezpieczenie, 150e za dom, dodatkowo za internet też, za dojazdy do pracy również.. Raz euro raz 3 Nikt przez telefon nie mówił o tym tak samo jak o godzinach pracy byłem przed zapewniamy że są ok. Po czym okazało się że pracuje się w kratkę po 2 czasem 3 h potem przerwa kilka godzin potem znowu kilka godz pracy znowu przerwa i znowu praca = cały dzień wycięty, nie masz czasu głupiego prania zrobić, a o wyspaniu się zapomnij. Co do samej pracy jest bardzo ciężko, jak ktoś trafi dobrze to przepycha paczki a jak nie to pracuje fizycznie bez przerw w samej pracy nawet 5h bez papierosa czy siku bo nikt ci nie pomoże. Ktoś tu pisał że plusem jest ich wypłacalnośc? Co to za plus? Toż to obowiązek pracodawcy. Stanowczo odradzam pracy w ideal work. Inaczej wygląda to przez telefon inaczej na miejscu. Wiem bo byłem tam

14.11.2018 21:45

Oczywiście nie zgodzę się z opisem pracy w GLS. Przy rozmowie wstępnej miałem wszystkie informacje dotyczące pracy i oczywiście jakie będę ponosił koszty. Za dojazdy do pracy trzeba płacić bo samochody firmowe nie mają paliwa za darmo, nawet jak jeździ się prywatnym samochodem do pracy to też się zrzucamy na benzynę to chyba oczywiste. Oczywiste jest też to, że mieszkanie też trzeba opłacić, tak to już jest, że nie ma nic za darmo. Po przepracowanym pół roku opłata za mieszkanie nie obowiązuje. Praca owszem ciężka ale nie jest tak, że nie można pójść do toalety.

17.11.2018 22:29

Jest jakieś miejsce na świecie, które polecasz?
    bez nazwisk

17.11.2018 19:06

Pracuje w idealu 4 miesiące i myślę,że najważniejszą kwestią w podjęciu pracy za granicą ( u mnie był to pierwszy raz ) jest trafienie na odpowiednią agencję która pośredniczy między pracownikiem a zatrudniającym. W internecie poczytałem sporo i wiem,że dużo osób zostaje oszukanych przez agencje pracy i nie dostają swoich zarobków bądź występuje masa innych nieprzyjemności a w idealu wypłata zawsze jest na czas i są rozpisane wszystkie koszty (zakwaterowanie,ubezpiecznie itp) oraz informacje o przepracowanych godzinach. Co do samej pracy w GLS na sortowni jest to ciężka praca ale zależy dla kogo, mnie ta praca nie męczy za bardzo a na pewno nie na tyle żebym odpuszczał nadgodziny bo możliwość nadgodzin istnieje. Można tez dogadać się na inne zmiany gdzie praca jest dużo lżejsza, na zmianę dzienną lub na Depo55,Depo64 lub kuriera,kwestia umówienia się. Mieszkania koordynatorzy starają się jakoś dopasować do potrzeb pracownika pod warunkiem że jest to jakoś uzasadnione, ja nie miałem problemów z przeniesieniem. Stan pokoi bywa różny od na prawdę zadowalających do takich które wymagają "ogarnięcia" po poprzednich pracownikach ale generalnie z moich przeżyć na plus,wszystko zależy czy dbamy o zakwaterowanie czy żyjemy byle jak. Społeczność jest również różna na co agencja nie ma wpływu ale na swoje towarzystwo da się trafić a nie z każdym trzeba się lubić. Weekendy potrafią być głośne i mocno zakraplane w niektórych lokacjach ale to normalne przy weekendzie i na szczęście znośne ale zawsze można poprosić o przeniesienie w miejsce gdzie ludzie zachowują się w bardziej cywilizowany sposób. Nie czytałem jeszcze komentarzy ale podejrzewam,że jest wiele negatywnych - mimo to ja oceniam agencję na dobrą w innym wypadku nie wysyłałbym tu swoich znajomych. Praca na zmianie nocnej to ok 7-8 h + możliwość nadgodzin 2-3 h - przepracowując tak cały miesiąc co nie jest jakimś wyczynem daje wynagrodzenie w przedziale 7-8 tyś. zł miesięcznie po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia. Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem ;) Moje sugestie dla Ideal Work Sp. z o.o.: Pracuje w idealu 4 miesiące i myślę,że najważniejszą kwestią w podjęciu pracy za granicą ( u mnie był to pierwszy raz ) jest trafienie na odpowiednią agencję która pośredniczy między pracownikiem a zatrudniającym. W internecie poczytałem sporo i wiem,że dużo osób zostaje oszukanych przez agencje pracy i nie dostają swoich zarobków bądź występuje masa innych nieprzyjemności a w idealu wypłata zawsze jest na czas i są rozpisane wszystkie koszty (zakwaterowanie,ubezpiecznie itp) oraz informacje o przepracowanych godzinach. Co do samej pracy w GLS na sortowni jest to ciężka praca ale zależy dla kogo, mnie ta praca nie męczy za bardzo a na pewno nie na tyle żebym odpuszczał nadgodziny bo możliwość nadgodzin istnieje. Można tez dogadać się na inne zmiany gdzie praca jest dużo lżejsza, na zmianę dzienną lub na Depo55,Depo64 lub kuriera,kwestia umówienia się. Mieszkania koordynatorzy starają się jakoś dopasować do potrzeb pracownika pod warunkiem że jest to jakoś uzasadnione, ja nie miałem problemów z przeniesieniem. Stan pokoi bywa różny od na prawdę zadowalających do takich które wymagają "ogarnięcia" po poprzednich pracownikach ale generalnie z moich przeżyć na plus,wszystko zależy czy dbamy o zakwaterowanie czy żyjemy byle jak. Społeczność jest również różna na co agencja nie ma wpływu ale na swoje towarzystwo da się trafić a nie z każdym trzeba się lubić. Weekendy potrafią być głośne i mocno zakraplane w niektórych lokacjach ale to normalne przy weekendzie i na szczęście znośne ale zawsze można poprosić o przeniesienie w miejsce gdzie ludzie zachowują się w bardziej cywilizowany sposób. Nie czytałem jeszcze komentarzy ale podejrzewam,że jest wiele negatywnych - mimo to ja oceniam agencję na dobrą w innym wypadku nie wysyłałbym tu swoich znajomych. Praca na zmianie nocnej to ok 7-8 h + możliwość nadgodzin 2-3 h - przepracowując tak cały miesiąc co nie jest jakimś wyczynem daje wynagrodzenie w przedziale 7-8 tyś. zł miesięcznie po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia. Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem ;)
    Anonymous

17.11.2018 15:00

Właśnie się wybieramy na załadunek w dpd Pani z biura bardzo miła pomaga we wszystkim warunki jasno opisane co gdzie za ile wszystko wiemy. A do wszystkich osób które rozważają jaką kolwiek pracę czy w tej firmie czy w tej. Jedna zasada jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz :) pozdrawiam. Dam znać jak było po powrocie :)
    marko88

17.10.2018 20:42

Witam Zawsze byłem pracowity i nauczony pracy ale wyjeżdzamy za granice by zarobić, spłacić długi w polsce naprzykład itp. Nikt nie mówił, że będzie łatwo, pięknie i kolorowo... Kto chce pracować i pracuje to myśle że się czegoś dorobi... Wyjeżdzam 28 października własnym autem z chęcią pracy i zarobku :) Jak ktoś wyjeżdza również do Kassel moge go zabrać po drodze. Pozdrawiam...
    bartosz

14.11.2018 11:17

marko mam planowany wyjazd w tym tygodniu do kassel jesteś w stanie napisać mi jak tam jest i czy się opłaca
    Peter

02.11.2018 11:49

Oh, hole... - chyba się przejęli co piszemy bo u nas remonty wystartowalay a koordynator to non-stop się kręci:-). Niemcy nas chwalą sam słyszałem wczoraj na hali, ale wywalili dwóch za picie i rozrabianie. trzeba uważać bo sprawdzają na nockach w jakim stanie przychodzisz do roboty.
    Wojtas

03.11.2018 11:13

Cześć jak tam naprawdę jest?
    Norbi

08.11.2018 13:13

Sorka Wojtek, praca fizyczna wiesz sam jak to jest przewalasz kilogramy - da się przeżycć jak już tak pona 5 lat ( z różnymi firmami) - mieszkania mają dobre , gorsz i najgorsza - musisz uważać, żeby nie trafić w Neuenstein do zielonego domku - nawet go ostatnio posprzątali - ale tam mieszkają nieźli rozrabiacze - ciagle mają bałagan i nie ogarniesz temnaty. Pensjonat - remontują : będzie wysoki standard , łazienki, prysznice , pokoje - wszystko nowe. inne mieszkania - dobre - ale zależy z kim mieszkasz bo to kumple najcześciej najwiekszy bałagan robią i po sobie zostawiają. A najgorsi ci co dewastują. wtedy pros koordynatora o zmiane lokalizacji - pomają.
    Norbi

08.11.2018 13:04

Koleś to ty chyba jeszcze mało gdzie pracowałeś - Ci tutaj to na czas kasę dają - ubezpieczają i na miejscu koordynatorów mają. Jak pomarudzisz to znajdą lepszy pokój. Dają możliwość zarobić - jak chcesz to robisz nadgodziny jak nie to leżysz. jak dobrze pracujesz to szanują i polegaja na Tobie. Ostatnio dali nowy projekt dali nam nowe odpowiedzialności. Mogę sprawdzić siebie czy umiem kierować ludzmi - to fajne! dzięki. Jak lekkliej roboty szukasz to Ci tylko portiernia albo parkingowy w Polsce zostaje tylko nie myśl , że tyle siana przywieziesz co z Niemie. Siema i powodzenia!
    Krystian

05.11.2018 18:39

To była najgorsza praca w moim życiu :(

04.11.2018 11:51

Bardzo polecam. Choć praca ciężka to firma rzetelna. Nie spotkałem się z oszustwem z Firmy strony, a jeśli już to szybko się to koryguje. Warunki mieszkalne zapewnia Firma jednakże użytkownicy tych lokali t.j Pracownicy w nich mieszkający często dewastują te mieszkania i wyglądają jak wyglądają. Lubię atmosferę w Ideal Work Sp. z o.o. za: Nie oszukują
    Wojtas

03.11.2018 11:08

Siema powiedzcie mi jak tam jest bo mam okazje tam jechac a sie zastanawiam
    Robol

27.09.2018 12:52

Jak by ktoś sie wybierał czasem przez te firmę to nie polecam zero pomocy od brygadzisty który ciągle chodzi na kacu do pracy a firma nic z tym nie robi nawet na pogotowie trzeba jeździć swoim autem bo nie ma komu jechać!!!! Kasa i praca jest ok ludzie tez spoko mam tylko nadzieje ze firma wyciagnie wnioski co do Pana (usunięte przez administratora) i tak pozatym nie ma tv ani internetu ????????
    piter

26.10.2018 11:55

Potwierdzam brygadzista kaca ma zawsze - ale robota i kasa dla mnie dobra bo jak w Polsce na rozładunku wegla zapier.....to guwniane pieniądze starej oddawłam a teraz zdowolona i dzieciaki maja co trzeba. zasuwam dalej ... trzymajcie się - kasę zarobić trzeba i walczyć o swoje z koordynatorem nie z brygadzistą to dupek!.
    Grześ

27.10.2018 14:49

Potwierdzam tez bylem i zdrowie zniszczylem. Robota ciezka(usunięte przez administratora) Tysiaka eur nie zobaczysz w wypłacie.
    tw bolek

25.09.2018 21:11

Ideal Work i HR Navigator to jedna i ta sama firma??? Czytam komentarze pod oboma firmami, ta sama lokalizacja (Kassel/Neuenstein) i te same złe opinie.
    Cypis

25.10.2018 14:28

Dwie rozne rywalizujace że soba firmy polskie które walczą o każdego murzyna do tej pracy. A jesg ciężko bo nikt tam pracować nie chce.
    Bartosz

25.10.2018 11:13

Nie polecam Ideal Work. Praca miała być w godzinach 6-14 , natomiast okazało się na miejscu, że praca rozpoczyna się od godziny 5 do 8. Następnie od godziny 14:30 - 18/19 znowu należy udać się do pracy. Zostałem poniformowany przez pracownika że szybko musimy udać się do pracy , także nie zdążłem nawet zjeść cokolwiek - przypomnę przyjechałem o 23 w nocy,nie nie zjadłem , nie było gdzie się rozpakować, lodówka zajęta. Warunki mieszkalne.. tragedia.. podłoga w kuchni jak oblana olejem. Jedzenie należałoby kupować codziennie bo nie było go trzymać jak pisałem powyżej. Wanna wyglądała tak , że po pierwszym podejściu odechciało mi się nawet w niej kąpać. Skontaktowałem się z koordynatorem - poinformowałem o warunkach. Zostałem odesłany do drugiego i usłyszalem stwierdzenie że warunki szybko nie ulegną zmianie bo nie mają innego mieszkania wolnego. Spałem na materacu na podłodze dzieląc pokój z innym gościem. Nie otrzymałbym prawdopodobnie innego lokum przez długi czas, więc postanowiłem udać sie z powrotem do Polski zamiast dzwonić od jednej osoby do drugiej i słyszeć to samo. Wczesniej bedac w Polsce oddałem kwestionariusze zgody itp , zostałem uznany jako pracownik tymczasowy, w Niemczech miałem podpsisac umowe z koordybatorem. Po Pierwszym podejściu nadal jej nie podpisałem, wiec uznałem ,że zbędne bedzie informowanie kogokolwiek o moim odejściu skoro nie mam nadal umowy. Okazało się po dwóch dniach gdy wróciłem do Polski że dostałem świadectwo pracy z winy pracownika.. Smiechu warte.. nigdy wiecej ideal work !!!
    Mario1234

16.10.2018 02:21

Pracowałem w sierpniu w Neunstein w Gls. W kwaterze zastalismy totalny (usunięte przez administratora) nic nie posprzątane, podziurawione drzwi, podłoga lepiła sie jakby ktoś wylał na nią olej, prysznic zepsuty, uszczelniony torebką plastikową, w szafkach pełno brudnych naczyń i innych dziwnych rzeczy typu szklanka wypełniona zgaszonymi papierosami, czy garnek pełen substancji ktora prawdopodobnie była na owej podłodze, do lampy na suficie przyczepiony lep na muchy ktory dawno już utracił swoją ważność I zdążył zebrać kilkadziesiąt much. Jeśli chodzi o wyposażenie To była mała lodówka, czajnik elektryczny, piekarnik z płytą indukcyjną plus zamrażalnik ktory chyba pamiętał jeszcze czasy przed zjednoczeniem Niemiec, w pokoju jest wifi na które nie można narzekać, ma dobra prędkość i rzadko się zacina. Jeśli chodzi o koordynatora z Polski to ciężko było się z nim dogadać, często nie odbierał telefonów, nie dotrzymywal słowa np. Chipy do pracy otrzymalismy po 2 tygodniach albo obiecał nas przenieść z naszej kwatery po czym zmienił zdanie. Czlowiek sprawiał wrażenie że nie nadaje się do tej funkcji. Jedynym pozytywnym aspektem tej firmy wydaje się być dział rekrutacji gdzie wszystko przebiegało szybko i sprawnie a panie byly bardzo miłe i pomocne, niestety to nie wystarczy. Sama praca w Gls na początku bardzo ciężka jednak mozna sie przyzwyczaić. Jeśli ktoś szuka pracy za granicą to lepiej znalezc ja samemu niż przez pośrednika.
    Benek

19.10.2018 00:12

Dokladnie tak jest, a jeszcze placic trzeba za to.
    Karlo

18.10.2018 13:22

A u nas w zeszłym tygodniu remonty mieszkań skończyli - jest kilka miejsc dobrze wyglądających - Nowe szafy - łóżka - działo się - wystawka była większa jak u Niemca... Chyba Ideal posłuchał co mówimy - trzeba walyć o swoje - ale dobrze , że nas słuchaja i robią porządek.
    marko88

17.10.2018 19:44

Witam Planuję wyjechać do Kassel a w zasadzie już prawie kompletuję dokumenty i już prawie wszystko dograne. Wyjazd planowo 28 października... Wyjeżdzam własnym autem warunki, które oferują spoko... Myślę, że kto chce pracować i będzie pracować zarobi... Wszędzie jest coś pamiętajmy o tym... Ktoś jeszcze się wybiera?? Mogę kogoś zabrać po drodze...
    Piotr

17.10.2018 14:15

Czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się (dodam, że długo pracuję dla IDEAL) o co chodzi? Jestem zwykłym człowiekiem - nauczyłem się w domu , że pracowitość i uczciwość jest tym co da mi pieniądze. i Tak postępuję - uczciwie w stosunku do mojego pracodawcy /Ideal- więc on też uczciwie traktuje mnie. Lubię to co robię - lubię też młodych ludzi, którzy przyjeżdżają na nasze lokalizacje i zostają z nami czując się tutaj dobrze - ale to , że jest nam dobrze - zależy od nas samych - nie od IDEALA . Widzę też często może nawet Was piszących , którzy przyjeżdżają tutaj z wyobrażeniem , że będziecie mieszkać w hotelu i czy się stoi czy się leży też się należy - otóż tak moi drodzy Panowie już nie jest. Wiec jeśli Wam się nie podoba - to dobrze , że szybko stąd wyjeżdżacie bo nam z Wami też trudno jest współpracować. Szukajcie gdzieś indziej pracy - zadania, które da wam satysfakcjie i pamiętajcie do tej pracy nadają się tylko pracowici, uczciwi i odważni - reszta wymięka po pierwszej nocce.
    Krystian

16.10.2018 18:09

Straciłem tam zdrowie w tej pracy :( nie polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Sp. z o.o.