Ideal Work Germany

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

• Ciechanów
Warszawa - Jobwerke Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

Darioou

09.01.2023 05:04

Idealwork odradzam ta firmę byłem na rozładunku i załadunku kontenerów za granicą warunki mieszkaniowe tragiczne współlokatorzy tragiczni ,okradali za mieszkanie i wpłata tragiczna odradzam przez tą firmę
    Ktoś

08.01.2023 22:59

Kask spadał z głowy co to ma być
    Łukasz

07.01.2023 10:34

Mateusz Prześlij proszę polecane agencje [email protected]
    Karol

04.01.2023 12:01

Byłem przez tą Agencje, może mieszkania nie są rewelacyjne cała reszta nawet spoko, możliwość nadgodzin, wszystko było okej dopóki pracując na tak zwanym, zakręcie przy natężeniu dużych pączek uszkodziłem nogę w kolanie, owszem zawieźli do kliniki stało się to w pracy brygadzistą nie zgłosił a papier wypełnił także to na minus zje hale. Do Polski musiałem dalsze leczenie prowadzić po wyleczeniu prubowalem przejść rekrutację nic z tego nie wyszło także są plusy i minusy pozdrawiam

06.01.2023 19:37

Dopóki nie rozwaliłem nogi było tak jak było przedstawione podczas rekrutacji, po ty wypadku lipa straszna śmiech na sali jeszcze zaniedbanie bo to się wydarzyło podczas pracy a Jak próbowałem wyjaśnić poprzez Warszawę to nie wiedzieli wogole o tym zdarzeniu

06.01.2023 19:45

+/-tak
    Oliwier

04.01.2023 20:21

Witam wstępnie szukam pracy najlepiej w magazynie,chciałbym zacząć prace od 16 stycznia, lat 18,jeśli ktoś ma plany wyjazdu to jestem chetny wyjechać razem,zawsze raźniej,pracy jeszcze nie znalazłem ,na razie mam coś na oku ale nie wiem co z tego jeszcze wyjdzie, proszę napisać na email [email protected]
    Ktoś.

05.01.2023 09:20

Nie Polecam tym bardziej jak to twoja pierwsza praca..Zajadą cię już ba starcie wiem co mówię pracuje 12 lat miałem nawet gorsze prace niż ta ale nie zarobisz..3.4 etatu godziny słabe jak na Niemcy to śmieszne pieniądze. Mieszkania itd Żenada.
    On22

27.12.2022 20:55

Cześć, znajdzie się ktoś chętny na wspólny wyjazd do pracy po nowym roku, termin elastyczny. Szukam osób w wieku 18-26, sam mam 22. Już jeździłem i mam auto na wyjazd. Resztę już na priv ;). Zostawiam maila: [email protected]
    Kcr

02.01.2023 09:00

@On22 również wysłałem meila
    qqqq

04.01.2023 16:53

Witam jestem chętny ale dopiero od 16 stycznia,mój email to [email protected]
    Przyszły pracownik

04.01.2023 12:30

Widziałem ofertę od tej agencji na olx w mieście essen, niestety od dwóch miesięcy nabijają ludzi w bambuko ponieważ oferta jest wiecznie nie aktualna. Stawka tam to 14.30 brutto, po czym rekruterka mówi że mogę pracować na innej lokalizacji z stawką 12.50 brutto. Porażka.....
    Darxo

02.01.2023 22:54

Hej, planuje wyjechać na początku stycznia ok. 10. Ktoś chętny na wspólny wyjazd? piszcie na maila [email protected]
    bork

03.01.2023 11:29

a gdzie konkretnie? masz coś upatrzone?
    Darxo

03.01.2023 22:41

Myśle po prostu nad wyjazd do magazynu DPD. Jak coś to napisz
    Bbbb

29.12.2022 21:06

Ktos na wspolny wyjazd w styczniu2023?
    Maniek

02.01.2023 13:10

Ja jutro
    Przemas

03.01.2023 11:53

Witam podasz info jaka agencja i jak byś dojechał co i jak pozdro [email protected] lub [email protected] Dzięki pozdro powodzenia
    alfie

28.12.2022 12:57

spoko agencja moim zdaniem, ja nie miałem z nimi żadnych problemów o których tu ludzie piszą. wiadomo dużo zależy od tego na co się trafi, ale moi znajomi też z nimi wyjeżdżali więc mam opinie z kilku źródeł i w sumie to nikt z nas nie miał problemów z nimi
    żon

29.12.2022 11:05

dobrze wiedzieć, ja planuje z kumplem jechać więc zobaczymy, coś konkretnie polecasz?
    były

13.12.2022 13:40

bardzo spoko wyjazd. serio ogarnięta agencja i można się do nich zawsze zglosic jak jest jakis problem a przynajmniej ja nie miałem z nimi zadnych problemow ani nieprzyjemnosci. z innymi agencjami bywalo róznie niestety a tu pozytywne zaskoczenie
    Aparat

23.12.2022 10:44

Pewnie zależy na który. Ale UDT zawsze warto mieć jak się w magazyny celuje
    żon

29.12.2022 11:01

a język trzeba znać?

28.12.2022 09:48

pojedz do holandii to zobaczyszsz co to praca i obozy pracy w niemczech przynajmniej szanują pracownika

28.12.2022 09:46

trzeba uważać kogo do pokoju dadzą brudasa to wypad od razu ja jestem z kolegą to problemu nie ma sprzątamy tydzień ja tydzień kolega

28.12.2022 09:42

jedziecie pijecie sami chlew robicie na mieszkaniu sprzątać się nie chce tylko chlać takich ludzi nie potrzeba tam

28.12.2022 09:40

jedziesz za granicę myśliszo chorobowym pracować się nie chce niektórym 1700 1800 euro na ręke zarób tyle w polsce a paczki dzwigać to nie problem nigdsy się nie pracowalo to ciężko a wcale ciężko nie ma bardzo
    Dariusz

27.12.2022 19:54

Jak zmieniają lokalizację to własny koszt jedziesz cz jak
    nemo

21.12.2022 16:26

jakieś zaświadczenie o niekaralności jest wymagane tutaj do wyjazdu?
    Aparat

23.12.2022 10:42

Nie wiem jak teraz, ale jak jakieś 2 lata temu byłem, to musiałem się kopsnąć po KRK
    50na50

15.12.2022 18:35

Witam chciał bym zapytać jak wygląda praca na rozładunku i załadunku przesyłek kurierskich. Czy praca jest ciężka i trzeba (usunięte przez administratora) czy na spokojnie bez wariacji i oczywiście jak tam ludzie normalni pomocni czy gbury? Aaa i jak z dojazdem do pracy i zakwaterowaniem. Raz już się przejechałem na innej agencji i trochę mam obawy dlatego pytam
    Mateusz

22.12.2022 11:07

Musisz robić jak glupi, kwatery zostawiają wiele do życzenia, jeżeli chodzi o ludzi to zależy jak trafisz większość Polaków w porządku, ale turki i Niemcy zachowują się w stosunku do ciebie jakbyś był ich największym wrogiem, wykorzystują Polaków jak się tylko da, pieniędzy na pewno nie zobaczysz tyle ile ci powiedzą
    Mateusz

22.12.2022 10:54

Dodatkowo za l4 z tego co mówił nam koordynator dniowka wynosi 10-15 euro, więc lepiej nie chorujcie i uważajcie na siebie bo ciężko będzie wam przeżyć za takie pieniądze
    Usern

18.12.2022 22:55

Pojechałem do niemiec z nadzieją że w końcu zacznę zarabiać godne pieniądze. Miałem najpierw jechać blisko granicy pracować ale ostatecznie trafiłem do gls w brunszwiku. Warunki jak w jakimś (usunięte przez administratora) albo i gorzej. Mróz jest tam okrutny gls jest w ogóle nieogrzewamy (ogrzewane jest tylko biuro i tam gdzie są brygadzisci itd a ty (usunięte przez administratora)masz pracować w zimnie). Nie muszę wspomnieć że zachorowalem w tych warunkach i nadal kuruje się ale już w ciepłym pomieszczeniu. Brygadzisci to tragedia jak będą Ci mówić że jak nie będziesz wyrabiać to możesz iść do domu. I nie mają na myśli naszego zakwaterowania od ideal tylko o powrocie do Polski. Co się stało w mym przypadku. Ich nie obchodzi czy jesteś chory czy nie. Nie umiesz albo jesteś chory na okres kilku dni to pakuje walizki i adios. Podsumowując. Warunki pracy: 0/10 Zmarzlina w głównych halach i brak empatii wśród brygadzistow robi swoje. Sama praca: 3/10 ciężka harowa non stop. Gdyby nie warunki dałbym może więcej Zakwaterowanie: 8/10 Miałem szczęście trafić do największego lokum i do całkiem fajnych ludzi. Gdyby to była jakaś patusiarnia dałbym może 2 albo 3 że względu na lokum. Ocena ogolna: 1/10 ogólnie to nie polecam. Tylko lokum ratuje tu sprawę bo tak to byłoby tu okrągłe 0. Mam nadzieję że tak jest tylko w brunszwik choć w to wątpię. To by było na tyle

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

Ktoś.

18.12.2022 17:53

Powiem tak Jeżeli człowiek jedzie Zarobić zostawia życie prywatne w Polsce . a na Miejscu okazuje się (usunięte przez administratora)jak i warunki Zamieszkania do lekkich nie należały niby wszystko było ale bardzo brudne i nie do końca działało...Godziny pracy tragedia wiadomo 3/4 etatu .Tylko szkoda ze pani co rekrutuje nawet o tym nie wspomni zamiast 8h pracuje się od 6.30 (usunięte przez administratora) jak będzie 8 to hit ..Praca bardzo ciężka ale jak człowiek musi pracować to idzie sie do tego zmusić ... w pracy nikt nikomu nie wyjaśni żadnego szkolenia stanowiskowego stajesz i masz (usunięte przez administratora) do tego o rękawiczkach roboczych zapomnij... najlepiej to jakbyś zabrał ze sobą całe mieszkanie...Wyjazdy na zakupy kpina a szczególnie Sobota dani Kierowcy dają ci 30 minut na zakupy gdzie pierwszy raz jesteś w sklepie i nie jesteś w stanie zdążyć wszystkiego kupić bo Kierowc(usunięte przez administratora) Odradzam a opinie i tak pewnie skasują.(usunięte przez administratora)
    Dzony

15.12.2022 19:21

Witam. Praca bardzo fizyczna. Załadunek i rozładunek. W moim przypadku rozładunek był rano, załadunek po południu. Taka zmiana dzielona, niby spoko, niby nie. Jeśli nigdy nie robiłeś fizycznie to sam się zniechęcisz. Ja odkad pracuje to fizycznie i jak rano bez problemu rozładunek, to przy załadunku gdy byłeś sam to tragedia, a nawet niekiedy we 2 było ciężko. Warunki mieszkania, to jak trafisz. Ja trafiłem na mieszkanie bez internetu, pralki (trzeba było się prosić u innych, którzy akurat mieli), piekarnika. Mamy XXI wiek gdzie każda z tych rzeczy to obowiązek tak szczerze. Godziny, zarobki. Każdy z nas jedzie żeby zarobić, a jak zarobić skoro w tygodniu masz ledwo po 30h (no tak u mnie się trafiło). Więc po kilku tygodniach zrezygnowałem bo to nie miało większego sensu. Dołączyłem do ekipy w połowie miesiąca. Miałem równo przepracowane właśnie pół miesiąca i nawet nie byłem blisko obiecywanego miesięcznego wynagrodzenia (1400-1500 , co daje 700-750 skoro pół miesiąca). Ogólnie rekrutacja przebiegła sprawnie z wyjątkiem tego, że chciałem jechać w jedno konkretne miejsce (zaznaczyłem to juz po pierwszych rozmowach), po 3 tygodniach czekania musiałem wybrać inne miasto. Transport załatwili. Koordynatora na oczy nie zdążyłem spotkać, brygadzista bardzo w porządku. Pewnie gdyby nie warunki mieszkalne i niepewna liczba godzin robiłbym tam dalej :) A tak nie wiem czy jest sens ewentualnego powrotu po nowym roku. Pozdrawiam
    Ideal Work Germany

16.12.2022 16:01

Dzień dobry Panu, dziękujemy za opinię. Prosimy o kontakt z Zespołem Obsługi Pracownika, jeżeli chciałby Pan podzielić się z nami szczegółowo swoją opinią (M: +48 799 399 029, E: [email protected]). Jeżeli będzie Pan ponownie szukał pracy, to możemy Panu zaproponować zdjęcia z miejsca zakwaterowania oraz zakwaterowanie, gdzie na pewno będzie pralka i Internet. Przypominamy, że za brak pralki i internetu dopłacamy naszym Pracownikom po 15 EUR. Prosimy o kontakt w sprawie pracy na [email protected] z informacją, że pisał Pan do nas na Goworku :)
    Devo

25.11.2022 11:21

Witam, chciałem się zapytać jak ciężko jest w Neuenstein w skali od 1 do 10? ktoś kto pracował/pracuje?
    rybak

28.11.2022 10:03

no na poczatku moze wydawac sie ciezko potem to juz lecisz i przyzwyczajenie...troche przerobilem tematu

12.12.2022 19:35

wyciągasz 1400+ euro na reke po opłatach czy mniej ?
    Kamll

04.12.2022 14:10

Cześć, wybiera się ktoś w styczniu do Niemiec gdzieś na magazyny i chce pojechać razem? Wiek najlepiej 18-25 . Można pisać na e-mail [email protected]
    legionista

12.12.2022 10:34

a gdzie konkretnie? mieszczę się w przedziale
    Maniek

12.12.2022 14:16

Ja się wybieram w styczniu do nich
    Prawownik

09.12.2022 14:47

Nie polecam agencji Ideal work, nie wypłacają za święta, pobierają za kwaterę więcej niż na umowie, ZUS opłacają za cały miesiąc nawet jak się zatrudnisz pod koniec miesiąca, ogólnie to 0/10

10.12.2022 06:36

Po 1 nie znasz się na prawie, po 2 nie czytałeś umowy, po 3 masz paranoje, sam tu pracuje i super agencja jak ogarniasz co się dzieje wokół ciebie

01.12.2022 23:29

Bardzo dobry kontakt z Koordynatorem, jeżeli chodzi o miejscowość Krostitz. Kompletnie nie rozumiem skąd ludzie biorą takie wymysły, praca fizyczna aczkolwiek jak ktoś chce pracować to praca jak każda inna ( chłopaki zawsze pomagają sobie jeżeli komuś leci więcej paczek) zakwaterowania są w normalnych mieszkaniach, jeżeli czegoś brakuje to wystarczy to zgłosić i koordynator to załatwi, szczerze polecam !
    Mox

08.12.2022 13:14

Hej a jak daleko mieliście od miejsca zakwaterowania do zakładu?
    gromi

09.12.2022 10:59

długo już tam pracujesz?

04.12.2022 20:12

bakar

07.12.2022 11:47

da się ogarnąć wszystko wewnątrz, pogadaj z kimś wyżej
    Yankee

05.12.2022 13:34

Witam ,chce w styczniu ,wyjechać przez to biuro.Moge prosić o opinie?
    dionizyy

06.12.2022 10:07

całe forum jest temu poświęcone :) a masz jakąś konkretną miejscówkę wybraną?
    praca biurowa

24.10.2022 12:45

hej chciałam się zorientować jak wygląda u was praca biurowa? większość postów tutaj dotyczy pracy wyjazdowej ale zależy mi na pracy od poniedziałku do piątku i mam już doświadczenie małe ale jako księgowa. osoby które już są zatrudnione mogły by mi powiedzieć jaką umowę preferują?
    trytytka

28.11.2022 10:53

tzn. że jak będę chciała uop to nie będzie z tym problemu? bo akurat na tym mi zależy
    maro

29.11.2022 13:04

tak, biurowe mają to do siebie że jest tu elastyczność można sobie powiedzmy wybrać. wiec nie bedzie z tym problemu
    Samozwańczy

28.11.2022 16:37

Co do roboty nie mam zastrzeżeń. Jednakże jadąc z myślą że zostanę tam pol roku, musialem zrezygnować gdyż na jednej lokalizacji na których bylem po msc pobytu pojawiły się robale(pluskwy) i niestety musiałem wrócić do domu
    Milo

08.11.2022 10:47

Wypłaty miesięczne, czy tygodniówki?

23.11.2022 10:40

u mnie też miesięcznie było wypłacane
    korr

25.11.2022 11:24

tak jak koledzy- rowniez miesieczna
    Arobaku2801

22.11.2022 15:10

Witam. Polecacie pracę przez tą agencje? Chce z nimi jechać. Warto?
    maro

24.11.2022 13:18

no ja uważam że warto jesteś powiedzmy zabezpieczony ze strony agencji nie tak jak byś na własną ręke jechał. wybrać tylko sobie miejsce i na spokojnie
    korr

25.11.2022 11:22

dokladnie, jest to duza firma, wyplacalna i zawsze to jakas pomoc jakby byla ciezsza sytuacja
    Kev

12.11.2022 20:11

Cześć, wybiera się ktoś w grudniu do Niemiec gdzieś na magazyny i chce pojechać razem? Wiek najlepiej 18-25 . Można pisać na e-mail [email protected]

23.11.2022 10:33

Wojtek wyżej pisał, że też kogoś szuka, może odezwij sie tam do niego

23.11.2022 10:33

tylko on tam pisał, że ma 26 lat, ale ten rok różnicy to chyba niedużo
    grime

25.10.2022 14:02

ogólnie to da się skontaktować z kimś w razie jakichś problemów? jestem młodą osobą i trochę się boję że coś pójdzie nie tak, jeszcze nie wyjeżdżałem w ten sposób do pracy
    ifoc

26.10.2022 11:35

No to już zależy od twoich preferencji, ale jak np. jesteś bez pracy i nie możesz sobie pozwolić na przerwanie ciągłości finansowej (a sam wiem, że szukanie pracy to czasem długi i ciężki proces) to lepiej wyjechać, zarobić sobie i coś odłożyć i potem szukać czegoś już w kraju mając jakiś backup finansowy
    kosynier

22.11.2022 09:46

tak masz opiekunow... zawsze jest ktos kogo mozesz sie spytac, takze nie martw sie o to
    Samozwańczy

16.11.2022 10:54

Pracował/pracuje ktoś na magazynach dpd? Lekka czy ciężka robota?
    ulek

17.11.2022 17:40

byłem, no powiem szczerze lekko nie było, ale jak sprawny i robotny jesteś to dasz rade
    kosynier

22.11.2022 09:33

jak pracowales fizycznie w jakikolwiek sposob to sobie poradzisz na spokojnie
    Wojtek

16.11.2022 10:05

Cześć szukam ludzi do wyjazdu do Niemiec koniec listopada, początek grudnia. Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam do kontaktu [email protected] mam 26 lat
    Bb

12.11.2022 19:41

Nie polecam tego miejsca nikomu Wszytko jest zrobione od (usunięte przez administratora) strony (usunięte przez administratora)ludzie przepisy i kart za byle co Koordynatorzy sami nie wiedzą co się dzieje maja (usunięte przez administratora) Pokoje jak i łazienki kuchnia w stanach tragicznych nigdy nie gotowałem nad stadem pająków i zwisających pajęczyn Wypłaty nie zgodne ogólnie maskra nie pozdrawiam
    kacperitto

26.10.2022 20:21

Witam chciał bym sie dowiedzieć jak wygląda praca przez tą agencje widze rózne opinie chodzą bendzie to mój wyjazd za zagranice może ktoś chciał by dołączyć jak coś to mój e mail [email protected]
    liko

02.11.2022 11:20

ja byłem zadowolony byłem w Niemczech Neuenstein był tam ogarnięty dojazd do pracy i kasa do 10 sie zgadzała. jedziesz do pracy jeszcze wszystko zależy na co... ale no umówmy się na magazynach itp trochę się zmęczysz
    Kamil

27.10.2022 08:14

Witam będę jechał na początki 11.2022 Do tej pracy na magazynie mam samochów jak ktoś by był zainteresowany mogę zabrać z okolic grudziądza moja poczta to [email protected]
    Aga

28.09.2022 15:53

Cześć szukam jakiejś dziewczyny która chciałaby wyjechać razem w tym samym czasie na jakiś magazyn we dwie to zawsze raźniej , termin dowolny
    adam

18.10.2022 14:46

w sensie zależy jaki magazyn, na jednych cięzej na innych mniej
    Malina

20.10.2022 18:33