Lafarge Cement S.A.
2 99 6 1

Opinie o Lafarge Cement S.A.

Iwona

@wer, nie jestem pracownikiem firmy Lafarge Cement, więc zmiany, które w ostatnim czasie miały miejsce mnie bezpośrednio nie dotyczą, jednak chciałabym wiedzieć, jak te zmiany wpłynęły bezpośrednio na pracowników, którzy pracują już w tej firmie. Dodatkowo te informacje będą pomocne dla osób, które chciałyby w przyszłości aplikować do pracy w firmie Lafarge Cement.

Iwona

@xxxx, wiesz może, czym są spowodowane zwolnienia w administracji firmy Lafarge Cement? Są to cięcia etatów, czy może zwolnienia z uwagi na słabą jakość pracy tych pracowników? Nadgodziny, które opisujesz, są wynikiem okresów, w których jest więcej pracy? Również napisałaś, że za nadgodziny można odbierać później wolne dni, więc zastanawia mnie, dlaczego jednego dnia pracy jest więcej, a drugiego dnia pracownik może wcześniej wyjść, odbierając godziny nadliczbowe. Przedstaw, dlaczego tak się dzieje.

lol
@Iwona 16.09.2018 11:58

Przyszła nowa miotła i szuka oszczędności przecież trzeba się wykazać :)

wer
@Iwona 16.09.2018 11:58

Nie napinaj się tak. Przyjdzie czas i okaże się, że ty też jest mało wydajna/y i wyplują Cię

wer
@Iwona 16.09.2018 11:58

Nie wysilaj się. Przyjdzie czas to i tak Cię zwolnią. Murzyn zrobi swoje, murzyn może odejść.

Iwona

@z neta, skopiowane przez Ciebie opinie pochodzą z 2017 roku, więc od tego czasu mogło wiele zmienić się w firmie Lafarge Cement, dlatego, proszę, abyś napisał, jak wyglądają obecnie warunki zatrudnienia w tym miejscu pracy. Czy czytając opinię, którą dodałeś można odnieść wrażenie, że nic się nie zmieniło? Czy może wręcz przeciwnie nastąpiły bardzo znaczące zmiany z punktu widzenia potencjalnego pracownika? Zapraszam do dyskusji na ten temat.

xxxx
@Iwona 27.08.2018 10:15

Obecnie dużo zwolnień w administracji. Praca w ciągłych nadgodzinach za wolne. Zarobki na średnio niższym poziomie. Chyba że stanowisko kierownicze to trochę lepiej. Dużo nerwów i presji na wyniki. Typowe korpo się zrobiło z firmy kiedyś było lepiej.

Iwona

@anonymous, możesz scharakteryzować, jak wygląda praca na poszczególnych działach w firmie Lafarge Cement? Jeżeli zdecydujesz się na opis poszczególnych działów to Twoje informacje na ten temat będą pomocne dla czytelników, którzy przeglądają ten wątek i rozważają podjęcie zatrudnienia w tej firmie. Zachęcam, abyś napisał, co wiesz w tym temacie.

Igor

Czy zmieniło się coś na korzyść? Ostatnio narzekaliście a ja chciałbym dostać się tu do pracy.

Pro
@Igor 16.08.2018 17:48

Kto nie spróbuję to się nie dowie

anonymous
@Igor 16.08.2018 17:48

Zależy gdzie chciałbyś się dostać. Niektórzy przez zasiedzenie myślą że zjedli wszystkie rozumy,albo samouki bez ukierunkowanego wykształcenia.

z neta

paluli pa 2017-07-06 19:01:21 NORMALNIE STRZYŻENIE BARANÓW ~lulilapa 2017-07-14 20:28:16 Czy Owiec? ~Ben 2018-05-20 20:47:50 Ci właściciele tych firm obsługujacych lafarge powinni wszyscy siedzieć. Jakim cudem lafarge zgadza się zeby kierowcy jezdzili ile wlezie? jakim cudem płacą od kursu kiedy jest to zabronione w ustawie? jakim cudem rejstruja na najniższą krajową nie płacąc zusów od zarobionej kwoty i nie płacą podatków? Płacą tylko od kursu. Pod stołem.

z neta

paluli pa 2017-07-06 19:01:21 NORMALNIE STRZYŻENIE BARANÓW ~lulilapa 2017-07-14 20:28:16 Czy Owiec? ~Ben 2018-05-20 20:47:50 Ci właściciele tych firm obsługujacych lafarge powinni wszyscy siedzieć. Jakim cudem lafarge zgadza się zeby kierowcy jezdzili ile wlezie? jakim cudem płacą od kursu kiedy jest to zabronione w ustawie? jakim cudem rejstruja na najniższą krajową nie płacąc zusów od zarobionej kwoty i nie płacą podatków? Płacą tylko od kursu. Pod stołem.

Iwona

@Tedy, Twoja wypowiedź jest z poziomu klienta firmy Lafarge Cement? Możesz bardziej szczegółowo opisać przedstawioną przez Ciebie sytuację? Firma Lafarge Cement ogłosiła nabór na kilka wolnych stanowisk, które wymagają obsadzenia w firmie https://www.gowork.pl/praca/lafarge-cement-s.a.;pr Ktoś z Was rozważa aplikację na powyższe stanowiska?

Tedy

W Gdańsku na Kowalach obsługa poniżej poziomu. Operator z brzuchem tydzień resztę mi wydawał bo nie było pieniędzy w kasie a ładowarkowy prawie auto mi skasowałem jak podjechałem . Nie polecam

Iwona

@Juras, możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy oferowanych przez firmę Lafarge Cement? Podziel się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w tym miejscu w sposób bardziej szczegółowy. Obecnie firma Lafarge Cement poszukuje pracowników na wolne stanowiska do pracy za pośrednictwem swojej firmy. Obecnie aktywne ogłoszenia dostępne są pod tym linkiem: https://www.gowork.pl/praca/lafarge-cement-s.a.;pr Ktoś z Was rozważa aplikację na którąś z aktywnych ofert?

z neta

pod wjązka pod kask 700 zł mandacik Tu Wola - forum - Hrabiostwo z Odolan. Sami się wpakowali w kłopoty tustolica.pl/forum_hrabiostwo-z-odolan-sami-sie-wpakowali-w.../18-18893 15 gru 2017 - Liczba postów: 14 - ‎Liczba autorów: 14 Brawo Czytelnik! mieszkam na Odolanach prawie od urodzenia. Obecnie na nowym ... Teraz tam budują "apartamenty" po 35 mkw dla słoików

No

Dziwie sie ze jeszcze wierchuszka nie zostala usunieta

MAREK

WOZIDŁO WAPIENNO -WARTO ISC TAM PRACOWAC?

swój
@MAREK 31.12.2017 12:18

Jak masz C to na pewno znajdziesz coś lepszego

JG
@MAREK 31.12.2017 12:18

kopalnia to jeden wielki (usunięte przez administratora) . Jezdzilem tam kilka lat . z 10 osob odeszlo teraz. To jest kopalnia Zetlerów ( 2 braci ) sztygarzy zero szacunku do człowieka typowe (usunięte przez administratora) .

123

Ciekawe czy nowy szef zrobi porządek z tym co Federico narobił.

ZAINTERESOWANY

Witam mam pytanie jak wygląda praca i zarobki na stanowisku operator wytwórni betonu dodam że chodzi o pracę na S5

Olcia

Nie pracuje w Lafarge kilka miesiecy i ten czas pozwolil mi zrozumiec w jakim toksycznym srodowisku pracowalam. A najbardziej toksyczny byl moj zespol, na czele z zakapleksiona Pania Dyrektor.

federico

Patrząc na coraz więcej negatywnych wpisów można stwierdzić, że zmiana prezesa na directore italiano nie była dobra.

Juras
@federico 20.01.2018 21:29

bordello totalle

ja

Co sądzicie o pracy mechanika

anonymous
@ja 15.02.2018 10:12

Edi

Edi
@ja 15.02.2018 10:12

Praca na wytworniach betonu jest spoko. Masz zapewnione narzedzia pracy, bhp, wspolpracujesz z operatorami i podwykonawcami. Trzeba byc dobrze zorganizowanym, sprawnym i miec wiedze techn i praktyczne doswiadczenie. Kasa spoko, multisport, auto slyzbowe, medicover, wczasy pod grusza.

Nowy pracownik

Potrzebuje informacji na temat pracy na stanowisku operator urządzeń przeróbki mechanicznej dział kruszyw na kujawwch jeżeli ktoś tam pracuje proszę dac znać

Steve

Jak przegląda się ten portal to elitarna kiedyś branża cementowa robi się FMCG jak Coca Cola itp. Tak jest w Lafarge, Cemexie, Odrze, Górażdżach CRH, Dyckerhoffie i Warcie.

Jony
@Steve 19.01.2018 18:25

Niestety racja, praca w koncernie charakteryzuje się tym, że albo pracując tam 10 lat zrobisz karierę, dorobisz się lub cię wyleją albo dostaniesz zawału. niestety to jest Polska.

...
@Steve 19.01.2018 18:25

W cemexie jest jeden wielki chaos, poczytajce wpisy co sie tam dzieje. Kompetentne osoby są zwalniane a ludzie bez pojęcia próbują rządzić.., atmosfera jak na pogrzebie , wynik ankiety zadowolenia najgorszy w historii firmy poniżej 45 % .

Buu

Prezes to prezes, ale ta swita....

anonymous

Jak wyglada praca operatora ladowarki w wapienno(atmosfera placa itp.) .

barciniak

W wapiennie prowadzą rekrutacje na operatora maszyn mechanicznych kruszących ,cos w tym stylu. Macie jakies opinie o tym ,zarobki warunki pracy itp.

Pracownik Lafarge
@barciniak 22.01.2018 11:19

To praca w systemie 4 brygadowym na trzy zmiany 7 dni w tygodniu. Wyjątkiem jest wolne we wszystkie dni świąteczne. Praca fizyczna - głównie obsługa instalacji do produkcji kruszyw, które są rozlokowane w różnych częściach zakładu, więc jest trochę ruchu ????. Wśród zadań jest na przykład uruchomienie instalacji, kontrolowanie parametrów, codzienne przeglądy, utrzymanie czystości urządzeń itp.. Plusem jest to, że firma oferuje szkolenia i uzyskanie kwalifikacji E na obsługę instalacji elektrycznych, z tego co pamiętam do 1kV. Co do zarobków, to zależy od doświadczenia ale średnio to ok. 2800 na rękę.

Praktykant

Podzieli się ktoś opinią o stanowisku specjalista ds.Taboru kolejowego.

Barabórka

Kiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. CałKiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. Całe szczęście jest rynek pracownika.e szczęście jest rynek pracownika. Coś nie wróżę sukcesów tej firmie... a szkoda.

były
@Barabórka 30.08.2017 16:45

Dokładnie tak. Kolesiostwo, znajomki, podlizuchy i ten śmieszny przypadkowy prezesik udający, że prowadzi firmę podobną do Google:)))))))))))))))

lol
@Barabórka 30.08.2017 16:45

To się pytam co za idioci są w grupie na Facebook "po godzinach"po co wciskacie lubię to na każdych gównach co wstawią na stronie Lafarge .Olać to bo szefostwo się tym podnieca a ja mam w to wyje...ne .Żyjemy w Polsce to nie Francja .

Nick
@Barabórka 30.08.2017 16:45

Kolejne osoby zwalniają się lub idą na L4 na 180 dni bo psychicznie nie wytrzymują z tym zarządem. A prezes nadal ślepo wierzy w swoją utopijną wizję i ludzi bez doświadczenia.

swoj
@Nick 07.01.2018 18:16

Nawet PIS zrozumiał i misiewiczów powyrzucał:)

Pracownik10

Potrzebuje opinii na temat pracy operator ładowarki wapienno.

Juz madra

Tak naprawde najgorszy w tym wszystkim jest polski zarzad. Ludzie bez doswiadczenia, dla ktorych istotna jest tylko ich wlasna „kariera”. Zrobia wszystko, aby byc u „wladzy”. Widac tam kilka osobek ktore bez zadnego doswiadczenia, potrafia natomiast swietnie manipulowac innymi i robia „kariery”. Psychicznie wykanczaja ludzi... to przykre ile osob wartosciowych odeszlo z tej firmy. W zarzadzie sa mlode osoby, ktore zrobia wszystko aby samemu jak najlepiej wypasc. Powodzenia!

Nemo

Prezes Italiano i ten caly zarzad niekompetentnych pajacow do odstrzalu. Jesli masz ochote wykonczyc sie na nerwy, to zatrudniaj sie.

lol

W betonach jeszcze gorzej brak podwyżek tylko roboty dokładają :(

1111
@lol 06.09.2017 07:59

A czy to prawda że lafarge rezygnuje ze swoich węzłów na północy?

lol
@1111 13.09.2017 13:49

nie wszystkich ale rezygnuje.Chłopaki na węzła się cieszą że w końcu będą pracować w normalnej firmie :)

123
@lol 18.09.2017 11:51

a z jakich konketnie rezygnują?

Ciekawe
@lol 18.09.2017 11:51

Ciekawe co piszesz- podobno po zmianie pracodawcy nikt nie jest zadowolony. Wszedzie dobrze....

Praca
@Ciekawe 12.10.2017 19:39

Wszędzie dobrze że nie ma bhp na 1 miejscu bo zadowolenie z pracy i płacy powinno być priorytetem a zarobki operatorów w przełożeniu na ilość obowiązków są śmieszne.

Zorro
@Praca 11.11.2017 17:45

Dokładnie w Lafarge na Kujawach w przeciągu 4 miesięcy 6 osób złożyło wypowiedzenia . Na kopalni Wapienno to istny koszmar . Począwszy od sztygara w górę wszyscy mają robiła za śmiecia i jeszcze te praktyki mobbingowe. Wstyd.

Pracownik-chyba juz niedlugo

Directore italiano, to narcyz do szescianu. a jak wiadomo ryba psuje sie od glowy. czlonkowie zarzadu, to istny kabaret.

JAGA
@Pracownik-chyba juz niedlugo 13.11.2017 23:19

Musi w tej firmie zmienić parę osób w zarządzie zwłaszcza ci z za granicy aby nastała pozytywna kultura pracy. Na razie traktują nas jak swoją kolonię.

Zostaw opinię o Lafarge Cement S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Cement S.A.