Opinie o Lafarge Cement S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Cement S.A.

Olcia

Nie pracuje w Lafarge kilka miesiecy i ten czas pozwolil mi zrozumiec w jakim toksycznym srodowisku pracowalam. A najbardziej toksyczny byl moj zespol, na czele z zakapleksiona Pania Dyrektor.

Nowy pracownik

Potrzebuje informacji na temat pracy na stanowisku operator urządzeń przeróbki mechanicznej dział kruszyw na kujawwch jeżeli ktoś tam pracuje proszę dac znać

ja

Co sądzicie o pracy mechanika

Steve

Jak przegląda się ten portal to elitarna kiedyś branża cementowa robi się FMCG jak Coca Cola itp. Tak jest w Lafarge, Cemexie, Odrze, Górażdżach CRH, Dyckerhoffie i Warcie.

Jony
@Steve 19.01.2018 18:25

Niestety racja, praca w koncernie charakteryzuje się tym, że albo pracując tam 10 lat zrobisz karierę, dorobisz się lub cię wyleją albo dostaniesz zawału. niestety to jest Polska.

...
@Steve 19.01.2018 18:25

W cemexie jest jeden wielki chaos, poczytajce wpisy co sie tam dzieje. Kompetentne osoby są zwalniane a ludzie bez pojęcia próbują rządzić.., atmosfera jak na pogrzebie , wynik ankiety zadowolenia najgorszy w historii firmy poniżej 45 % .

Buu

Prezes to prezes, ale ta swita....

anonymous

Jak wyglada praca operatora ladowarki w wapienno(atmosfera placa itp.) .

barciniak

W wapiennie prowadzą rekrutacje na operatora maszyn mechanicznych kruszących ,cos w tym stylu. Macie jakies opinie o tym ,zarobki warunki pracy itp.

Pracownik Lafarge
@barciniak 22.01.2018 11:19

To praca w systemie 4 brygadowym na trzy zmiany 7 dni w tygodniu. Wyjątkiem jest wolne we wszystkie dni świąteczne. Praca fizyczna - głównie obsługa instalacji do produkcji kruszyw, które są rozlokowane w różnych częściach zakładu, więc jest trochę ruchu ????. Wśród zadań jest na przykład uruchomienie instalacji, kontrolowanie parametrów, codzienne przeglądy, utrzymanie czystości urządzeń itp.. Plusem jest to, że firma oferuje szkolenia i uzyskanie kwalifikacji E na obsługę instalacji elektrycznych, z tego co pamiętam do 1kV. Co do zarobków, to zależy od doświadczenia ale średnio to ok. 2800 na rękę.

Praktykant

Podzieli się ktoś opinią o stanowisku specjalista ds.Taboru kolejowego.

Praktykant

jakieś informacje o stanowisku specjalista ds.Taboru Kolejowego ?

Praktykant

Jakaś opinia o stanowisku Specjalista ds.Taboru Kolejowego ?

federico

Patrząc na coraz więcej negatywnych wpisów można stwierdzić, że zmiana prezesa na directore italiano nie była dobra.

Barabórka

Kiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. CałKiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. Całe szczęście jest rynek pracownika.e szczęście jest rynek pracownika. Coś nie wróżę sukcesów tej firmie... a szkoda.

Nick
@Barabórka 30.08.2017 16:45

Kolejne osoby zwalniają się lub idą na L4 na 180 dni bo psychicznie nie wytrzymują z tym zarządem. A prezes nadal ślepo wierzy w swoją utopijną wizję i ludzi bez doświadczenia.

swoj
@Nick 07.01.2018 18:16

Nawet PIS zrozumiał i misiewiczów powyrzucał:)

MAREK

WOZIDŁO WAPIENNO -WARTO ISC TAM PRACOWAC?

swój
@MAREK 31.12.2017 12:18

Jak masz C to na pewno znajdziesz coś lepszego

Pracownik10

Potrzebuje opinii na temat pracy operator ładowarki wapienno.

Juz madra

Tak naprawde najgorszy w tym wszystkim jest polski zarzad. Ludzie bez doswiadczenia, dla ktorych istotna jest tylko ich wlasna „kariera”. Zrobia wszystko, aby byc u „wladzy”. Widac tam kilka osobek ktore bez zadnego doswiadczenia, potrafia natomiast swietnie manipulowac innymi i robia „kariery”. Psychicznie wykanczaja ludzi... to przykre ile osob wartosciowych odeszlo z tej firmy. W zarzadzie sa mlode osoby, ktore zrobia wszystko aby samemu jak najlepiej wypasc. Powodzenia!

Nemo

Prezes Italiano i ten caly zarzad niekompetentnych pajacow do odstrzalu. Jesli masz ochote wykonczyc sie na nerwy, to zatrudniaj sie.

lol

W betonach jeszcze gorzej brak podwyżek tylko roboty dokładają :(

Praca
@Ciekawe 12.10.2017 19:39

Wszędzie dobrze że nie ma bhp na 1 miejscu bo zadowolenie z pracy i płacy powinno być priorytetem a zarobki operatorów w przełożeniu na ilość obowiązków są śmieszne.

Zorro
@Praca 11.11.2017 17:45

Dokładnie w Lafarge na Kujawach w przeciągu 4 miesięcy 6 osób złożyło wypowiedzenia . Na kopalni Wapienno to istny koszmar . Począwszy od sztygara w górę wszyscy mają robiła za śmiecia i jeszcze te praktyki mobbingowe. Wstyd.

Pracownik-chyba juz niedlugo

Directore italiano, to narcyz do szescianu. a jak wiadomo ryba psuje sie od glowy. czlonkowie zarzadu, to istny kabaret.

JAGA
@Pracownik-chyba juz niedlugo 13.11.2017 23:19

Musi w tej firmie zmienić parę osób w zarządzie zwłaszcza ci z za granicy aby nastała pozytywna kultura pracy. Na razie traktują nas jak swoją kolonię.

zamydlenie OCZU

Nie zastanawialiście się czasami po co ta nagonga na BHP ktoś na Górze kręci lody a was gania przed Zarządem trzeba się pokazać?

Byłem WIDZIAŁEM

Lafarge Biuro mają słupki i stztystyki ilość w danym miesjącu sprzedaż Kruszyw i Betonu ilość mandatów co miesjąc na Kierowcę pużniej jest na balety Warszawka Pieniążki z BIURA

Iwona

@2017-06-25 23:34 czyli jeśli chodzi o kary to są one stosowane, by w pełni stosować się do przepisów BHP?

Sąsiad

Taki Rai z Karami ŻE 1 BYZNESMEN GRUSZKOWY ZABIERA 10 SZTUK

Zgłoś miewolnictwo PL
@Sąsiad 23.06.2017 16:02

Kary za wszystko brak kamizelki, okularów, kasku, podjazd pod węzeł w pasach, gadanie przez komórkę, palenie na placu. Płatne z kursu 45pln, robisz 2-3 dziennie, godziny bez limitu tarczki aut KapitanNemo1 2017-06-25 21:47:49~loko Robisz zaprawę (podstawienie o 6 rano) około 8 jesteś na bazie myjesz bekę, a następna robota np. od 15. 7 godz. siedzisz i czekasz za free. Oczywiście jesteś na końcu kolejki jak jest 10-ciu to jesteś 11-ty. Załadunek +- 15 min.

4 Kamienice

Pan Pisklak 4 KAMIENICE 2017-05-04 19:35 U Króla na Siekierkach jest raj z ON pełne bagi po 4000 litrów w pomieszczeniach Lafarge niby warsztat i pomieszczenia socjalne ludzie pomieszkują całyczas ciche przyzwolnie To gdzie mają trzymać ON w Dickierhofie jest na każdej wytwórni zbiornik z ON , Kierowcy z Ładowarek tankują se Paliwko do Osobówek i Sprzętu Budowlanego i nikt tam PO koszaCH NA ŚMIECI nie GRZEBIE

Steew

Lafarge Beton odział Gdańsk - aplikowałem tam na stanowisko laboranta, zostałem zaproszony na rozmowę kwalfikacyjną na której miałem okazję poznać potencjalnych przełożonych tj. kierownik i dyrektor regionu. Po rozmowie obaj Panowie byli zadowoleni i nie ukrywali checi do rozpoczęcia współpracy z moją osobą. Na samej rozmowie miała być trzecia osoba reprezentująca dział HR, tej osoby nie było z niewiadomych przyczyn. po upływie dwóch dni i weekendu od rozmowy, dzwoni do mnie właśnie dział HR zadając te same pytania które padły na rozmowie kfalfikacyjnej, dodatkowo Pani z HR poinformowała mnie o tym że dostałem się do drugiego etapu rekrutacji i w ciagu tygodnia zapadnie decyzja. Mija tydzień telefon milczy... postanowiłem sam zadzwonić i dowiedziec się czy aby napewno firma nadal istnieje :D otrzymałem informację że ktos zachorował i bez niej nie można podjąć decyzji.... zastanawiające kto jest ważniejszy od dyrektora regionu w sprawie rekrutacji??? Faktem jest że nie szanuja ani czasu ani samego człowieka który ubiega się o pracę. po upływie kolejnych dwóch dni i weekendu dzwoni pani Anna i mówi że dziękuje za stracony czas.... decyzją ludzi którzy nawet nie widzieli mnie na oczy zostałem pokonany w rekrutacji 50:50 z inna osobą!!! Pracowałem w kilku korporacjach międzynarodowych ale z taka jeszcze się nie spotkałem!!! Brak profesjonalizmu, brak poszanowania dla rekrutujących i dwutygodniowy okres rekrutacji gdzie tylko raz mogłem sie spotkac z przedstawicielami i zaprezentować swą osobę.

Pan Pisklak 4 KAMIENICE

U Króla na Siekierkach jest raj z ON pełne bagi po 4000 litrów w pomieszczeniach Lafarge niby warsztat i pomieszczenia socjalne ludzie pomieszkują całyczas ciche przyzwolnie ?

Viki

Ja miałam kontakt jedynie z recepcją, telefoniczny. Nie powiem, kultura jak beton! cha, cha, cha. Pani usłyszawszy skąd dzwonię, za pierwszym razem rozłączyła się, a za drugim - rzuciła wrednie słuchawką. A dzwoniłam z uprzejmym pytaniem, czy byliby zainteresowani w br. skorzystaniem z kursów językowych. Nie wysyłam nikomu żadnego spamu, jak ktoś nie zainteresowany - nie nagabuję. Bo i po co, na siłę nikogo nie zwerbujesz.

Iwona

@prosta matematykarozumiem, że w firmie stosowane są kary za brak odpowiedniej odzieży ochronnej. Często zdarzają się takie sytuacje?

prosta matematyka

rgnhgfnhjgfrhgf 2017-03-11 09:36 Patologia karać po 1000 ZŁ pewnie chodziło komuś np za brak okularów ochronnych 500 zł + brak kasku = 1000 zł

Iwona

@rgnhgfnhjgfrhgfmógłbyś wyjaśnić o jakiej sytuacji mówisz?

rgnhgfnhjgfrhgf

Patologia karać po 1000 ZŁ

Iwona

http://www.lafarge.pl/wps/portal/pl/9-dolacz-do_nas Na stronie internetowej firmy Lafarge Kruszywa i Beton można znaleźć informacje na temat obecnie prowadzonej rekrutacji. Co myślicie o oferowanych warunkach? Możecie podpowiedzieć osobom zainteresowanym aplikacją na któreś ze stanowisk?

vdvdvd

To ile jednego dnia mogą zabrać kierowcy za niby BHP 500 zł czy 1500 zł To jakiś absurd ?

bgbgrr

tory już zabiera kolej Mieszkania plus powstaną na Odolanach - Wola - TVN Warszawa tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,mieszkania-plus-powstana-na-odolanach,2236..

anonim

(usunięte przez administratora)

wow

Lafarge nie ma swojego transportu także twoja reklama nie powinna tu być .Jak by mieli swój transport to cena betonu musiała być co najmniej 2 razy droższa bo obsada kierowców na jednej "gruszce "powinna być potrójna :)

nik

Lafarge może tym sposobem zmiejszyć cenę transportu betonu o 26%

anonim

(usunięte przez administratora)

Optymista

A co to ma wspólnego z Lafarge mam nadzieją że beton będzie dostarczała firma która szanuje ludzi pracy :)

Zgłoś miewolnictwo PL

z kar od roboli urządzili sobie zarobek kary do 1000zł

жорсткий

nie polecam. 2 kursy na 16 godzin pracy. dziadostwo i patologia, ktora nie da Ci zarobic bo sama musi sie zawsze nachłapac. tylko metry metry metry sami wywoża na pompy a Tobie dają kibel do wywiezienia(rodzinka). jedyne co to sie oplaci to ON doić i beton do żyda wyworze codziennie jak bhpowiec śpi i nie widzi gpsa, a tak to kibel i upodlenie psychiczne jak jestes tam świeżakiem

Andrzej86

Hej, a jak jest z laborantami?

Grzegorz

nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku operator węzła betoniarskiego, zakres obowiązków to: od sprzątania toalet poprzez zamiatanie placu, wypełniania stosu papierów z tabelkami, i dopiero na samym końcu jest kręcenie betonu. Operator w tej firmie to najgorsze zło, jest od wszystkiego. Zarobki na rękę 3300 zł z czego 1000 zł musisz wydać na dojazdy do pracy i przemieszczanie się między wytworniami. Nadgodziny nie płatne, wszystkie do odbioru w stosunku 1:1. Praca po za domem w delegacji. Nie miła atmosfera w pracy, ludzie pracujący w tej firmie mają kompleksy wyższości nie wszyscy, ale większość. Jedynym plusem w tej firmie to jest rygorystyczne przestrzeganie BHP. Nie polecam tej firmy, stąd tak duża liczba ofert pracy na operatora, gdyż nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.

rob
@Grzegorz 07.10.2016 08:44

Jak rygorystyczne Bhp jest plusem to chyba ty jesteś botem albo się przewróciłeś i nie wiesz co piszesz.

sanse

Polacy w firmach prywatnych i prowadzący DG muszą Długo pracować, a Mało zarabiać,i mieć potem malutkie emerytury, bo każdy z nich ma na utrzymaniu Pasozytów Urzedasów z Rodzinami, całkowicie Nieproduktywnych, a wręcz szkodzących gospodarce durnymi przepisami i ich egzekwowaniem,a do tego armię Wcześniejszych Emerytów Mundurowych i Uprzywilejowanych, którzy jeszcze dorabiać na etacie czy własnym DG mogą, Próżniaków Sędziów i Prokuratorów którzy proste sprawy ciągną latami, o Kościele , czy Krusie nie wspomnę !!! I dlatego praca w Polsce jest tak wysoko opodatkowana i Ozusowana na 70% !!, podczas gdy w normalnych krajach to maks. 35% !!!! Gdyby nie te w/w Grupy Pasożytów ,najniższa płaca w Polsce spokojnie wychodziłaby na poziomie 1200-1300€

Kiedy skonczy sie komuna

Podwykonawcy Lafarge zaczynają zatrudniać Ukrainców , za takiego pracownika nie trzeba płacic ZUSU są konkuręcją dla POlskiego pracownika tak nas wydymało PO PSL AWS ITP

chetny

ile moge dostac z uprawnieniami?

przyszly operator?

widze, ze w slad za iloscia obowiazkow dla operatora w koncu proponuja dobre wynagrodzenie

Rico

Wie ktoś może na ile może liczyć nowo przyjęty inż. górnik na żwirowni ? Po ile godzin się średnio pracuje dziennie ? Jaka atmosfera panuje w kruszywach obecnie ? Czy poważnie podchodzą do wdrożenia nowych, czy po prostu sam sobie będę musiał poradzić ?

$$

~lubiem chlopcuf 2016-04-04 21:21:47ORANIE GRUŻKOWOZEM 24/7 TACHO ZA OKNO BRAK WYPLAT ALBO DO 1500 ZA MIESIECZNA ORKE CO NA UMOWIE NA RATY BRAK SZACUNKU DLA GRUŻKOWYCH PRZEZ SŁOIKOWO Tylko ON ON ON PO GODZINACH DOJENIE PALIWKA CO 3 DNI I CHOWANIE PO BAGAZNIKACH STRASZENIE BHP WYSOKIE KARY ZA BRAK ZAPIETYCH PASOW OKULARKI BUTY KAMIZELKA KASK DO 1500ZL/DZIEN OD BHP ZA PRACE W BŁOCIE BRAK POSZANOWANIA DLA GRUŻKOWYCH ZNIEWOLENIE UPODLENIE KOPANIE JAK SMIECIA PRZEZ GUMOFILCÓW Z CALEJ RODZINKI. PL [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I PSYHIATRYK SZUKANIE FRAJEROW CO DYMAJA PO 18 GODZIN ZA FRII I SPIA NA WEZLE. NON STOP CASTING NA GRUZKOWYCH DLA DAJACYCH DYMAC SIE W *

led

umowa o prace to nie wynagrodzenie teraz na wsi zarobi 2500 to po co jechac do słoikowa

ya

nie za bardzo rozumiem ostatni wpis odnośnie władzy, bo pod tym względem chyba w firmie nic się nie zmieniło z tego co wiem? no i praca jako Operator węzła betoniarskiego wydaje się byc sensowna, ale konieczne jest doswiadczenie.

nowe i stare

premia wirtualna kaski okulary kamizelki ,zamawiasz piach cemet pisanie e maili w nieskonczonosc , malowanie sprzatanie itp

Ewik

Ja myślę, że można zarobić więcej niż 2 tysiące na stanowisku operatora węzła betoniarskiego. W szczególności w tej firmie. Fajnie też wygląda praca na mechanika, bo są wysokie standardy pracy i można się rozwijać. Tyle, że trzeba mieć minimum 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku.

adi
@Ewik 16.02.2016 17:19

Ewik to jesteś boot i piszesz głupoty

Zostaw opinię o Lafarge Cement S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Cement S.A.