Lafarge Cement S.A.
2 95

Opinie o Lafarge Cement S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Cement S.A.

z neta

pod wjązka pod kask 700 zł mandacik Tu Wola - forum - Hrabiostwo z Odolan. Sami się wpakowali w kłopoty tustolica.pl/forum_hrabiostwo-z-odolan-sami-sie-wpakowali-w.../18-18893 15 gru 2017 - Liczba postów: 14 - ‎Liczba autorów: 14 Brawo Czytelnik! mieszkam na Odolanach prawie od urodzenia. Obecnie na nowym ... Teraz tam budują "apartamenty" po 35 mkw dla słoików

   
No

Dziwie sie ze jeszcze wierchuszka nie zostala usunieta

   
MAREK

WOZIDŁO WAPIENNO -WARTO ISC TAM PRACOWAC?

   
JG
@MAREK 31.12.2017 12:18

kopalnia to jeden wielki (usunięte przez administratora) . Jezdzilem tam kilka lat . z 10 osob odeszlo teraz. To jest kopalnia Zetlerów ( 2 braci ) sztygarzy zero szacunku do człowieka typowe (usunięte przez administratora) .

   
123

Ciekawe czy nowy szef zrobi porządek z tym co Federico narobił.

   
ZAINTERESOWANY

Witam mam pytanie jak wygląda praca i zarobki na stanowisku operator wytwórni betonu dodam że chodzi o pracę na S5

   
Olcia

Nie pracuje w Lafarge kilka miesiecy i ten czas pozwolil mi zrozumiec w jakim toksycznym srodowisku pracowalam. A najbardziej toksyczny byl moj zespol, na czele z zakapleksiona Pania Dyrektor.

   
federico

Patrząc na coraz więcej negatywnych wpisów można stwierdzić, że zmiana prezesa na directore italiano nie była dobra.

   
Juras
@federico 20.01.2018 21:29

bordello totalle

   
ja

Co sądzicie o pracy mechanika

   
Edi
@ja 15.02.2018 10:12

Praca na wytworniach betonu jest spoko. Masz zapewnione narzedzia pracy, bhp, wspolpracujesz z operatorami i podwykonawcami. Trzeba byc dobrze zorganizowanym, sprawnym i miec wiedze techn i praktyczne doswiadczenie. Kasa spoko, multisport, auto slyzbowe, medicover, wczasy pod grusza.

   
Nowy pracownik

Potrzebuje informacji na temat pracy na stanowisku operator urządzeń przeróbki mechanicznej dział kruszyw na kujawwch jeżeli ktoś tam pracuje proszę dac znać

   
Steve

Jak przegląda się ten portal to elitarna kiedyś branża cementowa robi się FMCG jak Coca Cola itp. Tak jest w Lafarge, Cemexie, Odrze, Górażdżach CRH, Dyckerhoffie i Warcie.

   
...
@Steve 19.01.2018 18:25

W cemexie jest jeden wielki chaos, poczytajce wpisy co sie tam dzieje. Kompetentne osoby są zwalniane a ludzie bez pojęcia próbują rządzić.., atmosfera jak na pogrzebie , wynik ankiety zadowolenia najgorszy w historii firmy poniżej 45 % .

   
Buu

Prezes to prezes, ale ta swita....

   
anonymous

Jak wyglada praca operatora ladowarki w wapienno(atmosfera placa itp.) .

   
barciniak

W wapiennie prowadzą rekrutacje na operatora maszyn mechanicznych kruszących ,cos w tym stylu. Macie jakies opinie o tym ,zarobki warunki pracy itp.

   
Pracownik Lafarge
@barciniak 22.01.2018 11:19

To praca w systemie 4 brygadowym na trzy zmiany 7 dni w tygodniu. Wyjątkiem jest wolne we wszystkie dni świąteczne. Praca fizyczna - głównie obsługa instalacji do produkcji kruszyw, które są rozlokowane w różnych częściach zakładu, więc jest trochę ruchu ????. Wśród zadań jest na przykład uruchomienie instalacji, kontrolowanie parametrów, codzienne przeglądy, utrzymanie czystości urządzeń itp.. Plusem jest to, że firma oferuje szkolenia i uzyskanie kwalifikacji E na obsługę instalacji elektrycznych, z tego co pamiętam do 1kV. Co do zarobków, to zależy od doświadczenia ale średnio to ok. 2800 na rękę.

   
Praktykant

Podzieli się ktoś opinią o stanowisku specjalista ds.Taboru kolejowego.

   
Barabórka

Kiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. CałKiedyś to był prestiż pracować w Lafarge. Ludzie uśmiechnięci, zadowoleni, kierownictwo kompetentne . Dziś to koszmar. Ludzie smętnie chodzą po korytarzach, są zrezygnowani i zapracowani po uszy. Najgorsze zmiany zaczęły się w lipcu 2015 i do dziś się ciągną. Na stanowiskach menadżerskich są niekompetentne osoby, często ściągnięte z innych branż jak FMCG. Jedno wielkie kolesiostwo. Dobra praca dla miernych dupowłazow, którzy będą bez szemrania wykonywać polecenia przełożonych. Ostatnio bardzo dużo fajnych i kompetentnych ludzi zostało zwolnionych i to tylko dlatego, że mieli wiedzę i doświadczenie większe od swoich szefów. A to jest oznaka największej niekompetentności i oznaka słabości tych przełożonych. Prezes jest skupiony tylko na swojej osobie. Naśladuje Steva Jobsa ale z miernym skutkiem. Jobs stawiał na doświadczenie a nie na wazeliniarstwo. Wizje obecnego Prezesa jeszcze nigdy nie przyniosły tej firmie większych strat. Sytuacja przypomina tą z PISu - mierny, bierny byle wierny. Ludzie liczą się tylko na bilbordach i w hasłach wiszących wszędzie na ścianie. A tak naprawdę to ludzi się nie szanuje a wręcz się ich niszczy. Najważniejsze są tabelki i żeby się w nich wszystko zgadzało oraz wierność przełożonemu. Na chwilę obecną bardzo dużo pracowników poszukuje nową pracę. . 3 lata temu nie powiedziałabym złego słowa o Lafarge. Dziś jest zupełnie odmiennie. Całe szczęście jest rynek pracownika.e szczęście jest rynek pracownika. Coś nie wróżę sukcesów tej firmie... a szkoda.

   
swoj
@Nick 07.01.2018 18:16

Nawet PIS zrozumiał i misiewiczów powyrzucał:)

   
Pracownik10

Potrzebuje opinii na temat pracy operator ładowarki wapienno.

   
Juz madra

Tak naprawde najgorszy w tym wszystkim jest polski zarzad. Ludzie bez doswiadczenia, dla ktorych istotna jest tylko ich wlasna „kariera”. Zrobia wszystko, aby byc u „wladzy”. Widac tam kilka osobek ktore bez zadnego doswiadczenia, potrafia natomiast swietnie manipulowac innymi i robia „kariery”. Psychicznie wykanczaja ludzi... to przykre ile osob wartosciowych odeszlo z tej firmy. W zarzadzie sa mlode osoby, ktore zrobia wszystko aby samemu jak najlepiej wypasc. Powodzenia!

   
Nemo

Prezes Italiano i ten caly zarzad niekompetentnych pajacow do odstrzalu. Jesli masz ochote wykonczyc sie na nerwy, to zatrudniaj sie.

   
lol

W betonach jeszcze gorzej brak podwyżek tylko roboty dokładają :(

   
Zorro
@Praca 11.11.2017 17:45

Dokładnie w Lafarge na Kujawach w przeciągu 4 miesięcy 6 osób złożyło wypowiedzenia . Na kopalni Wapienno to istny koszmar . Począwszy od sztygara w górę wszyscy mają robiła za śmiecia i jeszcze te praktyki mobbingowe. Wstyd.

   
Pracownik-chyba juz niedlugo

Directore italiano, to narcyz do szescianu. a jak wiadomo ryba psuje sie od glowy. czlonkowie zarzadu, to istny kabaret.

   
JAGA
@Pracownik-chyba juz niedlugo 13.11.2017 23:19

Musi w tej firmie zmienić parę osób w zarządzie zwłaszcza ci z za granicy aby nastała pozytywna kultura pracy. Na razie traktują nas jak swoją kolonię.

   
zamydlenie OCZU

Nie zastanawialiście się czasami po co ta nagonga na BHP ktoś na Górze kręci lody a was gania przed Zarządem trzeba się pokazać?

   
Byłem WIDZIAŁEM

Lafarge Biuro mają słupki i stztystyki ilość w danym miesjącu sprzedaż Kruszyw i Betonu ilość mandatów co miesjąc na Kierowcę pużniej jest na balety Warszawka Pieniążki z BIURA

   
Iwona

@2017-06-25 23:34 czyli jeśli chodzi o kary to są one stosowane, by w pełni stosować się do przepisów BHP?

   
Sąsiad

Taki Rai z Karami ŻE 1 BYZNESMEN GRUSZKOWY ZABIERA 10 SZTUK

   
Zgłoś miewolnictwo PL
@Sąsiad 23.06.2017 16:02

Kary za wszystko brak kamizelki, okularów, kasku, podjazd pod węzeł w pasach, gadanie przez komórkę, palenie na placu. Płatne z kursu 45pln, robisz 2-3 dziennie, godziny bez limitu tarczki aut KapitanNemo1 2017-06-25 21:47:49~loko Robisz zaprawę (podstawienie o 6 rano) około 8 jesteś na bazie myjesz bekę, a następna robota np. od 15. 7 godz. siedzisz i czekasz za free. Oczywiście jesteś na końcu kolejki jak jest 10-ciu to jesteś 11-ty. Załadunek +- 15 min.

   
4 Kamienice

Pan Pisklak 4 KAMIENICE 2017-05-04 19:35 U Króla na Siekierkach jest raj z ON pełne bagi po 4000 litrów w pomieszczeniach Lafarge niby warsztat i pomieszczenia socjalne ludzie pomieszkują całyczas ciche przyzwolnie To gdzie mają trzymać ON w Dickierhofie jest na każdej wytwórni zbiornik z ON , Kierowcy z Ładowarek tankują se Paliwko do Osobówek i Sprzętu Budowlanego i nikt tam PO koszaCH NA ŚMIECI nie GRZEBIE

   
Steew

Lafarge Beton odział Gdańsk - aplikowałem tam na stanowisko laboranta, zostałem zaproszony na rozmowę kwalfikacyjną na której miałem okazję poznać potencjalnych przełożonych tj. kierownik i dyrektor regionu. Po rozmowie obaj Panowie byli zadowoleni i nie ukrywali checi do rozpoczęcia współpracy z moją osobą. Na samej rozmowie miała być trzecia osoba reprezentująca dział HR, tej osoby nie było z niewiadomych przyczyn. po upływie dwóch dni i weekendu od rozmowy, dzwoni do mnie właśnie dział HR zadając te same pytania które padły na rozmowie kfalfikacyjnej, dodatkowo Pani z HR poinformowała mnie o tym że dostałem się do drugiego etapu rekrutacji i w ciagu tygodnia zapadnie decyzja. Mija tydzień telefon milczy... postanowiłem sam zadzwonić i dowiedziec się czy aby napewno firma nadal istnieje :D otrzymałem informację że ktos zachorował i bez niej nie można podjąć decyzji.... zastanawiające kto jest ważniejszy od dyrektora regionu w sprawie rekrutacji??? Faktem jest że nie szanuja ani czasu ani samego człowieka który ubiega się o pracę. po upływie kolejnych dwóch dni i weekendu dzwoni pani Anna i mówi że dziękuje za stracony czas.... decyzją ludzi którzy nawet nie widzieli mnie na oczy zostałem pokonany w rekrutacji 50:50 z inna osobą!!! Pracowałem w kilku korporacjach międzynarodowych ale z taka jeszcze się nie spotkałem!!! Brak profesjonalizmu, brak poszanowania dla rekrutujących i dwutygodniowy okres rekrutacji gdzie tylko raz mogłem sie spotkac z przedstawicielami i zaprezentować swą osobę.

   
Pan Pisklak 4 KAMIENICE

U Króla na Siekierkach jest raj z ON pełne bagi po 4000 litrów w pomieszczeniach Lafarge niby warsztat i pomieszczenia socjalne ludzie pomieszkują całyczas ciche przyzwolnie ?

   
Viki

Ja miałam kontakt jedynie z recepcją, telefoniczny. Nie powiem, kultura jak beton! cha, cha, cha. Pani usłyszawszy skąd dzwonię, za pierwszym razem rozłączyła się, a za drugim - rzuciła wrednie słuchawką. A dzwoniłam z uprzejmym pytaniem, czy byliby zainteresowani w br. skorzystaniem z kursów językowych. Nie wysyłam nikomu żadnego spamu, jak ktoś nie zainteresowany - nie nagabuję. Bo i po co, na siłę nikogo nie zwerbujesz.

   
Iwona

@prosta matematykarozumiem, że w firmie stosowane są kary za brak odpowiedniej odzieży ochronnej. Często zdarzają się takie sytuacje?

   
prosta matematyka

rgnhgfnhjgfrhgf 2017-03-11 09:36 Patologia karać po 1000 ZŁ pewnie chodziło komuś np za brak okularów ochronnych 500 zł + brak kasku = 1000 zł

   

Zostaw opinię o Lafarge Cement S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Cement S.A.