Social Media Now nie było dla mnie po prostu miejscem pracy, był to mój drugi dom, w którym zostawiłam cześć swojego serduszka. Nauczyłam się tutaj bardzo wiele (jak nie wszystkiego haha), miałam możliwość rozwijać swoje skrzydła od samego początku, bo to właśnie tutaj dostałam swoją pierwszą pracę w branży i stałam się social media specjalistą. Pracowało mi się tutaj bardzo dobrze (wiadomo, jak w każdej firmie były plusy i minusy), ale atmosfera i współpraca pomiędzy pracownikami rekompensowała resztę. Taki stan rzeczy utrzymywał się, aż do czasu zmiany dyrektora generalnego, który nie mając doświadczenia w branży, wprowadził do firmy chaos, zaczął traktować ludzi jak chodzące liczby i maszynki do zarabiania pieniędzy, bez szacunku do drugiej osoby.
Świetny i zgrany zespół to podstawa tej agencji, niestety pracownicy nie zawsze mogą liczyć na to, że zostaną docenieni przez dyrektora generalnego czy głównego szefa. Wszystko, czego się tutaj nauczyłam, zawdzięczam dobroci i uprzejmości innych osób, które tutaj pracują. I za to im dziękuję!
+ świetna atmosfera i ludzie,
+ wzajemna pomoc/współpraca,
+ praca zdalna,
+ zrozumienie pracownika w wielu aspektach,
+ brak problemów z urlopem (przed zmianą dyrektora generalnego)
+ możliwa umowa o pracę,
+ elastyczne godziny pracy,
+ możliwość rozwinięcia się w wielu aspektach w branży: jak live, wystąpienia na konferencjach, pomoc w organizacji konferencji, szkolenia, obsługa klientów z wielu różnorodnych branż
+ imprezy integracyjne
- brak strategicznego podejścia do klientów, co generowało nieprzyjemne sytuacje
- wciskanie klientów ponad siły danego specjalisty (wcześniej tak nie było, dopiero po zmianie dyrektora generalnego)
- stosunkowo niskie płace, w porównaniu do innych agencji
- pomijanie kompetencji pracowników na danym stanowisku i podejmowanie ważnych decyzji, bez poinformowania danego pracownika
- brak benefitów takich jak ubezpieczenie zdrowotne, ogromne problemy z multisportem
- brak funduszy na nowy sprzęt i oprogramowanie
- częste opóźnienia w konstruowaniu umów i praca bez umowy
- zdarzało się, że wypłata nie była na czas, bo nie miał kto zrobić i klepnąć przelewu
- brak organizacji wewnątrz firmy, brak struktur, brak planu i miejsca przechowywania plików
- bardzo dziwna struktura wyliczania wypłat, niskie podstawy
- NAJWAŻNIEJSZE: brak managera z ogromnym doświadczeniem w branży, który byłby wzorem oraz wsparciem dla pracowników