Mycare24

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 129 ocen.

Mycare24
4 129 6 1

Opinie o Mycare24

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zuza

Jak się współpracuje z agencją? Czy dobrze organizują warunki bytowe a granicą?

Baśka
@Zuza 16.09.2018 17:53

to akurat zależy od szteli, a nie od firmy

anonymous

Ja jestem w tej firmie 2 miesiące i jestem zadowolona .Jestem w stałym kontakcie z firmą dzwonią do mnie są bardzo mili wypłaty wplyneli na czas więc nie rozumiem negatywnych opinii

Aleksandra Z.

Czytam te opinie tutaj i az mi sie wlos sie jezy na glowie... Ja wyjezdzam z MyCare24 od 2 lat (wczesniej bylam prywatnie, na gewerbie). Dwie moje siostry rowniez z nimi wyjezdzaja. I siedzac w busie, czy rozmawiajac ze zmienniczkami - zadna nie miala nigdy zadnych problemow. Pieniazki na czas (a zazwyczaj duzo wczesniej niz w umowie), stawki bardzo dobre i prawdziwie, wspaniale wsparcie w koordynatorce (p. Paulinie).. A na zlecenia trafialam rozne - lepsze i gorsze, jak wszedzie. Ale firma jak najbardziej uczciwa i opiekunka czuje sie wazna! Nigdy z problemem nie zostalam zostawiona sama. Pozdrawiam goraco wszystkich pracownikow z Offenburga

Jolanta

Wszystkie moje wpisy dot .prawdziwej pracy w współpracy firmy Mycare24 ktore tutaj opisałam zostały usuniete....wiec drogie opiekunki i opiekunowie ta strona to fikcja .

Nowy

Prosze opiekunki opiekunow jak z wynagrodzeniem w tej firmie . Czy placa i w jakim terminie prosze o szczerosc wyjechalem z nimi dopiero pare dni temu

Emilka 12

Nie płacą!!!! Wymyślaja jakieś bzdury,!!!! Nie ma kontaktu z żadnym szefem!!!

wiesia
@Emilka 12 18.08.2017 12:04

a czy mogę wiedzieć za jaki miesiąc Tobie nie zapłacili , bo mi za lipiec , lekceważą mnie i mówią ze nie .a z kim rozmawiać ,ż e pieniądze poszły albo 31.07.2017 albo 16.08.2017 sami się gubią?

anonymous
@Emilka 12 18.08.2017 12:04

tak samo zostałam potraktowana, uważają cię za nic, warto zgłosić to do Państwowej Inspekcji Pracy i też do Urzędu Skarbowego

ona 40
@anonymous 07.12.2017 18:51

przegladam te opinie i dodam tylko ze Panstwowa Inspekcja Pracy zajmuje sie tylko i wylacznie normalnymi umowami o prace A tutaj mamy do czynienia z umowami zleceniami i w razie problemow mozemy ewentualnie zalozyc sprawe na wlasny koszt w sadzie cywilnym i tam dociekac swego.A ze firmy umieja sie ladnie zabezpieczac prawnie to mozemy nic nie osiagnac w sadzie cywilnym,takze przy wyroku sadowym o nakaz zaplaty niewyplaconego wynagrodzenia,bo potem sie okazuje ze firma ma puste konto .To juz potwierdzone przypadki dotyczace innych firm zwiazanych z opieka lub tez i w Polsce z innym rodzajem zleceniowek,czyli tzw.umow cywilnoprawnych.

Pracownik inspekcji pracy
@ona 40 04.04.2018 11:41

Co kobieto zmyslasz starczy zglosic do zus poprosic o pomoc i moment inspekcja wchodzi inspekcja pracy tez zajmuje sie zleceniami i agencjami wiec kobieto poznaj prawo a pozniej wypowiadaj sie prosze sie nie bac i przychodzic zawsze sprawa jest kierowana do odpowiedniego ispektoratu zarejstowanej agencji.

Zainteresowany

Jak się współpracuje z firmą? Czy spokojnie można z nimi pracować? Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą?

Monika Szynalska

Ponad 10 lat jezdzę do Niemiec opiekować się starszymi osobami. Dwa lata temu po raz pierwszy pojechałam do Hessen za pośrednictwem agencji MyCare. Miło wspominam współpracę z firmą, bo kontakt z koordynatorem był bardzo dobry, czego niestety nie mogę powiedzieć o poprzednich firmach. Kierowca busa podwiózł mnie pod sam dom, a Rodzina przyjęła mnie ciepło, przez co czułam się jak w domu.

maria
@Monika Szynalska 04.03.2018 10:57

tylko pozazdrościć, ,,jak u niemców mozna czuć się jak w domu, ?????chyba już pani odbija !!

ona 40
@Monika Szynalska 04.03.2018 10:57

jak soldna firma moze placic skladki tylko od 50 euro sie pytam?jaka to solidnosc?

Kecaj

Witam Jestem pierwszy raz z tą firmą i to jak wyglądała rekrutacja a później załatwianie formalnosci to wzór.Wszystkie dokumenty wraz z umową zostaly przyslane pocztą-po ich podpisaniu odeslalem.Jeżdżę swoim samochodem-zwrot kosztów u rodziny-75 € po przyjeździe,75 € przed odjazdem.Informacje o miejscu prawdziwe w 90%-do przyjęcia.Na drugi dzień po przyjeździe dzwonili i pytali,czy wszystko o.k.Pod koniec 3_go tygodnia znowu telefon-jak jest ?Wnikliwe pytania na temat podopiecznego i warunków dla osoby,która mnie zmieni. Już jest ustalone,kiedy dokładnie wyjeżdżam i ponownie wracam.Rodzina musi jeszcze skontaktować się z agencją niemiecką.Zrobili przelew 1_szego za miesiąc poprzedni-brawo!!! Jetem pewny,iż nasza współpraca będzie dluga.Firma pozwoli mi zarabiać pieniądze,a co za tym idzie ona też zarobi. Pełen profesjonalizm.Tak trzymać. Moja opinia jest w 100 % obiektywna.

Niezadowolona
@Kecaj 09.07.2016 22:18

niezadowolona jestem i potwierdzam, ze wiele się pogorszyło. nie dociera wynagrodzenie, nie odbierają telefonów, długo czeka się na nowa stelle, nie załatwiają spraw, nie oddzwaniają, i to co piszą powyżej jest prawdą. Zamierzam zmienić firmę. Spadaja na psy!

timmi
@Kecaj 09.07.2016 22:18

ja też jestem pierwszy raz i bardzo się zawiodłam na Agencji, Ofertę pracy przedstawiono mi telefonicznie, brak kontaktu ze zmienniczka hmm ochrona danych osobowych. Praca okazała się niezgodna z przedstawioną przez pracownika Agencji panią M.S . Agencje polskie doskonale wiedziały jak wygląda praca w obecnym moim miejscu, ponieważ zmienniczki przekazywały Pisze Agencje , ponieważ w tym przypadku jest pośrednik niemiecki i każda z moich zmienniczek pracowała w innej Agencji a pośrednik niemiecki jest jeden.

elka
@Kecaj 09.07.2016 22:18

miałeś szczęście,,,,super, oby tak dalej :)

ente
@timmi 14.12.2017 22:07

Nie raz i nie dwa potrafią na niezłą MINĘ wsadzić opiekunkę.To fakt.Dochodzę do wniosku,że panienki tam pracujące nie bardzo wiedzą w ogóle jakie mają obowiązki.Całkiem odrębną sprawą jest już retoryka,jaką się posługują w rozmowie z nami.Moim zdaniem,do Biedronki na kasę by ICH nie przyjęli.Ale cóż w innych firmach też nie jest lepiej.

Maciej
@Kecaj 09.07.2016 22:18

Super

Heniek

Podpowiedzcie jakie warunki mieszkaniowe organizuje firma?

Jan

Witam. Proszę o informację: Do którego dnia otrzymujecie wypłatę i od jakiej kwoty opłaca firma składki? Dzięki. :)

Plaku
@Jan 09.06.2018 23:33

Wypłata jest zawsze pierwszego za miesiąc poprzedni.Hestem znimi od 06-2016 i nigdy nie było inaczej.

adel
@Jan 09.06.2018 23:33

Składki od 50e, jak chcesz żeby opłacali Ci większe to pomniejsza o te składki Twoj zarobek.. jeśli masz że prace 1300e odprowadzają składkę 50e, chcew większą składkę to od tych 1300e, zabiorą Cię jakieś 300e na składki więc wypłata wyjdzie Ci 1000e. Firma jest wypłacalna ale to wszytko, składki to wielkie oszustwo, no chyba że chcesz zarobić 1000e..jest masę firm na rynku. Nie warto 2yjezdzac z tą.

Dominika

@anonymous Dziękuję za Twoją opinię. Jaka forma zatrudnienia jest oferowana przez firmę Mycare24 na początku współpracy? Ponadto, mogę spytać o benefity, czy dodatki? Czy takowe są? Jeśli możesz się na ten temat wypowiedzieć, to na pewno pomożesz tym wielu osobom.

anonymous

Jestem pierwszy raz tą firma i myślę .że śmiało mogę polecić wyjazdy Pieniądze na czas mile panie z którymi załatwisz wyjazd .Polecam Ela

Dominika

@Niezadowolona, czy mogłabyś szerzej opisać, co Cię spotkało? Rozumiem, że zostałaś skierowana do innego miejsca, niż aplikowałaś? Wspominasz o tym, że pracodawca miał wyciągnąć z czegoś konsekwencje, ale nie podajesz informacji, z jakiego powodu miałoby się to stać. @Ines, możesz opowiedzieć o swoich powiązaniach z tym pracodawcą? Jaka sytuacja wydarzyła się podczas pracy?

ewa

Firma notorycznie przez trzy lata nie dostarczyła mi na czas PIT do rozliczenia w US. Powod: mój koordynator Daniel przehandlował moje referencje kobiecie złodziejce. Efekt policja innego kraju zajęła mi czas, sprawa się wyjaśniła że to nie ja. Ogóle katastrofa.

Ines
@ewa 23.04.2018 07:37

Co tzn. ,, przehandlowal" ? Czyżby pani referencje zostały przypisane komuś innemu ? Już się z TYM spotkałam: Mycare24 naturalnie

Ewa

Czytam co tu piszecie i jestem w szoku !! Ja mam pozytywne doświadczenia z MyCare24, podobnie jak sporo moich znajomych i mam płacone wszystko w terminie, jest zawsze kontakt od koordynatorki wyjazdu a firma nie pobierała żadnych opłat !! W razie jakichkolwiek problemów, gdy musiałam wrócić do PL z powodu choroby syna od razu udało się wyjechać i nie było żadnego problemu z powrotem. Jeżdżę już 15 lat do opieki, sporo firm przerobiłam i na pewno MyCare24 i panią Paulinę Michałek mogę polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam Ewa Zak

Brandy
@Ewa 07.05.2018 21:53

A od jakiej kwoty płacą ZUS?

m iki
@Brandy 22.05.2018 10:20

od 50 euro

Niezadowolona

Nie polecam tej firmy nikomu,oklamali mnie z miejscem pracy,trafiłam na minę,panie w telefonie nieprzyjemne,straszyły konsekwencjami,a sami jako Firma nie ponoszą żadnych!koszmar!Nigdy więcej!

Dominika

@Gośka, a czy firma organizuje jakieś kursy językowe bądź inne specjalistyczne szkolenia? Czy aby zatrudnić się u tego pracodawcy, trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie? Czy opłacane są wszystkie składki?

Karolina

Na jakim poziomie trzeba znać język żeby dostać taką pracę?

Dominika

Może Mycare24 boryka się z chwilowymi problemami finansowymi, stąd nie wypłaca Wam wynagrodzeń? Czy ktoś z Was wie, jaka jest sytuacja wewnętrzna w tej firmie? Proszę Was o bieżące informowanie o postępach w tej sprawie.

elka
@Dominika 13.12.2017 14:17

trudno powiedzieć czy mają problemy i od kiedy.......niemniej jednak są niestabilni , o wszystko trzeba się upominać......ja dotychczas nie mam zapłaconej dniówki za lipiec 2017 ......

Weronika Hh
@Dominika 13.12.2017 14:17

Dziwne, ja pracuję u nich od 2 lat i jeszcze nigdy nie miałam problemow. Kasa zawsze jest na czas, a ostatnio nawet wpadło mi trochę kasy od nich za polecenie koleżanki do pracy...

Dominika

Macie nowe informacje o pracy w Mycare? Czy firma terminowo wypłaca wynagrodzenia? Czy organizuje transport do pracy, albo zwraca jego koszty? Może w ostatnim czasie podniesiono wynagrodzenie? Wszelkie wasze opinie przydadzą się zainteresowanym kandydatom.

Gośka
@Dominika 23.05.2018 14:52

Busa ci załatwią, musisz tylko sama zapłacić, ale rodzina oddaje po przyjeździe. Kasa jak na razie jest na czas. Babeczka od nich mówiła, że mają dawać bonusy na wakacje, ale na razie nie wiadomo ile.

Regina.K.

Polecam firmę My Care 24 jako solidna firmę , dbającą o swoje opiekunki, solidnie wypłacającą wynagrodzenia. Stawki też są wyższe , jak w innych firmach. Opieka koordynatora tez jest bardzo dobra. Jeżdżę z My Care 24 już kilka lat i jestem zadowolona.

Regina.K.

To straszne, co tu czytam... Pracuję z My Care 24 już kilka lat i nigdy nie było problemów ze zleceniami, oraz z przelewami wypłaty, poza tym mają lepsze stawki od innych firm. Podejrzewam, że niektóre wpisy nie dotyczą tej firmy, bo nie jest wymieniona firma My Care 24. Polecam My Care 24 jako solidną , dobrze opiekującą się zatrudnionymi opiekunkami i zawsze płacącą na czas firmę.

Kryśka

Bardzo pożądna firma, wyplata na czas i dobre oferty. Je tam jeżdżę z nimi rok czasu i wszystko jest ok.

skoczek

z dzwonieniem do nich to masakra! wykręcisz numer , jest sygnał oczekiwania a impulsy lecą na mój koszt! Druga sprawa to nie wiem jak mają zawartą umowę z Bankiem w Euro, jest potrącona prowizja ponad 3 Euro :(

lilka
@skoczek 18.12.2017 17:57

u mnie też, trzy przelewy do jednej wypłaty i z tego jest 3,60 Euro:( w żadnej innej Agencji prowizji Bank mi nie pobierał !

elka
@skoczek 18.12.2017 17:57

zawsze potrącenia , nawet jak zrobili korektę płacy ( z ich winy) to tez potrącenia......

Katarzyna
@skoczek 18.12.2017 17:57

Ludzie, na jakim świecie żyjecie?! Przecież to bank pobiera opłaty i od tego, w jakim jesteś banku, zależy ile potrącą. Co ma do tego firma?

skoczek
@Katarzyna 03.01.2018 11:10

katarzyna, dzięki za wyjaśnienie. Sprawdzę w Banku PKO, jesli tak to zmienie bank .

elka
@Katarzyna 03.01.2018 11:10

a ma........zmieniłam firmę, która przelewa mi również pieniądze na konto ( w tym samym banku ) i ja nie ponoszę zadnych dodatkowych kosztów ......

demo
@Katarzyna 03.01.2018 11:10

no i widzisz ,jacy tępi sa ludzie

skoczek
@Katarzyna 03.01.2018 11:10

dzisiaj byłam osobiście w Banku!! To Bank Mycare24 pobiera opłatę za przelewy!! masakra,żerują na naszych ciężko zapracowanych pieniądzach! żadne inne Agencje nie pobierają z wypłaty opiekunek prowizji!

Anka
@skoczek 12.01.2018 13:22

Żaden bank nie może pobrać prowizji od ciebie, jak nie jesteś ich klientem, bo nie ma dostępu do twojego konta! Tylko twój bank mógł to zrobić!

skoczek
@Anka 14.02.2018 14:18

Ale mnie rozsmieszyłaś tą odpowiedzią...

brunerski
@Anka 14.02.2018 14:18

nadawca przelewu może sobie potrącić "koszta".. a wtedy wypłata jest mniejsza o 3E

lola

Ja twierdze ze zalezy od kordynatora ja niam dobrej opini klamia jak z nut niemam karty ekuz od zeszlego roku to sa kpi ny"" i w polsce jestem roznosiciel ulotek brak slow.

Ela

Porządna firma, nie kombinują z kasą, a moja pani Gosia naprawde miła. A mam porównanie, bo inni to naprawdę potrafią być (usunięte przez administratora)

Katarzyna W.

Ja trafiłam dobrze z tą agencją, mimo zmiany koordynatora teraz mam Pana Bartosza i chwilowego chaosu z organizacją nie mogę powiedzieć zlego słowa! Jeździłam wcześniej z innym pośrednictwem i nie było takiego kontaktu ze strony koordynatora jak w mycare, wszystko załatwione na miejscu, a Panie zawsze miłe i uśmiechnięte. Jak nie udało się czegos zalatwic to tez zostałam o tym poinformowana, a nie zbywana! Super, ze mogliśmy się tez poznac w biurze na miejscu na szkoleniu! Pozdrawiam goraco!

Wiesia

Pracowałam z firmą MyCare24 prawie 2 lata i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Koordynatorka dbala, żeby dobrac odpowiednio rodzinę, jak mialam problem zawsze robila co mogla. Wypłaty na czas, a nawet wczesniej! Miałam fajną rodzinę dopóki moja podopieczna nie zmarła:( Teraz zmieniłam branże ale firmę polecam i pozdrawiam!

skoczek
@Wiesia 04.02.2018 19:26

wiesia zapewne trafiłaś jak w totka na dobra sztelę. Mi nie chcieli dać kontaktu do zmienniczki uff , słusznie bo wsadzili mnie na minę!! ...

Wiesia
@skoczek 05.02.2018 18:45

W wiekszosci mialam dobre zlecenia. Ale raz zjechalam po 5 dniach - ale nikt mnie na sile nie trzymal, wszystko wytlumaczylam i bylo zalatwione. Stelle sa rozne, rodziny klamia, zmienniczki tez mnie nie raz w maliny wpuscily.. Wazne, ze moge zadzwonic do firmy i nie czuje sie z tym sama

Aleksandra Mendlowa

Jestem pierwszy raz i bardzo pozytywnie oceniam firmę odnośnie podpisania umowy,wyszukania dobrego miejsca i dobrze płatnego jak teź pomoc przy wyjeździe. Mam prawie 10letnie doświadczenie i 4 dobre referencje ,zadowalający niemiecki no to jestem dobrej myśli.Aleksandra Mendlowa.

Zostaw opinię o Mycare24 - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mycare24