Mycare24

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 128 ocen.

Mycare24
4 128

Opinie o Mycare24

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mycare24

anonymous

Jestem pierwszy raz tą firma i myślę .że śmiało mogę polecić wyjazdy Pieniądze na czas mile panie z którymi załatwisz wyjazd .Polecam Ela

   
Dominika

@Niezadowolona, czy mogłabyś szerzej opisać, co Cię spotkało? Rozumiem, że zostałaś skierowana do innego miejsca, niż aplikowałaś? Wspominasz o tym, że pracodawca miał wyciągnąć z czegoś konsekwencje, ale nie podajesz informacji, z jakiego powodu miałoby się to stać. @Ines, możesz opowiedzieć o swoich powiązaniach z tym pracodawcą? Jaka sytuacja wydarzyła się podczas pracy?

   
Ewa

Czytam co tu piszecie i jestem w szoku !! Ja mam pozytywne doświadczenia z MyCare24, podobnie jak sporo moich znajomych i mam płacone wszystko w terminie, jest zawsze kontakt od koordynatorki wyjazdu a firma nie pobierała żadnych opłat !! W razie jakichkolwiek problemów, gdy musiałam wrócić do PL z powodu choroby syna od razu udało się wyjechać i nie było żadnego problemu z powrotem. Jeżdżę już 15 lat do opieki, sporo firm przerobiłam i na pewno MyCare24 i panią Paulinę Michałek mogę polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam Ewa Zak

   
m iki
@Brandy 22.05.2018 10:20

od 50 euro

   
Niezadowolona

Nie polecam tej firmy nikomu,oklamali mnie z miejscem pracy,trafiłam na minę,panie w telefonie nieprzyjemne,straszyły konsekwencjami,a sami jako Firma nie ponoszą żadnych!koszmar!Nigdy więcej!

   
Dominika

@Gośka, a czy firma organizuje jakieś kursy językowe bądź inne specjalistyczne szkolenia? Czy aby zatrudnić się u tego pracodawcy, trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie? Czy opłacane są wszystkie składki?

   
Jan

Witam. Proszę o informację: Do którego dnia otrzymujecie wypłatę i od jakiej kwoty opłaca firma składki? Dzięki. :)

   
Plaku
@Jan 09.06.2018 23:33

Wypłata jest zawsze pierwszego za miesiąc poprzedni.Hestem znimi od 06-2016 i nigdy nie było inaczej.

   
Karolina

Na jakim poziomie trzeba znać język żeby dostać taką pracę?

   
Dominika

Może Mycare24 boryka się z chwilowymi problemami finansowymi, stąd nie wypłaca Wam wynagrodzeń? Czy ktoś z Was wie, jaka jest sytuacja wewnętrzna w tej firmie? Proszę Was o bieżące informowanie o postępach w tej sprawie.

   
Weronika Hh
@Dominika 13.12.2017 14:17

Dziwne, ja pracuję u nich od 2 lat i jeszcze nigdy nie miałam problemow. Kasa zawsze jest na czas, a ostatnio nawet wpadło mi trochę kasy od nich za polecenie koleżanki do pracy...

   
Dominika

Macie nowe informacje o pracy w Mycare? Czy firma terminowo wypłaca wynagrodzenia? Czy organizuje transport do pracy, albo zwraca jego koszty? Może w ostatnim czasie podniesiono wynagrodzenie? Wszelkie wasze opinie przydadzą się zainteresowanym kandydatom.

   
Gośka
@Dominika 23.05.2018 14:52

Busa ci załatwią, musisz tylko sama zapłacić, ale rodzina oddaje po przyjeździe. Kasa jak na razie jest na czas. Babeczka od nich mówiła, że mają dawać bonusy na wakacje, ale na razie nie wiadomo ile.

   
Regina.K.

Polecam firmę My Care 24 jako solidna firmę , dbającą o swoje opiekunki, solidnie wypłacającą wynagrodzenia. Stawki też są wyższe , jak w innych firmach. Opieka koordynatora tez jest bardzo dobra. Jeżdżę z My Care 24 już kilka lat i jestem zadowolona.

   
Regina.K.

To straszne, co tu czytam... Pracuję z My Care 24 już kilka lat i nigdy nie było problemów ze zleceniami, oraz z przelewami wypłaty, poza tym mają lepsze stawki od innych firm. Podejrzewam, że niektóre wpisy nie dotyczą tej firmy, bo nie jest wymieniona firma My Care 24. Polecam My Care 24 jako solidną , dobrze opiekującą się zatrudnionymi opiekunkami i zawsze płacącą na czas firmę.

   
Monika Szynalska

Ponad 10 lat jezdzę do Niemiec opiekować się starszymi osobami. Dwa lata temu po raz pierwszy pojechałam do Hessen za pośrednictwem agencji MyCare. Miło wspominam współpracę z firmą, bo kontakt z koordynatorem był bardzo dobry, czego niestety nie mogę powiedzieć o poprzednich firmach. Kierowca busa podwiózł mnie pod sam dom, a Rodzina przyjęła mnie ciepło, przez co czułam się jak w domu.

   
maria
@Monika Szynalska 04.03.2018 10:57

tylko pozazdrościć, ,,jak u niemców mozna czuć się jak w domu, ?????chyba już pani odbija !!

   
Kryśka

Bardzo pożądna firma, wyplata na czas i dobre oferty. Je tam jeżdżę z nimi rok czasu i wszystko jest ok.

   
ewa

Firma notorycznie przez trzy lata nie dostarczyła mi na czas PIT do rozliczenia w US. Powod: mój koordynator Daniel przehandlował moje referencje kobiecie złodziejce. Efekt policja innego kraju zajęła mi czas, sprawa się wyjaśniła że to nie ja. Ogóle katastrofa.

   
Ines
@ewa 23.04.2018 07:37

Co tzn. ,, przehandlowal" ? Czyżby pani referencje zostały przypisane komuś innemu ? Już się z TYM spotkałam: Mycare24 naturalnie

   
Emilka 12

Nie płacą!!!! Wymyślaja jakieś bzdury,!!!! Nie ma kontaktu z żadnym szefem!!!

   
ona 40
@anonymous 07.12.2017 18:51

przegladam te opinie i dodam tylko ze Panstwowa Inspekcja Pracy zajmuje sie tylko i wylacznie normalnymi umowami o prace A tutaj mamy do czynienia z umowami zleceniami i w razie problemow mozemy ewentualnie zalozyc sprawe na wlasny koszt w sadzie cywilnym i tam dociekac swego.A ze firmy umieja sie ladnie zabezpieczac prawnie to mozemy nic nie osiagnac w sadzie cywilnym,takze przy wyroku sadowym o nakaz zaplaty niewyplaconego wynagrodzenia,bo potem sie okazuje ze firma ma puste konto .To juz potwierdzone przypadki dotyczace innych firm zwiazanych z opieka lub tez i w Polsce z innym rodzajem zleceniowek,czyli tzw.umow cywilnoprawnych.

   
skoczek

z dzwonieniem do nich to masakra! wykręcisz numer , jest sygnał oczekiwania a impulsy lecą na mój koszt! Druga sprawa to nie wiem jak mają zawartą umowę z Bankiem w Euro, jest potrącona prowizja ponad 3 Euro :(

   
brunerski
@Anka 14.02.2018 14:18

nadawca przelewu może sobie potrącić "koszta".. a wtedy wypłata jest mniejsza o 3E

   
lola

Ja twierdze ze zalezy od kordynatora ja niam dobrej opini klamia jak z nut niemam karty ekuz od zeszlego roku to sa kpi ny"" i w polsce jestem roznosiciel ulotek brak slow.

   
Ela

Porządna firma, nie kombinują z kasą, a moja pani Gosia naprawde miła. A mam porównanie, bo inni to naprawdę potrafią być (usunięte przez administratora)

   
Katarzyna W.

Ja trafiłam dobrze z tą agencją, mimo zmiany koordynatora teraz mam Pana Bartosza i chwilowego chaosu z organizacją nie mogę powiedzieć zlego słowa! Jeździłam wcześniej z innym pośrednictwem i nie było takiego kontaktu ze strony koordynatora jak w mycare, wszystko załatwione na miejscu, a Panie zawsze miłe i uśmiechnięte. Jak nie udało się czegos zalatwic to tez zostałam o tym poinformowana, a nie zbywana! Super, ze mogliśmy się tez poznac w biurze na miejscu na szkoleniu! Pozdrawiam goraco!

   
Wiesia

Pracowałam z firmą MyCare24 prawie 2 lata i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Koordynatorka dbala, żeby dobrac odpowiednio rodzinę, jak mialam problem zawsze robila co mogla. Wypłaty na czas, a nawet wczesniej! Miałam fajną rodzinę dopóki moja podopieczna nie zmarła:( Teraz zmieniłam branże ale firmę polecam i pozdrawiam!

   
Wiesia
@skoczek 05.02.2018 18:45

W wiekszosci mialam dobre zlecenia. Ale raz zjechalam po 5 dniach - ale nikt mnie na sile nie trzymal, wszystko wytlumaczylam i bylo zalatwione. Stelle sa rozne, rodziny klamia, zmienniczki tez mnie nie raz w maliny wpuscily.. Wazne, ze moge zadzwonic do firmy i nie czuje sie z tym sama

   
Aleksandra Mendlowa

Jestem pierwszy raz i bardzo pozytywnie oceniam firmę odnośnie podpisania umowy,wyszukania dobrego miejsca i dobrze płatnego jak teź pomoc przy wyjeździe. Mam prawie 10letnie doświadczenie i 4 dobre referencje ,zadowalający niemiecki no to jestem dobrej myśli.Aleksandra Mendlowa.

   
Aleksandra

Właśnie wyjeżdżam z tą firmą na święta.Jestem oburzona w jaki sposób mnie potraktowali.Od dwóch tygodni po podpisaniu i odesłaniu umowy czekałam na zaświadczenie o wyjeździe do pracy do Niemiec,które miałam przekazać Dziekanowi bo studiuję dziennie.Takie zaświadczenie otrzymywałam wcześniej bez problemu,i teraz było mi kilkakrotnie obiecane,jak tylko odeślę podpisaną umowę.Wczoraj dałam znać w firmie,że to mój przedostatni dzień na uczelni przed wyjazdem,a zaświadczenia nadal nie ma.Pan koordynator zdziwił się,i zaproponował,że wyśle następnego dnia( ostatni dzień na uczelni przed wyjazdem) chociaż mailem i gdy będę na uczelni otworzę pocztę w bibliotece,zrzucę na pendriva,polecę wydrukować i do Dziekanatu biegiem.Około południa Pan z firmy dzwoni,że nie dostanę takiego zaświadczenia,bo nieraz opiekunki zjeżdżają wcześniej i żebym pokazała swoją umowę,której oczywiście nie miałam przy sobie.Zdenerwowana nie załatwiłam nic.Pracownicy w firmie obiecają wszystko byle by tylko swoją robotę mogli odwalić i mieć z głowy.Nie wspominając już o tym,że rodzina zaprosiła mnie osobiście,i wszystko mieli już podane na talerzu,To mój ostatni wyjazd z tą firmą.Pan Adam, koordynator bardzo miły człowiek.Przykro mi,że jeszcze przed świętami,które nie spędzę w domu miałam przez firmę nerwy i nieprzyjemności.

   
Madalena
@Aleksandra 15.12.2017 14:08

Też mam z nimi problemy, w tym z dokumentami. Od m-ca staram się o dokumenty dla Zus i US (no te drugie to bym była w stanie zrozumieć) W dodatku skierowano mnie telefonicznie do jakieś odrynarnej, chamowatej kobiety. Złożyłam na nią skarę, ale nie sądzę żeby to coś dało.

   
Jadwiga

witam Państwo serdecznie. Chciałam z tej Firmy wyjechać do Niemiec, ale widzę jaka atmosfera tu panuje... normalnie do DUPY. Od takiej Firmy z daleka, sami oszuści,a już ten sławny Tomasz Bira , oszust, który żeruje na biednych kobietach. Dużo kobiet jest zmuszona wyjechać żeby utrzymać rodzinę... męża bezrobotnego i dzieci.decydują się zapłacić takiemu GNOJOWI bo nie mają wyjścia. Perfidny złodziej, oszust takiego trzeba zgłosić tam gdzie trzeba.Robi tylko złą reklamę dla firmy , bierze haracz nie wiadomo za co. Przecież on kobiet i miejsc pracy nie szuka. jest tego pełno w internecie.Podły człowiek.Pozdrawiam panie tomaszu niech te pieniądze pójdą panu na zdrowie.

   
Jolka
@Jadwiga 15.10.2015 17:33

Nikt nikomu nie każe jeździć z panem Tomaszem. Ja mam swietną babeczkę i jestem naprawdę zadowolona.

   
Kecaj

Witam Jestem pierwszy raz z tą firmą i to jak wyglądała rekrutacja a później załatwianie formalnosci to wzór.Wszystkie dokumenty wraz z umową zostaly przyslane pocztą-po ich podpisaniu odeslalem.Jeżdżę swoim samochodem-zwrot kosztów u rodziny-75 € po przyjeździe,75 € przed odjazdem.Informacje o miejscu prawdziwe w 90%-do przyjęcia.Na drugi dzień po przyjeździe dzwonili i pytali,czy wszystko o.k.Pod koniec 3_go tygodnia znowu telefon-jak jest ?Wnikliwe pytania na temat podopiecznego i warunków dla osoby,która mnie zmieni. Już jest ustalone,kiedy dokładnie wyjeżdżam i ponownie wracam.Rodzina musi jeszcze skontaktować się z agencją niemiecką.Zrobili przelew 1_szego za miesiąc poprzedni-brawo!!! Jetem pewny,iż nasza współpraca będzie dluga.Firma pozwoli mi zarabiać pieniądze,a co za tym idzie ona też zarobi. Pełen profesjonalizm.Tak trzymać. Moja opinia jest w 100 % obiektywna.

   
ente
@timmi 14.12.2017 22:07

Nie raz i nie dwa potrafią na niezłą MINĘ wsadzić opiekunkę.To fakt.Dochodzę do wniosku,że panienki tam pracujące nie bardzo wiedzą w ogóle jakie mają obowiązki.Całkiem odrębną sprawą jest już retoryka,jaką się posługują w rozmowie z nami.Moim zdaniem,do Biedronki na kasę by ICH nie przyjęli.Ale cóż w innych firmach też nie jest lepiej.

   
panna kika

Jestem z tej firmy 11 raz w Niemczech.Różnie bywa z tym opisem miejsca przez koordynatorów.Byłam do sierpnia pod kuratelą Pana Sylwestra,ale odszedł z tego stanowiska i uważam,że bardzo źle się stało,bynajmniej dla mnie.Była to osoba bardzo życzliwa,posiadająca wiele empatii i zrozumienia dla opiekunek.Nie można tego powiedzieć o pozostałych pracownikach.Ale firma płaci na czas i to całkiem dobre pieniądze.Zapewne zostanę jeszcze z Nimi.Pozdrawiam.

   
Bogna

Rzetelna i zaufana firma. Oferta zgodna z informacjami podanymi przez telefon. Wypłata zgodnie z umową, a nawet wcześniej. Jade z nimi 5 raz i nie zamierzam zmieniać agencji.

   
ja

A ja tam jestem zadowolona. Babeczki w biurze spoko, stela przyzwoita i naprawdę sie interesują człowiekiem.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
elka

WOGÓLE NIE ODBIERAJA MOJEGO TELEFONU......PISAŁAM RÓWNIEZ KILKAKROTNIE I ....ZERO ODZEWU

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
ela
@koleżanka - opiekunka 28.10.2017 07:46

prawda.......do dzisiaj nie zapłacili mi za lipiec 2017( pracowałam z nimi 2 lata)

   
Niezadowolona

Widzę, że nie ma ostatnich opinii o tej firmie. Muszę powiedzieć, że wiele się zmieniło. Pracę rozdzielają jak im się podoba, i chyba po znajomości, bo nie zauważyłam, żeby doświadczona opiekunka pojechała za dobre pieniądze. Reklamują się , że nawet 1600-1700 EU można zarobić, tylko jak się zadzwoni , to już nie ma tych ofert. Najczęściej proponują 1275, 1300, mało kiedy 1400, a co z tymi dobrze płatnymi. Pani Paulina Zdziech stała się arogancka dla nas. Wcześniej interesowała się nami, porozmawiała, pomogła, a teraz ma nas gdzieś. Mają czas na rozrywkowe rozmowy, a dla nas niekoniecznie. Przecież oni są dla nas. A przynajmniej tak się reklamują. Szkoda, bo fajnie mi się pracowało. Niby się rozwijają, ale ja tego nie widzę. Ciągle zmieniają miejsce, dla mnie w ten sposób firma traci wiarygodność. Opinie są różne wśród opiekunek. To nie fajnie, kiedy firma na niezadowalające opinie. W każdym razie wcześniej lepiej się pracowało. A szkoda...

   
Niezadowolona
@Kasia 09.06.2017 11:11

Przecież za podróż płacisz sama ze swojej kieszeni! To zwrot oczywiście się należy! I to bez łaski!

   

Zostaw opinię o Mycare24 - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mycare24