Opinie o ZREW Transformatory S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.

szukajacy pracy

Panowie i Panie.Jakie warunki dla pracownika produkcji?Szukam pracy i zastanawiam sie czy ABB czy ZREW.Jaki system pracy jest?Dzieki zgóry za odp

Szukajacy pracy

Witam chciałbym złożyć CV w ZREW.Czy jest szansa że zarobie ponad 2000 na 3 zmiany?I czy jest jakiś socjal?Panowie i Panie ABB czy ZREW,pomożecie w wyborze.Z góry dziekuje.

Smutna prawda

14.5 brutto po 15 latach (usunięte przez administratora)

ZREW Transformatory S.A.
pracodawca
@Smutna prawda 07.12.2017 17:49

Minimalna stawka godzinowa w Spółce to 14 PLN brutto + ok 30% premii + płatne wszystkie nadgodziny + pakiet medyczny w LuxMed + karty Multisport + "wczasy pod gruszą" + bony na święta + paczki dla dzieci. Oceńcie Państwo sami czy prawda jest taka smutna. Pozdrawiam Administrator

Kolega z ....

Panowie , jak tak wam zle to pochwalcie sie ile macie na godzinę

Karol

Co do wcześniejszych wpisów na anonimy nie odpowiadam . Jednak warto napisać o nowych wydarzeniach W piątek mieliśmy okazję wziąść udział w szkoleniu SCC(finansowanym przez naszego pracodawcę) które to otwiera nam drzwi do wyjazdów delegacyjnych na teren Niemiec . To duża szansa na jeszcze lepsze wynagrodzenia. Chcę też podziękować Chmielowi , Jarkowi i chłopakom z transportu za pomoc w Warszawie . Bez was tak szybko bym nie skończył.

Boniek

Drogi Karolu o czym ty wogólde piszesz chłopie ,ze spawaczy jesteś praktycznie najsłabszym ogniwem twój zapał do pracy swiadczy tylko otym jakim jesteś pracownikiem ,jak karza ci wyjśc z nory i przyjść na duża spawalnie i zaczać normalnie pracowac to az sie trzesiesz i uciekasz do siebie , nie wszedzie w tym zakładzie praca polega na siedzeniu z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piciu herbaty i jezdzeniu w delegacie wiec popracuj jak czlowiek i moze dopiero sie wypowiedz leniu

Niewierny
@Boniek 01.08.2017 10:26

I tu przyznaję rację Bońkowi, żeby to jeszcze dotarło do Sławomira G.

black

No prosze szok normalnie szok, jeden zadowolony na stu, tylko czy karol faktycznie jest pracownikiem najnizszego szczebla a jezeli tak to pracujac od zeszlego roku to raczej za bardzo sie firmy nie pozna, wypowiedz sie za dwa trzy lata, zobaczymy czy wtedy tak samo wypowiesz sie o firmie. A jezeli twierdzisz ze srew, jest tak wyjatkowa firma na rynku pracy w regionie, to albo lgasz w zywe oczy, albo nie masz pojecia o czym mowisz.

Karol

Wszyscy tylko biadolą. No to czas ożywić tą dyskusję Pracuje w Zrewie od października 2016. Mam porównanie jak wygląda łódzki rynek pracy bo jako przedstawiciel firmy sprzedającej art. spawalnicze miałem doskonałe rozeznanie. Jako spawacz powiem tak. Wiem że obecnie pracuję dla najlepszego w regionie . Postanowiłem napisać tu na forum bo mnie szlak trafia jak ci co tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu we własne gniazdo jednocześnie nie mają odwagi ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza firmę i poszukać czegoś lepszego. Nie mam nikogo z rodziny w firmie a jednak udało mi się uzyskać dofinansowanie do kursu j niemieckiego. Można? Można! Do plusów zaliczam też piękne kobiety w kadrach i księgowości. Do minusów , brak automatów do kawy na halach.

gość
@Karol 16.07.2017 17:59

Witam na forum.Wreszcie ktoś zadowolony ze swojej pracy,wiem że ten trudny okres musimy przeczekać i w następnym roku wynagrodzenia ludzi w działach około produkcyjnych wzrosną do poziomu zadowalającego,były gorsze czasy w tej firmie i jakoś przetrwalismy.Pozdrowienia dla załogi.

Nicki​
@Karol 16.07.2017 17:59

Karol za 12 srebrnikow zdradziłeś kolegów. Za kurs j. niemieckiego ty patryjota podpisaleś volksliste. Kiedyś dla takich była brzytwa dziś prawda i modlitwa! Mam tylko nadzieje że tą laurke napisałeś pod wpływem alkoholu. Wytłumacz się i przeproś!

Aneta

@next rozumiem, że jesteś pracownikiem biura. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? @Nicki​ rozumiem, że masz już długi staż pracy w ZREW Transformatory. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat zmian jakie zaszły w firmie w tym czasie?

Boniek

Arti niewien na jakim jakim stanowisku pracujesz ale zwolnij sie lepiej poco chlopie sie meczysz , jak ci tak zle w ostatecznosci sie zwolnij

Młody

Nie jest źle (usunięte przez administratora) Dobre stanowisko delegacje w euro A wy narzekanie

Nicki​

Mam tylko nadzieję że Państwowa Inspekcja Pracy rzetelnie podejdzie do kontroli w (usunięte przez administratora) ZREW. Polecam jeszcze kontrolę urząd skarbowy, urząd celny, Państwowa Inspekcja Sanitarna, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Centralne Biuro Antykorupcyjne (usunięte przez administratora)

Black
@arti 31.05.2017 22:16

Po pierwszej nie ukladaj nikomu zycia bo nie jest od tego, wybieralismy ta firmie z roznych powodow, i z roznych powodow chcemy tu pracowac, po drugi jest wiecej miejsc pracy gdzie jest traktowany jak czlowiek i nie sa to kolchozy, teraz jak bys nie wiedzial to pracownik wybiera pracodawce, a nie na odwrot,tamte czasy poszly do lamusa,po trzecie niech pracodawce da wybor i pozwoli odejsc z zachowaniem terminu wypowiedzenia bez koniecznosci przychodzenia do pracy,i niech wyplaci odprawy,zobaczymy ilu wtedy zostanie (usunięte przez administratora)

Nicki​
@arti 31.05.2017 22:16

Moja sugestia o wnikliwą kontrolę w ZREW Transformatory podyktowana była zła opinią przede wszystkim o zarządzie którego zachowanie wobec pracowników przybrał kolejny najwyższy już poziom pogardy. Pracuje w ZREW na tyle długo ze mam prawo do takich opinii. Nie ten dyrektor prod. mnie zatrudniał i nie ten będzie mnie zwalniał. Ta firma to zwykli ludzie w niej pracujący.Pamiętaj Karma wraca. To co dajesz, to też do ciebie przyjdzie!

Aneta

@Black jeśli pytasz o mnie, to nie jestem związana z ZREW Transformatory S.A.. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Wspominasz, że są w firmie problemy z uzyskaniem urlopu. Czy taka sytuacja występuje często? Będę również wdzięczna jeśli mógłbyś odnieść się do moich poprzednich pytań. Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które szukają opinii na temat tego jakim pracodawcą jest ZREW Transformatory S.A.

Black

Twoja praca jest malo przydatna gdy prosisz sie o podwyzszke, lecz gdy prosisz o urlop nagle staje sie wazna dla ludzkosci.

Black

Na 99%w biurze, a kto inny moglby sie w ten sposob wypowiadac, nikt z pracownikow fizycznych,a tak wogole kim jest kasia,Moze cos wiecej o sobie,i po co te pytania?

Black
@Black 27.05.2017 09:36

Przepraszam, oczywiscie chodzi o Anete.

next
@Black 27.05.2017 09:36

to prawda - biuro, nie znam realiów produkcyjnych, ale w biurze nie jest źle.

Black

Dyrektora i kierownika przedewszystkim, aby uzdrowic atmosfere w firmie, najwiekszych mobingowcow

next
@Black 24.05.2017 07:45

@black a w jaki sposób mobingują? ja jestem zadowolony z pracy, każde miejsce ma minusy , ale tutaj zdeycowanie mniej niż w innych firmach

Aneta

@Blackco w takim razie możesz powiedzieć o tym, jak wygląda praca w ZREW Transformatory w dziale w jakim pracujesz? Wspominasz, że są minusy pracy w firmie. Mógłbyś powiedzieć jakie? Co warto by w firmie według Ciebie zmienić?

Black

Nie pchajcie sie z tymi plusami, bo strony braknie,Moze od minusow zaczniemy.

Nick

Daje plusa za ciepłą wode w krainie

DAFF

Jak widać ciężko znaleźć plusy

Aneta

Pracujesz w ZREW Transformatory? Chętnie dowiemy się jakie są największe plusy pracy w firmie.

Wzgórza mają oczy :)

Związki zawodowe mają (usunięte przez administratora) iedzą cicho bo sami się boja że ich wywalą na zbity ryj .

Blady
@Wzgórza mają oczy :) 07.02.2017 20:36

Zapweniam Ciebie że nie boją się! Wiele lat działalności związkowej pozwoliło im otrzaskać sie w walce związkowej. Po stokroć narażali sie na oszczerstwa, szykany i pomówienia. Na wskroś przejrzeli perfidne kroki (usunięte przez administratora) zarządu majace na celu upodlenie związkowców Solidarności. Potrafią nawet przewidzieć i brudne gierki. Wiem to bo często z nimi rozmawiam

Jadźkaaaaa
@Blady 12.02.2017 12:13

Nie wiem czy widziałeś jak wygląda praca ZWIĄZKÓW w dużych zakładach , mam na myśli prawdziwe ZWIĄZKI ZAWODOWE . Bo Ja widziałem i powiem jedno Potrafią walczyć o ludzi mało tego mają na to dowody że walczyli . Choćby nagrania z dyktafonów które są obecne na każdym spotkaniu z "Górą" I wtedy masz konkretne dowody a nie "Tcze gadanie "

Nikt

Jeszcze się nie zorientowaliscie że waszemu obecnemu pracodawcy nie leży na sercu wasze dobro! On nie zamierza was dopieszczać. Jemu potrzebna jest tania siła robocza. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pimpuś

@kierocwel jest coś takiego jak rekrutacja wewnętrzna i polega to na tym, że szukając pracownika na nowe stanowisko kadry najpierw pytają się pracujących już ludzi, czy nie mają kogoś z rodziny lub znajomych do pracy. I stąd się biorą ludzie znajomi i rodzina już pracujących.

Zdziwiony

Coś tutaj nie pasuje. Firma ma mnóstwo zamówień, na okrągło poszukuje ludzi do pracy na niemal wszystkich szczeblach a wy biadolicie, że wciąż Wam coś zabierają.

coś jeszcze

Bez wnikania w szczegóły, których pewnie nigdy nie zrozumiesz można powiedzieć, że kilkadziesiąt postów powyżej stawia tezę, a mój post jest pytaniem.

pytanie o teze

no i jaka jest teza geniuszu?

pytanie z tezą

Od pewnego czasu nurtuje mnie (pewnie nie tylko mnie) pewne pytanie. Mianowicie, dlaczego zarząd tak usilnie chce oddać nam skądinąd regulaminowo niewypłacone premie?

NSZZ

Związki zawodowe NSZZ Solidarność działające w ZREW Transformatory proszą o zbojkotowanie cynicznej farsy referendum, które organizuje zarząd ZREW w zmowie ze swoim koalicjantem skompromitowanym i towarzysko ustosunkowanym ZZ Budowlani. Referendum takie jest najzwyczajniej nielegalne, ponieważ zarząd powinien przede wszystkim porozumieć się z przedstawicielami pracowników legalnie działającymi reprezentatywnym Zw. Zawodowymi Solidarność. Uczestnictwo w referendum stwarza precedens i odbiera Zw. Zaw. narzędzie w postaci możności negocjacji regulaminu pracy i wynagradzania, który Zarząd perfidnie będzie chciał zmieniać pozbawiając nasz wszelkich praw. Próby zmuszania do uczestnictwa w referendum proszę zgłaszać do Społecznego Inspektora Pracy lub Przew. ZZ Solidarność

NSZZ

Związki zawodowe NSZZ Solidarność działające w ZREW Transformatory proszą o zbojkotowanie cynicznej farsy referendum, które organizuje zarząd ZREW w zmowie ze swoim koalicjantem skompromitowanym i towarzysko ustosunkowanym ZZ Budowlani. Referendum takie jest najzwyczajniej nielegalne, ponieważ zarząd powinien przede wszystkim porozumieć się z przedstawicielami pracowników legalnie działającymi reprezentatywnym Zw. Zawodowymi Solidarność. Uczestnictwo w referendum stwarza precedens i odbiera Zw. Zaw. narzędzie w postaci możności negocjacji regulaminu pracy i wynagradzania, który Zarząd perfidnie będzie chciał zmieniać pozbawiając nasz wszelkich praw. Próby zmuszania do uczestnictwa w referendum proszę zgłaszać do Społecznego Inspektora Pracy lub Przew. ZZ Solidarność NSZZ Solidarność ZREW

anonim

(usunięte przez administratora)

Trytytytka

No, no. Podwyżki będą... Ale obowiązków.

anonim

(usunięte przez administratora)

wiki

dziwi mnie bardzo, bo przecież premie spadają na łeb i szyję, tylko dodatki kierownicze nie ruszone,

Róbmy swoje
@wiki 23.08.2016 20:14

Nie przesadzaj, nie jest tak źle. Już nie pamiętasz jak niespodziewanie dostałeś wyższą premkę za lepsze wyniki firmy? Nikt chyba nie krzyczał, że za dużo dostał? Róbmy co do nas należy a będzie dobrze.

DSKJ

mógłby ktoś wreszcie zrobić z tym porządek

Garbaty

Właściciel firmy ciśnie Zarząd, Zarząd ciśnie Kierowników, kierownicy pracowników i co z tego może wyjść ? (usunięte przez administratora)

specjalista

Witam, Aplikuje na stanowisko specjalista ds. zakupów. Warto?

mimbla
@specjalista 07.07.2016 19:22

warto

szukam-pracy

Te 2200 netto to na jakim stanowisku? Czy jak ktoś ma niewielkie doświadczenie w tych transformatorach to ile dostanie? Czy taka kasa to z nadgodzinami czy bez? No i ile trzeba będzie robić do podwyżki lub awansu?

WIKI

Patrząc na Łódzki rynek to w Zrew kasa nie jest taka zła te 2200- 2400 z premią na konto wpada . Co innego atmosfera... ehhh tu już nie jest taka fajnie , produkujemy transformatory za kilka Mln. a ganiają nas jak przy produkcji pralek . Jakości przy tak szybkim montażu nigdy nie będzie ,a rdzenie które kupujemy są coraz gorszej jakości, a normy coraz większe ...

hans
@WIKI 11.06.2016 10:31

Pitolisz rdzenie sa super wez sie za robote bo dobrze ci firma placi

anonim

(usunięte przez administratora)

Bimber

Bolek, zgłos szefowi

Jaro

Witam! Pracuje Pan tam nadal ? Dostałem wlasnie od nich propozycje pracy na spawalni, zastanawiam sie czy jest wogole sens tam isc, w tej chwili zarabiam 18 pln na rękę

Biedronka

Podobno transformatory kupuje się teraz w biedronce.

Sratatata

Rudy! nie daj sie prosić złóż CV w ABB takich wybitnych specjalistów im potrzeba. My damy radę bez ciebie!

zainteresowany

Kolejny duży przetarg z najniższą ceną. Łącznie ponad 30 milionów. Szkoda, że zagraniczna konkurencja daje 30 % wyższe ceny a lokalne ABB prawie 50 % drożej. Czy to oznaka wojny cenowej czy walka o przetrwanie?

obserwator

Napiszcie prawde czy jak tam jest podobno firma naprawda jest liderem i sie rozwija Podobno dorobic mozna godziny (usunięte przez administratora) na nocnej zmianie a najlepiej na piecu bo i pospisz troche to jak jest NAPISZCIE

mister
@obserwator 10.04.2016 18:57

no sorrry, jak ty do pracy idziesz popić, to może jednak daj sobie na luz

Zainteresowany

Coś się nie zgadza. Firma z Niemiecko-Szwajcarskim kapitałem, lider na rynku w tej kategorii transformatorów, nowe obiekty i stacja prób z miliony złotych a tu biadolicie, że aż huczy.

lolek

Spawalnia nowa ale jak tu poheftowac jak przyzady z PRL a rece juz nie te bo raz spawasz a raz do mlota ganiaja i rece sie trzesa masakra (usunięte przez administratora)

Mag

Dobra firma. Trzeba dbać o pracę - jak wszędzie. Ja nie mam uwag. Pracuje się spoko i żadnych klanów nie zauważyłem. Polecam tego pracodawcę. Oby więcej takich

dres

Witam nie polecam tego pracodawcy jednen klan rodzinny wszedzie te same nazwiska itd oj masakra Odradzam

anonim

(usunięte przez administratora)

sowa

NO faktycznie ale teraz to norma w wiekszosci zakladow jak pracowalem w indesicie to byly zaciecia a w ZREW masz plasterki gratis

anonim

(usunięte przez administratora)

wiarus

Olek napisz kto ma te 15 złotych na rękę bo wszyscy są ciekawi.Doświadczeni pracownicy produkcji z wieloletnim stażem nie mają tyle,więc nie pisz głupot bo zdenerwujesz załogę.

zainteresowany

z tą premią 40% i resztą dodatków to jakiś żart haha dobre brodaty ,tylko czemu jak ktoś przychodzi i usłyszy stawkę 14 -15 zł to dziękuje tacy wspaniali jesteście

Zostaw opinię o ZREW Transformatory S.A. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.