Opinie o ZREW Transformatory S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.

Smutna prawda

14.5 brutto po 15 latach (usunięte przez administratora)

Pan balonik
@ZREW Transformatory S.A. 07.12.2017 18:25

pakiet medyczny w LuxMed= płatny częściowo z pensji pracownika karty Multisport= płatna częściowo z pensji pracownika (80zł) gdzie w innych firmach taka karta to wydatek 20-30 zł "wczasy pod gruszą" =socjal= bardziej przepisy prawa zmuszają do powołania takiego funduszu niż łaskawość pracodawcy. Firma kpina, nie polecam.

były

Z zewnątrz wydaje się porządna firma, od środka nieudolnie zarządzana. ISO reanimowany na potrzeby audytu. BHP kuleje ciągnięte na barkach SIPowca. System jakości służy do szukania winnego zamiast przyczyny. Przełożeni niższego szczebla nieudolnie zarządzający stawiają ilość kosztem jakości. Osobiste cele i ambicje są ważniejsze niż dobro firmy. "Siła pięści" czyli zastraszenie i lawirowanie premią to jedyny sposób" motywowania" pracownika. Uważają, że wraz ze stanowiskiem idzie autorytet. Niestety, na autorytet trzeba sobie zapracować! Ludzie, w których firma inwestuje ucząc i szkoląc, odchodzą nie wytrzymując presji psychicznej. Zarobki powyżej minimalnej bez jakiś szaleństw. Możliwość dorobienia biorąc nadgodziny, choć to kwestia czasu gdyż są ograniczenia. Jedyny plus jaki można znaleźć, to zatrudnianie bezpośrednio przez firmę, wypłaty na czas i dodatki socjalne. Jednak z roku na rok, obowiązków przybywa, a regulacji finansowych brak. Na pochybel!

BOBO

Firma kiepska wszedzie klan rodzinny i towarzystwo wzajemnej adoracji odradzam stanowczo omijajcie to jak sie da....

Buba
@BOBO 21.03.2018 20:52

mnie nikt jakoś po znajomości nie zatrudnił

Administrator

Czy jesteście zadowoleni ze współpracy z firmą ZREW Transformatory S.A.? Co wpływa na Twoje postrzeganie tego przedsiębiorstwa?

szukajacy pracy

Panowie i Panie.Jakie warunki dla pracownika produkcji?Szukam pracy i zastanawiam sie czy ABB czy ZREW.Jaki system pracy jest?Dzieki zgóry za odp

Szukajacy pracy

Witam chciałbym złożyć CV w ZREW.Czy jest szansa że zarobie ponad 2000 na 3 zmiany?I czy jest jakiś socjal?Panowie i Panie ABB czy ZREW,pomożecie w wyborze.Z góry dziekuje.

Kolega z ....

Panowie , jak tak wam zle to pochwalcie sie ile macie na godzinę

Karol

Co do wcześniejszych wpisów na anonimy nie odpowiadam . Jednak warto napisać o nowych wydarzeniach W piątek mieliśmy okazję wziąść udział w szkoleniu SCC(finansowanym przez naszego pracodawcę) które to otwiera nam drzwi do wyjazdów delegacyjnych na teren Niemiec . To duża szansa na jeszcze lepsze wynagrodzenia. Chcę też podziękować Chmielowi , Jarkowi i chłopakom z transportu za pomoc w Warszawie . Bez was tak szybko bym nie skończył.

Boniek

Drogi Karolu o czym ty wogólde piszesz chłopie ,ze spawaczy jesteś praktycznie najsłabszym ogniwem twój zapał do pracy swiadczy tylko otym jakim jesteś pracownikiem ,jak karza ci wyjśc z nory i przyjść na duża spawalnie i zaczać normalnie pracowac to az sie trzesiesz i uciekasz do siebie , nie wszedzie w tym zakładzie praca polega na siedzeniu z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piciu herbaty i jezdzeniu w delegacie wiec popracuj jak czlowiek i moze dopiero sie wypowiedz leniu

Niewierny
@Boniek 01.08.2017 10:26

I tu przyznaję rację Bońkowi, żeby to jeszcze dotarło do Sławomira G.

black

No prosze szok normalnie szok, jeden zadowolony na stu, tylko czy karol faktycznie jest pracownikiem najnizszego szczebla a jezeli tak to pracujac od zeszlego roku to raczej za bardzo sie firmy nie pozna, wypowiedz sie za dwa trzy lata, zobaczymy czy wtedy tak samo wypowiesz sie o firmie. A jezeli twierdzisz ze srew, jest tak wyjatkowa firma na rynku pracy w regionie, to albo lgasz w zywe oczy, albo nie masz pojecia o czym mowisz.

Karol

Wszyscy tylko biadolą. No to czas ożywić tą dyskusję Pracuje w Zrewie od października 2016. Mam porównanie jak wygląda łódzki rynek pracy bo jako przedstawiciel firmy sprzedającej art. spawalnicze miałem doskonałe rozeznanie. Jako spawacz powiem tak. Wiem że obecnie pracuję dla najlepszego w regionie . Postanowiłem napisać tu na forum bo mnie szlak trafia jak ci co tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu we własne gniazdo jednocześnie nie mają odwagi ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza firmę i poszukać czegoś lepszego. Nie mam nikogo z rodziny w firmie a jednak udało mi się uzyskać dofinansowanie do kursu j niemieckiego. Można? Można! Do plusów zaliczam też piękne kobiety w kadrach i księgowości. Do minusów , brak automatów do kawy na halach.

Nicki​
@Karol 16.07.2017 17:59

Karol za 12 srebrnikow zdradziłeś kolegów. Za kurs j. niemieckiego ty patryjota podpisaleś volksliste. Kiedyś dla takich była brzytwa dziś prawda i modlitwa! Mam tylko nadzieje że tą laurke napisałeś pod wpływem alkoholu. Wytłumacz się i przeproś!

Aneta

@next rozumiem, że jesteś pracownikiem biura. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? @Nicki​ rozumiem, że masz już długi staż pracy w ZREW Transformatory. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat zmian jakie zaszły w firmie w tym czasie?

Boniek

Arti niewien na jakim jakim stanowisku pracujesz ale zwolnij sie lepiej poco chlopie sie meczysz , jak ci tak zle w ostatecznosci sie zwolnij

Młody

Nie jest źle (usunięte przez administratora) Dobre stanowisko delegacje w euro A wy narzekanie

Nicki​

Mam tylko nadzieję że Państwowa Inspekcja Pracy rzetelnie podejdzie do kontroli w (usunięte przez administratora) ZREW. Polecam jeszcze kontrolę urząd skarbowy, urząd celny, Państwowa Inspekcja Sanitarna, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Centralne Biuro Antykorupcyjne (usunięte przez administratora)

Nicki​
@arti 31.05.2017 22:16

Moja sugestia o wnikliwą kontrolę w ZREW Transformatory podyktowana była zła opinią przede wszystkim o zarządzie którego zachowanie wobec pracowników przybrał kolejny najwyższy już poziom pogardy. Pracuje w ZREW na tyle długo ze mam prawo do takich opinii. Nie ten dyrektor prod. mnie zatrudniał i nie ten będzie mnie zwalniał. Ta firma to zwykli ludzie w niej pracujący.Pamiętaj Karma wraca. To co dajesz, to też do ciebie przyjdzie!

Aneta

@Black jeśli pytasz o mnie, to nie jestem związana z ZREW Transformatory S.A.. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Wspominasz, że są w firmie problemy z uzyskaniem urlopu. Czy taka sytuacja występuje często? Będę również wdzięczna jeśli mógłbyś odnieść się do moich poprzednich pytań. Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które szukają opinii na temat tego jakim pracodawcą jest ZREW Transformatory S.A.

Black

Twoja praca jest malo przydatna gdy prosisz sie o podwyzszke, lecz gdy prosisz o urlop nagle staje sie wazna dla ludzkosci.

Black

Na 99%w biurze, a kto inny moglby sie w ten sposob wypowiadac, nikt z pracownikow fizycznych,a tak wogole kim jest kasia,Moze cos wiecej o sobie,i po co te pytania?

next
@Black 27.05.2017 09:36

to prawda - biuro, nie znam realiów produkcyjnych, ale w biurze nie jest źle.

Black

Dyrektora i kierownika przedewszystkim, aby uzdrowic atmosfere w firmie, najwiekszych mobingowcow

next
@Black 24.05.2017 07:45

@black a w jaki sposób mobingują? ja jestem zadowolony z pracy, każde miejsce ma minusy , ale tutaj zdeycowanie mniej niż w innych firmach

Aneta

@Blackco w takim razie możesz powiedzieć o tym, jak wygląda praca w ZREW Transformatory w dziale w jakim pracujesz? Wspominasz, że są minusy pracy w firmie. Mógłbyś powiedzieć jakie? Co warto by w firmie według Ciebie zmienić?

Black

Nie pchajcie sie z tymi plusami, bo strony braknie,Moze od minusow zaczniemy.

Nick

Daje plusa za ciepłą wode w krainie

DAFF

Jak widać ciężko znaleźć plusy

Aneta

Pracujesz w ZREW Transformatory? Chętnie dowiemy się jakie są największe plusy pracy w firmie.

Wzgórza mają oczy :)

Związki zawodowe mają (usunięte przez administratora) iedzą cicho bo sami się boja że ich wywalą na zbity ryj .

Jadźkaaaaa
@Blady 12.02.2017 12:13

Nie wiem czy widziałeś jak wygląda praca ZWIĄZKÓW w dużych zakładach , mam na myśli prawdziwe ZWIĄZKI ZAWODOWE . Bo Ja widziałem i powiem jedno Potrafią walczyć o ludzi mało tego mają na to dowody że walczyli . Choćby nagrania z dyktafonów które są obecne na każdym spotkaniu z "Górą" I wtedy masz konkretne dowody a nie "Tcze gadanie "

Nikt

Jeszcze się nie zorientowaliscie że waszemu obecnemu pracodawcy nie leży na sercu wasze dobro! On nie zamierza was dopieszczać. Jemu potrzebna jest tania siła robocza. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pimpuś

@kierocwel jest coś takiego jak rekrutacja wewnętrzna i polega to na tym, że szukając pracownika na nowe stanowisko kadry najpierw pytają się pracujących już ludzi, czy nie mają kogoś z rodziny lub znajomych do pracy. I stąd się biorą ludzie znajomi i rodzina już pracujących.

Zdziwiony

Coś tutaj nie pasuje. Firma ma mnóstwo zamówień, na okrągło poszukuje ludzi do pracy na niemal wszystkich szczeblach a wy biadolicie, że wciąż Wam coś zabierają.

coś jeszcze

Bez wnikania w szczegóły, których pewnie nigdy nie zrozumiesz można powiedzieć, że kilkadziesiąt postów powyżej stawia tezę, a mój post jest pytaniem.

pytanie o teze

no i jaka jest teza geniuszu?

Zostaw opinię o ZREW Transformatory S.A. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.