Opinie o ZREW Transformatory S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.

Karol

Co do wcześniejszych wpisów na anonimy nie odpowiadam . Jednak warto napisać o nowych wydarzeniach W piątek mieliśmy okazję wziąść udział w szkoleniu SCC(finansowanym przez naszego pracodawcę) które to otwiera nam drzwi do wyjazdów delegacyjnych na teren Niemiec . To duża szansa na jeszcze lepsze wynagrodzenia. Chcę też podziękować Chmielowi , Jarkowi i chłopakom z transportu za pomoc w Warszawie . Bez was tak szybko bym nie skończył.

Boniek

Drogi Karolu o czym ty wogólde piszesz chłopie ,ze spawaczy jesteś praktycznie najsłabszym ogniwem twój zapał do pracy swiadczy tylko otym jakim jesteś pracownikiem ,jak karza ci wyjśc z nory i przyjść na duża spawalnie i zaczać normalnie pracowac to az sie trzesiesz i uciekasz do siebie , nie wszedzie w tym zakładzie praca polega na siedzeniu z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piciu herbaty i jezdzeniu w delegacie wiec popracuj jak czlowiek i moze dopiero sie wypowiedz leniu

Niewierny
@Boniek 01.08.2017, 10:26
Drogi Karolu o czym ty wogólde piszesz chłopie ,ze spawaczy jesteś praktycznie najsłabszym ogniwem twój zapał do pracy swiadczy...

I tu przyznaję rację Bońkowi, żeby to jeszcze dotarło do Sławomira G.

black

No prosze szok normalnie szok, jeden zadowolony na stu, tylko czy karol faktycznie jest pracownikiem najnizszego szczebla a jezeli tak to pracujac od zeszlego roku to raczej za bardzo sie firmy nie pozna, wypowiedz sie za dwa trzy lata, zobaczymy czy wtedy tak samo wypowiesz sie o firmie. A jezeli twierdzisz ze srew, jest tak wyjatkowa firma na rynku pracy w regionie, to albo lgasz w zywe oczy, albo nie masz pojecia o czym mowisz.

Karol

Wszyscy tylko biadolą. No to czas ożywić tą dyskusję Pracuje w Zrewie od października 2016. Mam porównanie jak wygląda łódzki rynek pracy bo jako przedstawiciel firmy sprzedającej art. spawalnicze miałem doskonałe rozeznanie. Jako spawacz powiem tak. Wiem że obecnie pracuję dla najlepszego w regionie . Postanowiłem napisać tu na forum bo mnie szlak trafia jak ci co tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu we własne gniazdo jednocześnie nie mają odwagi ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza firmę i poszukać czegoś lepszego. Nie mam nikogo z rodziny w firmie a jednak udało mi się uzyskać dofinansowanie do kursu j niemieckiego. Można? Można! Do plusów zaliczam też piękne kobiety w kadrach i księgowości. Do minusów , brak automatów do kawy na halach.

gość
@Karol 16.07.2017, 17:59
Wszyscy tylko biadolą. No to czas ożywić tą dyskusję Pracuje w Zrewie od października 2016. Mam porównanie jak wygląda łódzki...

Witam na forum.Wreszcie ktoś zadowolony ze swojej pracy,wiem że ten trudny okres musimy przeczekać i w następnym roku wynagrodzenia ludzi w działach około produkcyjnych wzrosną do poziomu zadowalającego,były gorsze czasy w tej firmie i jakoś przetrwalismy.Pozdrowienia dla załogi.

Nicki​
@Karol 16.07.2017, 17:59
Wszyscy tylko biadolą. No to czas ożywić tą dyskusję Pracuje w Zrewie od października 2016. Mam porównanie jak wygląda łódzki...

Karol za 12 srebrnikow zdradziłeś kolegów. Za kurs j. niemieckiego ty patryjota podpisaleś volksliste. Kiedyś dla takich była brzytwa dziś prawda i modlitwa! Mam tylko nadzieje że tą laurke napisałeś pod wpływem alkoholu. Wytłumacz się i przeproś!

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@next rozumiem, że jesteś pracownikiem biura. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? @Nicki​ rozumiem, że masz już długi staż pracy w ZREW Transformatory. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat zmian jakie zaszły w firmie w tym czasie?

Boniek

Arti niewien na jakim jakim stanowisku pracujesz ale zwolnij sie lepiej poco chlopie sie meczysz , jak ci tak zle w ostatecznosci sie zwolnij

Młody

Nie jest źle (usunięte przez administratora) Dobre stanowisko delegacje w euro A wy narzekanie

Nicki​

Mam tylko nadzieję że Państwowa Inspekcja Pracy rzetelnie podejdzie do kontroli w (usunięte przez administratora) ZREW. Polecam jeszcze kontrolę urząd skarbowy, urząd celny, Państwowa Inspekcja Sanitarna, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Centralne Biuro Antykorupcyjne (usunięte przez administratora)

Black
@arti 31.05.2017, 22:16
Proponuje jeszcze PKS, TVN, KGB i inne tym podobne. A tak na poważnie. Jesli jest tak ci źle, to czemu nie zmienisz miejsca pra...

Po pierwszej nie ukladaj nikomu zycia bo nie jest od tego, wybieralismy ta firmie z roznych powodow, i z roznych powodow chcemy tu pracowac, po drugi jest wiecej miejsc pracy gdzie jest traktowany jak czlowiek i nie sa to kolchozy, teraz jak bys nie wiedzial to pracownik wybiera pracodawce, a nie na odwrot,tamte czasy poszly do lamusa,po trzecie niech pracodawce da wybor i pozwoli odejsc z zachowaniem terminu wypowiedzenia bez koniecznosci przychodzenia do pracy,i niech wyplaci odprawy,zobaczymy ilu wtedy zostanie (usunięte przez administratora)

Nicki​
@arti 31.05.2017, 22:16
Proponuje jeszcze PKS, TVN, KGB i inne tym podobne. A tak na poważnie. Jesli jest tak ci źle, to czemu nie zmienisz miejsca pra...

Moja sugestia o wnikliwą kontrolę w ZREW Transformatory podyktowana była zła opinią przede wszystkim o zarządzie którego zachowanie wobec pracowników przybrał kolejny najwyższy już poziom pogardy. Pracuje w ZREW na tyle długo ze mam prawo do takich opinii. Nie ten dyrektor prod. mnie zatrudniał i nie ten będzie mnie zwalniał. Ta firma to zwykli ludzie w niej pracujący.Pamiętaj Karma wraca. To co dajesz, to też do ciebie przyjdzie!

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Black jeśli pytasz o mnie, to nie jestem związana z ZREW Transformatory S.A.. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Wspominasz, że są w firmie problemy z uzyskaniem urlopu. Czy taka sytuacja występuje często? Będę również wdzięczna jeśli mógłbyś odnieść się do moich poprzednich pytań. Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które szukają opinii na temat tego jakim pracodawcą jest ZREW Transformatory S.A.

Black

Twoja praca jest malo przydatna gdy prosisz sie o podwyzszke, lecz gdy prosisz o urlop nagle staje sie wazna dla ludzkosci.

Black

Na 99%w biurze, a kto inny moglby sie w ten sposob wypowiadac, nikt z pracownikow fizycznych,a tak wogole kim jest kasia,Moze cos wiecej o sobie,i po co te pytania?

Black
@Black 27.05.2017, 09:36
Na 99%w biurze, a kto inny moglby sie w ten sposob wypowiadac, nikt z pracownikow fizycznych,a tak wogole kim jest kasia,Moze c...

Przepraszam, oczywiscie chodzi o Anete.

next
@Black 27.05.2017, 09:36
Na 99%w biurze, a kto inny moglby sie w ten sposob wypowiadac, nikt z pracownikow fizycznych,a tak wogole kim jest kasia,Moze c...

to prawda - biuro, nie znam realiów produkcyjnych, ale w biurze nie jest źle.

Black

Dyrektora i kierownika przedewszystkim, aby uzdrowic atmosfere w firmie, najwiekszych mobingowcow

next
@Black 24.05.2017, 07:45
Dyrektora i kierownika przedewszystkim, aby uzdrowic atmosfere w firmie, najwiekszych mobingowcow

@black a w jaki sposób mobingują? ja jestem zadowolony z pracy, każde miejsce ma minusy , ale tutaj zdeycowanie mniej niż w innych firmach

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Blackco w takim razie możesz powiedzieć o tym, jak wygląda praca w ZREW Transformatory w dziale w jakim pracujesz? Wspominasz, że są minusy pracy w firmie. Mógłbyś powiedzieć jakie? Co warto by w firmie według Ciebie zmienić?

Black

Nie pchajcie sie z tymi plusami, bo strony braknie,Moze od minusow zaczniemy.

Nick

Daje plusa za ciepłą wode w krainie

DAFF

Jak widać ciężko znaleźć plusy

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w ZREW Transformatory? Chętnie dowiemy się jakie są największe plusy pracy w firmie.

Wzgórza mają oczy :)

Związki zawodowe mają (usunięte przez administratora) iedzą cicho bo sami się boja że ich wywalą na zbity ryj .

Blady
@Wzgórza mają oczy :) 07.02.2017, 20:36
Związki zawodowe mają (usunięte przez administratora) iedzą cicho bo sami się boja że ich wywalą na zbity ryj ....

Zapweniam Ciebie że nie boją się! Wiele lat działalności związkowej pozwoliło im otrzaskać sie w walce związkowej. Po stokroć narażali sie na oszczerstwa, szykany i pomówienia. Na wskroś przejrzeli perfidne kroki (usunięte przez administratora) zarządu majace na celu upodlenie związkowców Solidarności. Potrafią nawet przewidzieć i brudne gierki. Wiem to bo często z nimi rozmawiam

Jadźkaaaaa
@Blady 12.02.2017, 12:13
Zapweniam Ciebie że nie boją się! Wiele lat działalności związkowej pozwoliło im otrzaskać sie w walce związkowej. Po stokroć n...

Nie wiem czy widziałeś jak wygląda praca ZWIĄZKÓW w dużych zakładach , mam na myśli prawdziwe ZWIĄZKI ZAWODOWE . Bo Ja widziałem i powiem jedno Potrafią walczyć o ludzi mało tego mają na to dowody że walczyli . Choćby nagrania z dyktafonów które są obecne na każdym spotkaniu z "Górą" I wtedy masz konkretne dowody a nie "Tcze gadanie "

Nikt

Jeszcze się nie zorientowaliscie że waszemu obecnemu pracodawcy nie leży na sercu wasze dobro! On nie zamierza was dopieszczać. Jemu potrzebna jest tania siła robocza. (usunięte przez administratora)

Zdziwiony

Coś tutaj nie pasuje. Firma ma mnóstwo zamówień, na okrągło poszukuje ludzi do pracy na niemal wszystkich szczeblach a wy biadolicie, że wciąż Wam coś zabierają.

coś jeszcze

Bez wnikania w szczegóły, których pewnie nigdy nie zrozumiesz można powiedzieć, że kilkadziesiąt postów powyżej stawia tezę, a mój post jest pytaniem.

pytanie o teze

no i jaka jest teza geniuszu?

pytanie z tezą

Od pewnego czasu nurtuje mnie (pewnie nie tylko mnie) pewne pytanie. Mianowicie, dlaczego zarząd tak usilnie chce oddać nam skądinąd regulaminowo niewypłacone premie?

NSZZ

Związki zawodowe NSZZ Solidarność działające w ZREW Transformatory proszą o zbojkotowanie cynicznej farsy referendum, które organizuje zarząd ZREW w zmowie ze swoim koalicjantem skompromitowanym i towarzysko ustosunkowanym ZZ Budowlani. Referendum takie jest najzwyczajniej nielegalne, ponieważ zarząd powinien przede wszystkim porozumieć się z przedstawicielami pracowników legalnie działającymi reprezentatywnym Zw. Zawodowymi Solidarność. Uczestnictwo w referendum stwarza precedens i odbiera Zw. Zaw. narzędzie w postaci możności negocjacji regulaminu pracy i wynagradzania, który Zarząd perfidnie będzie chciał zmieniać pozbawiając nasz wszelkich praw. Próby zmuszania do uczestnictwa w referendum proszę zgłaszać do Społecznego Inspektora Pracy lub Przew. ZZ Solidarność

NSZZ

Związki zawodowe NSZZ Solidarność działające w ZREW Transformatory proszą o zbojkotowanie cynicznej farsy referendum, które organizuje zarząd ZREW w zmowie ze swoim koalicjantem skompromitowanym i towarzysko ustosunkowanym ZZ Budowlani. Referendum takie jest najzwyczajniej nielegalne, ponieważ zarząd powinien przede wszystkim porozumieć się z przedstawicielami pracowników legalnie działającymi reprezentatywnym Zw. Zawodowymi Solidarność. Uczestnictwo w referendum stwarza precedens i odbiera Zw. Zaw. narzędzie w postaci możności negocjacji regulaminu pracy i wynagradzania, który Zarząd perfidnie będzie chciał zmieniać pozbawiając nasz wszelkich praw. Próby zmuszania do uczestnictwa w referendum proszę zgłaszać do Społecznego Inspektora Pracy lub Przew. ZZ Solidarność NSZZ Solidarność ZREW

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Trytytytka

No, no. Podwyżki będą... Ale obowiązków.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wiki

dziwi mnie bardzo, bo przecież premie spadają na łeb i szyję, tylko dodatki kierownicze nie ruszone,

Róbmy swoje
@wiki 23.08.2016, 20:14
dziwi mnie bardzo, bo przecież premie spadają na łeb i szyję, tylko dodatki kierownicze nie ruszone,

Nie przesadzaj, nie jest tak źle. Już nie pamiętasz jak niespodziewanie dostałeś wyższą premkę za lepsze wyniki firmy? Nikt chyba nie krzyczał, że za dużo dostał? Róbmy co do nas należy a będzie dobrze.

DSKJ

mógłby ktoś wreszcie zrobić z tym porządek

Garbaty

Właściciel firmy ciśnie Zarząd, Zarząd ciśnie Kierowników, kierownicy pracowników i co z tego może wyjść ? (usunięte przez administratora)

specjalista

Witam, Aplikuje na stanowisko specjalista ds. zakupów. Warto?

mimbla
@specjalista 07.07.2016, 19:22
Witam, Aplikuje na stanowisko specjalista ds. zakupów. Warto?

warto

szukam-pracy

Te 2200 netto to na jakim stanowisku? Czy jak ktoś ma niewielkie doświadczenie w tych transformatorach to ile dostanie? Czy taka kasa to z nadgodzinami czy bez? No i ile trzeba będzie robić do podwyżki lub awansu?

WIKI

Patrząc na Łódzki rynek to w Zrew kasa nie jest taka zła te 2200- 2400 z premią na konto wpada . Co innego atmosfera... ehhh tu już nie jest taka fajnie , produkujemy transformatory za kilka Mln. a ganiają nas jak przy produkcji pralek . Jakości przy tak szybkim montażu nigdy nie będzie ,a rdzenie które kupujemy są coraz gorszej jakości, a normy coraz większe ...

hans
@WIKI 11.06.2016, 10:31
Patrząc na Łódzki rynek to w Zrew kasa nie jest taka zła te 2200- 2400 z premią na konto wpada . Co innego atmosfera... ehhh tu...

Pitolisz rdzenie sa super wez sie za robote bo dobrze ci firma placi

anonim

(usunięte przez administratora)

Bimber

Bolek, zgłos szefowi

Jaro

Witam! Pracuje Pan tam nadal ? Dostałem wlasnie od nich propozycje pracy na spawalni, zastanawiam sie czy jest wogole sens tam isc, w tej chwili zarabiam 18 pln na rękę

Biedronka

Podobno transformatory kupuje się teraz w biedronce.

Sratatata

Rudy! nie daj sie prosić złóż CV w ABB takich wybitnych specjalistów im potrzeba. My damy radę bez ciebie!

zainteresowany

Kolejny duży przetarg z najniższą ceną. Łącznie ponad 30 milionów. Szkoda, że zagraniczna konkurencja daje 30 % wyższe ceny a lokalne ABB prawie 50 % drożej. Czy to oznaka wojny cenowej czy walka o przetrwanie?

obserwator

Napiszcie prawde czy jak tam jest podobno firma naprawda jest liderem i sie rozwija Podobno dorobic mozna godziny (usunięte przez administratora) na nocnej zmianie a najlepiej na piecu bo i pospisz troche to jak jest NAPISZCIE

mister
@obserwator 10.04.2016, 18:57
Napiszcie prawde czy jak tam jest podobno firma naprawda jest liderem i sie rozwija Podobno dorobic mozna godziny (usunięte prz...

no sorrry, jak ty do pracy idziesz popić, to może jednak daj sobie na luz

Zainteresowany

Coś się nie zgadza. Firma z Niemiecko-Szwajcarskim kapitałem, lider na rynku w tej kategorii transformatorów, nowe obiekty i stacja prób z miliony złotych a tu biadolicie, że aż huczy.

lolek

Spawalnia nowa ale jak tu poheftowac jak przyzady z PRL a rece juz nie te bo raz spawasz a raz do mlota ganiaja i rece sie trzesa masakra (usunięte przez administratora)

Mag

Dobra firma. Trzeba dbać o pracę - jak wszędzie. Ja nie mam uwag. Pracuje się spoko i żadnych klanów nie zauważyłem. Polecam tego pracodawcę. Oby więcej takich

dres

Witam nie polecam tego pracodawcy jednen klan rodzinny wszedzie te same nazwiska itd oj masakra Odradzam

anonim

(usunięte przez administratora)

sowa

NO faktycznie ale teraz to norma w wiekszosci zakladow jak pracowalem w indesicie to byly zaciecia a w ZREW masz plasterki gratis

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wiarus

Olek napisz kto ma te 15 złotych na rękę bo wszyscy są ciekawi.Doświadczeni pracownicy produkcji z wieloletnim stażem nie mają tyle,więc nie pisz głupot bo zdenerwujesz załogę.

zainteresowany

z tą premią 40% i resztą dodatków to jakiś żart haha dobre brodaty ,tylko czemu jak ktoś przychodzi i usłyszy stawkę 14 -15 zł to dziękuje tacy wspaniali jesteście

xxx

Jakie stawki dają spawaczom z doświadczeniem w spawaniu grubych blach na początek ?czy wybudowali już tą spawalnie

bzz
@xxx 28.02.2015, 10:10
Jakie stawki dają spawaczom z doświadczeniem w spawaniu grubych blach na początek ?czy wybudowali już tą spawalnie...

Jak jesteś tak dobry jak piszesz to dostaniesz 15 zł brutto/h + premia uznaniowa 40% wynagrodzenia brutto + premia za wyrobienie planu,a co do spawalni to jest w budowie

Kiv

Zrew Transformatory SA. Firma, w której pracuje długo związałem się z nią nie tylko emocjonalnie, ale i po prostu polubiłem swoją prace, nie było problem dla mnie to, że coś się sypnęło i trzeba było więcej pracować itp. Czy poświęcić weekend (tu nie tylko chodzi o pieniądze) po prostu czułem się dobrze pracując w fajnym zespole gdzie panowała wręcz rodzinna atmosfera. Lecz transformacja firmy, która zaczęła się ze zmianą właściciela począwszy od Z.O.O dużo zmieniła w moim spostrzeganiu firmy. Co się zmieniło? Wiele! I to na gorsze. Począwszy od wyróżnianiu popleczników „władzy” dyrektorów, gratyfikacjami finansowymi, ale również awansami… zaszczuciem pracownika, który został zmarginalizowany do roli niewolnika układu… nieumiejętna polityka „ogółu” spowodowała nie tylko spadek z zadowolenia pracy i zgnicie atmosfery. Co powoduje zwykła niechęć do zakładu, który nie tak dawno się „kochało” chyba nie tędy droga, bo jak na wielu zebraniach Prezes, (którego bardzo szanuje, jako człowieka) „potęgą zakładu są ludzie, którzy zawsze staną na wysokości zadania” (wolna interpretacja słów), a jednocześnie podcinaniem skrzydeł ludziom, którzy „ponoć” są filarem firmy… pewna schizofrenia? Dużo zmian było, i na pewno będzie…nie zrozumiałe są awanse na „białe kaski” … i tu każdy się zgodzi… z ludzi, którzy czuli ducha „Zrewu” a nie korporacji zrew… (usunięte przez administratora)

to ja

Od 2015 minimalna stawka w naszej nowoczesnej europejskiej firmie wynosić będzie 8,5 euro

anonim

(usunięte przez administratora)

Garbaty

Po ostatnich cięciach premii będą następne i nikt się nie odezwie pytam dlaczego. Nie ma zgody na takie traktowanie , ile uzwojeń robi teraz nawijania, a ile kiedyś(+-2 lata temu), ile rdzeni składa montaż, ile kadzi montuje spawalnia, że nie wspomnę o panach z transportu którzy chyba w domu nie mieszkają. I co, gdzie ci krzykacze którzy to mają najwięcej do powiedzenia( na urlopach?) , gdzie są Związki które stoją na straży Praw Pracowników(a w d...e). Czy znajdzie się ktoś kto skontaktuje się z Szwajcarią i opisze lub powie co tu się dzieje, jak szanuje się ludzi którzy przcują i dla nich. To tyle dalej popiszemy sobie o piciu w pracy, drewnianych przyrządach i niezwykłej elokwencji Bońka i narzędziach z PRL.

zaboli
@Garbaty 02.08.2016, 17:37
Po ostatnich cięciach premii będą następne i nikt się nie odezwie pytam dlaczego. Nie ma zgody na takie traktowanie , ile uzwoj...

Kontakowanie sie ze szwajcarskimi wlascicielami nic nie zmieni, a juz na pewno nie na lepsze, bo wymienia tylko ludzi parkujacych na miejscach dla zarzadu. Ich nie interesuje czy Ty jestes zadowolony ze swojego wynagrodzenia, ale czy firma, ktora sobie kupili przynosi zysk. Jak tego zysku nie bedzie, to pewnie tez wymienia parkujacych na miescach dla zarzadu. Byloby dobrze gdybysmy WSZYSCY uczciwie wzieli sie za swoja robote, a nie tylko krzywo patrzyli jedni na drugich i czekali na koniec ciezkiego dnia pracy przy komputerze.

Pracownik

Witam wszystkich zainteresowanych pracą w ZREW Transformatory Sp. z o.o. Firma w grudniu 2012 została wykupiona z Polimex-Mostostal S.A.i od tego momentu jest własnością amerykańskiego funduszu inwestycyjnego Highlander Partners z siedzibą w Dallas USA. ZREW Transformatory Sp. z o.o . jest producentem olejowych transformatorów mocy. W zakresie działalności firmy jest również serwis oraz zaawansowana diagnostyka transformatorów. W zakładzie pracuje obecnie ponad 150 osób. Firma jest liderem na polskim rynku ( ok 30% udziału w rynku) olejowych transformatorów mocy. Oferuje dobre warunki zatrudnienia w tym pakiet medyczny w LuxMed dla wszystkich pracowników. Obecne ZREW Transformatory poszukuje kandydatów na następujące stanowiska: - konstruktor mechanik - konstruktor elektryk - pracownik kontroli technicznej - inżynier sprzedaży - logistyk Zainteresowanych prosimy o kontakt: transformatory@zrew-tr.pl www.zrew-transformatory.pl

Zostaw opinię o ZREW Transformatory S.A. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZREW Transformatory S.A.