Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

nafciarz

19.11.2014 18:31

a skąd ty masz takie informacje?? Przecież podobno było zebranie i Exalo ma dla PGNiG wiercić 50 otworów??
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

20.11.2014 14:00

a w UOS ludzie skąd byli pracownicy PNIG .A w orlen też byli pracownicy PNIG Polak obce cacy ,a Polskie be be.......................CZYLI EXALO na straty
    Zdruzgotany

20.11.2014 16:35

O tym Orlenie to od dawna pokątnie się słyszało plotki ( podkreślam - tylko plotki więc nie wiem czy potwierdzona informacja oficjalnie ). Była i dalsza część tego "podania ustnego" tłumacząca dlaczego tak się stało.
    MMIV

19.11.2014 11:42

Jak się czyta niektóre opinie, to ręce opadają; pilak atakują krakusa, jaslak wolomin, ZG krosno i tak w kolko... Ludzie: prawda jest taka: komuś zależało i zależy cały czas na tym, żeby tą firmę doprowadzić do UPADKU... Jak prezesem może być pan od sprzedaży kaloryferów, który nie ma pojęcia o wiertnictwie, a pani od księgowości pracowała w Bacardi....tak jak przedtem wszyscy z nadania Oliwy, tak teraz z nadania kogo innego; najgorsze co się stało to stworzenie głównej siedziby w pile....to prowadzi tez, a może głównie do kłótni i nieporozumień; centrala powinna być w Warszawie: po pierwsze stolica, ma lotnisko, jest reprezentacyjna, dojazd z każdego miejsca prawie taki sam...no ale komuś też na tym zależało... prawda jest taka: w przyszłym roku jest planowana robota dla 5 urządzeń...resztę niech każdy dopowie sobie sam.....
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

19.11.2014 10:16

wasz wszystkich zaślepiła kasa nie życie i zdrowie tam gdzie jest stan wojny i choroby nie jedzie fachowiec! jak wy mówicie tylko kamikaze co życie ma w du...Pamiętacie geologa ,on od spodu wącha kwiatki. Pozdrawiam wszystkich fachowców -operatorów wyciągów i listonoszy . Czekam na zadymę siema

18.11.2014 21:47

hahaha w Krakowie nie było żadnego ABW ani CBŚ. Oj Piła jest tak sfrustrowana ze posunie sie do najgorszego świństwa aby tylko nie było ze pilacy zawinili, Zreszta jeśli tacy fachowcy są w pile to czemu wcześniej jako PNiG Piła nie weszła do Pakistanu? Fachowcy u was jak z koziej (usunięte przez administratora) trąbka !!!!!!
    sws

18.11.2014 23:46

LUDZIE !!! a co wy macie z tym Pakistanem, k..w najgorszy (usunięte przez administratora) pełno broni itd. Licytujcie się kto wszedł do Kuwejtu, Arabii Saudyjskiej, gdzie co dziura to ropa !!!!!!!! a nie do syfu za psie pieniądze z zapewnieniem całej ochrony! Ja tak czytam to rece spadają licytują się o najgorszy , niebezpieczny syf dla ludzi, zamist walczyć tam gdzie faktycznie jest ropa i robota. Ale sądzę że ęxalo ma za mało kompetentnych ludzi aby móc to robić (pouciekali już), a nawet jeśli zaczną to rozpoczną to z najmniej dyrektorami, którzy przez pryzmat braku kultury, zachowania i znajomości tego rynku zrobi (usunięte przez administratora) Kto się zakłada ze mna że wiadomo kto to zacznie i że rozpoczęcie rozmów będzie ich zakończeniem ? Czekam na propozycję. Moja propozycja 20 l wódki.
    zzz

18.11.2014 20:36

słyszałem że barbórka będzie wszystkim po równo 10% od wynagrodzenia
    tra

19.11.2014 22:37

10% od miesięcznego. Niech se wsadzą te 200 zl beda wyzsi
    Wielkopolanin

18.11.2014 20:32

To kto jest winny tej sytuacji ? Skoro wie o tym tyle osób, dlaczego nikt nie reaguje? Skoro są ludzie, którzy wiedzą od czego się zaczął "upadek" czemu nie mówią o tym głośno? Gdzie jest czwarta władza, która mogłaby uratować...
    Żan

18.11.2014 20:28

Ta firma Exalo pada na twarz w wyniku błędnych decyzji politycznych a nie ekonomicznych. Dopóki twory istniały odrębnie jakoś to szło, należało pozwolić im działać w osobności, to nie kombinat tylko przemysł usługowy więc bazuje się na kontraktach, gdyby uwolniono możliwości poszukiwania kontraktów zagranicznych i krajowych każdemu podmiotowi to mieli byśmy w Polsce kilka mocnych firm wiertniczych z dobrze zarabiającymi ludźmi. Teraz po skonsolidowaniu mamy do czynienia z jednym dogorywającym podmiotem z frustrowanymi, niedocenionymi pracownikami - myślę, że należy zadać pytanie komu zależało na upadku polskiego sektora wydobywczego (bo drogi czytelniku) masz okazję czytać relacje z tego wydarzenia. Za takie zarządzanie w cywilizowanych krajach byłby są dla osób działających na szkodę spółki, w Rzeczpospolitej Polskiej niema nic.
    olo

18.11.2014 17:36

O co wam chodzi z tą Rokietnicą bo nie kumam??
    afa

18.11.2014 15:03

Pozdrawiam kierownika wiertni Plutka i jego dziewczynę Ulę.

18.11.2014 09:55

W tej firmie są tylko 2 branżowe przywileje - wypłata Barbórki oraz podobno tankowanie prywatnych samochodów z dieslami na koszt wiertni. Z tego co piszecie wynika , że próbuje się ograniczyć nie ten co należałoby ;-)
    tra

17.11.2014 22:45

Barbórka będzie ale czy my z tego cos dostaniemy. Gornicy cos zgarnau nas mozna isc na bal za 250 zl
    ja

17.11.2014 22:06

O ,,Barbórce'' to można tylko pomarzyć.Wszystkie ,,powoli'' zabierają i każą tyrać za marne grosze, to jest normalnie żałosne.

17.11.2014 19:34

Dziękujemy za "będzie", czy "nie będzie"?
    kkk

17.11.2014 18:50

tak podjął 04.12.2014 Barbary i Kristiana [dziękujemy ]

17.11.2014 17:35

Czy zarząd podjął do 15 lisopada decyzję o wypłacie barbórki ? Bo nic oficjalnie póki co nie ogłaszono
    były

16.11.2014 14:33

Sytuacja w jakiej znajduje się kierownictwo tej firmy przygotowujące aktualnie wystąpienia barburkowe nie jest do pozazdroszczenia. Poprzednicy mieli łatwiej przedstawiać sukcesy i roztaczać perspektywy rozwoju wynikające łupkowej ekspansji złudzeń. Dzisiaj z jednej strony rozedrgana i w dużej części sfrustrowana załoga oczekująca stabilizacji, z drugiej właściciel w którego strategii poszukiwania czyli Exalo wydaje się być tylko kłopotliwą inwestycją i źródłem wielu problemów. Dlatego też pomimo wewnętrznych sporów i regionalnych licytacji, wygaszanie poszczególnych ośrodków stało się głównym zadaniem obecnego kierownictwa i jako cel główny zostanie osiągniete prawdopodobnie już w połowie 2015. Rynek i ekonomia zacznie wtedy robić swoje czyli przy braku dopływu z PGNiG wysko marżowych zamówień wymusi w firmie i jej poszczególnych segmentach konieczność analizy stanu posiadania. Zacznie się od analizy zasadności utrzymywania jako własnych różnych aktywów sfery wsparcia produkcji podstawowej. Jeżeli nawet w różnych kręgach około decyzyjnych pojawiać się będą obronne gesty uzasadniające jako niezbędną przynależność do macierzy różnych specjalistycznych serwisów, warsztatów czy też wyspecjalizowanych pododdziałów wsparcia technicznego, to i tak będzie to działanie zaledwie spowalniające nieuchronny podział przez autsorcing. A że nie ma trzeciej drogi to warto prześledzić przebieg restrukturyzacji wielu znanych firm które po początkowym zgarnięciu i koncentracji wszystkiego co wydawało się przydatne, dość szybko zorienowały się w kosztach i ponownie wydzieliły obszary wsparcia. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby po okresie dwuletniej próby nie była już teraz poważnie brana pod uwagę koncepcja odzielenia sił wsparcia od wiertniczej stricte części biznesu Exalo. W moim przekonaniu PGNiG zmuszony zostaje do kierowania się kryterium ekonomii jako spółka publiczna więc podaż zleceń na roboty wiertnicze w naszym kraju będzie musiała zostać z biegiem czasu poddana czystej grze rynkowej. W takiej sytuacji samo posiadanie floty urządzeń będzie coraz słabszym atutem firmy wiertniczej EXALO - nie jest bowiem prawdą że tylko swój majątek jest najtańszy ... stąd też wynikają przesłanki dla kolejnej restrukturyzacji
    byla2

16.11.2014 16:56

brawo !!! nic dodać nic ująć.
    IMPERTATOR

16.11.2014 04:42

DO WSZYSTKICH: KOCHANI: EXALO TO TWOR, KTOREGO ZYWOT SIE JUZ NIEDLUGO SKONCZY. STWORZONO MOLOCHA, GDZIE LUDZI SIE NIE SZANUJE, ZWALNIA, O PRZEPRASZAM DAJE UMOWY ZMIENIAJACE, LUDZIE ZARABIAJA W BIEDRONCE WIECEJ NIZ NA WIERTNIACH (NP. OTWOROWY NA REKE ZARABIA 1400PLN). CO DO POSZCZEGOLNYCH CENTR: PILA - JAK TO MOZE BYC GLOWNA SIEDZIBA FIRMY WIERTNICZEJ, JESLI NP. AUTEM Z KRAKOWA SIE JEDZIE DLUZEJ NIZ LECI SAMOLOTEM DO KAZACHSTANU.... KRAKOW - S....K - FIGURANT, TOTALNY BRAK KOMPETENCJI, "BO MOJ MAZ Z ZAWODU JEST DYREKTOREM"' FACET Z UKLADU, LICZY NA KOPA W GORE, SLOMA WYSTAJE Z BUTOW, NIE UMIE SIE WYSLOWIC, MARNA ZNAJOMOSC GEOGRAFII.... P........YK - NOTORYCZNY PALACZ, ZAWSZE PRZED GLOWNYM WEJSCIEM PALI PAPIEROSA,NIE ZALATWIL ZADNEGO KONTRAKTU, MIMO TO DALEJ PELNI ZASZCZYTNE STANOWISKO; OBAJ PANOWIE REPREZENTUJA POZIOM NOGI STOLOWEJ MOWIAC DELIKATNIE;
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

16.11.2014 06:58

poeto wez się za prace bo naciągasz firmę na straty zamiast pracować to piszesz i firma ma straty ale po wszystkim gdzie indziej będziesz miał lepiej i nauczą cię uczciwej pracy a nie siedzieć i krytykować innych
    Sasa

15.11.2014 20:05

St..... Siedzi obecnie w Krakowie. Mówi sie ze czeka jak Henryk zwolni krzesło Prezesa i wtedy on bedzie siedział w lasach Pilskich. A Rokietnica była wiercona przez Pile.
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

15.11.2014 18:27

rokietnica to jest miejscowośc pod poznanie na mapie jak znajdziesz ja to zobacz czy uciebie wszystko ok z deklem
    weteran

16.11.2014 12:42

za 8 miesięcy emerytura cwaniaczku jeszcze nie emeryt 42 lata w branży naftowej rokietnica jest również koło przemyśla a jeżeli nie wiesz to przemyśl i okolice na gazie stoją sorry stały na dekiel nie narzekam w przeciwieństwie do ciebie ty musisz być bardzo znerwicowany lub wypalony zawodowo i powinien żeś się leczyć lub zmienić branże na spożywczą bo z ciebie nafciarza nigdy nie będzie

15.11.2014 11:05

A co z Jasłem w takim razie? Do likwidacji? Przecież cały czas mówiono ze Kraków do likwidacji idzie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

15.11.2014 10:54

Panowie tej grze karty zostały rozdane jak była pewna pani w PNIG . Teraz gra się toczy i teraz każdy walczy o swój byt

14.11.2014 22:02

napewno maja wiecej atutow niz jasło !!!!
    cc

14.11.2014 21:51

Myślicie że Kraków na prawdę idzie do likwidacji?

15.11.2014 06:05

Osobiście myślę , że nie. Exalo zostanie w takiej formie - Piła - wiercenia krajowe , Kraków - wiercenia zagraniczne , Zielona Góra - serwisy północ , Krosno - serwisy południe.

14.11.2014 21:48

14.11.2014 23:16

"Taki krotki tydzień w pracy, każdy by chciał mieć! Co to są w ogóle za ludzie? Za truszkowskiego gabinety szykowane mieli, przecież lepiej przy rodzinie a nie na obczyźnie ! " - gabinety wszedzie sa ;-) aby chcieli być. Do tej pory każdy mieszkania miał płacone z Exalo, i to nie kawalerki ;-) .... to jest na co ludzie pracowali!. Każdemu obniżyli o koszt wynajmu mieszkania tylko. Tak to wlasnie jest!. Jak to bylo redukcja kadry zarzadzającej ? no to jest. Wiecej co można napisać ?!?
    exalo

14.11.2014 21:36

Podpisujcie petycje do Ministra Skarbu przeciwko likwidacji Centrum Kraków.

14.11.2014 21:46

Panie K. te Pana petycje są naprawdę śmieszne ! Ktoś z petycji coś zrobi albo zainteresuje. Proszę !!!! Gdzie są wasi parlamentarzści do EU , przegrali i co i nic a tyle obiecywali !!!!!!!

14.11.2014 21:19

weteran

15.11.2014 17:56

co do St to ładnego macie szefa gdzie on teraz się obraca w jakim centrum siedzi to był dopiero gagatek musi mieć plecy i to dość duże przecież ten gostek nie powinien w tej branży pracować takie numery co on odstawiał to tragedia i wstyd dla firmy ja tylko słyszałem od kolegów z krakowa i jasła to się w głowie nie mieści gdzie u was będzie dobrze w życiu jak takich macie szefów
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

15.11.2014 18:22

czego jestes weteran pierwszej wojny
    Ktos

14.11.2014 21:18

Baza w Płaszowie Centrum Kraków wystawiona na sprzedaż, mówi sie ze Centrum Kros i Jasło nie maja prawa bytu, ze zostanie Kraków, z czym on zostanie? Z St. i Piw. Którzy tylko patrzą na siebie. Prezes główny jak jest w Krakowie to siedzą po godzinach a tak to jak wybija 15 żadnego już nie ma. W piątki maja wolne, ponoć siedzą w Jasle w biurze, ale czy ktoś ich tam widział? To jest istna kpina. Kierownicy kontraktów sami szukają roboty dla urządzeń w Afryce. Cyrk, za który nam jeszcze płaca!

14.11.2014 21:28

St. nigdy w piatek nie bylo !!!. Piw bywal ale od 4 m-cy nikt go nie widzial ! Zresztą po co? zostało W JASLE 3-ch prz.. ow w jaśle i podległych do dyr.w pile ! :-) ale to jest nawet fajne i zabawne, takie jaja to tylko w ExaLO. Chyba wiadomo kto i w jaki sposob ... wiecie
    anonimowa

14.11.2014 19:56

czemu tą firmą nie zajmie sie CBA? przecież to prywatny folwark złodzieji w garniturach... hofman z pisu skubnol 10000zl za lewe delegacje i afera a tu na lewo wylewają sie miliony!!! tak!!! nie tysiace czy setki tysiecy a Miliony.... komunistyczny kolos z nieudolnym zarzadzaniem.....

14.11.2014 20:09

To po prostu pomówienie czy jakieś konkrety ? To czemu nie zgłosisz anonimowo do CBA ? O tym , że wyciekają miliony osobiście pojęcia nie mam , ale za to wydaje się dziwne , że słynna umowa z PGNiG choć miała być do poczytania to link nie działał i nigdy go nie usprawniono ...

14.11.2014 20:59

a czy widziała Pani aby CBA - weszła do takich spólek ? tym bardziej 100% skarb państwa ? ja nie !

14.11.2014 17:40

Pamięta pan jak kazano podpisywać o obniżenie stawek ale osobom fizycznym ,elita nie ! ja nie podpisałem i dałem dyla z tej firmy
    was

14.11.2014 17:47

mówi Pan o akcji na swieta wielkanocne, w wielki piatek nagonka podpisywac bo w 2014 bedzie wyrowanie, słowa prezesa Dytki ! i obietnice, -przedstawiane kalkulacje itd. No to okazało się w teraz jakie wyrownania.

14.11.2014 12:02

panowie jeśli jesteście takimi fachowcami jak tu piszecie i innych krytykujecie i macie przysłowiowe jaj. to czego jeszcze szukacie w exalo nie czekaj na jakiś byle kontrakt tylko jedz prywatnie i pokarz jakiś jesteś fachowcem a prywatnie to jest inaczej ,nie jak się ma kolesiów za plecami .Panowie proszę olejcie tą stronę. Bo ktoś walczy o swoje a wciąga nas
    was

14.11.2014 17:25

nie dziw się, jest setki osob, co oddali pół życia dla tej branży ifirmy, teraz zostali z niczym ! gdyby ktoś w 2012 r. powiedział że taka bedzie sytuacja to wszyscy by pobrali to co mogli i juz by ich nie bylo. Byly obietnice - same podwyzki, nagrody, motywacyjne itd. aby tylko dac wszystko z siebie. I co w 2014 roku jest ?!? Broń boże nie umniejszając pracującym w biedronkach, lidlach itd. ale mają wiecej niż ludzie w terenie. Jest rozgoryczenie i flustracja wszedzie. A teraz ani się zwolnic ani szukac prywatnej roboty. Popatrz na średnią wieku w Exalo !. Ludzie wierzyli i zamiast szukać czegoś lepszego, od lat byli karmieni ta sama spiewka! Mamy dosyć, ludzie z obsługi techniczno - inżynieryjnej również. Nikt nic nie chce powiedziec jak długo, co pierwsze do likwidacji itd. Niech powiedza wprost to i ludziom będzie łatwiej a i czas na szukanie beda mieli ! Czy ktoś coś chce wiecej, ludzie tylko chcą prawdy !
    ktosik

14.11.2014 09:43

Najdroższą delegacją w tej kadencji Sejmu może pochwalić się Adam Szejnfeld (56 l.) z PO. Jego wyjazd do Meksyku na celebrowanie dni polskich wyniósł podatników, bagatela – 27,5 tys. zł! Może spróbujmy wyciągnąć gdzie nasi panowie dyrektorzy na delegacje jeżdżą i która jest najdroższa? Bo ciągle wyjeżdżają a kontraktów brak!
    ktos

14.11.2014 09:48

i nie będzie kontraktów ! zobaczycie

13.11.2014 17:43

Dziękuję zgadzam się z panem ale góra ma to głęboko gdzieś bo to wszystko przerodziło się w ploty i pomówienia i cierpimy my zwykli pracownicy bo znajdzie się jakaś osoba i pisze to co mu ślina na język przyniesie ,a panu pewnie oto nie chodziło jak pan chce koniecznie tej zadymy to mogę napisać jakieś bzdety i się zacznie . jedne fachowiec lepszy od drugiego
    Pracownik22

13.11.2014 16:24

Moim skromnym zdaniem "zadyma" jak to nazwane zostało - odzwierciedla nastroje i napięcia istniejęce w rzeczywistości , a nie wprowadza podziały i skłóca ludzi. Jest skutkiem , a nie przyczyną ... Czegoś co pewnie jest w jakimś sensie ( jak ktoś ładnie to nazwał ) - syndromem poległych w nierównej walce. Dla kolegów z Piły wspominany Pan Prezes Dytko to "Henryk dobry wujcio" , dla ludzi z południa - słyszałem jak żartowano o "Heinrichu okupancie"... Może góra to czyta i wyciąga jakieś wnioski , a jeśli nie to przynajmniej ma jakiś obraz rzeczywistych nastrojów i sytuacji w podległej im firmie.

13.11.2014 19:36

Przyczyna to konsolidacja ktorej nikt nie chcial
    bentek

13.11.2014 12:23

widzicie panowie że administrator to wszystko kontroluje bo zostawia to co mu wygodne to morze sam nawet pisać żeby siać zadymę

13.11.2014 10:46

Panie właścicielu tej strony pora zamknąć tą stronę bo już cel pan uzyskał skłócił pan całe EXALO jak (usunięte przez administratora)cały świat .Jak tak dalej będzie to zaczną się sądy pomówienia itd... a winnym będzie wszystkiego oto ta przepiękna strona .Tak działali panowie z lat Stalina zasieli nie zgodę i wszystko o wszystkich wiedzieli .Panowie ludzie od czarnej roboty to nie jest walka o nasze lepsze jutro tylko o wygodne stołki ,panowie przestańcie się na wzajem krytykować .Bo inni majom z tego ubaw
    Bob

18.11.2014 21:21

ABW?? Wystarczy, że w Krakowie byli. Tak pilscy pracownicy dużo stracili finansowo po połączeniu. Krakowscy pracownicy może i mają ugruntowaną pozycję w Pakistanie, ale dużo pilskich fachowców tam bywało. A ADAMa nie każdy umie obsłużyć. Twoja wypowiedź w tej kwestii sugeruje, że jesteś wielki kozak z jakiegoś grajdołka. Ktoś mądrze powiedział. Szeregowi pracownicy nie mogą się kłócić między sobą. Masz przykład w/w riga. Ludzie wywalczyli stawki solidarnym podejściem do sprawy. A skoro piszesz o 25 letnim doświadczeniu to czemu Exalo nie exportowało grajdołka z waszego centrum?
    bentek

12.11.2014 22:10

panowie nie dajcie si panowie nie dajcie się ponosić emocjom komuś oto chodzi żeby nasz skłócić żeby wśród nas nie było jedności bo co nie którzy majom z tego frajdę jak małe dzieci jak ta osoba przeczyta to się domyśli ale kij ma dwa końce zdrowia panie kolego
    były

12.11.2014 21:43

Czytając te słowne utarczki oraz polemikę pracowników firmy EXALO na temat przewagi tego co związane z Piłą nad tym co ma związek z historyczną już naftową pozostałością w innych częściach naszego kraju, coraz bardziej nie wierzę w możliwość rzeczywistej integracji nakierowanej na realizację wspólnego celu tej sztucznej organizacji. Na nic bowiem naukowe opracowania kolejnych rozbudowanych lecz nadal niespójnych sieci powiązań zarządczych, gdy rozerwane i niesamowicie poplątane zostały więzy łaczące ludziw tej branży. Jeżeli w trakcie planowania restrukturyzacji nie uwzględniono znanego syndromu pokonanych w nierównej walce (czytaj w wyniku niesprawiedliwej decyzji politycznej) to nie można się dzisiaj dziwić że KR, ZG, JA, KRO, traktuje wysiłki Piły jak działania okupanta. Ostatnio padło publicznie zdanie mówiące że pycha jest początkiem .... to takie Panowie skojarzenie w nawiązaniu do sygnalizowanej na tym forum kwestii nieomylności decyzyjnej ośrodka aktualnie sprawujacego władzę absolutną bo pochodzącą z woli POlitycznej.

12.11.2014 18:50

Jakby wszystkie projekty były prowadzone jak Pakistan to już dawno nie byłoby EXALO. Podejście kadry zarządzającej Pakistanem jest nie do przyjęcia. Karków wywiózł IDM-a na pożarcie. Szkoda gadać IDM nigdy nie miał przestoju a krakowskie urządzenia tylko Stand-by.

12.11.2014 19:14

Acha ... i dlatego w zwiazku ze źle zarządzanym projektem księgowość w Pile zawsze niecierpliwie czeka na dolary z Azji... I pewnie Kraków siłą wziął i wysłał, a wszyscy w Pile krzyczeli żeby tego zawsze mającego zlecenia urządzenia nie wysyłać na eksport ? Ależ niektórzy konfabulują ...

13.11.2014 10:10

To nie kraków wywiózł ADM-a na Pakistan a Exalo, a sukces projektu zależy od ludzi którzy go realizują od tego na dole do tego najwyżej.Ci najwyżej w Pakistanie są już od 25 lat i mają ugruntowaną renomę,którą niestety utracili po zaprezentowaniu możliwości ADM-a i jego Pilskiej załogi (która stawki ma o wiele większe niż reszta w Pakistanie)ale umiejętności brak.Nawet w czasie załadunku w Tucholi byli potrzebni ludzie z poza załogi rigu do obijania ładunków dechami bo nikt nie potrafił tego zrobić.Bywam na rigach Piły i widzę że bardzo jesteście przereklamowani panowie o czym świadczą ostatnie wydarzenia (przychwycenia,instrumentacje,erupcje,wypadki).Jestem pewny że wcześniej było tak samo tylko nie wychodziło to po za ....A atmosfera na waszych rigach jest bardzo mało sprzyjająca dobrej robocie a to głównie dlatego że jednak najwięcej straciliście finansowo i za wszystko obwiniacie inne centra.O nieuczciwość,złodziejstwo,powiązania rodzinne,niegospodarnosc a wystarczy wklepać jakiekolwiek nazwisko w exalo Piła to okazuje się że pracuje 3-5 osób o tym samym nazwisku,czy to zbieżność nazwisk ,nie tłumaczycie to tym że nikt nie chciał przenieść się do piły z ZG,kR,KR,Ja mimo propozycji no i chcąc niechcąc trzeba było zatrudnić swojego-żenada.I tak samo jest z transportem,warsztatami,serwisami a nawet woda mineralna idzie na całą polskę z piły bo tam jest żródełko najlepsze,najtańsze.Złom z bazy w krakowie zamiast sprzedać na miejscu bo i huta blisko jedzie do piły, czyżby w pile była o tyle większa cena że pokrywa to cenę transportu.Ale już niedługo bo w końcu ktoś zbierze wszystko do kupy i w pile będzie ale............ABW.

12.11.2014 13:23

(usunięte przez administratora) w domu Marianna, na chrzcie Maria. Oto dowód. No za c... miłego nie dadzą nic zmienić. Jasło i Krosno to kolebka wszystkiego. Stad najlepsi. Jesli pijaki chca sie pozbyc wszystkiego, ok. moga wszystko zlikwidowac ale najwazniejszego historii nie zmienią !!!

12.11.2014 13:49

Szacun dla Ciebie kolego wreszcie słowa prawdy,wszyscy wiemy gdzie kolebka nafty,gdzie naftówka w Krośnie,gdzie AGH ale niektórzy chcą przekłamać historię jak Putin ale ni (usunięte przez administratora) a.A co się tyczy tych z Centrum kraków co się zajmują kontraktami to kolego jeśli myślimy o tych samych (St...., Piw.....k.)to wybacz ale oni są chyba jeśli sięnie mylę z jasła czyż nie.Sprzedaż zagraniczna leży bo jeden czeka na skok w górę a drugi na luzak na 8 godzin w biurze w krakowie 7,3h spędza na papierosie przed biurowcem kopci jak lokomotywa przez co kraków cały w smogu a efektów i nowych kontraktów nie widać coś tam jeszcze jest ale to co sobie sami kierownicy oddziałów załatwili.I tak to wygląda du...a blada i już lepiej nie będzie chyba że ktoś pozwoli na rozłączenie na północ i południe bo jak na razie to mamy same przychwycenia,erupcje,wypadki,wpadki,przypadki i odpadki jak jeszcze nigdy nie było(nawet algeo jest lepsze mimo piz...y na Lublińcu).a Exalo dalej podnieca się ,,nowym składakiem Mass"

13.11.2014 00:53

(St...., Piw.....k.) wlasnie o to chodzi. St. owszem jest z jasla ale wywaloy z Sanoka (w KRK był kiedyś kier. zmianowym) reszte sobie dopiszcie! Co do Piw .. przerosło faceta i tyle. Nie będzie nic jak oni będą. St... nic nie wie, owszem Piw. jest pracuś, ale zawsze wybiera zle rynki inwestorow bo proste innych sie boi. I tak to bedzie !. Według tego nowego schematu St... - odpowiedzialny za wszystko teraz. No to pora zaśpiewać - God save the queen, kurna gdziekolwiek ona jest Mówię serio !!!! Z tymi to nie wyjdzie !!!!!!!!!!!!!

12.11.2014 13:04

nie wiem gdzie jest rodzinny grobowiec Łukasiewicza, napewno nie w okolicach Piły !!!!, notabene skoro córka Łukasiewicza spoczywa na cmentarzu w Jaśle to chyba to grobowiec rodzinny. Panie, Panowie z Piły poczytajcie kurna trochę historii, od początków do końca! Żarówki z Philipsa was nie uratowały to teraz Exalo od nowa nafty historię będziecie pisać ?! Co do panów ząrządzających co mają z 20 lat do emerytury tych co akurat są, zapytajcie w Centrum Kraków jacy są;-). Jeszcze rok, m-c,i tak dalej - damy radę aby do nowej premii z wyników. W d..e ludzi i sprzedaż aby m-c dalej. Jeden już się szykuje na stołek Henia ... kto z nim nie pracował to nie wie, kto pracował to wie !!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.