Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

14.06.2018 21:45

@apud, wpisy pozostawione na tym forum powinny być pozbawione agresji i słów obraźliwych i niecenzuralnych. Muszą przestrzegać regulaminu. Zachęcam Cię do zapoznania się z jego treścią https://www.gowork.pl/regulamin Z tego również miejsca, proszę Cię o przedstawienie własnej merytorycznej opinii o Exalo Drilling S.A. jako pracodawcy.
    wiert rupiosz

14.06.2018 23:06

A czy wiersz opowiadający o dziejach nafty i exalo z humorem można zamieścić?
    pytom

09.07.2018 16:42

MOŻNA?

03.07.2018 12:26

Wciąż nieprzekonany

04.07.2018 06:28

I jakimś trafem 24 czerwca w niedzielne popołudnie moderatorzy gowork siedzą nagle w pracy, podczas gdy na przestrzeni lat trwania tego wątku posty łamiące regulamin przez weekend tradycyjnie , z powodu weekendowej nieobecności moderatorów posty wisiały..... Dlaczego też nagle gowork postanowił nie umieszczać koło nickname moderatora graficznego oznaczenia potwierdzającego jego pracę dla tegoż serwisu? Chociażby po to aby nie można było snuć domysłów o podszywaniu się...

10.05.2018 17:20

Ferux czyli czpo.Andrzejka. Łatanie luk w psychice schiza. Godz.14.43.tęskonota za moimi postami. Godz.14.44 totalna i ordynarna negacja postów.

12.05.2018 13:57

Chcesz lajka baranie ?
    N/n

02.07.2018 22:05

Nie baranie tylko "wełniana istoto"

20.05.2018 21:53

@Ferux @Tom, to forum służy do swobodnego zamieszczania opinii na temat Exalo Drilling jako pracodawcy. Każdy ma prawo na nim wyrazić swoje zdanie. Wasze wpisy w żaden sposób nie są merytorycznym źródłem informacji o tym pracodawcy dla innych użytkowników. W związku z tym proszę Was o przedstawienie Waszych uwag i spostrzeżeń wynikających z zatrudnienia w tym miejscu.

21.05.2018 10:12

Nasze wpisy sa odpowiedziami na wpisy specjalisty od polzlaczy Jurka obserwatora ale masz racje Iwonka konczymy juz te zabawe bo Jurek byl jest i bedzie kretynem i to sie nuz nie zmieni.
    Chetny

02.07.2018 22:02

Amen
    DeepDriller

23.06.2018 17:16

Cześć ile można dostać na umowie jako specjalista serwisu lub operator w ZG? Ludzie się stamtąd zwalniają czy takie zapotrzebowanie jest, że szukają?
    qwerty

24.06.2018 09:47

jako operator dostałem propozycję przeprowadzki do zielonej gory, praca poniedzialek - piatek i jak trzeba to wyjazdy. Pensja 2500 brutto! nic tylko brac... wiec nie dziw sie ze sie zwalniaja
    Chetny

02.07.2018 21:59

To ilu jest chętnych na 1 miejsce? Chyba nie będę próbował podejscia.
    Jean

30.05.2018 23:16

Znam prywatnie Prezesa Stasia N.- super gość. Wielu wyciągnął z życiowego bagna dając im pracę ale szkoda że nie potrafią tego docenić. Dyziu to do Ciebie.
    apud

14.06.2018 21:40

gadasz tak bo siedzisz w d...e u prezesa, tylko ci buty wystają

23.06.2018 12:28

A ja znałem wielu z tych 1000 osób które zwolnił.Teraz wiem czemu preferował zezowate, nie trudno takim spojrzeć prosto w oczy:)
    heheh

18.06.2018 12:02

Opinia o zakładzie 2tys na réke praca po całej pl.mechanik elektryk buda nieroby, stołowi (usunięte przez administratora) z dołowym.Kier. ma wszystko daleko, serwisy robota po 3 dni, preferowani z zg bo z daleka sie nie opłaca ludziom jezdzić, na bazie z zg udawanie roboty, brak nowych czéści w biurze sami specjalisci jeden najważniejszy pozdr, zero pojecia godziny tylko liczy I morde drze bo mu sié zdaje ze tata załatwił to wielki szpec w teren nie jezdzi bo grozi to katastrofą.
    były

18.06.2018 11:54

Pan s.n prezes sam zarabia po 40 tys.zł I super gość reszta (usunięte przez administratora) za 2 tyś. Powinno to upaŝć wreŝcie zwolnić kier specjalistów ŝmiesznych z zg. Tylko prywatyzacja bo to ruina nie zakład.

06.06.2018 13:47

Proszę Was o to, abyście pamiętali o tym, że to forum służy wyłącznie merytorycznej dyskusji o Exalo Drilling jako pracodawcy. Posty dotyczące osób zatrudnionych w tej firmie nie są przedmiotem tego wątku. Ważne, aby forum na którym jesteście aktywni było rzetelnym źródłem informacji o tym pracodawcy dla osób, które planują rozpoczęcie współpracy z nim.
    złomiarz bez wózka

17.06.2018 22:33

Zwalniają się pracownicy i zakład zwalnia, więc kto tu chce pracować!Nie ma praktycznie ofert pracy! Księgowy kadrowy czy analityk... i tyle

23.05.2018 21:23

Moi bracia prostaczkowie tj.Tom i Ferux nareszcie chyba zrozumieli swoją mizerię intelektualną.Pisali tylko po to aby mnie stłamsić, zmiażdżyć za pomocą inwektyw.Prawda kłuje.Oni w miejscu pracy odnoszą się podobnie ,pogardliwie wyszczekując polecenia do innych pracowników.Na Massie rządzi(ła( sitwa. PS.Co to jest półzłącze elektryczne?Zapytajcie początkującego elektryka lub Makoszczaka.Cha , cha....
    Krk

28.05.2018 15:20

Tom napisał kiedyś, że na studiach się nie uczył o połzłączach. Na jakich studiach spytam? Kierunek, lata?

28.05.2018 21:25

Tom jest nafciarzem i być może nie spotkał się z tym pojęciem , stąd jego niewiedza.Lecz stroi się w piórka eksperta zamiast przed wyrażeniem opinii na forum zasięgnąć rady |chociaż| elektryka\ żółtodzioba.Jaki kierunek studiów ukończył ?, nie wiem.Może kierunek płotowo_ grilowy?

18.05.2018 23:17

Makoszczak jako zaopatrzeniowiec/pechowiec. Na MASSA dotarły półzłącza 63A w ilości kilku sztuk.Po pewnym czasie została wymieniona jedna sztuka w rozdzielni.Lecz długo nie funkcjonowała, dosłownie zespawała się z wtyczką.Ponowna i następna wymiana dawały podobny skutek , gniazdo i wtyczka po okresie kilkutygodniowym spajały się w łuku elektrycznym.Nie można odłączyć kabla zasilającego od tablicy rozdzielni.Echo dotarło w końcu do Makoszczaka. Poirytowany dzwoni i półintelygentnie pyta o przyczynę CO WY TAM ROBICIE Z TYMI PÓŁZŁĄCZAMI? Kolega elektryk cierpliwie tłumaczy,że partia nowych półzłączy 63A jest wadliwa i stąd następuje spajanie.W końcu nie wytrzymuje kierowniczej tępoty na argumenty i odpala ZUPĘ GOTUJEMY CODZIENNIE na tym kablu.
    Tom

19.05.2018 21:29

Jurek, weź no mi wytłumacz co to jest półzłącze, bo mnie na studiach nie uczyli o tym. Czy to coś dla ćwierć inteligentów? @ Ferrux - chyba trza już rydwanowi dac spokój, wątki mu się kończą. Jak nie będzie miał oponentów to moze w końcu sie zamknie. Pozdr

21.05.2018 10:16

Masz racje Tom powoli zabawa na forum z tym paranoikiem stala sie nudna. Musze tylko sie nastawic ze tu wiecej nie wchodze bo jak widzialem wpisy jurka to nie moglem sie powstrzymac od odpowiedzi.

15.05.2018 13:33

Czy ktoś z tu obecnych orientuje się może co do podwyżek
    Wielki słownik ortograficzny

18.05.2018 08:08

podwyżka 1. «podniesienie wysokości pensji; też: suma, o jaką została podniesiona pensja» 2. «podniesienie ceny lub kosztu czegoś»
    ja

17.05.2018 08:29

Równe traktowanie w wynagradzaniu stanowi jedną z podstawowych zasad prawa pracy – przypomina Agnieszka Fedor, adwokat, partner, Wierciński, Kwieciński, Baehr sp.k. – Kodeks pracy mówi wprost, że pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub za pracę o jednakowej wartości (art. 18(3c) § 1 KP). Praca jednakowa to praca na tym samym stanowisku, z takim samym zakresem obowiązków, natomiast prace o jednakowej wartości to prace, których wykonywanie wymaga od pracowników porównywalnych kwalifikacji zawodowych oraz porównywalnej odpowiedzialności i wysiłku Równe traktowanie w wynagradzaniu stanowi jedną z podstawowych zasad prawa pracy – przypomina Agnieszka Fedor, adwokat, partner, Wierciński, Kwieciński, Baehr sp.k. – Kodeks pracy mówi wprost, że pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub za pracę o jednakowej wartości (art. 18(3c) § 1 KP). Praca jednakowa to praca na tym samym stanowisku, z takim samym zakresem obowiązków, natomiast prace o jednakowej wartości to prace, których wykonywanie wymaga od pracowników porównywalnych kwalifikacji zawodowych oraz porównywalnej odpowiedzialności i wysiłku
    Polka

17.05.2018 08:14

Witam wszystkich serdecznie. czytając opinie cały czas zastanawiam się jak można po połączeniu kilku spółek w ,,exallo drilling,, już po kilku latach nadal DYSKRYMINOWAĆ pracowników i nie ujednolicić wynagrodzeń na danych stanowiskach pracy? Do czego to podobne żeby pracownik na danym stanowisku wykonujący ta samą pracę otrzymywał tak zróżnicowane wynagrodzenie? Jest bardzo niesprawiedliwe i dziwię się od czego są tzw. ,,związki zawodowe,, niby mające dbać o dobro pracowników ? Jeśli ma być tak , że zwiazki zawodowe muszą robić to co dyrekcja chce a nie pracownicy to jest jakiś absurd.
    Gutek

14.05.2018 19:28

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jaką macie atmosferę?

15.05.2018 13:34

Zależy na jaką wiertnie trafisz ale na ogół atmosfera jest średnia

13.05.2018 16:14

Szanowni panstwo naczelny blazen tego forum Jurek aka Obserwator zaginal i sie nie odzywa na forum. Jezeli odtawil psychotropy to moze byc niebezpieczny. Osoby posiadajace informacje o miejscu przebywania Jureczka proszone sa o kontakt telefoniczny 112 lub 997. Z gory dziekujemy nieutulona w radosci rodzina. Ps mamy nadzieje ze juz sie nie znajdzie :)
    Borek

12.05.2018 11:04

Kurw... Takie (usunięte przez administratora) komentarze jak ta cała strona ! Do lekarza wszyscy i to już!
    !!!!!!!!!!!!!!!

12.05.2018 18:48

Jprd jakia gimbaza pracowała w Pile. Poziom wpisów -Szok!!!!!

13.05.2018 13:32

same lanie i nieroby w pile tylko Jurek elektryk z uprawnieniami do 12V ciagnal ten wozek. Jak go zwolnili przez wredziaka makoszczaka ktory to nie poznal sie na jego talencie to odrazu nafta pila sie rozj.......a XD

28.04.2018 23:11

Makoszczak jako detektyw. Przed transportem wiertni w miejsce nowego odwiertu energetyk Makoszczak czasem doglądał okiem *gospodarza* swój dobytek.Kręcił się po placu zmęczony, naburmuszony i bez entuzjazmu , po czym szedł do kancelarii knuć.Zmęczony *naradą* odjedża do domu.Lecz po kilkunastu minutach pojawia się z powrotem tym razem pełen wigoru.Zaczyna sprawdzać czy w rozdzielni zewnętrzne półzłącza elektryczne zostały zamknięte przed kurzem na czas transportu.Wzbudzał przy tym ogólną wesołość elektryków. Zamiast lepiej organizować pracę punkt ciężkości przenosił na trzeciorzędne sprawy.

10.05.2018 17:32

Makoszczak nie potrafił budować normalnych relacji międzyludzkich.Uwielbiał tanie schlebianie ,widział tylko to co chciał widzieć.

10.05.2018 22:01

Ciebie chwalil ze niezle wchodzisz w du......pe
    Jozio

05.05.2018 15:50

Panowie litości zostawcie tego moszczeniaka w spokoju bądźcie wy mądrzejsi nic tylko moszczeniak to moszczeniak tamto widocznie was to rajcuje ogladnijcie jakiegoś dobrego pornola może wam przejdzie

08.05.2018 21:31

Oryginalny to ty nie jesteś i nie będziesz .Własnej mysli nie potrafisz skonstruować.Może tom ci pomoże. Osiem klas razem to nie cztery.

09.05.2018 14:47

Ty za to jestes orginalnyci niesamowity. U turka na szczescie nawet 8klas niepotrzebne takze pracuj i morda w kubel

03.05.2018 21:56

Makoszczak jako lingwista. Brak podstawowej znajomości jakiegokolwiek obcego języka(na kluczowym stanowisku). W ojczystym również nie tęgo dziamdziolił. PS.Do tomów, feruxów i innych .Plujce, plujcie na mnie.Właśnie lekarz przepisał mi jad wężów.

08.05.2018 21:43

Lepiej być sparaliżowanym od pasa w dół niż od pasa w wzyż , jak w twoim smutnym przypadku.

09.05.2018 14:44

Smutynym przypadkiem jestes ty caly wrecz zalosny patrzac na twoje spuszczanie sie na forum. Powaznie jestes zalosny i te twoje zapatrzenie na lajki. Powiem ci czemu twoja wypowiedz tylko ta jedna ma jakies polubienia. Nie dlatego ze wnosi cos waznego czy pozytecznego do tego forum. Twoja wypowiedz to jest podpi.......e publiczne jednego mechanika ktory ma problem z alkoholem i do tego jest znana postacia w nafcie. Dlatego tylko sporo osob zainteresowalo sie tym postem i dalo polubienie. Reszta twoich wypocin nikogo tutaj nie interesuje a ty chorobliwie wymyslasz kolejne opowiesci z krypty. Nawet jak masz racje ze Tm to nieuk nie zna jezykow itd pomysl kogo to kur....a obchodzi. Zaden z twoich postow nie jest wartosciowy dla osoby ktora chcialaby sie czegos dowiedziec o firmie. Jedyne czego mozna sie domyslac po naszych postach to ze niezle zj...by musialy w nafcie pracowac.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

08.05.2018 22:40

Cd. o Makoszczaku niebawem.Cierpliwości.

09.05.2018 14:33

czekamy jureszku drogi
    crew

09.05.2018 07:37

Przeciętne wynagrodzenie brutto w marcu 2018 roku w przedsiębiorstwach zatrudniających co najmniej 10 osób wyniosło 4886,56 zł brutto - podał GUS. Dla porównania: w lutym było to 4559,72 zł przy wzroście o 6,9 proc. rok do roku, zaś w styczniu było to 4588,58 zł przy wzroście 7,3 proc. r/r.
    bezrobotny rupiosz

16.10.2017 18:27

Połączenie zakładów Jasło Kraków Krosno Piła Wołomin i Zielona Góra spowodowało zwolnienia grupowe i nienawiść między ludźmi. Chciałbym tam pracować żeby pojednać pracowników, bo zamiast się wspierać to jadą po sobie jak "pies po burej suce"! Mniej nienawiści do siebie a więcej wymagać od zarządu i trzęsących się ze strachu związkowców.
    Zg

06.11.2017 04:12

Kiedy rusza podboj Ukrainy?
    ot forowy

07.05.2018 11:00

skibuś 6 czy 8 dyszek?
    marek

23.02.2018 19:46

Czy dostaliście PIT ?
    zwolniony

05.03.2018 10:17

Exalo jak zwykle spóźnione. odstaje od przodujących firm. nawet ZUS ojcu przysł, córka dostała na początku lutego, a ja w marcu!!!
    pot i ból ostatni

07.05.2018 10:55

Exalo PiToli. To boli!

17.04.2018 23:06

Innym wiekopomnym pomysłem herosa elektrycznego Makoszczaka był montaż na MASSie urządzenia do eliminacji harmonicznych prądu sieci, szczególnie podczas wyciągania przewodu wiertniczego lub rur z otworu .Rezultat był odwrotny , ogromnie wzrastało zapotrzebowanie na energię bierną/ tanges fi szybował.Oczywiście rosły koszty.Decyzja wielkiego teozofa - WYŁĄCZYĆ!!! W końcu coś dotarło do Jego mózgowiny i zdemontowano nieszczęsny wynalazek.Po prostu- kilkuletni *eksperyment * nie udał się.

25.04.2018 21:40

pan jurek w niemczech u turka zasuwa i cieszy bo go turek szanuje. Pewnie jurek jezyka nie zna i dlatego nie poznal sie na nim turek jaki to niedorozwoj :). W wolnych chwilach juras wlazi na forum i liczy polubienia swoich kretynskich postow i tak mu leci zycie w blogostanie.

26.04.2018 20:13

Pochwal się panie tom ile tych płotów i grilów wyprodukowałeś?Tyle razy wszedłeś bez mydła do d...i, uważaj bo zaliżesz komuś odbyt.Cha, cha... Nie rozumiem dlaczego generalnie nie lubi pan Turków? W każdej nacji znajdujemy łotrów, włazidupów i ludzi porządnych.Pański pogląd ociera się o jakąś formę rasizmu.Popiera pan segregację rasową? Fuj , nie ładnie. Może skrybo , napisze pan ciekawy komentarz, który zyska więcej plusów niż 64 zamiast zazdrościć innym ciekawych wpisów .Rzeczywiście, reprezentuje pan wysoki poziom pyszałkowatego matolstwa.
    *****

13.03.2018 14:37

Jeśli firma wygania mnie na odsiadki to 1 do1, czy 1do 1,5? I jak są liczone godziny nadliczbowe wypracowane w dni świąteczne.? Proszę o info.
    hmmm

24.04.2018 17:20

Ale Panowie bzdury piszecie!!. kolego 1234 czy inni średnio rozgarnięci weźcie do ręki Kodeks Pracy i poczytajce ze zrozumieniem. To nie jest trudne. Dowiedzcie się co to jest okres rozliczeniowy, równoważny czas pracy i nie zadawajcie głupich pytań. A jeśli czegoś nie zrozumiesz a chcesz być pewny zadzwoń do swojego koordynatora załóg wiertniczych.

24.04.2018 20:40

Może wkleisz nam tu interesujące nas zagadnienia z KP lub UZ

15.04.2018 10:33

Remont urzadzeń elektrycznych wg kier. Makoszczaka. Pewnego razu podczas postoju MASSa sita płuczki pojechały do warsztatu pilskiego celem remontu.Wróciły po ok.2 tyg. w stanie opłakanym, gorszym niż przed wyjazdem.Lużne mocowanie silników i nie podłączone zasilanie do nich, końcówki ucięte!Nawet linki uziemiające zdemontowano!Wiadomo- miedż.Tylko zdecydowano się na zewnętrzne malowanie sit.Niech na wiertni oczy się cieszą!

19.04.2018 20:18

Mocne.Uważaj bo podczas obgryzania kości dostaniesz szczękościsku.

19.04.2018 20:37

Cha, cha ...Bumbulator powinien uważać na siłę odrzutu swoich wiatrów, możesz zrobić dziurę w suficie.

18.04.2018 13:18

18.04.2018 15:16

Propozycja zarządu jest tak dziadowska że nawet związki jej nie przyjęły.
    Lh

29.03.2018 20:59

Mam takie pytanko jaką kwote otrzymaliscie na konto na święta ???
    otprawionnyj potin

11.04.2018 09:50

Na święta zwolnili i nic na konto oprócz odprawki. 6500
    student

20.03.2018 20:23

A jakbym dobrze pracował to zostane kierownikiem wiertni?
    para noja jest gogogoła

26.03.2018 10:21

2500 * 12 to 30 000. ALE... posiłki i hotel jak robisz i o ile robisz(?) to dodatkowo koło 12 000 to na PiT 42 000. Odlicz podatki zusy srusy i ... milion!!! HAHAHA
    graczlotto

11.04.2018 09:48

Większa szansa że trafisz 40 mln w euro poty niż milion w seksaloo
    I left my own will

31.03.2018 15:38

Witam i pozdrawiam Nafciarzy.Chciałem się dowiedzieć czy i jak funkcjonuje najwiekszy kierownik 150 kg z IQ
    I left my own will

09.04.2018 14:11

Witam Wszystkich Nafciarzy.Coś mi ostatnio urwało.Chciałem uzyskac info czy i jak funkcjonuje najwiekszy 150 kg z najmniejszym IQ
    Powrót Jedi

24.03.2018 08:03

Czy pani, której nazwisko kilka dni temu pojawiło się w systemie komputerowym, to ta sama osoba, która kilka lat temu w atmosferze skandalu została zwolniona z firmy ? Jeśli tak, to należałoby zadać pytanie, czy osoba niezrównoważona emocjonalnie, która swoje cele osiąga za pomocą intryg i manipulacji, może mieć dostęp do ważnych zasobów komputerowych firmy ?
    aaaa

26.03.2018 10:38

A co to za ciekawy skandal był bo w terenie nic nie słychać
    miau miau

06.04.2018 09:49

kici kici. ten miał i tamten miał. Ale kilku nie.
    Driller

17.03.2018 16:40

Cześć, opłaca się przyjść do was na mechanika wiertni? jeden mechanik na zmianie? jakieś szkolenia robią?
    Młody

28.03.2018 19:19

A jak się nie ma doświadczenia w mech. ale ma sie np. umiejetnosci tj spawanie, bądz np. C+E albo doświadczenie na mały wiertnicach w tym przy serwisie to jest szansa sie dostać na mechaniora?
    machannik

30.03.2018 10:02

Rozmowa kwalifikacyjna i spece powiedzą
    Lidl

14.03.2018 11:59

Lidl będzie płacił nowo przyjętym pracownikom 4000 zł brutto, co daje prawie 2900 netto. Poważna konkurencja.
    biedroŃ

20.03.2018 10:32

biedronka już płaci 2650 na zadupiaach + premia kwartalna 200 - 500 czasem (rzadko), a w większych miastach 3500 zasadnicza. Mają być podwyżki o 500!!!
    kasjer KA

28.03.2018 12:21

Biedronka w Warszawie już płaci 3500. Mają być podwyżki o 500 zł. obiecują że do jesieni najpóźniej

06.12.2017 16:26

jak tam panowie z działu płynów wiertniczych co nie chcecie kontraktów? będziecie je jeszcze chcieli ale już jest za późno! Witaj 2018!!!
    apud

06.12.2017 20:36

tyle wiem, że na górze ( górze zielonej) szykują się zmiany, a jak na górze to i na dole

17.03.2018 14:02

a nie mówiłem :(
    Zainteresowany

15.03.2018 19:40

Zbytniego entuzjazmu z pracy w firmie nie widzę. Czy warto starać się o pracę?
    Nowy

16.03.2018 11:26

Nie warto , jestem nowy i dopiero teraz widzę jaki to jest (usunięte przez administratora) !! Ciekawe kiedy wkoncu się ktoś za to weźmie i zrobi z tym porządek .(mam na myśli ludzi od kierownictwa w górę)
    ferson

08.01.2018 19:40

Zachęcam kolegów z terenu do pisania wniosków do Prezesa o podwyżkę dla siebie. Jeśli uważacie że mało zarabiacie to brać sprawy w swoje ręce i próbujcie. Nie narzekacie we własnym gronie na meetingach tylko działajcie.
    Sidetrack

08.03.2018 11:45

Sorry miało brzmieć " po masowym wypisaniu się ze związków zawodowych" bo i po co one są? Dyrekcji się nie postawią, bo są na ich łasce. Poza tym to masz sądy pracy, inspekcje pracy i powszechny wymiar sprawiedliwości. Związki zawodowe żyją jeszcze w epoce załatwiania ziemniaków

11.03.2018 12:12

Sygnały działań tych związków zawodzących były dużo wcześniej. W 10r. zwróciłem się do szefa pilskiego związku branżowego o pomoc.Otrzymałem odpowiedż: JA NIE POJDĘ Z TYM DO DYREKCJI PONIEWAŻ ONI MNIE NIE LUBIĄ.Tchórzliwy konformista i lawirant na stolcu związkowym.Lecz ktoś go wybrał do pełnienia tej funkcji.Na tej bazie tworzono póżniej Exalo. O czasy, o obyczaje
    Dołowy

10.03.2018 20:11

Odbieram pit z poczty a tu plac pila pl Staszica wykreślony z pieczątki to już firmy nawet nie stać na nową a tu ludzie oczekują podwyżki hehehe
    Marian

23.02.2018 17:52

Po co PGNiG kupuje urządzenia skoro w spółce córce ponad 70% rdzewieje na cmentarzyskach zwanych bazami coś kiedyś mówili o całkowitym odłączeniu czy temat powrócił
    heheszek

08.03.2018 11:49

sprzedadzą wszystko i otworzą swój oddział ;d

11.10.2017 21:01

Jeszcze raz o "zasluzonym" dla MASSa mechaniku Wrubelku - cwaniaku żadnym.Pewnego razu kompresor BOGE zaczął szwankować.Mechanik stwierdził, że przyczyną jest wadliwy czujnik termiczny na zbiorniku powietrza(ciekawe w jaki sposób do takiego wniosku) i należy go wymienić.Młodego elektryka na swojej zmianie tak stłamsił, że ten nie oponował.Kierowca wiertni Marek(pozdrawiam) z Wierzchowic pojechał na poszukiwania do Wrocławia w celu zakupu.W międzyczasie następnej zmiany mechanik dokonał naprawy sprężarki.Zakup nowego czujnika był bezcelowy, z pewnością był to najdroższy czujnik termistorowy w historii MASSa - jesli doliczyć do jego ceny kilometry przejechane autem służbowym +godziny pracy kierowcy.Oczywiście kierownictwo wiertni nie dostrzegło takiego drobnego potknięca.Być może dlatego, że mechanik jest pośrednikiem w rozliczeniach paliwowych.
    imadełko

06.03.2018 11:27

Wróbelek bąbelek bubelek? To nie gołota spec od butelek. Ten nic nie zepsuje gdy śpi i płyną powoli dni.

07.03.2018 20:55

Budzi się tylko z ochotą gdy Sulimeczka do swojego nissana go wzywa. I tłuszcz mu wtedy piękniej faluje niż podczas normalnej roboty.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.