Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

imigrant

17.10.2015 19:24

Rewelacyjne są uwagi gości, pewnie z piły, żeby nie pisać bzdur, bo i tak będziecie namierzeni. Czyżby prawda uwierała ?
    Kornat

17.10.2015 18:22

Czy wiadomo, dlaczego ta firma jest w takich kłopotach? Słyszałem, że jak istniały PNiG-i z osobna to wszystko działało, a teraz jak jest? Warto się starać o pracę w Exalo? Co myślicie, co będzie po wyborach, będzie więcej poszukiwań i firma się rozwinie?
    Rychu

17.10.2015 14:35

Może się narażę, ale powiem krótko - siedzibą spółki powinna być Warszawa, w skład zarządu powinien wchodzić prezes PGNiG. W końcu to w 100% kapitał PGNiG. Spółka powinna się nadal nazywać PGNiG Poszukiwania SA, mieć takie same prawa pracownicze jak w PGNiG, oddziały powinny być bardziej samorządne, a Dział Exportu może się roboczo przemianować na jakieś "Exalo", żeby Arabowi czy Hindusowi było łatwiej wymawiać.
    polka

17.10.2015 15:44

Witam serdecznie i popieram twoje poglądy na temat funkcjonowania tej firmy. Zdziwiona jestem że do tak oczywistych wniosków nie doszli Ci którym leży jej dobro ,, na sercu,,? Chyba ,że niestety mają to gdzieś.

17.10.2015 11:12

kocioł

17.10.2015 13:31

Nawet gdyby miał to i tak musi odpowiedzieć. Swoją drogą to ciekaw jestem jak uzasadni celowość lokalizacji firmy w Pile, no bo chyba nie ilością wierceń na północy albo dogodnym dojazdem. Chyba że wysoce wykwalifikowanymi "managerami" załatwiającymi wiele kontaktów zagranicznych.
    Zawisza milczy ws Exalo

17.10.2015 10:55

WITAM, PONIŻEJ TREŚĆ WYSTĄPIENIA PANI SENATOR ALICJI ZAJĄC DO PREZESA ZAWISZY Z DN. 29 SIERPNIA WS. PRZETARGÓW NA WIERCENIA I SERWISY - DOTĄD PGNIG NIE ODPOWIEDZIAŁ JAK SĄDZICIE - DLACZEGO? Szanowny Panie Prezesie, Z informacji uzyskanych w ub.r. wynikało, że wiele urządzeń wiertniczych i serwisowych spółki Exalo Drilling S.A. będącej w 100% własnością PGNiG SA, było niewykorzystanych, a załogi je obsługujące nie miały pracy. W tym samym czasie PGNiG ogłaszał wiele przetargów na prace wiertnicze i serwisowe, które – wg informacji docierających do mojego Biura, wygrywały firmy zewnętrzne. W zw. z powyższym bardzo proszę o udzielenie odpowiedzi: 1-ile przetargów na prace wiertnicze i serwisowe ogłosiło PGNiG w roku 2013, 2014 i w pierwszej połowie 2015? (dane proszę podać poszczególnymi latami); 2-ile z ww. przetargów wygrało Exalo, a ile firmy zewnętrzne? Ponadto proszę o podanie wykazu wszystkich firm zewnętrznych, które wygrały ww. przetargi wraz z zaznaczeniem ilości prac wiertniczych lub serwisowych wykonanych przez te firmy. Proszę także o ocenę Zarządu PGNiG dotyczącą celowości i zasadności zlokalizowania centrum zarządzającego i wykonawczo-realizacyjnego spółki Exalo w Pile. Jak to sprawdza się praktyce, czy jest to lokalizacja optymalna, a jeśli tak – to dlaczego? Alicja Zając
    Lolo

17.10.2015 07:05

I taka prawda ktoś jak by popracował w inej branży niż nafta to niepisali by głupot a to tak jest mamusia tatuś wyksztalca kupiom auto i robotę załatwia i potem cwaniaki
    xxx

16.10.2015 23:53

Kraków tez nie lepszy, a plotka goni plotkę, aż żygać sie chce. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Panowie.
    juruś

16.10.2015 21:30

Pyszałkowate osobniki z Piły, na wiertni powinien dać sobie radę maksymalnie 1 kierownik + 1 asystent / zmianę. Zgadza się? Ale przez wasze biurokratyczne procedury, podsuwane non stop zarządzenia prezesa, spłodzone przez przerośnięty aparat urzędniczy, w kancelariach jest czarno - kierownicy, asystenci, wiertnicy, magazynierzy, kierowcy. Zero samodzielności ! Co najbardziej szkodliwe, to odebraliście mądrzejszym od siebie prawo do podejmowania dobrych, logicznych i korzystnych decyzji. PP: Pilska Patologia.
    Lolo

16.10.2015 19:25

Ja jak bym był prezesem wyleczył bym was z pisania bredni co myślicie że was niemożna zlokalizować. To piszcie tę gupoty dalej.
    pikuś

22.10.2015 20:51

popieram twój pomysł zlokalizować i wypi....ić niech się to wreszcie skończy kto w tej firmie wreszcie pracuje? myślałem że w przemyśle naftowym pracują ludzie o silnej psychice, silni fizycznie a tu jedna wielka banda (usunięte przez administratora) debil na (usunięte przez administratora) jedzie i debilem pogania zgroza
    Kraków żyga

15.10.2015 22:33

Tak patrząc na Wasze posty 90 % to krakusy i Jaślaki, określenie ,,laptopy" funkcjonuje tylko i wyłącznie w Krakowie. I tak Panowievbo raczej większość żal dupy ściska że na postojowym jesteście. Zwolnijcie się inie zabierajcie kasy innym którzy w tym czasie czasie pracują. Powtarzam laptopy tylko w krakowie, nie wiem jak w jaśle. Tyle
    w jasle

16.10.2015 17:06

Pierwszy raz określenie "laptopy" pojawiło się i znane jest właśnie z tego forum panowie !!! Wierzymy, że tego nie ma, bo to jest nie do pomyślenia !

16.10.2015 19:51

O co chodzi z tym "laptopem" ? Bo nie ogarniam. Ciekawy jestem jak w Pile mówi się na przenośny komputer. Macie jakąś specjalną pilską nazwę na tego typu sprzęty?

14.10.2015 19:51

bony 900 zl na swieta i 60% barborki tak ustalili wstepnie
    ja

21.10.2015 21:52

Skąd wiadomo ze maja być bony i Barbórka. ?
    gfk

14.10.2015 10:42

Serwisant, "ooo" chyba właśnie miał na myśli, że serwisy robią, a płacone mają tak słabo jakby stali. I godziny im ktoś skasował?? Przecież to kryminał.
    exalo lalo

14.10.2015 16:49

Tak a co z ryczałtami w serwisach albo z dozorowym?? Inni moga mieć a w serwisach nic nie ma, ludzie z wiertni robią wielkie oczy ze niema dozorowego a tez się odpowiada za robote
    gfk

14.10.2015 10:31

rozumny to gosciu na pewno nie jestes
    rozumny

14.10.2015 09:23

widzę, że tu piszą otworowi i pomocnicy operatorów cementarek tudzież inna wysoka kadra placowa od mioteł i ścier. To forum to żenada i matołectwo.

14.10.2015 10:13

Forum i owszem jest żenujące , twoja jednak wypowiedź doskonale się w ogólny trend wpisuje. Zgodnie z regulaminem pracy w spółce jest zakaz dyskryminacji pracowników ( w tym również ze względu na zajmowane stanowiska ). Każdy ma takie samo prawo wylać żale w tym miejscu ...

14.10.2015 09:00

do hahaha i.............laptopy też mamy............na prąd,hahahahahahaha.

14.10.2015 08:52

o wózki to już inna sprawa ,te w eksploatacji są dość drogie bo serwis do nich jest prawie jak serwis landrowera,ale co tanie to gó..... warte.i co najważniejsze serwis jest tak mobilny że widziałem go kiedyś na wiertni 3-4 w tygodniu i za każdym razem coś z wózkiem robili a chyba nie dało się tego zrobić za jednym razem
    hahaha

14.10.2015 08:34

A wózki widłowe też już są na prąd :)

14.10.2015 07:55

do 8888 ale urzadzenia mamy elektryczne,piekne,nowe składaczki,ekologiczne,oszczedne,super sprawne ,doinwestowane bo czego nie było to sobie zabierzemy z rigów innych centrów lub z libuszy bo z rybitw w krakowie wszystko już wzielismy (nawet sprzęt kier).Kierownictwo tez mamy debeściarskie,najlepsze,wykształcone ( np.kl.....),wiercić możemy wszędzie i dla wszystkich ..........a czemu nie wiercimy dla wszystkich bo to jest masonerska zmowa przeciw NAM wszystkich innych za to że mamy główną siedzibę w pięknym,czystym,malowniczym,ustronnym,agroturystycznym rejonie wśród jezior i lasów. I wreszcie kolebka nafty wróciła do macierzy gdzie ......łukasiewicz w grobie leży

16.10.2015 19:57

Chłopaku Pilaku i co z tego że macie te swoje cudowne hybrydy skoro i tak pracujesz za 2-3tys zł w Polsce.Prawdziwa kasa jest na kontrakcie, ale tam jakoś nie ma tych waszych niby cudeniek wyciągniętych z krzaczorów.
    serwisant

13.10.2015 22:20

OOO nie rozumiem twojej wypowiedzi. W serwisach ludzie (usunięte przez administratora). prawie caly czas, nie ma prawie weekendu albo swieta gdzie by w domu siedzieli. Poucinali nawet do 30% wynagrodzenia, nie placa nagdodzin ( a wiekszosc ma po 100 i wiecej), nie maja zadnych premii stanowiskowych i jeszcze szwabia na dietach. Wiertnicy odwala swoje dwa tygodnie i maja wszystko w d... a jeszcze zgarna swoje stanowiskowe premie. Operatorzy w serwisach po 20 latach pracy maja mniej niz stolowi. Zaden z panow wiertnikow nie stanal by na agregacie bo by w pory nasral jak mialby zrobic cisnienie ponad 50 MPa. Wiec przestancie krytykowac serwisy. Jak na razie od poczatku Exalo to zyski wypacowywuja serwisy a premie i niezle pensje biora wiertnicy (a i tak polowa z was wiertni od pol roku nie widziala). Firma dawno by jebł.. gdyby nie zysk wypracowywany przez Serwisy. Jak panowie wiertnicy zaczniecie przynosic zyski to bedziecie mieli prawo do krytyki innych !!!!!

13.10.2015 21:49

wiem o co chodzi z kierowcami kazdy o tym dobrze wie,dlatego powinni to rozpierdolic,zaloga by na tym skorzystala najbardziej,liczy sie nasze dobro

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

13.10.2015 21:15

piszecie głupoty, jak byscie mieli tak wysoko rozwinięty pion energomechaniczny jak u nas ,i takich wspaniałych inż jak rz... i taki mały nie pamietam nazwiska to też przerobilibyście rigi na hybrydy tzn.elektryczne jak większosć u nas i nie byłoby ani pokus ani afer .spełnialibyście EURO 6 bez chipów jak wolkswagen,jeżdzilibyście lexusami hybrydami jak my w p....a tak to w jasle d.....a blada.

13.10.2015 20:38

nie panowie, pierwszy i najważniejszy asystent kierownika to dzienny rig mechanik a kierowca to wyrobnik i ewentualnie pierwszy do up......
    hmmmm

13.10.2015 20:33

Zwłaszcza w sprawach płynnych znaczy pilnych miało być :)
    Kemsi

13.10.2015 20:17

Bo kierowca to pierwszy asystent kierownika
    xxxxx

13.10.2015 20:17

Masz racje kto załatwi "ważne" sprawy :D

13.10.2015 20:09

do pilaka, nie udaj greka to ty nie wiesz po co jest auto dla kierownika to się dobrze przygladnij a nie leż pić kawę jak cię wyganiają, myslisz naiwny że to z dobrego serca ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

13.10.2015 20:00

kiedy sie wrescie wezma za kierowcow,biora wyplaty nic nie robia na wiertni,jest wynajeta firma przewozowa ktora wozi zaloge do roboty wiec kancelaria tez moze sie razem zabrac a nie kierowca wozi tylko kiera,smiech na sali,kase w bloto wyrzucaja

14.10.2015 05:35

Tylko na pilskich wiertniach sa jeszcze kierowcy i samochody na obsludze
    ooo

13.10.2015 16:52

tylko że w "serwisach" podobno płaci się ludziom w robocie tak jakby w domu siedzieli, słyszałem od gościa o oszustwach na godzinach, skreślaniu w sapie po kilkaset godzin pracy

13.10.2015 08:30

cisza medialna jak przed wybuchem wojny,chyba coś poważnego się kroi,a roboty jak nie było tak nie ma
    exalo

13.10.2015 13:26

Kolego jeśli chodzi o serwisy z Krosna to roboty mają tyle że praktycznie do domu nie zjeżdżają

12.10.2015 21:42

a co to się stało ??? dziś nie trolujecie ???
    imigrant

10.10.2015 21:04

Dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Pilskie "władze" rozjeżdżają się po świecie : pan prezes udaje się za granicę, dwie panie były cały tydzień w Krakowie, pani prezes ponoć będzie urzędować kilka dni w Krośnie, młody prezes większość czasu spędza w Krakowie. Albo stolica polskiej nafty się znudziła, albo dorabiamy delegacjami. A tak właściwie to ile pilskich urządzeń pracuje ? Podobno siedziba w Pile bo tam było najbliżej do epicentrum wierceń. Jaki ten los bywa przewrotny ...

10.10.2015 12:11

tu krótkoterminowi musza drżeć o swój byt,ci co maja umowy na stałe mogą spać spokojnie jak na razie,zobaczymy co nowa władza ustali i jaki bedzie byt tej firmy

10.10.2015 12:10

Brawo,no i jest pierwszy gryzący . Gratulacje dla pana WIERTNIKA . Wygrał pan prawo do wyrażania swojej opinii na tym popier......forum . No dalej orły ...kto następny. Pogryziecia mnie czy kogoś innego z Piły?
    wiertnik

10.10.2015 16:01

KTO zachowyjesz sie za to jak jakas wrona. Myslisz ze jak bedziesz kpil i szydzil to odwocisz uwage od prawdy jaka piszemy. To nie forum jest popierd... ale firma jaka stworzyli zarzadzajacy, a jak sie z nimi utozsamiasz to jestes tak samo popierd...ny.

10.10.2015 08:44

Słyszałem że mają rozliczyć tych co takie bzdury opowiadają. Jak byli byście coś wartni to nie obawialibyście sie o zwolnienia. Stać was tylko na robienie hałasu i nic poza tym. No dalej orły , który pierwszy się odgryzie..........no?
    wiertnik

10.10.2015 10:35

Te ktos co straszysz, nalezysz do tych wyzyskiwaczy???. Rzeniesz obronce czy boisz sie faktycznie dobioda sie wam do tylka.
    ppppp

09.10.2015 13:59

odsiew wygląda na to że się zaczął,te wszystkie karty oceny,naloty alko,podp....... się nawzajem to są właśnie oznaki odsiewu bez zwolnień grupowych, bez odpraw,tak to teraz jest a będzie jeszcze gorzej bo wiekszość żeby przetrwać i utrzymać robotę posunie się do o wiele większych świństw.Już kolega kolegę kabluje a jak będzie zobaczycie w niedługiej przyszłości,czasy zgrania i jedności już dawno minęły i została kaszana,każdy broni własnej d.....y.
    hmmm

09.10.2015 13:24

hmmmmm jaka poprawa stanu urządzenia????? taka ocena będzie podstawą do zwolnień ludzi bo to nie będzie wina starego sprzętu tylko ludzi którzy je obsługują. To o to chodzi
    gringo

09.10.2015 11:01

z poziomu niektórych wypowiedzi wynika, że z tej firmy mógłby być jeszcze niezły odsiew, ku pożytkowi ogólnemu, tymczasem pozwalniano ludzi Bogu ducha winnych
    JAA

09.10.2015 10:37

A to forum UOSU czy Exalo stary? Lepiej podwyżki załatwcie w exalo na poziom uosu !
    floorman

09.10.2015 09:11

Witam Panów, mam pytanie odnosnie UOS United oilfield jak sprawa wyglada czy cos beda wiercic zatrudniac ?? dziekuje za odpowiedz
    antypilak 2

09.10.2015 07:49

do antypilak masz całkowitą rację tylko dla fachowców z pily brak skali ocen(dolnej), u nich standardem jest walenie TD przez 48 h na maxa w celu uwolnienia zestawu aż klubu,sruby i inne części TD lecą na podłogę szybu bo tak zarządził święty i nieomylny I...zydor a efekt tego to tylko remont TD,standardem również jest odpuszczanie cementu po cementowaniu przez manifold,mógłbym tu wymieniac wiele przykładów których byłem osobiscie świadkiem ale szkoda słów ,dobrze że to się powoli kończy i ktoś po wyborach to rozpier.......yknie.Najwyższy czas tylko trochę za póżno.

09.10.2015 21:00

co tak skamlesz teraz wiesz jak to jest k
    antypilak

10.10.2015 00:25

Po za tym to widac jak na dloni ze kosztem glownie serwisow (bo to tylko one przynisza dochod) banda Rzewu..kiego, mlodego prezesunia i innych buduja "nowe zaplecze" wiertnikow z pily. Tylko zapomnieli o doborze kardy na te urzadzenia oraz inteligentniejszych sprzedawczykow ds wiercen. Jak na razie to wszystko lezy a ta czesc ktira pracuje nitorycznie jest rozpierniczana poprzez "fachowa" obsluge. Ciekawe co sie dzieje z tym calym zapleczem ktore w tajemniczych okolicznisciach znika z urzadzen ktore sa na postoju. Czyzby ktos budowal Hydronafte II?. Ciesze sie ze PIS i "ziobropodobni" rozlicza (oby) tych pseudo menagerow.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.