Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

tre

02.12.2015 14:20

Barbórka aż 300, minus podatek to aż ponad 200

02.12.2015 14:51

Dziad pod kościołem więcej zbierze przez jeden dzień, ha ha.....

02.12.2015 08:32

We wtorek o planowanych zmianach w składzie rady nadzorczej poinformowało także Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo - walne, na którym ma się dokonać zmiana, wyznaczono na 29 grudnia. Powód? "Konieczność wzmocnienia nadzoru właścicielskiego nad działalnością spółki" - czytamy w komunikacie giełdowym. Read more: http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,19275169,zaczela-sie-karuzela-kadrowa-w-panstwowych-spolkach-pkp-enea.html#ixzz3t98p7ocH
    Wieżowy

01.12.2015 20:21

No o barbórce nic nie wiadomo jeszcze , zobaczymy ile firma się szarpnie ......
    student

01.12.2015 20:06

ja załapałem sie dla UK wiercą europa zwłasza Rumunia
    Ble pozytywne

01.12.2015 19:54

Cieszmy się z tego co dają jak nie chcą dać więcej to bierzemy to co dali, a Barbórka do wypłaty czy osobno
    rrr

01.12.2015 19:15

To jak składka na związki to ponad 200 zł to faktycznie trzeba się wypisać bo mają nas gdzieś .namawiać na innych na wypisywanie całkiem je rozwiązać, !
    pip

01.12.2015 18:48

Z grudniową wypłatą ZZŚS wypłaci od 300-700 zł w zależności od progu w jakim się mieścicie wg,tabeli oraz 90-160 dla dzieci na Mikołaja.Barbórki ma być po 500 zł.ale to jeszcze nie potwierdzone.

01.12.2015 16:29

ja juz dawno o tym pisalem ze 300zl dadza na barbare i 150zl na swieta,bedzie - bedzie zabawa,bedzie sie dzialo ze hoho
    edawd

01.12.2015 10:57

Już dawno sie wypisałem :) teraz odchodze z Exalo do Biedronki lepsze warunki i o wiele lepszy socjal :)i codziennie z rodzina w domu :)Pozdrawiam i Wesołych Swiat
    biedak

01.12.2015 10:37

Już tu wcześniej było, które "zdradzieckie" związki się upierały przy procentowej wypłacie Barbórki, a które POWAŻNE chciały solidarnie po równo dla wszystkich. Tym związkowcom co chcieli procentowo wyszło, że oni osobiście mieliby nieco więcej przy procentowej wypłacie niż gdyby jedna kwota dla wszystkich. To są ch.. nie związkowcy - patrzą na swój prywatny interes, a nie na to aby pomóc najniżej zarabiającym. Hańba. Wypisujcie się ludzie !
    Gdzie te ZZ

01.12.2015 08:54

Biorąc pod uwagę żenujący stosunek ZZ, ich zaangażowanie, zerowy odzew oraz brak widocznej walki o nas. Można spróbować pokazać swój sprzeciw. ZZ siedząc w kieszeni pracodawcy nic nie robią, nie ma co liczyć na jakikolwiek strajk bo to musi wyjść od nich. Proponuję "oprotestować" Barbórkę centralną. Każda osoba posiadająca zaproszenia, a chcąca w jakikolwiek sposób zaprotestować nie powinna się na niej pojawić. Jak to mówią w kupie siła, bo sam nie wiem jak chce wam się iść podawać ręce, śmiać się i bawić z ludźmi którzy mają was gdzieś. Może taka małą forma protestu pokaże że ludzie jednak potrafią się zebrać i wyrazić swój sprzeciw, a bez terenu nie ma EXALO. W KUPIE SIŁA !!!
    Wieżowy

01.12.2015 01:48

Podobno po 3 stówy zależy kto w jakim progu się łapie po prostu kpina .......
    yyy

30.11.2015 22:50

4 dni do Barbórka a dalej nie wiadomo czy będzie jakaś kasa.?a na święta. ?napiszcie jak coś wiecie
    Do student

30.11.2015 22:37

Gdzie z ciekawosci sie zalapales? Nie musisz zdradzac konkretow, ale chociaz kraj - UK, NL, NOR?
    student

30.11.2015 20:54

No własnie jest killka firm naftowych min UOS ,PETROBALTIC ,G-DRILLING I OCZYWISCIE EXALO jestem po AGH i gdzie dzwonie nie ma przyjeć obłed wysłałem do firmy zagranicznej i mam czekać szanse są przynajmniej powiedzieli że na stół moga mnie wziąś szykuje papiery i od stycznia lecą i to rozumiem ,żeby nasze Polskie firmy nam tego nie zapewniły

30.11.2015 20:50

Witam,za moich czasów to było tak kończyło się AGH leciało się z papierami do Nafty miesiac dwa odzywali się bo było takie zapotrzebowanie na pracowników i jechało się na urządzenie na stół przechodziło się działy i człowiek nabywał doświadczenie że nikt go nie zaskoczył rok dwa jechało się na kontrakt pozniej asystent i tak dalej i człowiek robił karierie a gdzie młodzi teraz mają to zrobić konczy szkołe naftowa i idze do marketu i czeka czeka i co dalej prosze o komentarz
    tre

29.11.2015 22:41

Szkoda każdego centrum, bez spółki każde żyli swoim życiem, po połączeniu okazało się że będzie to ciężkie zycie, tylko że gdyby nie połączyli to wtedy każde z osobna mogli by klepac biede a tak klepiemy ją razem. Cieszy się z tego co mamy, część pracodowacow na święta nie daje ani grosza, ją jeszcze nie dostałem wyrównania z Wielkanocy to może i świąteczne dadzą na przyszła jesień
    wielokropek

29.11.2015 21:05

Jeden z wpisów sugerował, żeby się nie kłócić, bo przecież jesteśmy w jednej firmie. Dobre sobie - piła zabrała cały majątek z Krakowa, Zielona Góra serwisy, połowa najlepszej kadry z Krakowa pracuje dla innych, maksymalnie próbuje się ograniczać wynagrodzenia dla pracowników za granicą - a w Krakowie mają się cieszyć, że w ogóle mogą oddychać.
    ja

30.11.2015 15:47

W sumie masz rację bo do kur.. nędzy powinno po połaczeniu być ,,jeden za wszystkich wszyscy za jednego,,.Żadnych podziałów w tym płacowych . Nie może tak być że niby jedna firma ,,Exalo...,, a ludzie za pracę na jednym stanowisku otrzymują różne wynagrodzenie! toż to zwykła dyskryminacja w biały dzień.
    xxxx

29.11.2015 16:03

wszyscy wiemy że Kraków jest WIELKI...................

28.11.2015 15:58

l

28.11.2015 22:13

Co sugerujesz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

ciekawy

27.11.2015 14:16

Koledzy z Exalo, mam do Was jedno pytanie. Ile Wam jeszcze musza zabrac z wyplaty, zebyscie olali te nedzna firemke?
    369...

27.11.2015 21:02

Wnioskuję z w wpisu że kolega " ciekawy " już w tej "nędznej firemce " nie pracuje, jeżeli tak to pozostaje tylko pogratulować trafnej decyzji.Może kolega poda jakieś namiary na lepiej płacących i nic nie zabierających.
    ciekawy

27.11.2015 21:59

Schlumberger NL zatrudnia, dobrze placa i nic nie zabieraja.

27.11.2015 12:56

A niechaj zabiorą wszystko i tak tym nie zrekompensują swojej nieudolności i rozdmuchanej księgowości.Ich koniec i tak jest bliski a coraz głośniej się mówi ze centrum bedzie nie nie w Pile tylko w Krakowie ( tylko nie na Lubicza)W każdym razie trudno im bedzie teraz o nową prace a z odpraw będą musieli zapłacić podatek 70 procent.H... im w d...pe
    ktoś

27.11.2015 04:41

Do Pakistanu nie idzie żadne urządzenie. Chcą ludzią zabrać pół pieniędzy i poprostu się zabespieczają. Ot i cały temat. (usunięte przez administratora)
    dddd

26.11.2015 22:06

Do Pakistanu mechanicy elektrycy dilerzy i kierownik podobno ir i 1200 ma iść a wiecie coś o bokach i barborce
    debiutant

26.11.2015 21:02

Szukają teraz chętnych do pracy na kontrakcie w Pakistanie ,czy ktoś wie coś więcej na ten temat, jakie urządzenie, kiedy itd.itp. ???. Piszcie więcej o tym co się dzieje w firmie, bo że jest gorzej to widać . I proponuję mniej wzajemnego obrzucania się błotem !!! P.S. przed Exalo w moim Centrum żyło się lepiej, a teraz ledwie starcza na rachunki. JAK ŻYĆ PANIE PREZESIE ??????????????????????
    cxczxc

26.11.2015 16:23

Czego tą wiadomość kasują ? Czytałem bodajże wczoraj
    goj

26.11.2015 19:45

Kasują, ponieważ Dzieci Izraela są wszędzie !
    xx

26.11.2015 16:20

i tylko jeden naród – jeżeli uważasz, że żydostwo jest wyłączną i jedynie prawdziwą religijną i polityczną prawdą – jeśli jesteś o tym przekonany, to jesteś żydem wszechświatowym, a zatem przyjdź i daj posłuch naszemu apelowi i daj na niego swoją zgodę”. „Nasza sprawa jest wielka i święta, a sukces jest gwarantowany„. „Katolicyzm, nasz odwieczny wróg, leży w prochu, śmiertelnie ranny w głowę. Sieć, jaką żydostwo zarzuca na całą kulę ziemską powiększa się i rozprzestrzenia z każdym dniem„. „Czas jest blisko, gdy Jerozolima stanie się domem modlitwy dla wszystkich narodów i ludów, a sztandar jedynego żydowskiego bóstwa zostanie rozwinięty i wywieszony na najbardziej odległych lądach„. „Wykorzystajmy każdą nadarzającą się okazję i wszystkie okoliczności. Nasza potęga jest ogromna –nauczycie się stosować tę potęgę dla naszej sprawy”. „Czego się obawiasz?„ „Niedługo nadejdzie dzień, gdy wszystkie bogactwa i skarby ziemi staną się własnością Dzieci Izraela„.
    dnwdnsoibu

26.11.2015 13:46

bójciesie bo ponoc zatrudnili fachowca co ma rozszyfrowac skąd pisane sa niektore wiadomosci na tym forum
    hkjhkl

26.11.2015 09:46

cos wiadomo o barborce i na swieta czy cos dadza?
    Do zdzokowany

25.11.2015 17:00

Głupoty wypisujesz ! Zajmij sie lepiej praca.
    Zeto

25.11.2015 13:21

No jak z plakatu to moze byc :-)

25.11.2015 08:06

Twoja wypowiedź szanowny kolego "trąca" nieco prowokacją ... Ciekawe gdzie w 2005 roku pracowałeś jako HSE ... Poza tym pracując 10 lat w serwisach powiniwneś wiedzieć, że Exalo nie posiada w wachlarzu swoich usług Geofizyki. Czy wskazywanie wyższości poziomu odpowiedzialności kierownika wiertni nad pracą w serwisie ma wywołać kolejną falę komentarzy i bezsensownych sporów na linii wiertnie/serwisy? W jakim celu? Są to 2 zupełnie różne specyfiki i porównywanie ich na jakiekolwiek płaszczyźnie mija się z celem. Doceniam zarówno pracę i zaangażowanie pracowników serwisów jak i "wiertników" (nie tylko kierowników, ale wszystkich od otworowego do wiertacza), niech każdy po prostu robi swoje....
    Zszokowany

24.11.2015 21:50

Poświęciłem dzien i przeczytałem odmdeski do deski. Jestem w szoku jak mozna na siebie tak jadem pluć Kraków na Pile, Piła na Kraków. Przeciez to jedna firma i powinnismy byc zgodni i trzymać sie razem, bo w nas jest siła. Jak mozna tak sie obrzucać błotem i nienawiścią. Z drugiej strony ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć, dyrektor w Krakowie siedzi bo ma tu kochankę, w Pile nie lepiej pani dyrektor nakolanniki powinna dostać, poza tym romanse i w Pile są. Niezłą telenowele mozna byłoby wyprodukować, oparta na faktach autentycznych, tylko pewno nie jeden rozwód mógłby być. Z jednej strony narzekacie na Prezesa, z drugiej związki chca go bronić. ehhh mozna sie uśmiać :)
    plakat

24.11.2015 21:45

A jak wam się podoba chłopiec z plakatu - patrz kalendarz Exalo. Brawa dla tego który był inicjatorem tego pomysłu. ŻENADA. Ktoś zrobił temu człowiekowi niedzwiedzią przysługę. Marność nad marnościami.

25.11.2015 05:08

No żenada, zgadzam się.
    IRWIN

24.11.2015 20:40

do tego co pisze ABC - dokładnie nie oddali tylko ZABRALI słyszałem na wiertni że Wołomin w końcu też wykończyli i wessali pod swoją banderę i to że chłopaki solidarnie wszyscy się zwalniają chcieli to mają serwis hehehehe ktoś tu czegoś nie przewidział

24.11.2015 12:50

Dymisji prezesa spółki oraz zmiany strategii firmy będą się domagać pracownicy PGNIG, którzy o godzinie 14. będą protestować przed główną siedzibą firmy w Warszawie. Spór zbiorowy między zarządem a pracownikami trwa od 18 maja.
    pip

23.11.2015 21:09

Podobno Kraków oddał ostatni serwis pod skrzydła Zielonej Góry.
    ABC

23.11.2015 21:25

Kraków nie oddał, tylko zabrali !!! Niestety
    ML

24.11.2015 03:07

Biorąc pod uwagę źe serwis ten miał roboty tylko na południu i nieliczne na Bałtyku - drastycznie wzrosną koszty dojazdu na robotę. Decyzja raczej z gatunku politycznych jak za czasów HD.
    ja

23.11.2015 20:17

Lepiej napiszcie ile bonów i Barbórka będzie. ?

23.11.2015 16:40

zzz

23.11.2015 16:50

To prawda, mówią ze niedaleko pada jabłko od jabłoni, ale w tym przypadku młody jest o wiele sympatyczniejszy niż stary. Dobrze, ze młody sie w niego nie wdał.
    xxxx

23.11.2015 16:17

Kto chętny do pracy w Pakistanie? Nowe kontrakty sie szykują, czyli dyrektorstwo w Krakowie jednak działa....

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.