Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

Marta

03.03.2016 16:54

Nieprawda. 8 osób pracuje w Exalo Piła w transporcie.
    lukrecj

03.03.2016 16:58

To chyba do czasu niestety :(
    Marcin

08.03.2016 13:11

Transport piła to prywaciarze?

03.03.2016 16:37

Przecież transport w Pile to nie byłą cześć Exalo tylko spółka na własny rachunek działająca. Ich sprawa gdzie się właściciel zdecyduje przenieść bazę ...
    wer

03.03.2016 16:36

Faktycznie koledzy co do Jasła i Piły sprawa jest podobno jasna-likwidacja (w przypadku Piły części), Kraków to jakaś bzdura
    wesolek

03.03.2016 16:29

nie, Krakowa nie! Jasło tak-likwidacja całkowita już pewne! przykro mi ale to prawda, Jasła niestety nie będzie już z EXALO, Piła zmieciona do maxa ale nie zlikwidowana, Krosno rośnie w siłę, w Zielonej porządki po nowemu. Każdemu się dostanie, nie ma zlituj. Najgorzej Ci co na przestojach itp., umowy czas określony i Jasło oraz przerost formy nad treścią - część Piły. Pewnie i niektórym niesłusznie się tez oberwie ale ciężko odszukać szpilki w stogu siana. Jak widać duża część dyrektorów może sobie powiedzieć -PAPA, skupić ogon, co innym może być na rękę za te miesiące upodlania, teraz niech widzą jak to jest :). Pozniej czas na kierowników itp
    p

03.03.2016 16:22

Wiadomo kiedy wszyscy z Jasła i Krakowa dostaną wypowiedzenia?
    z

03.03.2016 16:16

Serio likwidacja Jasła i Krakowa?

03.03.2016 16:21

taki jest plan. likwidacja transportu w Pile, potem Cały Kraków i Jasło. W Pile już transport wie o tym że są likwidowani. tyle wiem. przykro.
    paw

03.03.2016 16:27

Nie wierzcie. W Krakowie szykują się wiercenia i z tego co mi wiadomo ma ruszyć wszystko.
    bajki ktoś pisze

03.03.2016 16:16

Jaki transport w Pile? Od dziesięciu lat jest sprywatyzowany jako NaftaTrans. Dział logistyki transportu to kilka osób organizujących wynajem transportu.Piła nie posiada transportu poza samochodami osobowymi. Tych nie przeniosą nigdzie bo jeżdżą w poszczególnych działach.
    kosmonauta

03.03.2016 16:14

o marsjanach ?
    Info

03.03.2016 16:11

To akurat dopisał sobie ktoś inny
    poinformowany

03.03.2016 15:43

A na ziemi wylądują Marsjanie....

03.03.2016 15:32

cd.Siedziba spółki będzie poza Piłą.

03.03.2016 16:13

O siedzibie poza Piła dopisał ktoś inny.

03.03.2016 16:50

to też nie ja ale moje info odnośnie siedziby to Warszawa, co do reszty wypowiedzi pozostałych każdy ma trochę racji odnośnie zwolnień i likwidacji, i wiem jeszcze że szykuję się ostra lustracja ZG.

03.03.2016 14:37

cd.Kraków i Jasło w całości będzie zlikwidowane.

03.03.2016 14:29

Sprawdzone info. Likwidacja transportu w Pile. Przenoszą się do Zielonej
    Waldi

05.03.2016 00:21

100% prawda dziś cały DT dostał wypowiedzenia
    Sprawiedliwość dziejowa

05.03.2016 07:41

I teraz już chyba Wam nie do śmiechu ludzie z Piły? Na własnej skórze odczujecie tragizm sytuacji jaki miał miejsce prze ostatnie lata w południowych centrach i przy Waszym wielkim entuzjazmie. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.

03.03.2016 10:53

Ze strony pgnig Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług wiertniczych dla projektów geologicznych w ramach funkcjonującego u Zamawiającego systemu Daily Rate: 1 Przemyśl 283 Luty/Marzec 2016 2 Draganowa 4K Luty/Marzec 2016 3 Tyczyn 2K Luty/Marzec 2016 4 Przemyśl 286 Luty/Marzec 2016 5 Niebieszczany 1 Luty/Marzec 2016 6 Grotów 4k mar-16 7 Grotów 12k mar-16 8 Pisarowice 1 mar-16 9 Rekonstrukcja Siedleczka 8 mar-16 10 Struga 1 mar-16 11 Rekonstrukcja Barnówko 21k, 22k mar-16 12 Rokietnica 5H mar-16 13 Przeworsk 23 mar-16 14 Sędziszów 37 mar-16 15 Gnojnica 2K mar-16.
    mal

04.03.2016 09:11

Zgadzam się z tym co napisałeś w 100%,lecz jeżeli się ma 50 na karku to się raczej nie ma wiele możliwości,i w związku z tym chodziło mi o wiadomości z naszego podwórka.
    mikello

25.03.2016 10:35

Hej, Gdzie ruszają w Kazachstanie? pozdrawiam
    Big

03.03.2016 10:49

Nie przedłużają umów siedem dni przed końcem dzwoni pani i informuje, że pracodawca nie chce przedłuzuć umowu. Ja niepracuje od 29.02

03.03.2016 10:31

Jak masz chłopie umowę na czas określony to na 100% jesteś na wylocie i tak samo jak miałeś dużo przestoju w roku poprzednim (wiadome to nie jest twoja wina ale liczą się liczby) reszta sama zrezygnuje bo dostaną przeniesienia np Serwisy do Krosna i sprawa załatwiona.
    południowiec

03.03.2016 10:28

A przy okazji ( piję do Pilaków, którzy coś tu pisali o tym, że utrzymują "zadłużony" Kraków ) tak się zrobiło, że na eksporcie pracuje dwa razy więcej urządzeń niż w kraju. Wiercenia krajowe spadły być może zatem na ostatnie miejsce w rankingu przychodów z usług... Idąc pilskim tokiem myślenia, to teraz chyba Kraków utrzymuje Piłę? ;-)
    niepewny

03.03.2016 09:54

A już myśleliśmy, że bedzie jakiś spokój i stabilizacja, a tu proszę, nie wiadomo czego się spodziewać.. Najgorsza taka niepewność jutra. Ni wiadomo czy bedą zwalniać, kogo, kiedy..

03.03.2016 09:49

Bardzo proszę piszcie czy to prawda, że dają wypowiedzenia wszystkim co mają umowę na czas określony??? Bardzo proszę o jakies informację jesli ktoś coś wie. Sam mam umowe na czas okreslony i zaczynam się obawiac.

03.03.2016 14:26

Niestety prawda z mojej załogi wszyscy którzy mieli na czas określony dostali wypowiedzenie. Mnie przedłużyli w grudniu a w marcu wypowiedzonko!!!
    poinformowany

03.03.2016 09:47

Nie ma KRZ (Kierownik Ruchu) i wielu innych bo to dopiero PROJEKT. Ludzie nie wypisujcie glupot bo inni czytający, którzy nie mają innego żródła informacji wierzą w to co tu wypisujecie. Zmiany będą i to ogromne, ale nie wymyslajcie ich sami i nie wypisujcie bzdur!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

Hmmm

03.03.2016 09:22

Katolickie Radio Zamość?
    Smiechu

02.03.2016 19:29

Ale się komuś z Zielonej mój wcześniejszy wpis o zarobkach "SPECJALISTÓW" nie spodobał skoro była taka szybka reakcja i post usunięty ...prawda w oczy kole
    dla dobra Exalo

02.03.2016 18:49

W poniedzialek bedzie sie dzialo w PGNIG - zobaczycie :)!!!!!!!!!.

02.03.2016 18:33

Nowy partyjny zarząd a nadal a nawet więcej zwolnień toż to nie do pomyśleia a tak pięknie miało być po wyborach.....

02.03.2016 18:29

To jest schemat??????. Ktos sobie robi z nas chyba chece. To najprawdopodobniej wrzutka przed spotkaniem w PGNiG, dla uspokojenia gawiedzi w Exalo.

02.03.2016 18:07

Witam i zarazem żegnam wszystkich Exalowców bo właśnie wypowiedzieli mi niedawno przedłużoną umowę od 19.03 jestem wy...bany z firmy ktoś wcześniej miał rację prezęcik na Święta! Wszyscy co mają umowy na czas określony mogą pomału się żegnać z załogą. Nowy zarząd działa!!!!!
    xxxx

02.03.2016 21:34

jak starszy to czemu jeszcze asystent, a jak miałes umowe na czas określony tzn.że zapewne nie pracujesz dłużej niż 5 lat,starszy i pracujący 5 lat to mi wygląda na gościa z iri 1200 przyjętego po znajomości, no to chłopie nie bądż zdziwiony ,ok.40 lat i jeszcze asystent nie świadczy to o tobie dobrze

03.03.2016 14:34

Nie każdy musiał zaczynać karierę od Exalo PALANCIE!!! A jak nie znasz prawdy to nie wypisuj głupot!!!
    ??

02.03.2016 17:47

BHP jest działem ruchowym - dlaczego trafiło pod skrzydła Pani Szkudlarz do kategroii "Wpsarcie Zarządzania" ...
    ?

02.03.2016 17:43

Pion Dyrektora Rzewuskiego wycięty w pień ? Gdzie KRZ ? Co to jest "Oddział Piła" pod hasłem Nadzór Korporacyjny ?
    maz

03.03.2016 09:15

co to jest KRZ?

02.03.2016 16:55

i jest nowy schemacik, i jak tam wasze zdanie? :)
    Jasło

02.03.2016 15:21

jak nie możesz zwalczyć konkurencji weź ją do siebie! ot motto, co z Jasłem?

02.03.2016 13:58

A co myslicie o tym ,że na głównego dyrektora sprzedaży wrócił Krzysztof B.... z Zielonej Góry??
    jeszcze zatrudniony 34 lata pracy

02.03.2016 09:01

Dzieją się ludzkie dramaty, bardzo dobrzy pracownicy dostają wypowiedzenia umów czasowych. Nastroje strachu i niepewności... A tutaj w najlepsze obrzucanie łajno, lanie gnoju i opowiadanie bajek z tysiąca i jednej nocy. Mamy nowy zarząd, jedynie słusznego (bo z Krakowa) dyrektora do spraw wierceń - DOBRA ZMIANA? I co? Jest gorzej niż było, o robocie na rigi ani słychu ani widu, za byle co nagany z wpisaniem do akt i wypowiedzenia. Wizje redukcji parku urządzeń do poziomu połowy stanu jednej spółki sprzed połączenia czyli co? Róbta dzieci i zajmujta się polityką historyczno patriotyczną (jak podają w majlach z PGNiG) Mistrz Ignacy Łukasiewicz wraz z Tytusem Trzecieskim i Karolem Klobassą Zręckim w grobach się przewracają. Zbudowali w dziewiętnastym wieku branżę z niczego, w kilka lat to była potęga. Teraz w kilka lat wszystko zniszczone. I to nie jakaś mityczna Piła jest winna, likwidatorzy są z wszelkich stron. Debilom pokazano co mają nienawidzić i nadają na symboliczną Piłę, wygodne to, bo nikt naprawdę winnych nie pokazuje. Trwa rozwalanie polskiego przemysłu przez konkretnych ludzi. Chodzą plotki, że niebawem zarząd sprzeda biurowiec w Krakowie na Lubiczu prokuraturze a zakupi część biurowca geoffizyki Kraków i tam będzie zarząd. Będzie wtedy nadawanie na krakusów jako wszystkiemu winnych. Owce pobekują i dają się strzyc a pastuchy robią swoje. Że idzie to co jest było jasne już na barbórce w Krakowie jak zaprosili wyjątkowego inteligenta czyli senatora Koguta... Od jego wystąpienia na temat In-vitro większych bredni nie słyszalem, na barbórce zaszalał podobnie. Dobra zmiana :-)Wszystkim życzę przetrwania i lepszych czasów... lepszych, bo te naprawdę dobre już były i nie wrócą.
    Andrzejek

01.03.2016 20:42

ile na swieta dadza,bo bida az piszczy
    reset

01.03.2016 16:46

Właśnie jestem zadowolony, że exalo nie chciało przedłużyć mi umowy :) ze stawki 2800, dostałem właśnie 6700 brutto + zwrot dojazdu. Praca 8h i do domu. I po 3m-cach umowa bezterminowa. Idzie?, idzie! Niech się wielkie exalo wali na ryj! Inni pracodawcy doceniają. Mimo ze lubiłem ta prace i trochę zal, trochę szkoda bo fajni ludzie. Powodzenia miłośnikom EXALO!
    laik

01.03.2016 16:54

To gdzie masz taką pracę w Polsce i na miejscu blisko domu bo w naszym zawodzie to raczej nie...
    zoro

01.03.2016 17:35

Pewnie w Olimpie w Budziwoju tylko szkoda ,że stracił parasol ochronny CBSP:)
    mech

01.03.2016 16:37

Chłopie na wiertni trzeba generować koszty... za takie zarobki to chociaż na stacje nie musisz jezdzic. Tak! Wszyscy wiedzą ze na wiertni każdy kto jest autem wyjezdza o pelnym baku. A Ty powiedz ze nie bierzesz...
    z szybu

01.03.2016 20:17

te mechanik chyba ci się pomyliła pełna baka z beką,wy to zapewne byście robili za tysiąc brutto albo i za darmo ,,zajebiste generowanie kosztów" a wy do pi w biurach też nie mieliście zle jak mieliście łeb na karku dopiero jak wszystko capneli pod siebie pi....to się urwało w poszczególnych centrach ,magazynach i bazach i stąd też ten wielki lament coooooooomoże nie ,chcecie może o tym pogadać,dostałem kiedyś laptopa z piły i dowód OT jego wartość księgowa była taka że normalnie kupiłbym w sklepie dwa no ale on przejechał pół polski na południe to i jego wartość wzrosła znacznie,koszty zarządzania czy marża to była ??

01.03.2016 21:04

czym jest jeden laptop w oceanie "bek"
    pi

01.03.2016 16:30

A czy ludzie w terenie też przypadkiem nie myślą tylko o sobie "sztucznie generując" koszty eksploatacji urządzenia narażając na większe straty firmę?????
    xyz

29.02.2016 21:09

A w ogóle było jakieś spotkanie? Tez pewnie jakaś plotka
    endi

01.03.2016 08:56

Masz rację, prezesi powinni się przyglądnąć stawkom ludzi w biurach, bo niektórzy mają pensje niebotycznie wysokie w porównaniu do ludzi z terenu, a nie są one uzależnione od rodzaju wykonywanej pracy ale od układów ...
    to ja

01.03.2016 13:46

Tak, masz rację, dla takiej rozbudowanej firmie i zwłaszcza o takiej specyfice, nie widzę specjalnie możliwości przetrwania. Ale dopóki tacy ludzie jak p.Dy.ko,, którzy pochodzą z Podkarpacia ,tu był ich dom , stąd się wywodzili, będą kosztem swoich profitów, zysków i Bóg wie jeszcze czego, niszczyć swoje korzenie , prawdziwą kolebkę polskiej nafty ,to pomyśl sam- jaki to ma sens? Wielu takich dorobkiewiczów pozostało w tej firmie zarówno na wyższych stanowiskach i tych niższych. I dzięki nim nic się nie zmieni, bo zawsze będą działać na swoją korzyść a nie nafty. Przecież to co się dzieje teraz w exalo to tylko walka o stołki, kasę itp. A panowie związkowcy patrzą na to z góry i nie mogą zdecydować się na realną walkę, bo może to przecież uderzyć w nich samych. I to by było na tyle....
    Taka sytuacja

29.02.2016 19:40

Czy ktoś poinformowany mógłby napisać czy z tego piątkowego spotkania coś wynika? Jaką wizję ma Zarząd? Itp.

29.02.2016 19:01

To prawda.
    J-23

29.02.2016 18:55

Ciekawe czy zaczną się teraz gorączkowe poszukiwania znajomości ,bo wiadomo przecież że część pracowników ma pracę dzięki znajomościom "tam na górze"lub w związkach. No cóż, czas pokaże

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.