Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

200pln

07.03.2016 20:39

Pani Beacie z okazji dnia kobiet życzę więcej emalii do wysyłania z działu socjalnego pana Krupy bo on nie umie:)
    krk exalo

07.03.2016 16:34

Żeby ukrócić niepoważną dyskusję, zwłaszcza panów z Piły, na temat nierobów z Krakowa itd... proponuję przez kolejne miesiące wypłacać wynagrodzenie tylko w tych centrach, które zarabiają, wiercą i potrafią zarobić nie tylko na własne utrzymanie......Pozdrawiam serdecznie

07.03.2016 19:20

Proszę Pana, szanowny panie Krakusie, żeby takie mieć pomysły jak Pan to trzeba najpierw sobie kupić urządzenie i samodzielnie może pan sobie decydować - komu płacić pensje. Jak Pan będzie miał Pan swoje urządzenie wówczas bedzie Pan musiał zadbać o pozyskanie Zamówień, będzie Pan miał przychody, koszty itd. No i w razie jakichkolwiek kłopocików będzie Pan musiał spłacać długi. Bedzie troszkę inaczej niż było do tej pory, że KRK wykazywał przychody ale o niepłaconych podatkach nic nie wspominali i nie wspominają - a później wszyscy musieli spłacać Wasze brudy. Jak Panu coś nie pasuje to może Pan odejść z Exalo zamiast "fisiować".
    X

07.03.2016 20:39

Żygać się chcę, jak się czyta pilaki o ciągłym waszym wypominaniu o "pseudo długach"...w tyłkach się pali bo już nie jesteście najmocniejsi i najsilniejsi. Proponuję uciągnąć wszelaką dyskusje bo i tak zrobią z nami co chca....i ani Piła ani Kraków nie bedzie dyktował warunków.
    dr gt

07.03.2016 10:28

No to dzisiaj WIELKIE SPRZĄTANIE (spotkanie)w Krakowie!!!
    niedoinformowany

07.03.2016 13:09

czego ma dotyczyć jakie tematy będą poruszane ,chyba nie podwyżek
    WW

06.03.2016 19:51

każdy z nas robi to co nam każą ... pytanie tylko jak się to robi.
    Qba

06.03.2016 19:13

Cześć wszystkim. Macie może jakieś info czy dadzą nam coś na Święta w tym miesiącu?
    optymista

06.03.2016 22:51

Na święta najpewniej każdy dostanie wypowiedzenie umowy. Innych prezentów bym się nie spodziewał.
    kozak

07.03.2016 14:54

od 200 do 600 brutto na święta panie optymista
    biurowy

06.03.2016 18:08

hmmm a jak na wiertni po godzinie pracy idziecie spać do "bud" to też chyba wam powinno się nie liczyć to do czasu pracy????
    MM

06.03.2016 16:23

A ja poznałem Panią Beatę osobiście i jest to przesympatyczna, a do tego merytoryczna osoba. Robi co jej zarząd każe i to nikogo nie powinno dziwić, taka praca. Poza tym kto uczciwie pracuje na tym wrażenia żadne kontrole nie robią. Pozdro exalowi pieniacze i ci uczciwie pracujący :)
    jestem ponad to

06.03.2016 12:01

SZANOWNA BANDO FRUSTRATÓW I LUDZI WĄTPLIWEJ KULTURY! Życzę Wam, byście kiedyś mieli życie poza pracą, ciekawe życie oraz byście kiedyś przestali czerpać radość z niepowodzeń innych, w miejsce zadowolenia z własnych osiągnięć, z własnego szczęśliwego życia.

06.03.2016 14:20

Masz rację, życie bez EXALO jest o wiele piękniejsze !!!!
    :-)

06.03.2016 11:29

Hahah Stachu... cały problem w tym, że i Piła i Kraków są częściami podmiotu zwanego Exalo. Niszczenie jak to nazwałeś "konkurencji" będącej częścią Exalo to działanie na szkodę spółki Exalo, za to są paragrafy w kodeksie karnym. Przyznajesz zatem, że na karę pozbawienia wolności ktoś z Piły zasługuje ?
    Stachu

06.03.2016 16:00

Kolego przyznaje. Jeśli według ciebie wręczenie ludziom z Wołomina ""propozycji" pracy w innym centrum ze względu na sprzedaż terenu tam zajmowanego, a teraz wynajęcie tego terenu innym firmom nie jest działaniem mającym na celu pozbycia się ludzi i na szkodę firmy to się nie rozumiemy. A teraz się biorą za nasze centra.
    abc

06.03.2016 10:20

Na nic kontrola czasu pracy w biurach. Oni tam niewiele robią i cóż z tego czy siedzą za biurkami 7 czy osiem godzin dziennie, ważne są efekty pracy a nie drzemka, picie kawy , internet i plotkowanie.
    Kr

06.03.2016 10:20

O jakich długach Krakowa cwaniaku pilski piszesz. Kłamstwa wasze są niepojete. Konkrety a nie oszczerstwa. Może wspomniemy o waszych TOP specjalistach wysłanych do Pakistanu - ile kasy i prestiżu nas (Exalo) to kosztowało. Do tej pory nadszarpnięty wizerunek. A ten cały Wasz warsztat. Trzeba wiedzieć że dzięki KZ i Pak firma jeszcze teraz dycha. Pytanie ?- ile wiertni pilskich pracowało od początku 2016 .Co się tyczy bramek to przyznaje Ci rację odnośnie tolerancji - 15 minut przed 7.00 i 15 min po 15. .....Za kilka dni w KR zjazd zarzadu, będzie pewnie także Pani Beata może została by na tydzień u Nas.Wówczas mogła by posprawdzać Nas. Postała by przed bramkami przed praca i po pracy i zobaczyła jak jest naprawdę a nie pisać jakieś paszkwile .
    Xxxx

06.03.2016 15:03

Niech Pani Beatka lepiej stanie o 6:55 w biurowcu w Pile i 14:55 przy wyjściu przez tydzień i zobaczy jak oni wychodzą i przychodzą. A najlepiej by siadła na prtierni przez tydzień i popatrzyła kto wychodzi z pracy w ciagu 8h i na jak długo. Zreszta przyjdzie czas na Was pilaski, system i u Was założą chyba ze was wczesniej zlikwidują :-)
    khnkjn

06.03.2016 09:53

jaka dyskusja taka sytuacja w firmie.. nikt o pracownikow terenowych sie nie martwi.. a to oni przynosza zyski dla firmy, nie moze byc tak ze ilosc pracownikow biurowych przekracza ilosc pracownikow w terenie..
    bul

05.03.2016 23:35

Czytając podziękowania pani Eli z Pily ,to mam nadzieje że to jakaś porąbana sprzątaczka ,(nie ubliżając tym normalnym),bo takiej analfabetki w biurze chyba nie zatrudnili.
    birkut

05.03.2016 22:42

Kadrowej z Piły zabrakło mecenasa i rozum się skończył. System działający w Krakowie jest ograniczeniem dostępu do budynku, a nie sposobem rozliczania czasu pracy. Poza tym nie posiada homologacji dopuszczającej do sprawowania takiej funkcji. Pani BJ - te strachy i paragrafy to można spokojnie sobie wsadzić do ....
    Szyderca

06.03.2016 10:49

A jednak coś w nim ( Krakowie ) było skoro tak bardzo HD i spółka chciał go zniszczyć w obawie przed zagrożeniem z jego strony. Skoro Henio uważał, że może Kraków zagrozić to chyba dostrzegał potencjał u znienawidzonego wroga ;-). Nie zapominaj o dogmacie nieomylności Henia ;-)
    Stachu

06.03.2016 11:20

Kolego z konkurencją się nie walczy tylko się ją likwiduje tak jak wiertnicza Piła likwiduję wiertniczy Kraków tak Serwisowa Zielona Góra zlikwidowała Serwisowy Wołomin..., wiadomość dla ludzi z terenu (nie chcę was uazić) praca niektórych z biura niestety ale jest potrzebna bo dzięki niektórym (pewnie jest minejszość) robota jest dla was nagrywana , czy chociażby macie w czym pracować chodzi o np ogarnięcie takich prostych rzeczy jak waszę kombinezony ktoś musi to jednak robić
    Xxxxx

05.03.2016 21:55

Najpierw odwołali dyrektora w Krakowie, pózniej głupie pisma... istna porażka i ewidentna nagonka na Kraków. Tak działa Piła która wie ze niebawem zostaną zlikwidowani i łapią się wszystkiego co można.
    PITMAN

05.03.2016 21:13

Dlaczego na Picie wyglada jakbym zarabial o ponad 1000zl wiecej niz w rezeczywistosci ?? ktos wie czy to pomylka. Srednia pensja wedlug pitu wychodzi wieksza o 1500 zl ??? Czy to wszystko jest legalne czy jakies machloje naszym kosztem ?>>

05.03.2016 23:16

czy to aby nie wynika z tego, że hotel w którym musiałeś spać był zaliczany do... Twojego dochodu ?

06.03.2016 08:52

Niestety legalne, choć wydaje się niepotrzebne. Bo z niedawnej interpretacji Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie z 18 czerwca 2015 r. (IPPB2/4511-353/15-2/MK1) wynika, że wartość noclegu finansowanego przez firmę, z którego pracownik korzysta wyłącznie w związku z wykonywaną w wyznaczonym obszarze pracę nie stanowi dla pracownika przychodu do opodatkowania.
    sprawiedliwy

05.03.2016 20:19

Pani Beatka i majstersztyk - to chyba jakieś żarty. Ta babina sztucznie wyciągnięta za uszy, powinna być kadrową w spółdzielni na wsi. A tak na marginesie, Kraków z piłą nigdy nie dojdzie do porozumienia. Prymitywizm pilaków w okresie panowania HD, jest niemożliwy do zapomnienia.
    Dla dobra Exalo

05.03.2016 18:05

Ale przecież główna kadrowa swoim pilakom nie da zrobić krzywdy . To wszytko jest zaplanowane w czasie .Widać ewidentnie że chcą Kraków: opluc ,okraść do reszty, zdolowac. Pani Dyrektor wstyd , wstyd ,wstyd :( .Nawet niezasiegnela Pani informacji od kierowników, dyrektorów tych ludzi co dostali te głupie upomnienia czy w danym czasie nie zwolnili się u nich. Tak na marginesie w 90% przypadków to wyjścia za minutę 15 i nie non-stop tylko max 3, 4 takie wyjścia w miesiącu. Czyli 4 min w miesiącu . Ale ok, kiedyś te osoby będą za nienawiść rozliczne przez najwyższego.
    xxx

05.03.2016 17:38

Przyjdzie i czas na Was. Wychodzenie z pracy o której chcecie i przychodzenie. My przynajmniej dostaliśmy notatek służbowa. Wy Panią Beatke macie na miejscu wiec bardziej musicie się pilnować. Zreszta nie ma sensu gadać z Piła bo zniżymy się do ich poziomu...
    Ela Pila Exalo

05.03.2016 17:11

Pani Beatko z kadr, dobrze Pani robi w stosunku do Krakowa trzeba wszystkim krakusom ostro pogrozić .Akcja z pismami "godzinowymi" skierowanymi do większości pseudo pracowników z Krakowa byla majstersztyk-iem z Pani strony .Tylko Pila, Krakow do likwidacji.Pila dziękuję Pani Dyrektor .
    Mowa nienawiści

05.03.2016 18:25

Od kilku lat w firmie krąży dowcip: - Dlaczego w Pile nie ma się gdzie ostrzyc? - Bo wszystkie fryzjerki pracują w "Kasztanowej"! Zdaje się że jedna z "fryzjerek" się odezwała.
    Stefan

05.03.2016 21:29

Chłopie w Zielonej bez odbicia karty nie wejdzie żaden obcy do budynku.Chyba że do bistro!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

vvvv

05.03.2016 14:32

Do realista. Kolego i jesteś w błędzie!!!!widać że z serwisami masz mało do czynienia. Serwis zawsze będzie miał robotę bo wbrew pozorom wcale nie muszą być odwiercane nowe dziury. Teraz dość często wraca się na już odwiercone i eksploatowane odwierty które trzeba na nowo oczyścić i przetestować już nie wspomnę o kwasowaniu przez CT itp... pracach związanych z eksploatacją złóż. Srednia żywotność kopalni i złóż to 25lat, i to nie jest tak że się odwierci przetestuje i heja 25lat dziurka sobie leci bez problemów. I właśnie do obslugi tych wszystkich odwiertów potrzebne są serwisy. A wiercenia? Będą lub nie. A najlepszym przykładem jest to że chłopaki z serwisów są gośćmi w domu tyle roboty.
    realista

05.03.2016 17:21

życzę powodzenia masz wizje niczym z gazem łupkowym
    ziober

05.03.2016 10:52

to dalej smaruje sie łape,myslałem ze z tym juz koniec,no to sie przyjzymy,piszcie kto komu smaruje i od kiedy,jak i ile
    Były

05.03.2016 10:44

Do Exalo. Kolego odnośnie transportu z Zielonej to nie oni dają prywaciarzy. Najchętniej to by jeździł tylko transport Exalo. Ale siedzi jeden koleś nie z transportu i on nagrywa prywaciarzy bo pewnie smarują mu łapę i dla tego widuje się prywaciarzy Pozdrawiam.

05.03.2016 08:54

teraz się dowiemy, związki się spotykają z zarządem i będzie jasna liczba osób do zwolnienia itp., czekamy

04.03.2016 21:25

Panowie Powiem tak to ,że nie ma pracy w przemyśle to jesteście w błędzie jest ciężko ale wszystko się da zrobić jak się chce a nie jak się siedzi i nic nie robi w tym kierunku ja własnie wysłałem do firmy pierwszej lepszej w niemczech na wiercenia geotermalne na poczatku i dostałem taką stawkę że kredyty spłace wszystkie w 3 miesiace Panowie powiem więcej macie rodziny żony kochane dzieci i zamiast czekać aż sie polepszy to działajcie naprawde kiedyś myślałem ze sie nie da teraz wiem że mozna wszystki wystarczy chciec GŁOWA DO GÓRY I DO PRZODU!!!!!!!!!!!!!!!1
    helmut

04.03.2016 22:50

tak wszystkie kredyty spłacisz i jeszcze ci na Porsche wystarczy w ciągu trzech miesięcy, no to kolego powodzonka życzę i będę patrzył jak będziesz jechał tym porsche na podkarpacie bo tylko tam tacy bajkopisarze są niestety jeszcze.Nie takich hojraków na swiecie pozwalniali a tobie od tego siedzenia w chałupie się w głowie poj........o

04.03.2016 19:36

Z tym, że nie "chapią" tego szeregowi pracownicy tylko " sekcja rządząca". Jaki wpływ mają na to pozostali?
    Hobbit

04.03.2016 18:43

Emeryci na emerytury
    JAN

05.03.2016 11:15

jeśli tak będzie będą mieli racje i niech jeszcze wp...ą mi ,wyjdzie mi to na dobre
    50+

05.03.2016 13:22

tobie wali jak ,,bolkowi'' nara

04.03.2016 09:44

Serwis CT oraz UA proszę pana nie pracuje 2 na 2 - może się tak tylko wydawać, bo prawie cały czas pracują w terenie, ale są to ludzie zatrudnieni w systemie równoważnym z miejscem pracy ZG. Nie wiem skąd informacja o próbnikach na Urbanowie - tam zlokalizowany jest jedynie serwis Slickline oraz sporo złomu wiertniczego. Co do pozostałych (wymienionych i niewymienionych) - zapraszam na Naftową 3. A ogólnie w jakim celu te uszczypliwości?
    Obserwator

04.03.2016 18:19

Pewnie chodzi o to że to kiedyś Piła była zła bo zagarniała co się tylko da a teraz wy chapiecie wszystko żeby tylko ładnie to na papierze i na parkingu wyglądało a ludzie się nie liczą i nikt pod uwagę tego nie bierze że nie ma lub nie będzie miał KTO na tym robić ... tak wnioskuję . . .

04.03.2016 09:27

Zapomniałem dodać że mają magazyn :) Jedyne słuszne co tam mają to warsztat na wysokim poziomie i ludzie ogarnięci w robocie, jak do nich się jeździło ze zleceniami albo po odbiór to można się dużo dowiedzieć i zobaczyć jak to wszystko wygląda na własne oczy.
    EXALO

04.03.2016 09:20

Zgadzam się z Tobą Kolego w 100% ich serwisy to totalna lipa i tylko na papierze przecież serwis wiertniczy (jak tak go można nazwać ) to przecież czysty teren tak samo się ma płuczkowy + do tego dochodzi to że oni są na kontraktach, reszta to: Datawell który się zwolnił bo to byli ludzie z Wołomina, Serwis CT który pracuje jak teren 2 na 2 Jednostka Azotująca Serwis cementowy co sprzęt stoi na malutkim placu i rdzewieje i "próbniki" które już dawno się wyniosły na Urbanowo bo w Zielonej jak wspomniałem nie ma miejsca. Ich Plac wygląda tak że 1/3 jest zajęta przez sprzęt który rdzewieje, 1/3 placu zajmuje Serwis Bosh 1/3 placu to auta prywatne armii ludzi pracujących w biurze, Ciekawy jestem gdzie oni transport chcą zmieścić,
    serwisant

05.03.2016 02:29

Czlowieku. Gdyby nie serwisy (zwlaszcza z ZG) to ten caly (usunięte przez administratora) wiertniczy dawno by trzeba bylo zamknac. Patrz kto kogo utrzymuje i przestan bredzic!
    realista

05.03.2016 13:30

nowy nawiedzony serwisant jeżeli chłopino nie będzie jako takich wierceń ty możesz ph mierzyć w pisuarze a resztę twoich usług serwisowych wykonywać w nosie lub du..ie zrozum i nie szczytuj przed komputerem bo orgazmu dostaniesz
    j-23

03.03.2016 23:18

No właśnie, ciekawe, że nie ma tu rzetelnej odpowiedzi na pytania pracowników. Gdzie są związki zawodowe ? Ktoś. Inteligentny z zarządu związków powinien napisać całą prawdę a tu dupa.Całkowita cisza . Wszyscy piszą domysły, każdy spekuluje, a związki czytają i myślą co zrobić aby sobie nie zaszkodzić.
    Janusz

03.03.2016 22:02

Trudno tu wyłapac ważne info to raz kasują to każdy pisze co mu pasuje ale przynajmniej kazdy cos doda
    sprawiedliwy

03.03.2016 20:12

Słucham o rosnącej sile ZG i wierzyć mi się nie chce. Przecież to są tylko serwisy i firma budująca drogi. Ambicją firmy EXALO są wiercenia zagraniczne, a ZG może tam tylko serwisować expresy do kawy. Chociaż ostatnia nominacja dyr. ds. sprzedaży zdaje się potwierdzać opinię o końcu tej efemerydy pt EXALO. Jeśli uda się sprzedać budynek Lubicz to towarzystwo jeszcze się trochę pobuja. A następny prezes zgasi światło. Amen.
    xxx

03.03.2016 20:30

Szkoda tylko niektórych dyr odwoływanych ze stanowisk. Moze trafili na gorszy okres w swojej karierze, ale cóż obiecywali wielkie zmiany na lepsze, ale tu idzie ku gorszemu. Czas pokaże, a walka miedzy Piła a Krakowem nie ma najmniejszego sensu, nic to nie daje.

03.03.2016 19:14

Witam, jak tam w Exalo mają się serwisy? jest praca czy raczej ludzie siedzą po domach
    kierownik

03.03.2016 18:59

czy kierownicy będą degradowani? czy będą obniżane nam stawki?

03.03.2016 20:40

nic z tego będą po prostu zwalniani

03.03.2016 18:24

a nawet jeśli transport trafi do Zielonej Góry to oni i tak będą korzystać jak do tej pory z usług prywaciarzy psioczą na PGNiG że dopuszczają do przetargów "obce" firmy a sami robią to samo ...
    Adaś

03.03.2016 17:30

Tzn. Jeszcze są
    Adaś

03.03.2016 17:29

W każdym centrum były jakieś osoby z transportu
    opal

03.03.2016 17:06

Oho zaczyna się walka - Kraków i Piła...
    krakow zlikwiduja

03.03.2016 17:02

Biurowiec wkrakowie sprzedadza i koniec krakowa, wiertnie krakowskie w kraju i tak od dawna. Podlegaja pod dzial wiercen w pile

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.