Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

prawdziwek

25.07.2016 22:50

mozna wyciagnac kase z ppe masz na to 40dni,musisz zalozyc w banku konto(indywidualne konto emerytalne) zadzwonic do plac i ich powiadomic oni przysla ci papiery do podpisu i pozniej czekasz na przelew na to konto,jebiiiaaa 30%podatku od tej kwoty,jezeli chcesz miec cala kase musisz czekac do emerytury,najlepsze jest to ze odprawy naliczaja z ostatnich 3 pensji ,ja bylem na postojowym wiec mnie niezle wyruchaaajjjja na kasie,nawet z ostatnich pieniedzy czlowieka orzna i to z nie mojej winy,bo bym do pracy z checia przyjechal no coz trzeba w sadzie bedzie powalczyc o ostatnia zlotowe

26.07.2016 06:43

Ja założyłem konto emerytalne w PZU niewiem czy dobrze robie muszę rok czymac kasę rzeźby wyjonc a na odprawę biorąm stawkę postojowom?
    Wypłata z PPE

26.07.2016 10:20

Możesz też wypłacić na konto w banku i będziesz miał gotówkę za 2-3 tygodnie. Podajesz tylko w formularzu numer swojego konta w banku. Co prawda potrącą składkę ZUS i podatek Belki od ewentualnego zysku funduszy, ale jak nie chcesz czekać do osiągnięcia wieku emerytalnego to innej opcji nie ma. Jak przelejesz na IKE i poczekasz rok to chyba zaoszczędzisz na podatku Belki, ale ZUS i tak potrącą - nie ma na to rady. Podatek Belki będzie raczej niewielki, bo fundusze w ostatnim roku nie zyskiwały, a wręcz traciły. Ja wypłaciłem wszystko na konto, gdy wszystkie PPE były łączone w jedno. Tylko pracownicy Centrum Piła nie mieli tej możliwości. Była to identyczna sytuacja jak przy zwalnianiu pracownika. Ma on wybór: wypłata na konto z potrąceniem około 30%, albo przelanie całości na IKE. No ale, tak jak pisałem wcześniej, z IKE też nie wypłacisz całości przed osiągnięciem wieku emerytalnego. W razie wątpliwości to panie z Działu Płac wszystko wyjaśniają jak do nich zadzwonisz.
    zdzichu

24.07.2016 21:44

Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera ;-)

24.07.2016 20:52

25.07.2016 00:14

A czy lubisz preziów,którzy sprzedali prześcieradło spod umierającej matki i cieszą się , że zrobili dobry interes?

25.07.2016 12:29

Napisz jeszcze jak lubisz może i my polubimy

24.07.2016 18:33

Czy ktoś wie jak się jest na wypowiedzeniu morzna wyjonc kasę z ppe i jak to załatwić dzienki?

25.07.2016 09:07

jak pracuje nie ma takiej możliwości na czas dzisiejszy

25.07.2016 09:13

Nie pracuje jest zwolniony ja też to wtedy morzna

24.07.2016 13:10

xxx

24.07.2016 14:07

to pakuj się niech cie pilot prowadzi
    Andrzejek

24.07.2016 10:56

wrzucie liste ludzi zwolnionych
    Kierownik marketingu

24.07.2016 17:49

A co chcesz ich jeszcze ty opiniowac
    zwolniony

24.07.2016 09:29

teren czy terenia. otworowy po studiach? może i ja wróce na stół po 25 latach w kancelarii? albo jako inwestor?
    Zwolniony 2

24.07.2016 13:42

Głowa do góry nie jesteś sam nie załamuj się broń Boże brać się za alkohol Bo wtedy kolego źle skończysz
    Romek

24.07.2016 00:08

Witam, Wiadomo ile urządzeń pracuje ? Wie ktoś ?

23.07.2016 23:14

radzio

24.07.2016 21:03

Co tam asysten na bentecu z 3 letnim stażem jak I zastępca KRZ to technik bez matury, zresztą jak spora część specjalistów w Pile to technicy. Z taką kadrą można podbijać świata naftowy nawet w kryzysie :-)
    mucha

25.07.2016 16:03

Zostawcie tego asystenta w spokoju. To nie jego wina że wyrzucono z pracy tylu pracowników z wieloletnim stażem a on biedy się ostał z umową na czas określony. Dobrze że nie pracuje już w firmie gdzie wazeliniarstwo się tak opłaca.

23.07.2016 18:35

jan

24.07.2016 12:35

tak tak po 50 plus pojedziemy do helmuta jabłka zrywać -nagroda za 35 lad pracy dla kraju w uciążliwych warunkach

24.07.2016 22:40

Podziękujcie hd, sn i reszcie zauszników, tęgo gęgajacych POpaprańcach przepoczwarzonych w chłopców ludowych(podobnych do tych z Elewarru).Exalo miało być największym operatorem na rynku wierceń w Europie Sr.-Wsch a zmierza do....?
    Jakub Warsaw

23.07.2016 07:59

Panowie to forum robi się żałosne. Exalo stało się firmą, która nie ma kasy na pracowników, skoro zwalnia się wiertaczy, ludzi z szybu czy nawet kierowników. W żadnej firmie naftowej (biednej) nie przypada tyle ludzi umysłowych (dyrekcja, cenntra, magazyny itd.) na ludzi pracujących na wiertniach. Firma posiada kadrę, która nie ma wyboru i tak będzie pracować nawet za pańszczyznę. Przykra sprawa - ponieważ związki zawodowe do ludzie z kwalifikacjami sprzątaczki , wstyd i hańba. Honor - już nie ma czegoś takiego, nie mówiąc o Solidarności. Przykre to ale prawdziwe.
    RM

22.07.2016 17:57

W Jaśle zostały same orły Jacek B. , Krzysztof vel Marcin J., a odstających pozwalniali jak Cezar P.,Michał P.,Daniel Sz.,Boguś D., itd .wszystko to zmierza do jednej wielkie dziury w d...pie:)
    Teren

22.07.2016 18:23

Co ty piszesz o dziurze w dupie co biorą się za biuro W Jaśle najwyższy czas A kim byli ci goście to byli pracownicy tak jak pomocnik Otworowy pomocnik Wiekowy ,pomocnik Dolowy ,Wiertacz nikt za nimi nie ubolewal A kilka szui zwolnili zaraz lament tak trzymać Prezesie
    RM

22.07.2016 18:43

Jak to mówiła pewna suwnicowa i pewnie zdradzę to kim jestem ...liż mi rów złamasie:)

22.07.2016 10:58

lekarka

22.07.2016 11:17

Oj stresowa ta praca...mobbing, wyzysk...lepiej wracaj na oddział psychiatryczny kolego. Nie idź tą drogą!Pozdrawiam

22.07.2016 10:48

Witam ja dostałem wypowiedzenie teraz do 31.10.16 i dlaczego ja mam pracować te trzy miesiące a poprzednicy tylko 1 miesiąc czy to jest prawnie ....... pytam związków

22.07.2016 10:48

Vvcdg

22.07.2016 09:40

Witam jestem w okresie wypowiedzenia do 31.07.2016 mam pytanie czy jak pojde jutro na chorobowe czy dostane te 3 wyplaty odprawy i te 2 wyplaty za skrocony okres wypowiedzenia ?prosze o pomoc w tej sprawie :) i pozdrawiam wszystkich zwolnionych nafciarzy ?

21.07.2016 21:28

drilla

21.07.2016 21:36

Gościu przestań pieprz..ć bzdury! Zatrudnij się, popracuj i wstawiaj te wazeliniarskie opinie. Póki co siedź cicho. No chyba, że jesteś tym szczęśliwcem dupowłazem, który za nic dostał maxa w arkuszu i i teraz wk... wszystkich tracących źródło utrzymania. W...aj z tego forum!!!!!!! i ta cała reszta p...onych niekompetentnych lizusów!!!!!!!!!!1
    błazenExalo

24.07.2016 09:18

ironią to cuchnie na odległość. dobra atmosfera??? hahaha
    toto

21.07.2016 19:30

syf totalny nie napisze wiecej bo musiał bym użyć wulgaryzmów
    Bond

21.07.2016 21:05

A wał chłopie śmiało będzie chociaż wesoło

21.07.2016 15:21

21.07.2016 17:36

Chlopcze nie zatruwaj du,,,y specjalistami bo doprowadzili firmę do tego stanu jaki obecnie mamy

20.07.2016 21:14

Ciekawy

20.07.2016 21:37

Sami specjaliści pozostaną w tej firmie tylko pytanie od CZEGO?.
    dpd

21.07.2016 00:50

Od anieldki orszak niech twą dusze weźmie ............ ......

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

20.07.2016 20:07

20.07.2016 20:36

Ktoś jaja sobie robi
    Mi

20.07.2016 14:29

Powiedzcie gdzie się mieści kasa zapomogowo Porzyczkowa morze num tel
    Kierownik marketingu

20.07.2016 16:39

Co chcesz pożyczkę
    Mi

20.07.2016 17:11

Nie che wycofać wkład wiem rze kiedyś było w Jaśle ale teraz nie jestem pewien
    Mirek

20.07.2016 12:31

Proszę o podpowiedź gdzie trzeba zadzwonić wsprawie likwidacji ppe
    j

20.07.2016 12:19

inwestor dziś na odprawie powiedział że jeżeli dalej będą takie braki w ludziach to wstrzyma pracę urządzenia
    Kuba

22.07.2016 17:47

Co Wy Panowie pieprzycie o wpadkach takich rzeczy nie życzę nawet najwiekszemu wrogowi to z czasem samo przyjdzie niewiadomo kiedy niewiadomo gdzie
    Piotruś

22.07.2016 18:14

Kolego inwestorzy są jacy są jedni alkoholicy drudzy samobójcy trzeci dewiaci Ale PNiG ich zatrudnia bo co ma z nimi zrobic otworowy zapierdziela za ich dniowke I jest dobrze oni wiecznie zapracowani bo siedzą na raportach wiecznie przy komputerze ja w wieku 40 kilku lat nawet na pornole 12 godzin nie wypatrze A on siedzi nawet głową nie skreci Tak patrzy na parametry wszystko widać z szybu jeżeli problem nie z winy operatora rada cię sobie sami takich to mamy inwestorów tylko od kasy czy PGNiG przejrzy na oczy czy dalej będzie ciaglo ten balast

19.07.2016 21:37

19.07.2016 23:00

Para w gwizdek... Wierny, no szto ty s uma saszoł?

22.07.2016 22:57

Bardzo ynteligentny wpis.

19.07.2016 20:29

Bisnesmen

19.07.2016 20:34

Odpowiedzialny biznes i jakieś tam idee to jest dla naiwniakow

19.07.2016 18:22

Zadowolony

19.07.2016 19:16

Atmosfera na piatke kierownicy którzy się zeszmacili zanizajac dobrym pracownikom oceny uciekli na urlopy jest po prostu w deche byleby tak dalej
    tankowiec ON

19.07.2016 17:12

dzisiaj poszly listy ze zwolnieniami ale sie teraz wycwanili bo dali 3 m-czne wypowiedzenie bo nie ma komu robic,ci ktorzy dostali mieczne wypow. to sie wypieli na robote i teraz wiertacze z dolowymi dymaja na stole i wiezy

19.07.2016 17:32

to dlaczego taka nierówność nawet przy zwolnieniach grupowych trzeba spytać się prawnika jak co to do sądu pracy .

19.07.2016 19:10

A skąd nabierzesz tych wiertaczy jak 77 dostało wypowiedzenia

19.07.2016 14:02

Wariat

19.07.2016 17:07

Wy o zatrudnieniu a tu listonosz definitywne wypowiedzenia roznosi najlepsze to ze 15.07 były już pisane
    Były

19.07.2016 20:44

To po jakiego czorta związkowcy się produkowali mieli czas do 17 07 A wypowiedzenia pisane były 15 07 to prezes znów olal związkowców i cała resztę

18.07.2016 22:49

18.07.2016 22:55

A wiesz chociaż drogi lemingu co chciałbyś sprzedawać?

18.07.2016 22:38

W firmie zwolnienia a tu jakieś natrętne lemingi chcą się zatrudnić. Twierdzą że są z wyższym wykształceniem. Czego ich tam na tych studiach uczą.
    Póki my żyjemy

18.07.2016 20:27

Właśnie odbywa się w majestacie prawa, trzeci rozbiór krakowskiej Nafty. Najpierw uczynił to niejaki HD, rozwalając strukturę najlepiej ułożonej firmy, następnie zlikwidował lub sprzedał majątek/na razie niestety bez adresu Lubicz 25/. Teraz robi to nadzorca z ZG, przy pomocy swoich żołnierzy, właśnie zwalnia kwiat polskiej Nafty - pracowników eksportowych. I właściwie nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać. Ot co.
    zdołowany

25.07.2016 09:45

Oni mają głęboko Twój szacunek. Niektórzy z nich aktywnie przyczynili się do niszczenia firmy widząc tylko własny koniec nosa co było o tyle bolesne, że ludzie bardzo na nich liczyli. Będą jedli z jednej miski z każdym, kto zabezpieczy ich interesy.
    Kr

25.07.2016 14:23

Niestety masz rację. Liczy się kasa na konto i wycieczki po całym świecie. Smutne, ale czego się spodziewać, to nie są dobrzy managerowie, tylko ludzie z łapanki, którzy nie powinni awansować wyżej niż kierownik wiertni
    Jakub

18.07.2016 17:02

Witam, OOGŁOSZENIE - DAM PRACĘ: Poszukuję pomocnika wiertacza i/lub wiertacza do pracy w solidnej firmie z długoletnią tradycją wiertniczą. Wiercenie z użyciem płuczki (prawy obieg). Odwierty pod sondy pionowe, rozpoznawcze, hydro. Kandydat najlepiej z woj. wielkopolskiego, ale to nie jest obligatoryjne. Jeśli szukasz pracy lub znasz kogoś, kto mógłby jej potrzebować, to proszę o kontakt: 604 520 470. Praca od zaraz. Pozdrawiam,
    drilla

18.07.2016 10:50

Dla przypomnienia! FIRMA MA POTĘŻNE ZADŁUŻENIE, DO MAJA 2017 R. PRZEPROWADZA ZWOLNIENIA GRUPOWE. NA FORUM ZAMIESZCZA SIĘ RZECZOWE OPINIE O PRACODAWCY A NIE ZAPYTANIA O OFERTY PRACY. A WIĘC DLA ZAINTERESOWANYCH FIRMĄ EXALO: Z POWODZENIEM MOŻNA WYSTAWIĆ IM OCENĘ NIEDOSTATECZNĄ: KARYGODNE I NIERZETELNE OCENIANIE PRACOWNIKÓW TO KROPLA W MORZU, NIEUDOLNE PRZETARGI KRAJOWE, ZANIŻONE STAWKI KONTRAKTOWE I W KOŃCU PRACOWNICY Z TERENU TRAKTOWANI PRZEZ BIURO JAK LUDZIE DRUGIEJ KATEGORII. ATMOSFERA W FIRMIE TEŻ KULEJE. W OBECNEJ CHWILI KOLEDZY I KOLEŻANKI Z PRACY WALCZĄC O ETATY POKAZUJĄ SWOJE PRAWDZIWE OBLICZE, WAZELINIARSTWO I DONOSICIELSTWO JEST NA PORZĄDKU DZIENNYM. NO CÓŻ..FIRMA NIE JEST POTENTATEM NAWET NA KRAJOWYM RYNKU, SĄ LEPSI, SZKODA.

18.07.2016 09:19

Stefan

18.07.2016 10:07

Zwolnić fizycznych lub jak kto woli produkcję a przyjąć tabuny biurokrarow I bedzie się kręciło to prezes bedzie zadowolony
    regał

19.07.2016 13:04

eee. ktoś musi wysprzedać do końca. magazynier potrzebny!

17.07.2016 21:56

j

18.07.2016 07:14

myślisz że w gronie tych co zwalniają niema nikogo co umie pracować koparką ,jest i to wielu po prostu ta firma to trup

17.07.2016 20:47

pisiurka

17.07.2016 21:36

nosisz dzieci? przyniesiesz premie? a choć 500+

17.07.2016 18:20

17.07.2016 18:46

A ty z Marsa jesteś czy z Wenus rybeńko? Chcesz więcej to będziesz się musiała postarać......
    deszczyk

1750 brutto
    as

17.07.2016 16:05

jutro przyjmują kucharzy

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.