Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

nikt ważny

04.08.2016 16:43

Panowie o czym dyskusja ? Podstawowe zasady wykonania próby szczelności uzbrojenia wylotu otworu: a) wyliczenie spodziewanego obciążenia na haku celem dobrania odpowiedniego gatunku przewodu b) umożliwienie kontroli ciśnienia pod CT/PT c) rejestracja ciężaru na haku w zależności od wywartego ciśnienia d) rejestracja ciśnienia wywartego w czasie wykonywania próby ( dolne i górne o ile takie są założenia) Proszę mi podać gdzie jest napisane w instrukcji ,że w razie wzrostu ponad dopuszczalną wytrzymałość należy podciągnąć przewód do góry.Spodnie se możecie podciągnąć bo macie os....ne:)
    dpj

04.08.2016 20:18

Podciąganie przewodu z CT to są dobre praktyki wg IADC a nie instrukcja EXALOWA, jak widzisz ile masz na haku to widzisz kiedy zatrzymać żeby nie przekroczyć żadnych z limitów. Robi się to na zamkniętym prewenterze oczywiście i załanym płynem. FIT i LOT to jakby nie było dwa różne badania .. i stąd dwie różne nazwy.
    kierownik - też były

04.08.2016 21:15

Kolego po pierwsze przed jakąkolwiek próbą ciśnieniową czy obciążeniową sprawdzasz czy planowane działania nie spowodują przekroczenie dopuszczalnych obciążeń (zabrakło tego kolegom w Pakistanie) do tego nie są potrzebne dobre praktyki IADC. Obciążenie na haku należy kontrolować, jak najbardziej. Ale dlatego, że gdyby za jakichkolwiek powodów wskazania Test Unitu były nieprawidłowe. Ale nie przejeżdżać przewodem na zamkniętych szczękach i jeszcze pod ciśnieniem :) No cóż ale to już poza mną dzięki .........

04.08.2016 16:29

przypomniałem sobie Pila chciała dwie zmiany krakowskie a dwie pilskie ale Czesi się nie zgodzili sądzę żę Piła chciała nam pokazać gdzie jest nasze miejsce w szyku i nie przedłużyła kontraktu

04.08.2016 15:03

a 250 baniek za krakowską Ugandę ?A to ile Wasz Drillmec wtopił w Bańską?a ile wtopi jasielski Drillmec pod Waszym przewodem w Pakistanie.

04.08.2016 16:07

wiem jedno że Uganda to był pretekst żeby zniszczyć Kraków bo aferę wywołała Oliwa .a Kraków wiercił do puki nie zaczął się ferment w Polsce .A na kontrakcie w Czechach byłem 3 razy i Czesi wystawili ofertę kolejnych wierceń ale "i teraz najlepsze"już EXALO WIELKIE EXALO ZE SWOJĄ FLOOOOOOOOTĄ odrzuciło ofertę, czemu ?
    x

04.08.2016 12:18

Będzie w tym miesiącu wypłata bo pogłoski chodzą że kasy brak

04.08.2016 10:21

04.08.2016 10:47

Rąk do klinow brakuje A nie do biura !
    grosik

07.08.2016 03:06

pytasz paweł jak zarobić na nadgodzinach?! to nie ta firma. bankrut króry doprowadza firmę do ruiny nie płaci nadgodzin!

03.08.2016 22:11

Oiler

04.08.2016 08:51

Jeśli najbardziej Cię interesuje ile można zarobić to nijak nie pasujesz do naszego zacnego grona. My nafciarze w Exalo pracujemy z powołania i poczucia obowiązku... mamy taką misję od Boga aby być nafciarzami. Nie potrzeba Nam samoluba co to tylko własnym ekonomicznym interesem się zajmuje !
    Diament

05.08.2016 06:58

si ciebie niema co się śmiać -tylko płakać trzeba nad twoją naiwnością i głupotą

03.08.2016 21:04

03.08.2016 21:55

miesięcznie na 6 worków żyta i 3 worki pszenicy
    prezes Sexalaly

03.08.2016 20:58

radku wyplaty sa bardzo wysokie ,polecam ta robote,bo nie robisz nic a placa jak za zboze,wiec czekamy na ciebie w firmie i pamietaj ze pierwsza wyplete przepijasz z cala kadra pracownikow biurowych,juz mozesz zamawiac whisky i francuskie szampany bo takimi sie raczymy,tak wiec chlopie czekamy na ciebie

02.08.2016 18:31

02.08.2016 19:06

Radeczku widzę że piszesz któryś raz i powiem tak ,jak w tym przysłowiu :jakby głupota miała skrzydła to byś latał jak gołębica , lub jesteś trolem .Aodpowiadam zostali tylko ci których nie zwolnili .i tylko ci pracują, nie odwrotnie.
    wiertnik

02.08.2016 17:32

Czy pisanie tutaj w kółko przez PRowców Exalo o ciekawości średnich zarobków i szansach na premię dobrze świadczy o firmie ? Nieco zabawna i nachalna jegomości działalność wizerunku wcale nie poprawia. Już to było napisane - najpierw zmienić nazwę firmy, bo obecna po wpisaniu w google zwraca "ciekawe" wyniki - "exalo nie zwalnia pracowników terenowych , jednak zwalnia, będzie IPO, dramatyczna sytuacja , nie będzie IPO , restrukturyzacja , poseł Szejnfeld " ( z wynikami google nie wygracie Panowie) , a dopiero potem dbać o dobry wizerunek.

02.08.2016 11:47

04.08.2016 22:58

kolego FIT i LOT to dwa różne testy i nie nazywaj ich "zwał jak zwał" próbą chłonności bo do tego się odnosi tylko inwyłącznie LOT. FIT to niby podobne a jednak nie to samo.Pozdrawiam
    rigmecanikmen

05.08.2016 00:02

nick,555,kierownik też były chylę czoła przed waszą elokwencją ,wykształceniem i ogromniastą nikomu już niepotrzebną wiedzą na tematy CT,srete,TD,cm i sreem,ja też robie w nafcie 30 lat i powiem wam czego nigdy z osobna w oddziałach jak i również po połączeniu nikomu się nie udało, a próbowało wielu poważnych inżynierów,techników,inspektorów,kierowników,derektorów i prezesów- i wam również tego się nie udało osiągnąć a mianowicie ..................................zlitrażować urządzeń na których pracowaliście.Co więcej nie wiecie tak prostej sprawy jak to ile wchodzi on do 10 trzydziestek a podpowiem wam mondraki że wcale nie trzysta i to przynajmniej mnie zawsze wkór..... a nie jakieś ct srete.Pozdro dla wszystkich którzy znają odpowiedż na moje pytanie i też ich to wkór.......

01.08.2016 14:50

były kierowca riga

01.08.2016 15:05

100 to już zwolnili. było 3250 a zostaje 900 - 1500 maks.
    kadrowy otforowy

01.08.2016 15:10

1000 ponad już zwolnione!!! tysiąc!!!!

31.07.2016 22:35

Zniesmaczony

01.08.2016 08:24

Panie Adrianie dajże już Pan spokój
    luzak

01.08.2016 08:49

oglądnij sobie film KANADA NA GAZIE to wtedy się dowiesz jak wygląda odpowiednia wypłata ,poza tym wzbogać zasób swoich słów
    eks mikos

31.07.2016 20:12

asz mię zmroziło
    wiedza

31.07.2016 20:09

jak zwolnią tych co coś wiedzą.

31.07.2016 15:11

Prawdziwa sielanka , A w kadrach siedzą sobie pannie i wypowiedzenia w sreberka zawijają .

31.07.2016 13:23

XXX

31.07.2016 14:16

A coś adekwatne do twojej głupoty -na próżno by szukać .
    otwo rowwy kadrowy

01.08.2016 14:37

premia? jaka? były kiedyś. ~`1500 fizyczny do maks 4500 kierownik
    obserwator

31.07.2016 10:27

czy sulima jeszcze podlewa swoją kancelarię na wiertni jeśli nie może zdążyć(lub jest zbyt leniwy) do toalety?
    nikt ważny

31.07.2016 09:38

Witam wszystkich. Ponieważ dzisiaj jest niedziela , a jeden z naszych kolegów ma chorą córeczkę może znajdziecie czas aby pomodlić się w intencji jej powrotu do zdrowia .Wiem ze swojego doświadczenia ,że modlitwa ma wielką moc.Szczęść Boże wszystkim.
    andrzejek

31.07.2016 00:25

ja dostalem wypowiedzenie ale wiedzialem komu moge jajka i rowy lizac wiec sie uratowalem,poswiecajac moja cala zaloge za to lizusostwo

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

30.07.2016 12:45

u nich .. A ON TO KTO
    Och

30.07.2016 13:21

Napiszcie proszę czy nie potrzebują specjalisty od wlazenia W (usunięte przez administratora) również posiadam odpowiednie doświadczenie Napiszcie jaka jest atmosfera między starymi dupowlazami zamieszczę się między nimi czy nie potrzebna wazelina ,może się odejdzie
    Krakus

30.07.2016 00:29

Witam Piszecie o Jacku Stepku, a przecież ten gość się do niczego nie nadaje nawet będąc w Pakisanie pyta na kierownictwa dla jakiego operatora wiercimy ten gość nie ma zielonego pojęcia co dzieje się w firmie . Ale nic nie poradzimy jak Pan Jakiel z Sanoka załatwił mu posadę jako dyrektora do wierceń zagranicznych. Jak również jego syn Paweł z którym miałem przyjemność pracować i który nadal pracuje nie nadaje się do tej pracy totalny ciemniak. Święta Trójca tj. Kłósek, Sioła , Piaskowy jak również WIELKI KIEROWNIK Szymański oraz jego kompan z FIUKA POSTAWA wiedzą lepiej kto nadaje się do pracy w Nafcie, a tak niedawno mówili jakby to oni byli na miejscu Dytko to na pewno nie doszłoby to takiej sytuacji jaka jest obecnie, a tu masz najlepszy zapaleńców wypunktowali na 1. Jak to powiadał Łukasz z Gorlic NAFTA jest jak wojna, a My jesteśmy tylko jej żołnierzykami.

02.08.2016 10:10

Bo to jest Rig, bo to jest Rig który dał nam .....Weselmy się i radujmy się.Na tym urządzeniu jest zawsze piątek 13 i jeśli może coś pójść źle to na pewno pójdzie .

02.08.2016 11:38

Co do starego Krakowa to ja nie krakus mam szacunek do dwóch osób Waldemar K.( obecnie Pakistan) i Jacek R.( już nie pracuje).Co do reszty nie będę się wypowiadał bo nie znam .Ktoś nadawał na Józka ale nie zapominajcie ,że dostał w łeb walizką:) ( ja go kiedyś miałem przyjemność zmieniać i bardzo dobrze to wspominam).W porównaniu do takich "igels " jak "Łazior" czy Boguś M.
    leppppo

29.07.2016 22:52

Pierdolicie na tym forum wyjmy na ulice i niech coś zrobią a nie każdy w mordzie mocny to jest 900 osób a górników zwolnią na śląsku mają kąkretne odprawy Oni mogą a My

29.07.2016 23:24

Jacy Wy jesteście górnicy. Nawet jak macie barbórke to z górnikami nie macie nic wspólnego. Exalo umiera po cichu bo pracują tam sami chłoporobotnicy.
    XXX

30.07.2016 09:22

Na ulice co kiedy z kim ..... nasz wszyscy olali ... nawet zwolnienia grupowe są zróżnicowane jedni miesiąc mają pracować -za dwa zapłata ,a drudzy trzy ---i jest to według prawa co naj gorsze ...A związki zawodowe tel... nie odbierają od robola na urlopie opalają się spokojni o swoje miejsca pracy , odnajdą sie jak będzie po wszystkim ..

29.07.2016 16:06

aaaa

29.07.2016 19:26

n i e
    xxx

29.07.2016 22:24

nie ukarze się bo panie z biur na traktory będą się przesiadać
    luzak

29.07.2016 16:00

myśleliśmy ,że pnig nam uratuje dupy ,a pnig dupę to na nas wypiął i tysiąc ludzi na bruk
    były pracownik exalo d...

29.07.2016 15:01

W exalo? ZWOLNIENIA GRUPOWE!!! zWALNIAJĄ FACHOWCÓW, A TY PO STUDIACH TO ZA PARĘ LAT PYTAJ W KADRACH. zwalniają!!! EKONOMIA im siadła padła! BRAK ROBOTY!

28.07.2016 18:35

28.07.2016 21:14

Zaaplikuj sobie najlepiej coś w żyłę [będziesz miał leprze przeżycia zapewniam ]

28.07.2016 15:34

Diament

28.07.2016 15:50

jeśli my naprawde mamy takich ludzi wykształconych to tylko jeszcze gnać do FRANCISZKA puki jeszcze jest żeby się pomodlił dodatkowo o POLSKĘ
    zoro

28.07.2016 17:49

Jak masz uprawnienia na wózek i obsługę klimatyzacji to pracę masz pewną.
    tempy

28.07.2016 15:31

zadzwoń do kadr do piły. PROSTE?
    mikrosoft

28.07.2016 15:29

systematycznie coraz nizszych w exalo

27.07.2016 23:17

d

28.07.2016 07:28

ty się nie zastanawiaj tylko wal do PSYCHIATRY puki jeszcze czas ,no i nie truj już du......

27.07.2016 19:54

Jeden z nich

27.07.2016 20:15

Bo doświadczonym zabrakło uprawnień na wózki widłowe
    wierzyciel

01.08.2016 14:40

bankrutujA!!!

27.07.2016 18:06

27.07.2016 18:26

Kraków jest i to on zwalnia taka jest prawda.Wiecie kto był w komisjach oceniających pracowników?.Sam kwiat Krakowa i to głównie oni zaniżali oceny.Chcecie nazwisk?8765

27.07.2016 19:00

Czy Wy zrozumiecie że Krakowa niema po Krakowie pozostał tylko odpad który myśli ze darował się do władzy Ale po zrobieniu czystek polecą I oni wspomnicie moje słowa bo żaden prezes nie będzie trzymał dwulicowych debilow
    Kierownik Wiertni

27.07.2016 13:19

Patrząc trzeźwo na Twór Exalo ? Nie da się .Mam nadzieje ,że jak mówił mój ulubiony kierownik ..."ktoś za to beknie''.

27.07.2016 18:52

Bo starych doświadczonych zwolnili
    Cosktosma

27.07.2016 23:12

A co tem pan teraz robi? Pewno szuka nowego stanowiska dla siebie. Dajcie porządzić nowej władzy i oceniajmy a nie po 2 miechach wymagajcie kontraktów. Pan js siedział dobre 2 lata w kr i nic marne nic...gdyby nie dyrektorzy oddziałow
    Obcy

27.07.2016 10:50

Witam Proszę o informację czy w Pile został Dział Transportu. A jeżeli tak to ile osób w nim zostało?
    kampowy men

27.07.2016 00:33

Każdy krakus obciągał murzynowi a murzynki obciągały krakusom po alkoholu i narkotykach. wystarczy zgodnie z zasadą przeciw dyskryminacji alkoholików wprowadzić narko-testy i exalo przyjmować ludzi będzie.
    Ciekawy

27.07.2016 08:45

Byles jednym Z niCh ?
    życzliwy

27.07.2016 10:11

To chyba Ty obciągałeś i Ciebie ruchali murzyni albo kazachy lub ewentualnie pakistańcy jak siedziałeś sobie na campie i i nie miałeś nic do roboty.
    GOŁYLOG zwolniony drylling

26.07.2016 17:01

1. kibicujmy szczypiornistkom! pgnig sponsor strategiczny. premie wypłacą. ZWALNIANYM zabiorą odprawy. 2. PGNiG partnerem strategicznym Pawilonu Polski na ŚDM 2016. czarna mafia przekupiła pgnig? A MÓWIĄ: WIE KSIĄDZ CO W NIEBIE JAK GEOLOG GDZIE GAZ ŁUPKOWY!!!
    tak piszą. jajcarz

26.07.2016 17:10

Oni "stworzyli pawilon" pod Wawelem! Cud! PGNiG cudotwórcy. To Exalo sprzedadzą, bo stwarzą nam energię. To na ŚDM od Łukasiewicza wydartą podstępem albo wypracowaną w Watykanie!
    GołoloGłównY

27.07.2016 16:55

Nie muszą tworzyć, bo jeszcze płynie od wschodu. Do czasu!
    khdgb

26.07.2016 14:12

czy na pasku płacowym składka ppe jest wliczona i widnieje pod hasłem "składka emerytalna" ?

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.