Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

stołek

11.10.2017 18:30

Exalo to nie tylko wiertnie panie i panowie.Codziennie kiedy mijam na bazie w ZG zaparkowane samochody serwisów ,zastanawiam się po co ich aż tyle........?Jak one pięknie rdzewieją.........Ostatnio zauważyłem,ze doszły nowe ze Sliclina z Urbanowa ,pewnie też po to aby zardzewiały. Widać,ze nasza władza ma pomysł na serwisy,ludzi zwolnić a zardzewiały sprzęt sprzedać na złom. Niezależnie od sytuacji zarząd i tak się wyżywi.
    Ździchu

11.10.2017 19:03

Serwisy to najlepsza kasa, ale związane z nimi inwestycje sięgają kosztów kupna urządzenia albo kilku ... zależy od ambicji Szefa serwisu... wejście na szeroki rynek wiąże się z kilkuletnim szukaniem kontraktów i zakładaniem baz sprzętowo/serwisowych na rynkach, podejrzewam że nikt za mobilizację tych pięknych sprzętów z Z.G. nie zapłaci... , nawet Ukraina, ten rynek jest okupowany przez najpotężniejsze firmy... Exalo nawet nie jest pionkiem w tej grze.
    Olo

09.10.2017 16:20

Co z tą Ukraina? Jedziecie czy nie i za ile..
    byly22

07.10.2017 15:02

Najlepszy jest As w Zg. Fachowiec hehe
    dd

02.10.2017 19:01

A pan kadrowiec z byłego jasła to co?? Miało być że co najmniej tydzień przed wyjazdem do pracy mieli dawać znać a tu zaledwie dwa dni przed. I to też jest ok.????!!!
    nietrzymanie mocu

03.10.2017 10:11

Wierzyć w to co mówi zarząd i obietnice ich i podporządkowanych im Zw. Zawodzących to jak strzelić sobie w łeb. Rząd też obiecuje i nie dotrzymuje

02.10.2017 16:09

Miejcie nadzieję!........ nie tę lichą marną....... itd.
    james

29.09.2017 12:44

Jakby warunki były dobre to ukraine obsiadłyby lajkoniki, tak jak drillmeca jasielskiego i idm2000 z małymi wyjątkami. Powiedzieli że urzadzenia i tak wyjadą nawet jakby mieli wszystkich zwolnic. I pewnie o to chodzi. Jak nię będzie chętnych do pracy to urządzenia zostaną oddane do exalo ukraina za złotówke bo w kraju i tak nie ma ja roboty to po co mają stać. Ukraina najmie sobie kontraktowych mechanikow elektryków itd takich co pary z gęby nie puszczą gdzie jest urządzenie i co robi i ile zarabia. Powtórka z rozrywki jak przy coiltubingu z odrąbanymi gps-ami i ślad po urządzeniach zaginie.

13.10.2017 20:20

Jeszcze chwilę i nie zostanie nikt tak że cichutko nie podnoscie głosu

14.10.2017 14:11

No i wyłączy im wyciąg i gość co naprawia zwyżki im nie pomoże:)
    Kolo

25.09.2017 20:21

I już jest temat do naparzania Ukraina ! Najwięcej będą pyskowac ,obrażać ci którzy nie pojadą A już robią podchody jak kolegę wygryzc niektóre osoby będą musiały pojechać nikt nic nie zrobi bezpłatny to jakaś pomyłka dadzą dobrze zarobić chętnych nie braknie
    J.N

25.09.2017 20:10

Słyszałem cos o tej Ukrainie,śmiech na sali. Niech sobie zarząd z panią J...ą sam tam pojedzie,ale nie do biura tylko na wiertnie i spróbuje tego miodu. Jeśli nie potrafią wykonywać porządnie swojej pracy,nie sami wezmą bezpłatny i moze do biedrony. W zyciu bym tam nie pojechał,za zadne pieniądze. Na Z.Z nie liczcie.

26.09.2017 11:12

Czy nie o to chodzi?
    J.N

26.09.2017 13:30

Moze to i lepiej. Nie trzasnie juz dziś. Dziwne,że jeszcze do tej pory to się nie stało. Kto ma chęci to prace zawsze znajdzie.
    Egon

25.09.2017 18:05

Pracodawca nie ma prawa zmusić pracowników do bezpłatnego urlopu. I straszyć zwolnieniami jeszcze sąd pracy jest.

25.09.2017 20:10

Sądy są Ale nie dla pospulstwa tylko dla jelit????

25.09.2017 11:14

A słyszeliście że na Ukrainę pani ja..a każe urlop bezpłatny na 3lata brać? I wypłaty w hrywny a jak nie to zwolnieniami groza
    Zgred

25.09.2017 14:26

Ma poczucie humoru chętnych nie braknie zgodzą się za krajową zobaczycie
    iha

24.09.2017 16:39

w pasiekach jest miód a nie ropa
    Mi

22.09.2017 09:41

I stym się zgadzam. Ale zostajonc w tej firmie i pracować to nie jest tak prosta sprawa dwa razy gorzej niż kiedyś. Tagrze ja już nie pracuje chociaż wydzwaniali. Teraz nowa praca nowe warunki l napewno bym nie wrócił. Pozdrawiam

22.09.2017 20:12

Ocenianie pracowników Nafcie to gnidzenie, mendzenie i obsrywanie pracowników..KLOAKA.Zapytajcie Toma-Morozowa.
    były pracownik

23.09.2017 08:47

Oceny z ocenami ale jak załatwili z odprawami . że prokuratura się tym nie zajeła
    Róg Wołomin

19.09.2017 07:11

Witam czy naszej (byłej już dla mnie) wspaniałej firmy udało się sprzedać teren bazy w Wołominie ? Bo tak nas szybko na siłę przerzucali do innych centrów czy był to tylko chytry plan pozbycia się nas
    wojak szuwarek

19.09.2017 18:43

A na Asnyka w Jaśle coś zostało oprócz budynku? A serwis z ZG nie idzie do Krosna?
    aaaaa harnaś to je

18.09.2017 19:39

A tu dalej żenada nic konkretów, wylewanie pomyj, żali. A szkoda bardzo ze z czegos co mogło byc zrobiło się coś jak gówno na kole raz na górze raz na dole. Szkoda było fajnie a dalej jest duzo lepiej trzeba tylko (usunięte przez administratora) ruszyc i przestać narzekać.

18.09.2017 13:12

Ludzie czy wy zdajecie sobie sprawę za za obrazę kogoś z imienia i nazwiska można sobie bardzo zaszkodzić, nawet będąc na tym forum anonimowym?
    RIG Placowy

12.09.2017 10:09

Przyjechali "KOLOROWI" na wiertnie pomarańczowi, zieloni, biali, żółci hałasu i syfu narobili na placu i pojechali- fachura SERWIS BETONIARSKI

07.09.2017 16:31

A po ile teraz stoi na wiertni paliwko???

07.09.2017 18:59

trzy zyle1111111
    bravooo

13.09.2017 14:38

Paliwo nie stoi lecz ono się rozlewa.... po bańkach i beczkach
    Serwisant

07.09.2017 06:43

To jakieś żarty "miejsce pracy Krosno" i że niby co mam tam codziennie dojeżdżać z Zielonej Góry? Kogoś dobrze pogięło
    Byķ

07.09.2017 19:29

Kolego na tak masz dojerzdzac z Zg do KRosna I mam nadzieje że wszyscy cwaniacy z Zg zostaną przeniesieni do KRosna, zwłaszcza Glówny STarszy specjalista co zwęźki w manifoldzie nie umie zmienić he idiota.
    Serwisant 2

08.09.2017 21:39

Ja kolego też coś takiego dzisiaj dostałem ;(
    Kolo

06.09.2017 14:27

Ludzie nie gryzcie się między sobą bo to do niczego dobrego nie prowadzi została was garstka czy fachowców czy nie nieważne ale szanujcie się bo to co wypisujecie to włosy stają na głowie
    Student

06.09.2017 14:13

Witam, mam pytanie jaka jest stawka na pomocnik otworowy? Bo mam propozycje w exalo
    Jerzy

06.09.2017 18:17

Oj to łatwo o falstartttttttttttttt
    bravooo

13.09.2017 14:34

ooooo. falstart murowany! Dobre spostrzeżenie!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

profesor

05.09.2017 23:55

ufoludek z Krosna tłusty jak salceson z dobrej świni złodziejskiej to dalej buja w obłokach czy ryje w błocie?

05.09.2017 23:22

"Główny" mechanik wiertni Wróbel (z dużym tłustym zadkiem) , pełniący również funkcję przybocznego lizuska- mechanizatora sulimki.Nie potrafił w pamięci przeliczać cale na metry i odwrotnie.Odpowiadał ze szczerym usmiechem cyt."nie pamiętam ale mam gdzieś to zapisane". Konserwację wyciągu na szczycie masztu zlecał najczęściej wieżowemu -za flaszkę.Nadwaga nie pozwalała jemu na wejście na maszt. Zawsze kombinował ze zmianami aby nie trafić na montaż wiertni na nowym miejscu gdyż to wymaga zwiększonego wysiłku fizycznego.Bardzo dokładnie kontrolował normę zużycia paliwa w agregatach Diesla.Namawiał mnie do częstego włączania agregatów, rzekomo w celu kontroli poprawnej ich pracy. Był wniebowzięty gdy dołączył do niego drugi mechanik Marek, którego gonił do czarnej roboty Sam leniuchował w tym czasie w kontenerze.Obrzydliwy typek.

17.09.2017 17:03

Pisząc na forum chciałem pokazać prawdę o pracy na wiertni i tylko tym się kierowałem. Szkoda, ze nie wymieniłeś tych łotrów z nazwiska.Sądzę , że ze strachu.Jesteś ich podnóżkiem , stąd ta trwoga przed tymi matołkami.Używając argumentów związanych z latami pracy ośmieszasz się gdyż są one chybione.

17.09.2017 17:10

Skąd wiesz , ze nie mówiłem prosto w oczy temu gburowi?
    Me

30.08.2017 19:14

Nie widzicie że to debilna prowokacja, głupek chciał zabłysnąć ale "inteligencja" nie pozwoliła mu nic mądrzejszego wymyślić
    popopolko

03.09.2017 09:58

aż tak dobrze w exalo, iż już żadnych krytycznych komentarzy? coś się jednak zmienia :)
    muniek st. wyga

03.09.2017 11:49

jest super jest super, więc o co ci chodzi. poprawa bo zwolnili 2000 osób to 2/3 firmy. Syndyk już zaciera łapy

30.08.2017 11:37

Sugerujesz, że takie są w Exalo Drilling S.A. stawki @kierownik benteka? Jest teraz oferta pracy na technika, w której wymagają wykształcenia wyższego, więc kto po studiach chciałby pracować za takie pieniądze?
    JAN

30.08.2017 18:46

Też mnie to dziwi .A może chodzi o łupy o kturych tyle tu plotek krąży
    Kierownik benteka

28.08.2017 10:30

Ja mogę robić nawet za 6 zł na godzinę w takiej dużej firmie się opłaca
    Byly2

28.08.2017 09:06

Witam wszystkich co to za info że przenoszą sprzęt z Zg Do Krosna? Chodzi tu o serwisy a co z pracownikami z Zg?
    Byly2

28.08.2017 09:05

Kierownik

28.08.2017 07:05

Do kiedy Zielona ma czas żeby sprzęt do Krosna przerzucić ?
    endriu

26.08.2017 21:28

mam rent 2600 wzielem 70 tysiecy odprawy za 2 lata emerytura a teraz pracuje za granica za 2000 euro na miesiac i mam wszystkich gleboko tam gdzie slonice nie dochodzi a ty plug i orka

27.08.2017 18:56

Marzenia marzenia dobrze że za nie się nie płaci bo musiałbyś do prowidenta dzwonić zdrowia życzę
    Cinek

24.08.2017 11:08

po zwolnieniach sporo luda ubylo. co zotsali tez niech sie nie ciesza bo podobno nowa miotla idzie, ja i kilku chlopakow uderzylimy do budowlanki i w magropolu na eksporcie jestemy, kasa sie zgadza:)
    Kredytobiorca

21.10.2017 22:00

Chwalisz się,czy się żalisz?
    Szach i MAT

24.08.2017 06:53

już mnie jęzor boli od kleju na kopertach listonosz ma mniej roboty odemnie bo tylko na Naftową 3 jest prawie wszystko zaadresowane
    Bidaczyna

22.08.2017 16:30

I mamy nowego "członka"... ehh ;-)

22.08.2017 10:44

@Ferux, staram się w jakiś sposób odnieść do przedstawionych tutaj treści, a że jest ich sporo jest to utrudnione zadanie. Jako moderator forum, mam za zadanie podnieść merytoryczny poziom dyskusji, wprowadzić ją na tory przydatne potencjalnym pracownikom - czyli na informacje o warunkach pracy w Exalo Drilling. Możecie się do nich odnieść?
    padło

13.09.2017 14:09

wiercenia mają się dobrze, serwisy wspaniale a prezes już wniebowzięty.... pracownicy to anioły jak stare dobre małżeństwo. "jest super jest super więc o co ci chodzi". ocena 1+, że to jeszcze nie padło
    anomus

21.08.2017 13:43

Sulimkę i Moroza zostawcie w spokoju, to jedni z ostatnich porządnych kierownikó.
    zniesmaczony

22.08.2017 10:47

Nie mów tak dużo o sobie,to forum nie jest do samooceny!!!!!!!

23.08.2017 19:27

Po cóż zaglądać na forum przyjmując a priori(nick), że dyskusje na nim prowadzone prowadzą do czkawki lub mdłości?Może to prowadzić do kłopotów z trawieniem i wydalaniem. Skąd tyle wykrzykników w jednym tylko zdaniu?
    apud

15.08.2017 22:01

A ja to widzę tak: polityka Exalo to przygotówka pod prywatyzację przez DIAMENT najbardziej dochodowych części exalo rozłożona na lata (na początek najlepszych serwisów, później wierceń), małymi łyżkami do celu...
    Jerzy

16.08.2017 00:06

żeby nie nasz KOMEDANTE J.K. -to dawno by było to resztę rozkradzione pod przykrywką Prywatyzacji ...

16.08.2017 08:17

Och ten komendante
    BYŁY

13.08.2017 21:39

Panowie 1800 zł na rękę nic więcej i jebać przy płuce dajcie se spokój bo to ch... nie firma wiem sam się zwolniłem niech se te dr. jebią. O przepraszam FACHOWCY HEHE
    anonimus

13.08.2017 22:45

teraz dajo 2500

12.08.2017 13:23

@były dlaczego uważasz, że czas jest tylko do listopada? Masz jakieś informacje o planowanych zwolnieniach w Exalo Drilling S.A., czy tak obstawiasz? Możesz wytłumaczyć forumowiczom twój tok myślenia?
    niesmacznykociak

14.09.2017 15:46

Ooooo. nie bądź prześcieradłem, bo z kadr jak się zbuntują to i policja nie pomoże. tam kładzie się prawie wszystko na materac!
    sksdsds

15.09.2017 10:18

Na miejscu tej Pani z powództwa cywilnego żądałbym nieco pieniędzy. A ponadto przecież to wręcz norma w każdej dużej firmie , że są kobiety które po prostu "lubią te sprawy", jeszcze inne w swojej "otwartości" szukają możliwości awansu, podwyżki czy ogólnie "poprawy" swojej sytuacji. Nic niezwykłego.
    anonimus

10.08.2017 17:52

te przyjecia teraz to raczej na stale szukaja zeby budowac znowu kadre czy tylko murzynow potrzeba poki jest robota a potem znowu czesc?

10.08.2017 19:33

Nie wiem czy zdążysz się zaaklimatyzowac a już definitywnie rozwiązanie umowy będzie w drodze będziesz spał a wypowiedzenie poleconym przyleci do listopada dużo czasu nie zostało
    Były gazownik

10.08.2017 19:35

Kadra menedżerska już jest do jakiej chciałbyś się załapać ?
    Fransisko

10.08.2017 12:43

Ktoś się już skusił?
    Anonimus

10.08.2017 07:10

Jak to 1800 netto?

10.08.2017 14:54

To tygodniowka netto

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.