CERI International

• Kogo szukamy
  • Co słychać w naszych social mediach
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Projekty AGILE

Kogo szukamy

Co słychać w naszych social mediach

Jak wygląda rekrutacja

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Opinie o CERI International Łódź

Nie przegap nowości o CERI International Sp. z o.o.!

Hmm

03.02.2022 09:46

Jaki dział najbardziej polecacie? Zależy mi na możliwości pracy zdalnej.
    dr house

21.02.2022 22:35

również zdziwil mnie wpis "hmmmm", zdecydowanie rotacja nie jest na wysokim poziomie.

17.03.2022 09:33

Głupoty piszesz, dział działowi nierówny.
    Azadampytanie

04.03.2022 01:20

Cześć! Due diligence specialist - warto według Was aplikować? Z góry dzięki za odp!
    Syfonik

11.03.2022 18:48

Czy pracuje tu ktoś jako tester manulany ? Jeśli tak to jak z warunkami ? Warto aplikować ?
    nickname

15.03.2022 17:28

Hej, aplikowałeś może na stanowisko testera? Wiesz już coś więcej na ten temat? Też jestem zainteresowana ;)

14.03.2022 14:14

Job offer for English speakers! Apply for a Senior position if you have at least 2-years experience in Trade Finance or for a Junior position if you’re into Compliance, sanctions and AML/CTF.

News image
    Konrad

06.01.2022 19:57

Hej- jakbym chciał aplikować na młodszego specjalistę do spraw księgowości to mam na początek umowę na 3 miesiące, później możliwość przedłużenia na rok- a co potem? Raczej przedłużenie czy czarny scenariusz?
    Marlena

24.01.2022 20:06

Nie. 33miesiace i umowa na stałe
    DrKor

02.02.2022 21:47

teoretycznie 3 umowy na czas określony, a później umowa na stałe, ale praktycznie to już zależy od tego, jak się dogadasz
    Ciekawa

30.01.2022 18:28

Co powiecie o stanowisku Młodszy Konsultant ds. Procesów Wsparcia Bankowości z językiem niemieckim w Łodzi? Czy to prawda, że praca odbywa się w trybie zdalnym? Jakiej pensji na rękę można się spodziewać? Dzięki! :)

31.01.2022 19:08

Praca zdalna jest jak najbardziej dostępna. Przynajmniej w Białymstoku tak jest.
    MM

02.02.2022 14:18

Praca zdalna jest dostępna, dużo zależy, do którego zespołu aplikujesz. Pensja jest zależna od poziomu twoich umiejętności oraz trudności procesu, który jest obsługiwany.

29.01.2022 15:44

Hej, jak pracuje się na dziale TPC? Jako młodszy konsultant ds. Finansowania handlu?

19.01.2022 16:50

Czy w firmie CERI International Sp. z o.o. można pracować na pół etatu?

20.01.2022 11:53

Chyba zależy od procesu/działu
    Ewa

06.01.2022 15:36

Mam pytanie dotyczące oferty pracy na stanowisku Młodszy Konsultant ds Weryfikacji Klientów. Widzę że oferta dotyczy m.in. województwa dolnośląskiego, a praca jest w trybie hybrydowym. Ceri ma biura tylko w Białymstoku i Łodzi, więc jak wygląda ta hybrydowość, jeśli ktoś mieszka w innej części kraju?

07.01.2022 20:09

W takiej sytuacji cały czas zdalnie.

10.01.2022 08:18

Ewa, dziękujemy za czujność - poza Łodzią i Białymstokiem oferujemy wyłącznie pracę zdalną. Informacja już została zaktualizowana w ogłoszeniu i zachęcamy do aplikowania :)

22.12.2021 14:07

Drodzy użytkownicy i obserwujący forum, pracownicy byli i obecni (i również przyszli :)),
    Życzymy Wam i Waszym bliskim zdrowych i pogodnych dni świątecznych :)

News image
    tak

11.12.2021 21:29

Zdaniem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej pracodawca nie może różnicować ich pensji tylko ze względu na położenie placówki usługowej lub handlowej. Chyba że udowodni, że lokalizacja wpływa także na świadczoną pracę.
    Gość

12.12.2021 18:03

Rzeczywiście temat jest bardzo kontrowersyjny. Dlaczego łódzki Konsultant ds. X zarabia więcej niż białostocki Konsultant ds. X? Oczywiście oba lokalne rynki pracy mogą się różnić, ale czy to jest uczciwe podejście ze strony Firmy wobec pracowników lokalizacji Białystok? Czy pracownicy z Łodzi są bardziej efektywni? Wątpię, tym bardziej, że zdarzały się już pewne wypowiedzi prominentnych osób z Ceri że lokalizacja Białystok jest najbardziej efektywna ze wszystkich.
    Młodszy konsultant

27.10.2021 09:18

Hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat stanowiska młodszego konsultanta ds. procesów wsparcia bankowości z językiem niemieckim w Łodzi. Praca wykonywana w trybie zdalnym. Na czym konkretnie taka praca miałaby polegać? Czy warto? Jakiego wynagrodzenia można się spodziewać? Z góry bardzo dziękuje!
    Ostatni sprawiedliwy

11.11.2021 15:12

Nie polecam wieczne poganianie, koordynator M to jełop co niczego nie potrafi. Jeśli jesteś mężczyzną czeka Cię rozładunek o którym nie ma mowy na Pseudo rozmowie. Sprzęt stary, drukarki wiecznie niedziałające. Ludzie z pośrednika byli traktowani jak szajs. Tego co nie chcieli robić wiecznie stali pracownicy robiliśmy my. Wieczne kapusiostwo, wyzysk i (usunięte przez administratora) Nie można robić przerwy bo i po co skoro trzeba indeksować. Wieczne szalone decyzję odgórne. Na początku pracy robisz jedno w trakcie dowiadujesz się że to błąd. Zastanawiam się czy porównanie firmy Ceri do (usunięte przez administratora) nie jest obraza dla tego drugiego.
    xyz

25.09.2021 13:50

Firma lubi podkreślać, jak bardzo ważni są dla niej pracownicy, że są jej najważniejszym zasobem i jak bardzo ich szanuje, ale jak przychodzi co do czego to firma ma pieniądze na jakieś bezsensowne akcje marketingowe, a na podwyżki już niekoniecznie, bo dadzą 100-200 zł raz do roku.
    Jack

08.10.2021 15:09

@Kobus Rutynowe procesy, ok, ale stoją za nimi wysokie zyski dla firmy, potęgowane tym, że w Polsce zrobi się to taniej niż gdyby miało to się robić w Niemczech. Pracownik z kilkuletnim stażem pracy w firmie zarobił zatem już dla niej przez te ileś lat więcej niż pracownik świeżo zatrudniony więc powinien mieć większe wynagrodzenie. O kwestii „premii” za lojalność nie wspominając. O jakim w ogóle rozwoju można mówić w Ceri? Można sobie podszkolić dokładność, ale ile można to robić? W firmie nie nauczysz się niczego konkretnego co można by wykorzystać potem u innego pracodawcy. Nie ma kontaktu z systemami i programami wykorzystywanymi w innych firmach. W Ceri stoi się w miejscu, ewentualnie idzie się do przodu tempem ślimaka.
    tomek

08.10.2021 15:34

Nie dochodziłoby do takich sytuacji gdyby firma w końcu ujawniła widełki płacowe na poszczególnych stanowiskach. Kiedyś co ciekawe były one jawne.
    Kros

02.08.2021 21:48

Przydałby się w tej firmie związek zawodowy.
    Kobus

04.10.2021 11:16

No to na co Pan czeka? Proszę wyjść z cienia i na następnym spotkanku poruszyć postulaty związkowe. W przeciwnym razie, grozi Wam to co w sektorach budżetówki, gdzie kilkadziesiąt różnych związków walczy ze sobą od rana do wieczora. I co z tego wynika? Polak narzeka, ma to we krwi ok, ale wystarczyłoby spróbować poszukać rozwiązań, tak po prostu.

Oferty pracy - CERI International Sp. z o.o.

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Obsługi Procesów HR

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Weryfikacji Klientów KYC

Łódź

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Weryfikacji Klientów (KYC) z językiem niemieckim

Łódź

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Oceny Sankcyjnej Klientów

Białystok

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Procesów Wsparcia Bankowości z j. niemieckim

Konsultant / Konsultantka ds. Procesów Wsparcia Bankowości

Ostatni sprawiedliwy

26.09.2021 10:09

Wszyscy z pośrednika uciekają z działu DKA w Łodzi. Nikt nie będzie jak niewolnik zasuwał za stałych wiecznie nic nie robiących pracowników. Dali nam najgorsze, najmniej punktowane dokumenty. Nikt nie chciał iść na skan i paczki to nas nieroby wysyłali. Koordynator (usunięte przez administratora) sam nie nie potrafi pytał się babeczki,która po 3 latach odeszła bo miała dość. Kierownik nienormalna pousuwała wszystkie urlopy. Wieczne poganianie przerw brak. Tekst, że po miesiącu wymaga się tego samego co od pracownika, który długo pracuje po prostu nienormalny. Na skanie ani paczkach do WC iść nie można bo przecież STRACI SIE TYLE DOKUMENTÓW. Sprzęt stary. To,że nie mieliśmy drukarki przy komputerze i trzeba było latać na drugi koniec to istna parodia. Mało tego drukarki ciągle psuły się ,nie drukowały więc trzeba było wprowadzać wszystko od nowa tracąc przy tym od groma czasu. Ale co kogo to obchodzi później słyszy się DLACZEGO NIC NIE ROBISZ. Wieczne przymusowe nadgodziny. Nie polecam tej kupy
    korpo-biorobot?

12.09.2021 15:19

Zarobki około 3500 zł po 2 latach pracy brutto (wraz z dodatkiem za język) - tzw. KYC. Ciągła gonitwa za Targetem aby Zarząd miał na co patrzeć. Nieustanne podnoszenie wymagań ilościowych i jakościowych (oczywiście bez podwyżki). Praca wymaga przestrzegania procedur, które są niezbyt wysokich lotów. Co rok podwyżka o stopę inflacyjną. Towarzystwo nie wiem - praca zdalna. Dla osób, które nie mogą niczego innego znaleźć. Przełożeni w większości szkoda gadać. Ogólnie nie polecam. Sam za chwilę się ewakuuję z tego grajdołu. Białystok.

29.08.2021 10:21

Ile jest zmian w CERI International Sp. z o.o.?

29.08.2021 10:54

Dwie przynajmniej w DKA 5-13 13-21
    qwerty

18.08.2021 20:39

Niska pensja, fatalna komunikacja, koordynatorzy piszą tak maile, że albo trzeba się domyślać, albo dopytywać a między sobą też nie potrafią się dogadać, przez co dostaje się sprzeczne informacje. Na pytanie czemu źle działa system dostaje się odpowiedź "bo tak i nie da się nic z tym zrobić" więc najlepiej, jak człowiek siedzi i traci czas przy okazji tracąc premię. Ogólnie praca monotonna i demotywująca. Jeśli przełożony się pomyli to jest ok, jak pracownik to już jest afera. Najlepiej robić dużo i szybko i być przy tym idealnie precyzyjnym. Wymagania od Niemców czasami są wręcz absurdalne i nielogiczne. Sama praca mocno demotywuje i zniechęca na dłuższy czas.
    Pam

15.08.2021 09:24

Praca na czas i wyrabianie norm- to jest to co bardzo zniechęca i co ciągle mi przeszkadzało. Każdego dnia trzeba rozliczać się z przepracowanego czasu w minutach oraz co się dokładnie w tym czasie robiło!!! Nie ma czasu na przerwę a trzeba sobie ją odliczyć, jesli chodzi o nadgodziny to muszą być skonsultowane z przełożonym, a później skrupulatnie wprowadzone czyli co robiliło się w tym czasie jakie Tickety były opracowywane i ile zajęły czasu. Pracowałam w fajnym zespole i praca była też fajna ale nie było możliwośći przejścia na 1/2 etatu. Uważam że zawsze powinno być to syganlizowane na rozmowie kwalifikacyjnej że człowiek jest z czasu rozliczany i to bardzo dokładie i skrupulatnie, powinny być podawane przykłady jak to się odbywa. Praca fajna ale polityka firmy i traktowanie ludzi beznadziejne.

16.07.2021 16:23

Jak oceniacie atmosferę w Ceri Białystok?

08.08.2021 18:58

Zależy. Ogólnie większość osób jest super moim zdaniem. Ale no jest tu trochę, a nawet bardzo wyścig szczurów. Współpracownicy chcą dla siebie jak najlepiej, a kierownicy dla siebie ????
    BonJon

30.07.2021 00:11

Praca w Ceri, to jak grzebanie w śmieciach. (usunięte przez administratora), a ostatecznie (usunięte przez administratora) z tego masz. Robota za minimalną, brak szacunku do pracownika. Podwyżki? 200pln brutto. Podnoszą płacę minimalną na kilka miesięcy, żeby zrównać ją z ustawową. Dodatki językowe są, ale wyniki są zaniżane przez zewnętrzny instytut. Jak na pracę w niemieckiej firmie, to jest to żart. Firma sprawia wrażenie przyjaznej, a jest to jednym zdaniem (usunięte przez administratora) Cała góra ma za zadanie zajechać pracownika, poprzez ciągłe podnoszenie norm, a płaca ani drgnie. Ogólnie nie polecam, a jak ktoś jest już zmuszony, to na 2-3 miesiące i zatrudniać się gdzie indziej. Tak czy inaczej, radzę się dwa razy zastanowić przed podejmowaniem tutaj pracy.
    Marysia

06.08.2021 12:42

Oj tam ,niemiecka firma jest porządna, ale dla swoich, czyli Niemców. My to dla nich tacy hindusi Europy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CERI International?

Lord Skanus

04.08.2021 11:31

Firma tragiczna, płacą minimalną krajową. Jeśli masz swoje zdanie , wyrażasz je albo sprzeciwiasz się idziesz na skan i paczki jednocześnie. Koordynator (usunięte przez administratora) niekompetentny ,pyta się pracowników co ma robić bo on nie wie, siedzi tam tyle lat i przysłowiowo(usunięte przez administratora) w stołek. Ludzie odchodzą stamtąd co chwila. Niedługo wielcy koordynatorzy i Pani kierownik zostaniecie całkowicie sami.

30.07.2021 09:10

Zapomniałem dodać o tym, że na początku dostaje się same vtan, Giro i kein problem -NAJNIZSZY możliwy przelicznik,który warty jest cos kolo 0.85-88 więc czym więcej się robi tym mniej pokazuje czasu,że to zajęło.

25.07.2021 10:40

Dodam jeszcze,że nie ma się stałego miejsca przy komputerze więc nie wiesz na jakim stanowisku będziesz. Stanowisk jest pełno tylko wiele osób zrezygnowało z tej pracy. Kolejnym nonsensem jest stale zacinający się system, drukarka przez, które jak wspominałem wyżej traci się czas w KTÓRYM MOŻNA BY PRZECIEŻ INDEKSOWAĆ. Do ubikacji lepiej nie chodzić bo i po co ,lepiej MIEC PARĘ DOKUMENTÓW ZAINDEKSOWANYCH. Odnośnie drukarek jak pisałem przeważnie nie działają więc nie wiadomo czy się wydrukuje czy nie. W związku z tym dane trzeba wprowadzać jeszcze raz co oczywiście zajmuje dużo czasu,ale tego nikt nie bierze pod uwagę. Przez to słyszy się, że nic się nie robi. Przerwa niby jest ale jak nic się nie robi i przysłowiowo odpoczywa ktoś przychodzi i mówi dlaczego nic się nie robi. Ogólnie dział DKA jest chyba najgorszym jaki może tylko być. Nie polecam

23.07.2021 22:23

Moją przygodę z Ceri uważam za bardzo nieudaną. Pracy od groma, wieczne poganianie zarówno przez przełożonych jak i przysłowiowych współtowarzyszy. Zero szacunku, wieczne (usunięte przez administratora) na porządku dziennym. Nigdy nie wiadomo co dostaniesz jak nie masz znajomych albo nie zostajesz na nadgodzinach. Skan i paczki nie ma niczego gorszego. Mężczyźni mają przeliczane. Oprócz indeksacji,skanu, paczek jest jeszcze rozładunek o którym na rozmowie kwalifikacyjnej nie ma mowy. Ogólnie nie polecam pensja najniższa krajowa.

25.07.2021 10:39

Gall anonim

20.07.2021 22:37

Witam. Pracowałem w ceri za różne stawki i to z b. dobrym językiem niemieckim. Jednak zaryzykowałem i zmieniłem prace i to nawet kilkakrotnie. Obecnie mam 3-4 x więcej. Pozdrawiam odważnych którzy więdzą jak wycenić swoje umiejętności. Ceri waszych umiejętności nie wyceni. Oni szukają nie taniej ale żenująco taniej siły roboczej. Z drugiej strony praca jest też mało wymagające. Niska rotacja świadczy o tym że ludziom podobają się niskie zarobki ale praca typu back office...
    Karol

23.03.2021 14:09

Frustrujące są w tej firmie spotkania z zarządem odbywające się co pewien czas. Słyszy się na nich co prawda miłe słowa – pracownicy są chwaleni, dziękuję się im za wytężoną pracę, za ich odpowiedzialność, słyszy się także o tym jak bardzo Ceri się rozwija, jak corocznie notuje rekordowe zyski, jak pandemia w ogóle nie wpływa na kondycje firmy itp. Po prostu kraina mlekiem i miodem płynąca. A potem przychodzi lipiec, czas zaplanowanych w budżecie firmy podwyżek, i… jest rozgoryczenie i frustracja. Podwyżki, o ile ktoś je w ogóle dostanie, są malutkie i są często maksymalnie równoważne kwocie o którą ma wzrosnąć płaca minimalna w kolejnym roku. Z awansami też jest z roku na rok coraz gorzej, kiedyś chętniej je przyznawano.
    X

19.07.2021 06:31

Kwestia działu, dział działowi nierówny jeśli chodzi o podwyżki.

Kontakt - CERI International Sp. z o.o.

Wersalska 6 91-203 Łódź

Branża główna: Finansowanie i dotacje

zosia

17.05.2021 19:01

Przez pandemię jednak sporo się zmieniło w Ceri. Tylko dzięki wysiłkowi pracowników, firma osiąga te same rezultaty finansowe, a nawet lepsze. Co nie jest docenione przez pracodawcę. Wszyscy na home office? Nie ma dofinansowania posiłków, bo firmie prowadzącej kantynę się nie opłaca. Inni pracodawcy dają wolne na zaszczepienie, oni łaskawie pozwalają na wyjście prywatne, by pójść się zaszczepić. Co oczywiście nie jest bez znaczenia dla efektywności i co gorsza, wyniku finansowego zespołu. Owszem firma się szczyci, że zwraca pracownikom koszty prądu/internetu ale to są grosze w porównaniu, co później się dostaje na rachunku. Na pewno nie pokrywa to internetu i prądu razem. Dziwię się sposobowi zarządzania pracą zespołu. Nie ma czyszczenia tasków do zera, zawsze coś zostaje, przez co z dziewczynami musiałyśmy zostawać na nadgodzinach, gdy przyszło więcej wniosków do opracowania. Jak starczyło kasy, to były płatne, jak nie to odbioru. Później znowu zachęta by pracować, kiedy klient ma wolne, co jest pracą w jak niedziele (dwukrotność stawki) i na to pieniądze są. Dramat się robi, gdy 2 osób nie ma. Wtedy już plan się nie spina i łapanka na nadgodziny. Najważniejszy jest klient i żeby robić dużo i dobrze. A tak się nie da. Mamy być profesjonalni w kontaktach z klientem, ale gdy jego pracownicy wyjeżdżają nam, dziewczynom (!) z wulgaryzmami, to oni mają gorszy dzień i kierowniczka (!) nawet nie wstawia za nami! Szczena mi opadła, jak to zobaczyłam. Kolejnym minusem jest system, gdzie pobiera się wnioski. Stare wyjadaczki, podglądają sobie wniosek w innej aplikacji i wybierają co łatwiejsze. Na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy". Niektóre, zwłaszcza dłuższe stażem pracownice, to z samego rana (5:00 - 6:00) zaczynają pracę, by pobrać na siebie te najprostsze. Zapomniałam dodać, że norma czasowa na wniosek ma się jak pięść do nosa. Więc najlepiej porobić najprostsze wnioseczki, wyrobić te 120 % za które płacą i mieć resztę dnia wolnego. Oczywiście należy machać myszą, by komputer nie zgasł, ale nikt tego nie sprawdza. A dostanie dodatku językowego za poziom C1 graniczy z cudem. Tam nawet kierowniczka na codzień rozmawiająca z zagranicą nie ma tego dodatku. Chyba mają taki układ z firmą oceniającą, by nikomu nie przyznawać tego poziomu. Co ludzi naprawdę doprowadza do płaczu. Tak więc na początku bardzo fajne wrażenie, a później szybko się wypaliłam. Tam człowiek jest jedynie trybikiem, bez uczuć i potrzeb.
    Kitowiec

13.07.2021 17:26

A co do C1 to nie wiem o czym mówisz bo osobiście dostałem z pocałowaniem ręki...
    Hahahhah

14.07.2021 20:42

Ty wszystko dostales a masz najnizsza krajowa przestac tutaj wciskac bajki o tej firmie krzak.masz za to jakies profity? A moze z hr jestes i chcesz ocieplic tą creepy firme?
    Kros

15.06.2021 21:28

Praca zazwyczaj spokojna, no ale żeby w korporacji płacili najniższą krajową to jest słabe.
    Cyryjczyk

16.06.2021 18:33

Ciekawe na jakim dziale spokojnie

20.04.2021 10:53

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu w CERI International Sp. z o.o.?
    Jack

23.04.2021 15:18

Przede wszystkim trzeba zaakceptować niską pensję ;)
    General Kenobi

01.06.2021 20:40

Nie chodzić na przerwy, do wc tylko zawalać jak (usunięte przez administratora)za minimalną krajową
    X

11.05.2021 20:13

A czy warto aplikować do łodzi że znajomością niemieckiego?
    była pracownica

17.05.2021 18:34

Zależy jaki masz poziom niemieckiego i jaki dział. Jeśli masz ok. poziomu B1, to możesz próbować. Jest to dobra pierwsza praca z niemieckim, jak trafisz tam, gdzie wykorzystuje się język czynnie (pisanie maili). Jeśli masz wyższy poziom, to strata czasu, szukaj gdzie indziej.
    Klotylda

09.05.2021 20:59

Witam, czy znajomość języka niemieckiego jest warunkiem niezbędnym aby rozpocząć pracę w CERI?
    Astra

10.05.2021 18:12

Nie jest. Są stanowiska na których nie jest wymagany język niemiecki. Jednak firma stara się bardzo szukać osób ze znajomością języka niemieckiego, ale średnio jej to wychodzi. Nic dziwnego skoro za znajomość języka na poziomie B2, a jest to naprawdę porządna znajomość, firma oferuje niewielki miesięczny dodatek.
    Jfucuvuxhcj

24.04.2021 10:34

Aplikowalem na stanowisko mlodszy konsultant ds wsparcia procesow bankowych z niemieckim . Nie otrzymalem pracy poniewaz rekruter ocenil moj niemiecki na B1 i dodal ze nie moga mi zaoferowac pracy pomimo ze na stanowiska na ktore aplikowalem byl B1 wymagany ( w bialymstoku) , Kiedy rekruter popelnil blad mowiac mi o stanowisku w łodzi ( wymog B2 ) ktore opisal tak samo jak oferte z bialegostoku ale zarzekal sie ze nie ma sie tam kontaktu z mowionym niemieckim ( wymog posiadanie komputera z mikrofonem i kamerka przeczy jego slowom). I oczywiscie mieli jeszcze stanowisko asystent HR gdzie byl wymagany niemiecki B1 , ale pan rekruter o tym nie wiedział. Pierwszy raz w zyciu spotkalem sie z takim balaganem organizacyjnym gdzie pracownicy HR nie maja pojecia co maja na stronie i kiedy na dwa takie same stonowiska jest wymagany rozny poziom znajomosci jezyka . Na przyszlosc niech sie ogarna i wiedz co maja na stronie w zakladce kariera.
    jfucuvuxhcj

25.04.2021 00:08

Zapomniałem dodać ze teraz na ofertę gdzie nie przeszedlęm rekrutacji jest wymagany B1 z niemieckiego na który to znajomość jezyka ocenił mi pan rekruter , brawo za wymogi jeżeli tak bedziecie postepować to wiecznie bedziecie narzekać jak to ciezko znalezć pracownika , aha i miałem przejsć test pisemny którego mi nawet nie przesłano , po prostu gratulacje za organizacje rekrutacji.I malą uwaga do rekrutera B2 to swobodna komunikacja w jezyku niemieckim na różne tematy, w związku z czym moze sie zdarzyc ze któs robi pauze w wypowiedzi.
    Indiana Jones

10.03.2021 05:59

Dzień dobry Chciałbym zapytać się jak wygląda praca na stanowisku Młodszy Konsultant ds. zarządzania dokumentacją. W ogłoszeniu jest napisane, że praca na 2 zmiany a dowiedziałem się, że pracuje się na 3. Chodzi oczywiście Łódź. Proszę o merytoryczne opinie.
    Kotlet Mielony

16.03.2021 09:22

Swego czasu były rzeczywiście 3 zmiany, poranna 6-14, przejściowa 10-18 i popołudniowa 13-21. Proszę próbować Panie Jones! :) Z pozdrowieniami.
    Gość

11.03.2021 14:10

Ceri to po prostu przeciętny pracodawca. Głównym minusem pracy w tej firmie są kiepskie płace. Nie jest to praca, która wymaga jakiejś kreatywności, ale za to dokładności, skrupulatności i jej jest po prostu dużo i przez to pracownicy powinni być lepiej opłacani. Nie mówię tu o jakichś kolosalnych podwyżkach, ale nawet jeśli zarabiałoby się po kilkaset złotych na rękę więcej niż obecnie to już wtedy tego pracodawcę można byłoby całkiem dobrze oceniać. Premie są, ale coraz mniej można za nie kupić. Od długiego czasu wartość maksymalnej do zdobycia premii nie jest w ogóle waloryzowana.
    Kyc

08.12.2019 19:21

Hej, pracuje w Ceri już jakiś czas w Białymstoku na jednym z najlepszych procesów w tej firmie czyli KYC. Każdy inny z tego co wiem to durne klepanie wniosków, klikanie lub adresowanie. Kompletnie nic rozwojowego. Tak jak wspomniałem KYC to jedyny proces na którym nie robisz tego samego. Każdy klient którego prześwietlało jest inny. Głównie bazujesz na procedurach. Bardzo ważne jest logiczne myślenie bo ten dam problem można rozwiązać na 30 różnych sposobów. Co do samej firmy polityka zatrudnienia jest straszna. Przedłużają umowę do 33 miesięcy a potem dopiero są w stanie dać ci umowę na stale. Jeśli jesteś kobieta lepiej się przygotuj ze przez następne 33 miesiące nie zajdziesz w ciąże. Polityka w tej kwestii to tragedia. 90% zespołu to osoby które w najbliższym czasie zostaną ojcami lub matkami. Jeśli nagle dojdzie do wielkiego baby boom’u nie będzie nikogo kto będzie to w stanie pociągnąć. Większość ludzi Kompletnie nie czai bazy. Nie robią kejsów tylko chodzą na pogaduchy do kuchni lub jedzą tam śniadanie. Firma nie myśli o zorganizowaniu jakiegoś testu wiedzy po jakimś okresie zatrudnienia czy się czegonauczyłeś czy nie. Ważne aby było robione. jedno mogą zorobic jednego kejsa w miesiącu i są doceniani tak samo jak osoby które robią ich 5 lub 10. W Review jest podobnie ale trochę na odwrót. Ci co maja najlepsze wyniki w większości kompletnie się nie znają na temacie. Ścieżka kariery to jakoś dramat. Z góry po roku zostajesz konsultantem mimo ze 90 procent się do tego nie nadaje. Specjaliści jeszcze gorzej. Rozdają je za darmo dla Ludzi którzy ani nie ogarniają tematu ani niczym specjalnym sie nie wykazali. Tyczy się to tez ich aktualnej pracy. Szczerze to uważam ze nie robią kompletnie nic. Koordynatorzy w większości działają na dwa fronty. Przed managementem grają pod nich a przy analitykach pod nich. Managment to istna tragedia. Ludzi który zarządzają całym kycem to dramat. Nie wiedza nic o procesie lub wiedza niewiele. Liczy się jedynie wynik. Po trupach do celu. Raz powiedzą ze masz zrobić tak po czym za 30 minut piszą meila do klienta ze zrobimy tak jak wy chcecie. W ogóle wszystko jest robione pod klienta. Nie chcą w ogóle postawić się w obronie analityków bo klient jest ważniejszy mimo ze ludzie zza granicy po tobie jadą niemiłosiernie. Na ok 150 osób jest zatrudniony jeden SME który nie wyrabia się z niczym. Jeśli chodzi o zwolnienia to musi dość do jakieś tragedii bo mozesz nie robić nic a i tak ciebie będą dalej trzymać. Byle byś udawał ze coś tam dłubiesz. Jeśli chodzi o chodzi o same perspektywy to nie masz żadnych. Jedyne wyjście to złapanie trochę doświadczenia i uciekanie do większego miasta co jest ostatnio tendencja na procesie. Pieniądze? Nic specjalnego nie oczekuj zbyt wiele. Więcej raczej byś dostał w banku. Podwyżki tez kiepskie. Firma mówi ze działa jako jedna razem z siedziba w Łodzi ale jak mówisz o ich wynagrodzeniu to nagle się okazuje ze Łódź to Łódź a Białystok to Białystok. Podobno tam jest jeszcze większy (usunięte przez administratora) niż tutaj mimo ze tam maja główna siedzibę. Benefity całkiem spoko bo jest dofinansowanie na obiady. Firma kreuje sie na jedno z największych korpo w białym ale imprezy integracyjne są raz na 2 lata z wiekim bólem. Ludzie jak ludzie z jednymi się zaprzyjaźnisz a z drugimi będziesz miał problem bo będą na ciebie donosić. Czy polecam? Na start napewno. Dodatkowo plusem jest elastyczny czas pracy. Jeśli chodzi o warunki na biały źle nie jest ale kreując się na wielka korporacje oczekujesz znacznie więcej co jest błędem.
    A

12.12.2019 19:09

Teraz już chyba zaczyna się na młodszym konsultancie... :)

06.03.2021 18:30

Tak KYC jest lepszy od innych procesów o trochę lepiej płacą :)
    Gosia

27.11.2020 19:03

Cześć, jak pracuje się w dziale KYC? Jak atmosfera, współpracownicy, szefostwo? Pytanie dotyczy Białegostoku.
    ande

27.02.2021 11:32

na ktorym dziale? bo az mi szczeka opadla :D pierwszy raz takie rzeczy slysze, az mnie ciekawi ktory to dzial taki, bo brzmi jakbysmy pracowali w ogole roznych firmach

06.03.2021 18:09

Też miałam to samo, więc proszę uwierzyć, że to nie bajka.

28.12.2020 09:21

kasia

27.02.2021 11:34

nie wiem co Ci kto zrobil, ale zadziwiaja mnie Twoje odpowiedzi, naprawde jak czytam to jakbym czytala o innej firmie, chyba trafilas na jakis straszny zespol bo czytam to z niedowierzaniem

06.03.2021 18:08

W żadnym zespołów nie jest jakoś szczególnie kolorowo. Może jesteś jedną z nielicznych osób. które mają wywalone na to jak się je traktuje i za jakie pieniądze pracuje. Większość osób jednak ceni się troszkę wyżej :)

12.04.2018 21:37

Pracowałem w Ceri jakiś czas temu. Co tu dużo mówić wyzysk i mobbing ze strony przełożonych. Jakby mogli to plunęli by Tobie w twarz. Komentarz dotyczy lokalizacji Białystok. Pracujesz za 1500zł a przełożony ma np. 4k lub 8-9k i nic nie robi tylko głaszcze Ciebie po głowie, że niby dobry jełop z Ciebie, że ciężką pracą chcesz utrzymywać nierobów na szczeblach wyżej.
    kordi

27.02.2021 11:38

ktory przelozony tyle zarabia? padłam :D

06.03.2021 18:03

Każda dodatkowa praca to strata minut na wyrobienie normy 120%. Jeżeli robię jakieś Pepy np. 1h to tracę bo powinnam wyrobić normy 1,2 żeby mieć 120%. Tak samo jeśli chodzi o podwyżki. Od tego roku jest zmiana i czas nieoperacyjny wpływa na wysokość podwyżek. Wiec wpływa i to bardzo.
    Marta

27.02.2021 11:41

Białystok - ogólnie polecam, stabilna praca, premie na stałym poziomie (dobrze wiesz co masz zrobić żeby była taka i taka premia), niestety mozliwosc rozwoju i ewentualne awanse co za tym idzie podwyzki sa sensowne tylko jesli umiesz niemiecki lub sie go serio uczysz - wtedy serio mozna fajnie sobie ogarnac robote itd, no ja nie jestem krolem jezykow wiec zmienilam prace, ale ogolnie polecam co do zarzadzajacych to zalezy jak trafisz, bo kazdy kierownik inny (bylam w 2 dzialach, 1 to w ogole jakbym byla w jakiejs innej firmie, po przeniesieniu na inny to jak niebo a ziemia wiec polecam zmiane działow, warto dopytac innych pracownikow jak u danego kierownika sie pracuje)
    awe

12.02.2021 22:30

Czy naprawdę rekrutują czy tylko sobie uaktualniają bazę kandydatów ? Pytam, bo cały czas na portalach pojawiają się ich oferty pracy, ale odzew jest zerowy, więc to chyba pic na wodę.

17.02.2021 12:00

Raczej zależy na jaki proces
    ande

27.02.2021 11:31

rekrutuja bo sie firma powieksza i bardzo duzo nowych działów z niemiec przechodzi do Białegostoku - na nowe działy, nie z powodu rotacji

Zostaw merytoryczną opinię o CERI International Sp. z o.o.