CERI International

• Kogo szukamy
  • Co słychać w naszych social mediach
  • Benefity
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Projekty AGILE

Kogo szukamy

Co słychać w naszych social mediach

Benefity

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Opinie o CERI International Łódź

Nie przegap nowości o CERI International Sp. z o.o.!

a

24.07.2023 11:17

Pytania tutaj w kółko skupiają się na pensji i kwotach za dodatki. Pomyślcie najpierw: 1. czy i jak długo będziecie tam pracować. 2. czy i co godzicie się zaakceptować w pracy, jakie zasady tak, a jakich nie. 3. czy naprawdę nie ma lepszych miejsc... Żadna dobrze zarządzana firma nie musiałaby co miesiąc rekrutować nawet przy wysypie nowych projektów. CERI to niemiecka firma z nazwy - z polską kulturą zarządzania i typowo polskimi zachowaniami. Szczerze odradzam
a

24.07.2023 11:08

Napiszę tak - CERI rekrutuje nowe osoby co miesiąc. Czy to jest normalne ? Nie. Co miesiąc na pracuj.pl jest nowa rekrutacja na te same stanowiska. Co miesiąc. Proszę sobie samemu odpowiedzieć, dlaczego jest tak duża rotacja. W praktyce, to szybko wychodzi. Niestety absolutne rozczarowanie.
????

22.07.2023 18:45

Ktos pracuje na stanowisku Młodszy konsultant ds wsparcia procesow bankowości ?, jakie obowiązki i kasa na tym stanowisku.
Tom

23.07.2023 18:51

W skrócie to wprowadzanie, korekta, wyszukiwanie danych itp. Kasa to płaca minimalna bądź niewiele więcej + premie i ewentualnie dodatek językowy.

20.07.2023 08:20

Czy ktoś jest w stanie napisać jak to wyglada z dodatkiem językowym? Czy jest wypłacany co miesiąc wraz z wypłatą czy są z tym problemy?

21.07.2023 10:32

Dodatek jest uzależniony od umiejętności języka. Mi za C1 zaproponowano 600 zł brutto wiec myślę, że kwota dobra
Mike

21.07.2023 11:26

Wysokość dodatku językowego zależy od poziomu znajomości języka obcego. Nie są to porywające kwoty. Firma szuka osób ze znajomością języków tylko problemem jest to, że nie za bardzo chce ich doceniać. Wysokość wspomnianych dodatków jak i premii od lat stoi w miejscu, nie ma tu żadnych zmian czy chociażby waloryzacji inflacyjnych.
Zapytanie

19.07.2023 21:12

Czy firma Certi plynnie rekrutuje na stanowiska podane na stronie. Czy rekrutacje są tylko raz na jakiś czas ?.
elf

14.07.2023 14:41

cześć, czy ktoś z was startował na stanowisko tester aplikacji IT z jez. niemieckim? Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na to stanowisko? Jakie zadają pytania? Z góry dzięki za odpowiedź!
Przyszły pracownik

06.07.2023 15:40

Czy ktoś może napisać jak wygląda szkolenie? Odbywa się na spotkaniu przez platformę np ms Teams czy jest to szkolenie „na własną rękę” poprzez platformę E-learningową?

27.05.2023 18:19

Rekruterka określiła że ma deadline tydzien czasu, po miesiącu brak odpowiedzi. Stracony czas niedotrzymanie słowa, brak szacunku do potencjalnych kandydatów
D

30.06.2023 17:12

Miałam dokładnie tak samo. Pani od rekrutacji obiecała poinformować o wyniku rekrutacji bez względu na to czy będzie pozytywny czy negatywny, niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi.
Happy

22.11.2022 10:43

Witam chciałabym podpytać o stanowisko Pracownik Biurowy ds. Procesów Wsparcia Bankowości z Językiem Niemieckim, chodzi o prace zdalną . W jakich godzinach jest ta praca ? Czy jest grafik czy stałe godziny ? Oraz czy na tym stanowisku jest kontakt z klientami telefoniczny lub mailowy czy to raczej jakieś prace w systemie , z danymi ? Czy z dodatkiem językowym da rade wyciągnąc 4000 netto ? Byłabym wdzięczna za informacje :)

03.01.2023 17:05

No to raczej jak w każdej pracy, trzeba spojrzeć na realia i zauważyć, że wszędzie płacą tyle samo, a na więcej potrzeba czasu i doświadczenia.
śmieszek

22.06.2023 16:07

od 3 w nocy do 15 w dzień
Zainteresowany

07.06.2023 13:24

Witam. Chętnie dowiem się jak najwiecej o stanowisku młodszy konsultant ds. procesów wsparcia bankowości. Czy faktycznie jest w pełni zdalna jak podano w ogłoszeniu, jak wyglada rekrutacja, jak wyglada podpisanie umowy, jaka umowa wchodzi w grę, czy jeżeli jest napisane miłe widziane znajomość języka niemieckiego to trzeba go jakoś super znać czy praktycznie bez języka jest szansa na dostanie pracy, jakie widełki co do wynagrodzenia na takim stanowisku, czy są jakieś „ przymusowe” spotkania integracyjne ( jestem introwertykiem kontakt z ludźmi jest mi zbędny), jakie godziny pracy, czy jest szansa na wypożyczenie sprzętu do pracy? Chodzi o CERI Białystok
Ziomek

05.06.2023 19:03

Hej, ile dostaje się na juniora w KYC?
Ewa

28.05.2023 11:32

Nie mam jasności, jak to wygląda tak naprawdę. Młodszy Konsultant ds. Procesów Wsparcia Bankowości bez DE ma w punkcie "czego oczekujemy" podpunkt "mile widziana znajomość języka niemieckiego". Czyli wg mnie w rekrutacji na stanowisko bez użycia języka preferowane będą osoby z tymże językiem obcym. Nie widzicie tu sprzeczności? Czy pracodawca po prostu liczy, że jednak stanowisko obsłuży także niemieckojęzyczne dokumenty, a jeśli się nie znajdzie ktoś odpowiedni, to już trudno, niech będzie z samym polskim?
Ceryjczyk

28.05.2023 21:27

Dokumenty są tylko i wyłącznie w języku niemieckim. Pracy ogólnie nie polecam bardzo wysokie normy pensja minimalna
Eve

22.05.2023 22:51

Witajcie, jestem absolwentką studiów o kierunku lingwistyka stosowana : angielski + niemiecki. Posiadam 1 roczne doświadczenie zawodowe związane prywatnym nauczaniem. Zwracam się z pytaniem o oferty pracy dla których nie wymagane są szczególnie doświadczenia w branży finansowej, lecz znajomości języków jak np w KYC. Czy procesy/analizy/czynności wykonywane na tych stanowiskach są do przyswojenia także dla kogoś z takim backgroundem jak mój i z predyspozycjami do dziedzin miękkich i humanistycznych ? Pytam ponieważ ogłoszenia o pracę w różnych firmach potrafią różnić się drastycznie. Niektóre brzmią jakby były dla biegłych księgowych i podatkowych, a w innych nie ma tego, a wszystkie dotyczą KYC.

24.05.2023 09:29

Umysł humanistyczny na pewno nie będzie przeszkadzał w pracy, wręcz przeciwnie w firmie i w samym KYCu jest dużo osób z backgroundem raczej językowym a nie finansowym czy bankowym. Pewnie zainteresowanie branżą byłoby pomocne, ale w tym dziale jest szkolenie, które na pewno przygotuje Cię do pracy bez doświadczenia czy też specjalistycznej wiedzy. Myślę, że jeśli tylko zechcesz to nie będziesz miała problemu z przyswojeniem tego procesu. Nie przekonasz się, dopóki nie spróbujesz :) Powodzenia!
Eve

24.05.2023 09:44

Dziękuję za wpis na temat :) Z mojej strony zupełnie nie chodzi o jakieś "obawy". Pytam bo to ogłoszenia o pracę (jak wyżej wspominałam) do kyc/aml wzbudzają mieszane odczucia w interpretacji. Bywają tak różnie sformułowane, że nieraz można myśleć, że w niejednej firmie szukają expertów z wiedzą ceryfikowaną ze świata fin/podatków/analiz danych + mistrz excela, mimo że stanowisko juniorskie (!) Ale jeśli praca polega na obróbce prostszych etapów - głownie jakieś szukanie wiadomości, czytanie dokumentów, sprawdzanie i jest to "obrabianie" wg. procedur do wyuczenia ... to również nie widzę problemu. Pytam zwyczajnie z oszczędności czasu na ew. rekrutacje sobie i firmie.

Oferty pracy - CERI International Sp. z o.o.

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Administrowania Kredytami

Analityk Biznesowy / Analityczka Biznesowa

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Danych Statycznych

Białystok

02.01.2023 14:22

Witam, nie wiecie czy CERI będzie planowało podwyżki dla swoich pracowników? Rząd właśnie podniósł minimalne do 3450 brutto zł a w lipcu podnosi do 3600. Pracując w CERI kilka lat z bardzo dobrym niemieckim i obsługując dużo procesów niemieckiego banku zarabiam poniżej 4000 zł netto. :( chyba trzeba będzie zacząć rozglądać się za czymś innym… :(

25.01.2023 15:21

Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nie mam 4 netto- do 4 netto mi jeszcze duuużo brakuje. Napisałem, że zarabiam poniżej tej kwoty. Ponad 4 netto na start zarabają pracownicy innego banku (ze Szczecina) również ze znajomością języka i "klepaniem" procesów
Albrecht von Hochenzoller

23.05.2023 14:07

To Proszę iść sprzątać ulice Szanowny Panie a nie obrażać tą świetną i dobrze płatną pracę
Była pracowniczka

25.04.2023 21:41

Serdecznie nie polecam! Zarobki nieadekwatne do poziomu znajomości języka obcego (poniżej 50% od minimalnej kwoty brutto, którą powinno się zarabiać przy znajomości języka na danym poziomie) i wykonywanych obowiązków, niekompetentna kadra kierownicza, spory problem z komunikacją międzypracowniczą. Wrażenie, że specjalnie rzuca się świeżego pracownika na głęboką wodę, aby nie był zbyt efektywny w narzuconych na niego obowiązkach, a co za tym idzie, otrzymał jak najniższą premię lub nie otrzymał jej wcale. Ustalony czas na wykonywanie obowiązków nieadekwatny do stopnia trudności. Zrzucanie odpowiedzialności na pracownika za niezależne od niego problemy techniczne podczas pracy.
klaudia

19.04.2023 10:42

Witam czy jest szansa na dostanie się do tej pracy bez znajomości języków np na stanowisko weryfikacji danych klienta?
She

16.03.2023 17:37

Czy przy 1/4, 1/5 etatu w pracy zdalnej, niewymagającej telefonicznego kontaktu z klientem (archiwum cyfrowe), jest możliwość pracy w nienormowanych godzinach (popołudnie, wieczór, weekend)?
Lea

31.03.2023 20:44

Musisz pójść na rozmowę, bo to wszystko zależy od procesu
Żałuję każdego dnia

08.03.2023 23:17

Krótkie podsumowanie czasu spędzonego w tym miejscu [OFAC Białystok]: Praca jest do bólu monotonna. Z braku innych opcji i kiedy potrzebujecie elastycznego grafiku może być, jednak dobrze radzę uciekać, kiedy tylko pojawi się okazja. 1. Niskie zarobki - podwyżki były raz na ok. 2 lata, przy czym ostatnia rzędu 100 zł brutto. "Dlaczego się nie cieszycie, zawsze możemy je zabrać" - to był komentarz koordynatorki, zorientowani będą wiedzieli kto jest taki błyskotliwy ;) 2. Bardzo ograniczone możliwości rozwoju - to wynika ze specyfiki procesu. Przy ewentualnym awansie nie zdziwcie się jednak, kiedy usłyszycie, że "zmiana stanowiska wcale nie musi wiązać się z podwyższeniem wynagrodzenia" 3. Brak kontaktu z ludźmi - firmie widocznie bardziej opłaca się utrzymywać pracę zdalną. W teorii można chodzić do biura, ale są małe szanse, że kogoś się tam zastanie; 4. Niekorzystny dla pracowników ekwiwalent za używanie prywatnego komputera i telefonu - normy były ustalone ponad 3 lata temu, nie mówię już nawet o eksploatacji sprzętów, której nie da się wyliczyć; 5. Stałe podwyższanie norm liczbowych - w rezultacie pracownicy mają pracować jak roboty - bardzo szybko i praktycznie bezbłędnie, przy jednoczesnym niepodwyższaniu wysokości premii kwartalnej; 6. Zaniżanie wyników audytów językowych po to, żeby móc wypłacić niższy dodatek językowy; 7. Założenie, że pracownicy będą codziennie zostawać na nadgodziny, przez co dochodzi do absurdalnych sytuacji, kiedy koordynatorki oczekują wyjaśnień za niezostawanie dłużej - a to, co pracownik robi w czasie prywatnym nie powinno ich interesować; 8. Szkolenia [za wyjątkiem zespołowych] nieadekwatne do charakteru wykonywanej pracy; Podsumowując, jeżeli szukacie pracy, w której chcecie czuć się w jakikolwiek sposób spełnieni, docenieni i oczekujecie przyzwoitych zarobków, niestety musicie rozglądać się dalej...

13.03.2023 20:46

moim zdaniem się opłaca, na początku jest ok, dopiero po 2-3 latach robi się gorzej

23.03.2023 06:57

To prawda. Ciągłe podnoszenie poprzezcki i dokręcanie śruby za te same pieniądze. Co słysze od znajomych, to wszędzie gdzies podnoszą wynagrodzenie, wiadomo inflacja. Ale nie tu. Tu podwyżek nie ma. A jak już to 100 zl brutto.
Aaa

07.02.2023 01:39

Czy ktoś może mi coś powiedzieć o stanowisku: Młodszy Konsultant ds. Procesów Wsparcia Bankowości z j. niemieckim? Jak wygląda czas pracy, obowiązki, naturalnie wynagrodzenie, warunki pracy itd?

20.02.2023 12:53

No ok, ale to tylko raz na miesiąc. A co do integracji czy innych spotkań ja bym powiedziała, a przynajmniej tak jest u nas, że jak nie chcesz iść to nie idziesz i tyle. Nikt nie wnika dlaczego. No a spotkania na Teamsie to jednak nie to samo.
zmęczon

04.03.2023 22:00

Konsekwencji nie ma. Co do pracy zdalnej to zależy gdzie trafisz, na jednym procesie od początku będzie 100% zdalnie, na innym nie i nie ulegnie to zmianie.
PPPP

02.03.2023 09:10

Uważam że firma jest OK. Ma dobre podejście do pracownika, zachowany work-life-balance. Kadra zarządzająca też jest ok, da się ze wszystkimi dogadać, fajne benefity, konkursy i dodatki pracownicze. Największym minusem tej firmy to są słabe zarobki oraz na niektórych procesach stale powiększająca się norma a premia niestety nie. Szkoda.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CERI International?

zxx

20.02.2023 09:01

Czy długo sie czeka na odpowiedz po zlozeniu cv?
najmra

12.02.2023 22:59

Czy może któs podać przykładowe pytania w języku angielskim na rozmowie kwalifikacyjnej? i jaka jest ilość?
Xyz

13.02.2023 22:36

Wszystko zależy od lektora. Kompetencje językowe są oceniane przez firmę zewnętrzną. Jest to raczej taki small talk, bo lektor nie ma za zadanie ocenić Ciebie jako potencjalnego kandydata na dane stanowisko, tylko będzie sprawdzał jak sobie radzisz z samym językiem obcym. Mnie pytano o dotychczasowe miejsce pracy, czym się interesuje, mocne i słabe strony, co lubię robić w wolnym czasie. Lektor w kolejnych pytaniach nawiązywał do moich poprzednich wypowiedzi, więc niejako samemu dało się kształtować przebieg rozmowy.
Aga

24.01.2023 11:38

Ja mam pytanie do pracowników. Moi drodzy czy pracodawca zapewnia potrzeby sprzęt do pracy zdalnej?
Y

30.01.2023 09:06

Musisz czy chcesz pracować na swoim laptopie?

30.01.2023 11:24

Głównie z tego, że firma jeszcze jakiś czas temu nie miała "opracowanych metod" wysyłania takiego sprzętu. To znaczy - o ile jesteś z Łodzi czy Białegostoku i możesz sobie podjechać samodzielnie do siedziby firmy, to spoko, ale reszta Polski pracowała na swoim sprzęcie. Ale to już mogło się pozmieniać, dlatego najlepiej po prostu dopytać.
Uno

25.01.2023 23:18

Pracował ktoś może w zespole CAS? Jak oceniacie?

15.11.2021 14:25

Cześć,
zdenerwował Cię szef, koleżanka zajęła miejsce na wymarzonym szkoleniu, a system, na którym pracujesz, zawiesił się już dziś dwa razy? Uznajesz więc, że najskuteczniejszym sposobem rozładowania napięcia będzie kompulsywne stukanie w klawiaturę, które zamieni się w post na niniejszym forum. Hej, zaczekaj!

Zanim przejdziesz do czynu, weź trzy głębokie wdechy (pomogą przywrócić pamięci najbardziej soczyste obelgi oraz sprawią, że palce będą szybciej przebiegać po klawiaturze – w najgorszym wypadku ostudzą emocje), a następnie rzuć okiem na to, co poniżej.

Chwila, wdechy miały być trzy! :) Jeszcze raz: 3…, 2…, 1…

To teraz do rzeczy. Po pierwsze, dziękujemy za każdą opinię! Serio, nawet za tę bardzo krytyczną i „bezkompromisową”. Może nie będziemy skakać z radości, ale pozwoli nam ona wyciągnąć wnioski z naszych działań. Pamiętaj, że wszelkie nieprawidłowości możesz zgłosić do swojego przełożonego lub Departamentu Rozwoju, Szkoleń i Rekrutacji. Jest to najszybszy i najskuteczniejszy sposób informowania o Twoich spostrzeżeniach.

A jeśli jeszcze się nie znamy i jesteś tutaj, aby dowiedzieć się o nas więcej – śmiało zadawaj pytania! Chętnie opowiemy Ci o środowisku pracy w naszej firmie i pokażemy, jak naprawdę wygląda u nas praca na co dzień. Zachęcamy również do śledzenia nas na Instagramie, TikToku i Facebooku.

Zanim napiszesz swoją opinię, chcielibyśmy umówić się na przestrzeganie kilku prostych reguł. Zarówno my, jak i pozostali uczestnicy forum, będziemy Ci bardzo wdzięczni za każdy post:

• merytoryczny i przedstawiający fakty,

• odnoszący się do pracy w CERI International,

• zwierający informację o zespole/departamencie,

• napisany spójnie i kulturalnym językiem,

• nieobrażający pozostałych uczestników forum.

To na koniec jeszcze raz razem – wdech i 3…, 2…, 1…

Miłego stukania w klawiaturę! :)

Pozdrawiamy!
Ktos

22.01.2023 10:39

A różnicuje. Wykorzystują biedniejszy wschód Polski do zarobienia większych pieniędzy.
Gość

22.01.2023 17:30

Można mieć work life balance i zarabiać więcej.
Ala

18.01.2023 21:59

Kiedy podwyżki dla pracowników? Wiecie- inflacja, te sprawy, a wypłata stoi w miejscu

19.01.2023 11:27

Już to było tutaj poruszane że dopiero w lipcu zaczynają je przyznawać

Kontakt - CERI International Sp. z o.o.

Wersalska 6 91-203 Łódź

Branża główna: Finansowanie i dotacje

Magda

18.01.2023 10:07

Witam czy mogę prosić o więcej informacji odnośnie firmy Ceri, atmosfera, wynagrodzenie, dodatki.Jak wygląda okres wdrożenia i ile trwa.

18.01.2023 21:56

Atmosfera spoko, wynagrodzenie do bani, dodatki za znajomość języków obcych (instytut językowy cię będzie egzaminował ustnie i pisemnie i przedstawi twój poziom językowy pracodawcy), okres wdrożenia 3 miesiące
Zainteresowana_Ona

10.01.2023 21:21

Zaproponowano mi stanowisko koordynatora w Łodzi, ale ogólnie praca zdalna. Zespół ma być tworzony od nowa. Biegły niemiecki. Doświadczenie jest. Powiedzcie mi czy warto się zdecydować? Opinie są średnie. Ile taki Koordynator zespołu może oczekiwać na rękę? Z góry dzięki za info.

12.01.2023 12:28

To zapytaj rekruterów o zarobki na tym stanowisku, jak Ci nie będą odpowiadały to podziękujesz :) ale raczej kokosów nie zarobisz
tomek

12.01.2023 20:24

Z tego co się orientuję, to koordynatorzy zarabiają niewiele więcej od swoich podwładnych. Dopiero jak dostają awans na kierownika to kasa się zgadza.

07.01.2023 18:53

Pytanie o umowę w tej firmie, po jakim okresie można spodziewać się umowy na czas nieokreślony? W tych czasach chciałoby się mieć pewność zatrudnienia..

09.01.2023 12:58

Z tym akurat nie ma problemu. Ale dopiero po 3 latach
Zainteresowany

16.10.2022 08:02

Jakie są wasze doświadczenia z działem KYC? Jak z możliwością rozwoju, szefostwem, wypłatą i nadgodzinami? Jaka pasuje atmosfera? Chciałbym zmienić pracę, jednak obawiam się, że to będzie z deszczu pod rynnę, obecnie mam zarobki na poziomie 3400 netto i zdecydowanie szukam work-life balance.

29.12.2022 10:50

Ekwiwalent za pracę zdalne wynosił niecałe 1 zł brutto za każdą przepracowana godzinę (czyli jesteś na urlopie/l4 = nie pracujesz = dodatku nie dostajesz)

29.12.2022 11:32

Wiadomo, że taniej. To raptem jakieś 150 zł plus minus
Zain

20.10.2022 19:42

Witam, w jakich wysokościach są dodatki do nauki języka i czy w dni świąteczne trzeba pracować? (W przypadku pracy w dziale który obsługuje Comerzbank)

07.12.2022 18:05

Nie do końca prawda. Są procesy, gdzie faktycznie tak jest, ale są też takie, gdzie pracuje się wg polskiego kalendarza (np. KYC) I wtedy polskie święta są wolne (przed odejściem z firmy była komunikacja, że wszyscy mają też dodatkowo wigilię i sylwestra wolne, nie wiem czy dalej to obiwazuje). Odpowiedz więc zależy od procesu.
dr house

08.12.2022 22:17

Nadal dodatkowe dni za 24.12. i 31.12. są, w tym roku co prawda wypadają w weekend, ale możemy sobie te dni odebrać do końca roku.
Kandydat W

27.11.2022 21:21

Witam, czy w firmie Ceri są stanowiska, na których możnaby było pracować zdalnie, lecz na niepełny etat?

29.11.2022 14:10

Myślę że tak, ale jeszcze trzeba samemu dopytać

03.12.2022 00:36

są
XYZ

02.12.2022 16:34

Hej, mam pytanie odnośnie pracy w CERI. Czy na codzień w pracy rozmawia się w języku polskim? Czy kandydat z minimalną znajomością języka obcego ma szasnę dostać pracę?

03.12.2022 00:34

zależy w jakim dziale, ale raczej tak
Marko

09.11.2022 17:00

Witam, chciałbym zapytać o oferty pracy, które dotyczą osób ze znajomością języków obcych. Firma działa w obszarze bankowości/finansów. Prośba o opinie, czy pojawiające się ofert pracy jak te w dziale KYC, czy np. "Konsultant ds. procesów wsparcia bankowości", są to oferty pracy także dla ... "typowego humanisty" ? Mam świadomość, że wiele procesów jest dziś zautomatyzowanych, czasem wymagających niedługiego szkolenia, ale jednak jest to dziedzina finansów i stąd moje wątpliwości. Czy w praktyce na tych stanowiskach poruszamy się w obszarze stricte finansowym, czy może jednak gdzieś na "pograniczu" i "nie-finansista" nie mający pociągu :) do rachunkowości, analiz na cyfrach, również może aplikować i odnaleźć się w tych realiach ?

27.11.2022 18:37

Jak najbardziej szkolenie da się ogarnąć zdalnie. Można pisać, dzwonić, udostępnić ekran - także możliwości jest wiele. Jeśli w firmie to już zależy, na ile dni mają takie szkolenie zaplanowane. A dodam, że w firmie nie ma prawie nikogo także raczej nie będzie to konieczne

30.11.2022 10:14

Obecnie zatrudnionych jest bardzo dużo. Chodziło mi o to że wszyscy pracują zdalnie z domu, więc biuro jest puste. Przychodzi jedynie ktoś, kto ma awarię prądu czy internetu albo kiedy musi z jakiegoś innego powodu

16.08.2022 10:24

Jak wyglada sytuacja dla kobiety w ciąży? Czy potrafią zwolnić kogoś kto nie ma umowy na czas nieokreślony?
G.

21.11.2022 08:54

W tym przypadku firma działa w granicach prawa i na pewno nie jest pro pracownicza. Tak jak już niektórzy napisali, jeśli masz umowę na czas określony i akurat kończy Ci się w momencie kiedy jesteś na urlopie macierzyńskim albo na zwolnieniu lekarskim w trakcie trwania ciąży... firma po prostu nie przedłuży Ci umowy. Kiedy ja pracowałam, CERI (a przynajmniej KYC. Serdecznie nie pozdrawiam) robiła z umowy na czas nieokreślony świętego grala. Umowę na czas nieokreślony dawała dopiero wtedy kiedy musiała. Dziewczyna z zespołu pracowała w CERI ponad dwa lata, mimo problemów z ciążą, siedziała w pracy tak długo jak tylko mogła. Ale umowa skończyła się w trakcie macierzyńskiego no i nie została przedłużona. Najlepsze jest, że kierowniczka zapomniała, że jej nie przedłużyła umowy i naciskała, żebym do niej zadzwoniła i pytała się o rzeczy związane z pracą :D Podsumowując. Jeśli planujesz dziecko i chcesz mieć stabilność zatrudnienia to w CERI musisz odczekać 3 lata do umowy na czas nieokreślony. I nie ma co wierzyć ustnym deklaracjom, że Ciebie potraktują inaczej. :))

22.11.2022 13:51

Tak jest teraz wszędzie. Lepiej odczekać i mieć stabilność zatrudnienia niż później od nowa szukać pracy i się denerwować. Także najlepiej odczekać 3 lata bo raczej każdy jest traktowany tak samo. Ale to tylko moje zdanie, oczywiście każdy postępuje jak uważa :)

18.11.2022 18:08

Ktoś rozmawiał indywidualnie na temat podwyżki? Nie chcę wnikać w szczegóły, interesuje mnie tylko, czy udało się coś uzyskać, czy jednak trzeba było dostosować się do swojej stałej pensji? Czy warto podejmować tego typu negocjacje?
Dominika

20.11.2022 22:15

podwyżki pewnie nie otrzymasz, argumentacją jest że trzeba wnosić coś dodatkowego do zespołu, robić dodatkowe rzeczy za 50/100 zł brutto - czy warto ? NIE.

21.11.2022 17:45

Nawet pomimo tego jeżeli wykonuje się dość trudny proces?
kandydat

20.11.2022 21:36

Witam Jak wysokie są wymagania na C#/.NET Junior Developera? Wg ogłoszenia "podstawowa znajomośc T-SQL" i "proste makra VBA". Co to dokladnie oznacza? Czy rekrutacja jest ciągła (cały czas potrzebują nowych osób)?
Recrutation process

19.11.2022 10:38

The worst recrutation I've ever had in my life. Never again.
Karol

31.10.2022 18:15

Firma reklamuje się jako organizacja mocno stawiająca na osoby ze znajomością języków obcych. Tymczasem dodatki za znajomość języków na danych poziomach zostały ustalone wiele lat temu i do dzisiaj ich nie zmieniono. Mamy dziś dużą inflację i te dodatki są dziś śmiesznie niskie.
Zain

20.10.2022 19:46

Witam, jakie są widełki/przedziały kwotowe dodatku do nauki języka i jak dużo wypada dni świątecznych w których trzeba pracować? (W przypadku pracy w dziale który obsługuje Comerzbank)

Zostaw merytoryczną opinię o CERI International Sp. z o.o.