CERI International

• Kogo szukamy
  • Co słychać w naszych social mediach
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Projekty AGILE

Kogo szukamy

Co słychać w naszych social mediach

Jak wygląda rekrutacja

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Opinie o CERI International Łódź

Nie przegap nowości o CERI International Sp. z o.o.!

23.02.2020 19:01

Widzę, jaki trend wśród komentujących tutaj panuje. Ja pójdę w nieco inną stronę. Jestem zadowolony z pracy w CERI i czasu, który tu spędziłem. Jestem również zadowolony z relacji międzyludzkich, które nawiązałem. Oczywiście, można wylistować nieprzyjemne sytuacje związane z podejściem współpracowników, czy strategią firmy. Należałoby jednak dodać listę plusów, o której chyba często się zapomina ;) Prawda jest taka, że na rynku są firmy znacznie lepsze, jak i po stokroć gorsze. Przeszedłem z tej drugiej kategorii i nie żałuję podjętej decyzji ani trochę. Nie mogę napisać, żebym zarabiał dużo jak na swoje stanowisko. Nie zmienia to natomiast faktu, że propozycja w stosunku do poprzedniego pracowacy była nieporównywalnie lepsza. Komfort pracy, różnorodność zadań, wynagrodzenie, warunki lokalowe, poczucie stabilizacji na danym stanowisku - w CERI zyskałem wszystko to, czego brakowało mi w poprzednich firmach. Brzmi jak reklama? I dobrze. Z mojego punktu widzenia jest to zasłużone. Muszę się za to zgodzić z częścią opinii dotyczących strategii oszczędzania. Uważam, że jest prowadzona w sposób nieudolny oraz bardzo krótkowzroczny. Oszczędza się na rzeczach, na których oszczędzać się nie powinno, jednocześnie zezwalając na mniejsze lub większe inwestycje, które wydają się nie mieć żadnego sensownego uzasadnienia biznesowego. Koniec końców odbija się to na pracownikach lub procesach. Zgodzić się rownież muszę z opinią, że z finansowego punktu widzenia najważniejsze jest wynegocjować sobie dobrą pensję na start. Bardzo trudno bowiem jest uzyskać podwyżkę, a gdy to już się uda, okazuje się prawie niezauważalna. Podsumowując uważam, że jest to firma, przez którą warto przejść. Można się wiele nauczyć, rozwinąć zawodowo oraz godnie zarobić. Po osiągnięciu pewnego pułapu doświadczenia i finansów warto porozmawiać z przełożonym o dalszych możliwościach. Jeśli natomiast rozmowa nie przyniesie oczekiwanego rezultatu, należy zacząć szukać nowych wyzwań na rynku pracy, bez sentymentów. W przeciwnym razie zacznie się hodować i pielęgnować wewnętrzną frustrację, która, zżerając od środka, będzie dawała o sobie znać w najmniej oczekiwanych momentach... ... np. po pracy, zamiast odpoczynku przy Netflixie, powstanie tutaj nie do końca spójny komentarz ociekający jadem ;)

23.02.2020 19:00

23.02.2020 18:54

23.02.2020 18:50

Kuura

07.02.2020 20:52

Praca w tej korpo zdecydowanie poniżej średniej w Łodzi, ciągła orientacja na obniżanie kosztów, śrubowanie norm. Wyjątkowo zła atmosfera na niektórych projektach (wspominane tu pseudotesty np.) Praca dla niemieckiego banku, który po prostu chce obniżać koszty. Ja pracowałam w HRach niemieckich (w ogłoszeniach tzw. asystent ds. obługi procesów HR) i byłam bardzo niezadowolona – słabe zarobki, podejście przełożonych do człowieka to jakas masakra oraz bardzo, ale to bardzo prymitywna, powtarzalna praca. Typowa praca na przezimowanie, do czasu znalezienia lepszej (czyli z reguły kilka tygodni) albo jak ktoś nie ma pomysłu co zrobić. Firma wypisuje na sztandary różne wartości, które nijak mają pokrycie w rzeczywistości. Dobrą beką są spotkania wszystkich w kantynie, gdzie co rusz ktoś dostaje baty ;)
Nkovsky

28.10.2019 19:34

Pracowałem w testowaniu i raczej nie polecam. na początku nie było jeszcze tak źle, potem już tylko gorzej. Ciężko się rozwinąć, gdy jest się ciągle przerzucanym na różne projekty, gdzie przydział zadań również pozostawia wiele do życzenia. Albo jest nudnawo albo nie wiadomo za co się zabrać i trzeba przyjść nawet w sobotę. Bardzo trudno o wartościowe szkolenia, a te prowadzone w firmie są niewiele warte. Narzędzia z których korzystałem w pracy okazały się zupełnie nieprzydatne dla nowego pracodawcy. Nie powiem, żeby to był całkiem stracony czas, ale w zasadzie niczego ciekawego się tam nie nauczyłem. Jedyny pozytyw to wyjścia integracyjne zespołu, a to o wiele za mało. Zarobki takie sobie, na pewno mniejsze w porównaniu do innych korporacji.
MegaN

17.11.2019 19:31

Miałam już z sentymentu nie komentować, ale widzę, że jest coraz więcej opinii o testach w ceri, więc i ja dołoże swoje 5 groszy. Byłam w testach dość długi czas (za długi), jeszcze za poprzedniego kierownictwa. Wtedy rozwijało się to w ciekawym kierunku i była jakas perspektywa, potem zmieniło się kierownictwo na takie z przypadku i jest już tylko gorzej. Powinno sie ta pracę nazywać pseudotestowaniem, gdyż w większości polega na prymitywnych testach regresji, które oczywiście w każdej poważnej firmie zostałyby zautomatyzowane, ale nie tam. Testujący i tak nie bardzo wiedzą, co jest na rzeczy z tą regresją i odklepują z góry zdefiniowane testy manualne, do których nie trzeba praktycznie żadnych kwalifikacji oprócz podstawowej znajomości niemieckiego lub angielskiego. Nietrudno się domyślić, że rozwój przy tym żaden. Nikomu nie zależy na rozwoju pracowników, bo przecież rozwój kosztuje, a tam chodzi o cięcie kosztów dla Niemców. Zresztą i tak prawie wszyscy, którzy mieli pojęcie o testach, opuścili firmę najdalej latem tego roku. Tym, co zostali obiecują rozwój w automatach, co jest o tyle smieszne, ze zadnych automatow z prawdziwego zdarzenia tam nie było i nie będzie (ze względu na procedury bankowe). Potwierdzam to, co pisali inni, ze bardzo trudno o wartościowe szkolenia, ja przynajmniej na jakies tam sie załapałam. To prawda, że narzędzia, z którymi pracujesz i tak sie nigdzie indziej nie przydadzą ani nie dadzą żadnej certyfikacji. Testy są dokumentowane w hpqc, co również swiadczy o prymitywizmie tamtejszych rozwiązań. Jedni pracownicy mocno kabluja na drugich (byłam świadkiem kilku takich sytuacji), ludzie są oskarżani o rzeczy których nie zrobili. Nie ma tam żadnych autorytetów i panuje bałagan, przerzucanie na różne projekty żeby wypełnić luki. Podobno już mocno brakuje tam rąk do pracy, każdy odchodzi wkurzony gdzie indziej. Żal patrzeć, co się tam porobiło w tych pseudotestach. trudno polecić tą pracę komukolwiek, chyba że ktoś jako alternatywę ma prace w magazynie albo markecie, to może uznać to za opcję (choć oczywiście na magazynie i w markecie zarobi dużo więcej).
Prośba o info

07.02.2020 19:15

Zastanawiam się nad przekwalifikowaniem na testera. Czy testy w ceri to dobry pomysł dla nowicjusza? Czy atmosfera jest tam rzeczywiście taka słaba? Chyba da się wytrzymać skoro w firmie macie pracę zdalna?
Engie

29.01.2020 19:05

Bardzo, bardzo nie polecam, w firmie nie ma prawie żadnych perspektyw rozwoju ani tym bardziej awansu, no chyba, że np. chodzisz z przełożoną na fajeczkę, to tam można załatwić wiele rzeczy typu podwyżka albo urlop (np. w dziale testów tak jest). Na innych działach też nie jest wiele lepiej, ogólnie awansują „mierni, bierni, ale wierni”. Szkoda czasu, chyba ze ktoś nie ma wyboru albo po studiach nie nadaje się do niczego innego tylko do procesu. Wszystkim, którzy mają do siebie jakikolwiek szacunek odradzam pracę tam, ja po krótkim czasie na szczęście znalazłam coś dużo lepszego wcale niedaleko od tego żałosnego miejsca pracy.

18.01.2020 11:47

Czy CERI International Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?

18.01.2020 20:13

lsd

01.01.2020 22:18

Podejmując pracę w tej firmie przygotuj się na to, że prędzej czy później oślepniesz od ciągłego wgapiania się w monitor. Poza tym zarobki mogłyby być wyższe. Jeżeli chodzi o współpracowników to część jest naprawdę fajna a reszta to zwyczajne łajzy jak to zwykle bywa w każdej pracy.
I. Staropanienska

15.12.2019 22:48

Hej, w tym roku koncze etnologie, chciałabym pracować w HR. Czy mogę wyslac aplikacje, bo słyszałam, że u was takie cos przejdzie?
LOL

16.12.2019 18:02

Chyba nie chcesz powiedziec, że oni tam w HRze mają ludzi po etnologii?? Chociaz w sumie wiele by to tłumaczyło... ^^
WARTO ROZMAWIAĆ - DRUGA PRÓBA

13.12.2019 15:37

ponieważ mój pierwszy post został usunięty, sprawdzam czy wogóle mogę się wypowiedzieć na tym forum
jola

21.11.2019 21:36

Bardzo mnie dziwi fakt wymieszania dat wypowiedzi opinii. Czy to jest niewidzialna ręka mieszkająca daty celem zniechęcenia do opiniowania? Druga sprawa dotyczy wadliwego przygotowania strony www do pracy na smartfonach, a to wielka szkoda dla firmy...

07.10.2019 11:35

Czy pracownicy w CERI International Sp. z o.o. dogadują się między sobą?
Bogdanka

18.10.2019 21:10

Nie. To wyścig szczurów
Pracownik 1.5 roku

14.11.2019 16:20

Zależy na jakim procesie i w jakim zespole. Ja pracuję już 1.5 roku i owszem, jest kilka osób, z którymi nie dam rady się dogadać, ale po prostu z nimi nie rozmawiam. Jest wiele innych wartościowych osób. Są osoby, z którymi regularnie spotykam się poza pracą.

Oferty pracy - CERI International Sp. z o.o.

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Administrowania Kredytami

Łódź

Analityk Biznesowy / Analityczka Biznesowa

Łódź

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Danych Statycznych

Białystok

Zainteresowana

19.10.2019 19:52

Czesc, słyszałam, że w Ceri w Łodzi prężnie funkcjonuje społeczność LGBT, nawet są chyba jakies wieczorki LGBT we wtorki?
E.T.

15.10.2019 06:28

Mowa o Białymstoku. Bardzo specyficzne miejsce. Balansuje na granicy korporacji i małej, autorytarnej firmy. Jasne są struktury i procedury, co jest ogromnym plusem. Jednak jakość zarządzania pozostawia wiele do życzenia, tak samo jak szkolenia (jesteś w czymś dobry, więc zostań szkoleniowcem - idea, która tylko ładnie brzmi). Ludzie dość specyficzni, nie są nastawieni wrogo, jednak serdeczni są nieliczni. Wg mnie brakuje temu wszystkiemu życia i chęci do życia. Praca tylko o szczebel wyżej niż call center, ale na pewno nie ekskluzywna czy nawet satysfakcjonująca (co dość mocno stara się wszystkim pokazać, bo wmówić to za mocne słowo). Podsumowując, raczej Cię nie skrzywdzą, ale nie nauczą za dużo ani nie pozwolą odłożyć na mieszkanie.
Marino

05.09.2019 17:51

Czy ktoś się orientuje jak wyglądają widełki płacowe w Compliance/AML na Wersalskiej w Łodzi przy starcie? Jak wygląda rozmowa, jakich pytań można się spodziewać? Jak atmosfera? Proszę o info od osób które znają dział. Z góry dziękuję

28.07.2019 11:11

Pracuję w Ceri w Białymstoku od relatywnie niedługiego czasu, ale pozwolę się wypowiedzieć. Firma jest dość profesjonalna organizacyjnie, całkiem fajne benefity o sporej wartości, obiady (nawet jeśli zróżnicowanej jakości) w niskiej cenie o ile pracuje się na umowie o pracę bezpośrednio z firmą, są prowadzone dofinansowane kursy językowe. Niestety płace są na zdecydowanie niskim poziomie, na najniższych stanowiskach większość ludzi pracuje za minimalną lub odrobinę więcej, zwłaszcza jeżeli nie znają języka (a niemieckiego nie zna dominująca większość pracowników niskiego szczebla). Polecam wytargować śmiało sporo lepszą stawkę niż minimalna już na samym początku. Można dostać premię za znajomość języka wykorzystywanego na procesie, która wynosi 200-300zł brutto w zależności od poziomu (A2-B2). Po okresie próbnym w zależności od procesu trzeba wyrabiać odpowiednie normy, tu są premie kwartalne zależne od efektywności, ale wg mnie wcale nie jest z tym tak łatwo. W zależności od procesu częściej lub rzadziej trzeba zostawać na nadgodziny, czasem zdarza się to również osobom na okresie próbnym choć nie mają obowiązku wypełniania norm. Atmosfera zróżnicowana w zależności od tego z kim i jak długo pracujesz, większość osób 25-35 lat, generalnie jest nieźle. Ogólna ocena 6/10. Plusy to benefity, często fajne towarzystwo, przyjemna praca, minusy to wynagrodzenie, obowiązki są przeważnie malo rozwijające, praca rutynowa i może zacząć robić się nudna, osoby choć trochę znające język często pracują przy tym samym, co te nieznające, więc też słabo. Polecam osobom z małym/żadnym doświadczeniem lub niemającym lepszej zarobkowo alternatywy, wystarczą tutaj same chęci. Firma okej jak na Białystok, ale jak na to że spółka Commerzbanku, to pensje mocno zza wschodniej granicy.
KYC

27.03.2019 20:20

Mam pytanie co do Ceri Łódź - jakie są perspektywy rozwoju, kadra, atmosfera? Zarobki w miarę ok?
Kuba

04.07.2019 15:39

Polecam, szczególnie jak zna się języki obce.

22.07.2019 09:56

Wszystko jest kwestią działu do jakiego trafisz.
AD

01.07.2019 17:44

Pracowałem w archiwum na Zakładowej przez prawie 4 lata. Dobra atmosfera, życzliwi współpracownicy, przede wszystkim bardzo pomocni, a to bardzo ważne. Bardzo rzeczowe kierownictwo wraz z osobami decyzyjnymi w postaci koordynatorów. Praca dla Panów głównie fizyczna, ale kto się nie boi pracy i pracuje sumiennie, nie ma się czego obawiać. Polecam.
Trik

15.02.2019 19:25

Nie polecam,(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CERI International?

Malami

14.12.2018 08:19

Wysoka kultura organizacyjna firmy. Ciekawe benefity pracownikom z zfss, dofinansowanie posiłków, nauka języków, ubezpieczenie medyczne. Ludzie są pomocni. Nie robią problemów z byle czego. Pomimo tego ze czasem jest dużo pracy i zostaję dluzej firmę cenię. Dodam, ze nie pracuję na procesie.
Ziom

24.11.2018 12:37

Witam, do poniedziałku muszę podjac decyzje czy iść do ceri do działu kyc, ktoś doradzi? Bardzo proszę :)

26.11.2018 08:25

KYC to chyba najciekawszy proces i fajnie go znać w kontekście przyszłej kariery, więc polecam
Iem

20.10.2018 14:37

Bylam w tym tzw Centrum Testow i cieszę sie, ze mam ten epizod za soba. Bardzo nieprzyjemna atmosfera i brak szacunku dla pracownika. O wszystko trzeba sie prosic i nikt nie ma czasu albo nie wie. Niewiele wykorzystalam niemieckiego no i niczego sie nie nauczylam, praca polega na nudnym klepaniu strasznie prymitywnych testow. O pieniadzach nawet nie wspomne, bot o nie ma sensu, oglolnie bardzo nie polecam!
Smyckiee

25.10.2018 09:39

U nas jest projekt w calosci po angielsku, ale niewiele sie dzieje, mozna poleniuchowac ;) Ale zgadzam sie, koordynacja praktycznie zerowa, nie mozna sie dogadac w projekcie, ciagle jakies problemy, ludzie z tego co pytalem sa bardzo niezadowoleni

03.10.2018 11:47

@Lusia, dziękuję Tobie za wyczerpujący komentarz. Czy orientujesz się na jakie stanowiska obecnie trwają rekrutacje? Czy firma CERI International realizuje wiele projektów? Jaki projekt polecasz, czy wszystkie są związane z obsługą telefoniczną? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej.
Krzyś

03.10.2018 13:51

Żadne stanowisko to nie jest obsługa telefoniczna, bo CERI to nie call center. Paulina, takie sugestie tylko wprowadzają w błąd
Krysia

06.10.2018 21:14

@Paulina fajnie, że moderujesz to forum w imieniu goworku, ale może najpierw dowiesz się czegoś więcej o profilu pracodawcy ;) Jak napisał Krzyś CERI nie ma nic wspólnego z call center :)
Grzesiek

16.05.2018 18:39

Jeśli jest czasami pilna potrzeba pracy w sobotę lub w niedzielę to trzeba przyjść i tyle.
Marta

03.10.2018 15:20

Pracuje na dka już z ponad półtora roku i nie byłam ani razu w pracy w weekend i nie usłyszałam żadnego wyrzutu z tego powodu ;)

23.09.2018 12:28

@Adam, napisałeś o dodatkach językowych w firmie CERI International. W jaki sposób pracownik może uzyskać taki dodatek? Czy znajomość języka musi być w takim przypadku udokumentowana? Jak długo czeka się na rozpatrzenie takiego dodatku i czy jest on wypłacany co miesięcznie razem z pensją pracownika?
Lusia

25.09.2018 19:09

Tak, dodatki są comiesięczne, wypłacane z pensją. Żeby dostać dodatek, musisz dane języki wykorzystywać w codziennej pracy. Wysokość dodatku zależna jest od poziomu języka, który oceniany jest przy przyjmowaniu do pracy - przechodzisz wówczas przez audyt językowy. Jeśli już po zatrudnieniu poprawisz poziom, możesz przejść taki audyt jeszcze raz i dostać większy dodatek

Kontakt - CERI International Sp. z o.o.

Wersalska 6 91-203 Łódź

Branża główna: Finansowanie i dotacje

Jasia85

18.09.2018 11:10

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie dotyczące ile czytaliście na telefon jeśli wasze cv zostało dostrzeżone? Wiem że piszą około dwóch tygodni ale jak to jest w praktyce?

16.09.2018 12:32

@pablo, proszę Cię o zwracanie uwagi na język wypowiedzi i nie obrażanie innych pracowników firmy Ceri International. Proszę Cię o konstruktywne argumenty, a nie prywatne oceny wyglądu innych pracowników. Czy przed przyjęciem do tej pracy, zostały Ci dokładnie przedstawione warunki wynagrodzenia? Czy wiedziałeś, że będzie pracował w dziale testów? Jak oceniasz obowiązki na tym dziale, czy praca jest ciekawa?
Pani od polskiego

16.09.2018 13:20

Poprawnie piszemy "nieobrażanie"; jest to materiał , który przerabialiśmy w podstawówce. @Paulina, proszę Cię zwracanie uwagi na język wypowiedzi i nieobrażanie języka polskiego. Jeżeli już koniecznie chcesz się nim posługiwać.
Pani od polskiego z dyplomem

17.09.2018 10:16

@Pani od polskiego Jeżeli mówimy o poprawności, to również nie stawiamy spacji przed przecinkami oraz stosujemy rekcję "prosić o". Proszę nie tylko o zwracanie uwagi na język wypowiedzi, ale również na poprawność jego zapisu. Jeżeli już koniecznie chce się Pani posługiwać językiem polskim i uchodzić za eksperta w jego dziedzinie.
pablo

14.09.2018 19:25

Firma w porządku, jest pare fajnych projektów gdzie można się rozwijać, natomiast nie polecam pracy w testach. (usunięte przez administratora)Totalny chaos i bałagan a pieniądze śmieszne, zdecydowanie odradzam!
Jasia85

07.09.2018 13:53

Pytanie do osób pracujących w Ceri na jakim poziomie trzeba znać Excela żeby móc pracować w jako asystent ds obsługi procesów biznesowych? Chciałabym złożyć swoje cv ale nie wiem czy mam wystarczające umiejętności. Jak wygląda rekrutacja na to stanowisko może mi ktoś podpowiedzieć? Jak się przygotować?
Mela

11.09.2018 10:06

Jasia 85, Rekrutacja zawsze wygląda podobnie (opisana tutaj w sekcji FAQ http://kariera.ceri.pl/rekrutacja/), a z Excela pewnie szybko się podszkolisz, jeśli będzie taka potrzeba, chociaż nie sądzę, żeby to było główne narzędzie pracy ;) Gdybyś nawet po jakimś czasie uznała, że to stanowisko jednak nie jest dla Ciebie, to cały czas otwierane są rekrutacje wewnętrzne do różnych nowych zespołów

27.08.2018 10:24

@Misia_82, może warto popatrzeć na te stanowiska z własnej perspektywy? Bilans umiejętności, mocnych i słabych stron powinien wskazać Ci, które stanowisko jest dla Ciebie właściwsze. Czy próbowałaś zadzwonić do firmy Ceri International? Wtedy może uzyskasz szczegółowe informacje o obu stanowiskach.
Misia_82

07.09.2018 12:18

Dzięki za odpowiedź. Tylko to jest oferta jest przez agencję i Pani nie bardzo konkretnie mówi na czym polega praca. Podobne są opisy a jednak inne stanowiska.
Misia_82

20.08.2018 12:58

Czy mógłby mi ktoś doradzić na jakim stanowisku lepiej pracować w CERI? Są teraz w agencji oferty: Asystent ds. zarządzania dokumentacją lub Asystent ds. obsługi transakcji?
eoew

09.05.2018 08:25

pracowałem w DKA III -brak szacunku do ludzi...najważniejsze żeby wyrobić normę, jedzenie przy biurkach nie można się odzywac bo jest zwracana uwaga... najlepiej gdyby się siedziało całe bite 8 h bez ruchu najważniejsze żeby robic... praca w soboty i niedziele niby dla chętnych ( jeżeli nie przyjdziesz masz obniżoną ocenę - bo jakie jest zaangażowanie w pracę -żadne bo Cię nie było ) BARDZO niskie zarobki do tego odejmowane pieniędzy z premii za popełnienie błędu . wprowadzona norma której 90% nie może wyrobić . Kierownikiem jest osoba niekompetentna - nie znająca tego procensu a co najważniejsze brak znajomości języka niemieckiego.... więc o co chodzi... nie polecam tej firmy nikomu , brak rozwoju , brak szansy na awans, brak szacunku.
xxx

30.05.2018 07:26

Zgadam się z Tobą, przepracowałam na tym dziale przeszło 2 lata, jeden wielki (usunięte przez administratora).
były pracownik :)

30.05.2018 07:33

Nie polecam tej firmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niagara

05.05.2018 17:30

Ceri mogłoby byc dobrą firmą, ale jesli wybieraja imbecyli do kadry zarzadzajacej to juz nic im nie pomoze. Manager w Bialymstoku to straszny kretyn - aż bije od niego głupotą. Kto by pomyslal że ludzie madrzejsi od niego musza klepac durne wnioski bez wiekszych mozliwosci awansu.

04.05.2018 12:09

Pracowałam w Ceri w Łodzi ponad rok (o rok za długo). Przede wszystkim praca jest mało rozwojowa. Brak szkoleń i jakichkolwiek szans na rozwój zawodowy. Zarobki są niskie - najważniejsze jest to, by wynegocjować dobrą stawkę na początku, o podwyżkach można zapomnieć. Na porządku dziennym były wyzwiska ze strony pewnej managerki, a pracownicy e z jej działu byli zwalniani z dnia na dzień lub sami odchodzili. W dziale dało się wyczuć duże niezadowolenie. Polityka firmy (a raczej osób zarządzających) na pewno nie uwzględnia idei work-life-balance. Miejsce pracy również nie jest zachęcające - blaszany budynek, który kiedyś był halą produkcyjną. Firma nie zapewnia pracownikom podstawowych zasobów w postaci herbaty, kawy i naczyń (być może to już się zmieniło). Opisałam doświadczenia jedynie ze swojego działu, być może w innych departamentach jest lepiej. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca pracy.
ktos

09.04.2018 14:47

Ja oddziału w Białymstoku nie polecam. Pracowałam tam miesiąc przez agencję pracy tymczasowej w zeszłym roku . Straszny chaos. Jak Niemcy mieli dzień wolny albo było mniej pracy to albo wysyłali na urlop bezpłatny albo rozliczali wg rzeczywistego czasu pracy a żeby dostać kasę za te dni trzeba było to odpracować. Pieniądze za postoje z ich winy dostałam dopiero po interwencji w agencji pracy.
Dawid

20.12.2017 15:45

Ceri International ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli chodzi o wysokość zarobków to są indywidualne uzgodnienia.
oko

22.02.2018 19:26

hahahaha chyba brutto
Dział Smart Automation

01.03.2018 18:08

od 3500 netto to zacząłem. Wszystko zależy od działu w jakim pracujesz. Wiadomo że zespoły operacji zarabiają znacznie znacznie mniej. Stanowiska specjalisty są znacznie lepiej płatne.
byłyPracownik

22.02.2018 19:36

Praca w Ceri jest dobra dla studentów albo osób które dopiero zaczynają 'zbierać' doświadczenie do CV na dłuższa metę nie ma za bardzo perspektyw rozwoju - mimo że dużo możliwości obiecują, oraz są współfinansowane obiady, bilety do kina itp.ale to przy minimalnej płacy tak naprawdę kropla w morzu i na tym się kończy. Bardzo wysokie oczekiwania, nadgodziny, wymaganie dużego angażowania się w pracę która czasem jest nużąca oraz wyczerpująca psychicznie. Nie są współmierne do tego co oferuje pracodawca.
Rozczarowana

16.02.2018 19:07

Mimo że w Ceri Białystok przeszłam kilka etapów rekrutacji, kontakt się urwał. Wiem, co to oznacza. Jednak przydałby się przynajmniej jakiś krótki mail. Nie mówię już nawet o informacji zwrotnej, o której tak zapewniają. Początkowe pozytywne, ale złudne wrażenie prysło. Pozostał niesmak.
anonymous

15.02.2018 17:17

CERI BIAŁYSTOK . Potwierdzam mimo zapewnień nie dzwonią i nie piszą co do rezultatu rozmowy. Podobno dużo nadgodzin . Brak kultury i profesionalizmu . NIE POLECAM

Zostaw merytoryczną opinię o CERI International Sp. z o.o.