Speedmail

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Speedmail

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail

Alicja

Na stronie firmy w zakładce "Pierwsze dni w nowej pracy" można znaleźć informację o kilkutygodniowym procesie wdrażania się do firmy. To ważne, że nowy pracownik ma możliwość dobrego poznania swojego nowego miejsca pracy. Czy jednak zawsze ten proces zajmuje aż tyle czasu? Jak to było w Waszym przypadku? Jak oceniacie swoje pierwsze dni w Speedmail?

Alicja

Jak Speedmail przedstawia się w roku 2017? Jakie zmiany nastąpiły w firmie?

skurwiel

Speedmail to syf, kiła i mogiła. 3 miesiące minęły kasy nie zapłacili, sprawę kieruję do PIP. GPSy awaryjne istny szmelc w 60% nagminnie nie wczytują trasy z której listonosz ma się potem rozliczyć, samodzielne szukanie listów z półki do rozniesienia bo nie ma pracownika segregującego-sortującego. W kolejce żeby się rozliczyć trzeba odczekać nawet do 1 godziny przed wyjściem i po wyjściu w teren. Kasa za 12 godzin - 45zł:D

ollla

Pracowałam w InPOSCIE ok dwóch lat w biurze ,było ok kasa zawsze na czas wszystko jak trzeba i pisze tez o listonoszach nie było jakiś większych problemów z tą firmą. Teraz pracuje własnie w speedmailu , mój kolega wziął trzy punkty jako partner , jedna wielka porażka ta firma to banda oszustów kłamców i nic więcej w umowie masz jedno a oni jako firma robią drugie . Naliczają jakieś kary nie wiadomo za co ; robią wszystko tylko aby osoba która z nimi współpracuje nie zarobiła nic.Najlepsze zaczyna się jak składasz wypowiedzenie i chcesz rozwiązać umowę , zapomnij wtedy w ogóle o jakichkolwiek pieniądzach.Ludzie trzymajcie się od tej firmy z daleka.Banda oszustów i nic więcej .......

ja

lepiej ulice zamiatać ,zero kasy,zero szacunku ,zero paliwa i samochód zrujnowany.

bary

no oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie przyczepiła.... napisli w ofercie pracy że jako listonosz w Olsztynie będę miała zapewnione możliwości rozwoju zawodowego - jakieś konkrety w tym temacie?

karolinats

Witam. Pracuję od 2 tygodni w Speedmail i nie narzekam, chociaż czasem nie daję rady roznieść wszystkich listów (dopiero 3 tygodnie po zdjęciu gipsu ze złamanej nogi). Nie gonię za tymi tysiącami, o które tu się dopraszali przedmówcy, ale do renty po prostu dorabiam. Co do rejonów to różne są - czasem 3 godziny noszenia i koniec, a czasami nawet o 19.30 do nich zjeżdżam tramwajem z np. Śródmieścia z nie wszystkimi doręczonymi, bo już nie dałam rady. Czarnowidzenie ma się czasem jak się czyta komentarze o pracy, ale najlepiej po prostu na własnych nogach to przetestować i nie jest tak źle, jak to inni widzą. Ja w Speedmail pozostanę, bo lubię pracę listonosza, choć już jutro mi stuknie 38 lat, więc małolatą nie jestem. A że 2 godziny zajmuje mi w jedną stronę dojazd z domu do pracy to już inna bajka..

anonim

(usunięte przez administratora)

Tadeusz

Na nogach w terenie zima czy upał...... a potem do ortopedy i stawy biodrowe do wymiany na protezy.....

kaka

co nosi speedmail ?? ulotki ??

takata
@kaka 09.12.2015 18:55

@kaka głównie rachunki z różnych firm, rwe nosili swego czasu np.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Szczerze polecam warto.Dodatkowo np możesz zarobić przy listach roznoszeniu

polonus

Kiedyś w speedmailu była tragedia teraz da się zarobić w porównaniu do InPostu to jest to praca bez stresowa w InPoście dosłownie kołchoz.

Rysio

Czy ktoś wie gdzie jest ten ich punkt na Jagiellońskiej bo nie ma żadnego szyldu, napisu nic totalne zero - chowaja się czy co ? a ochrona nic nie wie, a chciałem sie o robotę zapytać przy tych ich listach.

zen

FIRMA NIEWYPŁACALNA!!! omijajcie szerokim łukiem jak nie chcecie się prosić o swoje zarobione pieniądze!

ttt

Pracuje w tej firmie 3rok i naprawdę nie narzekam pracy full i zarobki przyzwoite jak czytam ze po tysiąc zł zarabiacie to dla mnie jesteście lenie..

gagi
@ttt 20.04.2015 21:26

spóźnienia z wypłatami,pracy full,od rana do wieczora,płaca nieadekwatna do wykonywanej pracy,segregowanie listów za free(w innych firmach są od tego inni pracownicy i mają płacone),wyimaginowane kary(np. gps czegoś nie zapisał,a przecież to stare sprzęty,więc się wyłączają...),kary aby tylko uciąć z pensji(i tak niewielkiej pensji)...rzeczywiście jest co chwalić człowieku...

pepol
@ttt 20.04.2015 21:24

moim zdaniem to ty jestes mistrzem swiata jak taka robota ci pasuje to ty jestes leniem bo firma moze miala przesylki tylko ze od in post a teraz maja tylko selgros

Ryszard

Jak wygląda nowy punkt w Warszawie na Jagiellońskiej ?

Poznań

50 groszy BRUTTO za jeden list, srednio 150 listów dziennie, umowa zlecenie, co Wy na to ? bo jak ja to usłyszałem na rozmowie to prawie parsknąłem. Rozmowa trwała 2 minuty, wyszedlem :)

Jacek
@Poznań 04.02.2015 18:45

150 listów dziennie to w szczycie przewozowyn czyli jakieś 2 - 3 dni w miesiącu a tak to średnia 40 - 50 listów dziennie i to na róznych rejonach takie są realia.

zaremba

dostaliście wypłate za grudzień bo 20 mija i ani widu ani słychu ?

ztk
@zaremba 20.01.2015 15:05

ja nie mam wynagrodzenia za listopad, bo jestem na wypowiedzeniu i naliczają kary...wiec zatrzymali wynagrodzenia na poczet przyszłych kar...najlepsza jazda z firmą speedmail zaczyna się po złożeniu wypowiedzenia:)

mela
@zaremba 20.01.2015 15:05

Zgadzam się z Tobą w 100%, płaca jest poniżająca, 20 gr od listu, czasami jest 70 listów dziennie, na różnych ulicach co zajmuje 4-5 godzin, w tym czasie przejde 20km, odciski gwarantowane, zarobie 14 zl, to poniżej 3 zł za godzinę, ale jak ktoś nie ma wyjśćia to morduje się za 15 zł dniówki

zik

średnia krajowa dotyczy umowy o pracę tutaj takiej nie uświadczysz. Pracowałem w Poznaniu - praca dla desperatów. Ludzie mili atmosfera na bazie fajna , ale co z tego jeśli zarabiasz na poziomie stróża a nałazić się trzeba dziennie po 20 km.. Jeśli nie zdychasz z głodu daj sobie czas na znalezienie czegoś normalnego. Pracując za taką kasę traci się szacunek do siebie i po jakims czasie sam zaczynasz wierzyć że jesteś tylko tyle wart.

storch

ja powiem tak: dajcie sobie spokój z pracą u nich,wysokość wypłat to,w zależności od ilości listów,przedział 1000-1300(podaję swój przykład,to akurat mogłem wytrzymać) ale obecne stawki są głodowe,trzeba roznieść ok. 5-6 tyś listów żeby zarobić 1200-1300 zł. tylko że nie ma z czego tyle roznieść,a jak jest (np. teraz,bo przed świętami jest nawał roboty)to z kolei masz roznieść wszystko,co dostaniesz,nie ważne jaki masz obszar,a nawet nosisz na nie swoim,masz czas do 22:00,od ok.7-8 rano(!)inna sprawa wypłaty,termin wypłat teraz to 20 w miesiącu,jak wypada w święta,soboty itp. to MIAŁO BYĆ dzień wcześniej,a jest przelewane po terminie,piszę to w piątek 19 grudnia,zbliżają się święta,więc sami rozumiecie,przelew będę miał w poniedziałek 22 grud. ogólnie zatrudniajcie się w inpoście,PGP (ja tak zrobiłem)na pewno tam będzie lepiej,normalniej

anonim
@storch 19.12.2014 17:07

W PGP też ci się nie podobało, że już tam nie pracujesz?

Wkurzony
@storch 19.12.2014 17:07

A jak podchodzą do tych co mają orzeczenie jeszcze gorzej

Guest

Praca programisty jest naprawdę ekscytująca. Miła i sympatyczna atmosfera, ciekawe i twórcze projekty. Jeśli lubisz programować, powinieneś być zadowolony.

king size
@Guest 15.10.2014 15:31

Przy tej atmosferze zaliczona gleba... Taki jeden spec od komunikacji międzyludzkiej zakomunikował 2 dni przed wigilią, że jestem do zwolnienia taka to sympatyczna atmosfera. Zatrudnić, zapamiętać, omijać.

fifik

Witam, pracuję tam od pół roku w jednym z większych miast. Dzięki współpracy z inpostem troche sie ta firma ruszyła i mozna fajnie zarobic. Jestem studentem więc dla mnie kasa jest ok i atmosfera również. Nie bedę ściemniał, przedział to 1100-2000. Ja miewam pośrodku. Za sieciówke zwracają. Wiadomo czasem dostanie sie fajny mały rejon i dużo listów, czasem ma to ktoś inny dla wyrównania i wtedy lepiej miec rower . Zwykle praca od 9 do 15-16 także godziny optymalne. Ostatnio jednak inpost nie daje listów więc i mniej się zarobi. Ale jak mówię jestem studentem i mnie takie finanse wystarczą. Zgodzę się natomiast, że nie jest to praca dla osoby która musi utrzymac rodzinę. Z tego co czytuję tutaj większośc ludzi chciałaby miec po 3 tysiące za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale niestety tak się nie da. Nie chcę tutaj pouczac starszych, ale taka prawda. Patrząc na oferty pracy to jedna z lepszych zleceniówek nielicząc magazynów czy tam jakichś ubezpieczalni.

mgunia

Co do punktu dystrybucyjnego to zależy oczywiście od miasta i chęci do pracy. Ja z tego utrzymuję rodzinę i nie jest źle. Każdy oddział jest inny...

migomat

Czy warto być ich punktem dystrybucyjnym? miał ktoś lub ma doświadczenie w tym rodzaju współpracy ze Speedmailem?

Ryszard
@migomat 26.05.2014 10:59

Nie warto, szkoda czasu i pieniedzy które sie straci.

Bogdan

Kiedyś pracowałem w Speedmaili jako kurier PDC ale usługa ta się skończyła, czy ktoś się orientuje czy zgodnie z zapowiedziami powróciła czy nadal jej brak ?

maryjan

czekam na aktualne opinie

d

można wyciągnąć --nogi

d

można wyciągnąć --nogi

zainteresowany

prośba , jeśli ktoś pracuje lub pracował w tej szczera odpowiedz ile można wyciągnąć i jaka jest atmosfera

anonim

(usunięte przez administratora)

d

Idz do Inpostu maja mase przesyłek jak będziesz chciał to i 3000 zł zarobisz

Joanna

W praktycznie wszystkich portalach pojawiła się oferta pracy dla listonoszy w speedmailu w Warszawie czy to oznacza tak ogromny rozwój super firmy czy to, ze dotychczasowi listonosze poszli po rozum do głowy i sie pozwalniali z tej super firmy ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał Sz.

Prezes jest super dba o wszystkich jak ojciec i nie da nikomu zrobić krzywdy. Powinniśmy go za to szanować i doceniać. Pomyślcie jak by nie było Prezesa i Speedmaila to nie mielibyście gdzie pracować i zarabiać na utrzymanie swoich rodzin.

Lady W

kurtki :-).

Ryszard

Michałek tam nie ma nic takiego jak grafik tam są trzy dni w miesiącu kiedy jest praca i masz wtedy zap...... od 5:00 do 23:00 a potym pracy nie ma i masz przymusowe wolne czyli nie masz płacone. Daj sobie spokuj z tą firmą szkoda Twojego czasu a pieniędzy tam nie zarobisz bo to wyzysk w biały dzień.

doradca

Wiesz nie o jeżdżenie rowerem tu chodzi tylko to miała byc ich usługa super więc kurier ma byc w białej koszuli i krawacie więc rower odpada samochód ze względów ekonomocznych też wię na super usługę zostaje co ...... ZTM z całą gamą swoich usług czyli autobus, tramwaj, skm no i metro. co do przesyłek to te 5 to jet średnia są dni kiedy jet ich nawet i 10 ale są kiedy są 2 i jest kicha.

doradca

Jeśśi pytasz o kuriera to płaca 10 złotych brutto za przesyłkę i umowa oczywiście śmieciowa a przysyłek to ci wyjdzie około 5 dziennie bo wiecej nie ma i nie jeździsz rowerem tylko komunikacją miejska bo na rower za duży rozżut a na samochód sie nie opłaca i wogóle to nie praca tylko raczej jako hobby bo na ryż niestety nie zarobisz.

Ryż

Omijać szerokim łukiem, szkoda czasu i energii. Piramida wynagrodzeń: ryż, ryż, ryż .... złoto.

anonim

(usunięte przez administratora)

grubas
@do Rysiek 31.01.2014 12:01

no i jak doszły do was te dobre czasy ???? HAHAHAHAH

asia
@grubas 07.02.2014 18:36

doszły, doszły a nawet już poszły.......

Rysio

Jakie jes wynagrodzenie kurierów w tej firmie ?

rysio

To co jest tu oferowane trudno nazwać pieniedzmi, żal i wstyd trzeba się od tej firmu trzymać z daleka.

Rafał

Przecież tak sie chwalą swoją jakością obsługi kurierskiej - telefon, umówienie itd.... wie ktoś ilu maja kurierów ?

Rysio

Nie przesłyszałeś się takie maja stawki i uważają, że jest to bardzo dobra stawka - taka firma.

Egon

Byłem na ulicy serockiej na rozmowie i tam usłyszałem, że jak się jeździ własnym samochodem to zwracają 50 groszy za kilometr, mam pytanie czy to jest prawda czy sie przesłyszałem bo tyle zwrotu to chyba za jazdę rowerem można zaproponować a nie samochodem?

zdzicho

Czy miał ktoś do czynienia z tą firmą w Warszawie na ul. Serockiej - chodzi o opinie i atmosferę która tam panuje i jak się pracuje - czy dobrze płacą ?

Zostaw opinię o Speedmail - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail