Speedmail

• Ciechanów

5. Opinie o Speedmail

Opinie o Speedmail Warszawa

WebsiteIconSpeedmail

Nie przegap nowości o Speedmail!

11.08.2021 17:44

Speedmail Rzeszów wykorzystuje pracowników i kandydatów za okres próbny dwa lub 3 dni za powierzoną pracę nie wypłacają pieniędzy normalnie żenada!!! , jedynie to woda jest dostępna dla pracowników jednym słowem wykorzystywanie nowych kandydatów i ich wyzysk nie !!! dla tej firmy nie podpisuje się pod tą firmą. Nie próbujcie się tam zatrudniać szkoda waszego zdrowia za marne pieniądze ,za ciężką pracę proponują ochłapy jedynie usługi są ok.

22.06.2026 22:20

Nieprawda, pracowałam w Rzeszowie parę lat i pieniądze zawsze były na czas. Szef też był spoko, szło się dogadać. Robota jest ciężka, jak to przy noszenu listów, dziś pracuje u nich w Szczecinku, a za chwilę się przenoszę do Słupska także jest ok, ale jak ktoś chce marudzić to zawsze się taki znajdzie, nie jest to praca dla laików ale dla wytrwałych. Ja jestem związana ze speedmail około 10 lat
    ŁYSY

11.08.2021 18:17

Nie płacą za okres próbny a narobić się trzeba

Twardy

11.11.2022 14:05

Co to jest okres probny i kto ci nie zapłacil? Czesto kandydat ma sie przyjrzec naszej pracy zanim ruszy w teren ale jest to jakis kawalek dnia. Dalej juz wszystko jest platne. Jezeli masz byc czescia naszego zespolu to sorry ale musimy zobaczyc jak bedziesz reagowal na trudne sytuacje. Warto zawsze sprawdzic na czym polega nasza robota.

27.10.2022 12:30

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Speedmail?

Twardy

11.11.2022 13:54

Atmosfera jest dobra. Odpowiadamy jako zespól wiec kazdy pilnuje każdego:-) Listy to nie kartofle trzeba to robic porzadnie. Nie wiesz czegos? Pytaj!
    ŁYSY

11.08.2021 18:15

wyzysk człowieka w tej firmie za ochłapy tragedia!!!
    Stefan

23.03.2019 18:14

Praca jak praca, firma jest spoko i jesli ktoś się decyduje to nie będzie powodu do narzekania.

11.08.2021 18:01

Nieprawda , są nieuczciwi i nie traktują równo pracowników jednym dają dużo kasy a innych wykorzystują płacąc marne grosze .!!!
    Mariusz

19.03.2019 07:19

Olsztyn. Stawka 30gr od listu netto. W piatek szybkie szkolenie obietnica zlotych gor i umowy. Poniedzialek 150 listow do rozniesienia po calym Olsztynie od os. Generalow przez Dajtki,centrum,cale Pilsudskiego, Zolnierska , Dworcowa. Aby doreczyc 1 polecony stracilem 45 min. Aby wrocic sie rozliczyc kolejne 45min. Za te 1.5h teoretycznie zarobione 30gr. Po 7 godzinach jako byly listonosz i zarobieniu 42 zlotych szlak mnie trafil. Oczywiscie po powrocie dalej brak umowy. Brak gumek do sortowania listow, brak miejsca przystosowanego do dzielenia listow. Zapytalem o wozek aby nie dzwigac torby bez potrzeby to uslyszalem, ze na jutro mam tylko 150 listow (znow 45zl dniowka) i nie potrzebuje wozka. W tych 150 listach bylo ze 100 listow i z 50 ulotek formatu a4 opakowanych w folie i wazacych tyle co 5 albo wiecej zwyklych listow kazda. Po stwierdzeniu ze za 40 zl nie oplaca sie pracowac uslyszalem, ze dopoki bedzie mniej listow beda wyrownywac dniowke do stawki krajowej- oczywiscie minimalnej. Gdy wypomnialem ze na zleceniu musialem sam kupic sobie wode, dlugopis (dali ten najtanszy co to raz spadnie i nie pisze), bilety babka chyba stracila cierpliwosc wyjela 100zl dala mi i podziekowala za wspolprace. Moze to tylko ich trudne poczatki. Moze. Ale tylko moze bo od samej rekrutacji wiedzialem ze drugi listonosz mial juz obiecana robote. Gdy ja dostawalem 150 listow na caly Olsztyn za 45 zl to drugi gosciu dostal 380 listow dniowka ponad 100zl i 3 ulice obok siebie na blokowisku. Na nastepny dzien koordynatorka obiecala bardziej sprawiedliwy podzial. No i byl . Zamiat 150/380 listow kazdy mial po 150 listow/ulotek gdzie kazda ulotka jak 5 listow. xD Napisalem o olsztynskim oddziale partnerskim epaka na ul. Wilczyskiego. Nie polecam, chyba ze nauczyli sie juz szacunku do drugiej osoby oraz przestrzegaja podstawowych norm prawa jak chocby umowa... Moje sugestie dla Speedmail: Zatrudniajcie na uczciwych warunkach :) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zatrudniac ludzi z wiedza o planie miasta...

18.06.2019 11:54

nie nauczyli się szacunku, niczego się nie nauczyli i nie nauczą, znam sposób ich pracy, rozdzielania rejonów w Warszawie; wożenie plecaka 80 litrowego wypełnionego po brzegi dzień w dzień plus soboty i niedziele za GROSZe to norma; w rejonach domków....najkoszmarniejszy pracodawca ever!!!jeden zarobi 1000 a drugi 7000 jak wie komu i jak si e" przypodobać" brak umów a jeśli sa to lewe, płacenie po stołem, długo by wymieniać

11.08.2021 17:57

to prawda jak to wytłumaczyć że jeden pracownik zarobi u nich 2000 zł a inny 5000 a jeszcze inny tylko 500 zł to są (usunięte przez administratora) i wyzyskiwacze tyle w temacie

18.06.2019 11:56

24.10.2019 16:19

W sumie to o nic nie pytaja. Najwazniejsza dla nich jest osoba ogarnieta resza przyjdzie czasem

11.08.2021 17:52

A co powiesz na to że człowiek się narobi jak bury osioł nawet na dniach próbnych i jeszcze mu za to nie zapłacą i proponują na miesiąc śmieszne pieniądze normalnie kpina a to świadczy o tej firmie bardzo żle i do tego wygadujesz bzdury chyba że jesteś lizusem szefuncia
    Iiii

24.01.2021 11:49

Jak rozmawiałam w sprawie pracy to mówili że płacą dniówki. To prawda czy kłamstwo?
    Nikt ważny

09.12.2020 21:29

Partner, ajent, franczyzobiorca - jak zwał, tak zwał. To ta osoba dostaje od Speedmaila śmieszne grosze w zamian za współpracę. Jak ajent nie wykonuje tej pracy sam (czy z rodziną) to szuka jeleni (znaczy listonoszy). A że speedmail kiepsko płaci ajentowi/franczyzobiorcy to następni w tej piramidzie czyli listonosze są (usunięte przez administratora) Ajent szuka oszczędnosci wśród takich, którzy mu biznes udźwigną za możliwie jak najmniejszą wypłatę. (usunięte przez administratora)a potem speedmail zdziwiony, że reklamacje są na jakość obsługi.
    Czosnek

21.06.2020 08:01

Młody i Wereran to podstawieni ludzie. Nie wierzcie tym wpisom. Poszli po najniższej lini oporu udając szczęśliwych pracowników. Gość jest za głupi nawet na to, żeby zmienić styl pisania czy nick i plecie w kółko to samo. Godzisz się na franczyze to speedmail cie wykorzysta. Żebyś wyszedł na swoje franczyzobiorco to musisz wykorzystać tych których zatrudniasz czyli listonoszy. I tak wyzysk człowieka przez człowieka trwa - sumienia trzeba nie mieć i tyle w temacie.
    elita

09.07.2020 23:02

Kapitalizm – system gospodarczy opierający się na zasadach wolnego obrotu towarami i usługami, wolnej konkurencji pomiędzy podmiotami oraz wolnego obrotu kapitałem oraz środkami produkcji. Jeżeli nie rozumiesz zasad (kolego Czosnku) to ucz się, pracuj bo pleciesz (usunięte przez administratora) W Polsce możesz zdobyć wykształcenie za darmo ale widzę niestety, że z tego nie skorzystałeś i teraz marudzisz
    Majonez

26.09.2020 10:04

Oczywiście popieram Cię Czosnek. Zresztą od razu Ci odpisał ten podstawiony typ w swoim prymitywnym stylu :)
    Aleksandra

18.05.2020 18:51

odradzam każdemu kto będzie chciał prowadzić swój biznes opierając się na współpracy z Tą Złodziejską Firmą,jedynie co im dobrze wychodzi to rozmowa z kierownikiem Rejonu który jest psychologicznie przeszkolony do nabierania ludzi,podczas rozmowy obiecuje piękne przychody,duże ilości listów a jak podpiszesz umowę to tak będą manipulowali że władujesz wszystkie oszczędności a nawet kredyty gdyż nie będzie obiecanych przychodów w pierwszym miesiącu,drugim i kolejnych,niestety jeżeli zaczniesz nalegać na rozwiązanie umowy znajdą byle pretekst do tego aby obłożyć Cię karami nie wiadomo na jakiej podstawie bo tak zapisali wszelkie warunki że zawsze czymś Cię ukarają,robisz od rana do nocy a za każdy list dostaniesz 45 groszy brutto razy ilość listów a następnie odejmują za użyczenie starych komputerów,drukarek i skanerów,nabrali dziesiątki ludzi ale ja będe jedną z pierwszych która zgłosi się do Sądu gdyż nie przewidzieli że robiłam zdjęcia wszystkiego co istniało w systemie i dotyczyło mnie jako Firmy współpracującej z złodziejami
    joanna

14.09.2020 22:39

i trzymam za pania kciuki jak cos to moge pomoc
    killer kamieniczok

19.08.2020 18:06

Rksi mogą analizować ile dany doręczyciel doręczył listów w miesiącu, chyba, ze jedna osoba robi na kilku martwych duszach... Nie powinno tak być, ze jedna osoba dostaje blokowisko, 4 godzinki i ma z tego 100 pln, a druga dostanie kamienice - 6 godzin i ma 60 pln. A już wysyłanie kogoś tylko na domki jednorodzinne to czyste sq***wo! U nas w oddziale jedna osoba ma blokowisko i rejon do doopy, także podział jest sprawiedliwy. Raz idziesz i po 4 h masz luz, na drugi dzień idziesz w kamieniczki i nie ma... zasuwasz za połowę tego, co miałeś dzień wcześniej.
    joanna

14.09.2020 22:36

i to prawda w jednym odziale na terenie warszawy nowi zasuwaja za 100zł domki lub kamienice a starzy blokowiska i latwe rejony
    Tymek

18.05.2020 19:49

@Aleksandra Jeśli ktoś nie potrafi wykazać się w takim rodzaju pracy to dlaczego ma pretensje do firmy?
    aleksandra

19.05.2020 03:15

a kto mówi o wykazania się bo ja oczekiwania firmy spełniła wykonując prace w dwóch miastach oddalonych od siebie o 60 km wiec zanim napiszesz coś głupiego to porostu przeanalizuj treść z której nie wynika abym nie wykazała się w tym zadaniu.ja umieściła wpis po to abyście nie naciąganie kolejnych najwnych

07.10.2019 11:06

Wypłacają dodatkowe nagrody w Speedmail?
    Wereran

05.01.2020 11:11

Jak jestes dobry to tak Ale czy jestes dobry tego nie wiem?
    Wereran

05.01.2020 11:12

Niestety system PRL zostal daleko w tyle Wiec moze przeprowadzisz sie na Kube ale tam z robota slabo
    Alicja

24.11.2019 09:55

Cały czas firma poszukuje do swojego zespołu Listonoszy, napiszecie czy kobieta również poradzi sobie na tym stanowisku?Praca jest również w weekendy, czy tylko w tygodniu?

05.01.2020 11:09

Zazwyczaj w tygodniu A kazda sobota tez platna. Czy kobieta sobie poradzi ? Oczywiscie ze tak. To tak jak z innymi zawodami kobiety sa dyrektorami, prawnikami, inzynierami to dlaczego nie moga byc listonoszami?
    killer głupoty

10.12.2019 19:57

Pamiętajcie, ze w ciągu ostatniego roku do pracy przyszło sporo spadochroniarzy z inpostu. co to znaczy? ano to że będzie tylko gorzej. Problemy z gpsami, zawieszający się system, błędne informacje z centrali lub ich całkowity brak - hehe. Idą dziwną droga i za parę lat skończą jak inpost w dziale listowym - na śmietniku historii. Praca do lekkich nie należy, ale widząc co się dzieje, należy opuścić dryfujący okręt.

05.01.2020 11:07

Jak w ciagu ostatniego roku przyszli ludzie z InPostu jak inpost nie istnieje od sierpnia 2016 roku Czekali 2 lata aby przyjsc? Co GPS jak kazdy system czy aparatura peryferyjna moze sprawiac problemy ale co to ma do roznoszenia listow? Praca do lekkich nie nalezy? Ale czy praca lekarza jest latwa a prawnika ? No tez nie. Dziwna droga... kazda firma ma jakas strategie jak bedzie to zobaczymy
    ollla

25.12.2016 01:13

Pracowałam w InPOSCIE ok dwóch lat w biurze ,było ok kasa zawsze na czas wszystko jak trzeba i pisze tez o listonoszach nie było jakiś większych problemów z tą firmą. Teraz pracuje własnie w speedmailu , mój kolega wziął trzy punkty jako partner , jedna wielka porażka ta firma to banda oszustów kłamców i nic więcej w umowie masz jedno a oni jako firma robią drugie . Naliczają jakieś kary nie wiadomo za co ; robią wszystko tylko aby osoba która z nimi współpracuje nie zarobiła nic.Najlepsze zaczyna się jak składasz wypowiedzenie i chcesz rozwiązać umowę , zapomnij wtedy w ogóle o jakichkolwiek pieniądzach.Ludzie trzymajcie się od tej firmy z daleka.Banda oszustów i nic więcej .......

08.09.2018 21:53

to jest prawda
    tomasz

05.07.2019 02:01

przyjacielu a możesz mi cos wiecej napisac Jutro mam się spotkac z przedstawicielem Za co kary są itp Bardzo prosze moj email (usunięte przez administratora) Dziekuje

19.06.2019 18:19

a i zapomniałam dodać: Nepotyzm
    Egon

18.06.2013 10:46

Byłem na ulicy serockiej na rozmowie i tam usłyszałem, że jak się jeździ własnym samochodem to zwracają 50 groszy za kilometr, mam pytanie czy to jest prawda czy sie przesłyszałem bo tyle zwrotu to chyba za jazdę rowerem można zaproponować a nie samochodem?

08.09.2018 22:11

30 km lub 18 km dosztalem jegna cene
    Czar

26.03.2019 11:38

Taka była stawka jak ja tam pracowałam a teraz to nie mam pojęcia może jakieś podwyżki dali ????????????
    Nicram

04.01.2019 11:17

Nie polecam. 30 groszy od listu, brak stroju roboczego, torby i wózki wszystkie rozwalone. Za łażenie 20-30km dziennie możecie spodziewać się miesięcznie 1200-1300 złotych wypłaty. Umowa skonstruowana jest w ten sposób, że nawet jeśli 90 listów masz to rozniesienia na obszarze całego miasta a trwa 3-4 godziny (czyli teoretycznie powinniśmy dostać te 13zł brutto od godziny) to policzą ci jakbyś przepracował godzinę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Speedmail?

Kontakt - Speedmail

Warszawa

Speedmail
    zainteresowany

10.01.2014 15:53

prośba , jeśli ktoś pracuje lub pracował w tej szczera odpowiedz ile można wyciągnąć i jaka jest atmosfera

08.09.2018 22:05

nie poleczam zalerzy jaki masz rejon kregoslup mozno zniczyc ok 100 kg dzwiga sie
    d

21.01.2014 20:02

można wyciągnąć --nogi

08.09.2018 22:01

jezeli chciech pracowac to do grobu
    zaremba

20.01.2015 15:05

dostaliście wypłate za grudzień bo 20 mija i ani widu ani słychu ?
    mela

15.11.2015 22:39

Zgadzam się z Tobą w 100%, płaca jest poniżająca, 20 gr od listu, czasami jest 70 listów dziennie, na różnych ulicach co zajmuje 4-5 godzin, w tym czasie przejde 20km, odciski gwarantowane, zarobie 14 zl, to poniżej 3 zł za godzinę, ale jak ktoś nie ma wyjśćia to morduje się za 15 zł dniówki

08.09.2018 21:58

masz racie
    bary

16.08.2016 18:58

no oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie przyczepiła.... napisli w ofercie pracy że jako listonosz w Olsztynie będę miała zapewnione możliwości rozwoju zawodowego - jakieś konkrety w tym temacie?

08.09.2018 21:54

bedzies zalowal
    skurwiel

26.12.2016 00:34

Speedmail to syf, kiła i mogiła. 3 miesiące minęły kasy nie zapłacili, sprawę kieruję do PIP. GPSy awaryjne istny szmelc w 60% nagminnie nie wczytują trasy z której listonosz ma się potem rozliczyć, samodzielne szukanie listów z półki do rozniesienia bo nie ma pracownika segregującego-sortującego. W kolejce żeby się rozliczyć trzeba odczekać nawet do 1 godziny przed wyjściem i po wyjściu w teren. Kasa za 12 godzin - 45zł:D

08.09.2018 21:51

za listy polecone nieplacza i za zwroty listonosze zostawiaja awiza lub nie sa dostarcone blendy sie zdazaja ja zrobilam zwroty zwyklych listow za miesiac 2000 sztuk zarobilam 800 zl za miesiac
    Poznań

04.02.2015 18:45

50 groszy BRUTTO za jeden list, srednio 150 listów dziennie, umowa zlecenie, co Wy na to ? bo jak ja to usłyszałem na rozmowie to prawie parsknąłem. Rozmowa trwała 2 minuty, wyszedlem :)
    Jacek

04.02.2015 19:01

150 listów dziennie to w szczycie przewozowyn czyli jakieś 2 - 3 dni w miesiącu a tak to średnia 40 - 50 listów dziennie i to na róznych rejonach takie są realia.

08.09.2018 21:28

placa 30 groszy za list powiedz gdzie 50 gr nie klam
    ttt

20.04.2015 21:24

Pracuje w tej firmie 3rok i naprawdę nie narzekam pracy full i zarobki przyzwoite jak czytam ze po tysiąc zł zarabiacie to dla mnie jesteście lenie..
    pepol

16.08.2016 15:03

moim zdaniem to ty jestes mistrzem swiata jak taka robota ci pasuje to ty jestes leniem bo firma moze miala przesylki tylko ze od in post a teraz maja tylko selgros

08.09.2018 21:24

bo masz bobry rejon idz na srudmiescie ja zarabial 1200 zl

24.08.2015 22:27

26.08.2015 19:02

Szczerze polecam warto.Dodatkowo np możesz zarobić przy listach roznoszeniu

08.09.2018 21:17

nie polecam
    karolinats

24.04.2016 16:52

Witam. Pracuję od 2 tygodni w Speedmail i nie narzekam, chociaż czasem nie daję rady roznieść wszystkich listów (dopiero 3 tygodnie po zdjęciu gipsu ze złamanej nogi). Nie gonię za tymi tysiącami, o które tu się dopraszali przedmówcy, ale do renty po prostu dorabiam. Co do rejonów to różne są - czasem 3 godziny noszenia i koniec, a czasami nawet o 19.30 do nich zjeżdżam tramwajem z np. Śródmieścia z nie wszystkimi doręczonymi, bo już nie dałam rady. Czarnowidzenie ma się czasem jak się czyta komentarze o pracy, ale najlepiej po prostu na własnych nogach to przetestować i nie jest tak źle, jak to inni widzą. Ja w Speedmail pozostanę, bo lubię pracę listonosza, choć już jutro mi stuknie 38 lat, więc małolatą nie jestem. A że 2 godziny zajmuje mi w jedną stronę dojazd z domu do pracy to już inna bajka..

08.09.2018 21:16

jle zarabiasz czy placisz kary
    Marc

13.06.2018 11:36

Widziałem ofertę na handlowca w tej firmie. Jakie mają zarobki na tym stanowisku? Nie wiem czy w ogóle opłaca mi się aplikować
    ja

06.12.2016 07:34

lepiej ulice zamiatać ,zero kasy,zero szacunku ,zero paliwa i samochód zrujnowany.

06.03.2016 13:23

Tadeusz

11.08.2016 16:00

Na nogach w terenie zima czy upał...... a potem do ortopedy i stawy biodrowe do wymiany na protezy.....
    kaka

09.12.2015 18:55

co nosi speedmail ?? ulotki ??
    takata

12.12.2015 00:23

@kaka głównie rachunki z różnych firm, rwe nosili swego czasu np.
    polonus

15.07.2015 16:23

Kiedyś w speedmailu była tragedia teraz da się zarobić w porównaniu do InPostu to jest to praca bez stresowa w InPoście dosłownie kołchoz.
    Rysio

07.07.2015 20:09

Czy ktoś wie gdzie jest ten ich punkt na Jagiellońskiej bo nie ma żadnego szyldu, napisu nic totalne zero - chowaja się czy co ? a ochrona nic nie wie, a chciałem sie o robotę zapytać przy tych ich listach.
    zen

30.04.2015 14:58

FIRMA NIEWYPŁACALNA!!! omijajcie szerokim łukiem jak nie chcecie się prosić o swoje zarobione pieniądze!
    Ryszard

12.04.2015 20:45

Jak wygląda nowy punkt w Warszawie na Jagiellońskiej ?
    zik

08.01.2015 19:22

średnia krajowa dotyczy umowy o pracę tutaj takiej nie uświadczysz. Pracowałem w Poznaniu - praca dla desperatów. Ludzie mili atmosfera na bazie fajna , ale co z tego jeśli zarabiasz na poziomie stróża a nałazić się trzeba dziennie po 20 km.. Jeśli nie zdychasz z głodu daj sobie czas na znalezienie czegoś normalnego. Pracując za taką kasę traci się szacunek do siebie i po jakims czasie sam zaczynasz wierzyć że jesteś tylko tyle wart.
    storch

19.12.2014 17:07

ja powiem tak: dajcie sobie spokój z pracą u nich,wysokość wypłat to,w zależności od ilości listów,przedział 1000-1300(podaję swój przykład,to akurat mogłem wytrzymać) ale obecne stawki są głodowe,trzeba roznieść ok. 5-6 tyś listów żeby zarobić 1200-1300 zł. tylko że nie ma z czego tyle roznieść,a jak jest (np. teraz,bo przed świętami jest nawał roboty)to z kolei masz roznieść wszystko,co dostaniesz,nie ważne jaki masz obszar,a nawet nosisz na nie swoim,masz czas do 22:00,od ok.7-8 rano(!)inna sprawa wypłaty,termin wypłat teraz to 20 w miesiącu,jak wypada w święta,soboty itp. to MIAŁO BYĆ dzień wcześniej,a jest przelewane po terminie,piszę to w piątek 19 grudnia,zbliżają się święta,więc sami rozumiecie,przelew będę miał w poniedziałek 22 grud. ogólnie zatrudniajcie się w inpoście,PGP (ja tak zrobiłem)na pewno tam będzie lepiej,normalniej

08.02.2015 14:54

W PGP też ci się nie podobało, że już tam nie pracujesz?
    Wkurzony

09.02.2016 19:35

A jak podchodzą do tych co mają orzeczenie jeszcze gorzej
    Guest

15.10.2014 15:31

Praca programisty jest naprawdę ekscytująca. Miła i sympatyczna atmosfera, ciekawe i twórcze projekty. Jeśli lubisz programować, powinieneś być zadowolony.
    king size

24.10.2014 13:49

Przy tej atmosferze zaliczona gleba... Taki jeden spec od komunikacji międzyludzkiej zakomunikował 2 dni przed wigilią, że jestem do zwolnienia taka to sympatyczna atmosfera. Zatrudnić, zapamiętać, omijać.

Zostaw merytoryczną opinię o Speedmail