Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 228 ocen.

Johnson Controls Int. Sp. z o.o.
2 228 6 1

Opinie o Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

spadłminagłowętłocznik

Hurra 1,20 gr podwyżki.

Krzysztof P.

Moi kochani! Zbliża się cudowny okres PODWYŻEK! Cieszycie się?

Milioner
@Krzysztof P. 12.09.2018 01:33

Nie mogę się doczekać ty 50 gr.

mody

Adient zapewnia dobre warunki pracy pracownicy zarabiają średnio 3000 brutto to sporo jak na pracę bez wykształcenia link poniżej: http://katowice.wyborcza.pl/katowice/7,164249,23817398,adient-zapewnia-pracownikom-stabilne-warunki-pracy.html

bambaryło
@mody 27.08.2018 15:25

Jeżeli 3000 brutto to według ciebie dużo, to ja mam pytanie gdzie byłeś przez ostatnie parę lat? W Mozambiku, Etiopii czy może Somalii. A i doprecyzuj co według ciebie oznacza pracownik bez wykształcenia. Bo jeżeli wg ciebie osobą bez wykształcenia są wszyscy bez tzw. studiów wyższych to już wiem, że piszesz ze służbowego lapka z biura.

PDK

Górąco z tego forum chciałbym pozdrowić byłego najlepszego pracownika firmy Isuzu :-)

operator

Czytam te wpisy i zastanawiam się czego oczekujecie. Ja się przyjąłem kilka miesięcy temu i jestem zadowolony. Jeśli komuś nie pasuje niech szuka innej pracy. Poczytajcie o pracy w Amazonie tam jest dopiero (usunięte przez administratora) Praca jest typowa do pracy na liniach montażowych. Nie oczekujcie ze ktoś Nas będzie klepał po plecach i będzie z Nas zadowolony. Przychodzimy do roboty żeby zrobić swoje dla firmy i dla Nas samych bo za to płacą. Tak jak na wstępie jeśli nie pasuje szukać trzeba innej pracy, jeśli wyższą pensje trzeba iść na studia. Pozdrawiam

endrju w.

w moim przypadku współpraca z JC było jak wejście w (usunięte przez administratora) Brak kompetencji kadry zarządzającej, dodatkowe obowiązki i odpowiedzialność, brak jasnej struktury w dziale. Stanowczo zalecam ostrożność przy zmianie pracy na JC bo można obudzić się z ręką w nocniku. Firma amerykańska ale standardy polskie.

wrealu24 pl oglądaj
@endrju w. 11.02.2018 14:56

standardy polskie ?? ja myślę że chińskie :):):) za miskę ryżu taki współczesny (usunięte przez administratora)

pastor chujecki
@wrealu24 pl oglądaj 11.02.2018 17:42

To wszystko przez spisek rusko chińsko watykański ćmilu.

Gregor

Idealnych firm nie ma ale chyba mocno przesadzacie!

Kałmanawardze
@Gregor 14.05.2018 10:31

Przyznać się który zostawił bonus w kiblu ?

Kupa w umywalce
@Kałmanawardze 28.05.2018 19:30

Ja bo co?

Wielki Mario

Autorzy negatywnych wpisów są namierzani, szykujcie sie wylot robole!!!!!!!!!

anarchista komunista
@Wielki Mario 11.08.2018 04:25

Wylecieć to możesz ty przez okno swojej willi w Sosnowcu.

Nowy

Proszę powiedzieć ile tam się zarabia tak pod firmą. Czy się opłaca z nadgodzin ami i oogólni

Kolektywista

Szukasz pracy? Bierz w gębe CV i dymaj na rozmowe kwalifikacyjną gdzie poddadzą cie takim procedurom że odwidzi ci się traktowania jak istote ludzką jesteś robakiem. Jeśli cie zatrudnią dostaniesz pomarańczową kamizelke i będziesz od pierwszego dnia tyrał target dla naszego wspaniałego kolektywu. Praca ciężka w zime mróz a w lato 40+ od samego stania człowiek się poci ale nie łudź się ty nie będziesz stać, od gongu do gongu masz tyrać nie chcesz przychodzić na nadgodzinny/setki jesteś do odstrzału przychodzisz chwile po przerwie jesteś do odstrzału! właśnie tak przerwa jest dla maszyn żeby się nie przegrzały. Czasami zdarzy się że twoja linia nie jedzie.. nie martw się jest masa intratywnych zajęć dla takich jak ty jak na przykład zbieranie petów z parkingu ale nie nie będziesz sobie chodził 2 godziny po parkingu udając ze coś robisz dostaniesz swojego osobistego burka który cały czas będzie ci się gapił na ręce i poganiał.Następny punkt - Audyt , Przepiękny wytwór biurokratyzmu którym będziesz nękany na każdej porannej zmianie, Przed przerwą po przerwie, jutro i tak przez cały tydzień. Musisz znać instrukcje pracy na każdej maszynie na twoim dziale a to że nikt cie nie przeszkolił nie zwalnia cie od tej wiedzy w końcu tak dostaniesz papier do podpisania że jesteś w stanie rozłożyć na części pierwsze swoje stanowisko pracy by po chwili je spowrotem złożyć. Pytania o motto firmy to już podstawa i każdy je zna AMF. Jeżeli nie masz pracy, nie marzy ci się rozwój osobisty, nie masz pasji życiowych,

Hania z HR
@Kolektywista 02.07.2018 20:50

Zapraszam na rozmowę do działu HR w celu wyjaśnienia wszystkich wątpliwości.

wrealu24 pl oglądaj
@Kolektywista 02.07.2018 20:50

Krótko mówiąc (usunięte przez administratora) Koncentracyjny niewolnictwo :):):)

Weronika

@Mam ale szukam czy złożyłeś już aplikację w sprawie pracy do Johnson Controls Int.? Jeśli zdecydowałeś się na rekrutację u tego pracodawcy i zostałbyś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, nie zapomnij podzielić się swoją opinią na jej temat na forum. @anonymous Twoja opinia nie zawiera rzeczowych informacji na temat pracy w Johnson Controls Int. Mógłbyś ją rozwinąć, tak aby opisać sytuację firmy z własnej perspektywy?

oglądaj wrealu24pl

Ta firma należy do żydów chazarskich :):):) Polaka jak niewolnika traktują !!! Oglądaj wrealu24.tv prawicowe media żaden TVN POLSAT i TVP :):):)

anonymous
@oglądaj wrealu24pl 15.04.2018 17:38

Masz rację dokładnie tak jest

Blanty na palarni

Dno i wodorosty, mobbing i brak szacunku. Ci co piszą pozytywnie to są minimum liderzy/koordynatorzy (pracownicy bezpośrednio wchodzący bez wazeliny) ???? a kto robi na produkcji wie z czym to się je... druga strona medalu, kto jest wporzadku ten będzie szanowany przez ludzi a kto się kanarkiem urodził orłem nie zginie???? przez ponad 30 lat życia nie spotkałem tylu fałszywych ludzi co w tej firmie, sprzedali by cie z 20 gr bo im do kawy brakło... polecam tylko i wyłącznie tym co mają nóż na gardle bo jedyne co dobre w tej firmie to to że pieniądze są zawsze wypłacane w terminie innych plusów nie widzę. A jak ktoś pisze 'nie podoba się to...' od razu wiemy z kim mamy doczynienia... Więcej takich ludzi na pewno w naszym kraju będzie lepiej. Pozdrawiam

Mam ale szukam

Jaką ma stawkę nowo przyjęty ile zarobi bez nadgodzin??

Weronika

@Rico, czy napiszesz coś o pracy w Johnson Controls ze swojej perspektywy? Czy sądzisz, że firma aktualnie jest w fazie rozwoju? Może w ostatnim czasie zaszły jakieś znaczące zmiany? @Motor, a Ty jesteś zadowolony z tego pracodawcy? Jakie dostrzegasz plusy i minusy zatrudnienia w tym miejscu? Piszesz, że wkrótce rozpoczną się nowe projekty, czy w związku z tym do pracy przyjmowane są nowe osoby?

Zenek

Jesteście pewni, że nic dobrego o firmie nie można napisać?

adient
@Zenek 11.06.2018 10:21

hmmm ludzide ja w tej firmie pracuje od samego poczatku z poczatku bylo fajnie ale teraz jest huuuujnia nie sznuja pracownika w dlugoletnim starzem liderow robia mlodych smarkaczy po 21 lat co pracuja 5miesiecy i nie maja pojecia o pracy dla koordynatorow i liderow liczy sie tylko target norma nie licza sie z tym jak jeb..e na maszybie pracownik nikt tam cie nie pochwali za prace i w dodatku pan Mariusz M. mysli ze jest wielkim panem a jest zwyklym idioto.... a liderzy ktorzy dostali zolte koszuli to mysla ze sa tam bogami a to najwieksze popychadla i kretyny po podstawowkach jakby ich zwolnili to by robote na segregacji zlomu znalezli a co do zarobkow to sie nie wypowiadam bo dlugo pracuje to ja nie narzekam a tez se nie dam w kasze dmuchac byle jakiemu pionkowi liderowi albo tempemu koordanatorowi

Iwona G

Omijać ten zakład szerokim łukiem.. Płace marne, brak szacunku do długoletniego pracownika... z dnia na dzień zwalniają bo masz za długi staż, wolą przyjąć nowego bo mniej mu zapłacą. Daremni zarządzający, tempaki bez wykształcenia. Liderzy po zawodówach, którzy nie potrafią zarządzać ludźmi. Z resztą zakład i tak za niedługo zamkną, od września robią jedną zmianę, bo nie mają żadnego projektu. Nie polecam, żałuję w ogóle że miałam styczność z tym zakładem. Adient to dno.

Rico
@Iwona G 19.06.2018 13:55

Projektów nie mają, a drugą halę kończą budować? Coś tu nie gra ;)

Motor
@Rico 20.06.2018 07:07

Zgadzam się. Na drugiej hali dopiero będą ruszały nowe projekty. A co do reszty to pewnie Iwonie wydawało się że jak się do pracy przychodzi to się nic nie robi. A co do zwolnień też mija się z prawdą. W tym zakładzie nie jest tak źle, wystarczy się przyzwyczaić

Weronika

Możecie podać więcej konkretnych informacji o pracy w firmie? Czy w ostatnim czasie zaszły jakieś znaczące zmiany? Może wiecie, czy poszukiwani są teraz nowi pracownicy? Istnieje jakiś program szkoleń? Napiszcie, na co według was warto zwrócić uwagę, starając się o posadę.

Matylda

Tragedia mobbing, układy znajomości, brak kompetencji.. i wieczne podlizywanie i konfitury. Serdecznie pozdrawiam zmianę B spawalnie 2 a zwłaszcza HAB na tej zmianie i Pana"żółtego", który jest po podstawówce, nie zna angielskiego, musiał wzywać cała elitę żółtych żeby ktoś mógł się porozumieć z Panem od AWL. Śmiech na sali. Mądry jsk ma (usunięte przez administratora) innych mając więcej na sumieniu, gnębiac człowieka z całą resztą zwykłych pracowników na habie. Ale gdzie tu cechy pasujące do team Lidera? (usunięte przez administratora) brak szacunku, najgorsza robota w moim życiu. Żółte dziecko niech okaże trochę szacunku i wytrze nos

Zólty
@Matylda 03.05.2018 15:07

Blond włosa nie przesadzaj

Lucky
@Matylda 03.05.2018 15:07

Nie przesadza.tak jest jak ona mówi.

Zółty
@Lucky 27.05.2018 15:40

Inni się nie uskarżają tylko ty po wpisie idzie drogą dedukcji dojść do osoby co ten wpis dała Tak na marginesie nic się bez przyczyny nie dzieje nawet na takie zarzuty jakie ty raczysz stawiać Jak masz odwagę powiedzieć "A" to tak samo i "B"

Zółty
@Matylda 03.05.2018 15:07

Blond dziewcze tobie wszystko przeszkadzało nawet nie potrafisz z godnością się rozstać tylko teraz wylewasz żale Powiem tak kończ waść Pan wstydu oszczędz

wrealu24tv.pl zobacz !!!
@Matylda 03.05.2018 15:07

Matylda w tej firmie każdy lider to przudupas a kierownictwo płaci im parę groszy więcej daje im się (usunięte przez administratora) aby ludzi byli skłóceni to się bardziej opłaca jak lepiej wynagradzać wszystkich To pasuje Reczkom i innym pajacom z kierownictwa mają już to przetestowane na ludziach

oglądaj wrealu24tv.pl

a robi tam ktoś już 10 lat ?? ktoś od początku jak ta mobingowa firma powstała ??

Weronika

@Matylda, wspominasz, że w firmie spotkałaś się z mobbingiem, według definicji charakteryzuje się on stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji. Czy faktycznie takie działania miały miejsce? Pamiętaj, żeby nie rozpowszechniać fałszywych informacji. @Gregor, a według Ciebie jak pracuje się w firmie? Czy odpowiadają Ci warunki?

Tomek

pracowałem na tłoczni najlepsze były selekcje kiedy był duży odrzut przychodził koordynator i kazał wymieszać złe części z dobrymi :)

Bombel
@Tomek 26.03.2018 19:20

Takie sytuacje powinny być zgłaszane. Jest reklamacja co skutkuje niska premia za :)

Weronika

@mody, proszę Cię o zamieszczenie merytorycznej opinii o Twojej pracy w Johnson Controls Int. Czy w Twojej ocenie warunki zatrudnienia są satysfakcjonujące? Może jest również coś, co jest warte poruszenia na tym forum i związane jest z tym pracodawcą?

Ciekawy

Witam, znajomy pracował w tej firmie pare lat na produkcji bardzo sobie chwalił więc skont te negatywne opinie piszcie jak jest naprawdę

mody
@Ciekawy 17.03.2018 10:26

haha ta chwalił pracować za nie duże pieniądze zresztą z takim wykształceniem skont haha

Weronika

@Był pracownik, co wpływa na Twoją opinię? Jakie masz doświadczenie wynikające ze współpracy z Johnson Controls? Uargumentowana wypowiedź będzie ważnym źródłem informacji dla osób chcących pracować w tej firmie.

Był pracownik

Nie polecam tej firmy

Marek134

Witam, czy ktoś pracował jako przedstawiciel handlowy/doradca techniczny w tejże firmie?

Nowy

Adient Poland Sp. z o.o. Świebodzin Witam, Wszystkich staram się praca Siemianowicach do działu utrzymania ruchu czy coś możecie powiedzieć na ten temat jaka praca itd.

Kolega

Hej ile dają na początek na nowej tłoczni proszę o szczere odpowiedzi

Dla wszytskich byłych pracowni

Witam :) Jestem byłem pracownikiem tej firmy przepracowałem 18 miesięcy w tym czasie miałem 3 dni L4 pracowałem w soboty niedziele w tygodniu po 12 godzin i ......... na moim świadectwie pracy słowa o tym nie ma ale jest natomiast napisane że w czasie zatrudnienia miałem 3 dni L4 ... Czy to czasem nie jest dyskryminacja ?? Inną pracę znalazłem bez problemu ale świadectwo pracy zostaje ze mną do końca życia i chyba gdyby oprócz wypisanego L4 i tego że ja dałem wypowiedzenie nikt nie wspomina o ponad 300 godzinach miesięcznie oraz że jako jeden z nielicznych podjąłem się pracy spawacza ale co tam na świadectwie śladu po tym nie ma. Myślę że to może dać do myślenia obecnie tam pracującym pracownikom ... A czy nadal firma jak pracownik chce podwyżki tłumaczy się kryzysem albo że jak zastrajkujecie to przeniesiemy fabrykę do Rumuni że za Was przyjadą Ukraińcy co będą z chęciom pracować za Was i to jeszcze za mniejsze pieniądze -- czy nadal tak wygląda motywacja pracowników ?? Pozdrawiam i życzę Wszystkim takim jak ja aby udało im znaleźć się normalniejszą pracę ... bo to moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie

Tomcio
@Dla wszytskich byłych pracowni 09.12.2017 15:53

Ciekawe co mi napiszą po 2 latach pracy... Firma dalej ma "kryzys", zmieniają dużo rzeczy wyrzucają pracowników a potem trzeba robić nadgodziny. O podwyżce po 2 latach pracy możesz sobie pomarzyć, co z tego że przez te 24 miesiące nikt nowy nie chciał tu pracować ale ty haruj dalej za te 14 brutto. Ja się już przenoszę mam dość pracy z chemią i jebania na linii.

Daro
@Dla wszytskich byłych pracowni 09.12.2017 15:53

Tak jest jedynie co się zmieniło to że sprowadzili Ukraińców,praktykantow że szkół oraz coraz więcej ludzi z grupami niepełnosprawności polityka firmy to jak najwięcej jaknajmniejszym kosztem. Aha teraz to Adiunkt a nie JC

Ola
@Dla wszytskich byłych pracowni 09.12.2017 15:53

Przepracowałeś 300 godzin w tygodniu - ale rozumiem, że zapłacono Ci za te godziny? Nikt Cię nie zmuszał, chciałeś zarob8c to zarabiales. No chyba że Ci nie płacili, to przepraszam.

Wincenty Pstrowski
@Ola 04.03.2018 21:06

Ola, ale ty gupia jesteś. Tydzień to ma 24x7=168 godzin. A nadgodzin nikt nie chce, tylko spróbuj odmówić. Zresztą dobrze wiesz, bo nie jesteś Ola a kto jesteś poznałem po tych 300 godzinach w tygodniu.

Zostaw opinię o Johnson Controls Int. Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.