Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 220 ocen.

Opinie o Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

AgAm3

Ja powiem tak... bardzo długo starałam się o zatrudnienie tam, pracuję prawie rok ,z dnia na dzień odechciewa sie Znajomości i układy po pierwsze. Takie osoby awansują idą pod zakład ( ostatnio kobietka po 3,5 miesiąca pracy hehe śmiech na sali...) , młodzi przełożeni a kompetencje dają dużo do myślenia, niestety doświadczyłam współpracy z "ekipą po znajomości" miesiącami trwał mobbing traktowanie jak śmiecia z zazdrości. X Alfa zero reakcji? Bo świetnie się po pracy bawi że swoimi pracownikami zwanymi a praktycznie im jest to brak profesjonalizmu i dojrzałości na stanowisko Lidera żeby oficjalnie pokazywał swoje bliskie relacje z grupą i nie reagując na ich nieprofesjonalne chamskie zachowanie wobec swojego kozła ofiarnego który ma Xxxxxxxxxx doświadczenia w branży kwalifikacje ambicję chęci i siły hah i to jest powód żeby ta osobę gnębić razem ze swoim Alfa szydzić i mieć temat przewodni do śmiechuu a jak przychodzi do poniesienia konsekwencji to Alfa i jego grupa ustalają wspólną wersję mającą na celu upokorzyć i zniszczyć szansę na dalszą pracę w firmie..bo będąc sam od miesięcy w takiej atmosferze i smieceniu człowiek nie potrafi obronić się przed całą grupą niedojrzałych podłych osób którzy zamiast zająć się pracą to głównym zajęciem jest dobijanie lepszego od nich. Zamiast przepraszam to jeszcze coś wymyślą żeby z deptać z błotem. Ktokolwiek tam wejdzie w krąg pewnych ludzi w pewnym miejscu uważa to samo co ja nie wiedząc o przeszłości -sytuacjach tej super grupki. Nikt nikogo nie nastawia każdy sam wystawia opinie po doświadczeniach w tym zakresie. Co by nie zrobić to źle to obserwacje jak w zoo to szepty zs plecami dzieje się coś złego - mobbing zachowanie na poziomie patologii to jest udawana rozmowa z żadnymi skutkami. płaczą że nie ma ludzi proszą o nadgodziny tych którzy mają finansowa lipę i ciężką sytuację bo wiedzą że jakiś Delta nie odmówi. Pomijając inne różne ekipy zs młode i zbyt niedojrzałe do pracy w tej branży. Przyjdzie chopek pierwsza praca ma szczęście idzie pod firmę i w tym momencie najchętniej by siadł na tronie i dziecko chce moralizowac chopka co doświadczeniem i innymi aspektami jest milion mil nad nim. ... Samowolka jednych s drudzy muszą się prosić żeby iść do toalety już nie mówiąc o papierososie. Robol tyra na target hendler sobie na wszystko pozwala podskakuje zaburza czyjąś pracę nie wykonuje swoich obowiązków chodzi gdzie chce kiedy chce kierunek palarnia co 20 min max s jak prosi się go o zamiane bo człowiek chce iść do toalety to głośne NIE i śmiech ale target wpisony mo. Dzieciarnia i patologia zero szacunku do starszych i ogólnie do innych, zero współpracy. Kolejna sprawa jest taka że koledzy z zagranicy mają darmowy dojazd pracowniczy a my? Hehe bilet za duży hajs i parę godzin straconych. Panie z zagranicy dopiero przyjechały i już próbują wprowadzać swoje zasady komentują prowokują człowiek nic w tym języku nie rozumie Tak nie było pracowników ze teraz super pracowników Polaków się zwalnia bo woli się osoby z zagranicy. A jak inaczej ma być na umowachmiesięcznych cciągła niepewność strach przed utratą pracy bez powodu. Źle siętam dzieje dziwny system wartości przebiegu współpracy. Nie dla mmnie takie traktowanie i psychiczne warunki i tłumienie w sobie ze strachu że nie przedłuża super miesięcznej umowy. Praca jako czynność super interesująca ambitna ciekawa odnajduje się idealnie do niej bo mam duże doświadczenie zawodowe w całej branży automotiv. Tylko ta atmosfera nieciekawi ludzie którzy myślą że mając znajomości mogą wszystko co chcą nie ponosząc konsekwencji. Każdy człowiek i pracownik musi być równy i podstawą jest Szacunek do drugiej osoby i odpowiedni sposób współpracy z innymi to jest właśnie moja mała porada. Ps. Pomijam 40 latkow chodzących skarżyć delikatnie ujmując. Daremne ... I ....Zarobki Ok a wymiana tych ubrań tragedia wyprane zmieszane damskie męskie wieczne kolejki czasem nie ma tego czasem ich w ogóle nie ma. Średnio kobieta ma ochotę chodzić w ubraniach po mężczyźnie rozciągniętych i kompletnie nie dopasowanych i zmechaconych ani to apetyczne ani higieniczne. Zmiany zmiany zmiany polecam....

Bronislaw komornowsko

Wszyscy narzekacie kto was trzymie tam na sile ?idzcie do prywaciarza napierdalajcie po 12 godzin . Pozatym prawda jest taka ze sa dni w ktorych naprawde trzeba cierpliowsci sily itd ale ale sa dni co opierdalacie sie pol dniowki zarobki owszem (usunięte przez administratora) sa ale tak jak mowie nikt nikogo na sile nie trzyma narzekacie won do prywaciarza lizac dupska

MALA MIII

Mam opinie o dziale montaz 4 ,ladnie wyprowadzili ludzi z Aktriona w pole ,praca na linii z nimi ,obiecywanie ,ze beda wliczani do premii za ponad norme .ale zapomnieli poinformowac ludzi ,ze to dowcip ,Aktrion dawal z siebie ile sie dalo ,a zrobili ich na szaro ,uzylabym innych okreslen mniej uprzejmych ,ale by mnie ocenzurowano

Tomasz M.
@mala mii 28.10.2017 20:06

A ty co się Karola uczepiłaś, prawda w oczy kole?

profesor doktor
@mala mii 28.10.2017 20:06

Sobie nie se i depczą nie deptają ;). Po wpisie wnoszę żeś fizyczna :)

Pic na wodę fotomontaż

Jak tam misiaczki? Jak sądzicie kiedy nas wymienią na Ukraińców?

Montaż 3

Jak nowe torby ? Zadowoleni ? :)

Nick
@Montaż 3 06.12.2017 17:05

W końcu firma puściła nas z torbami

mikołaj mariusz
@Montaż 3 06.12.2017 17:05

Nowa świecka tradycja: puste torby bez prezentów.

Dla wszytskich byłych pracowni

Witam :) Jestem byłem pracownikiem tej firmy przepracowałem 18 miesięcy w tym czasie miałem 3 dni L4 pracowałem w soboty niedziele w tygodniu po 12 godzin i ......... na moim świadectwie pracy słowa o tym nie ma ale jest natomiast napisane że w czasie zatrudnienia miałem 3 dni L4 ... Czy to czasem nie jest dyskryminacja ?? Inną pracę znalazłem bez problemu ale świadectwo pracy zostaje ze mną do końca życia i chyba gdyby oprócz wypisanego L4 i tego że ja dałem wypowiedzenie nikt nie wspomina o ponad 300 godzinach miesięcznie oraz że jako jeden z nielicznych podjąłem się pracy spawacza ale co tam na świadectwie śladu po tym nie ma. Myślę że to może dać do myślenia obecnie tam pracującym pracownikom ... A czy nadal firma jak pracownik chce podwyżki tłumaczy się kryzysem albo że jak zastrajkujecie to przeniesiemy fabrykę do Rumuni że za Was przyjadą Ukraińcy co będą z chęciom pracować za Was i to jeszcze za mniejsze pieniądze -- czy nadal tak wygląda motywacja pracowników ?? Pozdrawiam i życzę Wszystkim takim jak ja aby udało im znaleźć się normalniejszą pracę ... bo to moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie

Przybysz

Pracowałem w tym zakładzie i mogę powiedzieć tyle: jeśli masz mocne nerwy i twardą (usunięte przez administratora). to tam się nadajesz. Pracownika mają za nic, jakiekolwiek zdarzenia życiowe są dla nich niczym. Śmierć w rodzinie ? masz jeszcze jedną ciocię. Chore dziecko ? zadzwoń do sąsiadki bo cie wcześniej nie puścimy. Źle się czujesz ? ale jeszcze nie umierasz dasz rade. Tak wygłąda moje doświadczenie w tym zakładzie. może się teraz coś zmieniło, ale raczej nie sądze.

Weronika

@Były pracownik rozumiem, że praca w Johnson Controls Int. Sp. z o.o. nie była dla Ciebie zadowalająca, Twój wpis o tym świadczy. W jaki sposób objawiało się negatywne traktowanie Cię w pracy? Czy próbowałeś podjąć rozmowy z kierownictwem o swoich uwagach dotyczących atmosfery w pracy?

Były pracownik

Ta firma to porażka, pracowałem tam za długo i dowiedziałem się jeszcze więcej, konfidentów, lizusów tam nie brakuje, pracownika traktują jak śmiecia, o niczym na bieżąco nie powiadamiają, dopiero po fakcie, pracowników na nową halę będą chyba szukać w innym kraju, bo ludzie mają swoją godność. Ps Pozdrawiam kadrową zołzę, która odnosi się do ludzi z brakiem jakiegokolwiek szacunku, pamiętaj co to szacunek rozpieszczona smarkulo, poza tym Karma Zawsze wraca!

mala miii
@Były pracownik 03.11.2017 05:42

chopie nie cytolzes gazetki Adient wspiera zawodowki i gwarantuje im prace w renomowanej firmie ha ha biedaczki z tych uczniow

Mateo

MALA MIII Pan Dyrektor robi dobrą minę do złej gry, gdyby taki był jak piszesz to wywalczyłby dla pracowników podwyżki i nie tylko, jest pracownikiem Korporacji, a tam są pewne reguły na których najbardziej cierpią pracownicy najniższych szczebli. Stworzył związki zawodowe które są tylko po to aby były..

mala miii
@Mateo 03.10.2017 06:45

chopie jo sie nawet nie moga doprosic o obnizenie stolu do sprawdzania siedzisk ,widocznie pilach za malo mleka ,a to naprawde jest maly wisilek ,a ja bylabym mniej niezadowolona ,juz olalam te premie i podwyzki i tak szukam normalnej roboty ,resztki szacunku do siebie mi jeszcze zostaly

Robert

Czy uważacie, że to sytuacja bez wyjścia? Aż trudno uwierzyć, żeby nic nie można było zrobić? Tym bardziej, że tu nie chodzi o finanse tylko o ludzi!!

mala miii
@Robert 04.10.2017 17:35

dzieki robercik ,skumales o co mi chodzi

Robert

Może warto rozmawiać na temat problemów. Nie ma ludzi niezastąpionych a jeśli są w firmie osoby uważające się za panów życia to należy to zmienić. Rozmawiajcie z dyrekcją bo to poprawi atmosferę i chęci do pracy!!

MALA MIII

chcialabym zeby moje wpisy przeczytal Pan Dyrektor Reczko ,to ludzki dyrektor ,pamietam jak pomogl mi z ciezkim wozkiem na weno jak wspolpracownicy patrzyli jak sie szarpie z tymi trackami ,na festynach rodzinnych bawi sie z ludzmi i do dzis zawsze pierwszy mowi dzien dobry ,tylko do niego mozna sie zwrocic w takich problemach ,ja lubie prace na szybkich obrotach ,ale nigdy nie doswiadczylam mobbingu w pracy ,po pracy w Hance to moja ulubiona praca byla

MALA MIII

koordynatorzy montazu 4 traktuja AKTRION jak tania sile robocza ,chyba nie slyszeli ,ze niewolnictwo jest zakazane , mobbing mozna rozwiazac troche bardzej prawnie ,lubie ta prace ,ale wiem tez ,ze nie mozna pozbywac sie wlasnej godnosci

MALA MIII

jezeli ktos nie wierzy ,to mam w poniedzialek na rano opowiem na zywo jak montaz 4 w.....l ludzi z Aktriona

MALA MIII

ha ha ,jestem bardzo dociekliwa ,potrafie szybko pracowac i na lini produkcyjnej jestem dobra ,wykazalam sie na montazu 4 ,i zrobiono mnie w cenzura ,nie wspomne o ludziach na finale dolozyli roboty ,a sami maja luzik i to z premia ,niestety AKTRION nie ma przelozonego co by sie wstawil za nimi

Krzysztof

Czyżby jakieś kłopoty? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź z 25 sierpnia, o co chodzi? Wiem tyle, że w każdej firmie są okresy lepsze i gorsze i pewnie teraz macie jakieś kłopoty. Przy dobrych chęciach i wspólnej pracy będzie ok.

MALA MIII

Mam opinie o dziale montaz 4 ,ladnie wyprowadzili ludzi z Aktriona w pole ,praca na linii z nimi ,obiecywanie ,ze beda wliczani do premii za ponad norme .ale zapomnieli poinformowac ludzi ,ze to dowcip ,Aktrion dawal z siebie ile sie dalo ,a zrobili ich na szaro ,uzylabym innych okreslen mniej uprzejmych ,ale by mnie ocenzurowano

Jerzyk

Johnson Controls to świetna i nowoczesna firma, polecam

Taka prawda

Witam moim celem jest ostrzeżenie przed pracą na produkcji w tej pseudo fabryce firma jest może innowacyjną ale tylko i wyłącznie technologicznie bo organizacyjnie jest w czarnym lesie. Niesprawiedliwy podział pracy, niekompetetni pracownicy no i wisienka na torcie pracowniK po 3 latach pracy przez agencję dostaje 50g podwyżki i trzy miesieczna umowe co w efekcie daje 12.50zl BRUTTO co do stawki na produkcji jest pewna niezgodność czesto bywa ze dwóch pracowników wykonujących ta samom pracę dzieli przepaść finansowa nawet o połowę stawki godzinowej I dla pracownika który się zatrudnił po roku 2010 jest ona nieosiagalna NIGGDY przy śmiesznych podwyżkach które Adient proponuje co rok 50gr brutto;) aż śmieszne ale ta firma zna się na robieniu z człowieka przysłowiowego osla, wysokie stanowisko mimo niekompetencji i braku wiedzy na temat produkcji przyzwala robić pracownikowi pod górę bo takie wrażenie tam się odnosi żeby pracownikowi pracowało się gorzej taka polityka firmy można by pisać więcej ale myślę że wystarczy aby zniechęcić choć jedna osobę do tej pracy pozdrawiam i nie polecam

:Ludwik

Niektórzy szukają jakiegoś powodu do niezadowolenia, nie rozumiem w jakim celu? Johnson Controls zależy na dostarczaniu innowacji, które ułatwiają życie mieszkańców. Cele bardzo ambitne i sądzę, że praca tu jest powodem do dumy a nie do narzekania!!

johann

Czy w świebodzinie też szykują wam dziwną 4 brygadówkę taką jak w Skarbimierzu ?

Amator

Czy Johnson Controls ma aktualnie tylko oferty pracy na Słowacji? Sporo dobrego o firmie słyszałem min. o mozliwości dalszego rozwoju osobistego? Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji co jeszcze można osiągnąć w firmie? Jak się pracuje i czy mają jakieś etaty w kraju?

Etymolog

Czy aktualne nadal są oferty pracy? Słyszałem o nich sporo dobrego ale chcę sie jeszcze upewnić. Czy zarobki są w miarę przyzwoite? Jak z mieszkaniem?

bolojank
@Etymolog 10.07.2017 09:04

Zarobki spoko. Caly czas przyjmuja przez Manpower Sosnowiec. O co chodzi Ci z tym mieszkaniem?

bolojank

NGK CERAMICS Dabrowa Gornicza daje 3200 na start plus 10% premii brutto. Netto ok. 2500 na start. Do tego nadgodziny platne 100%.

Ilona

Jak kobiety opiniuja te pracę, ?

Etyk

Johnson Controls Int. to spoko firma ale niestety nie ominął jej hejt. Osoby które mają problemy w firmie widocznie muszą gdzieś sie rozładować, szkoda.

Wielki Mariusz

Już niebawem wszystkich was wyślą na zieloną trawkę. Zatrudnią Ukraińców, a wy dalej będziecie mogli wylewać swoje żale na tym forum.

Etyk

Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami na temat pracy na Słowacji? Jaka tam jest robota? Czy da sie dobrze zarobić? Jakie maj,a dla pracowników mieszkania? Na jak długo są podpisywane umowy?

szatnie to mordor, musisz być jak gandalf żeby cie

presja na wynik, targety do zrobienia, 8 godzin dajesz z siebie wszystko, ale możesz iść na fajke i do kibla - pampersów nie musiz nosić. w zamian masz blisko do domu, dobre jedzenie, kasę na czas, bardzo stabilne zatrudnienie jak nie myślisz zmieniać roboty co rok, i zaakceptujesz minusy to jesteś spokojny na 10 lat albo i dłużej. i budują drugą halę, zarobki jakie są takie są, ale jak płaca będzie rosła to i zarobki będą musieli podnieść. a i świry na produkcji już trochę okrzepły przez te 10 lat, wiedzą już że ludzie są coś warci i tzreba ich szanować bo inaczej sami będ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na maszynach ;) pozdro z montażu. a jak lubisz techno to idz na tłocznie, tylko stroboskopów brakuje hahahaaaaa

Eryk

A dlaczego zmienili nazwę? Czy to jest połączenie z jakąś inną firmą, czy poprostu sprzedano firmę ? Jestem zainteresowany praca dlatego tak dopytuję. Czy w związku z tymi zmianami firma zatrudnia ludzi?

Olek
@Eryk 16.06.2017 21:05

Odłączyli się od korporacji i zostali samodzielną spółką. Zatrudnienia są i jest duże zapotrzebowanie bo jest bardzo dużo nowych projektów i maszyn.

Adam

https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl W wyborze krajów nie widzę Polski.

Olek
@Adam 08.06.2017 18:31

Bo firma zmieniła nazwę na Adient Siting Poland w październiku zeszłego roku

Weronika

@Eliza, wszystkie aktualne oferty pracy firmy Johnson Controls Int. Sp. z o.o. możesz znaleźć na jej stronie internetowej: https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl Które stanowisko Cię interesuje?

Eliza

Czy Johnson Controls Int. ma jakieś potrzeby kadrowe?

Mania

Dziś dostałam telefon z ofertą pracy na stanowisko kontrolera jakości???ktoś, coś doradzi!!?iść czy nie iść!!??jaka kasa?tak na rękę na czysto,kasa tez nie najwazniejsza...jak sie pracuje?

Antek
@Mania 10.05.2017 14:33

Zależy na jakim dziale. Jak nie przyjdziesz to się nie dowiesz.

Eryk

Johnson Controls to świetna, nowoczesna firma dająca pracownikom bezpieczeństwo. Takie firmy mają bardzo wysoko ustawione standardy działania, to praca dla niektórych.

były pracownik

praca w czechach to 4 tyś zł i zwrot za paliwo 500 zł adjent żory to 1900 zł z dwoma sobotami i robisz jak wół

Weronika

@cinusmaximus, a jakie stanowisko Cię interesuje? Należy pamiętać o tym, że między innymi warunki pracy mogą się od siebie różnić w zależności od określonego stanowiska.

cinusmaximus

Witam ile można zarobić w firmie bo randstad oferuje 12 zł brutto a premia wypłacana w dziwny sposób bo za poprzedni miesiąc ?? O co z tym chodzi ?

Weronika

Na stronie internetowej Johnson Controls Int. Sp. z o.o. można znaleźć aktualne oferty pracy: https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl

Weronika

@Mateo, a jakie benefity oferuje pracodawca?

Mateo

Pracuję w tej firmie już jakiś czas. Najpierw półtora roku jedna Agencja, następnie kolejne półtora roku kolejna Agencja. W końcu umowa o pracę bezpośrednio z zakładem- na okres próbny 3 miesiące ( z tego co słyszałem to aby nie płacić premii kwartalnej). Praca jak praca,podporządkowanie, nacisk na normy, najważniejsze aby pracownik "nie stał". Wypłaty w zależności od dodatków typu "firewall,medyk" i lat wypracowanych w Fabryce od 1800 do 2700zł (oczywiście na rękę). Reasumując: Zakład mocno nastawiony na zyski nawet kosztem pracowników, jeżeli ktoś szuka pracy bezskutecznie to może spróbować w tym zakładzie.Przepracowałem w różnych firmach i jeżeli ktoś ma lepszą alternatywę to niech ten zakład omija. Pozdrawiam

Natalia

Co nowego słychać w Johnson Controls Int. Sp. z o.o.. Ostatnio tak mało wpisów jest na tym forum? Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy. Pytam ponieważ na stronie nie maja żadnych ofert ale jak ktoś pracuje to wie o brakach kadrowych. Zależy mi na pracy tutaj.

Makaron
@Natalia 17.03.2017 11:23

Cały czas są przyjęcia. Przez pośredników Adeco, Randstad i Trankwalder. Polecam zgłosić się tam i powiedzieć że chcesz do Adient w Siemianowicach (bo teraz tak nazywa się firma), jeżeli nie masz żadnej lepszej perspektywy pracy. Pozdrawiam.

stan

Czy ktoś pracował na stanowisku technika laboratorium??

Weronika

@Kokot, dlaczego ciężka atmosfera? Możesz powiedzieć o tym coś więcej? :)

Weronika

A co powiecie na temat atmosfery w miejscu pracy?

Kokot
@Weronika 27.02.2017 12:53

Atmosfera ciężka i pochmurna, normalnie siwy dym. Siekiere można w powietrzu zawiesić od zatęchłego betonu umysłowego unoszącego się wszędzie.

Emil

Nie ma nigdzie nowych ofert pracy. Czyżby firma miała komplet pracowników? Bardzo bym chciał pracować w firmie.

Brat
@Emil 22.02.2017 09:29

Złóż CV w Adecco i Randstad, i zaznacz ze chcesz do Guagu (Adient) i czekać. Na pewno się odezwą bo jest zapotrzebowanie na niewolników. Pozdrawiam

Pracuś

Bardzo fajna firma ale wszystko zależy od nas samych.

Kudeł

Witam. Zastanawiam się nad zmianą mojego pracodawcy na Adient w Swiebodzinie. Jaki typ umowy dają na start i na jaki czas? Ile się zarabia na okresie próbnym i po jego upływie?

Nowy pracownik
@Kudeł 15.02.2017 17:12

Odradzam wszędzie dobrze tam gdzie nas niema

Mikund

Robi tam jeszcze taki łysy koordynator główny? Pracowałem kiedyś pod nim

Zostaw opinię o Johnson Controls Int. Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.