Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 225 ocen.

Johnson Controls Int. Sp. z o.o.
2 225

Opinie o Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Kolektywista

Szukasz pracy? Bierz w gębe CV i dymaj na rozmowe kwalifikacyjną gdzie poddadzą cie takim procedurom że odwidzi ci się traktowania jak istote ludzką jesteś robakiem. Jeśli cie zatrudnią dostaniesz pomarańczową kamizelke i będziesz od pierwszego dnia tyrał target dla naszego wspaniałego kolektywu. Praca ciężka w zime mróz a w lato 40+ od samego stania człowiek się poci ale nie łudź się ty nie będziesz stać, od gongu do gongu masz tyrać nie chcesz przychodzić na nadgodzinny/setki jesteś do odstrzału przychodzisz chwile po przerwie jesteś do odstrzału! właśnie tak przerwa jest dla maszyn żeby się nie przegrzały. Czasami zdarzy się że twoja linia nie jedzie.. nie martw się jest masa intratywnych zajęć dla takich jak ty jak na przykład zbieranie petów z parkingu ale nie nie będziesz sobie chodził 2 godziny po parkingu udając ze coś robisz dostaniesz swojego osobistego burka który cały czas będzie ci się gapił na ręce i poganiał.Następny punkt - Audyt , Przepiękny wytwór biurokratyzmu którym będziesz nękany na każdej porannej zmianie, Przed przerwą po przerwie, jutro i tak przez cały tydzień. Musisz znać instrukcje pracy na każdej maszynie na twoim dziale a to że nikt cie nie przeszkolił nie zwalnia cie od tej wiedzy w końcu tak dostaniesz papier do podpisania że jesteś w stanie rozłożyć na części pierwsze swoje stanowisko pracy by po chwili je spowrotem złożyć. Pytania o motto firmy to już podstawa i każdy je zna AMF. Jeżeli nie masz pracy, nie marzy ci się rozwój osobisty, nie masz pasji życiowych,

Hania z HR
@Kolektywista 02.07.2018 20:50

Zapraszam na rozmowę do działu HR w celu wyjaśnienia wszystkich wątpliwości.

Weronika

@Mam ale szukam czy złożyłeś już aplikację w sprawie pracy do Johnson Controls Int.? Jeśli zdecydowałeś się na rekrutację u tego pracodawcy i zostałbyś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, nie zapomnij podzielić się swoją opinią na jej temat na forum. @anonymous Twoja opinia nie zawiera rzeczowych informacji na temat pracy w Johnson Controls Int. Mógłbyś ją rozwinąć, tak aby opisać sytuację firmy z własnej perspektywy?

oglądaj wrealu24pl

Ta firma należy do żydów chazarskich :):):) Polaka jak niewolnika traktują !!! Oglądaj wrealu24.tv prawicowe media żaden TVN POLSAT i TVP :):):)

anonymous
@oglądaj wrealu24pl 15.04.2018 17:38

Masz rację dokładnie tak jest

Blanty na palarni

Dno i wodorosty, mobbing i brak szacunku. Ci co piszą pozytywnie to są minimum liderzy/koordynatorzy (pracownicy bezpośrednio wchodzący bez wazeliny) ???? a kto robi na produkcji wie z czym to się je... druga strona medalu, kto jest wporzadku ten będzie szanowany przez ludzi a kto się kanarkiem urodził orłem nie zginie???? przez ponad 30 lat życia nie spotkałem tylu fałszywych ludzi co w tej firmie, sprzedali by cie z 20 gr bo im do kawy brakło... polecam tylko i wyłącznie tym co mają nóż na gardle bo jedyne co dobre w tej firmie to to że pieniądze są zawsze wypłacane w terminie innych plusów nie widzę. A jak ktoś pisze 'nie podoba się to...' od razu wiemy z kim mamy doczynienia... Więcej takich ludzi na pewno w naszym kraju będzie lepiej. Pozdrawiam

Mam ale szukam

Jaką ma stawkę nowo przyjęty ile zarobi bez nadgodzin??

Weronika

@Rico, czy napiszesz coś o pracy w Johnson Controls ze swojej perspektywy? Czy sądzisz, że firma aktualnie jest w fazie rozwoju? Może w ostatnim czasie zaszły jakieś znaczące zmiany? @Motor, a Ty jesteś zadowolony z tego pracodawcy? Jakie dostrzegasz plusy i minusy zatrudnienia w tym miejscu? Piszesz, że wkrótce rozpoczną się nowe projekty, czy w związku z tym do pracy przyjmowane są nowe osoby?

Zenek

Jesteście pewni, że nic dobrego o firmie nie można napisać?

adient
@Zenek 11.06.2018 10:21

hmmm ludzide ja w tej firmie pracuje od samego poczatku z poczatku bylo fajnie ale teraz jest huuuujnia nie sznuja pracownika w dlugoletnim starzem liderow robia mlodych smarkaczy po 21 lat co pracuja 5miesiecy i nie maja pojecia o pracy dla koordynatorow i liderow liczy sie tylko target norma nie licza sie z tym jak jeb..e na maszybie pracownik nikt tam cie nie pochwali za prace i w dodatku pan Mariusz M. mysli ze jest wielkim panem a jest zwyklym idioto.... a liderzy ktorzy dostali zolte koszuli to mysla ze sa tam bogami a to najwieksze popychadla i kretyny po podstawowkach jakby ich zwolnili to by robote na segregacji zlomu znalezli a co do zarobkow to sie nie wypowiadam bo dlugo pracuje to ja nie narzekam a tez se nie dam w kasze dmuchac byle jakiemu pionkowi liderowi albo tempemu koordanatorowi

Iwona G

Omijać ten zakład szerokim łukiem.. Płace marne, brak szacunku do długoletniego pracownika... z dnia na dzień zwalniają bo masz za długi staż, wolą przyjąć nowego bo mniej mu zapłacą. Daremni zarządzający, tempaki bez wykształcenia. Liderzy po zawodówach, którzy nie potrafią zarządzać ludźmi. Z resztą zakład i tak za niedługo zamkną, od września robią jedną zmianę, bo nie mają żadnego projektu. Nie polecam, żałuję w ogóle że miałam styczność z tym zakładem. Adient to dno.

Motor
@Rico 20.06.2018 07:07

Zgadzam się. Na drugiej hali dopiero będą ruszały nowe projekty. A co do reszty to pewnie Iwonie wydawało się że jak się do pracy przychodzi to się nic nie robi. A co do zwolnień też mija się z prawdą. W tym zakładzie nie jest tak źle, wystarczy się przyzwyczaić

Weronika

Możecie podać więcej konkretnych informacji o pracy w firmie? Czy w ostatnim czasie zaszły jakieś znaczące zmiany? Może wiecie, czy poszukiwani są teraz nowi pracownicy? Istnieje jakiś program szkoleń? Napiszcie, na co według was warto zwrócić uwagę, starając się o posadę.

Matylda

Tragedia mobbing, układy znajomości, brak kompetencji.. i wieczne podlizywanie i konfitury. Serdecznie pozdrawiam zmianę B spawalnie 2 a zwłaszcza HAB na tej zmianie i Pana"żółtego", który jest po podstawówce, nie zna angielskiego, musiał wzywać cała elitę żółtych żeby ktoś mógł się porozumieć z Panem od AWL. Śmiech na sali. Mądry jsk ma (usunięte przez administratora) innych mając więcej na sumieniu, gnębiac człowieka z całą resztą zwykłych pracowników na habie. Ale gdzie tu cechy pasujące do team Lidera? (usunięte przez administratora) brak szacunku, najgorsza robota w moim życiu. Żółte dziecko niech okaże trochę szacunku i wytrze nos

wrealu24tv.pl zobacz !!!
@Matylda 03.05.2018 15:07

Matylda w tej firmie każdy lider to przudupas a kierownictwo płaci im parę groszy więcej daje im się (usunięte przez administratora) aby ludzi byli skłóceni to się bardziej opłaca jak lepiej wynagradzać wszystkich To pasuje Reczkom i innym pajacom z kierownictwa mają już to przetestowane na ludziach

oglądaj wrealu24tv.pl

a robi tam ktoś już 10 lat ?? ktoś od początku jak ta mobingowa firma powstała ??

Gregor

Idealnych firm nie ma ale chyba mocno przesadzacie!

Kałmanawardze
@Gregor 14.05.2018 10:31

Przyznać się który zostawił bonus w kiblu ?

Weronika

@Matylda, wspominasz, że w firmie spotkałaś się z mobbingiem, według definicji charakteryzuje się on stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji. Czy faktycznie takie działania miały miejsce? Pamiętaj, żeby nie rozpowszechniać fałszywych informacji. @Gregor, a według Ciebie jak pracuje się w firmie? Czy odpowiadają Ci warunki?

Tomek

pracowałem na tłoczni najlepsze były selekcje kiedy był duży odrzut przychodził koordynator i kazał wymieszać złe części z dobrymi :)

Bombel
@Tomek 26.03.2018 19:20

Takie sytuacje powinny być zgłaszane. Jest reklamacja co skutkuje niska premia za :)

Weronika

@mody, proszę Cię o zamieszczenie merytorycznej opinii o Twojej pracy w Johnson Controls Int. Czy w Twojej ocenie warunki zatrudnienia są satysfakcjonujące? Może jest również coś, co jest warte poruszenia na tym forum i związane jest z tym pracodawcą?

Ciekawy

Witam, znajomy pracował w tej firmie pare lat na produkcji bardzo sobie chwalił więc skont te negatywne opinie piszcie jak jest naprawdę

mody
@Ciekawy 17.03.2018 10:26

haha ta chwalił pracować za nie duże pieniądze zresztą z takim wykształceniem skont haha

Weronika

@Był pracownik, co wpływa na Twoją opinię? Jakie masz doświadczenie wynikające ze współpracy z Johnson Controls? Uargumentowana wypowiedź będzie ważnym źródłem informacji dla osób chcących pracować w tej firmie.

Był pracownik

Nie polecam tej firmy

Marek134

Witam, czy ktoś pracował jako przedstawiciel handlowy/doradca techniczny w tejże firmie?

Nowy

Adient Poland Sp. z o.o. Świebodzin Witam, Wszystkich staram się praca Siemianowicach do działu utrzymania ruchu czy coś możecie powiedzieć na ten temat jaka praca itd.

Kolega

Hej ile dają na początek na nowej tłoczni proszę o szczere odpowiedzi

Dla wszytskich byłych pracowni

Witam :) Jestem byłem pracownikiem tej firmy przepracowałem 18 miesięcy w tym czasie miałem 3 dni L4 pracowałem w soboty niedziele w tygodniu po 12 godzin i ......... na moim świadectwie pracy słowa o tym nie ma ale jest natomiast napisane że w czasie zatrudnienia miałem 3 dni L4 ... Czy to czasem nie jest dyskryminacja ?? Inną pracę znalazłem bez problemu ale świadectwo pracy zostaje ze mną do końca życia i chyba gdyby oprócz wypisanego L4 i tego że ja dałem wypowiedzenie nikt nie wspomina o ponad 300 godzinach miesięcznie oraz że jako jeden z nielicznych podjąłem się pracy spawacza ale co tam na świadectwie śladu po tym nie ma. Myślę że to może dać do myślenia obecnie tam pracującym pracownikom ... A czy nadal firma jak pracownik chce podwyżki tłumaczy się kryzysem albo że jak zastrajkujecie to przeniesiemy fabrykę do Rumuni że za Was przyjadą Ukraińcy co będą z chęciom pracować za Was i to jeszcze za mniejsze pieniądze -- czy nadal tak wygląda motywacja pracowników ?? Pozdrawiam i życzę Wszystkim takim jak ja aby udało im znaleźć się normalniejszą pracę ... bo to moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie

Wincenty Pstrowski
@Ola 04.03.2018 21:06

Ola, ale ty gupia jesteś. Tydzień to ma 24x7=168 godzin. A nadgodzin nikt nie chce, tylko spróbuj odmówić. Zresztą dobrze wiesz, bo nie jesteś Ola a kto jesteś poznałem po tych 300 godzinach w tygodniu.

misiek

(usunięte przez administratora) dlaczego moje posty są usuwane? link pomocny dla osób chcących pracować w Adient Siemianowice

misiek

Na serio można zarobić tyle co obiecują w Adient Siemianowice 2000 netto + 800 zł premii??:)

Xyz
@misiek 27.02.2018 23:10

Te 800 zł premi jest brutto a po drugie wysokość premi zależy od twojego zaangażowania w pracy i od koordynatora który to wypisuje

anonymous

Czytałem właśnie, że Adient 2 Siemianowice zatrudni 1500 osób, a w Adient 1 pracuje też 1500 razem 3000 osób sporo:)

Siergiej z Charkowa

My was wszystkich zastąpić Polaki. My już jechać wynajętymi autobusami hehe

oglądaj wrealu24.tv
@Siergiej z Charkowa 21.02.2018 16:56

Maklera przyjmie z otwartymi rękami !!! Ludzie z Afryki i tak tam nie będą pracować. W Niemczech jest wysoki social :):):)

AgAm3

Ja powiem tak... bardzo długo starałam się o zatrudnienie tam, pracuję prawie rok ,z dnia na dzień odechciewa sie Znajomości i układy po pierwsze. Takie osoby awansują idą pod zakład ( ostatnio kobietka po 3,5 miesiąca pracy hehe śmiech na sali...) , młodzi przełożeni a kompetencje dają dużo do myślenia, niestety doświadczyłam współpracy z "ekipą po znajomości" miesiącami trwał mobbing traktowanie jak śmiecia z zazdrości. X Alfa zero reakcji? Bo świetnie się po pracy bawi że swoimi pracownikami zwanymi a praktycznie im jest to brak profesjonalizmu i dojrzałości na stanowisko Lidera żeby oficjalnie pokazywał swoje bliskie relacje z grupą i nie reagując na ich nieprofesjonalne chamskie zachowanie wobec swojego kozła ofiarnego który ma Xxxxxxxxxx doświadczenia w branży kwalifikacje ambicję chęci i siły hah i to jest powód żeby ta osobę gnębić razem ze swoim Alfa szydzić i mieć temat przewodni do śmiechuu a jak przychodzi do poniesienia konsekwencji to Alfa i jego grupa ustalają wspólną wersję mającą na celu upokorzyć i zniszczyć szansę na dalszą pracę w firmie..bo będąc sam od miesięcy w takiej atmosferze i smieceniu człowiek nie potrafi obronić się przed całą grupą niedojrzałych podłych osób którzy zamiast zająć się pracą to głównym zajęciem jest dobijanie lepszego od nich. Zamiast przepraszam to jeszcze coś wymyślą żeby z deptać z błotem. Ktokolwiek tam wejdzie w krąg pewnych ludzi w pewnym miejscu uważa to samo co ja nie wiedząc o przeszłości -sytuacjach tej super grupki. Nikt nikogo nie nastawia każdy sam wystawia opinie po doświadczeniach w tym zakresie. Co by nie zrobić to źle to obserwacje jak w zoo to szepty zs plecami dzieje się coś złego - mobbing zachowanie na poziomie patologii to jest udawana rozmowa z żadnymi skutkami. płaczą że nie ma ludzi proszą o nadgodziny tych którzy mają finansowa lipę i ciężką sytuację bo wiedzą że jakiś Delta nie odmówi. Pomijając inne różne ekipy zs młode i zbyt niedojrzałe do pracy w tej branży. Przyjdzie chopek pierwsza praca ma szczęście idzie pod firmę i w tym momencie najchętniej by siadł na tronie i dziecko chce moralizowac chopka co doświadczeniem i innymi aspektami jest milion mil nad nim. ... Samowolka jednych s drudzy muszą się prosić żeby iść do toalety już nie mówiąc o papierososie. Robol tyra na target hendler sobie na wszystko pozwala podskakuje zaburza czyjąś pracę nie wykonuje swoich obowiązków chodzi gdzie chce kiedy chce kierunek palarnia co 20 min max s jak prosi się go o zamiane bo człowiek chce iść do toalety to głośne NIE i śmiech ale target wpisony mo. Dzieciarnia i patologia zero szacunku do starszych i ogólnie do innych, zero współpracy. Kolejna sprawa jest taka że koledzy z zagranicy mają darmowy dojazd pracowniczy a my? Hehe bilet za duży hajs i parę godzin straconych. Panie z zagranicy dopiero przyjechały i już próbują wprowadzać swoje zasady komentują prowokują człowiek nic w tym języku nie rozumie Tak nie było pracowników ze teraz super pracowników Polaków się zwalnia bo woli się osoby z zagranicy. A jak inaczej ma być na umowachmiesięcznych cciągła niepewność strach przed utratą pracy bez powodu. Źle siętam dzieje dziwny system wartości przebiegu współpracy. Nie dla mmnie takie traktowanie i psychiczne warunki i tłumienie w sobie ze strachu że nie przedłuża super miesięcznej umowy. Praca jako czynność super interesująca ambitna ciekawa odnajduje się idealnie do niej bo mam duże doświadczenie zawodowe w całej branży automotiv. Tylko ta atmosfera nieciekawi ludzie którzy myślą że mając znajomości mogą wszystko co chcą nie ponosząc konsekwencji. Każdy człowiek i pracownik musi być równy i podstawą jest Szacunek do drugiej osoby i odpowiedni sposób współpracy z innymi to jest właśnie moja mała porada. Ps. Pomijam 40 latkow chodzących skarżyć delikatnie ujmując. Daremne ... I ....Zarobki Ok a wymiana tych ubrań tragedia wyprane zmieszane damskie męskie wieczne kolejki czasem nie ma tego czasem ich w ogóle nie ma. Średnio kobieta ma ochotę chodzić w ubraniach po mężczyźnie rozciągniętych i kompletnie nie dopasowanych i zmechaconych ani to apetyczne ani higieniczne. Zmiany zmiany zmiany polecam....

abdullach wisimulaha
@biały murzyn 21.02.2018 16:49

Większość ogłoszeń z ofertami nowych stanowisk wywieszonymi na stołówce to pic. Właściwi ludzie zostali już wcześniej wytypowani. Oczywiście ich cechą wspólną jest to, że mają tzw; plecy.

wujek

Witam Jak wygląda praca w kontroli na jakim dziale najlepiej a na jakim najgorzej?

wrealu24 tv oglądaj
@wujek 12.02.2018 18:12

Tam wszędzie mobing i (usunięte przez administratora) :):):)

endrju w.

w moim przypadku współpraca z JC było jak wejście w (usunięte przez administratora) Brak kompetencji kadry zarządzającej, dodatkowe obowiązki i odpowiedzialność, brak jasnej struktury w dziale. Stanowczo zalecam ostrożność przy zmianie pracy na JC bo można obudzić się z ręką w nocniku. Firma amerykańska ale standardy polskie.

wrealu24 pl oglądaj
@endrju w. 11.02.2018 14:56

standardy polskie ?? ja myślę że chińskie :):):) za miskę ryżu taki współczesny (usunięte przez administratora)

oglądaj wrealu24pl

Koncerny zagraniczne są po to aby jak najbardziej wykorzystać Polaków https://www.youtube.com/watch?v=ONdkV80GXMo Oglądajcie prawicowe media wrealu24.pl

Zostaw opinię o Johnson Controls Int. Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.