Przy zatrudnieniu nie dostalem informacji ze nie ma zaliczek na paliei a wierzcie mi za kazdy miesiac dla pracoenika to 1500-2000zl na paliwo plus zus to 1200zl i podatek 23% ale uwaga musicie byc zgloszeni do irzedu skarbowego jako vatowiec z momentem zatrudnienia bo jezeli nie w oststni dzien wyplaty wam nie wysla pieniedzy bo dzwonia do urzedu i pytaja czy sie jest platnikiem, powiem wam Pansteo se nie ma obowiazku byc zgloszonym w skarbowce wystarczy ze poznien sie zaplaci ten podatek bo o i oni do skarbowki wysylaja te papiery a dwa ze skarbowka sama sie o to upomni, ja sam mowilem ze dam telefon w urzedzie ze jest taka mozliwosc, dwa to przez ta sytuacje wychodzi ze wyplate dostaniecie po 3miesiacach a moze i pozniej bo pani nie wysle pieniedzy jezeli na fsktuze data eystawienia nie zgadza sie czyli jak pracowaliscie w miesiacu lupiec to data sprzedazy i wystawienia fsktury musi byc lipiec a termin zalplaty to 4 wrzesninia tak wychodzi , bo 8 sierpnia dopiero dostajecie kwote do wystawiebia faktury, musicie zapisac km tras ,eogole moja faktura rowniez z opoznieniem zostala dostarczona
Zaliczka na paliwo to msrne 100zl,informowalem ze jestem choty to w tej firmie nie ma chorobowego bo gazety musza byc dostsrczone jak nie to kara
Dwa musi byc na czas o 23 30 zaczynacie sortowqc gazety z chlopakami i o 3 zaczynacie je rozwozic , ja w pierwszym ttgodniu dostalem 3 rozne trasy bo kierownik to musial ogsrnac , wogole ciezko bardzo jest na poczatku zbalezc te skrzynki i adrsy o pierwsze dwa tyg nawet o 10 konczy sie trase , dodatkow oprocz kednej trasy to macie trase w sote calkiem inna i to dodatkowe 50 adresow czyli minimum te 100 adrsow musicie znac , od 3 w nocy po przesortowaniu wujezdzacie z bazy i do 7 rano musicie dostsrczyc gszety bo klienci sie zucaja , auto Aczyna duzo palic bo jest duze obciazenie samochodu , jezdzj sie szybko i zawieszebie i auto siada
Wydatki 1200zus paliwo do 2000 wyplata za 25 dni 4500zl
Takie informacje powinny byc na poczatku
Ludzie z braku eybiru ti pracuja , nie mowi sie o tym bo nikt do pracy by nie przyszedl
A moglo byc byc dobrze jak by byly zaliczki i takie informacje na poczatku
Atmosfera w pracy dobra i podczas rozwozebia lecz organizm sie buntuje od niespania w noce
Kobtakt z biurem jak sie jest grzeczbym i kulturalnym w miare jest , sprawe zlatwili po interwencji policji pogotowia strazy pozarnej
Juz dokumebty byly gotowe do sadu i spekci pracy i polici ze nie zostalo mi na chleb i nie placili ale jakos po ibterwencji po tygodniu dostalem przelew
Jak poprawia ta stawke i jie trzeba sie bedzie klicic ze pewne jest te 5550zl i beda zaliczki i informacja ze tak dlugo sie na wyplate czeka bedzie lepiej
Trzeba miec 6000zl odlozone jak sie tu startuje na paliwo zycie i rachunki
Dodam ze spoznienia sa mega skargi i awantury a nie da sie na poczatku dostwrczyc na czas i powinni uprzedzac klienta ze nowy jest pracownik
Jak zla fsktura pijdzie to do 3miesiecy macie wyplate
Np kplega jezdzi czikloczento e gazie co pali 10l gazu i dopiero mu sie troche oplaca , bardzo wykanczajaca praca
Brak dodatku urlopowego wakacyjnego, dodatku za nocki, dodatku , za wynajcie samochodu , dodatku za prace mobingowa
Pozdrawiam Pawel Wilk
Mail (usunięte przez administratora)
Ocena 2gwiazdki
Do kierownika Tomasza ogarnij sie i szanuj bardziej uprzedzaj ludzi jak jest to bedzie lepiej
Firma ci zaribila 2'5mln na czysto e poprzednim roku ma problem z szabowabiem i pomoca ludzi
Nawet przepraszam nie uslyszalem
Macie problemy pisCie na maila(usunięte przez administratora)
To jeszcze odszkodowanie wywalczymy
Bo firma nie ma prawa tak robic