Garmond Press

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o Garmond Press

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Garmond Press

Pedro

Jak się komuś nie bardzo chce pracować to najlepiej szukać winnych. Ja pracuję i jest mi bardzo dobrze

Milutka

Polecam prace w firmie, swietna praca. Duzo pracuje sie a malo zarabia, tyrasz szesc dni w tygodniu ze swietami a wolnego brak jak i wyplaty.

Slodka
@Milutka 28.08.2017 06:40
Polecam prace w firmie, swietna praca. Duzo pracuje sie a malo zarabia, tyrasz szesc dni w tygodniu ze swietami a wolnego brak...

Ja też polecam,pracuj najlepiej za innych,bo obiboki mają układy

Iza

@Słodka, a czy kwota o jakiej piszesz, jest na wstępie? Później istnieje moźliwość podwyżki? Jako jedni z największych dystrybutorów prasy w kraju posiadają obecnie wolne stanowiska pracy? Trwa rekrutacja? Nie udało mi sie znaleść informacji na temat zatrudnienia. Może ktoś w Was zna szczegóły?

Slodka
@Iza 27.07.2017 11:50
@Słodka, a czy kwota o jakiej piszesz, jest na wstępie? Później istnieje moźliwość podwyżki? Jako jedni z największych dystrybu...

Kwota jest stała, 1400 cały czas, nie ma mowy o podwyżce i nieplacenie w terminie

Nocne ludki

Słyszeliś my właśnie o tej damulce :-) Powodzenia z tym donosicielem, my mamy spokój w nocy bo go nie ma. Dużo pozmieniało się w godzinach nocnych dlatego przeszedł na inna zmiane bo nie mógł brac gazet ale my mamy teraz lepiej.

Słodka

Popieram, wypłaty marne, kierownictwo chroni niedojdy i obiboki (mruczącą damę),trzeba uważać na szpiegów,bo donoszą o byle co,najlepsze rozwiązanie zmiana pracy, umowa porażka,śmiechu warte 13zł brutto ha ha ha

Driver

Byłem kierowcą w Sosnowcu. Nie płacą faktur na czas. Niby faktura ma być regulowana do 25 następnego miesiąca ale zawsze mają poślizg tak 8-10 dni. I stają na głowie, że niby faktura źle wystawiona, albo że coś się tam nie zgadza... ogólnie szukają tylko pretekstu żeby przeciągnąć płatności.

Papatki all

Witajcie. Dzisiaj zakonczylem wspolprace z firma Garmond Press a raczej oni ze mna za rzekome wynoszenie makulatury ktorej jest norma w tej firmie i wszyscy to robia razem z kierownictwem. Zarobki sa hmmm "ciekawe" bo za caly przepracowany miesiac mozna dostac az 1300zl, chyba bylem za drogi :-P Jesli ktos chce tam pracowac to polecam, bedzie robiony co miesiac na wyplacie choc niby jest minimalna krajowa.

Slodka
@Papatki all 10.03.2017 17:04
Witajcie. Dzisiaj zakonczylem wspolprace z firma Garmond Press a raczej oni ze mna za rzekome wynoszenie makulatury ktorej jest...

Już nie mówiąc o mobingu przez starych pracowników

maja

A pracował ktoś w Poznaniu na stanowisku specjalista obsługi klienta? Dostałam zaproszenie na rozmowę,ale nie wiem czy jest sens iść?

Bleblebla

Firma ok, z zarobkami jest juz znacznie gorzej jak i sa rowni i rowniejsi z niewyjasnionych okolicznosci.

Mloda

Nie polecam nikomu , stanowczo odradzam. Trzeba sie prosic o wyplate , ktora i tak jest bardzo marna. Robic za takie pieniadze to masakra , czesto trzeba zostawac dluzej a nie jest to w ogole liczone.

Miki

Popieram "Wy" . Praca nie za te pieniadze co na umowie, ludzie ktorzy pracuja dostaja mniej od tych co mniej robia. Sa pracownicy ktorzy chca pracowac ale za te pieniadze jak sie widzi ze inni dostaja wiecej za mniej to sie odechciewa. Pozdrawiam.

Wy

BDG domyślamy się że jesteś osobą z biura prawda?| Praca jak praca, trzeba swoje zrobić ale za godziwe pieniądze a nie za te śmieszne które dostaje się bo co innego na umowie a co innego w rzeczywistości i są tacy co za "nic" dostają więcej. Zacznijcie dbać o pracowników bo sami będziecie pracować i siedzieć na tych darmowych waszych nadgodzinach bo my NIE będziemy.

BDG

Jak dla mnie to firma ok Nigdy nie spotkałem się z JAKIMŚ DZIWNYM TRAKTOWANIEM !!! Atmosfera w moim magazynie jest super, dobra stała ekipa niezmienna od kilku lat. Jeżeli jest jakiś problem zostaje zaraz rozwiązywany przez biuro.

K

Dramat. Wyplaty nigdy na czas, trzeba prosic sie i jeszcze jedno mowia ile na reke a drugie wyplacaja. Nie polecam tej firmy!

ala

jak jestes dobrze zorganizowany i masz wszystko pod kontrola to nie masz manka, nie mierz wszystkich swoją miarą figa', poza tym druga rzecz, pracownikow zaufanych tez da sie zatrudnic nawet,jezeli ejstes ajentem i ktos ze znajmomych szuka pracy,mas juz swojego sprawdoznego czlowieka

figa
@ala 02.10.2016 15:49
jak jestes dobrze zorganizowany i masz wszystko pod kontrola to nie masz manka, nie mierz wszystkich swoją miarą figa', po...

masz rację tylko nie wszystko możesz kontrolować . W jedną inwentaryzaję masz np. 700 zł manka strącają ci z rachunku , w następną masz np. 500 na plusie tego ci oczywiście nie oddają to coś tu nie gra

figa

Jeżeli chcesz być ajentem w saloniku prasowym to się bardzo głęboko nad tym zastanów bo będziesz po 2 inwentaryzacjach gorzko tego żałował . PRZESTARZAŁY SYSTEM , NIBY MASZ FAKTURY NA WSZYSTKO TO I TAK PŁACISZ BO CIĄGLE MASZ MANKO .

zażenowana_postawą_garmond_press

Jeden jedyny zarzut. NIE PŁACI NA CZAS. Pracodawca w wielkim poważaniu ma terminowość płatności za faktury. Uważa że on nic nie musi... Dramat.

pracownik

To co czytam o tej firmie to wszystko prawda jeśli ktoś chce zarabiać 1200 zł za 24 nocki to polecam jest taki oddział w Sosnowcu oprócz pracy na swoich 80 punktach to jeszcze zamiatanie hali segregacja śmieci i mycie WC a panowie zwozenie palet przed po i w trakcie pracy

anonim
@pracownik 15.04.2016 08:39
To co czytam o tej firmie to wszystko prawda jeśli ktoś chce zarabiać 1200 zł za 24 nocki to polecam jest taki oddział w Sosnow...

No współczuję, kierowcy i ogólnie pracownicy hali mają chyba najgorzej. Oczywiście, jeżeli ktoś ma wysokie predyspozycje do wykonywania danej pracy, to będzie jakoś ciągnął ten wózek z emblematem Garmond Press. Tam w biurze w Sosnowcu np. są ludzie, często pracujący bardzo długo dla tej firmy i specjalnie nie narzekają, ale atmosfera udziela się wszystkim po równo, bez wyjątku! Jeżeli polityka firmy polega na wymienianiu pracowników bez skrupułów, którzy sobie trochę gorzej zaczynają radzić, mają trochę gorszy miesiąc, bądź od samego początku nie radzą sobie tak, jak życzy sobie tego zarząd, to nikt nie może czuć się bezpiecznie! (usunięte przez administratora) Życie, współżycie z innymi ludźmi w społeczeństwie polega na wzajemnej akceptacji, szacunku i czegoś, co się nazywa savoir vivre, kulturze nawet jeśli wydaje się to powierzchowne, płytkie i zakłamane.(usunięte przez administratora)

zaznajomiony

Przede wszystkim praca jest dobra jako dodatkowa. Ale faktycznie wszystko kreci sie wokoł własnego samochodu, a to niestety czasem kosztuje. Ja mam na czysto ok 1300 zł (po odjęciu paliwa). Ale za 3 godziny pracy dziennie!

anonim

(usunięte przez administratora)

stonoga

Nie wiem jak dobrym ph trzeba by było być, żeby wypracować takie wynagrodzenie, jakiś chyba wyjątkowy talent i cudotwórstwo!! Dużo zależy też oczywiście od rejonu, w którym przyszło nam pracować... Najnowsze wieści z linii frontu są natomiast takie, że nie dostałem drugiej części wynagrodzenia za miesiąc styczeń, w którym dane mi było przepracować tylko dwa tygodnie zanim zostałem zwolniony. Nie otrzymałem także, i tu uwaga! - prowizji od sprzedaży za trzy miesiące pracy!!! W moim przypadku ta prowizja miała być co prawda niewielka, ale łącznie Garmond Press wisi mi jakąś przeciętną, miesięczną cieciową wypłatę, więc mniej więcej wiecie o jakich pieniądzach mówię :) Tych pieniędzy do dzisiaj, czyli do dnia 03.03.16 nie ma na koncie, czy może być poważniejszy zarzut w stosunku do pracodawcy niż niewywiązanie się z umowy odnośnie tak ważnej kwestii jak wynagrodzenie??

n.s

Dopiero pod koniec stycznia dostanę wypłatę za grudzień jak sie nie przeciągnie na luty ... Mam własną działalność ... Wszystko z własnej kieszeni muszę płacić ;/ A jeszcze wypłaty pourywali 200 - 300 zł ,bo tanie paliwo ...Szukam nowej pracy !!

iks

a jeszcze ważnym ewementem jest to na jaki za jaki etat dostajecie te 1000zł ? Nie doczytałem :-( Bo jak pół to nieźle wychodzi (choć wątpię, że tak jest).Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy, jak jest pod względem rozmów kwalifikacyjnych w Garmond Press

bpfgp

Atmosfera w pracy jest ok. Sam sobie wyznaczasz trasy jako przedstawiciel i odwiedzasz punkty. Od czasu do czasu kierownik podpowie Ci gdzie jakies punkty sa warte odwiedzenia. Co do wynagrodzenia to szalu nie ma 1800zł netto na poczatek przy wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Plus taki, ze samochod masz do domu i odstawiasz go tylko na weekendy pod firma. Kontakt z biurem obslugi OK. Wszystko da sie z nimi zalatwic. Co do prowizji do podstawy to jest obliczana na zasadzie przejecia punktu i jest jednorazowa około 5%. Szału nie ma ale przy dobrym punkcie można strzelić 500zł.

anonim

Niech Pan nie przesadza Panie dyrektorze.

cccc

To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , a nie firma. Nie mozna sie doprosic umowy o prace, nie mozna miec dziecka/ bo nie ma zwolnien ani opieki/ wtedy nie placa premii, ktora jest "uznaniowa",nie mozna isc na urlop, bo nie ma kto zastapic ??? Zastanawiam sie dlaczego tam jeszcze nie ma PIP-u ??? Jakies uklady?? Ktorys z pracownikow sie poskarzyl do PIP, to go zwolnili z odpowiednim komentarzem, wiec chyba jednak????

anonim

Firma ok, można normalnie i długo popracować. Atmosfera w porządku.

Były pracownik
@anonim 21.05.2010 09:23
Firma ok, można normalnie i długo popracować. Atmosfera w porządku.

najgorsza patologia z możliwych. dwutygodniowe opóźnienia z marną wypłatą. jeździsz swoim samochodem, który nie wytrzymuje przeładowania gazetami, więc ciągle w niego inwestujesz, a co za tym idzie, lepiej dostawać zasiłek niż tam pracować. Przykład: na konto dostajesz 2500 zł, czyli - 1000 zł ZUS, od 500-1000 zł na paliwo, licząc że samochód będzie sprawny i nie dostaniesz mandatu za łamanie przepisów (by szybko rozwieść gazety) zostaje na rękę od 500-1000 zł za ciężką pracę za którą tylko karają jak pomylisz się w rozkładaniu. Żadnych premii, żadnych uczciwych warunków pracy, wynagrodzenie nigdy na czas, ryzykujesz jeżdżąc z przeładowanym samochodem (mandatem lub życiem). lepiej iść do pracy w lidlu, przynajmniej masz pełen pakiet socjalny, uczciwą pracę na umowę i wynagrodzenie zawsze na czas.

Słodka
@anonim 21.05.2010 09:23
Firma ok, można normalnie i długo popracować. Atmosfera w porządku.

Ciekawe gdzie,bo w Sosnowcu nie sądzę

Zostaw opinię o Garmond Press - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Garmond Press