Ta firma to największa porażka! A teraz merytorycznie do konkretów: 1. Rotacja ludzi tak duża niejedno państwo na mapie (w ciągu miesiąca potrafi kilka zwolnień polecieć) - to bezpośrednio wpływa na całość 2. Zarząd nie chce zapłacić nawet 300zł brutto więcej pracownikowi co coś wie i popracował już z jakiś rok (co tutaj ma status "weterana"), co bezpośrednio przekłada się na rotację (patrz punkt 1) 3. Ludzie nazywani "specjalistami" mają po kilka miesięcy doświadczenia tutaj (patrz punkt 1) 4. Jako nowy pracownik, który nie ma szkoleń wew. (od razu zaczynasz pracę bo nie ma ludzi i wszystko się sypie), a o zew. nie wspomnę (szkoda kasy firmie) stajesz się w 3 miesiące (okres próby) "specjalistą" 5. Tak zwani "specjaliści" szkolą nowo zatrudnionych pracowników, którzy zaraz się zwalniają i całość zatacza koło (patrzy punkt 1) 6. Brak ludzi powoduje zrzucanie obowiązków na pozostałych pracowników co przekłada się na NIEWYOBRAŻALNY chaos w tej firmie, a oczekują od ciebie, że wszystko będziesz robić bez pomyłki 7. Wynagrodzenie żenujące 3-3,5k na rękę, zupełnie nie adekwatne do wykonywanej pracy 8. Brak jakichkolwiek bonusów pieniężnych, nawet paczki świąteczne usunięte 9. Toksyczna atmosfera wynikające z ciągłych napięć w pracy po mało ludzi, za dużo obowiązków, naciski z góry (patrz wszystkie punkty wyżej) 10. Na sam koniec ostrzeżenie - jeśli ktoś chce tutaj pracować to NIE brać żadnych dodatkowych czynności, NIE angażować się i od razy WYCHODZIĆ po 8h bo inaczej nie będziecie mieć czasu na zrobienie swoich czynnośći bo (punkty 1-9) i skończycie w nadgodzinach, za które często nie chcą płacić. Amen.
Popieram każdy punkt w 100%. Byłam tam prawie rok, jeszcze nigdy nie czułam się tak zmęczona, niedoceniona i zmarnowana jak w tej pracy. Zmieniłam na inną, podobna branża, zarobki na start lepsze, bliżej i od razu lepiej się czuję... Tak się nie da normalnie pracować.
Dokładnie! Ja tam pracowałem pol rok, to tam się działo to czarna komedia. 1.Dziewczyna mnie szkoli i za dwa tygodnie się zwalnia. Kolejna osoba mnie szkoli o za miesiąc się zwalnia. Potem mówią, że ja już wszystko wiem i teraz ja mam szkolić nowych… 2. MASA studentów, to jest dosłownie szok, jak taka firma może wydawać wynik gdzie połowa pracowników to osoby z zerowym lub minimalnym doświadczeniem. 3. Ludzie tal się śmieje, że sami żartują jak bardzo zlewają na te badania „jaka firma taki wynik” 4. Szkoda mi czasu dalej pisać - oszukujcie innych ofert bo tutaj popracujecie z pol roku i będziecie dostawać tylko emaile o zbiórce na upominek dla osoby, która się znowu zwalnia.
Nic odkrywczego nie dodam, ale to co pisze większość to prawda. Sama byłam tam ponad rok, czasami było ok, ale zaraz się ktoś zwalniał i tak cały czas. Po roku miała dość „szkolenia” nowych osób, które i tak zaraz się zwalniają. Ofert na rynku jest dużo, ludzi z wiedza jest dużo, trzeba tylko trafić w dobre miejsce - zmieniajcie prace jak widzicie, że taka firma działa jak działa. Wyjdzie wam to na dobre!
Ehh, nic w tej firmie się nie zmieniło i nigdy się nie zmieni. Pracowałam tam rok i nie wytrzymałam dłużej. Praktycznie wszystko wyżej zostało opisane, zmieniłam pracę i po dwóch latach jest tak samo. Matko, co to jest za miejsce. Pozdrawiam osoby tam pracujące i życzę więcej szacunku do siebie.
To ja tez od siebie coś dodam. Generalnie się nie udzielam, ale tutaj nie da się milczeć. Pracowałem w tej firmie 7 miesięcy. Pierwszy miesiąc był super, nowi ludzie, nowe miejsce, duży lab. Po miesiącu jednak wszystko zaczęło wychodzić, ludzie głośniej mówić i tak jak napisała osoba - wszystkie punkty popieram. Angażowałem się dodatkowo (bezsensownie) i starałem się robić swoją prace dobrze dużo zostając po godzinach, a na sam koniec to wykręcali kota ogonem, że to przez nas (osoby, które zostały) są opóźnienia. Tam się wszystko wali i pali - ROTACJA, personel na chwile, bez przeszkolenia a winą obarczają tych co zostali. Plus MASA innych rzeczy. Dałem im szanse, ale nie było warto. Zmieniłem prace i co teraz? Tam się jeszcze bardziej sypie (7 miesięcy stażu to BARDZO dużo), a ja? Mam bliżej, więcej zarabiam (na start 1000zl więcej), mnie stresu, więcej szacunku itd. Wniosek? Trzeba się obudzić, wyjść poza strefę komfortu i mieć szacunek do siebie. POZDRO!
Czyli mówicie, że po 3 latach od mojego odejścia nic się nie zmieniło i jest tylko gorzej? Nie jestem zaskoczona, a utwierdzona o słuszności podjęcia swojej decyzji o odejściu. Tez zarabiam więcej (nie jest to zaskoczenia) i pracuje w dużo lepszej atmosferze.
Popieram, też szybko zmieniłam pracę i jest znacznie lepiej. Wiadomo, nie płacą mi 10k na rękę i nie nawiązuję kontaktów między narodowych, ale ta firma a moją obecna pod względem płacy/szacunku/komfortu psychicznego to jest duży przeskok. Tyle mi wystarczy i zdecydowanie nie pozwolę siebie więcej tak traktować jak w tym (usunięte przez administratora).
Nawet nie wiesz jak się z tobą zgadzam! Rany, każdy punkt jest żywcem wyjęty z tego co obserwowałem w tej firmie. Trzy pierwsze miesiące jeszcze jakoś przeszły, ale później to już jakiś sajgon był. Po 6 miesiącach powiedziałem dość! Od razu zmieniłem pracę i dopiero teraz widzą tą przepaść w komforcie pracy. Tam każdy dzień był na szpilkach bo "coś", teraz idę do pracy z uśmiechem na twarzy i spokojem ducha. Plus więcej zarabiam, ale to żadna nowość bo płace w H to kpina. Generalnie zmiana tego miejsca wyszła mi na DOBRE!
Co piszący w tym wątku, to twierdzi, że zarabia po zmianie więcej, niż w Hamiltonie. To, ile tu ostatnio płacą i jakie są szanse na podwyżkę? Po okresie próbnym pensja rośnie, albo w związku ze szkoleniem nowych osób? No i czy sam wpis w CV o pracy tutaj nie przyczynia się do znalezienia sobie czegoś innego?
KW, wszystko w punktach wyżej jest opisane. Ta firma po prostu płaci mniej niż firmy konkurencyjne (laboratoria). Oczywiście po okresie próbnym możesz próbować negocjować umowę, ale nie ma na to szans jak pracownik z dużo dłuższym stażem nie może się doprosić o 300-500 zł BRUTTO. Firma się nie zgodzi i bierze kogoś innego (świeżak student), który się zgodzi i tak cały czas. Szkolenia ludzi za pieniądze? Staram się w tym momencie powstrzymać od śmiechu - masz obowiązek szkolić nowych i jeszcze wywiązywać się ze swoich obowiązków. Nie muszę mówić, że przy tym co w tej firmie się dzieje to jest pic na wodę (szkolenie), a straszny chaos w obowiązkach dla osoby szkolącej (punkty w poście wyżej). Czy wpis w CV coś daje, oczywiście, że daje bo zawsze to doświadczenie zawodowe, ale jak możesz w tym czasie pracować w lepszym miejscu, na lepszych warunkach i za lepszą stawkę to chyba nie trzeba tego tłumaczyć. Ta firma po prostu działa tragicznie bo robi wszystko źle względem filaru - personelu i ludzie uciekają z minuty na minutę.
Miałem okazję pracować również u konkurencji, na tle której praca w Hamiltonie wypada znacznie lepiej. Zmiany nie żałuję. Plusy: + organizacja pracy (każdy wie co ma robić), + komunikowanie oczekiwań i celów (częste spotkania), + jasne zasady wypłacania premii co kwartał, + fajny zespół.
O premia o kwartał. W ciągu paru lat 3 chyba były no może 4, ciekawe jaka pracownia?
Pewnie Pion Handlowy, który zawsze jest nagradzany, bo znalazł nieświadome ofiary (czyt. Klientów), sprzedał badania, a potem laboratorium musiało dwoić się żeby wyrobić się z ilością prób. W laboratorium wiecznie jest gadanie, że tych prób jest robionych za mało, chociaż ludzie cały czas biegają, aby zrobić jak najwięcej, a aparaty chodzą prawie non stop. Jednak tak jest, kiedy firmą zarządzają osoby nie znające się na chemii.
Przepraszam, jakiej premii kwartalnej?chodzi o program pilotazowy testowany w wakacje? Wtedy kiedy wiekszosc pracowników szla na urlopy? Słuch o nim zaginął...Przez 4 lata pracy premia była... raz.
Haha, ktoś musi podbijać już i tak marne statystyki tej firmy. Jak wygląda prawda: 1. Organizacja sypie się w każdą stronę bo brak ludzi (ciągle L4 i zwolnienia) 2. Spotkania to tzw daily gdzie pierdzielą o wskaźnikach 15 min i nara (żadnego pracownika to nie interesuje, wszyscy tam są na silę) 3. premia? nie ma żadnej - nie dajcie się nabrać (chyba, że jasne zasady wpłacanie to brak ich wypłacania) 4. Zespół? Młodzi i całkiem spoko ludzie, ale co chwilę się ktoś zwalnia i jest nerwówka, toxic atmosfera itd.
Ile ludzi miesięcznie jest na zwolnieniu lekarskim? Te spotkania rozumiem, że są obowiązkowe? Sądząc po nazwie to one odbywają się codziennie?
1. To różnie bywa bo jednej osoby częściej nie ma niż jest, druga to co chwile z byle powodu L4, trzecia często, ale większość jest. Generalnie chodzi o całokształt - L4 + liczne zwolnienia i co chwilę czujesz, że pracujesz za kogoś ciągle. 2. Tak, moim zdaniem totalnie odrealnione to jest bo czytają z karteczki, że efektywność x% i inne blablabla, a jak się mówi o rotacji to nie ma, a na spotkaniach z ziomkami "szychami" to leci, że rotacja to 3%... Po prostu zakłamanie rzeczywistości i wyzysk tych, który ze swoich powodów są i pracują. 3. Odpowiedzcie sobie sami, czy warto pracować cieżko, jak dużo osób w tej firmie na wyje... i dostaje tyle samo, a nawet więcej pieniedzy?
Kiedy będą obiecane podwyżki? Wszystkie firmy dają co roku cokolwiek. Jesteśmy przecież nr 1 Lab, pracy dużo. Do kogo płynie kasa ?
Chcesz więcej kasy? Zmień prace, tutaj na to nie licz. Rzuca ewentualnie 300 brutto i nara.
O, super, że wgl firma obiecywała podwyżki. Czy to były tylko obiecanki, że takie będą, czy były jakieś detale, np. ile kasy dostanie się na konkretnych stanowiskach? I czy jak już są podwyżki w firmie, to one tycza się ludzi na UoP, czy jak kto s na zleceniu lub b2b to też są tym objęci?
A myślicie, że Firma jest biedna? Że nie mają na tyle kasy żeby dać każdemu podwyżkę? Wszyscy by dostali i ucichli. Nawet jeśli handlowcy sporo by zarabiali to nie jest to połowa zatrudnionych. Jaka jest polityka Firmy? Prezes wszystko sobie zgarnia?
Czy w Hamiltonie można liczyć na premie? Za jakość, ilość, staż, osiągnięcia, frekwencję? Jednym słowem wyniki (exelowskie)
Podwyżki? Były obiecane w lipcu i były maile z informacja, że będą w styczniu. Mamy luty i informacje, że podwyżek nie będzie. Jak zwykle...... najnizsza krajowa 2x w roku w górę...
Hmmm to zastanawiam się, czy firma nie daje podwyżek, bo np. inwestuje nadwyżki w usprawnianie firmy? Gdzie ta kasa wypracowana idzie, do kieszeni szefostwa, czy właśnie ulepszenie samej firmy?? Poza informacją, że nie ma podwyżek, to był tłumaczenia, dlaczego?
Sprawa jest prosta. Jeśli będziemy płacić mniej, nadgodzin nie wypłacimy to: ktoś, kto tak ładnie to skleja, będzie miał tą kasę na swoim koncie. Robota zrobiona. A góra z premią. Proste.
Kogo obchodzi ile kasy władowane jest w firmę (sprzęt, remonty) jak płacą pracownikowi najniższą stawkę i zatrudnają co chwilę nowych (co mądry od razy się zwalnia) i wyniki wydawane są przez ludzi z minimalnych przeszkoleniem? Prościej - sprzęt super, badania tragedia jaki w tym sens? Nawet firma za miliardy będzie picem na wodę jak badanie robi student a nie osoba z kilkuletnim doświadczeniem. Ta firma to totalne nieporozumienie i robienie w konia klientów.
Ile maksymalnie udaje się przepracować nowej osoby i na jaki czas dostaje się umowę, że ludzie tak chętnie rezygnują? Takie wieloletnie osoby też mają płacone najniższą stawkę czy z racji stażu dostają lepsze pieniądze?
Poczytajcie opinie bo po co pisać 100 raz to samo - rotacja ogromna (kilka miesięcy średnio się pracuje, po roku to już szacun), podwyżki? Po 2-3 latach 500zł brutto...
Jak wygląda praca na stanowisku Analityka? Czy warto rekrutować?
Opłaca się pod względem zdobycia doświadczenia. Jeżeli to Twoja pierwsza praca po studiach, to jak najbardziej. Zdobądz doświadczenie i uciekaj, bo raczej nie wyżyjesz z tej pensji.
Czyli jaka jest kasa na tym stanowisku? I jaką dają umowę? Da się faktycznie tak szybko odejść, w umowie nie ma jakiegoś długiego okresu wypowiedzenia?
zalezy gdzie trafisz, w laboratoriach klasyki zarobisz grosze i nie ma co na awans liczyc (niby dostaje sie specjaliste ale robisz praktycznie to samo), w instrumentalnych, non food zarobisz troche wiecej i mozesz awansować. im wiecej wynegocjujesz na poczatek tym lepiej. srednio to jakies 3200-3400 netto co w dzisiejszych czasach śmiech na sali, zdaza sie mniej, zdaza sie wiecej. Ogolnie jak mieszkasz sama to przy obecnych cenach najmu zycie na granicy przezycia. lepiej wziac umowe na 1rok, po roku zawsze te 200-300 zl brutto mogą dorzucic.
Od razu uciekać z tej firmy. Proponuję poczytać co się tam wyprawia bo już wystarczająco dużo tutaj napisali. A co do podwyżki? Oni nie dają podwyżek, biorą tego co chce mnie kosztem wiedzy i doświadczenia. Tragiczne miejsce...
Zgodnie z obowiązującymi przepisami kodeksu pracy, podczas pracy powyżej 8 godzin i w czasie mrozów pracodawca zobowiązany jest zapewnić posiłki pracownicze. Ze względu na specyfikę branży cargo, wszystkie konkurencyjne firmy wypłacają pracownikom specjalny dodatek/bony a pracownikom laboratoriów dowożony jest catering. Dyrektor oddziału w Szczecinie sprytnie obszedł ten przepis przywożąc dzisiaj do biura najtańsze zupki w proszku. Kilka lat temu podobnie obchodził przepisy przywożąc do biura zlewki po skiśniętej zupie z podstawówki SP35. Chociaż ekscesy tego Pana notorycznie podpadają pod kryminał to większość z nas się z tego śmieje i nikt z nas nie chce zmiany dyrektora bo jego infantylność, lenistwo i brak kontroli nad oddziałem zapewnia każdemu spokój i wolną rękę w pracy
(usunięte przez administratora)łaska 300zł brutto (usunięte przez administratora) Oni nawet tylu nie chcą dać bo po co? Przyjdzie ktoś inny za -300zł brutto pracować i po sprawie. Tak to już dzisiaj wygląda, wiedza jest nieopłacalna. Zmieniajcie branże bo do końca życie będziecie pracować lekko powyżej minimalnej,
A czy ktoś może napisać coś o oddziale w Słomczynie? Stara uotechnologia. Jest akurat ogłoszenie na analityka i jestem zainteresowany. Jak atmosfera czy są premie bonusy czy dużo nadgodzin?
Witam, jest oferta pracy na analityka w pracowni dioksyn. Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda tam praca, jaka panuje atmosfera?
Jak to jest, że w oddziale w Małaszewicze osoby bez prawa jazdy dostają auta służbowe?
Jedna wielka tragedia. Nie spełniają obietnic. Ucinają premię, zabraniają robić nadgodzin nawet wtedy kiedy się pali. Nie doceniają pracownika. Nie polecam nikomu… bardzo źle zarządzana „firma” która ciągle zastanawia się jak powstrzymać dużą rotację pracownicza… no śmiech na sali ogólnie. Przestrzegam przed tym miejscem.
Witam, czy ktoś może wie jak wygląda praca na stanowisku młodszy specjalista ds. obsługi klienta? Ogłoszenie wygląda ciekawie, dodatkowo praca hybrydowa. Złożyłam aplikację i na razie czekam na odzew.
na czym polega praca próbkobiorcy ? jaka stawka? chcę dorobić ....
Praca polega na próbkowaniu zboża i wożenia tych próbek do laboratorium, dla kobiety niezbyt polecam bo czasem na raz trzeba zawieść 20 próbek na raz (jeździsz raz-dwa na godzinę), a stawka to najniższa krajowa/godzinowa.
Nie polecam Pracy w Pracowni Zbożowej w Gdańsku Ludzie tam to porażka!!! Zachowują się jak jakaś (usunięte przez administratora), jeśli ktoś im się nie spodoba, to jest (usunięte przez administratora). Są toksyczni oraz wulgarni. Kiedy im się nie spodobasz, potrafią niszczyć twoje rzeczy i wykluczać Cię z grupy. Obgadują siebie wzajemnie w tej (usunięte przez administratora), są strasznie toksyczni. Liderka zespołu, nie ogarnia podstawowych czynności typu Excel czy ustawianie grafiku. Nie spodobałam się liderce i przestała dawać mi zmiany, po czym od znajomej dowiedziałam się, że już tam nie pracuje. Nikt mnie nawet o tym nie poinformował. Kiedy przyszłam odebrać swoje rzeczy, to otworzyli mi drzwi z drwiącym śmiechem. Wysyłają Cię na tak zwany GBT, czyli "laboratorium" w porcie, gdzie siedzisz w kontenerze bez łazienki i z biegającymi szczurami. Nie polecam.
Miałem "przyjemność" pracować w Pracowni Zbożowej w Gdyni podczas studiów. Odradzam każdemu, nawet szkoda waszego zdrowia na pracę na zleceniu dla nich. 1. Atmosfera w pracy jest tragiczna, każdy każdego obgaduje, każdy o każdym plotkuje. Sama kierowniczka w gronie osób na umowę o pracę śmieje się z osób które zatrudnia. Jeśli nie spodobasz się konkretnej grupie osób, to jesteś ignorowany i spotykasz się z krzywymi spojrzeniami i uwagami. Kiedy kierowniczka i jej zastępcy mają gorszy dzień, odreagowują to na osobach niższym szczeblem. 2. Osoby na umowę zlecenie, nie dostają godzin, kiedy zaplanowane jest mnie prób do analiz, natomiast jak jest ich dużo i nie dajesz dyspozycyjności to jesteś pierwszy do odstrzału. Czyli reasumując: w jednym miesiącu możesz nie mieć żadnej zmiany i nic nie zarabiać. 3. Warunki pracy są tragiczne, ciągły pył, hałas od młynków mielących zboże, praca z robactwem i szkodnikami. 4. W pomieszczeniu socjalnym nawet nie ma na czym usiąść, ekspres do kawy jest spleśniały w środku, często nawet nie ma ziaren kawy. 5. Jest problem o uzyskanie czegokolwiek dla pracownika. Poczynając od butów roboczych, a kończąc na prostych rzeczach typu długopis. 6. Niby jest coś takiego jak obiady pracownicze, ale to jest jakiś żart. Nie są zjadliwe, makaron rozgotowany, podany z twardym mięsem, niewiadomego pochodzenia. Zdążały się zatrucia pokarmowe. 7. Ciągły wymiana analityków, ciągle trzeba kogoś szkolić, przez co praca jest dwa razy cięższa. 8. Co chwilę psujący się sprzęt, który nie wyrabia z natłoku pracy, często pracownik jest obwiniany za awarię "bo źle włożył probówkę". 9. Kiedy jest dużo prób, jest na zmianie za mało osób, przez co pracuje się za dwóch. Człowiek jest wykończony po 8h pracy. Praca za słaba stawkę, w toksycznej atmosferze. Nie polecam, szkoda zdrowia i nerwów.
Czy ktoś ma opinie na temat oddziału w Tychach? Proponują dosyć dobry zarobek na start, pracę hybrydową i premie kwartalne, pytanie czy w ogóle są te premię czy tylko taka gadka…
Dział Logistyki z umową o pracę szuka, a Dział od próbek na zlecenie. To znaczy że praca na chwilę?
Szukam więcej informacji na temat pracy jako specjalista ds obsługi klienta w branży badań suplementow diety. Czy ktoś pracował na takim stanowisku i może podzielić się doświadczeniami?
Powiedzcie coś na temat stażu w firmie , warto/nie warto, czy po 1 roku studiów przyjmują ?
Najgorsza praca w jakiej byłam. W każdej proste pracy z człowiekiem traktują lepiej. Zwolnienie polegało na tym, ze po prostu nikt do mnie nie napisał o dalsza dyspozycyjność. Nadal mam kartę do wejścia xd. Żenująca atmosfera, pracownicy otwarcie mowie do ciebie z przezwiskami - tak jak było pisane wszyscy pracownicy się obgadują. dosłownie osoba 1 wychodzi z kuchni - obgadują ja, wraca 1, a wychodzi osoba 2, obgadują osobe 2. Zatrudniają jakieś 10 osób na miesiąc (pracownia zbożowa). Nie polecam, a zwłaszcza studentom , dla których jest to pierwsza praca "w zawodzie". Bardzo zniechęca do dalszej pracy.
Jeżeli chodzi o zbożówke w Gdyni to totalnie się zgadzam. Pełno obgadywania i kierowniczka nic lepsza. Nie polecę nawet najgorszemu wrogowi
I często takie zwolnienia związane z brakiem kontaktu się zdarzają? To na jakiej umowie przyjmują początkowo? Bo w ogłoszeniu czytałam, że jest umowa o pracę, a to co opisujesz brzmi jak zlecenie. A ja studentką już nie jestem, więc zależałoby mi na stałej umowie.
A ja polecam. Mimo dużej ilości pracy kierownictwo idzie na rękę i zawsze można się dogadać. Dobrze wspominam to miejsce jako swoją pierwszą pracę w zawodzie.
Kierowniczka faktycznie jest wyjątkowo nieprzyjemna, niefachowa, nie nadaje się na to stanowisko. Do tego plotkuje, obgaduje i wywyższa się ośmieszając się
Właściwie to ja mam mieszane uczucia, bo zdania odnośnie pracy są bardzo podzielone. Mam przed oczami właśnie to ogłoszenie i potrzebują kogo od zaraz, więc właściwie od kiedy mogłabym zacząć? Piszecie o trudnej kierowniczce, ale mimo wszystko firma zapewnia o dobrej atmosferze wśród zespołu...
Nie polecam, wyzysk, tyranie na nadgodzinach kiedy kierownictwo nic nie robi, obgadywanie. W skrócie - wszystkie negatywne opinie wcześniej są jak najbardziej prawdziwe
Jeszcze kilka dni jest ważne ogłoszenie o pracę dla księgowej i jeszcze zdążę się rozeznać. Najpierw napisane jest, że można pracować hybrydowo, a potem, że zdalnie. Niech ktoś mi to wyjaśni, jak to w końcu jest? Jeśli już taki pracownik wykonuje obowiązki z domu to dostaje cały sprzęt np. laptop, telefon itp?
Jak wygląda praca na stanowisku Analityka? Czy warto rekrutować?
Ten pan to Marek O. Najbardziej niekompetentna osoba z jaką miałem nieprzyjemność współpracować. Oszukiwanie pracowników na „nie da się” oraz marginalne oszczędzanie na wszystkim. Przywożenie zimnych zlewek zupy to nie kłamstwo. A gdy pracownicy pytali się jak oni mają to sobie zagrzać to z uśmieszkiem mówił żeby rozpalić sobie ognisko. Może @Pracodawca w końcu by się zainteresował jakie cyrki odstawia ten Pan w Oddziale Szczecin??
Gościu, przestań bronić tej upadłej i gnijącej od podstaw firmy bo to żenujące. 95% komentarzy odnośnie tej firmy jest negatywna, nie trzeba być mistrzem dedukcji by zrozumieć, że to(usunięte przez administratora) Pracowałem tam i to co się wyprawiało bo przechodzi standardy dobrego smaku, a szkoda siebie traktować w ten sposób za marne pieniądze, które tam płacą.
Firma dopiero co zaczęła rekrutacje, szukają nowej osoby jako analityk w pracowni mikrobiologii. Szukam info o onboaridngu. Sami podali, że jest tu pakiet szkoleń stanowiskowych wewnętrznych. Wiecie, jakie sa to szkolenia? Czy jest też szkolenie z bhp z uwzględnieniem zaznajomienia z architekturą budynku na wypadek, jakby trzeba była szybko go opuścić?
Dobra rada! Nie widać (patrząc dale)j nic lepszego. Dalej obietnice jutro za tydzień za miesiąc. Deszcz zimą pewniejszy niż lesze jutro w Hamiltonie •
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w J.S. Hamilton Poland S.A. - Gdynia
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w J.S. Hamilton Poland S.A.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w J.S. Hamilton Poland S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy J.S. Hamilton Poland S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 140.
Jakie są opinie pracowników o pracy w J.S. Hamilton Poland S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 84, z czego 9 to opinie pozytywne, 61 to opinie negatywne, a 14 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Chwaszczyńska 180
81-571 Gdynia - NIP: 5860006039 KRS: 0000457421
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 634 470
- Pracuj.pl 3 137 130
- LinkedIn 3 035 232
- Olx.pl 2 564 298
Prowadzenie badań i analiz technicznych dla firm - Gdynia i okolice
- Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe Foxana Sp. z o.o.
- Mirosław Samsonowski
- DNV GL POLAND
- Tom-Speed Tomasz Wangler
- Tomasz Waberski Bolek II
- Balt Inspection Company Sp. z o.o.
- Addictive Sound Konrad Witczuk
- Ikm Testing Poland Sp. z o.o.
- Elmiar Instalacje i Pomiary Elektryczne Wojciech Małkowski
- Jarosław Sekściński Jarcem
Popularne
- Ok-Moto Sp. z o.o.
- BARG Sp. z.o.o
- Grzegorz Mikrut Gregor10
- Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Megapaskal Piotr Szwajda
- Intertek Poland Sp. z o.o.
- Dekra Polska Sp. z o.o.
- Trans-Usługi Połeć sp.j.
- Nielsen IQ Sp. z o.o.
- Speed Car - sieć stacji kontroli pojazdów
- Ekologis Laboratorium Badań Środowiskowych s.c. Piotr Szymański Wojciech Szymański
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |