Po dłuższej współpracy mogę podsumować:
+90% w firmie to świetni ludzie, którzy tworzą super atmosferę
+ benefity (benefit system, prywatne opieka medyczna, wyjścia/wyjazdy integracyjne, gadżety itp.)
+nowoczesne biuro
+dobra lokalizacja
-wynagrodzenia (niska podstawa i premia)
-brak ścieżki rozwoju
-układy personalne, są niestety tam ludzie, którzy dostają tam stanowiska dlatego, że np. są z kimś w związku a nie mają doświadczenia i kwalifikacji, są tam specjaliści od wszystkiego, którzy nie mają pojęcia o niczym, np. dziewczyna od Fraudów (wcześniej dział jakości mimo, że nie potrafi przeprowadzić rozmowy z klientem na wysokim poziomie)
-zdarzają się osoby, które mimo stanowiska mają ogromne braki w danej dziedzinie (dziewczyna wytypowana do pomocy w dziale jakości nie zna podstawowych przepisów prawnych i niestety próby wytłumaczenia jej, że prawo polskie jest nadrzędne w stosunku do zasad w firmie to misja nie do wykonania)
-dezinformacja między działami
-brak compliance
-słomiany zapał - to, że kadra jest młoda sprawia, że wprowadzają milion zmian, których nie potrafia domknąć, nie jest to wcale innowacyjność tylko zamieszanie i niekonsekwencja
-nieinwestowanie w rozwój pracowników (nie liczcie na podwyżkę bo firma lubi wydawać pieniądze by się pokazać)
Praca dla ludzi ceniących wygodę i atmosferę a nie dla tych co chcą zarobic i zrobić karierę. Dopóki nie wiecie kogo się trzymać wiedza, wykształcenie i ciężka praca nie zostanie nagrodzona