Progress Active

Rzeszów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 106 ocen.

Opinie o Progress Active

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progress Active

inny

Nie Wesołych Świąt

Agata

@Koko Twój komentarz w dalszym ciągu nie wnosi nic merytorycznego. Skoro masz doświadczenia z Progress Active, podziel się nimi z potencjalnymi pracownikami.

Agata

@analiza - bardzo dziękuję za Twój komentarz. @Koko2 - dlaczego odradzasz wzięcia udziału w rekrutacji? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Progress Active? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Koko
@Agata 23.08.2017 16:17
@analiza - bardzo dziękuję za Twój komentarz. @Koko2 - dlaczego odradzasz wzięcia udziału w rekrutacji? Co jest powodem Twojeg...

Bo tam cała firma jest negatywna. Od a do z.

Agata

@Koko czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Progress Active? Pojawiła się oferta pracy w na przedstawiciela handlowego - warto aplikować? Jak wygląda proces rekrutacyjny? Te informacje pomogą osobom, które są zainteresowane podjęciem pracy w Progress Active :)

analiza
@Agata 21.07.2017 11:01
@Koko czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Progress Active? Pojawiła się oferta pracy w na przedstawicie...

Jak wygląda proces rekrutacji pracodawca często podaje w ogłoszeniu rekrutacyjnym. Jeśli takiej informacji nie ma, to powinno się bardzo dokładnie dowiedzieć o tym podczas spotkania rekrutacyjnego. Kandydat powinien zadać kilka kluczowych pytań: - jaka forma współpracy? (umowa o pracę, umowa zlecenie, współpraca b2b) Jeśli pracodawca oferuje umowę o pracę, to kolejne pytanie, czy od pierwszego dnia pracy oraz w jakim wymiarze? Pełny etat, czy część etatu? Jeśli pełny etat, to z jakim wynagrodzeniem? Pełny etat oznacza 40 godz. tygodniowo, chyba, że w umowie mamy zapis, iż mamy zadaniowy charakter pracy, ale wówczas pracodawca nie może narzucić pracownikowi godzin pracy, tylko cele do zrealizowania. pełny etat oznacza także, że pracodawca nie może zapłacić nam za pracę mniej niż najniższa krajowa. Jeśli pracodawca proponuje nam część etatu, to wówczas nie może wymagać od pracownika pracy 40 godz. tygodniowo. Zdarza się też tak, że pracodawca proponuje np. 1/2 etatu na umowie o pracę i jednocześnie podpisuje z pracownikiem drugą umowę zlecenie. Robi to celem swoich oszczędność, lecz działa na niekorzyść pracownika. (niskie składki do ZUS, w przypadku chorobowego połowa zasiłku, itp. ) Jeśli pracodawca zaproponuje umowę zlecenie, to należy zapytać o: - stawka godzinowa? Minimalna to 13zł/godz. - jeśli nie ma stawki godzinowej tylko prowizja za wykonaną usługę, wówczas należy pamiętać, że pracodawca nie może narzucić pracownikowi godzin pracy. Takie zlecenie wykonujemy w takim czasie, jaki uważamy , chcemy więcej zarobić dłużej pracujemy. Jeśli pracodawca proponuje umowę zlecenie i narzuca godziny pracy i jednocześnie nie gwarantuje stawki godzinowej, to taka umowa musi zostać zmieniona na umowę o pracę. Przy umowie zlecenie pracodawca ma obowiązek przedstawić pracownikowi rachunek, na którym są wyszczególnione wszystkie składki, jakie pracodawca odprowadził do ZUS. Jeśli takiego rachunku nie otrzymujemy wraz z przelewem należy ten fakt zgłosić w ZUSie.

Koko2
@Agata 21.07.2017 11:01
@Koko czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Progress Active? Pojawiła się oferta pracy w na przedstawicie...

nie radze brać udział w procesie rekrutacyjnym, szkoda czasu

Krzysio

To fakt, pojęcie mam marne, więc chciałem się dowiedzieć coś.

Koko
@Krzysio 09.06.2017 19:47
To fakt, pojęcie mam marne, więc chciałem się dowiedzieć coś.

Nie polecam, szukaj innej firmy póki masz możliwość... Potem będziesz żałował. Słuchaj nas i nic nie pytaj. Po prostu trzymaj się dalej od tej firmy!

Krzysio

Witam. Mógłby ktoś opisać na czym polega praca przedstawiciela? Skoro spotkania są już umówione przez telemarketing to przedstawiciel tylko jedzie do klienta który jest zainteresowany ofertą, ustala już tylko szczegóły i podpisuje umowę? Pozdrawiam.

Korek
@Krzysio 08.06.2017 18:06
Witam. Mógłby ktoś opisać na czym polega praca przedstawiciela? Skoro spotkania są już umówione przez telemarketing to przeds...

Krzysiu najwyraźniej o pracy ph nie masz zielonego pojęcia lepiej zostań kurierem w dpd

zgdziwiony

ktoś mi wyjaśni czemu jak kończy się pracę w tej firmie to nie dostaję się wynagrodzenia za ostatni miesiąc pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

zdziwony

zapomniałeś o swoim kierowniku ? czemu tak brzydko piszesz ?

Ja
@zdziwony 18.05.2017 13:48
zapomniałeś o swoim kierowniku ? czemu tak brzydko piszesz ?

Dodałem wszystkich kierownika również...

matrix matrix

Szkoda czasu.Brak szacunku dla pracownika.Obecywanie złotych gór na początku a rzeczywistość jest inna.totalny Matrix

Bileterka

cóż ich ściągnęło, aż do stolicy? szkolenie?

obserwator

Taka sugestia czas zacząć więcej czasu swojej pracy a nie szukania sensacji u byłych pracowników .odeszli róbcie swoje jeśli macie z kim pracować.To będzie lepsza alternatywą od bicia piany która i tak wam nic nie przyniesie.Pozdawiam

zniesmaczony

Jeszcze kilka lat temu warto było pracować ale teraz jest zatracenie rzeczywistości , niby tzw "dobra zmiana" ja jej nie widziałem dlatego zrezygnowałem.Obecnie nie polecam

Poznaniak

ale wy prowadzicie ładny hejt na swojej innej firmie v-n.Ale to nie ładnie!!!!było jeszcze do niedawna około 57 opinii a jest jakieś 27.HA HA

Poznaniak

Dziękuje nie polecam nie skorzystam więcej , nie warto każdy ma swoją wytrzymałość ale tam szok i tyle

sortownik

Ja ze swojej strony nie będę się rozpisywał ponieważ szkoda mojego czasu .wszyscy wiedzą ze w każdej pracy nie jest słodki ale po całym tym czasie twierdzę że jeszcze 2-3 lata temu warto było tam pracować było naprawdę dobrze ale nie zwracałem uwagi na sprawy które razily każdego.A poruszając to jak chce ktoś odejść z firmy to powiem jedno brak klasy jeśli chodzi o zarząd . A wrażenie sprawia ja całkiem inne.

Makabra
@sortownik 22.04.2017 11:15
Ja ze swojej strony nie będę się rozpisywał ponieważ szkoda mojego czasu .wszyscy wiedzą ze w każdej pracy nie jest słodki ale...

nie ważne jak się zaczyna ważne jak się kończy jak powiedział klasyk i na pewno nijak to się ma do tej firemki.

miro
@sortownik 22.04.2017 11:15
Ja ze swojej strony nie będę się rozpisywał ponieważ szkoda mojego czasu .wszyscy wiedzą ze w każdej pracy nie jest słodki ale...

czemu brak klasy możesz jaśniej?

Poznaniak

Powiem szczerze ja osobiście się zawiodłem na firmie wrażenie robi dobre ale za plecami różne słowa są.(usunięte przez administratora)

Brygada RR
@Poznaniak 17.03.2017 09:58
Powiem szczerze ja osobiście się zawiodłem na firmie wrażenie robi dobre ale za plecami różne słowa są.(usunięte przez administ...

Jeżeli mozesz, odezwij się na maila. czastkiadwokata@wp.pl

HEJTER

Uwaga! To nie są opinie - to hejt. Każdy inteligentny i myślący człowiek widzi jak żałosne zabiegi stosuje były pracownik dla osiągnięcia wyłącznie własnych korzyści. Ktoś pisze: dziwne to wszystko - owszem. Brak kręgosłupa moralnego....słownictwo...agresja przebijająca z tych wypowiedzi, próba manipulowania odbiorcą powyższych treści świadczy o piszącym... Można zostawić opinię, można mieć swoje zdanie. Przeszłość kryminalna tego osobnika nie pozwala mu na osobistą wiarygodność - po to więc próba szukania sojuszników i zmanipulowania ich na swój użytek - to typowe zabiegi: http://businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/kariera/co-zrobic-gdy-wspolpracownik-jest-psychopata/s79lzc7 Proszę uważać.

Monter 2
@HEJTER 11.03.2017 12:21
Uwaga! To nie są opinie - to hejt. Każdy inteligentny i myślący człowiek widzi jak żałosne zabiegi stosuje były pracownik dl...

A z tej uczciwości to najbardziej się słupy wszystkie śmieją

Monter 3
@HEJTER 11.03.2017 12:21
Uwaga! To nie są opinie - to hejt. Każdy inteligentny i myślący człowiek widzi jak żałosne zabiegi stosuje były pracownik dl...

I to nie są słupy oświetleniowe

raz

Dziwne jest to wszystko

Lolitka

Pracowałam w tej firmie krótko a podjęłam pracę za namową znajomego..... Zastanawiam się, czy on też żałuje, bo ja bardzo. (usunięte przez administratora)

Jestesmy

321

Bezrobotny

Pracodawca z "górnej półki" ha ha ha .

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojewoda

A żeby było jasne nie chodzi o branże w której działa firma lecz o ludzi którzy ją tworzą, a wiadomo wszystko psuje się od głowy,

mistrz
@Wojewoda 11.02.2017 10:51
A żeby było jasne nie chodzi o branże w której działa firma lecz o ludzi którzy ją tworzą, a wiadomo wszystko psuje się od głow...

Popieram.Ale zobacz jak ładnie napisane....Szanowny Użytkowniku hehehe...Ja też nie polecam współpracy z ta firmą bo oczywiście te wszystkie firmy to jedna .Szkoda czasu nerwów.

bla bla bla

Pracowałem w tej firmie dłuższy czas , oczywiście oczywiście jest to sprzedaż usług telekomunikacyjnych.Czy żałuje?Hmmm w jakimś stopniu tak ponieważ nie było poszanowania dla pracownika.Zajmowałem się wszystkich począwszy od aut służbowych skończywszy na rekrutacji a gps w samochodzie kontrolowany był cały czas (z dokładnością co do sekundy). Po tej pracy największe rezultaty to chyba to że człowiek staje się bardziej nerwowy.Także ocenę pozostawiam czytelnikom

kolega

powiem szczerze że [ierwsze słyszę o takich praktykach o jakich piszesz - masz na to jakiekolwiek dowody?

Bezrobotny

Qrcze, czytając te posty aż mi ciary lecą po plecach... To musi być pracodawca z górnej półki, ha ha, skoro pozywa swoich pracowników. Umowa o pracę też musi być ciekawa. Ta praca śmierdzi mi wciskaniem kitu swoim klientom, a to już wyraźnie w opozycji do jakiejkolwiek etyki... Takie to oferty pracy można znależć w Powiatowym Urzędzie Pracy... Zgroza.

Maciek

Jak czytam te wpisy to mam pewien niesmak. Do tego te pozwy sądowe, przeprosiny na forum... To oczywiście moja subiektywne odczucie. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy tam jako PH, Po tym jednak co zobaczyłem na wpisach... szkoda mojego czasu. Mając tyle ofert pracy w całym kraju z doświadczenia wiem że mało realne jest zapewnienie wszystkim osobom wystarczającej ilości obsługiwanych spotkań. Oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać, życzę pracownikom oraz firmie samych sukcesów oraz szacunku z obu stron dla obu stron. Pozdrawiam,

123

Nie można w ogóle wejść na ich stronę, wie ktoś czemu?

ssss

czy jest jakaś podstawa dla przedstawicieli handlowych ?

blabla

witam, przed pracą z firmą z przyrostkiem sp. z o.o. najpierw zapoznaję się z wpisem w KRS np: http://www.krs-online.com.pl/msig-3949-58390.html i rubryką nr 8 "wysokość kapitału zakładowego" bo w przypadku takich firm odpowiedzialność przed pracownikami, innymi firmami itd jest do takiej kwoty jak kapitał niezależnie od zarobionych pieniędzy. Potem umowę osobiście konsultuję z zaprzyjaźnioną kancelarią. Jak prawnik powie ci co wynika z umowy i idziesz na to wtedy podpisuj i zarabiaj. Ja jak na razie nie podpisałem żadnej umowy.

sm26

Ja Sławomir Majeranowski przepraszam Panią adwokat Magdalenę Rzepka za zamieszczenie na forum kłamliwego wpisu dotyczącego jej osoby. Po przeanalizowaniu sytuacji, stwierdzam, że się myliłem i współpraca z Panią adwokat jest jak najbardziej satysfakcjonująca i prawidłowa.

Były pracownik

Bardzo dużo obiecują, a jak przychodzi co do czego to pracy brak, tylko jakieś marne godziny. Mydlą oczy, że jest praca, przyjmują wszystkich, bo dostają za to kasę, a nie mają na tyle pracy, żeby zapewnić każdemu wystarczającą ilość, żeby zarobić. Wypłata też się nie zgadzała, trzeba było chodzić i się upominać. NIE POLECAM, pracują tam niepoważni ludzie, praca jest dla wybranych, osobiście bardzo negatywnie oceniam to biuro i ludzi tam pracujących.

WAŻNE PYTANIE

Jak konkretniej wygląda dzień pracy przedstawiciela handlowego w tej firmie? Czy firma daje samochód służbowy czy wygląda to w ten sposób ze w jednym samochodzie siedzi pięciu przedstawicieli i się wyjeżdża w teren ???

Anonymus

Szczerze odradzam, tak jak poprzednicy piszą nic dobrego tam się nie dzieje w tej firmie. Pracujesz jak tylko możesz a i tak nic z tego nie ma.

pietromi

Ja Paweł Milke przepraszam firmę Progress Aktiv za umieszczone na portalu GORK WORK nieprawdziwą i kłamliwą opinię pod pseudonimem pietromil i przepraszam firmę Progress Aktiv za zamieszanie

szczęściarz

14 luty to dzień miłości a ty ziejesz nienawiścią. art. 212 kodeksu karnego do poczytania zanim usiądziesz chowając się za monitorem bluzgając na firmę, w której wiele osób jest zadowolonych i nie jest byłych

agata klata89

no właśnie, andrzej skoro zaczynasz pewien ważny temat to wypowiadaj się bardziej konstruktywnie i wylewnie, okej? co masz na myśli sugerując że powinno się szerzej opisać sposób traktowania pracowników w Progress Active? apeluję też i proszę, możecie napisać czy dają u was multisporta obecnie?pozdro

wartek

W Sokołowie są oferty pracy do tej firmy ale czym się oni zajmują?

ola

Witam. Mam do was pytanie. Mogę zacząć pracę w tej firmie jako przedstawiciel handlowy. Czy warto zawracać sobie nią głowę? Prosze o pomoc.

Ja
@ola 28.08.2014 21:30
Witam. Mam do was pytanie. Mogę zacząć pracę w tej firmie jako przedstawiciel handlowy. Czy warto zawracać sobie nią głowę? Pro...

Uciekaj !!!

adam

też jestem ciekaw czy coś sie zmieniło ? jak na ta chwile wyglada tam praca PH ?

wiesiek

Warto czytać opinie aby nie podejmować pochopnych kroków. Dzięki lekturze oszczędziłem czas i może coś jeszcze.

mafi

Pracowałem bardzo sumiennie i uczciwie, zwolniono mnie za niskie wyniki sprzedażowe, nie były takie niskie, ale atmosfera tragiczna, brak szacunku pracownika od przełożonej,(usunięte przez administratora)

?

progress active , voice net, eden sc - to wszystko jedna i ta sama firma [usunięte przez administratora]. Można się przejechać i popatrzeć jak wygląda "flota samochodowa" hehehe dla przedstawicieli handlowych :)))))))))))))))) hahahaha !!!!!!!!!!!!!

RH

Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds. sprzedaży. Czyli jak wygląda i ile trwa szkolenie, jakie są zarobki i jak wygląda sprawa z samochodem służbowym (po jakim czasie, jaki i jak rozliczane jest paliwo). No i jaka jest umowa.

olala

a jak wygląda praca konsultantów? jakaś umowa?

były pracownik

Jestem przekonany, że są osoby zadowolone z pracy w tej firmie. Myślę, że ja sam, gdybym po prostu został potraktowany fair do końca nie byłoby nawet mojej opinii tutaj, zapomniałbym i już. Podtrzymuję jedno: pracę odradzam. Za rok czy dwa, gdy zapadnie jakiekolwiek orzeczenie w tej sprawie przedstawię wszystkie fakty, żadnych opinii, wyrazicie je sami.

były pracownik

Było ich mnóstwo, z klientami. Praca sama w sobie jest dla mnie tym czym woda dla ryby. Nie w tej firmie jednak. Domyślam się, że "anonimie" jesteś obecnym pracownikiem przedsiębiorstwa...? Nie mam zaufania już do nikogo, proszę wybaczyć. Do czasu sformułowania I złożenia wniosku w sądzie nie powiem ani słowa więcej. Przykro mi. Pracę w tej firmie odradzam.

ph
@były pracownik 30.07.2013 19:33
Było ich mnóstwo, z klientami. Praca sama w sobie jest dla mnie tym czym woda dla ryby. Nie w tej firmie jednak. Domyślam się...

kolego czy możesz się do mnie odezwać na e-mail? phukajlo@gmail.com

były pracownik

Współczuję. Mnie potraktowano bardzo źle, ale i tak będę się sądził, choćby trwało to 5 lat nie odpuszczę. Różnica polega na tym, że to ja będę powodem a nie pozwanym. Pozdrawiam.

Misiek

Wyślij CV jak Cię zaproszą na rozmowę to wszystkiego się dowiesz.

były pracownik

Witam, ludzie uważajcie na to co piszecie na forum !!!!! Ja zamieściłem kiedyś wpis na tym forum. Spółka skierowała sprawę do prokuratury o pomówienia obecnie sprawa jest w sądzie. Mój adwokat mówi że nie ma szans na wygranie, bo pomówiłem spółkę i nie mam na to żadnych dowodów tylko moje odczucia. Najgorsze jest to że muszę ze śląska jechać na każdą rozprawę do Rzeszowa tracę cały dzień i jeszcze kasa idzie na wyjazdy. Były już ze 4 rozprawy, na każdej byłem w Rzeszowie, a teraz mój adwokat który kasuje mnie za każdy wyjazd do Rzeszowa, na nie małe pieniądze , mówi że sprawa jest do przegrania. Przestrzegam wszystkich ta spółka nie odpuszcza. Mnie skarżyli z art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeszcze raz przestrzegam wszystkich napiszecie coś w emocjach na forum, a później będziecie po sądach chodzić. Uważajcie. Z tego co wiem nie jestem jedyny przeciwko któremu spółka wystąpiła do Sądu.

prawda

Voice Net to to samo tak?? a jest jakaś stała wypłata czy jeździ się tylko prowizyjnie???

Zostaw opinię o Progress Active - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progress Active