NowodworskiEstates
4 98 6 1

Opinie o NowodworskiEstates

Challenge Pracodawcy Czekamy na podpisane oświadczenie od użytkownika..

Krakowiak

Zakończenie współpracy do najlepsza decyzja w moim życiu. Nie polecam.

Robert

Mam pytanie: czy trzeba mieć jakąś licencję pośrednika nieruchomości lub zdać jakieś egzaminy, żeby aplikować na to stanowisko?

Patti

Witajcie, wysłałam do firmy CV - agent nieruchomości. Czy ktoś może podpowiedzieć jaki był czas odzewu w Waszym przypadku? Czy zapraszają każdego, czy wybierają osoby? Obawiam się, ponieważ nie mam doświadczenia w tej branży, choć jestem 14 lat na rynku w pokrewnej ale bardzo dalekiej branży (ale bardzo bym chciała zacząć) i nie jeżdżę autem. Czy to może mnie zdyskwalifikować? Dziękuję za odpowiedź :)

NowodworskiEstates
pracodawca
@Patti 21.09.2018 16:24

Cześć Patti, dziękujemy za aplikację! Zwykle staramy się odpowiadać w ciągu maksymalnie 14 dni, jednak może to potrwać trochę dłużej. Aktualnie rekrutujemy na 4 stanowiska i do tej pory odebraliśmy niemal 1000 nowych CV od kandydatów, dlatego prosimy Cię o cierpliwość - każdą aplikację traktujemy serio i potrzebujemy czasu na jej analizę. Wiemy, że wśród tych aplikacji są prawdziwe talenty i nie chcielibyśmy ich przegapić przez pośpiech :) Nie musisz mieć doświadczenia w branży nieruchomości ani jeździć autem. Szukamy pewnej sumy umiejętności i cech, a prowadzenia pojazdów mechnicznych nie ma na liście :) Pozdrawiamy i odezwiemy się wkrótce!

Patti
@NowodworskiEstates 21.09.2018 16:35

Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie czekam cierpliwie. Pozdrawiam serdecznie.

student

Jako student chciałbym podjąć pracę od października i szukałem ofert z elastycznym czasem pracy. W ten sposób trafiłem na ogłoszenie Nowodworski Estates o pracy agenta nieruchomości. Obawiam się jednak, że nie dam rady połączyć pracy ze studiami - w październiku zaczynam ostatni rok magisterki, co prawda będę mieć mniej zajęć, jak w poprzednim roku, ale jestem osobą obowiązkową i nie chcę zawalić ani studiów ani obowiązków w pracy. Stąd moje pytanie, czy czas pracy mogę sobie dostosować do swojego grafiku i czy niektóre prace niezwiązane z pracą w terenie można wykonywać też z domu na komputerze czy tylko i wyłącznie w biurze firmy i w określonych godzinach? Po drugie, nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Czy będą jakieś szkolenia, które mnie przygotują do roli agenta? No i mam jeszcze pytanie dotyczące auta, ponieważ nie posiadam swojego i rozumiem, że samochód służbowy jest dostępny dla osób z najlepszymi wynikami. Czy brak samochodu dyskwalifikuje w podjęciu tej pracy? Mam prawo jazdy od kilku lat i jeżdżę regularnie samochodem brata lub rodziców, ale nie wiem, czy będę miał do dyspozycji samochód non stop.

NowodworskiEstates
pracodawca
@student 20.09.2018 14:30

Witaj Studencie :) Jeśli szukasz zajęcia z elastycznym czasem pracy, to ciężko o bardziej trafny wybór niż agent nieruchomości. Ale miej na uwadze, że agent pracuje często wtedy, kiedy nie pracują jego klienci. A więc spotkania odbywają się w różnych godzinach, od wczesnego ranka często do późnej nocy, także w weekendy. Nie ma natomiast narzuconych odgórnie godzin - sam regulujesz to ile i kiedy pracujesz, a dokładniej rzecz ujmująć, reguluje to zapotrzebowanie Twoich klientów. Musimy też zaznaczyć, że pracę agenta nieruchomości trzeba traktować poważnie, a to oznacza duże poświęcenie czasu i energii, szczególnie na początku. Natomiast wielu naszych obecnych agentów zaczynało będąc jeszcze na studiach, a niektórzy nadal studiują. To wymaga doskonałej organizacji własnego czasu, ale przecież to i tak podstawowe kryterium dla kandydata na to stanowisko. Nie jest wymagane doświadczenie. Każdy nowy agent rozpoczyna przygodę z nieruchomościami od kompleksowego pakietu szkoleń, zakończonego egzaminem. Dopiero wtedy może samodzielnie obsługiwać klientów. Ale to nie koniec nauki - szkolenia odbywają się regularnie i wymagamy doskonalenia się także we własnym zakresie. Wszystko po to, żeby jakość, którą dostarczasz klientom, przystawała do ich oczekiwań. Własny samochód także nie jest konieczny. Co prawda większość naszych agentów je posiada i traktuje jako podstawowe narzędzie pracy, ale w dużych miastach czasem najszybciej jest poruszać się pieszo lub tramwajem. Dobry agent jest w stanie szybko zebrać środki na zakup własnego auta. Jeśli masz więcej pytań, zapraszamy do kontaktu: rekrutacja@nowodworskiestates.pl

baśka

Dzień dobry, Ja mam trochę może pytania z innej beczki, może mi odpowie ktoś z pracowników bądź dział rekrutacji. Czy w NowodworskiEstates jest określony dress code? W różnych firmach o tym samym profilu działalności jest różnie. W jednych jest wymagany garnitur i dla kobiet też jakiś elegancki strój, w innych jest dowolność ubioru. Na stronie większość osób jest w garniturach, ale zastanawia mnie to, czy to jest na co dzień, czy na potrzeby zdjęć na stronę? Oczywiście dress code to nic złego, po prostu moim zdaniem świadczy też o profilu klientów, z którymi współpracuje firma. Moje drugie pytanie również dotyczy wyglądu. Jak bardzo jest on ważny w tej firmie? Oczywiście nie chodzi mi o takie kwestie, że ktoś się nie myje, nie czesze, itd., bo to skrajność. Chodzi mi raczej o to, czy np. osoba schludna, ładnie ubrana, itd., ale np. bardzo niska lub z nadwagą ma szansę na tę pracę? Wiem, że są firmy, dla których "aparycja" jest jednym z kluczowych aspektów przy zatrudnianiu na stanowisko agenta nieruchomości, czy tutaj też tak jest?

NowodworskiEstates
pracodawca
@baśka 20.09.2018 10:28

Cześć Baśka, Agent nieruchomości to prestiżowy zawód. Oprócz kompetencji, które są w nim najważniejsze, aparycja także odgrywa pewne znaczenie. A nawet nie tyle aparycja, co wizerunek - musi on być przystający do powagi zawodu. Trudno nam sobie wyobrazić eksperta od nieruchomości w bermudach i t-shircie :) Mówiąc całkiem serio, dress code agenta wynika z szacunku wobec klientów - dlatego nosimy ubranie eleganckie, co wcale nie musi oznaczać sztywnego garnituru i garsonki. Dress code u nas jest biznesowy, przy czym bardzo zachęcamy naszych agentów i agentki do wyrażania swojej osobowości przez stylowe, często kolorowe dodatki. Jeśli chodzi o drugą cześć Twojego pytania, nie oceniamy kandydatów pod względem cech fizycznych. Każdy z nas ma coś, co chciałby poprawić ;) Z pewnością jednak zwracamy uwagę na schludność, czystość ubioru i ogólną umiejętność dbania o siebie. Ale w pierwszym rzędzie liczą się kompetencje społeczne, znajomość języków i determinacja do ciągłej nauki. Zapraszamy do aplikowania!

Aniela

Czy można z Państwem podjąć współpracę jako agent nieruchomości, jeśli ma się działalność, ale w formie spółki z o.o., a nie jednoosobowej działalności gospodarczej?

NowodworskiEstates
pracodawca
@Aniela 12.09.2018 12:48

Oczywiście, działalność może być prowadzona w dowolnej formie, pod warunkiem, że agent jest wspólnikiem takiej spółki, a najlepiej jeśli jest członkiem zarządu. Zapraszamy do kontaktu pod adresem rekrutacja@nowodworskiestates.pl - chętnie udzielimy pełnej informacji o zasadach współpracy.

Zaintersowany

Od dłuższego czasu przymierzam się do aplikowania na stanowisko agenta nieruchomości w tej firmie, przez co regularnie wchodzę na ten wątek. Pracowałem już w tej branży,praca mi sie podoba, ale trafiłem do złej firmy gdzie był straszny mobbing poniżanie i przemoc psychiczna i szukam firmy gdzie można z przyjemnością wykonywać te pracę. NE wydaje sie być ok, tylko pytanie czy to dobry PR czy faktyczny stan rzeczy?

Zainteresowany
@Zaintersowany 20.04.2018 18:58

Dziękuję za ogromną ilość lajków ! Jednak ponawiam pytanie czy firma jest dobra czy tylko mają dobry pr i marketing szeptany?

NowodworskiEstates
pracodawca
@Zainteresowany 02.09.2018 15:34

Witaj! Prześlij swoją aplikację, przyjdź, porozmawiamy i sam ocenisz, czy to miejsce dla Ciebie :)

Justek

Mam zamiar aplikować bo słyszałem, że mają bardzo dobrą opinię jako pracodawca. Czy trudno się dostać?

Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w NowodworskiEstates? Na jakie warunki pracy można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

Administrator

Jak przedstawia się sytuacja NowodworskiEstates na tle innych firm? Przekazane przez Ciebie informacje, związane m.in. z warunkami zatrudnienia mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Kraków i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

monika

Cześć, byłam dzisiaj na rozmowie w Nowodworski Estete i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Siedziba przepiękna, a atmosfera bardzo przyjazna. Rozmowę przeprowadzał Prezes, ale po chwili przestałam się całkowicie stresować, był do mnie przyjaźnie nastawiony, miły, naturalny i przede wszystkim nie wywyższał się w żaden sposób. Opowiadał o firmie, stanowisku pracy i po jednej rozmowie mogę stwierdzić, że zależy mu na pracownikach i dalszym rozwoju firmy. Myślę, że pierwsze wrażenie się liczy i pozostanie w pamięci, a moje odczucia są właśnie takie. Oczywiście pracę nie wiem czy dostanę, bo wybiera się najlepszych ale polecam!

S.
@monika 28.02.2018 15:24

Też byłam na rozmowie, w listopadzie 2017. Również odniosłam takie wrażenie i do samej rozmowy nie można się przyczepić, no prócz tego, że Pan Adam od razu chce znać całą strategie na prowadzenie marketingu i jest w tym bardzo szczegółowy :) Zapytałam, dlaczego szukają osoby na to stanowisko, uzyskałam wiadomość: po 2 miesiącach stwierdziliśmy, że nie jesteśmy zadowoleni z efektów współpracy. Dzisiaj wchodzę na ich stronę i znów szukają takiego samego specjalisty. Czy to oznacza, że po 2-3 miesiącach zmieniają pracownika, by mu więcej nie płacić? Nieźle :) poza tym, wymagania jakie stawiają są ogromne, a stawka nie jest wcale super zadowalająca. Wydaje mi się, że moje 3 tys. netto jak na specjalistę z kilkuletnim doświadczeniem oraz na ilość obowiązków, bardzo nie spodobało się Panu Adamowi :)

NowodworskiEstates
pracodawca
@S. 13.03.2018 16:04

Miło nam, że odwiedzający nas Kandydaci mają pozytywne wrażenia:) Nie będziemy ukrywać, że jesteśmy bardzo wymagający i od Kandydatów oczekujemy kompleksowego przygotowania już na etapie rozmowy na temat oferowanego stanowiska - bo wysokie wymagania wobec współpracowników owocują wysoką jakością dla naszych Klientów :) Aktualnie mamy bardzo fajny zespół marketingowy, ale stale się on rozrasta, tak jak rośnie cała firma, stąd znajdziecie w internecie wiele otwartych rekrutacji, na stanowiska w ramach różnych działów firmy. Zapewniamy, że 3 tys. netto za specjalistę z kilkuletnim doświadczeniem nie było w tym przypadku dealbreakerem :) Zapraszamy do aplikowania!

Agata

@Cezary, na jakim stanowisku chciałbyś pracować w NowodworskiEstates? Jeżeli znajdziesz dla interesującą dla siebie ofertę w firmie i weźmiesz udział w procesie rekrutacyjnym, to proszę Cię o podzielenie się swoimi wrażeniami z jego przebiegu. Pozostawione przez Ciebie informacje przydadzą się osobom, które w przyszłości wezmą udział we własnej rekrutacji w tej firmie.

Cezary

Słyszałem o firmie wiele dobrego. Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Katarzyna

Młody zespół, bardzo pozytywna atmosfera, możliwość rozwoju, zdecydowanie polecam tą firmę!

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Ola

Witam, -czy bez prawa jazdy można być pośrednikem nieruchomości? -czy z prawem jazdy ale bez samochodu można być pośrednikiem nieruchomości? Pozdrawiam

Konrad K.

Praca w Nowodworski Estates to czysta przyjemność. Świetna atmosfera, zgrany zespół + dodatkowe benefity jak np prywatna opieka medyczna. Praca wymagająca, ale dająca sporo satysfakcji - dużo nauki , ale to chyba spory plus :)

Piotr

Witam. Czym różni się status studenta (umowa zlecenie?) a własna działalność (wystawianie faktur na NE?), oraz inwestowanie w nieruchomości? Pracuję w znanym biurze nieruchomości w Warszawie, usłyszałem, że zakładają Państwo tam oddział i są liderem rynku w Krakowie. Prosiłbym o odpowiedz. Pozdrawiam, PZ

NowodworskiEstates
pracodawca
@Piotr 06.09.2017 13:55

Piotrze, Na wstępie, cieszymy się, że interesujesz się naszym debiutem w Warszawie. Zapraszamy do rekrutacji :) Odpowiadając na Twoje pytanie: proponujemy dwie formy współpracy. Dla osób, które posiadają status ucznia lub studenta i nie ukończyły 26 lat życia jest możliwość zawarcia umowy zlecenie na osobę fizyczną. Od osób, które takiego statusu nie posiadają lub mają więcej niż 26 lat oczekujemy założenia działalności gospodarczej (o ile jeszcze jej nie mają). W ramach umowy zlecenia dla osoby fizycznej, agent wystawia nam rachunek do umowy zlecenia, a przy działalności gospodarczej - fakturę VAT. Forma współpracy nie ma tu wpływu na wysokość stawek prowizyjnych. Naturalnie, osoba prowadząca DG musi we własnym zakresie odprowadzać podatki (PIT i VAT) oraz opłacać ubezpieczenie społeczne (ZUS). Zaletą tego rozwiązania jest jednak możliwość odliczeń kosztów uzyskania przychodu (np. leasing na samochód, koszty paliwa itp.) oraz możliwość rozliczania 19% liniowego podatku dochodowego. Ciebie i inne osoby zainteresowane uzyskaniem większej ilości informacji na temat rekrutacji do Nowodworski Estates, form współpracy czy możliwości rozwoju w ramach firmy, zapraszam do kontaktu: maciej@nowodworskiestates.pl. Serdecznie pozdrawiam, Maciej Zięba Nowodworski Estates

Studenciak

Czy praca studenta, na zasadzie praktyk lub czegoś co umożliwi mu dostosowanie pracy do zajęć jest możliwa?

Agata

@adi, spróbuj aplikować na tą ofertę, być może ktoś się do Ciebie odezwie i wtedy dowiesz się co do stawki wszelkich szczegółów łącznie z premią , takie informacje pewnie też są poufne więc nie zawsze kwoty muszą być podawane w ofertach. Poszkują pracowników do Krakowa i Wrocławia, różne stanowiska.

Nowy

Trzeba założyć działalność w przypadku agenta? Jaka jest stawka w umowie i jaki rodzaj umowy?

NowodworskiEstates
pracodawca
@Nowy 21.02.2017 12:49

Dzień dobry, Od naszych agentów wymagamy statusu studenta lub gotowości do założenia własnej działalności gospodarczej. Wynagrodzenie agenta jest prowizyjne, wobec czego umowa określa sposób jego obliczania i możliwości wzrostu przychodów agenta. Chcesz poznać szczegóły? Zapraszamy do kontaktu pod adresem: rekrutacja@nowodworskiestates.pl. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Z pozdrowieniami, Zespół NowodworskiEstates

p24

Czy mógłby ktoś napisać coś na temat rozmowy kwalifikacyjnej?

adi

Jaki procent prowizji od transakcji płacą agentom?

AgentNE
@adi 30.11.2016 14:24

Na wejście 50% netto, a w miarę kolejnych awansów idzie w górę. Mam porównanie do innych agencji, w których pracowałem wcześniej i tutaj mam najwyższe prowizje + inne systemy motywacyjne. Generalnie dobry agent nie może narzekać :)

edf

hej hej a nie wiecie może czy ejst szansa na jakies szkolenia tutaj w firmie? chociażby takie wdrazajace?

szymi

Po takich opiniach chętnie złożyłbym do nich CV, ale nie wiem czy oferty, które mają umieszczone na stronie są nadal aktualne, bo od daty ich dodania trochę minęło. Orientuje się ktoś, czy jeśli są nadal zamieszczone na stronie to rekrutacja na te stanowiska trwa?

anonim

(usunięte przez administratora)

pośrednikNE

wynagrodzenie zależy od wyników. nie ma wyników - nie ma wynagrodzenia. 2000 euro oscyluje wokół średniego wyniku miesięcznego. Co do benefitów to jak najbardziej są: luksusowe auta do wyłącznego użytku, pakiet medyczny, bonusy etc. Wypłaty z reguły w terminie, czasem są małe opóźnienia.

Art

Update - po prawie 4 latach pracy moja opinia o firmie jest nadal pozytywna. Zarobki agentów są mocno zróżnicowane, od 2000-2500 do ponad 20.000zł średniej rocznej. Najlepsi nie muszą martwić się o pieniądze. Cały czas coś się dzieje, a wszyscy pracownicy mają wpływ na rozwój firmy. Polecam.

Patryk

Czy ktoś ma mi możliwość opowiedzieć co się tutaj dzieje aktualnie czy praca jest, czy do pracy są odpowiednie warunki i czy kasa jest na czas? No i chcialem się dowiedzieć też o umowę, o to jaka jest

Specjalista

Cos w tym rzeczywiscie jest. Wszystkie pozytywne komentarze dodawane sa falami :)

Zostaw opinię o NowodworskiEstates - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NowodworskiEstates