Opinie o NowodworskiEstates

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NowodworskiEstates

Ola

Witam, -czy bez prawa jazdy można być pośrednikem nieruchomości? -czy z prawem jazdy ale bez samochodu można być pośrednikiem nieruchomości? Pozdrawiam

Konrad K.

Praca w Nowodworski Estates to czysta przyjemność. Świetna atmosfera, zgrany zespół + dodatkowe benefity jak np prywatna opieka medyczna. Praca wymagająca, ale dająca sporo satysfakcji - dużo nauki , ale to chyba spory plus :)

Piotr

Witam. Czym różni się status studenta (umowa zlecenie?) a własna działalność (wystawianie faktur na NE?), oraz inwestowanie w nieruchomości? Pracuję w znanym biurze nieruchomości w Warszawie, usłyszałem, że zakładają Państwo tam oddział i są liderem rynku w Krakowie. Prosiłbym o odpowiedz. Pozdrawiam, PZ

NowodworskiEstates
pracodawca
@Piotr 06.09.2017 13:55
Witam. Czym różni się status studenta (umowa zlecenie?) a własna działalność (wystawianie faktur na NE?), oraz inwestowanie w...

Piotrze, Na wstępie, cieszymy się, że interesujesz się naszym debiutem w Warszawie. Zapraszamy do rekrutacji :) Odpowiadając na Twoje pytanie: proponujemy dwie formy współpracy. Dla osób, które posiadają status ucznia lub studenta i nie ukończyły 26 lat życia jest możliwość zawarcia umowy zlecenie na osobę fizyczną. Od osób, które takiego statusu nie posiadają lub mają więcej niż 26 lat oczekujemy założenia działalności gospodarczej (o ile jeszcze jej nie mają). W ramach umowy zlecenia dla osoby fizycznej, agent wystawia nam rachunek do umowy zlecenia, a przy działalności gospodarczej - fakturę VAT. Forma współpracy nie ma tu wpływu na wysokość stawek prowizyjnych. Naturalnie, osoba prowadząca DG musi we własnym zakresie odprowadzać podatki (PIT i VAT) oraz opłacać ubezpieczenie społeczne (ZUS). Zaletą tego rozwiązania jest jednak możliwość odliczeń kosztów uzyskania przychodu (np. leasing na samochód, koszty paliwa itp.) oraz możliwość rozliczania 19% liniowego podatku dochodowego. Ciebie i inne osoby zainteresowane uzyskaniem większej ilości informacji na temat rekrutacji do Nowodworski Estates, form współpracy czy możliwości rozwoju w ramach firmy, zapraszam do kontaktu: maciej@nowodworskiestates.pl. Serdecznie pozdrawiam, Maciej Zięba Nowodworski Estates

Studenciak

Czy praca studenta, na zasadzie praktyk lub czegoś co umożliwi mu dostosowanie pracy do zajęć jest możliwa?

Agata

@adi, spróbuj aplikować na tą ofertę, być może ktoś się do Ciebie odezwie i wtedy dowiesz się co do stawki wszelkich szczegółów łącznie z premią , takie informacje pewnie też są poufne więc nie zawsze kwoty muszą być podawane w ofertach. Poszkują pracowników do Krakowa i Wrocławia, różne stanowiska.

Nowy

Trzeba założyć działalność w przypadku agenta? Jaka jest stawka w umowie i jaki rodzaj umowy?

NowodworskiEstates
pracodawca
@Nowy 21.02.2017 12:49
Trzeba założyć działalność w przypadku agenta? Jaka jest stawka w umowie i jaki rodzaj umowy?

Dzień dobry, Od naszych agentów wymagamy statusu studenta lub gotowości do założenia własnej działalności gospodarczej. Wynagrodzenie agenta jest prowizyjne, wobec czego umowa określa sposób jego obliczania i możliwości wzrostu przychodów agenta. Chcesz poznać szczegóły? Zapraszamy do kontaktu pod adresem: rekrutacja@nowodworskiestates.pl. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Z pozdrowieniami, Zespół NowodworskiEstates

p24

Czy mógłby ktoś napisać coś na temat rozmowy kwalifikacyjnej?

adi

Jaki procent prowizji od transakcji płacą agentom?

AgentNE
@adi 30.11.2016 14:24
Jaki procent prowizji od transakcji płacą agentom?

Na wejście 50% netto, a w miarę kolejnych awansów idzie w górę. Mam porównanie do innych agencji, w których pracowałem wcześniej i tutaj mam najwyższe prowizje + inne systemy motywacyjne. Generalnie dobry agent nie może narzekać :)

edf

hej hej a nie wiecie może czy ejst szansa na jakies szkolenia tutaj w firmie? chociażby takie wdrazajace?

szymi

Po takich opiniach chętnie złożyłbym do nich CV, ale nie wiem czy oferty, które mają umieszczone na stronie są nadal aktualne, bo od daty ich dodania trochę minęło. Orientuje się ktoś, czy jeśli są nadal zamieszczone na stronie to rekrutacja na te stanowiska trwa?

anonim

(usunięte przez administratora)

pośrednikNE

wynagrodzenie zależy od wyników. nie ma wyników - nie ma wynagrodzenia. 2000 euro oscyluje wokół średniego wyniku miesięcznego. Co do benefitów to jak najbardziej są: luksusowe auta do wyłącznego użytku, pakiet medyczny, bonusy etc. Wypłaty z reguły w terminie, czasem są małe opóźnienia.

Art

Update - po prawie 4 latach pracy moja opinia o firmie jest nadal pozytywna. Zarobki agentów są mocno zróżnicowane, od 2000-2500 do ponad 20.000zł średniej rocznej. Najlepsi nie muszą martwić się o pieniądze. Cały czas coś się dzieje, a wszyscy pracownicy mają wpływ na rozwój firmy. Polecam.

Patryk

Czy ktoś ma mi możliwość opowiedzieć co się tutaj dzieje aktualnie czy praca jest, czy do pracy są odpowiednie warunki i czy kasa jest na czas? No i chcialem się dowiedzieć też o umowę, o to jaka jest

Specjalista

Cos w tym rzeczywiscie jest. Wszystkie pozytywne komentarze dodawane sa falami :)

michall

zgadzam się z przedmówcami, praca tu to rzeczywiście czysta przyjemność, bardzo zgrany zespół, przyjemna atmosfera

Palermo

Dobrze mi się pracuje, fajny zespół, przez co do pracy się idzie z przyjemnością. Zarobki też na zadowalającym poziomie, cieszę się, że trafiłem do tej firmy

klest

młody i ambitny zespół, który nie boi się wyzwań, w takich warunkach właśnie lubię pracować i to znalazłem w tej firmie. Dodatkowo dobra komunikacja wśród pracowników, żadnych poważnych nieporozumień

antos

Oferowane warunki są bardzo dobre, zarówno finansowe, jak i te pozafinansowe. Cieszę się, że trafiłem do zespołu, mam możliwość rozwoju,zapewniają nam szkolenia, dzięki czemu możemy poszerzać swoje umiejętności.

tr

ok

Grajek

Wielkim plusem firmy jest kładzenie nacisku na zadowolenie klienta, to jest priorytet i tak powinno być wszędzie. Klimat w zespole jest bardzo przyjazny, młodzi ambitni ludzie, przez co z przyjemnością się chodzi do biura. Dodatkowo zarobki są bardzo dobre.

indios

wlasnie slyszalem ze dobrze placa i ze fajni ludzie pracuja w biurze, nie wiecie czy szukaja teraz jakis agentow?

krawiec

pare miesiecy temu pracowalem w tej firmie, bylem zadowolony, swietna atmosfera w biurze, mlody i ambitny zespol, dobrze sie z nimi pracowalo. Teraz przeszedlem na zupelnie inna branze ale nie zaluje czasu spedzonego w Nowodworski, duzo sie nauczylem i zdobylem cenne dowiadczenie

broker

omg

chaff
@broker 29.02.2016 09:05
omg

@ypaooa, chyba Ci się jedno zero zgubiło jak chodzi o zarobki :)

anonim

(usunięte przez administratora)

NowodworskiEstates

Rzeczywiście, wymagania są dość uniwersalne w stosunku do profesjonalnych Grafików. A warunki są oczywiście zależne od umiejętności i możliwości konkretnego kandydata. Zapraszamy do przesyłania aplikacji, koniecznie z portfolio (ma dla nas dużo większe znaczenie niż CV) :) Z pozdrowieniami, Rzecznik prasowy NE

mxm

żenujące, dacie se siana, koles po studiach zakłada firme i idzie jak burza..postkomuna rulez!

gogogo

Czy dają jak wszędzie pracownikom śmieciową umowe zlecenie? Czy jakąś ciekawszą opcje?

chaff
@gogogo 28.08.2015 14:21
Czy dają jak wszędzie pracownikom śmieciową umowe zlecenie? Czy jakąś ciekawszą opcje?

Większość agentów prowadzi swoją działalność. To standard w zawodach, gdzie jest nienormowany czas pracy. No i ma to jedną istotną przewagę: możesz sobie rozliczać koszty i płacić niższe podatki. Chłopaki i dziewczyny z NowodworskiEstates inwestują w nieruchomości zamiast mieć odliczane składki do ZUSu ze swoich wynagrodzeń. Lepiej tak zarobić na emeryturę niż wrzucać kasę w czarną dziurę systemu. Z resztą, w niektórych biurach agenci mają umowę o pracę...na minimum krajowym, na dziesiąte części etatu, więc tylko dla pozoru. I muszą pracować w wyznaczonych godzinach np. 9-19 (cały dzień i ani minuty krócej)- byłem, widziałem. No to ja już wolę sam sobie układać grafik i nie mieć tej bzdurnej podstawy 750 zł.

Lilaa

Ciekawe dlaczego z jednym wyjątkiem pracują tam sami faceci??

Liaaa

Bynajmniej nic chłopaków nie rozprasza :-)

Art

Zdaje się, że to portal do oceniania pracy w firmie? Nie wiem, kto inny mógłby ją oceniać, jeśli nie pracownicy. Nie odpowiadam za wszystkich agentów, bo każdemu zdarzają się pomyłki, ale ponad rok temu założyłem ten wątek pozytywną opinią i nadal ją podtrzymuję :)

1234

Opisze jednym słowem, tragiczni... Nie polecam!

Obserwator
@1234 03.01.2015 21:03
Opisze jednym słowem, tragiczni... Nie polecam!

Ładne zdjęcia, może ładni chłopcy ale wiele brakuje do dobrych standardów pracy,są nie słowni, nie oddzwaniają na telefony, może już są tacy ekstra że nie muszą. Samouwielbienie jak widać na wysokim poziomie.

Paolcia

Hej, był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, jak to u nich wygląda ? Będę bardzo wam wdzięczna za informację.

ja
@Paolcia 03.12.2014 15:10
Hej, był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, jak to u nich wygląda ? Będę bardzo wam wdzięczna za informację....

przygotuj się na pytania typu: "no i jak pani widzi pracę w naszej firmie na tym stanowisku" (zadane chyba 3-krotnie:), "jakie są pani mocne i słabe strony" i różne inne pytania tego typu:P i tak przez 45 minut....

Miłosz

Ja mogę potwierdzić, że te dane są wiarygodne. Ja akurat zarabiam dużo więcej, ale jest to kwestia tego, że jestem już w firmie już od prawie roku. Oczywiście na początku trzeba mieć cierpliwość i włożyć dużo czasu i pracy w swoje transakcje, ale jak się jest dobrym sprzedawcą, to takie dochody są do osiągnięcia już po 2 miesiącach. :)

konrad
@Miłosz 27.10.2014 13:18
Ja mogę potwierdzić, że te dane są wiarygodne. Ja akurat zarabiam dużo więcej, ale jest to kwestia tego, że jestem już w firmie...

Domyślam się, że na początku trzeba być cierpliwym, włożyć dużo czasu i pracy w pozyskanie ofert. Czy godziny pracy są w jakikolwiek sposób normowane, ustalone? Czy pracownik codzienne pracuje w biurze? Jak wygląda kwestia związana z użytkowaniem samochodu?

konrad

Ostatnio pojawiła się informacja, że średnie, miesięczne wynagrodzenie agenta w Nowodworskiestates to 6000zł brutto. Czy ktoś mógłby się do tej informacji odnieść? Czy możliwe jest osiągnięcie takiego wynagrodzenia?

ewa

szczerze polecam!

Cherryb

agencje nieruchomości nie zajmują się tylko pośredniczeniem w ZAKUPIE ale i w sprzedaży, wynajmie oraz najmie. Jeśli często się przeprowadzam to wolę poszukiwania poświęcić solidnej firmie, która znajdzie DOKŁADNIE to czego oczekuje.

CherryB

stąd, że są najszybciej rozwijajaca sie firma w Krakowie ? maja najwiecej nieruchomosci w miescie, idą jak burza! Podjełam z nimi wspolpracę nie raz i zawsze bede ich polecac

CherryB

Najlepsze biuro w Krk! profesjonalni, wyszkoleni, eleganccy, przystojni, reprezentatywni, konsekwentni. NAJLEPSI!!!!

1.5 gościa

Pan 2 posty powyżej pewnie z Galtona :) Biuro jest świetne, pozdrawiam cały team!

n.

ambitne plany, ciekawe co im z tego wyjdzie jak kryzys na rynku....

M.

Podobno mają super szkolenia, młody team, wysokie zarobki i możliwości rozwoju. Z tego co wiem, mają ambitne plany, więc warto się do nich zaczepić, żeby szybko awansować. Ktoś wie kiedy mają rekrutację?

Art

Hej! Pracuję w tej firmie od prawie roku i mogę z czystym sumieniem ją polecić. Początkowo miałem wątpliwości odnośnie pracowania w systemie prowizyjnym, ale jeśli ktoś nadaje się do tej pracy to może zarobić naprawdę dobre pieniądze, nie wspominając już o cyklu przydatnych szkoleń i fajnej atmosferze!

Zostaw opinię o NowodworskiEstates - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NowodworskiEstates