ARC Europe Polska

• Janikowo
  • Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin
Warszawa - Starter Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o ARC Europe Polska

Opinie o ARC Europe Polska Poznań

Nie przegap nowości o ARC Europe Polska!

Epicka

30.09.2017 09:55

Co za impreza!
    Stanisław

19.09.2017 14:01

Witam, W przyszłym tygodniu idę na rozmowę do tej firmy. Stanowisko "Key Account Manager". Czy może ktoś napisać jak wygląda praca na tym stanowisku? Pozdrawiam.
    Kam

22.09.2017 16:51

Polecam prace! Możesz duzo nauczyć się od szefa sprzedaży. Równy gość i zawsze doceni dobra prace.
    Lec

27.09.2017 18:58

W każdym dziale nauczysz się wiele, dyrektor centrum wnosi wiele spokoju w prace jego pracownikow i daje się rozwijać.
    Agata

08.09.2017 11:27

@Grzegorz czyli polecałbyś firmę Starter24 dla absolwentów? Mówisz, że mogą się dużo nauczyć. Czyli firma jest dobra do rozpoczęcia swojej kariery? A firma bez problemu przyjmuje młodych ludzi bez doświadczenia?

08.09.2017 16:18

3xTak

10.09.2017 16:24

Zależy też dla absolwentów czego :) i jakie stanowisko ale wydaje mi się że warto spróbować. Na początku jest umowa o pracę na okres próbny 3 miesiące. Jeśli się nie spodoba to można się pożegnać.

01.09.2017 14:05

Pracowałem w Starterze ponad 4 lata wczoraj ostatni dzień. W ciągu ostatniego roku/dwóch wiele się zmieniło, głównie dzięki powstałemu działu HR wprowadzono benefity: - karta sodexo doładowana co miesiąc przez pracodawce - za zgodność z grafikiem (brak UNZ i L4) - ubezpieczenie LuxMed - nie miałem konieczności korzystać, ale zawsze jest to jakaś opcja - kursy j. ang - prowadzone przez native speakerów, kwestia kwalifikacji do danych grup może budzić wątpliwości, ale same lekcje prowadzone bardzo spoko, w małych grupach. Można narzekać na wynagrodzenie, każdy, zawsze chciałby zarabiać więcej. Osobiście w ciągu 4 lat pracy mogę powiedzieć że moja pensja wzrosła niemal dwukrotnie w porównaniu z poziomem startowym. Dużo? Mało? Kwestia dyskusyjna, ja starałem się nie narzekać. Dodatkowo praktycznie co roku jakieś nagrody w okolicach noworocznych, to również pozytywna sprawa. Premia półroczna (wcześniej kwartalna) w zależności od stanowiska, wyników, wykorzystania urlopu (z tym bywało różnie). Jak dla mnie zasady przyznawania premii były jasne i czytelne, wiem jednak, że nie na wszystkich stanowiskach tak było/jest. Przełożeni? W zależności od Działu, w jakim pracujesz. Osobiście nie byłem skonfliktowany z kierownikami/dyrektorami. Ale wiadomo, perspektywa szefa jest inna niż pracownika i niektóre polecenia mogą się wydawać oderwane od rzeczywistości. Atmosfera w pracy spoko, ludzie, którzy tam pracują, szeregowi pracownicy, część kierowników i dyrektorów jest bardzo w porządku. Nie ma bariery, zawsze można pogadać w kuchni przy kawie (o ile ekspres się nie zepsuje). Oczywiście nie zawsze jest kolorowo, kwestia organizacji pracy, procedur, wymaga poprawy, w wielu sytuacjach można zauważyć chaos organizacyjny, ale nie ma miejsc pracy doskonałych. Pracę w Starter24 można polecić na pewno ludziom młodym, którzy nie mają jeszcze wielkiego doświadczenia, dużo się nauczą (ja się nauczyłem). W pracy przydaje się dystans, zdolności organizacyjne, analityczne, SAMODZIELNE MYŚLENIE, czasami potrzeba dużo energii żeby przetrwać szczytowe okresy. Zakres obowiązków: zajmowałem się głównie badaniami marketingowymi, niezależnie od stanowiska trzeba być przygotowanym na możliwość wspierania innych działów w sezonie oraz dodatkowe polecenia czasami tylko luźno związane z danym stanowiskiem.
    MG

22.09.2017 12:03

W brudny tunel sobie wsadź taką "pijarową" bajkę pod publiczkę, jedna wielka kpina, polecić młodym... chyba zajechać. Stek bzdur, setki komentarzy wyżej w tym multum pokasowanych przez kierownictwo a tutaj nagle pojawia się jak to pięknie i cudownie... żenujące zachowanie firmy, która kładzie nacisk aby wycisnąć z pracownika 7 poty i zajechać go na amen.
    wqety

24.10.2017 11:20

skad ta agresja slowna? ja pierdziele - ktos napisal obiektywnie swoje odczucia, a tu jakas szajba komus odbija :D nie wiem co tobie zrobili w tym starterze, ale musialo byc dawo temu i grubo :D
    Agata

07.08.2017 09:15

@Bachus, @odp, @ Bartek praca w Starter24 jest opisana w wywiadzie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,831625,wywiad-marta-marzec. Praca jest opisana pozytywnie dla pracownika. System zmianowy i nocki płatne z dodatkiem, premie i karta z opieką medyczną i posiłkami. Brzmi to bardzo dobrze. Jak byście się do tego ustosunkowali? Aktualnie firma Starter24 poszukuje pracowników na różne stanowiska https://www.starter24.pl/kariera/. Czy warto byłoby aplikować?
    Jupi

07.08.2017 09:32

Aktualnie to oni szukają od zawsze pracowników i znajdują ale na max dwa miechy hehe
    Bachus

20.07.2017 19:52

W sumie niedługo stukną mi 2 lata pracy, całkowicie obiektywnie z mojej strony (choć czasami nie ^^)w punktach: -Praca jest stresująca i ciężka dla zdrowia psychicznego, nie z uwagi na współpracowników, a głównie KL, którzy myślą, ze im wszystko wolno, szczególnie przez telefon) -Właśnie, KL, osoby, które myślą, ze jak dostały coś darmowo to im się wszystko należy, że wiedza najlepiej, a każda sprawa nie po ich myśli to nasza wina. -Z 2giej strony, trafiam na wiele przyjemnych ludzi poprawiających mi humor przez telefon, czy to krótka rozmową, czy anegdotką -Do Pracy KZtów nie mam zastrzeżeń, jak ktoś się obraza o takie pierdoły jak odpowiedz nie do końca miła to nie pasuje do pracy z KL (najczęściej dobrze się z nimi rozmawia i nawet można pożartować (z jednym błąd wyjątkiem). -Kiedy jest dużo pracy bywa, ze trzeba poczekać na przerwę, ale chyba jest to normalne. -Wypłata nie jest zła jak na korpo CC, widywałem gorsze. -Stanowiska pracy są dostosowane (choć przyznam, że brakuje przepierzeń między komputerami i hałas czasem daje się we znaki), komputery natomiast już nie (choć jest to prawdopodobnie sprawa SO, a nie samego sprzętu) -W firmie trzymają mnie głównie ludzie, bo ekipa jest przednia i wiele grup społecznych jest do wyboru, wiec zawsze coś się znajdzie. -@Lechu, cóż, nie wszystkie są piękne, ale ładnych tez nie brakuje (ale to juz prywatne gusta i guściki) -niezbyt dobrze Starter patrzy na sztukę w kuchni i kartki pożegnalne (kto pracuje, ten wie). -chwilowo tyle.
    VIG bos

21.07.2017 16:18

Duzo w tym prawdy ale wydaje się ze przekolorowanej!
    Bartek

19.07.2017 23:16

Praca idealna dla studentów i... dla starszych ludzi nie powinna być już miejscem pracy bo to już coś znaczy o takiej jednostce. Co do ludzi to ekipa jest młoda - prawie wszyscy poniżej 30 roku życia, atmosfera jest ok, płaca jest średnia. Plusem jest umowa o pracę dla ludzi, którzy nie mają doświadczenia. Jeśli chodzi o wymagania to głowa na karku, logiczne myślenie oraz język angielski - szybko wtedy się awansuje, bo potrzebują tam ludzi ogarniętych jak zresztą w każdej firmie. Do minusów zaliczyłbym pracę w różnych godzinach 6-14, 8-16, 10-18, 14-22, 16-24 oraz 22-6 (nocki) oraz to, że praca jest weekendy oraz święta. W pracy niestety mamy do czynienia z kilkoma osobami, które zwyczajnie są toksyczne w relacji. Ale skupię się na najgorszych - na dziewczynach na stanowisku kierownik zmiany - koleżanki bardzo mocno wywalają swoje frustracje emocjonalne na podwładnych. Jedna jest aż tak perfidna w tym, że się dziwię że nadal tam pracuje. Nie wychodzi jej w życiu osobistym to odreagowuje na konsultantach. Zresztą doszły mnie słuchy, że znowu romansuje z kimś w pracy. Jestem ciekaw czy nadal jest to tak "profesjonalna" relacja. Chłopaki na KZ tutaj zachowują znacznie bardziej profesjonalne podejście do relacji kierownik-pracownik. Kierowniczka A. oraz K. potrafią odpowiedzieć konsultantowi "chyba nienormalny jesteś" gdy ten czegoś nie wie - czy tak to powinno wyglądać? Tak jak pisałem wcześniej - dobra praca dla studentów bez fachu w ręce, nic więcej.
    odp

20.07.2017 11:58

W tej firmie nikomu nie wychodzi życie osobiste bo mając tak piiii zmiany nie da się niczego załatwić zrobić ludzie którzy tam siedzą między nami są tak sfrustrowani że niebawem eksplodują emocjonalnie takie są realia pracy w tej pseudo firemce jeden wielki emocjonalny stresowy moloch który prowadzi do wypalenia i depresji. Trują się tam wszyscy oglądając się zbyt często nawzajem. Ewakuacja to jedyna droga do normalności innym chętnym powiem: Chyba sobie jaja robicie jeśli chcecie tu pracować. Jest wiele innych możliwości gdzie z językiem docenią cie jak człowieka a nie przedmiot do zgnojenia.
    NickaNick

21.03.2017 20:23

Czytając powyższe "pożąlsięboże" komentarze człowiek myśli tylko, że lepiej dla tej firmy, że się zwolniliście...żałosny poziom, nie nadający się nawet do pracy przy przerzucaniu frytek.
    Wolę frytki

22.03.2017 06:03

Szczerze wolałbym przerzucać frytki niż wrócić do startera na słuchawkę
    plum

12.05.2017 15:14

To przerzucaj. Żadna praca nie hańbi. Ale nie każda rozwija.
    Mark z

22.03.2017 08:23

Co tu się dzieje?
    do marka

22.03.2017 13:25

Marku ludzie prawdę piszą
    Peter

20.03.2017 10:38

Starter to normalna firma, nie polecam sugerowania się powyższymi opiniami ludzi którzy prawdopodobnie gdziekolwiek by pracowali to by narzekali. Praca to praca i jak w każdej - trzeba pracować.
    k.. paść można :D

20.03.2017 16:23

Jesteś z ukrainy czy może trochę dalej wioski Borata? Albo pracodawca tfu zatrudnił cię jak niedorozwoja intelektualnego albo masz grupę inwalidzką i jesteś osobą niedowidzącą bo innego wytłumaczenia nie ma na szczyt twojej arogancji i ślepoty od kilku lat zjazd w setkach komentarzy na temat tej firmy a jeden taki ten rodzyn z bazin pisze jak mu dobrze ehhh
    President

21.03.2017 13:55

Wiesz czym się różni ławka w parku od pracy w starterze? Ławka bez problemu może utrzymać dwoje dorosłych i dziecko
    Waciak

20.03.2017 09:03

Starter to fajne i profesjonalne korpo =DDDDDD
    student

19.03.2017 00:20

Najlepsi w tej firmie są kierownicy co ukończyli studia rodzaju Wyższa Szkoła Gotowania na Parze

16.03.2017 21:18

Paweł VI w

16.03.2017 22:39

Oj a jak z rotacja dalej co chwile ktoś odchodzi, piszesz "osoby zadowolone" to takie tam są heh gratuluję :) pamiętam ze przez dwa miesiące mojej kariery co tydzień ktoś się zwalnial...
    a poznań

22.04.2017 03:52

to tak jak w ikea ssc, zwłaszcza german team - rotacja, rotacja, rotacja a w hr robią głupią minę, że niby ludzie odchodzą z przyczyn osobistych. ikea ssc = kołchoz
    Baska69xxx

14.03.2017 18:03

Śmiać mi się z was chce cebulaki ustawiły sobie mail o nowym wpisie i tylko czekają żeby znowu oczernić starter. Myślicie jedna z drugim że zaszkodzicie firmie obecnym lub przyszłym pracownikom? Znowu w życiu wam nie wyszło biedaki. Parę wpisów wyżej ktoś miał stany depresyjne bo się stresowałJakim zerem życiowym trzeba być aby już pierwszego dnia pracy nie zrezygnować skoro chcesz się chlastać po odebraniu telefonu od klienta muahahah xDDD Albo ci to narzekają na zarobki to już w ogóle komedia Ludzie za najprostsze prace przed kompem nie wymagającej ŻADNYCH kwalifikacji oczekują 10k najlepiej od pierwszego dnia pracy żal mi was Polaczki. Polecam wziąć się w garść wasze zycia to prawdziwe (usunięte przez administratora) aż tryska z waszych komentarzy całe życie na goworku prostaki XD Jakim gównem trzeba być żeby siedzieć kilka lat w pracy której się tak nielubi i oblewac ja blotem w internecie kozak w necie pi@da w świecie. A teraz szybciutko marsz do klawiatur leszcze i mnie tu porzadnie zhejtować bo tak lubicie żygajcie dalej tymi śmieciami
    Mark z

17.03.2017 20:22

Bardzo mądrze powiedziane, trzeba mieć jakiś poziom!
    Mój komputer

23.03.2017 21:53

Wpis powinien zostać usunięty. Osoba pisząca - kompletnie zakompleksiona. Starter - praca ciężka, jeden wielki harmider , wieczne krzyki - to jest dla ludzi o mocnych nerwach. Trzeba też mieć brak życia prywatnego, bo chodzisz codziennie na inną godzinę do pracy. Niektórzy zostają w tej pracy , bo po prostu boją się ,że nie znajdą innej - a w Polsce nie można sobie pozwolić na bezrobocie. Aby znaleźć dobrego pracodawcę - trzeba też mieć trochę szczęści :) Ale pamiętajcie do odważnych świat należy ! Trzeba życie sobie polepszać- a nie pracować w jakiejś depresyjnej firmie.
    otco

13.03.2017 19:40

(usunięte przez administratora)I kamieniu kupa no i tępe i ekstremalnie brzydkie pracownice
    lechu

17.03.2017 21:44

To fakt pięknością nie grzeszą
    boją się prawdy więc kasują

09.03.2017 13:01

Starter24 myślicie że kasując wpisy byłych pracowników zbudujecie pozytywną opinie o tej rzeźni jaką proponujecie ludziom? za najniższe pieniądze tryb pracy ciągłej zero dodatkowych pieniędzy za nocki święta nowy rok sylwestra 1 święto w grudniu itd? zero urlopu kiedy pracownik chce wyżywanie się na pracownikach za to że xyz jest na L4 więc cała złość na pracownika który rzetelnie wykonuje swoją pracę? stres jaki fundujecie w tej pracy i zniszczone zdrowie jest nie do opisania, ludzie z 2 językami płynnie znającymi mają pracować w tej firmie? chyba sobie żartujecie że zatkacie usta osobom które mają coś do powiedzenia każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii taka jaka ona jest koty które tu zajrzą niech wiedzą jaka jest prawda i nie próbujcie nawet zaprzeczać bo jesteście żenującymi kłamcami, kasujecie wpisy ludzi bo piszą że są tam wazeliniarze konfidenci którzy tylko czekają na błąd innych aby donieść uprzejmie że ktoś zrobił coś złego spóźnił się albo nie umył rąk po siku? brawo róbcie tak dalej na pewno nikt się nie dowie więc ciii
    The first time

10.03.2017 08:51

HR w tej firmie zachowuje się jak by nic nie wiedział albo nie chciał wiedzieć o kolchozie piętro wyżej, tym samym dziękuję wam za stany depresyjne spowodowane przewlekłym stresem, szkoda ze na rozmowie nie mówicie co to za syfna robota

27.02.2017 22:20

Paweł VI w

01.03.2017 09:15

Ludzie nie idziecie do pracy w tej firmie. Szanujcie siebie i swój czas
    mark z

27.02.2017 21:38

Zatkalo!
    nel

01.03.2017 10:57

Hehe wszystkie wpisy piszace prawde skasowane :-) starterze brawo , oby tak dalej :-)

25.02.2017 21:34

kit

25.02.2017 23:24

A kiedy było tak jak piszesz, mylisz ze w innych call center jest inaczej, sam pewnie nigdy takiego świństwa koledze nie zrobiłeś? Można narzekać na wiele, że jest ciężko, praca i grafik zmienny ale coś w tym temacie się ruszyło i ludzie jakby milsi nisz to co napisałeś.

26.02.2017 17:22

Skoro przez 2 lata miałeś tylko jeden wolny weekend w miesiącu to chyba wyolbrzymiasz. Staram się tam o prace i teraz nie wiem co myśleć.
    dno

09.02.2017 21:44

Dno dno dno i tyle w temacie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ARC Europe Polska?

Kontakt - ARC Europe Polska

Plac Władysława Andersa 7 61-894 Poznań

Branże: Sprzedaż detaliczna

02.02.2017 23:39

qwert

03.02.2017 09:57

Następny… Przeczytajcie regulamin i się do nie go stosujcie. Wtedy przestaną Wam usuwać posty.

02.02.2017 20:14

qwert

03.02.2017 09:56

Zarzucanie komuś kradzieży łamie regulamin, więc nic dziwnego, że Twoje wpisy są kasowane.
    Czemu

03.02.2017 19:25

Jakby ktos "pożyczya" należne pieniądze to hmmmmmm. Jak mozna to nazwac? Dziwne ze pracodawca sie do tego nie chce odniesc.... tylko kasuje. Skad ten strach? Uzasadniony? Czyzby byla to prawda i jest cos do ukycia? Hmmm....

26.01.2017 12:06

helsz

28.01.2017 14:59

Już długo nie pracuję w S. Nie wiem jak tam jest. Wiem jak było. Mniejsza o to. Powyższe dwie wypowiedzi o wypadku to jakiś bełkot, z którego nic nie wynika. Żadnych konkretów, nic. Ewidentnie widać, że ktoś tu komuś na siłę chce zaszkodzić. Żenujące.
    przeżyłem

23.01.2017 18:28

Jedna wielka PORAŻKA Organizacja pracy i kierownictwo poniżej krytyki Pracownicy... W zdecydowanej większości: (usunięte przez administratora)
    userka

14.01.2017 11:28

Czas na podsumowanie, zbliza sie 2017 a opinie/wpisy od 2012 nic sie nie zmienily - same negatywne. !!!!! Cos jeszcze dodac? Nie trzeba...
    usereka

31.12.2016 09:17

donald

02.01.2017 09:53

podwyzki znow w starterze, tak samo jak bylo w 2016 roku i teraz wspaniala firma podwyzsza pracownikom pensje w wyniku wzrostu najnizszej krajowej hahahahaha, ale w tym starterze nam dobrze!

28.12.2016 15:32

Liujo

05.01.2017 11:45

Opinia prawdziwa. Odradzam stanowczo starter
    NIKT

22.12.2016 12:20

Witam. Mam pytanie czy przychodząc na rozmowę przyjęli was od razu. Czy dostaliście informację, żeby czekać tydzień na kontakt zwrotny. Jak to wyglądało?? Proszę o odpowiedź
    kaczka

17.12.2016 17:51

W sylwestra np zapraszamy na sluchawke, skorzystasz?
    sew

16.12.2016 14:09

Ludzie ogarnijcie sie psujecie rynek pracy jak godzicie sie pracowac za takie grosze. Co do powyzszych komentarzy to jak tak bronicie firmy to idzicie sami tam pracowac, na chleb wam braknie
    NIKT

14.12.2016 20:01

Witam. Mam pytanie czy wymagana jest znajomość języków obcych?? Pozdrawiam
    klient (niedoszły)

14.12.2016 15:54

W pale się nie mieści co się wyprawia w tej firmie z pozycji klienta trafiłem tutaj jako pierwszy link w wyszukiwarce i już odechciało mi się korzystać z usług tej firmy, całe szczęście jest już konkurencja która w większości zastępuje tą firmę pracownikom serdecznie współczuje i doradzam piętnować kierownictwo prywaciarze w Polsce jednak to zło konieczne szukajcie innej pracy bo po komentarzach macie żebracze pieniądze.

13.12.2016 23:21

fred

21.12.2016 20:49

Zgodnie z kodeksem pracy wykonuje polecenia pracodawcy a on ma obowiazek mi za to zaplacic. W tym wypadku wina jest calkowicie po jego stronie. Odsylam do przepisow prawa pracy ziomek
    Lol

27.12.2016 21:28

No coment.

04.12.2016 01:44

Dorbomir Frasobliwy

13.12.2016 22:18

Człowieku - weź coś na uspokojenie. Jak ten nieszczęsny Starter coś Ci ukradł to zgłoś to na policję, a nie na go work wypisujesz takie mecyje. A może tak się obijałeś w robocie, ze żadnych przekroczeń nie miałeś i stąd ta zazdrość, że inni dostali, a ty nie. No bo w sumie trudno przekroczyć dobę pracowniczą na wiecznym zwolnieniu lekarskim. Pracę już zmieniłeś, to zmień jeszcze lekarza i będzie cacy.
    lotr

16.12.2016 14:12

Zapraszam papugo na miesiac do startera, zobaczymy czy będziesz taki madry. Na bazarze pazdzioch wiecej zarabia
    Całka

01.12.2016 17:51

Szcz'ek'i, Elem'ek', Locz'ek'. Nawet po nickach można się domyślić że to sama osoba wszędzie "ek". Dodatkowo wszystkie trzy komentarze dodane tego samego dnia podobnej treści i trzy razy autor kliknąl like. No coment
    szczeki

30.11.2016 16:37

Całkiem godziwa płaca, atmosfera sympatyczna no i dużo możliwości rozwoju. Pracuje w starterze 3 lata i jestem zadowolona, inaczej bym podziękowała
    loczek996

30.11.2016 08:29

bezpodstawne hejty osob ktore sie nie nadawaly do pracy w s24. dla kogos kto ma checi i nie jest obrazony na caly swiat bo trzeba zaczac od poczatku a na dodatek cos w pracy robic na pewno dobra propozycja :)))
    Starter. Nie dziękuję

01.12.2016 16:10

I znowu mamy pokaz desperacji o czym świadczą trzy powyższe wpisy. Chyba nikt się nie da nabrać. Boicie się o stołki co i szukacie naiwnych do pracy. Czyli bez zmian pozdro :)
    Starter. Nie dziękuję

01.12.2016 16:18

I co wam da to samozachwalanie? , nawet jeśli ktoś się da nabrać i się zatrudni to i tak się zwolni po kilku tygodniach.

25.11.2016 09:18

24.11.2016 20:24

Dzial IT nawet się sypie. Kudlaty wkoncu sie odważył
    nito

02.12.2016 09:42

I tak mu sie dziwie ze tyle lat tam siedzial. Glowna glowa IT i takie zarobki jak w tesco. Wkoncu się obudził
    broda

07.12.2016 14:40

ta za odprawe ze startera rolki

19.11.2016 20:28

A co to sie stalo ze wpisy kłamliwie polecające STARTERA zostały usunięte ;-)?

Zostaw merytoryczną opinię o ARC Europe Polska