Sgb-Bank S.A.

Adres: Szarych Szeregów 23a, 60-462 Poznań

NIP: 7770005362 REGON: 4848247 KRS: 0000058205

Sgb-Bank S.A.
2 80 71 5 1

Opinie o Sgb-Bank S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

nick-ola

awansujesz tylko wtedy jak się podporządkujesz albo będziesz miał układy. albo jedno i drugie

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Damian
@nick-ola

W sumie dobrze wiedzieć, że awanse w ogóle występują. A co mogłabyś napisać o podwyżkach wynagrodzenia? Aby je osiągnąć, również trzeba się podporządkować zasadom w firmie Sgb-Bank, czy może pracodawca sam z siebie potrafi docenić pracownika? Mam nadzieję, że tak właśnie jest.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana

Podobno w banku były ostatnio duże podwyżki, więc coś się zmienia na lepsze!

Pomocna?
Tak32Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik sgb
@Zainteresowana

tak ale tylko kadra kierownicza i prezesi

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Damian
@pracownik sgb

Wiesz może czy inni pracownicy też mogą liczyć na podwyżki w najbliższym czasie? Fajnie jest zostać docenionym za dobrze wykonaną pracę, więc zastanawiam się czy i kiedy ludzie z Sgb-Bank dostaną wyższe wynagrodzenie. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to prosiłbym o odpowiedź.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
She

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przestać wykorzystywać pracowników powyżej liczby godzin za które płacą, albo zacząć prowadzić ewidencję nadgodzin i odnieść się do nich stosowanie przy wypłacie.

Pomocna?
Tak6Nie3
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
@She

Pracowałam w jednym z oddziałów. Praca od 8 do 16. O godzinie 16 prawie wszyscy już byli w płaszczach, gotowi do wyjścia. Poza jedną osobą, która przychodziła do pracy później (na 8,15) i ze strażnikiem zamykała bank, z reguły maksymalnie do 16,15. Nawet wtedy, gdy były ekstra "wrzutki" z dodatkowymi zadaniami z centrali banku. Choć na początku, jak przyszła nowa dyrektorka, nie było łatwo zakończyć pracę do maks. 16. Ale dyrektorka nie dawała wyboru. O 16 wszyscy mieli wychodzić do czekających na nas rodzin. I zalecała wypoczynek, żeby następnego dnia być w dobrej formie. Wszystko więc zależy od dobrej organizacji pracy własnej i oddziału oraz zarządzającego ludzkiego, dobrze zorganizowanego dyrektora. Czego pozostaje życzyć SGB Bankowi także w innych placówkach.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś1
Damian
@Były pracownik

Widzę, że Twoja opinia na temat godzin pracy w firmie Sgb-Bank różni się zupełnie od tego, co przedstawił użytkownik @She. Mam rozumieć, że w Twoim przypadku nigdy nie zdarzyło się, żebyś został po godzinach? Jeżeli jesteśmy już przy dyskusji na temat tego miejsca pracy, to mógłbyś do swojej wypowiedzi dodać coś na temat poziomu wynagrodzeń, które oferuje pracodawca? Będzie to ważna informacja, która pomoże na pewno wielu osobom.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kandydat
@Były pracownik

Interesuje mnie na jakim poziomie są zarobki? Czy na stanowisku specjalisty ds monitorowania kredytów ktoś pracował? Jakie było wynagrodzenie

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nieważne
@She

A w centrali są jeszcze te skrzyneczki na półpiętrach na donosy? xD to jest hit xD

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
@nieważne

Mam nadzieję, że żartujesz. Byłeś pracownikiem Sgb-Bank i możesz zamieścić obiektywny komentarz na temat pracodawcy? Podaj więcej konkretów na temat warunków zatrudnienia. Czy można wypracować premie za dobre wyniki lub liczyć na inne pozapłacowe dodatki takie jak szkolenia? Twoja opinia będzie bardzo pomocna.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Błażejczak

Atmosfera tragiczna. Ludzie uciekają z niektórych oddziału sgb

Pomocna?
Tak14Nie1
Zgłoś
Ala
@Błażejczak

Wg danych na dzień 06.12.2018 SGB-Bank szuka poza Poznaniem tylko dwóch osób do oddziału w Koszalinie (Asystenta Bankowego i Doradcy Klienta), jedną osobę do oddziału w Warszawie (Doradcy Bankowości Korporacyjnej), jedną osobę do oddziału w Ciechanowie (Asystenta Bankowego). Oferty na stronie SGB-Banku, szukają: 1. Asystenta Bankowego, K o s z a l i n 2. Doradcy Bankowości Korporacyjnej, W a r s z a w a 3. Specjalisty ds. Kredytowania, Poznań 4. Specjalisty ds. Administracji, Poznań 5. Specjalisty ds. Systemów IT, Poznań 6. Administratora Systemów Informatycznych W Zespole Serwerów I Pamięci Masowych, Poznań 7. Specjalisty ds. Zapewnienia Zgodności, Poznań 8. Administratora Systemów IT, Poznań 9. Specjalisty ds. Operacji Bankowych, Poznań 10. Menedżera Projektów, Poznań Oferty na stronie pracuj.pl 1. Doradca Klienta K o s z a l i n, od 2018-12-01 2. Asystent Bankowy C i e c h a n ó w, od 2018-12-01 3. Administrator Systemów IT Poznań, od 2018-11-29 4. Specjalista ds. Administrowania Kredytami i Pożyczkami Poznań, od 2018-11-27 5. Inspektor ds. Kredytów Poznań, od 2018-11-27 6. Inspektor ds. Administracyjno-Księgowych Poznań, od 2018-11-23

Pomocna?
Tak10Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
@Błażejczak

Potwierdza się teza, że ludzie uciekają z niektórych oddziałów. W Koszalinie od 13.12.2018 szukają kolejnej, trzeciej już osoby (Doradcy Firm) do kilkuosobowego zespołu!

Pomocna?
Tak9Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kandydat
@Błażejczak

Interesuje mnie na jakim poziomie są zarobki? Czy na stanowisku specjalisty ds monitorowania kredytów ktoś pracował? Jakie było wynagrodzenie

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ala
@Błażejczak

Aktualne oferty pracy w SGB Banku na dzień 02.04.2019 ze strony www. Obecnie poszukujemy: ASYSTENTA BANKOWEGO – SKARBNIKA (miejsce pracy K o s z a l i n) REFERENTA/SPECJALISTY DS. SPRAWOZDAWCZOŚCI OBOWIĄZKOWEJ (miejsce pracy Poznań) REFERENTA/SPECJALISTY DS. MODUŁU ANALITYCZNEGO (miejsce pracy Poznań) SPECJALISTY/GŁÓWNEGO SPECJALISTY DS. KREDYTOWANIA (miejsce pracy Poznań) INSPEKTORA DS. ZAPEWNIENIA ZGODNOŚCI (miejsce pracy Poznań) SPECJALISTY DS. DOCHODÓW POZAODSETKOWYCH (miejsce pracy Poznań) SPECJALISTY DS. CYBERBEZPIECZEŃSTWA (miejsce pracy Poznań) ASYSTENTA BANKOWEGO (miejsce pracy R a d o m) ADMINISTRATORA SYSTEMÓW INFORMATYCZNYCH (Windows) (miejsce pracy Poznań) SPECJALISTY DS. ROZWOJU BANKOWOŚCI MOBILNEJ (miejsce pracy Poznań) DORADCY BANKOWOŚCI KORPORACYJNEJ (miejsce pracy Ł o w i c z) SPECJALISTY DS. ROZLICZEŃ (miejsce pracy Poznań) ADMINISTRATORA SYSTEMÓW INFORMATYCZNYCH W ZESPOLE BAZ I SERWERÓW APLIKACYJNYCH (miejsce pracy Poznań) SPECJALISTY DS. PRZECIWDZIAŁANIA PRANIU PIENIĘDZY (miejsce pracy Poznań)

Pomocna?
TakNie2
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
piotr

to samo można powiedzieć o wszystkich bankach tylko w tych innych nowo powstałych pracują osoby młodsze ale intrygi są te same tylko bardziej dopracowane.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja

Praca w oddziale. Otwarty w godz. 8.30-16.30, jednak trzeba przyjść wcześniej. Ok 30 min. Wcześniej (o godz.8), co skutkuje pracą ok 12godz. Więcej w miesiącu!!!! A na pasku z wypłatą i na koncie nie widać zapłaty za to 12 godzin ekstra. I jeszcze kierowniczka, która myśli że wszystkie rozumy pozjadala, gdy non stop się myli i opieprza za jakies wyimaginowane historie .. ciągle powtarza, że ma dosyć i chyba pójdzie na kasę do biedronki pracować ????????.. A idź tam w końcu! I do szkoły też by się przydało wrócić. Moje sugestie dla Sgb-Bank S.A.: 0 reklam, 0 informacji.. co to w ogóle jest to sgb? To bank??? To taki w ogóle istnieje? Nie dziwcie się, jak padniecie, gdy tylko rolnicy z małych miejscowości, którzy mają konto w tym banku wymra. ???????? Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zatrudniać wykształconych, sprawiedliwych kierowników, a nie buraki

Pomocna?
Tak8Nie
Zgłoś
RPmen

Praca w bank SGB??? Stanowczo odradzam!!! Śmieszna firma próbującą udawać bank , kompletny brak szacunku do kandydatów

Pomocna?
Tak23Nie2
Zgłoś
kciN
@RPmen

Kompetentni kandydaci i pracownicy są szanowany w SGB

Pomocna?
Tak2Nie3
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oleg

Czy coś nie zanieppkoilo Was w SGB Bank. Problemy z prezesem teraz wyrzucili dwóch vice. Oby to nie to co banki Czarneckiego.

Pomocna?
Tak12Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaa

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: i tak nic nie zrobia.. non stop to samo

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Z ich myśleniem to nic nie zdziałają.. do tego niestety potrzeba inteligencji

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja

Podobna sytuacja jeśli chodzi o negatywne wpisy tutaj odnosi się do instytucji sgb leasing . To niestety grupa kompletnie nie umiejących poradzić sobie ludzi w pracy , którzy swoją nieudolnością próbują obarczać innych . Większość kadry to ludzie z zeszłej epoki którzy już czekają na odejście na emeryturę . Kierownicy działów to ludzie bez wiedzy. Jakiekolwiek staranie się o poprawę obiegu dokumentów i usprawnienia procesów spotyka się z negacją. Podobnie jak sgb bank omijać szerokim łukiem .

Pomocna?
Tak8Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jezynka
@Ja

Oj nie tylko sgb leasing,ale także oddział na mielzynskiego oraz departamenty w centrali.. przeszłam wszystko, to wiem.. niestety to nie tylko problem głównie sgb leasing..w całym sgb spotkać się można z totalna niekompetencja kadry kierowniczej.. wmawiają Ci nie twoje błędy, sami popełniają swoje, uważając, że nic się nie stało i robią z Ciebie głupka.. W SGB można tylko nabawić się nerwicy ????. Mam dowody potwierdzające moja wypowiedź, ale sorry.. nie będę podawać danych personalnych i nr tel. Żeby dostawać z sgb jakieś Możliwe dziwne telefony ????????.. no i.. RODO:)

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś
Jezynka
@Ja

Oj przepraszam.. napisałeś, że sytuacja również ma miejsce w sgb leasing:) co ta praca w SGB ze mną zrobiła, już nawet czytać że zrozumieniem nie potrafię po kilku latach pracy.. xD

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ataner75

no cóż jestem chyba kolejna osobą, która jest zgodna z większością negatywnych opinii tu zamieszczonych. Praca, w której nie muszę w ogóle myśleć... masakra. Wiedza, którą mam w ogóle nie jest mi tam przydatna, a mam wrażenie że im dłużej tam popracuję to mi ona wyparuje z głowy.. I za chwilę może okazać się, że nic nie wiem i nic nie umiem,, taka to praca... masakrycznie nierozwijająca.. czas na kolejną zmianę..oby teraz dobrze trafić..

Pomocna?
Tak22Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta

Witam ,widzę, że wymiana zdań na temat tego jak pracuje się w SGB-Bank trwa w najlepsze, macie bardzo dużo do powiedzenia na jej temat. Jednym ona pasuje innym nie. Myślę, że na plus firmy sprzyja fakt, iż Bank wprowadził ankiety do wypełnienia dla osób, by poznać ich opinie na temat warunków zatrudnienia i koniecznych zmian w firmie. Zastanawia mnie jednak fakt, czy ktokolwiek z Was ma wiedzę na temat aktualnych rekrutacji na stanowiska do Banku z siedzibą w Poznaniu?

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
@Aneta

Tak - 1 oferta pracy. Poszukują do IT.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marta

A jak z pierwszą umowa? Jaka teraz dają?

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
@Marta

3 miechy....

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
work_life_balance

Sęk w tym, że nie robi.. ankieta czy badanie (przeprowadzone 2 lata temu), które w praktyce nie przynosi żadnych nowych rozwiązań/żadnej poprawy, to nie jest działanie.. bo to w czym leży problem myślę, że każdy w tym banku dobrze wie.

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryszard

Skoro bank robi coś w celu poprawy pracy to chyba dobrze świadczy!!

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
work_life_balance

Stanowczo NIE POLECAM na ten moment pracy w SGB-Banku S.A. Pracuje w centrali od ponad 3 lat i powoli tracę nadzieję na jakiekolwiek zmiany na lepsze. Bank ma wiele do zrobienia w kwestii podejścia do pracownika. Przeprowadzane są różnego rodzaju ankiety i badania zaangażowania pracowników z których w praktyce na dalszym etapie nic nie wynika. Największe minusy: - Większość procesów w banku jest chaotycznie zorganizowana, niespójna. - Brak zdyscyplinowania oraz w wielu przypadkach wiedzy i umiejętności nt. zarządzania kadry kierowniczej - bez uporządkowania tej kwestii w banku nie będzie lepiej. - Ludzie nie chcą ze sobą efektywnie współpracować, są wypaleni, zdemotywowani. - Pracownik przy załatwianiu najprostszych spraw napotyka na mur nieżyciowych regulacji, a także niechęci i strachu przed podejmowaniem decyzji (a co za tym idzie ewentualnej odpowiedzialności za nie) ze strony innych, co tylko nakręca spiralę zawodowego wypalenia i zniechęcenia wśród pracowników. - Ludzie pracują tu bardzo mało wydajnie, „odtąd dotąd”, wiele czynności jest wykonywana jak za epoki kamienia łupanego (ręczne przepisywanie danych etc.) Ale to też dlatego, że wydajna praca nie jest w żaden sposób doceniana. Ten kto stęka i ciągle bije pianę jak mu ciężko wykonać 10% pracy jest lepiej postrzegany, jako bardziej pracowity, niż ten kto sprawnie załatwi pozostałe 90%. Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie. Tak ja tak to widzę i tak to wygląda w mojej komórce. Najzwyczajniej nie chce się tu przychodzić. Ilość rekrutacji w przypadku SGB naprawdę nie świadczy o rozwoju firmy, a o dużej fluktuacji kadr, spowodowanej marnymi warunkami oferowanej pracy. I bynajmniej chodzi tu o warunki finansowe - w tej kwestii jest różnie - nie wiem od czego zależy wysokość wynagrodzenia (bo nie od umiejętności), ale można być młodym, po studiach i w SGB zarabiać nieźle, a można też pracować kilkanaście lat i dostawać grosze. Podsumowując – to nie jest miejsce dla ambitnych ludzi, którzy chcą rozwijać się, działać i to najlepiej działać w dobrej, twórczej atmosferze. A, jeszcze plusy: Dobrze rozbudowany system świadczeń. Karta sportowa (nie żeby od razu dopłacali, ale jest), ubezpieczenie zdrowotne, ppe, wczasy pod gruszą etc. :)

Pomocna?
Tak10Nie
Zgłoś
Zuza

Szkoda, że tak rzadko piszecie. Miałam nadzieję na więcej wskazówek.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rozczarowany

we wszystkich Bankach Spółdzielczych jest to samo, nędzna kasa, plany z kosmosu, kolesiostwo, układy, kierownictwo o wielkim mniemaniu o sobie i średnim wykształceniu, pracujące w jednym banku od samego początku swojej kariery, brak poszanowania dla tych, co sobą coś prezentują. Ten kto nie musi, niech w to nie wchodzi, straci lata i ugrzęźnie, a lata lecą i starych już nigdzie nie chcą do pracy - zero wyboru, żałuję, że odszedłem z komercji

Pomocna?
Tak20Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zachwycony
@rozczarowany

banialuki

Pomocna?
Tak2Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
@rozczarowany

@Rozczarowany nie obrażaj Banków Spółdzielczych, ponieważ wiele mógłbyś się od nich nauczyć gdybyś tylko chciał; w zrzeszeniu SGB jest ich ponad 200 i może w kilku są plany sprzedażowe, ale to zupełne wyjatki; w Bankach Spółdzielczych pracuje się spokojniej, ludzie posiadają wiedzę i przede wszystkim nie są zakłamani i nieuczciwi jak w innych bankach komercyjnych, z Twojej wypowiedzi sądzę, że pomyliłeś banki, naprawdę powinieneś powrócić tam, skąd się wywodzisz... czyli do komercji, powodzenia.

Pomocna?
Tak3Nie2
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldi

Czy bank prowadzi może rekrutacje?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nmcn
@Waldi

Tak prowadzi.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji do SGB-Bank? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaziu
@Administrator

O ile ktoś po takich niezbyt pozytywnych opiniach i ocenie 2/6 zechce się tam zatrudnić :) jak ktoś wygoogluje opinie to sobie odpuści, a w dzisiejszych czasach większość osób googluje opinie :) a Ci co tam pójdą na rozmowę rekrutacyjną z uśmiechem na twarzy będą z pewnością w niewielkim odsetku osób, które tego nie zrobią, więc po co im taka rada, skoro jej nie przeczytają :) a dla kumatych, którzy jednak czytają mogę dać odpowiednią radę: POSZUKAJCIE INNEGO MIEJSCA PRACY, TAKIEGO, W KTÓRYM WAS DOCENIĄ, BO W TYM BANKU O TO BARDZO TRUDNO.. PŁACA DENNA, KIEROWNICTWO MYŚLI, ŻE WSZYSTKIE ROZUMY POSKRADAŁO I SZUKA W PRACOWNIKU BŁĘDÓW NA SIŁĘ WG. TZW. POWIEDZENIA "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz ".. NIE SZUKAJ TAM TAKŻE ZNAJOMYCH. :) pozdrawiam

Pomocna?
Tak13Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana
@Kaziu

Rada dla zdesperowanych, to zrównać się do poziomu kadry kierowniczej, wtedy będą miłe widziani

Pomocna?
Tak14Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były pracownik
@Zainteresowana

zgadzam się z wypowiedzią

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jeżyk

Po kilku latach pracy w tym banku zakończyła się moja "kariera". Powiem szczerze- wcale tego nie żałuję. Od dłuższego czasu ten bank to równia pochyła w dół.. zarówno pod kątem oferty dla klientów jak i atmosfery (konto za złotówkę niewiele pomoże, inne banki nadal mają bardziej atrakcyjną ofertę.. a i bankomatów nie muszą po całym mieście szukać). A odnośnie atmosfery i warunków pracy to można poematy pisać. Może wyszczególnię to w podpunktach, by było bardziej czytelne dla osób, które chcą podjąć pracę, ale się nadal wahają: 1. Donosicielstwo to chleb powszedni pracy w tym banku, więc nie myśl, że Ci " dobrzy koledzy", co się do Ciebie miło uśmiechają i są tacy pomocni są jednocześnie godni zaufania. 2. Chcesz być doceniony w pracy? To poszukaj innej.. Tu nie będzie się liczyć, że wymyślasz ciekawe sposoby na usprawnienie działania systemu i pracy swojej i innych (które notabene nadal są wykorzystywane), nie będzie się liczyć, że chcesz poprawić obieg dokumentów, by nie krążyły one w tę i z powrotem z adnotacją "to nie nasze".. to wszystko nie jest ważne, kreatywność jest niemile widziana. Nie licz, że Cię docenią za cokolwiek! dla nich nadal będziesz tą osobą, która "przychodzi, robi swoje nic nie dając od siebie i idzie do domu". Jesteś trybikiem potrafiącym dobrze podążać za stadem, bez swojego zdania, woli, zainteresowań, kreatywności? Gratuluję! to praca dla Ciebie!. 3. Masz wyższe wykształcenie? mgr, mgr. inż ? Cieszysz się, że po tylu latach nauki będziesz obracać się w gronie osób wykształconych na takim samym poziomie jak Ty, a kierownikiem Twoim będzie osoba posiadająca poszanowanie, odpowiednie wykształcenie i autorytet? Nic bardziej mylnego.. i tak kierownikiem Twoim w większości przypadków będzie osoba z wykształceniem średnim mająca bardzo wysokie mniemanie o sobie, lecz niestety obycie adekwatne do swojego wykształcenia. Jednym słowem- bez komentarza. 4. Chcesz kiedyś w przyszłości zakończyć pracę w tym banku jako osoba głupsza? Niektórzy chcą się ogłupiać z własnej nieprzymuszonej woli, więc jest to praca idealna dla Ciebie!. Wystarczy kilka lat pracy w tym banku, a wasze IQ spadnie. Będziecie mieć do czynienia z przełożonymi, którzy: nie potrafią odnaleźć się w swoich papierach i będą was o to opieprzać (o własną niezdarność), próbują wam wmówić wasze błędy, które nie miały nigdy miejsca (nie wiem, skąd oni te błędy biorą, skoro wszystko jest czarno na białym w systemach), faworyzują swoich pupilków ignorując ich błędy i zrzucając je na inne osoby, nadal piszą adresy stron "www" przez https:// xD (i wydzierają się, dlaczego Ty tak nie robisz, przecież inaczej nie zadziała(?) swoją drogą.. polecam odbycie dobrego kursu z informatyki dla szkół podstawowych :) ), nie słuchają co się do nich mówi, przez co próbują coś udowadniać nie mając totalnie racji (trochę takie dzieci we mgle.. mocno to infantylne), a także, co jest podstawą.. nie znają nawet zakresu obowiązków pracowników. To wszystko i wiele innych może Ci zagwarantować praca w SGB-Banku :) chcesz zidiocieć? zatrudnij się w SGB- Banku. Wystarczą max. 2 lata, byś wyszedł z totalnie wypranym mózgiem :) i jeszcze Ci za to zapłacą... o właśnie płace.. to kolejny podpunkt. 5. Płace.. tu SGB- Bank nie ma się czym poszczycić. Ostatnio na Święta przelali tzw. Nagrodę Świąteczną zabierając przy tym premie z kilku ostatnich miesięcy, przez co pracownik i tak wychodzi na minus. Słuchy chodzą, że od nowego roku w ogóle premii ma nie być, co jeszcze bardziej klasyfikuje ten bank daleko w tyle na tle wynagrodzeń w innych firmach.. no ale, przynajmniej ogłupią i jeszcze za to zapłacą. Niektórzy byliby wniebowzięci. Już o jabłkach dla pracowników z okazji 25-lecia istnienia banku i pomarańczach na Mikołajki wspominać nie będę :) Moja recenzja została napisana na podstawie kilkuletniego doświadczenia pracy w tym banku po zyskaniu go w kilku departamentach, więc sądzę, że jest dość przejrzysta i z pewnością nie gołosłowna. Nie została również napisana przez osobę zwolnioną dyscyplinarnie :).

Pomocna?
Tak38Nie
Zgłoś
anonim

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gandalf

Racja. Na awans bez podyżki warto czekać i sto lat. Zwłaszcza w okresie rekordowych wzrostów wynagrodzeń.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gandalf

Jak zrobić karierę w SGB Banku? 1. Jesteś osobą ambitną? W takim razie popracuj rok, maksymalnie 2 na wpis do CV i poszukaj miejsca, w którym docenią to, że się starasz. 2. Cenisz stabilizację, nie przeszkadza ci pensja poniżej średniej krajowej i brak podwyżek (nawet przy awansie)? To idealne miejsce dla ciebie. Postaraj się mieć dobre relacje z przełożonym, nie podpadnij nikomu ważnemu i wykonuj swoje obowiązki na poprawnym, dostatecznym poziomie. Jak będzie dawać z siebie więcej albo brać dodatkowe obowiązki to i tak nikt tego nie doceni. 3. Dobrze bajerujesz, wiesz komu warto wejść w tylne siedzenie? Prędze czy później zrobisz tu karierę. Kto wie, może nawet zostaniesz prezesem.

Pomocna?
Tak16Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były kandydat

potwierdzam poprzednie opinie: niska pensja i problemy z awansem oraz podwyżkami, wszystkie dodatki z wkładem własnym. Do tego praktyką jest umieszczanie ogłoszenia o stanowisku wyższym, a zatrudnianie na stanowisko niższe (na 6 miesięcy, celem weryfikacji, "bo taka decyzja prezesa" - tłumaczenie osób rekrutujących), co w praktyce oznacza wykonywanie zadań na obu stanowiskach.

Pomocna?
Tak16Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta

Obecnie dostępnych jest kilkanaście ofert pracy od SGB-Bank. Jak wygląda proces rekrutacji w tej firmie? Czy jest on wieloetapowy? Na co warto zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy z pracodawcą?

Pomocna?
Tak2Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rekruter
@Aneta

Tak naprawdę proces rekrutacji prowadzony jest możliwie efektywnie zarówno dla kandydata jak i dla Banku. Trwa on w zależności od stanowiska od 2 do 5 tygodni. Z punktu widzenia kandydata to 2-4 etapy: - rozmowa telefoniczna (dla wybranych stanowisk) - dwie rozmowy rekrutacyjne i testy (dla wybranych stanowisk) - złożenie oferty pracy dla kandydata najbardziej zbieżnego z profilem stanowiska i organizacji - informacja o zakończeniu procesu rekrutacji i podziękowanie za udział w niej Mam nadzieję, że pomogłem.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xena

Prezes chwalił się odręczną dedykacją Władysława Bartoszewskiego na książce "Warto być przyzwoitym". Mógłby więc zacząć coś robić a nie tylko bajerować.

Pomocna?
Tak12Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowany

Nowy prezes dał nadzieję, że będzie lepiej, ale chyba wyjdzie z tego rozczarowanie. Usta pełne frazesów, a konkretów zero. Jedyny sukces to zwolnienie nieudaczników powiazanych z poprzednim prezesem (czystki były i tak zbyt łagodne, dobrze gdyby zostały dokończone). Prezes chyba nie rozumie, że bank pełen frustratów po 200 złotowej podwyżce stanie się bankiem pełnym frustratów zarabiających 200 złotych więcej. Dlatego planuję się stąd ewakuować przy pierwszej okazji.

Pomocna?
Tak22Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta

@Posenpiszesz, że w firmie nie ma możliwości rozwoju. A jakie szkolenia uważasz, że pomogłyby Wam w pracy i umożliwiły rozwój? Czego potrzebujecie w tym zakresie?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Konsultant
@Aneta

Aneta na takie pytanie powinien odpowiedzieć ekspert czasem wew a czasem zew. z reguły jest to zewnętrzny i bierze za to dobrą kasę bo się po prostu na tym zna. Wie co jest potrzebne, co będzie potrzebne za rok i za pięć lat i buduje taki zestaw szkoleń za odpowiednią kasę, że szczęka opada. ale takie rzeczy kosztują a jak nie masz kasy to nie robisz biznesu tylko się mozolnie turlasz i zwijasz okruchy.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Posen

Pracuję w tej firmie od wielu lat i niestety muszę potwierdzić powyższe negatywne opinie. Nepotyzm, pozoranctwo, brak możliwości rozwoju, stricte hierarchiczna i feudalna struktura. Kompletny brak komunikacji wewnątrz firmy, wieczne kłótnie i negatywna atmosfera. Omijać z daleka!!! Plusy? Praca stała, pewna, stabilna. Na koniec smaczek - od kilku miesięcy na klatce schodowej pojawiło się kilka skrzynek na donosy - naprawdę! Tłumaczy się to tak że gdyby ktoś zauważył naruszenia przepisów przez innych pracowników zawsze może o tym anonimowo powiadomić dział compliance lub zarząd.

Pomocna?
Tak12Nie
Zgłoś

Zostaw opinię o Sgb-Bank S.A. - Poznań

Chcę opublikować:

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny
Sgb-Bank S.A.