Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

3.7/5

• Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

Opinie o Pikseo Rafał Łapka Sp. K. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.!

Seba

14.04.2016 23:49

Kasa bardzo dobra, trochę ciężki dojazd do biura komunikacją miejską, biuro na 4 piętrze bez winy, świetna atmosfera, dobre warunki rozwoju, bardzo dobra kawa, owoce, młody zespół, szefowie i kierownicy.
    Anka

21.03.2016 15:19

A ja tam jestem zadowolona z pracy w firmie. Pracuje nikt się do mnie nie czepia. Sprawdzajcie osobiście a nie sugerujecie się opiniami. Najważniejsze, pracuje się normalnie, kasa na czas na koncie jest i to mi pasuje.
    zima

05.02.2016 13:10

Zgłosiłam się na rozmowę kwalofikacyjną do tej firmy, ponieważ ogłoszenie było bardzo obiecujące i profesjonalnie skonstruowane. I na tym w zasadzie koniec. Rozmowa trwała 5 minut, w czasie której okazało się, że informacje zawarte w ogłoszeniu bardzo daleko odbiegają od rzeczywistości. Po dłuższym zastanowieniu nie zdecydowałam się na tę pracę, uważam, że dla osób szukających stałej i poważnej pracy to nie jest odpowiednie miejsce, można się jedynie rozczarować.
    Looq

17.01.2016 19:29

Skoro jak widać rotacja jest duża, a kierownictwo tak bardzo się zarzeka, że pracuje się tam wyśmienicie, ale jednocześnie moderuje komentarze to sami sobie odpowiedzcie czy wszystko jest ok z tą firmą. Jeżeli chodzi o pracę w Pikseo to są tam dwa działy. Handlowy, który jest traktowany zdecydowanie lepiej oraz techniczny który odwala czarną robotę na umowach śmieciowych i za wynagrodzenie poniżej minimalnej krajowej. Atmosfera wśród pracowników jest świetna i w sumie to ona pozwala tam przeczekać na znalezienie lepszej pracy. Kadra kierownicza to dość specyficzni ludzie i w takim bezpośrednim kontakcie są dość chłodni dla szarych pracowników. W Bydgoszczy jest o wiele lepszych miejsc pracy dla osób bez doświadczenia.

08.12.2015 13:40

Jestem pracownikiem Pikseo. Piszecie tak jakby był przymus pracy, a takowego nie ma z tego co się orientuje. Firm na rynku jest wiele i nikt nikogo nie trzyma na siłę, a wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Każdy zarabia adekwatnie do umiejętności, zaangażowania i stażu pracy. Z jakiej racji firma ma Ci dać 3.000zł skoro przychodzisz do nas kompletnie bez żadnego doświadczenia i wiedzy? Uczymy Cię zagadnień z zakresu SEO, inwestujemy w Ciebie czas i jeszcze źle? Otwórz firmę i utrzymaj ją chociaż przez rok, to wtedy możemy porozmawiać. Ludzie nie muszą pisać opinii na zlecenie i nikt do niczego nie jest zmuszany, a pracuje im się dobrze, w przyjemnej atmosferze, bez nacisku i wyzysku, odpowiednio zarabiają, gdyby tak nie było, nie rozwijalibyśmy się w tym tempie, a to wszystko zasługa zgranej załogi, a nie darmozjadów liczących, że coś im skapnie za darmo.
    EloSeo

16.09.2016 17:18

1400 zł po przepracowanym roku, praca na akord, żadnej szansy na poważną umowę - to nazywasz warunkami adekwatnymi do doświadczenia i stażu?
    tomasz

08.12.2015 09:08

Rekrutacja wymagająca, warunki w pracy w porządku. Pytania początkowo bardzo standardowe, jednak są też rozmowy symulowane, w których nalezy się wykazać inwencją...
    szkodaczasu

07.12.2015 14:08

(usunięte przez administratora)firma marnująca czas kandydatów.
    Marta

21.10.2016 20:11

Podpisuję się pod słowami, szkoda czasu za tak małe wynagrodzenie, wymagania niewspółmierne do wynagrodzenia a także nieprzyjemny przełożony.
    Członkini

05.12.2015 18:34

Co prawda pracowałam w tej firmie tylko kilka dni ponieważ okazało się że nie jest to praca dla mnie ale kto nie spróbuje się nie przekona. W dziale handlowym panowała naprawdę rodzinna atmosfera, same młode osoby, kierownik w porządku i cały czas służył pomocą. Reszty firmy nie zdążyłam poznać. Polecam głównie młodym osobom.

05.12.2015 10:58

spoko

08.12.2015 10:40

pracuj sobie za 1200 zł
    Thorn

05.12.2015 00:19

Jeśli chodzi o stanowisko copywrithera, to jest to raczej praca dobra dla studentów, praca na przejściowa, albo żeby dopisać sobie doświadczenie w branży SEO do CV.(usunięte przez administratora)Atmosfera również jest średnia. Sami ludzie w dziale są w większości ok,(usunięte przez administratora)W skupieniu się na obowiązkach przeszkadza także niczym nieizolowany dział call center.
    Bad

09.12.2015 01:23

Copywrithera :D Widzę, że wymagania co do zatrudnianych osób są naprawdę wysokie albo pikseo stworzyło nowe staonwisko. A orientujesz się, tak realnie, na jaką kase można liczyć po kilku miesiącach podstawoy i przejściu na wyższe stanowisko? Rzuć jakieś konkrety, wtedy chociaż będzie wiadomo na co można liczyć.

09.12.2015 07:26

Pikseo aktualnie szuka Webmastera z doświadczeniem, więc zachęcam do wysłania CV, a wszystkie warunki będą omówione na rozmowie kwalifikacyjnej. [email protected]
    Stefan

29.09.2015 23:30

Jeśli kogoś interesują zarobki - 1500 zł na rękę + premie. Na początek umowa zlecenie.
    Nikodem

19.09.2015 16:35

Wiele pozytywnych opinii pochodzi od osób, które pracowały w firmie kilka miesięcy. Czemu więc nie pozostały tam dłużej..........hmmmmm.
    sciema

08.12.2015 10:53

Bo to piszą ludzie na zlecenie, obecnie pracujący w firmie. Widać to gołym okiem.

17.08.2015 23:35

Firma cały czas się rozwija, stąd ciągła rekrutacja, na tą chwilę mamy zgrany zespół. Prawda, że handlowcy się rotują, ale to już taki biznes, nie każdy się nadaje.

Kontakt - Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

Jagiellońska 21 85-097 Bydgoszcz

Branża główna: Agencje i domy mediowe

gość

28.07.2015 15:56

Prawda jest taka ze firma jak firma w tym biznesie....uważaj pytaj czytaj pełno niedopowiedzeń, umowa o pracę ma być, będzie (kiedy? czy to realne), urlop płatny będzie , jest ( czy na pewno? ale za co?) upewnij się jak jakie są relacje firma-klient, obsługa,komunikacja, rzetelność,sprawdź poczytaj sprawdź referencje zanim.....podpiszesz umowę. Ja tak zrobiłem. Nie pracuję
    papu

02.05.2015 10:54

Jak witać możliwości propagandy firmy Pikseo są olbrzymie (dlatego możliwości pozycjonowania pewnie też). Nie jestem zwolennikiem żadnej ze stron ale wyraźnie widać jak na jeden niepochlebny tekst pojawia się kilka niesamowicie chwalących tę firmę - wszystkie do siebie podobne i robione w regularnych odstępach czasu. Dzisiaj prawda nie jest po stronie uczciwego tylko po stronie tego, który głośniej krzyczy i ma mocniejsze narzędzia....
    pit

21.04.2015 13:21

Pracowałem w Pikseo kilka miesięcy i muszę przyznać szczerze, że nie spodziewałem się takiej atmosfery - wielki plus:) Sam kierownik handlowego bardzo w porządku, można się dogadać pod każdym względem, nie ma problemu z wolnym dniem w razie potrzeby. Sam Prezes bardzo otwarty i przyjaźnie nastawiony:) Niestety musiałem zrezygnować ze względu na przeprowadzkę...

13.04.2015 11:38

Pikseo, jak każda inna firma ma swoich przeciwników i zwolenników. Jeśli chodzi o moje doświadczenie z tą firmą to nie rozumiem tych pierwszych i popieram tych drugich. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bardzo profesjonalnie, wbrew zapewnieniom osób piszących poprzednie komentarze. Pokazuje to tylko, że jeżeli ktoś nie dostał pracy, to musi obsmarować tę firmę, żeby chociaż w jakiś sposób pomścić swoje ego. Ja osobiście też nie dostałem, ale nie jest to powód, żeby bawić się w tego typu zabawy na portalach internetowych. Powiem tylko, że szkoda, bo myślałem że zagrzeje tam miejsce, no ale cóż widocznie byli lepsi na to stanowisko.

08.04.2015 11:03

Lata przepracowane w Pikseo wspominam bardzo dobrze. Najlepsza w tej firmie jest atmosfera. Przyjazna i serdeczna. Po pewnym czasie czujesz jakbyś całe życie przyjaźnił się z tymi ludźmi. Co do pracy, to ciężka ale bardzo pozytywna, bardzo się rozwinąłem w tym czasie.
    tyryry

12.12.2014 21:57

Haha gdyby większość osób przychodzących na rozmowę nie była imbecylami to osoba prowadząca rozmowę też by się pewnie inaczej zachowywała :D a w pracy? Wystarczy myśleć i nie zadawać idiotycznych pytań i da się przeżyć :D:D

12.12.2014 21:45

Pracuję w Pikseo już od jakiegoś czasu, trochę mnie dziwią poprzedzające opinie... Moja jest taka, że co do kierownika... nikt nie zmusza żeby go lubić, stosunki mogą pozostać bardzo oficjalne, jeśli chodzi o ekipę, to również nie każdy musi się lubić i ze sobą rozmawiać... Wydaje mi się, że najbardziej narzekają Ci, którzy po prostu nie ogarniają... Jeśli pracownik szuka dziury w całym, za każdym razem kiedy wprowadzane są jakieś zmiany i nie potrafi się dostosować, to sorry... na takich ludzi nikt nie czeka :) Co do umowy... hmm... Też wolałabym umowę o pracę, ale tu chyba nie pracodawców w Polsce trzeba obwiniać, a rząd, który tak nakłada podatki, że żadnemu pracodawcy nie opłaca się zatrudniać na umowę... Podsumowując: Ci, którzy chcą zarobić, mając normowany czas pracy i bez poczucia, że ktoś stoi z batem za ich plecami, nada się do tej pracy. Trzeba robić swoje i tyle.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pikseo Rafał Łapka Sp. K.?

ST33BY

24.10.2014 10:11

Pracuję w Pikseo i śmiało mogę wystawić jak najbardziej pozytywne zdanie. Świetnie prosperująca i rozwijająca się firma, praca w młodym zespole, bardzo miła atmosfera, ludzie na poziomie, atrakcyjne godziny pracy, zero presji, chyba, ze o wynik w danym miesiącu ale to akurat wiążę się z odpowiednią motywacją ;-)
    w

16.10.2014 09:14

Praca wymagająca, ale mi osobiście daje wiele satysfakcji. Wspiera rozwój pracownika, pod kątem finansowym, pod kątem wiedzy merytorycznej. Przyjazna atmosfera w biurze sprawia, że każdego ranka wchodzi się tutaj z chęcią.
    seomaster

15.10.2014 14:36

Szczerze, pracowałem prawie rok wcześniej i było spoko. Całkiem niedawno wróciłem (pamiętali o mnie) i przyznam, że nie próżnowali - przez 10 miesięcy na prawdę się rozwinęli. Praca dalej jest dobra, ale i wymagająca.
    Ano

09.06.2014 10:26

Bardzo przyjemna praca, nie działa się pod presją, zarobki są satysfakcjonujące, ekipa naprawdę porządna, młoda i zgrana, liczne konkursy i wypady integracyjne, co prawda dojazd średni, ale to najmniejszy problem; )
    romez

02.06.2014 12:13

może nie miał kto przyjść na rozmowę bo cały czas szukają rekrutera w ogłoszeniach :D
    Anonimka

12.05.2014 09:54

Pracowałam w Pikseo prawie pół roku i od początku byłam zadowolona. Pierwsze, co się rzuca w oczy, to profesjonalizm oraz młoda ekipa, dzięki której atmosfera jest naprawdę przyjazna. Dzięki temu nie chce się wychodzić z pracy i z przyjemnością się do niej przychodzi :) Jednak osoby chcące zarobić, ale się nie narobić, nie mają czego tutaj szukać. Do pracy trzeba się przykładać i mieć chęci rozwoju. Pozdrawiam i polecam ;)
    Mirka

19.04.2014 13:59

Ja jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie, nie ma ciśnienia, zarobki są wporządku, ale fakt faktem, że nie jest to praca dla nieudaczników...

Zostaw merytoryczną opinię o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.