Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

3.7/5

• Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

Opinie o Pikseo Rafał Łapka Sp. K. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.!

Tak jest

24.11.2017 07:35

Co za brednie tych którzy piszą jak jest niby złe a pewnie nawet nie pracowali lub byli zatrudnieni a udawali ze pracują. Jestem już ponad 3 miesiące i mam umowę o prace. Dodam ze podstawa jest dobra i warunki pracy w bardzo ładnym biurze. Firma stara sie dodatkami umilić czas w pracy ale trzeba się angażować. Najłatwiej narzekać jak złe a tak naprawdę się nic nie dało od siebie. Widzę jak przychodzą ludzie i chcą ściemniać bo nie wdrażają materiałów po szkoleniu i nic się nie starają. Przecież pierwsze miesiące w nowej pracy co mocne wdrożenie ale z naszej tez strony. Przez osoby które oszukują lub w pierwszych dniach zostawiały chorobowe firma musiała weryfikować mocniej kandydatów. Koje motto dla nowych osób to dać z siebie coś a później oczekiwać. Pracowałam tez w kilku call center a w Pikseo sama decyduje do kogo dzwonię i nie wybiera automat. Proponuje dla każdego klienta inna ofertę i nic nie wciskam. Pamietam ze na każdym etapie omawiane są szczegóły wiec hejty to jakiś problem tych osób a firma jest na plus.

17.11.2017 08:02

Mi zaproponowane warunki nie odpowiadały i zrezygnowałem przed 2 etapem po uzyskaniu i zapoznaniu się z materiałami informacyjnymi uzyskanymi na e-mail.
    Axc

16.11.2017 04:34

Zatrudniają na pierwsze 3 miesiące na umowę zlecenie, pomimo że w ogłoszeniu napisali umowa o pracę. Obiecują po okresie próbnym - umowę o pracę. Nie dotrzymują obietnicy. Nastepna to też zlecenie na kolejne dwa miesiące. A potem może łaskawie dostaniesz umowę o pracę, ale znowu na okres próbny, czyli 3 miesiące. Jednym słowem kretacze.
    Zorro

16.11.2017 22:24

W sumie racja w ogłoszeniu jest umowa o pracę więc jak by byli w porządku to by napisali, że po jakimś czasie a nie tylko przyciągają żeby przyjść na rozmowę. Więc proponuję zmienić treść ogłoszenia
    qwerty

25.09.2017 23:20

Zdecydowanie porażka...
    Bociek

18.08.2017 10:11

@Marta K OK, rozumiem niech będzie. Jedno pytanie wtedy - czemu NIE ma w ogłoszeniach od razu wzmianki o tym? Nie ma napisane, że pierw trzeba przepracować 3 miesiące by zarządzać zespołem? Dlaczego? Bo wtedy nie mieliby tylu chętnych.

26.07.2017 08:52

Do działu obsługi klienta nie ma dni próbnych, jest dwu etapowa rekrutacja i szkolenie. Umiejętności techniczne ciężko zweryfikować na rozmowie kwalifikacyjnej dlatego jest dzień próbny.
    Bociek

26.07.2017 08:43

Przestrzegam przed ogłoszeniami "szukamy team leadera/koordynatora" bo zanim zostaniesz Team Leaderem musisz 3 miesiące sprzedawać i dopiero wtedy....taką informacje dostałem na rozmowie
    Marta K

02.08.2017 09:35

Już dawno najlepsze firmy wpadły na to, że żeby zarządzać zespołem ludzi musisz poznać ich pracę od podstaw. Myślę, że to dobra strategia i dobrze świadczy o firmie.
    Ola

06.07.2017 10:13

Mówisz o dziale copy? Generalnie piszesz proste teksty, chodzi o sprawdzenie podstawowych umiejętności, czy nie robisz błędów i czy wydajność chociaż w miare. Na webmastera to postawienie wordpressa i jego customizacja
    Dagmara

06.07.2017 09:56

Czy ktoś kto był na dniu próbnym mógłby napisać co musiał robić? Jakie dostał zadania?
    Bok

16.02.2017 14:31

Ja pracowalem w Bydgoszczy. Kasa bardzo wporzadku, ale nie chce pisac konkretow bo jakby nie patrzec to inf poufne no i tez z tego co wiem kazdy ma negocjowane indywidualnie.
    copy

13.02.2017 15:02

@11.01 Z tego co wiem, najniższa wypłata to 1600 netto, wszyscy którzy pracują powyżej 2-3 msc mają UOP, chyba że nie pracują w pełnym wymiarze. Ale świeżaki standardzik umowa zlecenie, na początek.
    11.01

09.02.2017 14:16

to prawda że webmasterom proponują umowę zlecenia i najniższe wynagrodzenie krajowe?
    ona

02.02.2017 11:32

szkoda, że usuwacie wpisy :( prawda w oczy kole?
    handlowy

15.12.2016 14:41

Pozostaje pytanie dlaczego dostałaś tą śmieciową umowę, myślisz że naprawdę jakikolwiek pracodawca nie chce utrzymać dobrego pracownika? Oczywiście, żę chce musiałaś należec do tej drugiej grupy hehe
    obsługa

15.12.2016 07:07

Pewnie chodzi o "śmieciowe" umowy przedłużane z miesiąca na miesiąc.
    handlowy

13.12.2016 09:45

I naprawdę Cie to dziwi? Trudno utrzymywać handlowca dłużej niż 3 miesiące jeżeli nawet nie ma perspektyw żeby w ciągu roku był rentowny.
    były pracownik technicznego

28.11.2016 08:11

Co za dziwne opinie... Ja pracowałem tam ponad rok. @pracownik działu technicznego - prawda aż oczy bolą. Wszyscy tylko wymagania a od siebie nic. Jeśli pokażesz że jesteś coś wart to każdy pracodawca Cię oceni. Kierownictwo w porządku, ale jak trzeba to ustawi do pionu. Wielki plus za ekipę i pozdrowienia dla działu technicznego
    pracownik działu technicznego

14.11.2016 11:27

Oczy bolą od czytania opinii tych hejterów... robić się nie chce a wymagania jakby nie wiadomo co. Wkurza mnie jak ktoś pisze o firmie, która naprawde daje mi możliwość rozwoju takie bzdury. Skoro gdzie indziej jest tak super, to prosze.... wytlumacz mi co u nas jeszcze robisz i czemu nie zmieniles/aś pracy. Kończ waść wstydu oszczędź.
    kwarki

14.11.2016 10:57

Własnie sie mylisz, firma w zeszlym roku zatrudniala 25 os teraz ponad 50, muszą rekrutować bo jak widać nie kazdy sie nadaje hehe. Handlowy zaczyna od podstawy 2000 netto, gdzie dają wiece, wskaz prosze... podstawa podstawa jak robisz swoje mozesz zarobic 2-3 razy tyle. Wiekszosc handlowcow ma umowe o prace, ale na nia trzeba zasluzyc. Internet to prawda maja z tym problem, ale jaki maja wplyw na jakosc dzialania uslugi zewnetrznej.
    ekshandlowy

12.12.2016 19:58

Potwierdzam - rentowność dla firmy na I miejscu - pracownik na duuużo dalszym.

12.11.2016 14:25

kcinwocarp

14.11.2016 10:26

Gdybyś sprzedawał(a) to byś zarabiał(a) :D Niejeden z handlowców ma wypłaty rzędu 4k+, wystarczy się chociaż trochę postarać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pikseo Rafał Łapka Sp. K.?

Kontakt - Pikseo Rafał Łapka Sp. K.

Jagiellońska 21 85-097 Bydgoszcz

Branża główna: Agencje i domy mediowe

godo

31.10.2016 07:44

Wow, ktoś usnął moją opinię - dlaczego? bo poza plusami pracy w handlowym było też o minusach?
    shigella2

12.10.2016 19:12

Ja pracuję od lipca jako copywriter. Nie narzekam, nigdy nie miałam problemu z kontaktem, wypłaty realizowane na czas i nie rozumiem negatywnych komentarzy. Zazwyczaj się nie wypowiadam, na takich stronach, ale muszę napisać, że jeżeli komuś zależy i się stara, to sobie poradzi i może sobie zarobić. Pozdrawiam.
    Babcia

27.09.2016 18:14

Lepszy rydz niż nic a praca spoko - mi się bardzo podoba. Nie rozumiem jak tak w kółko można narzekać. Praca fajna i spokojna nikt nie goni nie krzyczy. A że 1400 zł na rękę i umowa zlecenie? No cóż od czegoś trzeba zacząć. Nie od razu Kraków zbudowano. Pozdrawiam
    Semita

16.09.2016 09:02

1400 to podstawa dla COPYWRITERA bez żadnego doświadczenia, dochodzą premie :)
    Zastanawiam się

13.09.2016 15:34

Opinii to tu widzę cała masa, szkoda, że więcej internetowego, "odważnego" hejtu i sztucznych, wydumanych wypowiedzi... Niech ktoś z obecnych/byłych pracowników (copywriterów, technicznych) powie mi szczerze jak wyglądają fakty i czy są zgodne/aktualne z tym co można znaleźć na goworku/sieci, mianowicie: -wynagrodzenie, 800-1000-1200-1400zl stałej + premie (jakie są mniej więcej kwoty premi?) + uznaniowe nagrody? -praca wymagająca/niewymagająca doświadczenia, prosta/trudna, przy komputerze? -dobra atmosfera, fajni i młodzi ludzie? -ludzkie podejście do pracownika, kierownictwo chłodne, jasne, przestrzegane warunki współpracy (praca bez umowy?) -stłoczenie działu na małej przestrzeni? -ciężki dojazd? -jak to jest z tym dniem próbnym? -jak wygląda kwestia ewentualnych nadgodzin? Z góry dzięki za czas poświęcony na normalne odpowiedzi. Pozdrawiam.
    Somebody

15.09.2016 07:04

Dziwne pytania zadajesz, wszystko zależy od stanowiska. Jeśli chodzi o pensje to nie spodziewaj się więcej niż 1400 na umowie zlecenie. W sumie czego się spodziewać po formie która jest na takim wygnajewie, widocznie na wszystkim tną koszta, łącznie z kosztami pracowników.
    Zadowolony

12.09.2016 16:40

Fajnie się pracowało, ciężko się wgryźć w firmę i ludzi podczas miesięcznego wakacyjnego stażu ale i tak miło będę wspominał. Polecam szczególnie osobom szukającym czegoś na dłużej, inaczej ciężko się wykazać i wypracować premie, aa i wielki plus za uczciwe i ludzkie podejście! Pozdrawiam :)

12.09.2016 16:12

Ktoś tam

12.09.2016 16:50

Ponoć każą pracować! :D No ale tak poważnie, o jaki dział pytasz?
    mateo

12.09.2016 10:37

Śmiać mi się chce jak to czytam. Mi na dniu próbnym koordynator działu przekazał tylko suche informacje, potem go większość czasu nie było. Poza tym pracownicy z biura wszyscy słuchawki w uszach i do kogo tu się odezwać? W centrum miasta jest o wiele więcej firm, które pomagają zdobyć doświadczenie i więcej płacą. Pozdro
    Semita

10.09.2016 21:26

bądźcie poważni :) jeżeli macie problem z zainwestowaniem 1 dnia (mówimy tutaj pewnie o osobach bez żadnego doświadczenia) to nie mam pytań... takie to młode pokolenie jest... niech zgadne wszyscy pewnie koło rocznika 95 jestescie? w dziale technicznym zaproponowali mi 1400+ premie, spokojnie 2000 okazało się że można wycisnąć. Wyzysk? Nawet na dniu testowym, kierownicy inwestują mnóstwo czasu więc to jest jedynie strata dla firmy nie żaden zysk, ale to w głowie trzeba mieć cokolwiek żeby to zrozumieć, a jeśli ktoś bez doświadczenia tak przeżywa dzień próbny to pokazuje podejście btw. w dziale technicznym w ogóle nie ma rotacji i pracuje ponad 50 osób... faktycznie mało
    Somebody

13.09.2016 10:58

Ludzie szanujcie się, w dziale technicznym 1400 serio? Czyli panie na kasach mają większą wiedzę techniczną od Ciebie skoro zarabiają więcej łącznie z tą Twoja 'premią' . Widać jaka firma taka płaca :)
    coworker

06.09.2016 13:22

@rozczarowana skoro sądzisz, że firma może istnieć na zasadzie "szukają jeleni na jeden dzień", to nie dziw się, że do Ciebie nie oddzwonili :) przed budynkiem są flagi, na drzwiach logo itd... ale rozumiem rozgoryczenie skoro Ciebie nie zatrudnili... ja pracuje i jestem zadowolony, najłatwiej mieć pretensje o wszystko, a samemu nie reprezentować nic...
    coworker

06.09.2016 13:22

@rozczarowana

08.09.2016 18:36

No tak najlepiej jest wychwalać zza biurka kierownika :) ciekawe ile macie premii za to :D a jeżeli ktoś chce pracować za darmo to śmiało, każda inna firma płaci minimum połowę stawki za dzień próbny a w tej firmie jest jawny wyzysk...
    rozczarowana

04.09.2016 14:42

Mam podobną opinię jak @zima. Zgłosiłam się na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy, ponieważ ogłoszenie było bardzo obiecujące. Rozmowa poszła szybko i zaprosili mnie od razu na dzień próbny. Tam miałam do wykonania dwa zadania po czym znowu rozmowa. Mieli się odezwać następnego dnia. Niestety telefon milczał, a Pan zapewniał mnie że odezwą się nawet jeśli odpowiedź będzie negatywna. To świadczy o zerowym poziomie jakiegokolwiek PROFESJONALIZMU. Zrobiłam co miałam zrobić i tyle i nara. Zero odzewu. Zapewne szukają takich jeleni na jeden dzień. Minus wielki za dojazd i słabe oznakowanie budynku. Lipa. Kasa też bez szału. Nie polecam. Jest wiele ciekawszych miejsc w Bydgoszczy z takim samym stanowiskiem, i lepszymi zarobkami.

01.08.2016 15:30

T

03.08.2016 13:01

Wypłata zazwyczaj jest między 6 - 10 dniem każdego miesiąca ;)
    handlowiecwannabe

27.07.2016 11:06

Szukają szukają, byłem dziś na rekrutacji. 5 zaczynam szkolenie zapowiada się ciekawe.
    Zadowolony klient

27.06.2016 13:32

Wysoki poziom usług i profesjonalne podejście. Oby tak dalej!
    Tomasz

17.06.2016 11:48

Fajna firma, wypłaty w terminie, dobra atmosfera w biurze. Polecam.
    mała90

24.05.2016 12:53

rekrutują na stanowisko copywritera, ktoś może powiedzeć coś więcej o warunkach na tym stanowisko? umowa o pracę?, zarobki? itp?
    Jola

12.05.2016 13:27

Odnośnie działu technicznego - pieniądze spoko, 1400 + premie na rękę, dobra atmosfera, praca prosta ale czasami nużąca, głównym minusem jest 'stłoczenie' działu na małej przestrzeni.

10.05.2016 22:43

Seba

11.05.2016 11:02

Lokalizację każdy może sobie sprawdzić sam. Dojechać można bezpośrednio pod i z biura linią 76, ewentualnie (z 10 minutowym spacerem) tramwajem 6. Są jeszcze autobusy podmiejskie do Solca i z Solca (które też zatrzymują się pod biurowcem), ale nimi nie jeździłem a więc ciężko się wypowiadać. Ogólnie tragedii nie ma ale mogło być lepiej.
    Walo

10.05.2016 13:04

Polecam, świetna atmosfera, fajni ludzie. Pieniądze duże, średnie, małe - zależy od stanowiska i premii.

Zostaw merytoryczną opinię o Pikseo Rafał Łapka Sp. K.