Opinie o Pikseo Sp. z o.o. sp.k.
Czy Pikseo Sp. z o.o. sp.k. ma ściśle ustalone godziny pracy?
Plus jest taki, że dają szansę juniorom z niewielkim doświadczeniem, jest sporo benefitów i na umowie zlecenie można wynegocjować niezłe pieniądze, ale minus, że firma idzie typowo na ilość, nie jakość, a jak zobaczą że coś potrafisz to zawalają robotą i ciężko jest się odkopać(usunięte przez administratora)Ciężko też zostać docenionym albo dostać jakikolwiek feedback.
Ech, zlecenie? Czemu nie dają umowy o pracę? :( Dla niektórych to jest mus, sporo kandydatów może przez to zrezygnować
Nam także zależy na długofalowej i stabilnej współpracy. Zatrudniamy w oparciu o umowę o pracę po okresie próbnym, który trwa najczęściej 3 miesiące :)
Mam pytanie odnośnie stanowiska Asystent ds obsługi klienta. Jak wygląda zakres obowiązków tj czy rozmowy są tylko przychodzące? Czy na tym stanowisku również trzeba sprzedawać?
Dziękujemy za zainteresowanie pracą w Pikseo :) Główne zadania na stanowisku Asystenta ds. obsługi Klienta Klienta to wsparcie działu obsługi klienta w budowaniu i utrzymywaniu stałych relacji z kontrahentami firmy oraz odpowiadanie za kompleksową obsługę klientów wg. standardów firmy (za pośrednictwem telefonu oraz online) - jest to kontakt zarówno przychodzący, jak i wychodzący i nie jest to praca w dziale handlowym. Zachęcamy do zaaplikowania! Pozdrawiamy :)
Jakie wymagania musi spełniać kandydat na wyżej przedstawione stanowisko? Czy doświadczenie w obsłudze klienta jest wymagane?
Dużym atutem będzie doświadczenie w telefonicznej obsłudze Klienta oraz umiejętność pracy w systemie zgłoszeniowym oraz CRM. Oczekiwania oraz zakres obowiązków przedstawiliśmy w naszych ogłoszeniach na OLX oraz pracuj.pl - zachęcamy do przesłania swojej aplikacji :)
Dzwonisz do randomowych ludzi, którzy nie wyrazili zgody na przedstawienie oferty i próbujesz sprzedać usługę.
Polecam!
Z racji pandemii oczywiste zachowanie dystansu i dezynfekcja. Pan rekruter bardzo sztywny niezbyt sympatyczny. Pytania bezsensowne ale dość łatwe. Pan zachowuje się także jakby pierwszy raz na oczy widział cv i w ogóle nie zapoznał się z jakim kandydatem rozmawia. Wreszcie obietnica tego że do końca dnia uzyskam informacje zwrotną niezależnie od wyniku rozmowy. Informacji takiej oczywiście nie otrzymałem, może i dobrze bo firma która nie szanuje kandydatów nie szanuje też pewnie pracowników. PS nie wiem czemu muszę pisać te opinie 2 raz bo została usunięta. Widocznie marketing internetowy w wykonaniu tej firmy działa również tutaj.
O doświadczeniex dyspozycyjność, jakie argumenty użyłbym gdyby coś sprzedać, reszta jakieś bzdury.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Czy w firmie Pikseo Sp. z o.o. sp.k. są regularne szkolenia pracownicze?
Dziękujemy za zainteresowanie pracą w Pikseo. Szkolenia realizowane są zarówno na początku naszej współpracy, jak i na kolejnych etapach współpracy - zachęcamy do złożenia aplikacji. Pozdrawiamy! :)
A o jakiej najczęściej tematyce? Czy po prostu wszystko związane jedynie z organizacją pracy i nic poza tym?
Są to szkolenia dotyczące zarówno organizacji pracy w naszej firmie, jak i warsztaty podnoszące kwalifikacje :)
Z ilością szkoleń z pewnością wyjedziemy Tobie naprzeciw :) Szkolenia dzielimy na kilka modułów: szkolenia wdrożeniowe, stanowiskowe, branżowe, szkolenia z kompetencji miękkich itd. Reagujemy na bieżące potrzeby szkoleniowe naszych pracowników i na nieustannie śledzimy trendy w marketingu internetowym aby aktualizować wiedzę branżową. Pozdrawiamy!
Dzień dobry, Jakim prawem dzwonicie Państwo bez uzyskania zgody na marketing bezpośredni?
Myślę , że potwierdzeniem tego , że nie warto tu przychodzić jest fakt , że mój komentarz został usunięty . Bardzo obiektywny i chyba bolesny dla pracodawcy . Wejdę tu jeszcze kilka razy i sprawdzę , czy i ten został usunięty . Pozdrawiam
A mógłbyś napisać to co było w tym komentarzu? Dlaczego zrezygnowales i co Ci się przytrafiło złego w firmie ? Będę wdzięczna
Polecam firmę rzetelna, dobry kontakt
Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat szkoleń zewnętrznych w Pikseo ?. Czy jest jakiś plan bądź możliwość realizacji takich szkoleń jak to się odbywa ?.
Pracuję długo, bardzo długo i jestem dobrym przykładem na to że jeśli dajesz od siebie dużo, więcej niż masz "napisane na kartce" zostaniesz doceniony/na. Pracowałam na różnych stanowiskach i nigdy nie czułam się niesprawiedliwie potraktowana/pominięta. To jest miejsce pracy, tu się albo pracuje albo udaje - a jeśli to drugie to prędzej czy później wartości pracownika wyselekcjonują się same. Kiedy jest jakiś temat do wyjaśnienia można śmiało o tym powiedzieć i zostanie się wysłuchanym, zrozumianym a następnie poszuka się rozwiązania. Dobrego pracownika trzyma i stoi za nim murem. Szkoda że te mniej pozytywne opinie są anonimowe. :) Jeśli to czytasz i zastanawiasz się czy warto wysłać swoje CV - to moja odpowiedź brzmi: spróbuj, a jak dobrze i sumiennie pracujesz jest tu miejsce dla Ciebie. Wcześniej padło pytanie o rekrutację. Rekrutacje - telefon zwrotny jest zawsze niezależnie od wyniku końcowego, w ciągu max kilku dni
wszystkie te pozytywne ,dlugie i zachwalajace wypowiedzi pisane sa w tym samym stylu, wiec chyba jedna osoba sie poswieciela:) nacisk, ze trzeba pracowac, nie siedziec w komorce, wiecej niz na kartce napisali itd itp. oj chyba ta atmosfera naciskajaca nie jest tam za dobra, bo ze trzeba pracowac to kazdy wie i nie trzeba tego podkreslac w kazdej wypowiedzi. chyba jednak tam jakies podzialy sa na lizusow, co mysla , ze swietnie pracuja i pracujacych a niedocenianych
Zarówno Karolinę i Łukasza można spotkać w naszym miejscu pracy - dlatego te opinie nie są anonimowe :-)
Na jakie stanowiska aktualnie można aplikować w firmie? Okres próbny trwa 3 m-ce czy krócej?
Nasze aktualne oferty pracy możesz znaleźć na portalu pracuj.pl oraz OLX, zachęcamy do zaaplikowania :) Na spotkaniu możesz zasięgnąć informacji bezpośrednio od Rekrutera prowadzącego rozmowę.
Czy Pikseo Sp. z o.o. sp.k. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
Zgodnie z informacjami które można znaleźć również w naszych ogłoszeniach rekrutacyjnych - zatrudniamy w oparciu o umowę o pracę po odbyciu okresu testowego. Zapraszamy do zaaplikowania poprzez OLX lub pracuj.pl, na rozmowie rekrutacyjnej dowiesz się więcej na temat warunków pracy w naszej Firmie :)
Czy faktycznie stawka na rękę na stanowisku asystenta ds. obsługi klienta to 3000 zł netto? Chodzi mi o oddział w Toruniu. Ogłoszenie o pracę wygląda bardzo ambitnie, ale jak to się ma do rzeczywistości?
Jest tak jak napisane w ogłoszeniu i to faktycznie stawka "na rękę" na stanowisku asystenta w dziale obsługi klienta. Zapraszamy do zaaplikowania - na rozmowie dowiesz się więcej szczegółów odnośnie pracy u nas :) Aktualne oferty pracy można znaleźć na pracuj.pl oraz OLX.
W Pikseo pracuję już kilka lat więc w porównaniu do sporej części tych negatywnie oceniających - mogę sobie pozwolić na obiektywną ocenę. Aplikując dokonywałem w swoim zawodowym życiu zmiany o 180 stopni. Zupełnie inna branża, całkowicie inne zadania i obowiązki. Przeszedłem pomyślnie dwa etapy rekrutacji, która z jednej strony owiana była lekką niepewnością, lecz z drugiej - oceniam ją bardzo pozytywnie. Od pierwszych dni byłem bardzo pozytywnie zaskoczony atmosferą i relacjami jakie panują pomiędzy pracownikami, a także na linii pracownik - przełożony. Kilka osób wspominało tu o 'koleżeńskiej atmosferze' i tak rzeczywiście jest. Szkolenia prowadzone przez najbardziej doświadczone osoby w firmie, które posiadają ogromną wiedzę. Rozpoczynałem pracę z zerowym doświadczeniem w handlu czy usługach takich jak SEO, ADS, FB. Szkolenia + dodatkowy czas poświęcony w domu pozwoliły mi na zrealizowanie pierwszych celów. W dziale handlowym jak sama nazwa mówi trzeba być lub jak to było w moim przypadku - stać się handlowcem. Myślę, że nikt nie chciałby płacić pracownikom za przesiedzenie 8 godzin lub piękne oczy. Może nie śrubowałem tu rekordów sprzedażowych, ale przekonałem się na własnej skórze, że firma potrafi docenić zaangażowanie i sumienność. W momencie, w którym kończyła mi się umowa - firma wyszła z propozycją jej przedłużenia, a przy tym propozycją zmiany stanowiska wiążącą się z awansem zawodowym i lepszym wynagrodzeniem. Pikseo daje możliwości rozwoju poprzez systematyczne szkolenia (również dla stałych pracowników), możliwość zmiany stanowiska, awansu (również finansowo). Firma zawsze szuka rozwiązań i w zdecydowanej większości przypadków jest w stanie je znaleźć. Reasumując - jeśli szukasz pracy, a przy tym jesteś osobą sumienną, angażującą się - bardzo polecam. Jeśli szukasz miejsca do 'odfajkowania' 8 godzin - nie zagrzejesz tu miejsca zbyt długo. Szukamy osób, które swoją pracą będą wsparciem w utrzymywaniu najwyższych standardów w obsłudze Naszych Klientów.
Jak długo czekaliście na odzew z Pikseo Sp. z o.o. sp.k.? Oddzwaniają zawsze?
Z tego co mówili po pierwszym etapie dzwonią tylko z zaproszeniem na drugi etap. Do mnie zadzwonili :)
Możesz przy okazji od razu opisać jak wyglądają wszystkie etapy rekrutacji w Pikseo? Czy już na pierwszym etapie dowiadujemy się o warunkach zatrudnienia tzn. między innymi o oferowanej stawce w firmie? Czy jest to raczej wstępna luźniejsza rozmowa? Ile czasu czekałeś na zaproszenie na drugi etap?
Rekrutacja w Pikseo jest dwuetapowa. Już na pierwszym etapie możesz dowiedzieć się więcej odnośnie warunków zatrudnienia oraz możliwości rozwoju w firmie. Informację na temat terminu drugiego etapu rekrutacji otrzymasz od rekrutera lub w zaproszeniu podczas rozmowy telefonicznej :)
Do kolegów z pracy w większości ciężko się przyczepić. Ekipa jest bardzo życzliwa a starsi stażem koledzy są chętni pomóc. Co do przełożonych mam mieszane opinie - są to ludzie mili i mogliby być na prawdę o wiele gorsi. Są chętni do pomocy, dzielą się wiedzą i czuć że tworzą „koleżeńskie” relacje z pracownikami, lecz parcie na wyniki, narzucana presja i brak wyrozumiałości, obarczanie pracownika winą za brak osiągnięć, kiedy rzeczywiście często klienci są po prostu niechętni do rozmowy to przesada. Kierownicy jak kierownicy ale o panu dyrektorze można by się rozpisywać dłużej i to niekoniecznie pozytywnie. Same warunki pracy są na bardzo dobrym poziomie (wypłata, godziny pracy, wolne weekendy, umowa o prace po okresie próbnym), ale sama praca jest beznadziejna. Nie polecam.
Jak przejawiał się ten brak wyrozumiałości ze strony przełożonych? W pracy trzeba robić swoje a jeśli coś sprawia trudność to warto porozmawiać o tym ze swoim menadżerem. To doświadczone osoby, które na pewno byłyby w stanie podpowiedzieć Ci różne techniki jakie warto wykorzystywać w rozmowach z klientami. Wiadomo, klienci są różni, ale warto szukać różnych rozwiązań. Wspominasz też o wielu benefitach więc chyba nie jest tak źle :)
Zarówno na etapie wdrożeniowym jak i przez cały okres naszej współpracy gwarantujemy szkolenia podnoszące kwalifikacje - są to warsztaty prowadzone przez naszą kadrę wewnętrzną oraz przez specjalistów Google.
Nie zdecydowałam się na rozmowę rekrutacyjną ze względu na panią „rekruter” niemiła i nieprofesjonalna osoba. Jeśli reszta współpracowników taka jest to bardzo współczuję i nie polecam.
Co konkretnie masz na myśli? Możesz opisać to zachowanie które Twoim zdaniem było nie w porządku? Może jednak warto aplikować raz jeszcze do Pikseo, skoro już wysłałaś tam raz CV to może spróbuj też drugi raz... :)
Ostatnio brałam udział w rekrutacji do Pikseo i całość przebiegła w bardzo pozytywnej atmosferze. Szybko otrzymałam informację zwrotną i wiedziałam na czym stoję. Zarówno pani rekruter, jak i pan z drugiego etapu rekrutacji byli bardzo sympatyczni i odpowiadali na dodatkowe pytania także polecam!
Po przepracowaniu kilku miesięcy na słuchawce osobiście nie polecam... Bardzo duża rotacja pracowników, bardzo duża presja na wynik. Wiadomo, że trzeba sprzedawać, ale atmosfera do najlepszych nie należy i śruba dokręcana jest mocno, ostatecznie na koniec miesiąca i tak się jest liczbą, albo się wyrobiło normę albo nie. Nie ma zgranego zespołu, bo ciągle ktoś dochodzi i odchodzi. Szkolenia na początku pracy mega szybkie, od razu trzeba dzwonić, według mnie wszystko jest chaotyczne.
Jak wygląda ta presja na wynik? Jakie normy trzeba wyrabiać? Czy jest to trudne do zrobienia? Co w sytuacji gdy normę się wyrobi a co gdy się to nie uda? Jak wyglądają wspomniane początkowe szkolenia w Pikseo?
W Pikseo pracuję już drugi rok i nie mogę narzekać - jeśli przykładasz się do swojej pracy, to zostaniesz doceniony. Pracodawcy w wielu sytuacjach idą na rękę (nie ma problemu, żeby wyjść z pracy kilka minut wcześniej w nagłych sytuacjach, praca zdalna itp.). Brakuje trochę możliwości rozwoju - szkoleń zewnętrznych.
Czy w Pikseo w Bydgoszczy obowiązuje jakiś określony dress code?
W firmie oficjalnie nie został wprowadzony dress code. Warto jednak pomyśleć o smart casual dress code - między strojem swobodnym a formalnym! Pozdrawiamy :-)
Jak się pracuje w Pikseo Sp. z o.o. sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy Pikseo Sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 71.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pikseo Sp. z o.o. sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 35, z czego 24 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pikseo Sp. z o.o. sp.k.?
Kandydaci do pracy w Pikseo Sp. z o.o. sp.k. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.