ABB

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 64 ocen.

ABB
2 64

Opinie o ABB

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB

Jerzy

Może trzeba spojrzeć na swoją pracę zanim zacznie się oceniać zwierzchników?

Kuntakinte
@Jerzy 12.07.2018 17:25

Następny.. Człowieku zrozum, że każdy pracownik produkcyjny wykonuje zadania powierzone mu przez zwierzchnika, często gęsto nie mającego pojęcia o zarządzaniu i podejściu do ludzi. Jak mamy nie narzekać, skoro rządzą malkontenci i mistrzowie excela??

anonymous

Abb to dno i porażka jeżeli chodzi o kierowników i dyrektorów tej firmy... Jeszcze ten nieudolny majster z hutchinsona (Przemek) nie mający o niczym pojęcia w tej firmie nie pozdrawiam ;)

Olga

Możecie powiedzieć coś więcej na temat urlopu oraz zmian? Czy w tej firmie również są zmiany nocne albo czterobrygadówka? Jak wygląda kwestia przerw w pracy - czy nie ma problemu aby wyjść na papierosa albo coś zjeść? Nie udało mi się znaleźć żadnych aktualnie prowadzonych rekrutacji - czy można aplikować do firmy? Są prowadzone nabory? Również proszę o przestrzeganie regulaminu forum. Wszelkie komentarze, które nie spełniają wymogów są usuwane przez administratora.

adek
@Alan 14.06.2018 02:36

witam, ja jestem właśnie po rekrutacji, dostałem ofertę, cv wysłałem przez stronę aplikacyjną, zastanawiam się czy przyjąć, jakie dodatki oferują, jakieś bony na święta, wczasy pod gruszą, karty benefit, opiekę medyczną??? dajcie proszę znać

Mira

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd niezadowolenie!!

Kuntakinte
@Mira 25.06.2018 11:33

Hahaha, no świetne wytłumaczenie usprawiedliwiające nieudolność każdego miernego pracodawcy, litości.. Więc teraz moja kolej, idealnych pracowników nie ma, firma powinna lepiej płacić a wtedy każdy byłby zadowolony, to ten sam poziom wypowiedzi..

Bartosz

Generalnie brakuje wszędzie ludzi do pracy. Warto tu aplikować?

Orest
@Bartosz 15.06.2018 19:13

Nie warto. Mimo że brakuje ludzi , czas w ABB zatrzymał się w dawnej epoce. Nic nikomu się nie należy, na twoje miejsce jest 10 osób. Gdyby nie systemy 4bryg. to wypłata śmiech na sali.

Wadim

Ponoć na montażu oferują 400 zł w bonach sodexo jeśli ktoś zrezygnuje z urlopu w wakacje. A z drugiej strony rozpierdzielaja lakiernię bo przecież "taniej" jest oddać malowanie do prywaciarza. Dodam, że absolutnie bez żadnego przetargu...

Obama

Uczę się 2 miesiąc i nadal nic nie umiem

Wlado
@Obama 02.06.2018 03:52

To masz problem osobowy, wróć do "zeróki"

Olga

A czy można liczyć na benefity w postaci prywatnej opieki medycznej? Może karta sportowa? Kto jeszcze wyrazi opinię o ABB? Jak przebiega proces rekrutacji w tej firmie?

Olga

@Monter, a czy na premie można liczyć? Dysponujecie informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Monter
@Olga 18.05.2018 15:40

@Olga Są kwestie ważne i ważniejsze. Najważniejszą kwestią w pracy jest dobra zapłata, której tu się doświadczy.

anonymous

Prawowałem w Abb podnad rok,dział FF. Zrobki słabsze niz w Biedronce chyba.ze pracujesz w sytsemie 4 brygad i nie masz życia poza pracą.Atmosfera zależna od ludzi z którymi pracujesz,początkowo miałem fajny team ale pożniej przenisieni i "obcy" taka polityka szczucia zmian na siebie pod pretekstem zwiększenia wydajności itp.Najlepiej mają osoby które podpierdzielaja innych.Zasady bhp?żadnych...Szcególnie mowa o wyrywaniu z podłoża mold transformatora ale mają kupionych bhp-owców i udt.Pracujesz na godzine ale musisz wyrabiać normy... 3x tranformatory,pewnie doszło juz do 4 na osobę...Ogolnei nie polecam.Ps i te żydzenie na montażu.... uszczelnianie transformatoró najtańszym silikonem do "klibli"a nakrętki,podkładki tak przerobione,ze można sie zaciąć.

Monter

Nie polecam, bardzo niskie płace, ludzie odchodzą. Są tak zrozpaczeni, ze już nawet po OLXach dają ogłoszenia - i prawidłowo. Jeszcze trochę i sam dyrektor z prezesem będzie mi po śrubki biegał haha, pozdrawiam te ważne osobistości, wyczuwam koniec waszych czasów :*

Inż

Witam, Warto aplikować do ABB do nowej Fabryki Transformatorów Trakcyjnych ? Jaka atmosfera i warunki pracy?

Inż
@Łoooo 16.04.2018 10:31

Ok ,dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.

Norbert

Jeśli nawet nie wszystko jest idealne to nie jest powód żeby obrażać innych pracowników.

Byś

ABB to dobre miejsce pracy dla ludzi z deficytem intelektualnym. Zaczarowane miejsce, w którym pracownicy są trochę "inni" niż średnia krajowa.

Zetka
@Byś 22.04.2018 23:41

Co masz na myśli mowiąc troche"inni"?

Zibek

Jak ktoś ma słaby wzrok to powinien zatrudnić się w ABB. Można tu pracować w dwóch parach okularów jednocześnie. Poprawa widzenia gwarantowana. Za free.

Pracownik

ABB jako pracodawca pięknie reklamuje się jakie warunki oferują, a faktycznie nawet dodatek za pracę w nocy naliczony jest od najniższej krajowej a nie od aktualnej stawki pracownika. Ale wszędzie widnieje 40'/, dodatku za pracę w nocy, tylko ze to ich czterdzieści to może być faktycznie jakieś kilkanaście procent stawki. Związki zawodowe trzymają stronę pracodawcy a nie pracowników i mają nas gdzieś. Kiedyś praca w ABB to był prestiż, dziś jest to porażka.

bhp-owiec
@nina 27.03.2018 11:26

Pracodawca wysokość dodatków i premii ma prawo ustalić sam.Określa je jasno w umowie. Warunki nie mogą być gorsze niż te w KP.

krytyk

Wczoraj 21. 03. n nawijalni miał miejsce poważny wypadek. Wiecie coś więcej?

Pan Paluszek
@1234 24.03.2018 09:26

Jaka chwila nieuwagi.Zacuagnelo mu rekawiczke w miedzyuzwojenia.Chlopak probowal sie ratowac i chcial druga raka odciagnac pierwsza reke.Na skutek tegi docislo mu i druga reke.Jak nue wuesz to sie nie wypowiadaj tu.Maszyna nue miala zadnych zabezpieczen.Quick stop tez nie zadzialal.Wiec wina lezy po stronie firmy.Firma probuje sie bronic ale (usunięte przez administratora) jej to da.Bo Praktycznie Zadne maszynu nie maja zadnych zabezpieczen oprocz barier.I na nawijarkach mdt sa tylko linki jakby cie wciaglo.Chlopak stracil kawalek palca u lewej reki a takto reszta polamana byla.Prawa w miare sprawna.

Olga

@1234 czy informacje, które podajesz są z wiarygodnego źródła? To ważne aby podawać prawdziwe komunikaty, gdyż użytkownicy na ich podstawie wyrabiają sobie opinię o firmie. Natomiast fałszywe i niezgodne z prawem i regulaminem wpisy będą usuwane. Wypadki zdarzają się w każdej firmie ważne, aby ustalić przyczyny i nie dopuścić do takich zdarzeń w przyszłości. A co Wy o tym sądzicie?

Bmw

(usunięte przez administratora) kole Chałubińskiego i bizona dwa cwe le zasrane

What a fuck is this man ....
@Bmw 15.02.2018 23:04

Bizon juz zamieciony. A kola dalej urzeduje. No ale po dzisiejszym zdarzeniu to chyba zatrzesa sie posady tego pseudo zakladziku ....

abb łódź - Z 2

Zdecydowana większość opinii jest prawdziwa , ale z roku na rok jest gorzej i nie zdziwię się jak ten kiedyś niezły zakład padnie - nawet nie będzie mi żal pomimo X lat pracy . Chore układy układy i jeszcze raz układy majstrów liderów i innych cwaniaczków , o zarobkach to szkoda gadać, a ciągle mało.Pracownicy są wyciskani jak cytryny , nie pasuje na pana miejsce 20 chętnych- nieśmirtelny tekst przełożonych.Ale to już było chętnych do pracy coraz mniej , ukraińców chyba będą brać do tego kołchozu. 90 % problemów zostaje na produkcji - 5% u kierownika , a do dyrektorki dociera może 1-2 % i jest SUPER . Góra (w wiekszośći) w ogóle nie jest świadoma co się dzieje na produkcji -tam jest inny świat ... kawka herbatka pitu pitu....Słowem NIE POLECAM

Idealny ideolog ideologizmu
@abb łódź - Z 2 21.03.2018 14:05

Potwierdzam prawie wszystko. Poza tym ze nie kazdy lider to pitu pitu... bylem przez chwile ;) ale tak poza tym to kadra kierownicza to chyba najgorsze szambo jakie w łodzi widziano. Szanuja Ci jesli nie stwarzasz , czytasz nie przychodzisz z problemami.... no ale do kogo masz sie udac jak nie do nich. Od tego sa zeby zglaszac rozne problemy produkcyjne. Kierownicy nizszego szczebla to juz wogole takie Ćwierc mozgi i miernoty ze nawet szkoda slow. A mistrzowie tylko im wtoroja... brak slow. Z2, kiedys dosyc dobra firma, teraz to istne (usunięte przez administratora) a kadra kier. To jeszcze metr mułu.

Byly

Zarobk z najnizszej krajowej.Zarobek na 3 zmiany to 2.1.0.0.Zadnych perspektyw.Ludzie odchodza i problem jest z utrzymaniem pracownika za najnizsza krajowa.Nawet te smieszne umowy z ABB 3.0.0.0 B nie mylic z N.Firma poganiajaca i gorzej traktujaca pracownika jak w Gettach.Nie Polecam.Bo wszedzie na 3 zmianach zarobicie minimum 2.5.0.0.A tu najnisza krajowa.Po zlikwidowaniu 4 Brygad nie ma po co tu pracowac a co dopiero sie zatrudnic.ABB to juz tylko napis.

kicek

Kadra kierownicza to tępaki bez żadnego pojęcia. Niekompetencja powalająca - ręce opadają.

Filip

Niestety niektórym najlepiej wychodzi narzekanie!!

Bylypracownik
@Filip 14.02.2018 19:46

Jak masz coś do powiedzenia to pisz konkrety. Ja na szczęście już tam nie pracuje. A jak masz mentalność niewolnika to miłej pracy.

Bylypracownik

Nie polecam, śmiesznie niskie płace - tak jak ktoś niżej napisał, w Biedronce zarobisz więcej.

Ostrzegający naiwnych

Kliki stworzone przez majstrów i liderów cwaniaczków. Układziki, o których nierozgarnięta "tzw.góra nie ma zielonego pojęcia. Praca tam, to marnowanie swojego czasu i nerwów.

TaxiDriver

Firma w ogóle nie jest konkurencyjna na rynku pracy. Praca na 4 brygady, przez agencję czy 3 zmiany, za (mniej niż w biedrze/lidlu) w tych czasach? Dobre. Sądziłem, że ABB ceni swoich "specjalistów" wyżej - nie oszukujmy się, więcej zarabiają pracownicy dyskontów spożywczych (do których nic nie mam, nie uważam ich za gorszych - jeśli to czytacie - TAK, pracownicy z pewnym doświadczeniem w branży energetycznej mają gorzej ;) Z firmy w odchodzi coraz więcej osób, ludzie szukają lepszych alternatyw - i zapewne znajdą bo o to nie trudno. Mentalność ludzi się zmienia, młodzi nie mają zamiaru pracować za grosze i bardzo dobrze, większość kadry zarządzającej i pracującej tam X lat to zazwyczaj leśne dziadki pracujące od czasów ELTY, kadra najwyższego szczebla najwidoczniej przejęła część mentalności z poprzedniego ustroju bo ciągle uważają, że każdy marzy o przyjęciu się i pracy za (tu autor parsknął śmiechem). Podsumowując, polecam na pierwsze 3-4 miesiące, jeśli nie masz środków do życia, przyjechałeś z Kamczatki lub Twoja żona jest w stanie was wyżywić.

GE Bielsko-Biała
@TaxiDriver 05.01.2018 17:35

Premie dostają wszyscy, bez względu jak pracujesz. Jest ona procentowa, wiec im więcej masz na godzinę to tym większa premia. Na moim wydziale pracuje się tylko na dwie zmiany. Co do zatrudniania nowych pracowników- u nas jest tak samo, nowe osoby ( nawet pracownicy tymczasowi) maja wyższe stawki godzinowe. A co do pracy w B-B, z tego co się próbowałem pytać po firmach, to na początek między 1500-1900 netto. Po okresie próbnym lub 12 miesiącach jakieś podwyżki, ale tak w granicy 150-200 zł netto. Praca różnie 1,2 3 zmiany lub 4-brygadówka.

Jacek

Cześć, co możecie powiedzeić o pracy w zaopatrzeniu/zakupach

Nowaosba

Mam pytanie odnośnie pracy w biurze, ksiegowosci, hr. Jak to wygląda w tej firmie i ile można zarobić na start z doświadczeniem do roku po studiach mgr. Jak jest z nadgodzinami?

Jakiś

Jestem zainteresowany pracą na produkcji przy montażu. Jaką stawkę na rękę dostanę na początku? Są jakieś dodatki poza finansowe lub coś co by mnie zachęciło do pracy w tej firmie?

Olewam Hejtow.

Firma traci na zleceniach gdyż pracujący tam ludzie sami odchodzą.A tzw GÓRA nie ma wystarczającej wiedzy i nie wiedza o czy mówią. Ważne ze zgadzaja sie są cyferki na koncie-kontach. Pisze w taki sposób bo usuwają każde cyferki zarobkowe. Zarobki nieróżniące się niczym od pracy w markecie.(dwa bydlaki,trzy cielaki i piedziesiad jajek) Zakład utrzymuje się dzięki dodatkom dla pracowników za 4 brygady. Dodatki w postaci biletów do kina w cenie T-shirt w Auchan.I bon żywnościowy który wart jest możne 10 litrów gazu do auta. Moze raz na pól roku ;rok taki dodatek. Same umowy agencyjne.Po wykorzystaniu normy 18miesiecy po przez agencje. Wywalają cie lub każą przejść do innej agencji po cichu.Chyba ze ktos strzeli z ucha do inspekcji pracy to max popracujesz 17 miesiecy albo bezrobocie albo umowa. Bardzo rzadko dają umowy do ABB. Najdłuższy okres agencyjny pracownika tam to 4 lata i dostał umowę na rok. Praca po przez Abb z ulicy i z ich strony internetowej.Nie osiągalna. Może tak na 100000 osób dostanie 1dna. Zeby nie było.Umowe dostanie po znajomosci.Nie po przez lidera czy mistrza.Lub biora osoby stawiajace sie codziennie do pracy ktore nie wyrabiaja norm. A związki w ABB to jak Jarek.K Zycie prywatne i rodzinne upada przy 4 brygadach. Acha a oceny pracownicze sa wystawiane co caly rok przy 100% norm.Oceniaja cie na 3+. Firma moze przyjazna i na niektorych dzialach mila atmosfera.To pod....alanie jest na 1wszym miejscu.

Zostaw opinię o ABB - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB