ABB

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

ABB
2 76 6 1

Opinie o ABB

hycel

Dyrektorkę z Z-2 zwolnili za kiepskie wyniki, a szaro - BUREGO kierownika (nieudacznika)dalej tolerują. Człowieczek ten, żyje w swoim świecie durnych cyferek i statystyk, którymi ogłupia zarząd, a który niewielkie pojęcie ma o rzeczywistości na odziale.

A szkoda gadac.

Firma zart.Daja Umowy po 2 miesiacach swiezaka bez jakiejkolwiek wiedzy i pojecia.Jedna dziewczyna na Z-2(pracowala w ochronie chyba jak slyszalem) nie robi norm ale podoba sie mistrzowi wiec zalatwil jej umowe po 2 miesiacach.To jest zart.Moze Kadra ABB by sie zajela takimi zalosnymi pracownikami i danym mistrzem.Ludzie tu od 1 roku do 3 lat pracowali i pracuja na umowach agencyjnych i nie dostawali umow z ABB.Zart.A teraz dostaja na umowach ABB po przepracowaniu 2 miesiecy 3100-3500 brutto a stary pracownik ma mniej niz 3tysie brutto.Ludzie zastanowcie sie.Bo starzy pracownicy nadal odchodza i to dobrzy.Brak jakichkolwiek podwyzek.Najgorsza placa w lodzi.

Wlado
@A szkoda gadac. 08.09.2018 12:16

Z-2 ma problem z tym, czy będzie istniało czy też ulegnie likwidacji po 2020 r. lub w trakcje 2020r. Jeśli jest się oderwanym od produkcji, stosując zasadę robol to robol a myślenie należy do nas(PiotrK, PawełE, Jakub .B ) to właśnie jest stan dnia dzisiejszego . potrzebne jest nowe "powietrze" tylko z zewnątrz i rozmowy jeszcze raz rozmowy z robolami o długim stażu pracy. Do ratowania zakładu należy przywrócić Jerzego.B. to tylko on może poprowadzić ten zakład do wyjścia z zapaści przecież nie Paweł. E. Piotrowy K dziękujemy ponieważ co innego mówi a co innego robi - takie coś to jest zakład pracy a nie i tu mam problem czy napisać kabaret czy wojsko. A co z Przemkiem . O. też mówił Piotr że nie ma "wilczego" biletu a rzeczywistość skrzeczy. Żenada p. Piotrze K Pozdrawiam Wlado. P.s Mądrej głowie po słowie

MarcoPolo
@A szkoda gadac. 08.09.2018 12:16

Widocznie jesteś cienki w uszach. Jeśli tylko słyszałeś gdzie pracowała to nie pracujesz dłużej niż ona. Jeśli praca taka zła to się zwolni, w łodzi jest pełno fabryk.

Zetka
@Wlado 09.09.2018 11:56

Do ratowania zakładu należy przywrócic Pana Eligiusza jedynego szefa ktory ogarniał wszystko a nie Jerzego...

XXXX
@Zetka 09.09.2018 22:44

Jerzy nadaje się tylko do robienia ogromnego zamieszania dookoła swojej obleśnej osobą i powinien zafundować sobie dobry szampon do tł

AAB
@A szkoda gadac. 08.09.2018 12:16

Fakt, firma powinna szybko coś zrobić z pewnymi pracownikami - jak ktoś tyra 3 lata przez agencje (i to pewnie za grosze) to powinien mieć pretensje tylko do Siebie a nie do garbatych ze ma proste dzieci... Ci którzy są przydatni dla firmy to umowę mają szybko i co roku wzrost przychodu( dla CKM -podwyżki) aby zostali i pracowali dalej, a ci "inteligentni inaczej" są na agencji i w razie czego po prostu pierwsi do odpału. Albo jesteś pracownikiem albo kosztem uzyskania przychodu - wybór należy do Ciebie. Jak chcesz coś zmienić to może przed pracą zamiast browara kup sok albo owoc i zacznij myśleć nad tym co robisz. Problem w tym ze myślenie to ciężka praca i nie wiele osób ją podejmuje czy to w biurach czy przy maszynie.

Kln
@AAB 12.09.2018 23:13

Czlowieku zastanow sie 3x zanim cos napiszesz.To bobrowski takie umowy agencyjne dawal.Ze w razie "w" to do wyje..nia.I wszystkie premie i dodatki i normy i magrody bral do kieszenu sam BoB.Byle by jego malpy na dole nic nie podostawaly w nagrode.Gdy bob jes na zwolnieni to nagle sypia sie umowy z Abb.Sam fakt ze ze ktos jest na agencji nie znaczy ze jest leserem.Nie wszyscy do jednego wora laduj/cie.I nie ma co namawiac aby sobie szukal agencyjny innej pracy skoro tu mu sie podoba.Niestety wiekszosc"nie wszyscy" pracownikow Abb to lesery i podpie..lacze bez skrupolow.Niektorym brakuje pare lat do emerytury.A niektorzy maja tak lewe rece do bardziej rozwojowej manualnej pracy jak w Bosh.Boja sie zostac robotami.

Janek
@Wlado 09.09.2018 11:56

(usunięte przez administratora) nie uwewnętrzniaj się na forum. Zamiast tego ogarnij się i zacznij grać fair bo i ty podzielisz los swojego koleżki.

AAB
@Kln 23.09.2018 16:22

Panie/Pani Kln proponuje samemu się zastanowić raz a porządnie - zwłaszcza podczas podpisywania umowy o pracę i wyboru potencjalnego chlebodawcy.... Sam tez zasuwałem jakoś ze 2 lata przez agencję więc wiem jak się sprawy mają. Tyle ze teraz mija mi już jakoś 15 lat jak firma mnie wzięła pod swoje skrzydła. Nigdy tez nie twierdziłem ze pracownicy agencji to lesery. Co nie zmienia faktu ze w mojej opinii( z która oczywiście nie trzeba się w żaden sposób zgadzać) zdecydowania większość nadaje się głównie do tarcia chrzanu. W sumie się nie dziwie - w agencji płaca (usunięte przez administratora) jesteś traktowany jak zło konieczne, dzisiaj tu za tydzień gdzieś indziej itd itd ale do cholery ci co mają głowę na karku długo przez agencje nie pracują. Albo sami znajdują coś lepszego szybciej albo do szczęścia wystarczy im parę groszy. Ja pracowałem aż dwa lata ale czasy wtedy były "trochę" inne. A ci przed emerytura to inna sprawa raz ze można by napisać o nich dobra gruba książkę, a dwa - nie tylko w ABB tak to wygląda - mierni ale wierni kapusie z dwiema lewymi "remcoma" na zawołanie kierownika/mistrza/lidera/superwizora są wszędzie gdzie byś nie pracował. I nie jest to wina firmy tylko wszelkiej maści liderów, kierowniczków z małych miejscowości i młodzieży po studiach która chcę się wybić ponad resztę...

dkduf
@Zetka 09.09.2018 22:44

No to już nierealne bo raczej w taki bajzel nie wróci z emerytury.

assa

Jak wygląda praca jako nawijacz, jakieś opinie?

Janek
@assa 08.10.2018 20:53

Noe doataniesz tu sensownej opini. Tutaj wylewamy bloto na tych z biur. Robota nas nie obchodzi nic a nic bo tu bez robienia płacą dobrze. Jakbys mial problem to zapisz sie do zwiazkow, one zapewniaja ze czy sie stoi czy sie lezy stówka się nalezy.

assa
@Janek 09.10.2018 06:37

hmm w sumie to biura mnie nie interesuja, tylko mam propozycje na dziale nawijania w łodzi i skupiam się bardziej na pracy i atmosferze tam panującej...

assa
@assa 09.10.2018 09:22

ktoś coś?

MarcoPolo
@assa 09.10.2018 09:37

Robota jak robota. Jak na zakład produkcyjny to jest całkiem przyzwoicie. Im szybciej nauczysz sie na danym stanowisku tym lepiej. Kasa tez w miare ok, dzieki 4 brygada. Jak nie masz dwóch lewych rąk i masz cheć do pracy to bedziesz zadowolony.

assa
@MarcoPolo 10.10.2018 11:03

hmmm 4 brygada ;o ja wiem o 3 zmianach :P a to duzo zmienia

Leo
@assa 10.10.2018 19:59

4 brygada , czyli system 3 zmianowy z użyciem 4 brygad. Pracujesz 4 dni na noc, dzień przerwy, 4 dni na popołudnie, dzień przerwy, 4 dni na rano i dwa dni przerwy. I tak w kółko, oczywiście jak wypadnie czyli weekendy też pracujące. Nieraz zamiast 4 dni na daną zmianę idziesz 3 razy bo liczba dni musi się zgadzać w kwartale z tymi co pracują od poniedziałku do piątku.

assa
@Leo 11.10.2018 15:16

wiem na czym polega system 4 brygadowy, ten dział jaki mam nagrany jest na 3 zmiany od pon do piatku.

Leo
@assa 11.10.2018 18:11

To jaki dział u nas w Abb , jeśli chodzi o nawijalnie nie ma 4 B ??? Chyba że chodzi o FF ?

assa
@Leo 11.10.2018 19:12

hmm nie wiem dokładnie ale ponoć bez 4b:] w sumie 3 zmiany tez dla mnie są słabe alee..:P

MarcoPolo
@Leo 11.10.2018 19:12

Napewno chodzi o FF. To tu niestety nie pomoge.

assa
@MarcoPolo 12.10.2018 15:42

tak ff

AAB
@assa 12.10.2018 19:03

Tylko pamiętaj ze FF to swego rodzaju "zsyłka" jeżeli chodzi o stare fabryki i działy jak Z1/Z2/Z9... Co nie znaczy ze praca jest zła

assa
@AAB 13.10.2018 04:35

zsyłka... hmm czyli co masz na myśli?

Zwierzak

No jak tam majster? Boli doopka jak się czyta prawdę?

MarcoPolo
@Zwierzak 02.10.2018 17:15

Ale o którego chodzi?

Jeż Jerzy

ABB to żałosna firma zrobił się istny (usunięte przez administratora), już niedługo żegnam się z ta firmą.Nie idźcie na wydział Z-1 nie mają tam poszanowania jakiego Kolwiek do człowieka, brak ludzi do pracy.

anonymous
@Jeż Jerzy 27.09.2018 17:44

Nie idźcie też na z-2

Janek
@Jeż Jerzy 27.09.2018 17:44

Nigdzie nie idzcie! Bierzcie 500 plus!

Dobry ten Janek
@Jeż Jerzy 27.09.2018 17:44

Róbta dzieci i żyjta z socjalu od Kaczora. A za was bendom roboty robily hyhy Banda tukuf!

Paweł

Drodzy Państwo, nie srajcie we własne gniazdo. Niektóre wypowiedzi tutaj to kolesie którzy już w firmie nie pracują i teraz tylko starają się zepsuć wizerunek bo im nie poszło z takiego czy innego powodu. Zmiany będą, pewnie już niedługo...sam mam nadzieję że na lepsze.

Hihi

Niektórych bardzo bolą komentarze tutaj. I prawidłowo, bo to cała prawda.

Watermelon

Ja po 4 miesiącach dostałem umowę 3 6 OO wystarczy sie wykazać. Polecam firme

Pukpuk
@Watermelon 14.09.2018 09:23

na jakim dziale niby to 3600

Mistrz

No cześć Załogo!

Mistrzu
@Mistrz 21.09.2018 20:20

Czy to prawda ze maja zwalniac w ff i z2 obibokow tj tych co choruja na niby lub sciemniaja z wydajnosciami?

Janek
@Mistrzu 21.09.2018 20:27

Ponoć na FF najpierw

ABB style

Pracuję tu chwilę i zastanawia mnie czy firma chce to wszystko doprowadzić do ruiny czy może inny w tym cel. Najlepiej odejść i wrócić to wtedy kasa będzie najlepsza. W Z1 dramat W Z2 dramat W FF dramat.... a oni nowe fabryki stawiają, inwestycje, cięcie kosztów itd. itp. Jaki w tym cel i myśl to nie wiem bo WWW pokazuje gigantyczne sukcesy i super zyskowność. Niestety nie w kieszeni pracowników. Od wielu lat sztucznie pompowane BHP i jakość a w rzeczywistości cięcie kosztów, redukcje i strategie długofalowe, które albo umierają śmiercią naturalną albo nie są realne.

anonim

(usunięte przez administratora)

pol

Jasne. Od zawsze potrzebowała i będzie potrzebować jeżeli nie zmieni się polityka. Kilkadziesiąt osób na produkcję i do biur. Poczytaj sobie jednak opinie bo możesz się sparzyć. W tej chwili atmosfera kiepska i kierownictwo raczej nie wie co z tym zrobić. Jedyną metodą rozwiązania sytuacji są zwolnienia.

NO tak

Nie oszukujmy się, legenda o tym jak ABB jest atrakcyjne dawno nie jest aktualna. Pensje w porównaniu do zarobków rynkowych są słabe a najlepiej mają ludzie którzy siedzą w firmie co najmniej 10 lat i zdążyli wypracować sobie wcześniej dobry poziom płac. Teraz nie ma już na co liczyć. Wiele osób postanawia odejść. Firma nie uczestniczy już w badaniach opinii pracowników [przynajmniej oficjalnie nie ma takich informacji]. Kiedyś każdy brał udział w ankiecie. 6 lat temu odbyło się spotkanie i analiza jak poprawić sytuację po słabym wyniku jednej z takich ankiet. Rok później wynik znowu poleciał w dół a warto przypomnieć że ABB było w czołówce firm produkcyjnych jeszcze 10 lat temu. Kolejnym krokiem było wycofanie się z tej ankiety... chyba aby to co mają do powiedzenia pracownicy nie szło w świat. Mnóstwo de-motywujących rzeczy na przestrzeni lat, drobne cięcia kosztów które uderza mocno w pracowników jak: likwidacja paczek, konieczność złożenia kwitu na dofinansowania na początku roku inaczej nie licz na jakiekolwiek dodatki w stylu Multisport na 3 miechy itp. Zmiana terminu wypłacania pensji z 1 na 10 miesiąca, redukcje pracownicze i zastraszanie że będą redukcje już od wielu lat, brak miejsc parkingowych po 8 rano. Oszczędności na sprzęcie i materiałach biurowych. Na telefonach i krzesłach. Akcje w stylu redukcji samochodów na pewno nie przyczyniły się do poprawy rangi ABB. Firma ma wielkie ambicje, nie oferuje wiele i ciągle tylko słychać o pożarach, wypadkach, sprzedaniu całej dywizji PG [tutaj napomknę że w październiku na być spotkanie inwestorów i decyzja czy PG idzie w chińskie ręce - może warto poczekać do tego czasu na decyzje o odejściu czy przyjściu tu do pracy] To co ABB oferowało pracownikom poza pensją, która parę lat temu była na prawdę dobra, teraz nie istnieje. We wszystkich fabrykach wyniki zależą od Cash Flow. Współczynnika na które działy nie mają znaczącego wpływu. Ten rok będzie chyba najgorszy w historii a kolejny będzie zbieraniem cięgów z każdej strony. Kiedyś Elta miała własne miejsca gdzie można było tanio pojechać, wszystko zostało sprzedane a nowy zakład ma teraz 1/4 powierzchni Elty. Niby czasy są inne ale z firmy inwestującej w ludzi ABB stało się napędzaną przez udziałowców kurą, która niestety złotych jaj nie daje. Rozwinę to trochę bez wchodzenia w konkretne daty i szczegóły ponieważ informacje jakie się w tej firmie rozchodzą są zazwyczaj przefiltrowane drobnym sitem. Na początku 2018 przejście z 4 brygad na 3 spowodowało wydłużenie standardowego czasu dostaw transformatorów z 2 miesięcy na 6. Kompletna porażka na którą nałożył się wypadek na SDTach, brak ludzi, których teraz firma nie może ponownie znaleźć. Nakłada się na to jeszcze jakość i doświadczenie pracujących osób. Osoby zatrudnione parę tygodni wcześniej szkolą nowych pracowników. To nie jest produkcja cukierków a praca wymagająca doświadczenia żeby za moment transformator nie dostał zwarcia. Wyjazdy z dofinansowaniem to kompletny kosmos, przez wszystkie te lata nie widziałem sensu brania w nich udziału. Na początku swojej kariery chciałem na coś fajniejszego pojechać, dajmy na to do Pragi, po czym okazało się że informacja wywieszana jest praktycznie po czasie i już nie ma miejsc. Generalnie raczej trzeba znajomości mieć do tego typu rzeczy. Inwestycje poczynione jak nowa portiernia, przenosiny fabryki czy remont instalacji przed wejściem wygenerowały koszty jakich potężnie opóźniona produkcja nie jest w stanie pokryć. Firma w sty-kwi 2018 przyniosła wynik ujemny mimo że klienci chcieli kupować. Mowa o zakładzie Z2. Na przestrzeni 10 lat z 16 fabryk transformatorów dystrybucyjnych pozostało 11. Daje do myślenia. Sztuczne PDA [samoocena pracownika], które dodatkowo trzeba trzaskać co pół roku teraz, nie wnoszące niczego. Pokazujące jedynie że kto kierownikowi przysłowiowo ‘wchodzi w… ‘ ten ma dobrą ocenę. Firma nie stawia na liderów a jedynie na popychadła wykonujące czarną robotę. Jeżeli chcesz się odezwać to możesz usłyszeć tekst w stylu 'nie podoba się, to możesz odejść'. Lawinowe odejścia pracowników. Nieoficjalna komunikacja mówiła o redukcji ludzi z biur o kilka osób w 2018 roku a okazuje się że już paręnaście odeszło za sprawą własnej decyzji. ABB kolejny raz chciało zakombinować i coś zabrać a tu ludzie okazali się mądrzejsi. Odejścia są widoczne również w samym HR. Decyzje podejmowane na różnych szczeblach są dramatyczne, oderwane od rzeczywistości i kultury pracy. Przeniesienie obsługi wysyłek do Krakowa, plany likwidacji wsparcia technicznego oraz wyrzucenia SCMu również do Krakowa. Zmiana sprzedawców na wsparcie biur lokalnych itd. Przeniesienie HR i księgowości do krakowa, wirtualne zarządzanie itd. Odejście wieloletnich pracowników działu konstrukcyjnego, którzy zostali zastąpieni studentami i praktykantami. Roszady i odejścia w innych działach. Odejście dwóch kierowników sprzedaży, no i finalnie odejście/zwolnienie dyrektora. Kierownik SDTów na 'przymusowym' zwolnieniu. cdn.

wefwef
@NO tak 19.09.2018 08:17

Warto dodać, do tego rozwlekłego tekstu, że w 2 fabrykach kierownicy produkcji w funkcji p.o. . Na Z2 kierownik sprzedaży p.o. a kierownik produkcji pełni funkcję p.o. na miejsce zwolnionej dyrekcji. Na rozruch i naukę po studiach firma super. Na dłuższą metę słabo a jeżeli liczymy na awans to szans nie ma. Stanowiska kierownicze są obstawione i jest ich bardzo mało. Na produkcji i w biurach pustki. Pracy dużo tylko nie ma kto tego robić. Jeżeli ma się ambicje na robienie i dawanie 130% a dostawanie 70% to firma jest ok. Niemniej jednak w obecnej chwili na rynku to pracodawcy walczą o dobrych pracowników i podejście ABB musi się zmienić. Inaczej osiągnięte 'dno korporacyjne ' spowoduje, że firma upadnie albo masowo zaczną sprzedawać nierentowne fabryki.

Sanders

Ludzie, trochę szacunku! Zacznijmy się szanować wszyscy nawzajem. Jeżeli jak Wy to piszecie "góra" z "dołem" się nie dogada to z tego zakładu nic dobrego nie wyjdzie. Nie mierzcie wszystkich ludzi jedną miarą... Fakt, jedni angażują się bardziej.... drudzy mniej.... ale to nie znaczy, że można wylewać wiadro pomyj na osoby, które są najbardziej zaangażowane w poprawę sytuacji w zakładzie. Pamiętajcie.. zaangażowanie powinno wypływać z dwóch stron na zasadzie interakcji....a nie na zasadzie - my potrzebujemy, nam się to należy i ma to być na teraz i już, natychmiast.. Trochę kultury... Warto nad tym pomyśleć....

Spoko

Ok. Zgadzam się po części z opiniami na temat naszej firmy. Ale parę lat tu jestem i nie ma tragedii. Kiero... fakt brak kultury _wieś. Nie wie co jest na dole i to ich błąd. Zarobki ~nigdzie Wam nie nasrają pieniędzy ~i to też prawda bo firmy umawiają się co do stawek. Wielkich różnic nie ma. A tu ciuchy są na łeb nie pada poopierdalać się też można. Ale wystarczy być zrobić to co trzeba i poczekać do wypłaty. Kto dziobie to dziobie i tak jest wszędzie. Tu miejcie wywalone na wszystko nie brać do głowy i będzie OK. Pozdrowienia dla Z2 i Z9

ktoś

W łódzkim ABB mistrzami zostają pijaczki z produkcji.

Wlado
@ktoś 20.08.2018 16:36

ktoś-u, mistrzami zostają najlepsi pracownicy z produkcji,szkoda ze nie jesteś ,byłeś jednym z nich a dlatego że jesteś "ktoś "czyli masz braki i to nie tylko w piciu trunków to też należy potrafić robić . Dowartościuj się na innym obszarze marzeń. A tak dla przyzwoitości to nawet nie znasz ilości zakładów w Łodzi , czas uzupełnić braki, tylko bredzisz o łódzkim ABB. Jak można wywnioskować nie pracowałeś nie pracujesz w ABB a brednie wypisujesz że he he.

Maestro
@Wlado 21.08.2018 09:11

"mistrzami zostają najlepsi pracownicy z produkcji" hahahahaahahhaha nie no błagam, najlepsi pracownicy z produkcji to mają (usunięte przez administratora) żeby produkcja była zrobiona, mistrzami zostają cwaniaczki z dobrą gadaną albo znajomi znajomych

Wlado
@ktoś 20.08.2018 16:36

ktoś-u jest ogłoszenie, poszukują kandydata na mistrza w zakładzie Z-2 aplikuj to się przekonasz jak łatwo zostać mistrzem ale ty tego nie zrobisz jestem tego pewny.

Abyby Transformers vol. 18

Z jednym się zgodzę. Jak ktoś ma jaja i potrafi się odnaleźć w pewnych warunkach to i zarobi dobrze w tej firmie (i nie mam tu na myśli klepanie z ucha i lizania (usunięte przez administratora) a jak ktoś jest roszczeniowy bo myśli że mu się należy za to że tylko przyjdzie "łaskawie" na 8 h i po roku będzie " krzyczał" że JEMU to się należy .... No cóż niech idzie do biedronki albo innej stonki. Jak patrzę czasami na pracowników którzy przychodzą to zastanawiam się ( i są to czasami chłopy po 30 ) czy nie lepiej było by zatrudnić małpki z zoo one chociaż ogarną liczenie do 10 i podstawowe informacje. Pozdrawiam wszystkich nie zadowolonych . W każdej pracy są ci na górze i ci na dole. Ci drudzy albo pokazują palec albo miauczą na forach jak to jest źle w tym zakładzie albo innym . Życzę wszystkiego dobrego

Na spokojnie
@Abyby Transformers vol. 18 19.08.2018 21:25

Wracaj do maszyny robaku, zapewne jesteś po-eltowskim leśnym dziadem i jest to twój pierwszy i ostatni zakład pracy

Transformers vol18.
@Na spokojnie 20.08.2018 11:21

Nie jestem "po-eltowskim leśnym dziadem" i nie jest to moja pierwsza ani ostatnia praca. Nie znasz mnie , ani ja ciebie. Na temat ludzi w pracy wiem tylko tyle że zawsze znajdzie się nieudolny dzbanek co swoją frustrację wylewa na forach . Jakbyście się skupili na celach życiowych w takim stopniu w jakim wylewacie tu swoje żale to przypuszczam że żaden z was by tu nie napisał ani jednego słowa. No ale cóż dla ciebie mogę być " robakiem " j.....ie mnie to bo to nie tacy jak ty kierują moimi decyzjami i moim życiem . Moja rada jak jeszcze pracujesz w tej firmie to się zwolnij jak tak ci źle ,a jak już nie pracujesz to chwała ci za obyś trafił do lepszej firmy.

łebski łeb

W ABB zostali tylko idioci, przydopasy i kapusie (najlepsze są te z Poddębic).

Wiktor

Mam zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia!!

bnn
@Wiktor 15.08.2018 20:30

pracowałem tam 3 miesiące - nie polecam

Wlado
@Wiktor 15.08.2018 20:30

Aplikuj .Ludzie piszą brednie. Po pierwsze na terenie Aleksandrowskiej 67 są zakłady : Z-1 ,Z-2, Z-9, FF.

Waldo
@Wlado 17.08.2018 08:38

Żartowałem, jestem dzbanem

Jerzy

Może trzeba spojrzeć na swoją pracę zanim zacznie się oceniać zwierzchników?

Kuntakinte
@Jerzy 12.07.2018 17:25

Następny.. Człowieku zrozum, że każdy pracownik produkcyjny wykonuje zadania powierzone mu przez zwierzchnika, często gęsto nie mającego pojęcia o zarządzaniu i podejściu do ludzi. Jak mamy nie narzekać, skoro rządzą malkontenci i mistrzowie excela??

Prawdę mówię
@Kuntakinte 17.07.2018 23:39

A tak pozatym człowiek który ma takie stanowisko powinien znać się na pracy jaką pracownicy wykonują A nie który zajmował się uszczelkami I przychodzi zielony na produkcję i tylko wie jak zastraszyć pracownika bo nauczył się tego w dawnej firmie porażka i jeszcze raz jedna wielka porażka

Chrum,chrum.
@Jerzy 12.07.2018 17:25

Cześć,czyżby na antenie był "odyniec"?

Norbit

A snajper mowi ze ma (usunięte przez administratora) ciekawe gdy idzie do chalubinskiego siedzi tam i (usunięte przez administratora) kazdy wie swoje nie ma to jak wysluzyc sie brygada hehe

4945

Nie polecam, brak benefitow, brak premii motywacyjnej.

tfu

Fira dno.Zatrudnianie porazka.Brak ludzi jak i odchodza stazy pracownicy.Juz zosali tylko niewolnicy swojego losu ktorzy boja sie wlasnego cienia aby odejsc lub wiek.

Były

ABB - współczesny (usunięte przez administratora). Zdecydowanie odradzam. Firma porażka.

Olga

Możecie powiedzieć coś więcej na temat urlopu oraz zmian? Czy w tej firmie również są zmiany nocne albo czterobrygadówka? Jak wygląda kwestia przerw w pracy - czy nie ma problemu aby wyjść na papierosa albo coś zjeść? Nie udało mi się znaleźć żadnych aktualnie prowadzonych rekrutacji - czy można aplikować do firmy? Są prowadzone nabory? Również proszę o przestrzeganie regulaminu forum. Wszelkie komentarze, które nie spełniają wymogów są usuwane przez administratora.

Alan
@Olga 01.06.2018 10:16

Maja problem z pracownikami brakuje duzo osob na montazu, nikt nie chce przyjsc tu robic nie ma co sie dziwic, praca przez posrednika i po 18 miesiacach out lub przenosza do innej firmy posred.a obiecuja ludzia przejecie, pracuje tu 10 lat, obsluguje wiekszosc stanowisk zaro.3.3.0.0.0 n.e.t.o oczywiscie 4bryg. Atmosfera w miare ale duzo podpierdallllaczy, i na dana chwile nie szykuja sie skoki w podwyzkach sporo osob sie zwalnia, fakt ze jak dobrze wchodzisz pod stol to i stawka inna, biuro to smiech na sali jak i cala gora, ABB to zadna konkurencja dla innych firm.pozdro

Wlado
@Alan 14.06.2018 02:36

Ludzi brakuje ne tylko w ABB to jest problem całego woj. Łódzkiego parcie na ludzi mają papierosy w Gostkowie, - 200-300 osób poszukują magazyny w Piątku i jak by było mało to ubojnia kurczaków w Korytach rozpoczęła rekrutację 1000 tak 1000 osób do ubojni drobiu , benefity to darmowy dowóz i dodatek za wynajem mieszknia

adek
@Alan 14.06.2018 02:36

witam, ja jestem właśnie po rekrutacji, dostałem ofertę, cv wysłałem przez stronę aplikacyjną, zastanawiam się czy przyjąć, jakie dodatki oferują, jakieś bony na święta, wczasy pod gruszą, karty benefit, opiekę medyczną??? dajcie proszę znać

Mira

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd niezadowolenie!!

Kuntakinte
@Mira 25.06.2018 11:33

Hahaha, no świetne wytłumaczenie usprawiedliwiające nieudolność każdego miernego pracodawcy, litości.. Więc teraz moja kolej, idealnych pracowników nie ma, firma powinna lepiej płacić a wtedy każdy byłby zadowolony, to ten sam poziom wypowiedzi..

Bartosz

Generalnie brakuje wszędzie ludzi do pracy. Warto tu aplikować?

Orest
@Bartosz 15.06.2018 19:13

Nie warto. Mimo że brakuje ludzi , czas w ABB zatrzymał się w dawnej epoce. Nic nikomu się nie należy, na twoje miejsce jest 10 osób. Gdyby nie systemy 4bryg. to wypłata śmiech na sali.

Wadim

Ponoć na montażu oferują 400 zł w bonach sodexo jeśli ktoś zrezygnuje z urlopu w wakacje. A z drugiej strony rozpierdzielaja lakiernię bo przecież "taniej" jest oddać malowanie do prywaciarza. Dodam, że absolutnie bez żadnego przetargu...

Obama

Uczę się 2 miesiąc i nadal nic nie umiem

Wlado
@Obama 02.06.2018 03:52

To masz problem osobowy, wróć do "zeróki"

Olga

A czy można liczyć na benefity w postaci prywatnej opieki medycznej? Może karta sportowa? Kto jeszcze wyrazi opinię o ABB? Jak przebiega proces rekrutacji w tej firmie?

Olga

@Monter, a czy na premie można liczyć? Dysponujecie informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Monter
@Olga 18.05.2018 15:40

@Olga Są kwestie ważne i ważniejsze. Najważniejszą kwestią w pracy jest dobra zapłata, której tu się doświadczy.

Zostaw opinię o ABB - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB