ABB
2 102 6 1

Opinie o ABB

NIKODEM

A dajcie spokój z tym całym ABB. Czy to z Łodzi czy z Aleksandrowa. Banda leserow. W życiu nie widziałem tak nieudolnego stylu zarządzania firmą. Niewolnica praca. Ludzie bardzo zastraszeni. Skazani na humory kierownictwa(a przejęcie ABB przez Hitachi przeczysci trochę te złogi zalegające od lat). Jest tyle ogłoszeń pracy z ABB. Ale zapewniam, że nie ma to nic wspólnego z rozwojem.

Serek Homogenizowany

Na jakie wynagrodzenie moze liczyć operator pras hydraulicznych ( Łódź- lodowa)?

Zeus

Mam propozycje pracy w ABB w Łodzi, w transformatorach. Pensja byłaby wyższa niż mam dzisiaj, ale czytam opinie i się zastanawiam, czy warto. Podobno atmosfera słaba, duża rotacja ludzi na produkcji i w biurach, nawet dyrektorzy poodchodzili i nie ma zastępstwa. Jak stoi ta firma?

maltek
@Zeus 06.11.2018 12:40

Szkoda twojego czasu ,ciągle przyjęcia do ABB to już coś mówi samo za siebie

Zeus
@maltek 07.11.2018 12:35

Ciągłe przyjęcia mogą oznaczać, że firma ma kłopot, ale też że się rozwija. Wiesz skąd te zmiany?

Wojciech
@Zeus 06.11.2018 12:40

Czy ostatecznie zdecydowałeś się podjąć zatrudnienie? Jeśli tak, to możesz powiedzieć, czy jesteś zadowolony? Jakie pytania padły podczas rozmowy rekrutacyjnej? Twoje wrażenia dotyczące atmosfery oraz samej pracy na pewno przydadzą się innym osobom, dlatego zachęcam Cię do dalszej aktywności w tym wątku.

Zeus
@Wojciech 22.11.2018 21:26

Nie. Odpuściłem temat. Te wszystkie zmiany personalne jakoś mnie zniechęciły. Krążą też słuchy, że ABB chce sprzedać tę część biznesu.

A.
@Zeus 06.11.2018 12:40

Firma sie rozwija i cały czas zatrudnia nowych pracowników. Ilośc pracowaników Z1 zwiekszyła sie w ostatnich kilku latach o 25% bo firma ma sie dobrze i zwiększa swoje moce produkcyjne. W tym przypdaku ciągłe przyjęcia to pozytywny znak. Przejecie przez Hitachi to sprawa kilku kolejnych lat i myslę, że pracownicy ABB w Łodzi tej zmiany nie odczują. Na pewno nie będzie to zmiana na gorsze. Z narzekaniem poprzedników się nie zgodzę. Jeśli ABB nie przedłuża umowy lub daje wypowiedzenie to znaczy, że pracownik mocno się nie nadawał lub wyraźnie nie wypełniał swoich obowiązków. Pracuje tu ponad 10 lat i znam wiele przypadków gdzie firma pracuje z pracowanikiem nad znalezieniem dla niego bardziej odpowiedającego mu stanowiska, kiedy widzą że nie radzi sobie na obecnym. Nie wiem jakie wynagrodzenia oferuje przemysł w Łodzi, ale myślę, że ludzie pasujący do profilu oferty o pracę sa w stanie wynegocjować dobre wynagrodzenie. Osobiście miejsce pracy gorąco polecam.

CxZ
@A. 10.01.2019 11:14

Przestań powielać te bzdury, każdy wie jak tam jest

Wydział
@Zeus 06.11.2018 12:40

I dobrze, że zrezygnowałes. Mega toksyczna atmosfera. Nie ma współpracy. Lepiej pracować w mniejszej firmie. Tu każdy się olewa.

Ela
@A. 10.01.2019 11:14

Bez obrazy ale większych banialukow dawno nie słyszałam. Jesteś pracownikiem z biura czy produkcji?

Eloeo
@Wydział 15.01.2019 20:02

A mnie się podoba, idź sobie zapal panie toksyczny ????

Nowy

Czy w ABB dostają pracownicy jakieś talony/bony na święta ?

Max
@Nowy 09.12.2018 11:35

Kiedyś było coś takiego jak bony lub paczki. Teraz świadczenie socjalne od 488 do 732 zł brutto w zależności od dochodu na członka rodziny

Janek
@Max 10.12.2018 14:22

Nalezy dodac bardzo ważna informacje. To że nie ma paczek i paru innych kwestii fabryka zawdzięcza negocjacjom zwiazkowym. Ja Trzm zalatwil ze te rzeczy beda doliczone do pensji. Tyle ze ludzie szybko o tym zapomnieli i teraz wieszaja psy na ABB.

Max
@Janek 12.12.2018 20:03

Na temat J. T. wolę się nie wypowiadać. Za dużo już szkód narobił, poza tym należę do innego związku

Alleluja
@Max 13.12.2018 18:27

To lepiej się nie wypowiadaj i pilnuj swojego związku, zapewne jednego z klakierów na smyczy pracodawcy. Akurat J.T robi coś, czego nie robią inni, walczy o prawa pracownika.

Leo
@Alleluja 13.12.2018 19:56

A co zabronisz mu się wypowiadać ? J.T. i jego związek to może nie są na pensji zakładu ??? Tą jego walkę i poświęcenie możesz sobie w buty wsadzić...

10XN
@Alleluja 13.12.2018 19:56

Faktycznie robi - po pierwszych jego "świetnych" działaniach niedziele i święta zakład zaczął płacić zgodnie z kodeksem... Wcześniej było ok i wszystkim pasował ten układ - ci co nie chcieli to po prostu nie przychodzili... Ale ktoś chciał się bardzo wykazać na początku swojej kariery a stracili wszyscy łącznie z tymi co związki maja wiecie gdzie... Prawda jest taka ze Janek poszedł w związki bo od dawna był kandydatem do odpału. Kiedy działał jako społeczny to było ok, i miał sukcesy oraz ochronę kodeksową przed zwolnieniem potem jakby coraz gorzej... Chyba ze za sukces uznajemy kalendarze wiszące na produkcji i wycieczki na tzw grzyby. Ale akurat na grzyby mogę pojechać sam bez udziałów związków. Raz będę zdrowszy bo pooddycham świeżym powietrzem zamiast powietrzem przesiąkniętym dymem papierosowym a dwa będę bogatszy o parę złotych - wszak nie muszę kupować grzybów w drodze powrotnej od handlarzy przy drodze.

Min
@Max 10.12.2018 14:22

Paczki na święta mają być również od tego roku - to prawda?

Bub
@Nowy 09.12.2018 11:35

Talon na balon.

Fasolka

Witam. Otrzymałem propozycje pracy w ABB na ul.Lodowej. Może ktoś z pracujących w tej filii przybliży mi warunki pracy,atmosferę między pracownikami,generalnie czy warto tą ofertę przyjąć. Proszę Was o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam.

Luzik

Za dokładne wylizanie zadów majstrów i i kierowników - ocena roczna 4, a nawet 5, pozostałe kmioty 2, w porywach 3. Abb Łódź.

zxc
@Luzik 11.01.2019 21:55

Oczywiście ty zaliczasz się do 2 dzbanie?

B
@Luzik 11.01.2019 21:55

Od paru lat skala ocen to 1 - 4 mądralo

Luzik
@zxc 12.01.2019 04:25

Rób rowa i nie dyskutuj kmiocie.

Luzik

Uwaga łódzkie odyńce i inne p. rosiaki - 200 tyś. dzików do odstrzału!!!

X

Zaczyna się gorący okres rocznych ocen dla pracowników fizycznych...

A.

Firma sie rozwija i cały czas zatrudnia nowych pracowników. Ilośc pracowaników Z1 zwiekszyła sie w ostatnich kilku latach o 25% bo firma ma sie dobrze i zwiększa swoje moce produkcyjne. W tym przypdaku ciągłe przyjęcia to pozytywny znak. Przejecie przez Hitachi to sprawa kilku kolejnych lat i myslę, że pracownicy ABB w Łodzi tej zmiany nie odczują. Na pewno nie będzie to zmiana na gorsze. Z narzekaniem poprzedników się nie zgodzę. Jeśli ABB nie przedłuża umowy lub daje wypowiedzenie to znaczy, że pracownik mocno się nie nadawał lub wyraźnie nie wypełniał swoich obowiązków. Pracuje tu ponad 10 lat i znam wiele przypadków gdzie firma pracuje z pracowanikiem nad znalezieniem dla niego bardziej odpowiedającego mu stanowiska, kiedy widzą że nie radzi sobie na obecnym. Nie wiem jakie wynagrodzenia oferuje przemysł w Łodzi, ale myślę, że ludzie pasujący do profilu oferty o pracę sa w stanie wynegocjować dobre wynagrodzenie. Firma ma jasne reguły ocen pracowaników i podwyżek Osobiście miejsce pracy gorąco polecam.

XDDD
@A. 10.01.2019 11:19

Buhahahaha poprawiłeś mi humor typie dodaj tylko że "to mówiłem ja, Jarząbek"

Mo
@A. 10.01.2019 11:19

Jesteś kierownikiem na którym Zakładzie? Hahaha

Dział Z-1

Były pracownik działu konstrukcyjnego Z-1, Nie ma "atmosfery" do pracy. Funkcjonowanie firmy na zasadzie "Broń Boże współpracować z innymi, każdy jest Twoim przeciwnikiem". Nie polecam. (usunięte przez administratora) Przy tych ludziach naprawdę, powtórzę jeszcze raz, naprawdę niczego się nie nauczycie. Jedna z powyższych osób lubi kłamać. Są też mili ludzie ale zwykle była to jedna osoba na pięć. Przekroczone normy hałasu w biurze. Może czas poinformować PIP. Czy suwnica na "FF" już przestała się uginać i grozić zawaleniem? Czy w celu wykonania piątego poziomu izolacji pracownicy nadal wczołgują się pod transformator zawieszony na suwnicy? Jedyne co w tej firmie wygląda ładnie to reklama na tramwaju i szyld na słupie przed płotem. Polecam chodzić na co miesięczny kurs pierwszej pomocy. Warto. W godzin pracy(chyba 14-18). Kierownik nie ma prawa zabronić się zapisać a godziny nie są do odpracowania. Ostatnia klatka schodowa w budynku głównym(ta dobudowana przy parkingu wewnętrznym) nie ogrzewana. Zimą lodówka. Ciekawe kiedy wejdzie grzyb. Ogólnie super projekt. Ciekawe czyj podpis z ABB widnieje na projekcie. Chyba ani jednego kaloryfera tam nie było. Na starej portierni w ulewy akwarium. Może projektował ten sam człowiek co nową klatkę schodową. Dajcie mu awans na projektanta mostów. W biurach mają obowiązek zgłaszać po dwa "zagrożenia" lub zdarzenia "o mało co" raz do roku. Nie martwcie się. Dopóki nie stawiacie ciężaru 400kg na wózku o nośności 100 kg nie będzie afery na co półrocznym spotkaniu z kierownikiem Z-1. Inne "zagrożenia" ktoś klepnie że rozwiązane i będzie dalej po staremu. A i tak na spotkaniu z zarządem najważniejsze będzie "nadzwyczajne" wystąpienie dyrektora finansowego całego ABB na temat tego jak mało firma zarabia i dlaczego nie będzie podwyżek dla takich leni jak my. Nie liczcie na zgodę na płatne nadgodziny. "Co z tego że siedzi Pan po godzinach i ma termin? Przecież Ja (kierownik) nie kazałem Panu siedzieć". Kierownik i menadżer wyżej wiedzieli że krótki termin i sami sugerowali żeby posiedzieć dłużej. Czuć że firma żałuje kasy na pracowników. ........ Ps. Na Z-2 jeszcze gorzej. Ps.2 Natomiast na "FF" kierownicy do tamtejszych pracowników biurowych używają sformułowań "Pani jest głupia". "Dlaczego Pani tu pracuje?". Ps.3 Współpracowałem też z działem IT(Technology Center) w ramach jednego projektu. Pieniądze podobno dobre ale jest "ciśnienie na wyniki" a drobne błędy w programie zamiast być poprawiane zostają bo już trzeba robić kolejną wersję żeby "odtrąbić kolejny sukces". Można się dogadać na umowę B2B i nawet dostać zgodę na pracę zdalną (nie wiem czy każde stanowisko). Można spotkać kilku zagranicznych pracowników,indie to piękny kraj, w dziale IT którzy "nie wiadomo co Oni tu robią ale ktoś ich tu posadził przy tych biurkach". Ps.4 Jedna z głównych Pan w HR to głąbica. Zagraniczne standardy podejścia do pracownika to fikcja. Raczej jak w wojsku. Moje sugestie dla ABB: przycisnąć kierowników Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pzycisnąć kierowników

kuba_p
@Dział Z-1 31.12.2018 08:04

Wziąłbyś się lepiej za robotę a nie wypłakujesz swoje żale na forum. Kolejny z tych wychowanych bezstresowo...

Saw
@kuba_p 31.12.2018 12:53

Dlaczego niby wypłakuje żale ? Każdy ma prawo pisać i osądzać pracodawcę tym bardziej że zgadzam się z większością jego wypowiedzi ponieważ pracuje w ABB około 15 lat na Z-2 i takiego (usunięte przez administratora) to jeszcze nie widziałem odkąd pracuję. Kadra zarządzająca - karierowicze, robią (usunięte przez administratora) i odchodzą i mają gdzieś dobro firmy. O przepraszam, nie odchodzą tylko postanawiają kontynuować karierę poza strukturami ABB jak to było ostatnio ładnie powiedziane ws. pani dyrektor Z-2.

Mike
@Dział Z-1 31.12.2018 08:04

Niestety potwierdzam. Kadra kierownicza do wymiany. To specyficzna grupa ludzi chodzacych po korytarzach z gniewna mina. Każdy z nich narzeka, że tak złej firmy nie widzieli, że bałagan i chaos. Tylko czemu nie zmienia pracy? Z miłości do ABB? Nie sądzę. Potwierdzam źle i niekulturalne zachowanie do pracowników niższego szczebla. Multum ludzi na agencjach. Traktowanych jak zło konieczne. Szczęśliwie za dni kilka zamkną się za mną drzwi tej "wspaniałej" firmy. Moja decyzja.

JONNY B
@Dział Z-1 31.12.2018 08:04

A skąd te opinie o FF? To fakty czy wymysły?

Nick
@Dział Z-1 31.12.2018 08:04

Sama prawda !!

Kris
@JONNY B 03.01.2019 17:33

Żadne wymysły. Miejsce najgorsze ze wszystkich. Ignorancja i zachowanie pracujących tam kierowników poniżej krytyki. Znam osobę, która tam już nie pracuje, ale jak mi opowiedziała co tam się działo to szok. Duża "konkurencja" w złym traktowaniu pracowników biurowych dla Z-1(choc tu też bardzo się starają aby nie być na 2 miejscu w tym temacie ????)

Jsjsj
@Kris 06.01.2019 15:14

Dyrekcja też nie lepsza

HASH
@Jsjsj 06.01.2019 17:34

Dyrekcji jak wiadomo brak stałej dlatego ponoć kierownicy nie czują bata nad sobą i robią co chcą.

załamany
@Dział Z-1 31.12.2018 08:04

Akurat w konstrukcyjnym Z1 atmosfera jest bardzo OK, Nie wypowiadam się za inne zakłady, bo w przeciwieństwie do autora nie wiem wszystkiegi i czy przypadkiem "na Z2 jeszcze gorzej" :) Osoby wymienione ...hmm... każdy ma jakieś wady, ale raczej nie te zgłoszone. Domyślać się należy, że "główna pani od HR" zła bo wypowiedzenie wręczyła :) hałas przy biurku, zimno na klatce i inne nadgodziny - sorry , ale to utyskiwania i szczery żal gościa za to, że wyjechali go z biura ... różne słyszałem powody "za co", ale patrząc na te wypociny to się nie dziwię... może za dużo kursów pierwszej pomocy od pracy odzwyczaiło?

Kcin

Na (-) W Łodzi nożna znaleźć dużo więcej dobrych miejsc pracy, praca typowo na przetrzymanie, bardzo słabe stawki, duża rotacja, wymagania niewspółmierne do wynagrodzenia, produkcja oparta na pracownikach że stażem X lat, którzy już nie odejdą bo nic innego nie potrafią. Brak perspektyw awansu i rozwoju (w tej lokalizacji). Na (+) Socjal (w zasadzie jest w każdym korpo) Umowa o pracę (to już w zasadzie standard na dzisiejszym rynku pracy) No i to tyle.. Podsumowując, jeśli jesteś z Teofilowa i mieszkasz u mamy, możesz popracować ale szukaj normalnej pracy ;)

Murzyn Makumba

Praca jak w ruskim łagrze.

anonim

(usunięte przez administratora)

Max

Dobre, dobre. Karierowicze pewnie czują że powoli tracą grunt pod nogami i się zabezpieczają ...

No name

Czy firma oferuje jakieś szkolenia dla pracowników? Jak wygląda praca na FF?

zaintersowany

a jak jest ze stanowiskiem Project Managera/kierownika projektu bo już bardzo długo obserwuje ogłoszenia ABB i regularnie co jakis czas pojawia sie to ogłoszenie o prace? Czy to az tak duza rotacja czy tyle kontraktów...tak sie zastanawiam...Dziękuje za wszystkie podpowiedzi

Nick
@zaintersowany 29.12.2018 20:53

No cóż, rotacja, nikt normalny zbyt długo tam nie wytrzyma takich przełożonych, szczególnie na Z-1

Ciekawy inżynier

Witam na jakie pieniądze można liczyć w konstrukcyjnym/stacji prób na stanowisku inżynierskim?

Rysiek

Witam,czy ktoś wie coś na temat tego całego przejęcia przez hitachi?np:co się stanie z pracownikami?,jak będzie wyglądało przejęcie pracowników itp.pozdro

xxxx

Serdecznie nie polecam, osrywnie i olewanie ludzi, składałem papiery na operatora produkcji ( mam duże dośw.w podobnej branży 12lat) byłem umówiony na spotkanie rekr. o konkretnej godzinie gdy przyszedłem kazano mi poczekać.... no i czekałem ponad godzinę, (usunięte przez administratora)drzwiami i wyszedłem

Tres
@xxxx 25.12.2018 18:40

A ja czekałem 10 min i polecam, cały proces rekrutacji jak najbardziej na plus.

RR

Ja pierdykam... Na jakich tabsach są ludzie piszący ogłoszenia do ABB. Proponuję naprawdę zmienić tych ludzi bo styl pisania jest aż niesmaczny. Poniżej treść NA ASYSTENTKĘ BIURA Asystent/Asystentka Biura Workplace: Łódź Stawiamy czoła wyzwaniom technologicznym i tworzymy inteligentne rozwiązania, które chronią, kontrolują i optymalizują zasoby w ramach infrastruktury sieci elektrycznej. Do naszego Centrum Analiz Finansowych w Łodzi, poszukujemy kandydatów/kandydatek na stanowisko Asystenta / Asystentki Biura. Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonowanie biura, wsparcie biura w bieżących zadaniach oraz monitorowanie spraw bieżących. Zadania: Jeżeli: Jesteś energiczną osobą, która lubi widzieć cel zadania, a nie ścieżkę dojścia do niego; Swobodnie komunikujesz się w języku angielskim; Bez problemu korzystasz z poczty elektronicznej, komunikatorów, pakietu Office; Lubisz ludzi i wiesz, że praca w zespole oznacza, że mimo iż nie jesteś szefem, jesteś zawsze istotna/istotny; Umiesz dopiąć szczegóły każdego spotkania/wydarzenia na ostatni guzik; Masz zawsze pełną głowę pomysłów, jak zorganizować kilkugodzinne lub kilkudniowe atrakcje motywacyjno-integracyjne dla grupy 100 osób; Cechujesz się wysokim poziomem odpowiedzialności za powierzone zadania i ponad przeciętnymi zdolnościami organizacyjnymi; Wiesz, jak kierować „przedstawieniem” zza kulis … i masz ogromne wyczucie taktu; Umiesz pracować w dużej grupie młodych ludzi i znaleźć z nimi wspólny język…niezależnie ile Ty masz lat; Masz pasję … nieistotne w jakiej dziedzinie; Oraz: Odpowiedzialność za koordynację spotkań, prezentacji, komunikacji oraz podróży służbowych traktujesz jak pracę w pit stop’ie F1; Redagowanie i formatowanie prezentacji w języku angielskim; Zaproszenie do dzielenia się pomysłami na usprawnienie pracy, na wspólne inicjatywy wpływające na to, że nasze biuro jest miejscem, do którego przychodzimy z przyjemnością, potraktujesz na serio.. "traktujesz jak pracę w pit stop’ie F1;" Serio??? Prawda jest taka, że będziesz "głupkiem" na posyłki. Pracowałam tam na takim stanowisku dość długo. Za długo. Nie dopisano o sprzątaniu? Głównie kuchni bo bandzie KORPOTROLI co nawet nie umieją kubka do zmywarki wsadzić. Walną do zlewu. Ręcznik papierowy się udarł? Upadł na ziemię? Nie szkodzi! Niech leży. Ja jestem w końcu specjalistą! Woda z czajnika się ulała na blacik jak herbatka była robiona? Przecież nie wytrę bo jeszcze sobie ten cenny paluszek uszkodzę co enterek naciska... Sałateczkę jadłem i z miseczki w zlewie na sitku zostały warzywka? Nie opłuczę ! To już nie moje! Poza moją miseczką! Po sobie nie sprzątam! Niech robi to plebs! Zero kultury. Będąc asystentką jesteś najgorszym sortem - "Lubisz ludzi i wiesz, że praca w zespole oznacza, że mimo iż nie jesteś szefem, jesteś zawsze istotna/istotny" TO NAJGORSZE KŁAMSTWO Z TEGO OGŁOSZENIA! Każdy Cię olewa i wymaga Bóg wie czego a sam nic nie daje przekonany o swojej wspaniałości. Dramat. To ogłoszenie powinno mieć inny tytuł - sprzątaczko - usługiwaczkę co nie zna sprzeciwu.

Ewa
@RR 19.12.2018 20:37

Prawda. I każdy z pracowników uważa, że to on jest szefem dla asystentki. I są różni ludzie. Są normalni i podchodzą do Ciebie jak do człowieka. Ale są też WIELCY SPECJALIŚCI BARDZO ZAROBIENI(w kuchni średnio 2-3 h dziennie pracusie spędzają) co z każdą (usunięte przez administratora) przyjdą i do wszystkiego się doczepia. Strażnicy biura. Są pionkami tylko z wielką potrzeba zarządzania kimś. A że nikim nie mogą to wyładuja te emocje na asystentce.

Max

Już niedługo na naszych koszulkach zamiast ABB będzie Hitachi, zobaczymy czy to będzie zmiana na lepsze czy gorsze

Ewa
@Max 17.12.2018 20:16

No raczej. Taki (usunięte przez administratora) jak ma ABB to nieczęsto się spotyka.

Ridi

FF jaki to dział firmy? A Z1 Z2 ?

Rte
@Ridi 15.12.2018 09:38

To nazwy zakładów.

Ridi
@Rte 15.12.2018 10:29

To zakład w którym spawają to który to ?

Max
@Ridi 16.12.2018 23:18

Z-2 Spawalnia - WPK czyli Wydział Produkcji Kadzi

Franek

A praca na FF w biurze? Jak jest?

Tylo

A co to są za działy FF Z1 Z2 o co chodzi?

weit

Witam chciałem się zapytać jak wygląda sprawa z nadgodzinami w ABB, Ile można nadgodzin zrobic w miesiącu itd. Prosze o odpowiedzi.

Max
@weit 04.12.2018 20:05

teoretycznie 416 h w roku kalendarzowym, czyli 104 na kwartał, ale jak przekroczysz w kwartale 104 to i tak zapłacą. Byleby rocznie się zgadzało. Nadgodziny płatne 50, 100 i 200 %.

GRAM

A jak praca w biurze? Na kogo uważać? Czy ludzie ok?

Łeb. P.

(usunięte przez administratora) w państwie. Prymityw.

krill-grot

Olewają kandydata i nie oddzwaniają pomimo zapewnień,. Chamskie podejście do potencjalnego pracownika.

Tygi
@krill-grot 30.11.2018 09:48

Nie zgadzam się, ja czekałem ze 3 tygodnie, trochę to trwa ale udało się ????

Kontrolerka

Dostałam zaproszenie na rozmowę na stanowisko Kontroler Jakości, ale po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia, dojazd własny - już w czasie rozmowy telefonicznej to usłyszałam, a chcą negocjować i dać mniej niż zarabiam teraz z dojazdem bepłatnym. Jakieś opinie o tym stanowisku?

hycel

Dyrektorkę z Z-2 zwolnili za kiepskie wyniki, a szaro - (usunięte przez administratora)kierownika (nieudacznika)dalej tolerują. Człowieczek ten, żyje w swoim świecie durnych cyferek i statystyk, którymi ogłupia zarząd, a który niewielkie pojęcie ma o rzeczywistości na odziale.

Janek
@hycel 18.10.2018 12:32

Ludzie ale wy beznadziejni jesteście. Jak zaczną sie wam dobierac do tyłka za błędy jakościowe to będziecie buty szorować swoim kierownikom żeby nie sypały się nagany. Zamiast rozmawiać co was boli to piszecie bzdury dając tylko świadectwo na swój temar.

MarcoPolo
@Janek 23.10.2018 08:29

Oj Daniel Daniel

assa

Jak wygląda praca jako nawijacz, jakieś opinie?

Janek
@assa 08.10.2018 20:53

Noe doataniesz tu sensownej opini. Tutaj wylewamy bloto na tych z biur. Robota nas nie obchodzi nic a nic bo tu bez robienia płacą dobrze. Jakbys mial problem to zapisz sie do zwiazkow, one zapewniaja ze czy sie stoi czy sie lezy stówka się nalezy.

assa
@Janek 09.10.2018 06:37

hmm w sumie to biura mnie nie interesuja, tylko mam propozycje na dziale nawijania w łodzi i skupiam się bardziej na pracy i atmosferze tam panującej...

assa
@assa 09.10.2018 09:22

ktoś coś?

MarcoPolo
@assa 09.10.2018 09:37

Robota jak robota. Jak na zakład produkcyjny to jest całkiem przyzwoicie. Im szybciej nauczysz sie na danym stanowisku tym lepiej. Kasa tez w miare ok, dzieki 4 brygada. Jak nie masz dwóch lewych rąk i masz cheć do pracy to bedziesz zadowolony.

assa
@MarcoPolo 10.10.2018 11:03

hmmm 4 brygada ;o ja wiem o 3 zmianach :P a to duzo zmienia

Leo
@assa 10.10.2018 19:59

4 brygada , czyli system 3 zmianowy z użyciem 4 brygad. Pracujesz 4 dni na noc, dzień przerwy, 4 dni na popołudnie, dzień przerwy, 4 dni na rano i dwa dni przerwy. I tak w kółko, oczywiście jak wypadnie czyli weekendy też pracujące. Nieraz zamiast 4 dni na daną zmianę idziesz 3 razy bo liczba dni musi się zgadzać w kwartale z tymi co pracują od poniedziałku do piątku.

assa
@Leo 11.10.2018 15:16

wiem na czym polega system 4 brygadowy, ten dział jaki mam nagrany jest na 3 zmiany od pon do piatku.

Leo
@assa 11.10.2018 18:11

To jaki dział u nas w Abb , jeśli chodzi o nawijalnie nie ma 4 B ??? Chyba że chodzi o FF ?

assa
@Leo 11.10.2018 19:12

hmm nie wiem dokładnie ale ponoć bez 4b:] w sumie 3 zmiany tez dla mnie są słabe alee..:P

MarcoPolo
@Leo 11.10.2018 19:12

Napewno chodzi o FF. To tu niestety nie pomoge.

assa
@MarcoPolo 12.10.2018 15:42

tak ff

AAB
@assa 12.10.2018 19:03

Tylko pamiętaj ze FF to swego rodzaju "zsyłka" jeżeli chodzi o stare fabryki i działy jak Z1/Z2/Z9... Co nie znaczy ze praca jest zła

assa
@AAB 13.10.2018 04:35

zsyłka... hmm czyli co masz na myśli?

assa
@assa 13.10.2018 10:03

Halo?

SAWMAWYRSO
@assa 26.10.2018 10:42

Daj sobie spokój lepiej, szkoda nerwów...

Zostaw opinię o ABB - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB