Staler Market

• Przyłubie
  • Cegielnia
  • Grębocin

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Staler Market Sp. z o.o.

Opinie o Staler Market Toruń

Nie przegap nowości o Staler Market Sp. z o.o.!

sibooom

18.03.2015 22:33

cześć, jak wygląda praca technologa w tej firmie, czy warto?
    Wszechmogący

18.03.2015 21:03

Moje drogie dziateczki, z niepokojem patrzę jak błądzicie w ciemnościach, zatem podpowiadam wam moje wy małe niebożęta: idźcie w stronę światła, ku prawdzie, a prawda was wyzwoli ...
    zdisudyrektor

18.03.2015 09:28

"Niewie­dza nie sta­nowi us­pra­wied­li­wienia dla niep­rze­myśla­nych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpli­wości, dob­rze jest za­sięgnąć po­rady. "
    strażak

17.03.2015 20:55

czasem krasnale wchodzę tutaj popatrzec jak obrzucacie sie kałem na lewo i na prawo. wasz szef nie glupi gosc w koncu tez to czyta od czasu do czasu i ma wnioski adekwatne. im bardziej trzymam ich za mordy tym bardziej są posłuszni. niech walcza miedzy sobą a energia ich wygasnie na wzajemnych wojnach. martiwil sie bede gdy wyjda z szuflady... ale przez najblizszą dekade a moze nawet dwie za obiecanki zrobią dla mnie jeszcze wiele. dowodem są ci ktorzy trwaja i jedza mi z ręki przez te wszystkie lata. choć nie nawidzą mnie to są przy mnie bo ich karmię. ...i im nie odpuszczę
    Bogumił

21.03.2015 21:03

Ja to się w ogóle dziwię samej firmie oraz administratorowi forum, że nie usuną sporej części powyższych wpisów dotyczących firmy. Przecież większość wpisów jest niemerytoryczna i osobie z zewnątrz nie pomoże w żaden sposób w ocenie firmy jako potencjalnego miejsca pracy. Wniosek taki, że ani firmy ani administratora specjalnie nie interesują zamieszczane tu opinie.

23.03.2015 16:29

Co do ad 1 to zdecydowanie nie- w tym kraju dobro firmy to zło dla pracownika, co do ad 2 to zostawili, zgadza się, życia i zdrowia (bardzo tanio), ad 3 kredyt we frankach, to groźba czy miłosierdzie, że "mogą" go spłacać? ad 4 to mój ulobiony, zasady Kalego.
    wierszokleta

14.03.2015 10:56

Pewnego razu spotkało się dyrektorów wielu. Siedli i dyskutowali jak dopiąć celu, by właściciel był zadowolony, a ich posady stałe zostały bez szwanku, uszczerbku, po prostu całe. Dumając i radząc wniosek więc wysnuli, że może by tak swych pracowników zaszczuli: trudnościami tłumacząc plany im zwiększyli, w międzyczasie nową politykę płacową wdrożyli, która benefity i wyższe pensje zablokuje w rezultacie na stałe zatudnienie zredukuje. Owoce swych myśli w życie wprowadzili, pensje obcięli, ludzi zniechęcili. Na efekty patrząc dłonie swe zacierają, bo gdy im mieszek puchnie, inni w d**e dostają.
    aw

16.03.2015 11:45

ale cię zżera...
    wróżmaciej

18.03.2015 20:24

ju token to mi? mam cię -Dyrektor!!

12.03.2015 18:29

Stoi na stacji wąskotorówa, mała pękata, strasznie pyskata, jąka i stęką, dyszy i jęczy, co róż przed zawiadowcą z żalami klęczy, ja mam kredyty! ja mam też koszta! muszę po innych wagony dostać, wagony nowe!! i towarowe i osobowe, chcę być najlepsza i najsławniejsza, trasy zaliczać w całej Europie, Francję, Budapeszt, a nawet Skopie! być podziwiana i opłacana za udawanie dla swego pana! a zawiadawca strapiony myśli, że tego złoma na śmietnik wyśle, bo to bezczelne jest i zuchwałe, niewiele woźi, wagony małe, bazując lata na cudzej pracy, nie ma pojęcia co PRACA znaczy, morał historii jest niebanalny, choć już wiadomo, że zbyt za...:)
    lucky luk

10.03.2015 19:18

A strazak siedzi i zawija w sreberka.

10.03.2015 17:43

Zapytaj administratora tego forum,to może Ciebie uświadomi,że raczej to nie ja jestem w błędzie:)
    zdzis

09.03.2015 15:00

Ogólnie fora służą wymianie myśli , więc słusznie zauważyłeś'/łaś ,że Ci się wydaje :)

07.03.2015 11:34

Wydaje mi się,że to forum nie służy do wylewania pomyj i zamartwiania się o ilość dyrektorów czy pracowników!!!Ale może się mylę:)
    zdzis dyrektor

06.03.2015 13:01

Spokojnie, za chwilę tylu dyrektorów nie będzie, Pan MZ zrobi porządek
    zxc

03.03.2015 20:33

ALT+CTRL+DEL tu nie pomoże - trzeba zrobić twardy reset... BTW po kiego grzyba zostało tylu dyrektorów, skoro nie ma kim ani czym zarządzać?
    dr

10.03.2015 18:46

Może teraz to spółka skarbu państwa jest, to by tłumaczyło nasycenie dyrektorami. Szlabanu też przypadkiem nie obsługuje dyrektor, jeśli nie to podpowiadam- jeszcze nic straconego:)))
    kobra

22.02.2015 08:02

izwolniono lub pozwolonoodejsc inz piotr inz zbychu zostali nieudacznicy rysiu cwaniak bez wiedzy, olo i inni bez produkcji to klapa ludzie swietni fachowcy juz pracuja gdzie indziej nieudacznicy pozostali zyczyc powodzenia
    beny

21.02.2015 09:55

i dobrowolnie zrzekli się 20% swojej pensji żeby za rok było lepiej
    feel the beat

18.02.2015 18:00

No i zapanowala cisza.
    Bob Budowniczy

18.02.2015 20:03

Bo zgodnie z obietnicami wszyscy dniami i nocami odbudowują na chwałę Pana!
    wołodia

10.02.2015 17:32

Strach się bać, żeby te "mobilne palownice" na Ukrainie zaraz nie rozpoczęły ostrzału:)
    zeus

08.02.2015 14:19

Jak tak pomyśleć to nie pożar zniszczył tą firmę. To prawda, że kapitał ludzki jest najcenniejszy, w tym przypadku smutna prawda
    PAWLAK

20.01.2015 12:54

CZY TO WAZNE KTO JEST LIZUSEM, ZŁOMIARZEM ? FIRMA STALER PRZECHODZI TRUDNY OKRES I OSKARŻANIE KOGO KOLWIEK JEST NIE NA MIEJSCU. CZY KTOS MA 30 FIRM CZY 5 MAŁO WAŻNE KAŻDY KTO PRZYSZEDŁ TU DO PRACY WIEDZIAŁ JAKIE SA WARUNKI.KAŻDY SPRZEDAJE TYLE ILE MOŻE I KROPKA.
    golum

04.02.2015 22:01

Napiszesz jeszcze jakiś wazelinowy tekst, czy coś się zmieniło?
    Jutrzenka

05.02.2015 08:17

Już nie napiszę. Wygrałeś/aś. Gratuluję. Możesz sobie wręczyć dyplom i medal oraz zorganizować bankiet. Jesteś THE BEST. P.S. Nie odpowiadaj już na ten komentarz. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
    Fotoradar

20.01.2015 08:13

Do dwóch powyższych komentatorów: czy biorąc pod uwagę trudny czas, jaki obecnie przechodzi firma, tak trudno powstrzymać się od podobnych komentarzy? Poza tym ludziom z zewnątrz nic nie mówią inicjały pracowników. Inna sprawa to to, że będąc anonimowym można tutaj napisać prawie wszystko, również nieprawdę.
    Leniwiec

19.01.2015 11:14

Kolego tu zawsze było kilku lizusów jeden pozostał (MZ) tak zwany orient-ekspres no i koniecznie (KR) . Co do złomiarzy no tak masz racje, ale co oni mogą zrobić jak wszystkie dobre firmy są w rękach najdłużej pracujących i tu znowu pada pytanie czy ci najstarsi są super handlowcami? czy tylko mają dobre firmy w swoim portfelu i z nich czerpią zyski. Już nie wspominam o firmach które są rozkradzione po handlowcach którzy odeszli FK ML , oczywiście orient expres też parę przytulił młodzi dostali resztki ZB Śląsk AE też dostał . Proste zadanie ci starzy nie potrafiliby nawet odnaleźć się na nowym rynku pracy ZB na pewno ale reszta bardzo wątpię. Co do złomiarzy kolega (KP) i (PD) swoje robią i uważam ,że na to co zastali idzie im bardzo dobrze. No a kolega Adam spina resztę bajzlu. Pozdrawiam

19.01.2015 19:42

O lizusach pisano tutaj już wiele razy: MZ, zdecydowanie KR, AE.Ale masz racje, oni nie odnaleźliby się na obecnym rynku pracy, więc muszą za wszelką cenę, nawet sprzedawania kolegów, trzymać się swoich stołków. Szkoda, że nikt tego nie dostrzega. Najlepiej dostać coś po kimś i się nie napracować, a tylko czekać na zyski... Ale tam zawsze tak było. Nic nie robić, zbierać laury!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Staler Market?

Kontakt - Staler Market Sp. z o.o.

Leszczynowa 55 87-100 Toruń

REGON:870481974

KRS:0000191661

Branże: Sprzedaż hurtowa

07.01.2015 12:02

Tego się chyba nikt nie spodziewał, przykre
    gruby

24.02.2015 20:36

Jak na taki koncern stalowy ... ERPy leżą, HARPY też. Ogólnie IT leży, drapanie (usunięte przez administratora) szkłem. Ostatni komandor IT odszedł - bez skruchy krawaciarzy, ów "sawodofców". Bravo. Właściciel chyba traci CONTROLL i strzelił KOMARA :)
    Grubson

01.03.2015 10:38

Nic się nie martw. Właściciel wcisnął alt+ctrl+del i uruchomił menadżera zadań :)

05.01.2015 11:36

7 7.11.2007 17:15Kategoria: Polityka Odsłon: 2487 7 Komentuj "Stopczyk, co Wy tam palicie? Ja? Radomskie...ale jak pan major Walenda: Stopczyk, co wy tam palicie? Stopczyk: Ja? Radomskie... ale jak pan major woli, to Franz ma Camele. Walenda: Co ty p...sz za uszami Stopczyk... na wysypisku, co palicie po nocach? Stopczyk: A... takie tam szpargały... budynek idzie do Służby Zdrowia, nie, no to się pali takie faktury za odzież, za środki czystości, za materiały ubiurowe. Ja wiem, że to powinno iść na makulaturę, ale kto to teraz skupuje, nie?... ja panu powiem panie majorze, to była tajemnica... Walenda: Stopczyk, wy wyżej wała nie podskoczycie, to nie róbcie sobie jaj. Panowie mówią, że akta palicie... US, ZUS, komornik... firma nie była w dobrej kondycji :) Teraz już wszystkie szczury uciekną z płonącego statku....
    ex worker 2

07.01.2015 18:12

Ja po prostu wierzę w zdolności Właściciela tej firmy, to nieprzeciętny człowiek, jeszcze nie raz wszystkich zadziwi. A o klientów się nie martw, po odbudowie powrócą, bo ta firma ma rozpoznawalną markę i jest dobrze kojarzona.
    up

15.05.2015 17:29

ubezpieczona była tylko hala, reszta nie
    ex worker

05.01.2015 09:47

STALER RIP :-( Wprawdzie nie miałem zbyt dobrego zdania o "władzach" firmy, ale mimo to jest mi bardzo przykro z powodu tragedii. Szczególnie żal mi dawnych współpracowników, którzy mają teraz naprawdę nieciekawą sytuację. Trzymajcie się!

15.12.2014 17:42

Te dwie lokomotywy to nie wcale takie oczywiste, pomijając parowóz, bo jest tu jedna taka mała pękata wąskotorówa, co myśli, że jest orient-ekspresem.

04.12.2014 17:03

Dobrych handlowców to tam zostało 2 i każdy wie o kogo chodzi. Reszta to bez urazy- zbieranina z przypadku, która nie pracuje wcale od tak dawna i tzw. "złomiarze", którzy czatują na odpady. Poza tym mamy różnej maści przystawki, generatory dobrej aury, pozytywnego wizerunku, "miłej" atmosfery,nawału pracy itp. Jednym słowem 2 lokomotywy, które ciągną kilka cyrkowych wagoników:)
    y

04.12.2014 21:21

Mówisz o dwóch lokomotywach, a chociażby z odrobiny szacunku powinieneś wspomnieć też o najstarszym parowozie - "ciężkim, ogromnym, z którego pot spływa" (i też każdy wie o kogo chodzi:) Wprawdzie parowóz "stoi i sapie, dyszy i dmucha, żar z rozgrzanego bucha mu brzucha" , ale mam szacun dla tej starej maszyny, bo była pierwszą lokomotywą w tym dziale i jeździ po polskich torach do dzisiaj, chociaż różne klauny (np. niejaki ZJ) chciały odstawić "starego parowoza" na bocznicę. On jednak pozostaje niewzruszony i majestatycznie sunie na przód. Oby jak najdłużej, tego mu życzę.
    y

14.12.2014 21:23

Żeby była jasność - chodziło o AE:) Szacun.

30.11.2014 01:46

01.12.2014 21:47

Sprawdzona kadra? Zostali ci, co palec prosto trzymają. Oni nie odnaleźliby się w prawdziwej rzeczywistości, bez donoszenia na 'kolegów'. Ci co chcieli coś robić nie mieścili się w schemacie firmy. Jeżeli ktoś jest kreatywny, ambitny, to na pewno nie nadaje się do pracy w tej firmie, ponieważ skrzydła od razu zostaną mu podcięte...
    Somebody

02.12.2014 18:27

Co za bzdury. Po pierwsze - zostali właśnie ci, którzy nie muszą nikomu trzymać palca, bo znają swoją wartość, po drugie - uważasz, że ta firma działa w innej rzeczywistości? w jakiej twoim zdaniem? wirtualnej czy może równoległej? Donoszenie na kolegów? - tutaj nikt nie ma czasu na donoszenie ani na wysłuchiwanie donosów. Powiem krótko - obecna kadra jest na tyle dobra, że nie zdziwiłbym się, gdyby już była na celowniku headhunterów. P.S. Jak ktoś ma mocne skrzydła i mocno nimi macha to nikt mu ich nie podetnie .
    Employee

15.11.2014 14:48

Każdy ma wolny wybór, można pracować 8h i zarobić trochę mniej a można pracować trochę dłużej i zarobić naprawdę dobre pieniądze. Najważniejsze, że w Dziale Handlowym pozostali naprawdę wartościowi ludzie, którzy CHCĄ pracować.
    lob

18.11.2014 20:41

Elita w dziale handlowym, to totalne nadużycie, szczególnie w dobie ostatnich angaży to zakrawa wręcz na groteske:) Selekcja naturalna to trwa tu od kilkunastu lat więc jest nadzieja na człekokształtnych w kolejnym 10 leciu:)

21.11.2014 22:25

Święte słowa, choć pewnie nie dla wszystkich zrozumiałe...
    PI

12.11.2014 21:35

Ta można dobrze zarobić jak się pracuje po 14/16h na dobe, tylko czy warto się tak poświęcać dla paru złotych, dlaczego nie dadzą tyle zarobić za 8h pracy
    Employee

11.11.2014 12:03

Prawda jest taka, że w tej firmie można dobrze zarobić, stąd na tym forum tyle różnych opinii pisanych przez rozgrzane głowy. Firma bardzo dobra i co ważne w 100% polska. Tyle w ramach konkluzji.
    grorge

08.11.2014 08:35

Żadnego menadżera w tej firmie nie ma, dyrektorzy patrzą na swoje działy a tak naprawde juz nie organiają tej kuwety, uwazają sie za super dobrych ale niestety przez nich firma sie nie rozwija ,szkoda ze kolejni specjalisci odchodzą mówiac ze nawet gdyby dostali wiecej to i tak dziękują. Zresztą trend ten będzie utrzymany bo sie wszystko sypie jak domino. Czy warto tam pracować? Warto ale nie probuj byc mądrzejszy od swoich dyrektorów (czyli rozwiajc sie lepiej gdzies indziej)bo i tak Twoje pomysły sa głupie,szkoda bo firma ma ogromny potencjał , ogromy ale brak porozumienia, brak burzy mózgów i ciagle gadanie na siebie doprowadziło do tego ze organizacyjnie firma jest jak sprzed 100 laty. Ja dziękuje za prace tam.... Zenada w ładnym opakowaniu
    Szybki

02.11.2014 22:19

co roku jest wigilia dla wybranych i co roku padają prorocze słowa, więc pewnie padną i w tym roku. X tylko które nam się proroctwa w tym roku sprawdzają? Bo już nie jestem na bieżąco.

06.11.2014 17:33

Chodzi o słowa "obyśmy mogli spotkać się w tym samym gronie w przyszłym roku" (w domyśle najprawdopodobniej już nie)

01.11.2014 12:06

Tegoroczna wigilia (jeśli zrobią) będzie "prorocza":) Kto by pomyślał rok temu

01.11.2014 23:04

A są jakieś wizje, że ma być prorocza? :-)
    piaskun

14.10.2014 21:57

No wlasnie dyrektorzy handlowi ok.
    noo

19.10.2014 13:49

Fakt wszyscy dyrektorzy byli ok i ci co będą też są ok. Czasami mam wrażenie że zmieniają się częściej niż czas zimowy/letni (na nieszczęście dla tej firmy)
    lalamido

22.09.2014 20:21

No i masz- znowu usunięty, ale musiało szczypać:)
    Wieszczka

20.09.2014 12:07

Do wieszcza: dobrze, że Twój wierszyk wrócił, bo mój utworek bez Twojego miał się jak piernik do wiatraka ;)
    wieszczka

18.09.2014 22:10

Niech mą odpowiedź wieszczu stanowi ten wierszyk okazjonalny, Dla jednych zaje-fajny , dla innych zaje-banalny. Ten, o którym mówisz już dawno wrócił do Leszczynowego Ogródka I teraz tam księżycowym blaskiem lśni jego siwa niby-bródka, Codziennie rano przed lustrem staje i ze łzą w oku mówi do siebie: „Jesteś boski, Twe miejsce nie wśród ludzi jest, lecz wśród Aniołów w Niebie” . Kiedy w Niebiosach usłyszeli te z lustrem rozmowy, Biadać zaczęli wszyscy tymi słowy: „Nie przysyłajcie nam go tutaj! On jest jak huragan! Wpadnie i zrobi nam z Nieba burd… to znaczy bałagan” .
    Bogdan

05.10.2014 16:18

Hehe krótko i zwięźle na temat Pana ZJ. Faktycznie boski (w narcystyczny sposób) i faktycznie skuteczny (jak huragan)... A co do samej firmy to jest jak najbardziej w porządku, można spokojnie polecić jako miejsce pracy. Aktualny dyrektor handlowy też jest O.K.
    mandolina

13.09.2014 21:35

Najważniejsze jednak, że firma zaczeła wykorzystywać surowce wtórne w dziale handlowym
    sekator

09.09.2014 16:46

Wieczna wojna dyrektorów o rządy w stalerze zniszczy ogród. Wielkie obietnice dotrzymania terminów i brak szacunku dla pracowników. Większość pracowników czega kiedy łoś...oś pójdzie w góre rzeki. No i nie zapomnijmy o kajdaniarzu :-) Niby nie dyrektor a jednak jest wszędzie.
    Dżery

04.09.2014 23:27

jak tak dalej pójdzie to albo Wielki Ogrodnik wyjmie sekator i zacznie wycinac chwasty albo te chwasty zamienią jego piękny ogród w dziki las i upadku Wielkiej Firmy
    jabado

04.09.2014 14:00

Aż żal patrzeć jaką ta firma ma teraz reputację. Kiedyś, jeszcze w czasach pikników rodzinnych czy łowienia rybek w jeziorku (czy ktoś w firmie to jeszcze pamięta??), załoga była w stanie zrobić dla właściciela wszystko. Ale jak się traktuje ludzi jak (specjalnie zdrobniale) ściereczki, zwalnia fachowców a zatrudnia pseudo dyrektorków, to efekty widać.

Zostaw merytoryczną opinię o Staler Market Sp. z o.o.