Promedica24

• O Promedica24
  • Zalety pracy w Promedica24
  • Oferty pracy
  • Rekrutacja
  • Szkolenia dla Opiekunów

O Promedica24

Germany - Promedica24
United kingdom - Promedica24 UK

5. Opinie o Promedica24

Opinie o Promedica24 Warszawa

Nie przegap nowości o Promedica24!

OSTRZEGAM!!!

08.10.2015 09:31

NIE BIERZCIE STELLI W KRUN NIEDALEKO GARMISCH PARTENKIRCHEN,OMA OKROPNA,MIESZKA SIĘ W HOTELU NA PARTERZE BEZ VC W POKOJU TYLKO DOSTEPNA UBIKACJA DLA PRACOWNIKÓW,PRYSZNIC NA 3 PIETRZE BRUDNY, CZASAMI TRUDNO SIE WBIĆ ŻEBY SIE PORZADNIE UMYĆ,NIE WOLNO KORZYSTA Z TEL.STACJONARNEGO,INTERNET WSPÓLNY BARDZO SŁABY,ATMOSFERA MASAKRA,MOŻNA ZWARIOWAĆ DODAM ZE TO MIEJSCE JEST W SAMYCH ALPACH
    ewa

12.10.2015 16:57

dziękuję Ci bardzo, na pewno tam nie pojadę, nie wiem jaka szalona firma Cię tam wysłała, współczuję
    fiore

01.10.2015 16:02

tez mialem taka sytuacje, jak chcesz sie wiecej dowiedziec to pisz na : [email protected]
    Gregor

01.10.2015 15:50

ja jestem zadowolony z pracy w Promedice24, jak ci sie pacjet nie podoba znajda ci innego, pieniadze zaleza od kwalifikacji i znajomosci jezyka. Kazdy narzeka na ta firme ale jak trzeba prace to duzo osob wraca do tej firmy. Badzmy szczerzy moi drodzy w polsce nie zarobicie kilka tysiecy zloty na miesiac. Nie ma co narzekac. Pamietajcie ze coraz wiecej jest innych obcokrajowcow w Niemczech . Wiec pracy trzeba pilnowac.
    zabinka

30.09.2015 20:24

witam..znam firme niemiecką..prosze i kontakt [email protected]
    Anna

05.09.2015 10:57

Zastanawiając się nad wyborem agencji pracy, wybrałam Promedica24, ale po 2 wyjazdach z przykrością stwierdziłam, że jest to jedna z najsłabszych firm.
    Zuzia

04.09.2015 16:17

Moim zdaniem, wszystko zależy jaki kontrakt wyszukają, ale niestety zarobki w porównaniu do czasu pracy 24 h nie są zadowalające.Wiadomo w Polsce trudno o pracę i płace są bardzo niskie, ale nikt nie musi siedzieć 24 h samemu bez rodziny i w kiepskich warunkach mieszkaniowych oferowanych przez rodziny niemieckie oraz często o skąpym wyżywieniu. Przy czym ta firma gromadzi dużo więcej zysku dla siebie niż płaci opiekunce czy opiekunowi.Coraz to więcej oddziałów w Polsce, ale kontrakty są słabe. Coraz to więcej minusów niż plusów w tej firmie. Nie polecam Promedica24
    opiekunka osób starszych i niepełnosprawnych

04.09.2015 15:58

Jezeli ktos popracuje w Domu Pomocy Społecznej za 1300zł to moze zrozumie jak niskie sa płace dla opiekunek w Polsce.Niestety do tego odpowiednie kwalifikacje nie wystarcza zeby dostac podwyzke,wiec mysle ,ze nie ma co nazekac na firme i trzeba sie wziasc do roboty ostro za granica .W porównaniu z wynagrodzeniem ja firma płaci a zarobki 12 godzinne w Polsce sa naprawde duzo zróznicowane .POLECAM FIRME PROMEDICA 24 BO JEST UCZCIWA I WIARYGODNA .POWODZENIA DROGIE PANIE I PRZYJEMNEJ PRACY ŻYCZE:)
    Mariola

10.09.2015 08:30

Może i zrozumie. To jest wiadomo, że w Polsce pracownicy służby zdrowia niższego szczebla otrzymują bardzo niskie wynagrodzenie, np. u mnie w rodzinie ktoś pracuje na 12 h albo 8 h i otrzymuje ledwo 1600 zł, z czego emerytura też zapowiada się niska, a osoba ta pracuje już bardzo długo na tym stanowisku jako technik analityki medycznej i to jest apel do takich agencji pracy,że gromadzą więcej zysku dla siebie, a pracownik musi zasuwać 24 h za niskie wynagrodzenie, znosząc uwagi od rodzin niemieckich,bo mają coraz to większe wymogi, a pracownika z zagranicy uważają za zwykłą pomoc domową, a nie za opiekunkę.Mało którzy są zadowoleni ze współpracy z Promedicy24. Owszem organizują bezpiecznie przejazdy, dają zaliczkę na podróż, są dwie umowy zlecenia, ale jeżdżąc autobusami czy busami słyszę, jakie stawki Promedica24 wyznacza od 700 euro do max 1100 euro.
    Milena

03.09.2015 14:28

Poza tym dziwne to jest w tej firmie, że ludzie szkolą się, poprawiają znajomość języka niemieckiego, a firma wyznacza różne stawki wynagrodzenia, na ogół bardzo niskie oraz na podaniao podwyżkę nie reaguje firma. Trzeba wypełniać oświadczenia, o których na początku firma nie informowała, jak należy je wypełniać. Ta firma nie jest lubianą i cenioną firmą. Nie polecam współpracy z taką firmą.
    lilianka

03.09.2015 14:22

Jakie elastyczne godziny pracy?? Śmieszne pytanie, przecież ta praca to 24 godzinne usługiwanie i spędzanie czasu z podopiecznym. Jeśli ktoś natrafi na osobę demencyjną czy z chorobą Alzheimera to nawet na chwilę, nie można zostawić takiej podopiecznej lub podopiecznego samego, bo zapomina o wszystkim, ucieka, psuje i robi dziwne rzeczy. Kiedyś na szkoleniu z Promedicy24 jedna koordynatorka głupio opowiadała, że to błąd opiekunki czy opiekuna, że na początku pobytu ustala się plan pracy, grafik wolnego czy prosi się o dostęp do internetu czy własnego telewizora, widać jak była przeszkolona, wstyd, że takie koordynatorki pracują w tej firmie. Jeśli nie ustali się porządku pracy u rodziny, nie dopomni się o wolne, o środki na wyżywienie czy nie poprosi się o inne rzeczy to potem są problemy... Generalnie ta firma Promedica24 potrafi wyszukać ciężkie miejsca pracy i albo się ucieka od tej firmy albo zmienia się miejsce pracy.

29.08.2015 10:22

Anai

29.08.2015 13:09

Co masz na myśli pisząc elastyczne godziny pracy? My tu jesteśmy 24 h ,mamy jakieś wychodne jak się uzgodni z rodzina ,ale nie słyszałam ,aby opiekunki mogły sobie dopasowywać godziny chyba że się mylę ,jak mnie oświecisz to będę na drugi raz mądrzejsza.Przecież my nie możemy zostawiać podopiecznego samego ... regulamin sobie ,życie sobie....

26.08.2015 21:06

A ja jestem zadowolona z pracy w Promedica! Mam dobry kontakt z firmą, panie dostosowują mój plan dostępności i urlopów. wyjeżdżam już od dwóch lat, mam stały kontrakt i jestem zadowolona. Zawsze pieniądze są na czas i przed wyjazdem wpływa zaliczka 50€ -by nie jechać z pustymi rękoma.
    Ewka

30.10.2015 22:02

Dziwne,bo ja nie dostałam ani grosza.Jednym dają,drugim nie?:))

25.08.2015 10:07

25.08.2015 14:10

A znasz może jakieś agencje niemieckie? Może ktoś zna i mógłby podać ich nazwy?
    Ala

22.08.2015 15:02

Dziewczyny! Proszę o info - jak to wygląda z pracą: jedzie się np. na 2 miesiące i po tym czasie TRZEBA wrócić do Polski na co najmniej miesiąc wolnego? Firma odpowiada na moje pytania tak enigmatycznie, że już zupełnie nic nie wiem. Gadają coś o oddelegowaniu pracownika i nowych przepisach. O co w tym chodzi? Jak to wygląda w praktyce???
    Ala

26.08.2015 16:04

Anai - a możesz się do mnie odezwać na pocztę ala234(małpa)tlen.pl? Będę wdzięczna za info od praktyka, anie tylko od teoretyka ;-) Pozdrawiam.
    Anai

29.08.2015 13:04

Napisałam Ci maile 27 sierpnia :)
    anna

05.08.2015 18:08

Pracowałam w Promedice płacili terminowo ale mało.Praca opiekunek jest bardzo wyczerpujaca i ciężka.Jesteśmy do dyspozycji całądobę.Szczęście ma ten kto przesypia spokojnie noc. Musiałam odejść bo zachorowała mi osoba w rodzinie-nie mogłam wyjezdzać.Kiedy znów do mnie zadzwonili Pani z Promedica ponownie sprawadzała w bardzo nimiły sposób znajomość języka i zaproponowała mi stawkę dużo niższą niż miałam.W trakcie pracy w tej Firmie dostałam podwyżkę najniższej krajowej a w ślad za tym wypowiedzenie na niższą stawki diet ,czyli wyszłam z podwyzką na O.Tak się nie motywuje ludzi.
    Betrojerin

08.07.2015 09:37

Byłam raz z Promedica24. Jeśli chodzi o organizację wyjazdu, przejazd z jednego kontraktu na drugi, wszystko OK, kontakt z koordynatorkami OK - Jest tylko jeden minus --- MAŁO KASY !!! Na umowie 850 Euro, do wypłaty jeszcze dużo mniej... kpiny ... nie wiadomo za co zapłacono a za co nie ...bo nie ma rozliczenia . Miała być premia ...obietnice przez telefon ...nie było nawet tego co przewidywała umowa. Teraz znowu chcieli bym jechała... ale odmówiłam, jadę z innej firmy , również bardzo dobrze zorganizowanej ...w umowie mam 200 euro więcej niż mi oferuje Promedica plus kurs językowy.
    mąż podopiecznej

28.06.2015 13:57

panie opiekunki promediki
    Madzia

30.06.2015 21:43

Jakie skladki?????????????????????????????????????
    awa

19.06.2015 12:50

Czy ktoś z Was pracował stacjonarnie u nich w biurze (dział marketingu) jakieś opinie?

13.06.2015 23:18

Witam, Byłam z firmą związana przez dłuższy czas, kilka wyjazdów jako opiekunka. Firma porządna, wypłacalna, warunki na miejscu zawsze się zgadzają z ofertą. Bardzo polecam, mam nadzieję że opinia komuś się przyda.

02.06.2015 11:50

Mała

21.07.2015 14:23

zawsze można wrócić. Przyjmują z otwartymi ramionami. Firma jest nie najgorsza wszystko pokrywają ale płaca malutko,
    buba

19.08.2015 20:08

ZNASZ DOBRE AGENCJE załatwiajace prace jako oiekunka w Anglii ? [email protected]
    ula

02.06.2015 10:31

A ja mam pytanie. Czy ktos z Was rozstała się z Promedica 24 a potem chciał tam wrócić? Czy jest szansa na powrót? na ponowne przyjecie się do nich?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Promedica24?

Kontakt - Promedica24

Aleje Jerozolimskie 94 00-807 Warszawa

Branże: Księgowość i podatki

31.05.2015 16:48

Przymusu do pracy nie ma. Jak ktoś czuje się pokrzywdzony niech próbuje swych sił w domu opieki. Praca tylko opiekuna bez gotowania i robienia zakupów ,ale osiem godzin to taka orka że trzeba mieć krzepę by to unieść. Nie ma co marzyć o piciu kawy czy papierosach. Płace porównywalne do tych w Promedica24 z dobrym językiem niemieckim więc czy warta zamiana
    asku

27.05.2015 15:29

załatwić pracę to potrafią, ale zero wsparcia i za transport powrotny samemu trzeba sobie bulić. NIE POLECAM.
    emka

29.05.2015 13:05

co to za bzdura? zawsze zwracaja koszty podrózy!
    agaslawno

26.05.2015 20:36

Witam czy ktoś orientuje się jeśli chodzi o progi językowe i zarobki?? ja mam 1195 Euro wynagrodzenia ukonczoną szkołę policealną jako opiekun osób starszych język znam idealnie ponieważ studiowałam na germanistyce jestem również z zawodu nauczyciel niemieckiego i odmawiaja mi podwyżki tłumacząc że mam juz jakis próg osiagniety, a o podwyżke dopiero staram sie pierwszy raz. pomozcie
    anai

28.05.2015 06:44

obiecuja 1300 eu najlepszym , skoro wszystko zakezy od znajomości języka to tyle powinnas zarabiac . podwyżki wfirmie sa ale dopiero po 6 miesiącach . pamiętaj,ze umowe mozesz rozwiązać z 2 tygodniowym wypowiedzeniem i na przyszłośc podzwoń po róznych firmach , wystarczy wpisać w google opiekunki w niemczech albo ,nawet tu na go work pozdrawiam
    nieznana

08.05.2015 17:47

A skąd takie przypuszczenia, że ktoś zna język na poziomie: kali jeść, kali pić??? Akurat wiem z doświadczenia, że ta firma dziwnie sprawdza znajomość języka, bo rozmowy weryfikujące znajomość języka są odbywane telefonicznie, czyli sprawdzane są krótkie myśli, a powinna firma przeprowadzać testy weryfikujące mówienie, słuchanie, rozumienie ze słuchu, negocjacje itp. Przemieszczając się busami i autobusami zorientowałam się, że ludzie pomimo średniej znajomości języka czy dobrej znajomości języka otrzymują niskie stawki wynagrodzenia. Kiepskie oferty pracy oznaczają niedopracowane informacje o stanie zdrowia czy o warunkach mieszkaniowych, często przekłamane informacje. A kontrakty przeważnie są trudne, wymagające non stop pracy.
    anka

26.05.2015 14:42

Skoro tak narzekasz, to co cie tu trzyma? Nikt nie zmusza do pracy w promedice. U mnie moze nie ma kokosow, bo mam niecale 1000 euro ale robota stabilna, sa szanse na podwyzke i jestem naprawde zadowolona. ta praca nie nalezy do 'wymarzonych', wiec nie ma co miec wymagan. chcesz miec swiety spokoj od chorej, starszej osoby? jedz na truskawki z firma 'Krzak', nie miej pewnosci czy dostaniesz wypłate, sama opłać dojazd i powrot. Powodzenia!
    anakonda

25.05.2015 18:47

ja powoli nie kapuję o co wam chodzi.naprawdę w polsce jest tyle innych firm które traktują pracowników jakos normalnie.w pro medice pracowalam z bardzo dobra znajomościa jezyka dostawalam (usunięte przez administratora)euro .podziekowałam za współprace i przeszłam do interkadry.dostałam 300 euro wiecej.tam nawet bez znajomosci jezyka kobiety maja po1100.wystarczy wejsc na strone w internecie wysłac im swój numer oddzwonia.składka zus odprowadzana jest od sredniej krajowej a nie od jakis smiesznych groszy
    zuzanna

25.05.2015 11:48

hejka wszyskim pracownikom , powiedzcie mi , jak wygląda teraz po zmianach wysokośc skladki emerytlno -rentowej , czy to sa juz norakne składki czy tylkko groszowe ? Sprawdzal ktoś?????

22.05.2015 09:11

Przymusu do pracy nie ma i nie ma wymogów znajomości języka z certyfikatem B1 lub B2. Życzę komuś z całego serca zarobków w Polsce na poziomie tych które można dostać za pracę z Promedica24. Wszystkie firmy które organizują szkolenia wymagają przepracowania jakiegoś czasu bo dlaczego mają ludziom robić prezenty. POLECAM PANIOM PRACĘ W PROMEDICA24

22.05.2015 08:58

Ludzie niech ktoś spróbuje pracować jako opiekunka w PCK praca taka jak w Niemczech a zarobki takie że szkoda mówić. Za wypłatę za pracę w Promedica24 można całkiem godziwie egzystować w Polsce nie zaciskając pasa. Płaca na czas i taka jak w umowie. Polecam osobom znającym język niemiecki pracę z Promedica24.POZDRAWIAM !!!

19.05.2015 09:15

Po rozmowie telefonicznej w sprawie pracy opiekunki w Promedica24 podczas której odpytano mnie z języka niemieckiego pojechałam do biura aby podpisać umowę o pracę. Podczas podpisywania umowy i wypełnianiu ankiety jeszcze raz zostałam przepytana ze z języka niemieckiego.A

19.05.2015 09:02

Witam aktualnie jestem opiekunką w Promedica24.Firma egzaminowała mnie z języka niemieckiego dwa razy i nie były to tylko proste pytania ale takie które wymagały znajomości języka.730-850 euro to zarobki dla opiekunek które raczkują dopiero w języku niemieckim i bez doświadczenia.Promedica24 organizuje różne bardzo przydatne szkolenia w tym kursy językowe na których można się sporo nauczyć a dla osób które mówią po niemiecku podciągnąć braki.
    opiekunka

14.03.2015 10:28

jestem pierwszy raz z Promedici po sprawdzenui jezyka niemieckiego otrzymałam stawke powyżej 1000euro ale z tego co pisza panie naprawdę malunio zarabiaja,nędzne stawki odprowadzają emerytalne bo od 200zł masakra,no i za podróż 50 euro w dwie strony żałosne,pierwszy raz sie spotkałam z tak małymi zwrotami kosztów podrózy,lepiej jechac na ich koszt napewno kosztem wypłaty ehhh.......
    halka0065

14.04.2015 08:56

to wszystko zalezy od Warszawy tak myślę,poniewaz po sprawdzeniu poziomu języka niemieckiego Pani w Opolu podała mi stawkę z komputera,dla mnie jest niezrozumiałe,podano mi stawkę brutto,więc zadzwoniłam do Warszawy i powiedziałam że brutto mi nic nie mówi,więc obliczyła mi Pani netto zarobków i teraz wiem ile mam otrzymać za każdy dzień mojej pracy i też łatwo obliczyć
    basia

18.05.2015 22:15

nie to jest nie prawda
    Krystyna.123

17.05.2015 17:56

Witam miłe pracownice Promedici24.z.o.o pracuję w tej firmie od 3 lat za mizerny grosz dlatego ,że w moim wieku i kraju nie mogę znaleźć pracy bo na emeryturę jestem za młoda i za zdrowa a na pracę za stara i nie mam wyjścia bo znam język niemiecki biegle i nie mam wyjścia bo muszę zarobić na chleb i na lekarstwa a również aby utrzymać dom nie polecam wogóle zdrowym panią tej firmy bo zarabia się marny grosz a pracuje się bardzoo ciężko.proszę o polecenie innej i lepszej firmy dziękuje.
    ania

28.05.2015 06:46

Krysia pracowac musisz ok , ale dlaczego w tej firmie?
    odpowiedź

09.05.2015 19:14

Odpowiadam na posta do Krystyna42 - widać, że Pani jest osobą pracująca w firmie Promedica24, a nie wyjeżdżająca osobą do pracy jako opiekun osób starszych, pisze Pani, że pracuje Pani od 2 lat, dziwnie krótko!!! Poza tym, nie zna Pani realiów pracy u rodzin niemieckich i to firma Promedica24 wzbogaca się kosztem osób wyjeżdżających do pracy, wynagrodzenia są niezadowalające w stosunku do czasu pracy i wymagań seniorów oraz rodzin niemieckich. Ciekawa jestem, czy Pani Krystyno42 ile wytrzymałaby Pani z osobą chorą mającą różne dolegliwości, agresywną, wchodzącą do pokoju oraz bez czasu wolnego, bez swobodnych wyjść na odpoczynek i wstawać w nocy za niską stawkę wynagrodzenia do 900 Euro? Polak jest z natury osobą leniwą, chciwą i narzekającą, ale rodziny i Państwa firma potrafi wykorzystywać!!! A podwyżka do 2 euro raz na 3 miesiące albo i brak reakcji ze strony firmy, też wymaga dyskusji!! Nie polecam firmy!!!
    Madzia

30.06.2015 22:00

dokladnie tak....

08.05.2015 12:28

krystyna42

08.05.2015 16:14

I takie podejście najbardziej mnie denerwuje. Mentalność polaka - narzekanie i chciwość, a pieniądze przy najmniejszym wysiłku i własnym zaangażowaniu. Wszystkie tutaj oczekujecie kokosów, a co dajecie od siebie? jak można żądać stawki 1000 euro, znając język na poziome 'kali jeść, kali pić'?! to tak jakby praktykantka w jakieś firmie oczekiwała wypłaty normalnego pracownika. Pracuję w promedice od 2 lat i mimo trudnych kontraktów, początkowo niskiej stawki, to nie narzekam. Nauczyłam się języka, dostałam podwyżkę, wyjeżdzam regularnie i nie mam potrzeby zmiany firmy. Polecam każdemu UCZCIWEMU i zdrowomyślącemu...
    totomo

07.05.2015 22:26

Jak to czytam to włos mi się jeży. Czemu dajecie sie tak traktowac? Jest naprawde duzo tych agencji i to z dobra renoma,gdzie zarobki sa duzo wyzsze,warunki pracy nie odbiegaja znacznie od przedstawionych,a kontakt z firma jest dosc dobry. Te kwoty 750€ mnie przerazaja,ja z moja kiepska jak sama uwazam znajomoscia niemieckiego zarabiam powyzej 1000€. Wiec po co?? Nie rozumiem kolezanek. Zrozumialabym gdyby to byla jedyna tego typu firma. Mam równiez pytanie. Chcialabym tym razem wyjechac do Anglii. Czy ktos wie ile przez Promedice zarabia sie w tym kraju? Wszedzie widze tylko niemcy.Albo zna ktos moze agencje,ktore tez oferuja prace w Anglii? Ja zadnej innej nie znalazlam.
    malin

02.05.2015 18:18

Również stanowczo ODRADZAM. Prawda jest taka: Na początek proponują kurs języka niemieckiego za który trzeba zapłacić 200 zl. W międzyczasie trzeba podpisać dokument który mówi iż trzeba przepracować 90 dni w Niemczech. Po pierwszym zjeździe który zazwyczaj trwa do 2 lub 2,5 miesiąca Promedica woła na kolejny kurs obiecując przy tym podwyżki. Podczas kursu ponownie każą podpisać dokument w którym mowa jest o przepracowaniu już nie trzech lecz pół roku. Gdy się odmówi podpisania tych dokumentów to Promedica tłumaczy się że inaczej nie mogą wysłać na kolejny kontrakt (więc traci się możliwość przepracowania tych 3 miesięcy) i w ten sposób grozi kara za nieprzepracowanie tych dni. Po skończeniu kursu odbywa się kolejny egzamin przez Tel. Który jest totalną głupotą ponieważ przez Tel trudniej prowadzi się dialog w dodatku obcym języku. Na koniec dodam że niestety nie zdaje się egzaminu (bo brakowało jednego punktu) a z podwyżką można się pożegnać ale za to kolejne pół roku trzeba odbębnić za MARNE grosze. I proszę nie porównywać tych pieniędzy z polską wypłatą i wypisywać posty tego typu że w markecie zarobi się zdecydowanie mniej. Bo pracę jaką my wykonujemy przez praktycznie 24 godziny na dobę to nie są żadne pieniądze w ten sposób mi na godz wychodzi zaledwie 1 euro. A są agencje które płacą dużo więcej tylko przespałam temat bo przed pójściem na pierwszy kurs mogłam a raczej powinnam zorientować się jak to wygląda z innymi agencjami.
    Ola

05.05.2015 17:52

napisz proszę lub daj jakiś namiar na firmy, które lepiec płacą. Może ktoś coś wie, bo tu to prawdziwa żenada. Jeszcze pracujesz w Niemczech czy wróciłaś do Polski? POzdrawiam.
    Ola

20.04.2015 19:15

Dziewczyny i chłopaki! Podajcie jakis namiar do innej firmy, która lepiej płaci. To co tu czytam za taka robotę, to mnie przeraża
    margo

14.04.2015 22:33

Włąsnie jestem na wyjeżdzie z PROMEDICA 24, to mój pierwszy kontrakt, jestem po kursie z jęz. niemieckiego , ocena końcowa - średnia . Moja płaca to 730 euro , dodatek jaki miałam za Świeta to uwaga ! 30 euro !!! Jeśli chodzi o pracę, to z kontaktem z podopiecznym jest super, bo obydwoje mówimy po angielsku :))) , z moim niemieckim wcale nie jest tak fajnie jak myślałam, waściwie niewiele rozumiem. Myję sie w zlewie, bo w domu jest jedna łazienka , a w wannie jest zamontowane krzesło z podnosnikiem dla pacjęta, ale i tak bym nie kozystała, poniewaz pan ma grzybicę paznokci, więc juz od miesiaca myje sie myjka , horror. Miałam niby miec 2 godz. dziennie wolnego, to bzdura, pan nie ma rodziny i nie ma mnie komu zmienic, wiec jedyne moje wyjscie to raz w tygodniu do sklepu. W kontrakcie napisano, ze przesypia noc ... a wędruję z nim 3-5 razy do kibelka ... wiec z niedospania mam chyba zapalenie spojówek. To moj pierwszy i ostatni wyjazd, za 3tys. zł. wyrabiam miesięcznie tyle godzin , co w ponad dwa na etacie, więc miesiecznie wychodzi 1500zł. Za takie pieniądze, to wolę pracowa na kasie w Biedronce i spac wewłasnym łóżku, miec zapłacony ZUS, płatne zwolnienia i urlopy. Za podcieranie niemieckich tyłków już dziękuję. Życze powodzenia wytrwałym :).
    Justyna

01.04.2015 12:37

Czy ktoś z Was orientuje się co należy wpisywać w miesięcznym oświadczeniu o przebiegu świadczonych usług w Polsce dla Promedica?
    ZUZANNA

09.04.2015 14:47

rodzaj wykonywanej usługi, liczba dni wykonywanych usług i miejsce wykonywania usług , pamiętaj aby liczba dni nie przekroczyła dni pracujących w danym miesiącu albo tyle dni ile jesteś w Polsce. Bardziej chodzi tu o roznoszenie ulotek , pisanie na forach internetowych , szukanie chętnych do pracy .. noszenie odzieży firmowej pomyły zależą od Ciebie .
    gracja

31.03.2015 17:02

Pracuje z firma trzeci rok i widzę tu jeden pozytyw...mam pieniądze 14 każdego miesiąca na koncie...poza tym same negatywy... zatrudniając się trzy lata temu dostałam stawkę o niebo i trochę wyższa z jaka startują panie teraz od czego włos mi na głowie staje...czyja to wina? pań z Europy wschodniej i południowej, które pracują za połowę naszej polskiej stawki, pań na emeryturze, które tylko dorabiają i aż tak im nie zależy...według mnie nikt normalny nie zostawi rodziny i nie będzie tyrał za takie grosze...no ale to moje zdanie następny minus i to ten najważniejszy to umowa zlecenie, która nie daje nam prawa do niczego a mamienie nas "ciągłością" ubezpieczenia, które nic nie wnosi bo jest tak niskie to idiotyzm Panie jeśli chcemy coś dostać trzeba o to powalczyć bo samo nie przyjdzie a jak nie odpowiadają nam warunki? takich i podobnych firm jest na rynku multum...więc? POWODZENIA
    halka0065

10.04.2015 07:23

mnie akurat odpowiadają terminy pobytu można nswet na m-c jechac,chcę wyjeżdżać maksymalnie na 6 tyg ta agencja daje taką możliwość,może i mozna byłoby więcej zarobić u konkurencji, aczkolwiek rzadko która agencja zgadza się na tak krótkie pobyty

Zostaw merytoryczną opinię o Promedica24