3.4/5

• O Promedica24
  • Zalety pracy w Promedica24
  • Oferty pracy
  • Rekrutacja
  • Szkolenia dla Opiekunów

O Promedica24

Germany - Promedica24
United kingdom - Promedica24 UK

5. Opinie o Promedica24

Opinie o Promedica24 Warszawa

Nie przegap nowości o Promedica24!

Pjoter z Mazur zach.

03.03.2018 15:39

Uwaga!!! Praca w Anglii.Lokalizacja Londyn,Pałac Bakingham,niebawem urodzi się trzeci wnuk królowej.Będą nawet potrzebne dwie opiekunki do dzieci.

06.09.2018 20:05

jakie zarobki ? ;)
    sromedica

09.04.2018 23:56

Dobra rada: omijajcie tę firmę jak najszerszym łukiem!
    Sza

15.04.2018 17:27

Mam za każdym razem inne miejsce i to takie, że jak wchodzę, to natychmiast bym wyszła. Nieraz nawet nie rozpakowuję się, bo wiem, że nie dam rady. Nie chodzi tu o stan zdrowia podopiecznego, np nasza praca nie jest łatwa, ale o oferowane przez rodziny dla nas warunki pracy. Niektórym wydaje się, że my nic nie potrzebujemy. Jakże się mylą!

06.09.2018 19:46

Ja jestem teraz na takim kontrakcie. nie rozpakowałam się bo wiem ,że tu nie wytrzymam.
    olA

26.02.2018 14:34

Witam wszystkich. W piątek mam rozmowę o pracę w Anglii. Nie wiem czego tak naprawdę się spodziewać. Rozstrzał w komentarzach jest tak duży, że nawet średnią z tego ciężko wyciągnąć. Czy jest tu ktoś , kto pracował z tą firmą w Anglii i może uczciwie powiedzieć mi jak to naprawdę wygląda? Mój mail [email protected]
    anonymous

07.08.2018 18:31

UWAGA FIRMA USUWA OPINIE STANOWIĄCE O FAŁSZYWEJ UCZCIWOŚCI , BO SKĄD NAGLE Z 8,84BRUTTO/H ZROBIŁO SIE NETTO 3,22 LUB GORZEJ? MOZE KTOŚ WYTŁUMACZYĆ?

06.09.2018 19:35

wygląda to tak ,że najwięcej kontraktów jest na profilu "B" czyli o umiarkowanej trudności czyli np. osoba z demencją której trzeba zmieniać pieluchy , pilnować żeby nie uciekł z domu i oczywiście wstawać w nocy. Za taką prace dostajesz 1189 funtów przy dzisiejszym kursie funta brytyjskiego 4,79 zarobisz 5695 polskich złotych
    xyz

31.08.2018 20:13

Witam może ktoś mi powiedzieć ile płacą np jak ktoś ma np złote doświadczenie albo srebrne albo początkowe. Oraz jak płacą w zależności od języka. Jakie są stopnie języka wg nich i ile płacą od znajomości języka. Dziekuje
    ???

06.09.2018 19:18

A gdzie chcesz jechać do Anglii czy do Niemiec ?
    NOWICJUSZ

07.08.2018 16:33

OTO MOJA OPINIA O FIRMIE , PO POWROCIE DO DOMU ZAKŁADAM SPRAWĘ DO SĄDU PRACY
    wsparcie

06.09.2018 17:29

NOWICJUSZ napisz coś więcej , więcej szczegółów. Jesteśmy z Tobą. Nie daj się złamać. Będzie dobrze.
    jurek

15.11.2017 10:31

witam serdecznie, myślę o pracy jako opiekun, czy firma jest dobra i czy szkolenia są obowiązkowe i czy certyfikaty w ogóle dają i czy szkolenia są płaTNE ?
    jurek

08.08.2018 09:43

dziękuję za cenne informacje, ale ja wybrałem dawno inną firmę, która mnie szanuje, płaci dużo więcej niż ta promedica i zawsze mam bonusy, koordynator dba o moje sprawy, i mam co jeść w firmie A. i mam wolne niedziele, zgodnie z prawem unijnym i jasną umowę....
    ???

06.09.2018 17:22

napisz jaka to firma. co szukam teraz pracy
    mira

19.02.2018 20:49

witajcie, czy musicie myć okna na steli ?
    gosc

20.02.2018 16:52

Nie !!!!
    niedajsie

06.09.2018 00:30

okien nie myjemy. jak jest (usunięte przez administratora) to dzwonisz do agencji mówisz ,że trzeba umyć okna bo jak przygotowujesz posiłki to cały brud z okien leci Ci do jedzenia a później musicie to jeść z podopiecznym i oni to odnotowują i obiecują poinformować rodzinę o zaistniałej sytuacji albo ,że chcielibyście z podopiecznym popatrzyć przez okno w ramach aktywizacji seniora ale nie możecie bo są brudne i prosisz o interwencje agencji.
    christ

06.08.2018 11:53

drodzy opiekunowie....za jakie grosze robicie ??? czy nie znacie innych firm ?
    chętna od zaraz

05.09.2018 23:49

ja na ten przykład nie znam a chętnie bym poznała
    promed-kompromitacja negatyw

06.08.2018 13:01

Chcę stworzyć piękną laurkę, witrynę internetową czy jak wolicie bloga z nagraniami na infolinię alarmową i co tam tylko. Tak by już nikt nie miał wątpliwości czy rozmawiać o współrpacy z Promedica24-kompromitacja. Taki nie kończoncy się koncert życzeń, bez wyzwisk, tylko goła relacja, z rozmów oraz nagranie tego co ważne. Kto miałby ochotę wyrażić swoje zdanie na temat współpracy z tym dziadostem ? Zainteresowni ?
    zainteresowana

05.09.2018 23:47

chętnie posłucham tych nagrań
    naiwna

16.08.2018 22:28

Potwierdzam. Promedica nie dba o pracowników. Nigdy więcej!!!!! czekam by tylko wrócić do domu wtedy się rozpisze
    Szaj

18.08.2018 14:52

Nie chodzi o pierdoly chociaż zdarzają się pracownicy dzwoniący dosłownie bez powodu ja po 7 latach pracy mam dosyc kłamstw i radzenia sobie ze wszystkim własnymi siłami w końcu to moje zdrowie moja praca wiec niech inni tez swoją wykonują jak należy na dzień dzisiejszy wstydzę się ze tam pracowałam kłamliwa firma bogacące się zarówno na niedoinformowanych opiekunkach jak i na podopiecznych
    współczuję

05.09.2018 23:36

naiwna proszę napisz coś więcej. co się stało ? chętnie się dowiem
    NINA

26.07.2017 16:35

PROMEDICA REKLAMUJE SIE W TELEWIZJI I OFERUJA 6000 , MACIE TYLE????????????
    Strzała

05.09.2018 11:20

6000 zł to bzdura. Nikt tyle nie ma, no chyba że ktoś ma kontrakt "C" i w sumie 2 osoby do jednoczesnej opieki w jednym domu. Poza tym kurs funta jest obecnie dość niski, więc te 6000 zł wzięto chyba jeszcze z czasów świetności brytyjskiej waluty.
    nigdy nic nie wiadomo

05.09.2018 23:21

w UK może i tyle wyciągniesz jak weźmiesz kontrakt o profilu "C" czyli ciężki przypadek np. osoba chora psychicznie która nie zgadza się na leczenie z rozszczepem kręgosłupa , wodogłowiem
    Poszukuję

27.08.2018 09:42

Poszukuje osób z minimum podstawa języka niemieckiego do pracy w opiece w Szwajcarii , na Szwajcarskich warunkach. Ubezpieczenie, składki emerytalne , płatny urlop. Wynagrodzenie brutto 3900 CHF. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy [email protected]
    soleil

02.09.2018 18:22

czarny anioł to brzmi nie dobrze NIe polecam -ostrożnie!
    Małgosia

05.09.2018 13:31

przepraszam, że się wtrącę - tutaj piszemy o promedice a nie żadnych innych agencjach i to w dodatku, które wysyłają do pracy do Szwajcarii. My pracujemy w Niemczech albo Anglii także prosimy nie spamować tutaj. Chyba że chcesz opinie wyrazić o agencji na której wizytówce piszesz. Pozdrawiam

20.01.2018 01:08

olA

26.02.2018 14:36

Cześć. Mogę prosić o kontakt ? Też chcę wyjechać do Anglii i szukam uczciwych informacji. Mój mail [email protected]
    pomocy

04.09.2018 21:22

Trzeba zdawać sobie sprawę z tego ,że jeżdżąc do Anglii nie każdy podopieczny ma internet. W takiej sytuacji Agencja Promedica24 proponuje własny internet który kosztuje 15 funtów za 10 GB jest to jakieś dziesięć obejrzanych filmów na komputerze. Firma odciąga Ci te pieniądze z pensji. Czyli trzeba się liczyć z tym ,że przy niezbyt częstym korzystaniu z internetu który proponuje Ci Agencja Promedica24 musisz wydać 100 funtów miesięcznie.
    Dlugi

23.08.2018 12:10

Mam pytanie. Wiem, że z firma na pewno pracuja osoby ktore maja zajecie komornicze jak wy ten problem rozwiazujecie przeciez to umowa zlecenie, ktora niby nie ma ochrony i komornik moze zabrac calosc. Prosze o porady
    Jest OK

19.08.2018 16:00

Ja polecam tę firmę. Jestem na pierwszym kontrakcie z Promedicą. Wyjechałam na 6 tygodni. Jest w porządku, choć nie jest zawsze łatwo bo mam do czynienia z demencją u podopiecznej. Moja opiekunka kontraktu dzwoni mniej więcej co tydzień czy wszystko w porządku, czy daję radę, więc ja nie mam poczucia, że mnie olano czy że ktoś ma mnie gdzieś. Poza tym mam możliwość nauczyć się drugiego języka (wyjechałam po zaledwie miesięcznej nauce niemieckiego od podstaw), i zarobić konkretne pieniądze. Podejrzewam że takiej możliwości nigdzie indziej bym nie miała. Zapewne doświadczenia mogą być różne, zależy gdzie się trafi ale ja jak najbardziej polecam.
    uczciwy wojtek

17.08.2018 11:52

Ja nie podpisałem umowy z promedicą, bo nie mogłem przeczytać całej umowy, pani z biura mnie poganiała i mówiła, że ma mało czsu, a przecież to ona jest dla pracownika.... i nie zgodziłem się na proponowane warunki, nie będę reklamować takiej firmy i nie mogę wprowadzać ludzi w błąd, nie będę roznosił ich ulotek i nie będę kłamać, że firma dobra, bo tak nie jest !!!
    Szacun

17.08.2018 22:30

I dobrze zrobiłeś.
    ZNIESMACZONY

07.08.2018 15:21

ROZMAWIAŁEM DZISIAJ Z PANIAMI Z PROMEDICA I NIESTETY NIE BĘDĘ SIĘ DENERWOWAŁ PO POWROCIE Z KONTRAKTU OD RAZU SKŁADAM SPRAWĘ DO SĄDU PRACY I ZGŁOSZENIE O PRZEKRĘTACH DO SKARBÓWKI , TROCHĘ KIJOWO TRAFILI BO TRAFILI NA OSOBĘ KTÓRA WIE JAK SĄDZIĆ SIE Z FIRMAMI KTÓRE OSZUKUJĄ I NA TYM KONIEC A KŁÓCIĆ SIĘ NIE MAM CO TYLKO CAŁE BRUDY W SĄDZIE WYCIĄGNĘ , TYLE MAM DO NAPISANIA

10.08.2018 17:19

Dzień dobry, najwyraźniej zaszło jakieś nieporozumienie. Niestety nie możemy się odnieść do sprawy nie znając jej szczegółów. W trosce o bezpieczeństwo Pana danych osobowych, zachęcamy do kontaktu bezpośredniego kontaktu z naszą firmą: [email protected] lub telefonicznie: 22 490 90 99. Do każdego zatrudnionego przez nas opiekuna lub opiekunkę podchodzimy z empatią oraz służymy radą i pomocą. Z poważaniem, Promedica24
    Anai

11.08.2018 08:48

Hej tylu przed Tobą deklarowało składnie pozwu przeciwko firmie i co cisza , straszycie ,gadacie a sami podpisujecie /my takie, a nie inne umowy Życzę Ci POWODZENIA i proszę napisz kiedyś jak ta sprawa w sądzie, tudzież u adwokata się zakończyła. Pozdrawiam .
    cwany

07.08.2018 19:29

witam wszystkich zachwalających promedike nie wazne w jakim oddziale , chcę wyrazić swoją opinięoto ona ->.... wyslijcie dobrych prawników bo spotkamy się na rozprawie wszystkie rozmowy nagrywam a na dodatek trafiliscie na mnie a ja lubie sie sądzić z duzymi firmami i lubię wygrywać bo wszystkie papiery zatrzymuje łącznie z tymi z kontraktu .Życzę wam powodzenia w obronie

10.08.2018 17:18

Dzień dobry, chętnie odniesiemy się do Pana zarzutów, o ile pojawią się jakieś konkrety, gdyż z tej wypowiedzi nie wynika, dlaczego jest Pan niezadowolony. Prosimy o kontakt z nami poprzez mail: [email protected] lub telefonicznie: 22 490 90 99. Zapewniamy Pana, że jako długoletnia firma wysyłająca tysiące pracowników do opieki nad seniorami za granicę, działamy legalnie oraz zgodnie z zawartymi umowami. Z poważaniem, Promedica24

05.04.2018 19:59

Dzisiaj dzwoniłem do Warszawy w sprawie nie płacenia przez firmę składek na fundusz pracy.Pani odpowiedziała mi że w umowie tego nie było i nie ma firma obowiązku płacić na fundusz pracy.Zostałem bez zasiłku dla bezrobotnych bo wcześniej pracowałem tam 1,5 roku.Tak widać można tam pracować 100 lat i się nie dostanie potem zasiłku.

14.04.2018 21:52

Tego w umowie nie było napisane że funduszu pracy nie odprowadzają.
    Fan Justyny

06.08.2018 13:26

To nie jest praca, tylko działalność gospodarcza.

21.04.2018 09:54

anonymous

04.05.2018 23:37

Drogi Janku. Spotkałam się z taką sytuacją że jeden Pan X z firmy Promedica 24 opowiadał o sytuacji że polecił nowego kandydata do pracy. Ten kandydat przyszedł do biura podpisał umowę i wyjechał na kontrakt. Pan X następnie odwiedził biuro i zapytał o należne mu honorarium za polecenie pracownika. Pracownica w biurze miło go poinformowała że nie dostanie tych pieniędzy bo kandydat wpisał w dokumentach jej nazwisko jako osobę polecającą. Pan się zdenerwował i rzucał mięsem. Po tym incydencie zdecydował odejść z firmy. Dla informacji napiszę że chodziło o Panie z biura w miejscowości Piła.
    Opiekun 39

06.08.2018 13:20

To typowe, regularne i starannie przemyślane. Jedyne co wypada w tej sytuacji zrobić to zgłoszenie do Prokuratury tego oszustwa.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Promedica24?

Kontakt - Promedica24

Aleje Jerozolimskie 94 00-807 Warszawa

Branże: Księgowość i podatki

18.04.2018 20:53

BBx

26.04.2018 19:36

Witaj ... mowia ze Zycie to nieustajaca Podroz ... Pozdrawiam i zycze ... Szybkiego wyjscia na Prosta ! serwus ... Ps. Moze ktos napisze ... Ktore Biuro w Polsce jest OK ... zaczne ja ... Polecam Koszalin ... maja dobre kontrakty i ... mila obsluga ... a jak jest u was ?
    Opiekun 39

06.08.2018 13:04

Wysłałem moje zainteresowanie do 40 firm, sugerowałem się poprawnością w komunikacji i prezyzyjną informacją. Ważne było też dla mnie że mam kontakt z konkretną osobą któą znam z imienia i nazwiska. To ważne w sensie odpowiedzialności. Brak nazwiska to rozmycie.

25.07.2018 08:15

Ewa

03.08.2018 11:23

raz zdarzyło mi się zadzwonić do koordynatorki i pomogła mi rozwiązać problem nigdy nikt się na mnie nie skarżył że źle wykonuje swoją pracę. Stella normalna była nie spodziewałam się villi z basenem i lokaja co drinki przynosi. Mieszka się z podopiecznym a nie gdzieś w hotelu 5 gwiazdkowym. Jak ktoś jest przyzwyczajony do luksusów to przykro mi w większości stell ich nie ma.
    szaj

04.08.2018 14:11

Firma ma problemy z organizacją czegokolwiek oprócz konkursów na walizkę lub kubek po 7 latach pracy 100 zł emerytury i to właściwie wszystko, nie słucha się opiekunów lekceważy się ich prawa, prawem w tej firmie jest kas, któą można wyrwac od klienta wysyłając mu opiekunkę nie znająca słowa po niemiecku a kasując za złoty profil. Jesteśmy oszukiwani nie tylko my opiekunowie ale rodziny korzystające z usług tej firmy co roku zmieniającej nazwę i unikającej płacenia podatków. Mogłabym pisać bez końca historie z życia wzięte o firmie PM 24 ale nie warto. Zakończenie współpracy z ta firmą było najlepszym co mogłam zrobićc mimo, że nie zarabiałam źle poczułam ulgę i spokój i ciesze się, że nie mam z nimi juz nic współnego
    anna

03.08.2018 17:30

praca w Polsce to 3,93 zł na godzinę.praca w wymiarze godzin 493 w miesiącu(tylko w ciągu dnia)płaca ponad 1000zł nie wypłacono mi za dojazd do domu,zabrano mnie poza Warszawę bo Koordynator miał spotkanie.na potwierdzenie zatrudnienia czekałam ponad miesiąc.Firma oszukuje ludzi.żadnego dnia wolnego ani godziny dla siebie przez 2 miesiące.

07.06.2018 19:44

Rozczarowany

01.08.2018 18:27

A wyżej w wypowiedziach zachwalanie Promedicy a tutaj takie komentarz .... może trzeba zdecydować się po której stronie się jest ? Cytuję „ Ula ... bardzo dobrze napisalas ... Przeciez praca w Pro24 to nie przymus !!! To nasz Personalny Wybor ! ... dzis 31 Lipiec ... moj Przelew ... moze ktos wierzyc lub NIE ! malo mnie to obchodzi ! I Wynagr. z tyt. um. zlec za 26.05- 25.07.2018 Data transakcji: 31.07.2018 Data księgowania: 31.07.2018 Kwota transakcji: 1 678,25 EUR Tylko zeby nikt czasem nie Pomyslal z Zazdrosci !!! Pracuju rowne 6 lat ... Biore kontrakty po 5 miesiecy ! Jestem obecnie od Marca ... Koncze 31 Sierpnia ... Oddzial Szczecin ... Kontrakt mam ze Slupska ... Przy Okazji Pozdrawiam wszystkie Panie i Panow ... z Promediki24 ... Upal !!! ... U mnie 36 / 40 w sloncu ... Moj dziadek ... ma Demecje ! Nie musze nikomu tlumaczyc ... Dzien / Noc ... Corka jest OK ! ... Warunki sa nadzwyczaj bardzo dobre ... Posilki ! ... powiem ... Trafil mi sie bardzo dobry kontrakt ! ... teraz siedze na Tarasie ... Pije Zimna z Lodem Caffe ... Zycze kazdej Pani i Panu ... zeby Trafil na Kontrakt taki jaki mi sie przytrafil ... A uwierzcie ... Przyjechalem Tu bo jakas Pani Bozenka ... ktora tu byla 6 dni ... tak sie nachlala Alkoholu ... jak Autobus ! Mnie to nie interesuje ! Dziekuje Tej Pani ... bo mam fajna Robote ! Owszem Demecja ! Nic za friko ... Jesli sie uda ... w Pazdzierniku chetnie Tu przzyjade ! Pociagne do 15 Grudnia i zamykam ROK ! Ufff ... Wiem ... wiem ... zaraz bedzie Krytyka i ze zmyslam albo ze Pisze z polecenia Biura ! Pozdrawiam ... Serwus !„

02.08.2018 11:03

Hej,cos mi nie pasuje w Twojej wypowiedzi.Jesteś ,,rozczarowany,, czy,, uradowany,,Zarobiłeś od 26.05 do 25,07 przez 2 miesiące kwote 1678,25 ,to podziel na 2 miesiące to masz 839 er miesięcznie.To dla Ciebie jest adekwatne wynagrodzenie?
    Anonimka

15.07.2018 17:46

Czy ktosja moze mi napisac czy oplaca sie praca w Promedice ?
    Rozczarowany

01.08.2018 18:31

Poziom Bujnej wyobraźni level 5430.... odnośnie zarobków i nie tylko .... Cytuję „ nie_zagaduj_mnie_byle_jak_ 16.06.2018 22:49 @Promedica24 12.06.2018 14:07 Współpraca z naszą firmą jest dobrowolna. TAK ! Ma Pani / Pan racje ... Mam taka PROPOZYCJE ! Zrobcie kiedys Zebranie Strategiczne ! Zaproscie do Biura kogos w Warszawy ! Zaproscie NAS ! ... Opiekunow ktorzy maja wolne i dobrowolnie ... wypelnia taki formularz ... Zapytania ... jak by Uzdrowic / usprawnic / Poprawic prace w Pro24 Ale Anonimowo ! a na koniec ... Ostatnie co by Pani / Pan POPRAWIL ! Twoj Typ ! Od siebie napisze ze ... czesto spotykam sie ze Niemieccy Koordynatorzy ! ... Nie objasniaja ... jaka mamy wykonywac Prace i w jakich Godzinach ... Boja sie o tym mowic jak Diabel Swieconej Wody ... Jakos to bedzie ! ... Typowa Polska Prowizorka ! Przycisnijcie troche tych NIEMIECKICH KOORDYNATOROW ! Biora gruba Prowizje ! Totalnie nie sprawdzaja warunkow naszego Zakwaterowania ! 40 godzin Tygodniowo to wychodzi NETTO po 6 niecalych godzin ... zakladajac ze w Niemczech mamy taka sama matematyke ... Tydzien ma 7 dni a nasza Umowa o Prace zabezpieczona Prawem Niemieckiego Biura Pracy ( Arbeitsamt ) gwarantuje nam wymiar godzin 40 tygodniowo wiec reasumujac 40 : 7 = 5.7 godzin ! reszta to obecnosc i czuwanie ! Nie wspomne juz o wolnym dniu ... inna rzecza jest stawka wyzywieniowa ! Na milosc Boska ... czy my jestesmy Psy ... co maja jesc co nam Pan / Pani kupi ... lub jeszcze lepiej ... czesto kupuja nam jedzenie po Gwaracji ... Nie oczekuje w pracy Kavioru i szampana ... ale dobre pieczywo , maslo jakas szynka z Aldika i owoce ... to chyba zaden Luxus w Jednym z najbogatszych Panstw Swiata ! Moja mama ... Emerytka ... Dyplomowana Pielegniarka ... wydaje na jedzenie tygodniowo prawie 200 PLN Wstyd ! zebym prosil w Czerwcu 2018 o Owoce / Ziemniaki lub kawalek miesa ... Na szczescie zabieram ze soba duzo € ... wyjezdzam na kilka miesiecy wiec wole sie zabezpieczyc ... a zdazylo sie ze wysylalem juz Paczki z jedzeniem naszym Kolezankom Wiem , pomysli ktos ... zmyslam ! Pozostaje nam Robic FOTO Uwazam ze w wielu przypadkach cala Odpowiedzialnosc Ponosi ! Niemiecki Przedstawiciel ! Dlatego was Pozniej ... BOMBARDUJEMY ! Telefonami ! Ja znam swietnie Niemiecki wiec ... Negocjuje sam to co juz dawno powinno byc ... Ale nieraz musze ogladac zdziwione Oczy ! Dlatego tak duzo Opiekunow " UCIEKA z PROMEDIKI 24 ... a na ich miejsce Przychodza Inni ... Ostatnia rzecz ! Tajemnica Poliszynela ! ... Nasze Zarobki i czas Platnosci ! Ale jak ktos napisal ... ( Współpraca z naszą firmą jest dobrowolna ) Mozna sie wiec dobrowolnie za POROZUMIENIEM Rozwiazac Umowe i Przejsc do KONKURECJI ! Pozdrawiam Pracownikow Promediki 24„ koniec cytatu, Może trzeba się zastanowić po jakiej stronie się jest ???
    Teresa

01.08.2018 23:33

?????

27.07.2018 01:12

ela

27.07.2018 17:12

a ja chciałam tam pojechać do pracy z ta firma
    Opiekunka

26.06.2018 13:35

Jestem koleżanką opiekunki.Właśnie wróciła z pracy z Promedica.Biedna kobieta...Nie doczytała w umowie..Jej błąd..Po 2 miesiącach pracy przyszło wynagrodzenie.639 Eur za miesiąc! Dwójka podopiecznych! Ja po prostu nie mogę w to uwierzyć!Rzekomo zapłacono jej za 40godz.tyg.Tyle ma w umowie.Żal mi jej.Teraz płacze i obwinia siebie za głupotę!

29.06.2018 08:39

Nie uniknie się czasem podobnych sytuacji w domach podopiecznych. Agencja też do końca nie odpowiada za to jaka jest rodzina podopiecznego. A Niemcy niestety są różni. Raz na 100 a może 1000 przypadków może się trafić ktoś kto po prostu nie wiem jest oszczędny i sam wydziela budżet na jedzenie. Trzeba zgłaszać sytuację do koordynatorów i tyle. powinni pomóc
    Zygmunt24

13.07.2018 16:05

Po pierwsze- koordynator rzadko odbiera od opiekuna tel. Po drugie- jak już łaskawie odbierze to zaraz da dobrą radę typu; proszę porozmawiać z rodzina o budżecie na jedzenie lub czy nie może pani jakoś tego sobie załatwić z rodziną? To jest żałosne,w końcu od czego ten koordynator jest? Skoro na nim nie można polegać? To wychodzi na to,że opiekun tam jedzie nie tylko do opieka ale i ma SAM sobie ustalać z niemcami warunki kontraktu/mieszkalne!

01.07.2018 00:22

Alinka

13.07.2018 15:58

PRAWDA! ZGADZA SIĘ CO PISZE KOLEŻANKA POWYŻEJ! POTWIERDZAM KAŻDE SŁOWO!

04.07.2018 19:34

Alfreda

13.07.2018 15:53

Ja miałam tyle szczęścia,że po domach chodzili świadkowie Jehowy- polki - i one mi przynosiły jedzenie, wspomagały mnie i wspierały. Bez nich zagłodziłabym się na śmierć na tej szteli. Zawsze im za to będę dozgonnie wdzięczna.

02.07.2018 15:57

Grażynka

10.07.2018 11:57

nie wiem czy piszesz prawdę czy nie zweryfikować w żaden sosób tego nie mogę. Mówię Ci z własnego doświadczenia (a mam spor) że od kiedy pracuje nie spotkałam się z taką sytuacją a uwierz koleżanek pracujących w tej agencji trochę mam i jak mamy możlwość się skontaktować czy spotkać to rozmawiamy sobie o tym jak mamy u podopiecznego. Żadna o głodówce nie wspominała. Pozdrawiam.
    Alfreda

13.07.2018 15:47

Grażynko ja miałam raz sztele gdzie rodzina mi robiła sama zakupy raz w tyg a był to piątek po południu. W pt wieczorem przyjeżdżała do kochanej mamusi córeczka- stara panna i zostawała aż do poniedziałku. Dodam najważniejsze ,że mi te jedzenie wyjadała i jeszcze brała ze soba ! Rodzinka mi robiła zakupy za 20- 30 euro! Tu mogę potwierdzić ,że głodowałam.

02.07.2018 15:47

Basiek

09.07.2018 13:51

Płacą grosze,dbają tylko o siebie ,po pierwszym wyjeździe zrezygnowałam ,(usunięte przez administratora)euro na miesiąc ,podziękuję
    Anna

02.07.2018 08:54

Niestety do wszystko prawda moja kolezanka odeszla od nich ze wzgledu na smiesznie niski (usunięte przez administratora) nie jest to firma godna pilecenia jest nastawuina na sztbki zarobek (usunięte przez administratora)
    Sabina

01.07.2018 10:01

pamiętam założycielkę jak sama jeździła w busie do opieki nie miła pani narzekała ze musi pracować bo chce mieć agencje i nie ma wyjścia sama tylko poucza i krytykuje kto się do pracy nadaje a kto nie . firma do zamknięcia
    JUNO 2100

06.05.2018 15:51

Chciałam spróbować popracować w Niemczech w opiece. Zgłosiłam się do Promedici ponieważ firma bardzo lansuje się w TVP, gazetach oraz innych środkach masowego przekazu. Odbyłam miesięczny kurs językowy oraz szkolenie dotyczące postępowania z osobami starszymi chorymi na różne choroby. Wyjechałam na pierwszy kontrakt. Było ok. Miałam koordynatorkę , która z racji tego , że przebywałam w Niemczech ponad dwa miesiące wystąpiła dla mnie o dodatkową premię, dostałam również 50 euro za odwagę, zapomniała jednak o tym ,że kontrakt wymagał aby była to osoba z prawem jazdy i że należy mi się za to dodatek. Po mojej interwencji dodatek za prowadzenie samochodu wypłacili. Drugi kontrakt nie był już taki fajny. Po przyjeździe na miejsce okazało się ,że sztela jest po remoncie i nikt po nim nie posprzątał . Ponadto podopieczny był wdowcem 25 lat i nikt w tym domu nie robił generalnych porządków. Zgłosiłam to w Promedice a oni na to ,że nie muszę sprzątać ( to nie wiem - chyba miałam tam siedzieć razem z dziadkiem w takim sy....ie).Ponadto zmieniła mi się koordynatorka która rozmawiając ze mną przez telefon mlaskała bo zawsze coś jadła, była opryskiliwa i niegrzeczna. Kompetencja tej Pani była na najniższym poziomie ( rozmawiała przy mnie o zarobkach innej osoby i słyszałam ile ta osoba miała otrzymać pieniędzy za następny kontrakt. Co miesiąc na moje konto wpływały inne kwoty dotyczące wypłaty. Nie mogłam doliczyć się ile zarabiam miesięcznie . Po trzech miesiącach po weryfikacji językowej dostałam podwyżkę 14 ero tygodniowo .Przysłali aneks do domu a tam nie widać żadnej podwyąki. Dzwonię do koordynatorki żeby mi wytłumaczyła a ona nic nie wie i nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie. W Warszawie usłyszałam że zostały mi zmienione koszty ryczałtowe. Zapytałam jak oni to liczą i nie uzyskałam odpowiedzi. Zahaczyłam też o święta Wielkanocne oraz zobowiązałam się że zostanę w Niemczech do końca czerwca. Pytam więc ile zarobię a koordynatorka na to ,że tyle i tyle , pytam czy są dla mnie jakieś premie za długi pobyt a ona na to ,że premia wielkanocna , pytam czy prócz tego coś jeszcze mówi , że nie. W związku uśredniłam sobie moje wynagrodzenie wyszło ,że jest to 750 ero miesięcznie. Znalazłam więc firmę która po weryfikacji językowej zaproponowała mi 450 euro więcej.Złożyłam więc pod koniec kwietnia wypowiedzenie a koordynatorka na to ,że w związku z tym ona nie wypłaci mi premii świątecznej. Reasumując : firma niewiarygodna, koordynatorki niekompetentne, zbyt małe zarobki, ponadto nikt mnie nie poinformował w chwili złożenia wypowiedzenia ,że grozi mi ustawodawstwo niemieckie z tego powodu,że muszę przepracować w Polsce 5 % aby moje składki do ZUS zostały wpłacone do ZUS w Polsce, w przeciwnym wypadku firma musi zapłacić je niemieckiemu ZUS-owi. Takim to sposobem na moim koncie w ZUS byłaby "dziura" i składki te nie liczyłyby mi się do emerytury.Musiałam więc przesunąć termin wypowiedzenia i w związku z tym przepadł mi atrakcyjny kontrakt który oferowała mi nowa firma . Miałabym ochotę coś z tym zrobić , może jakieś odszkodowanie z PROMEDICI .Może ktoś mi podpowie co by zrobił w takiej sytuacji.

26.06.2018 22:56

Firma nie płaci żadnych składek do niemieckiego zus.Jesteś tylko ubezpieczona w Polsce.
    Pjoter z Mazur.

28.06.2018 18:47

Nie masz też żadnych składek na fundusz pracy tak więc nie należy ci się zasiłek dla bezrobotnych jak się zwolnisz.Tak więc robisz tylko mając ubezpieczenie.
    NN

27.05.2018 16:38

Od roku proszę się o wypłacenie zaległego bonusu i zwrot kosztów podróży. Spadam do innej firmy.
    Ewa

01.06.2018 13:31

serio? przypomnij się może zapomnieli o Tobie. Mi zawsze terminowo wypłacają.
    pozostał tylko niesmak

06.06.2018 11:22

Z tym opóźnianiem płatności przez Promedica to coś jest. 20 kwietnia zaniosłam paragon za taksówkę w Niemczech do biura firmy w pewnym mieście powiatowym. Kobieta tam zatrudniona przyjęła go i nie powiedziała nic o tym, że muszę do tego wypełnić jakiś druk i podpisać. Była bardzo „troskliwa”, bo radziła mi, że muszę wypocząć, ale zważywszy na fakt, ze nie byłam przepracowana, to stwierdziłam, że „nie ma wszystkich w domu”. Czekałam półtora miesiąca na pieniądze i nic, więc wreszcie dzwonię i okazuje się, że nie ma mojego podpisu. Dostanę kiedyś pieniądze jak wrócę i podpiszę. Ludzie, ja żeby zapłacić za taksówkę, za którą nie chcą zwrócić, musiałam wypłacić pieniądze z bankomatu i potracił mi bank prowizję 5-6 euro. A co to ja na pieniądzach śpię? To był pierwszy przypadek, a teraz opiszę drugi. Za święta wielkanocne miałam dostać bonus w kwocie 100 euro, a moja koleżanka pracująca w Promedice powiedziała, że to jest "ochłap", bo ona dostanie dużo więcej. Stwierdziłam, że dobre i to, ale nie dostałam nic. Dzwonię do mojej opiekunki kontraktu, a ona mi mówi, że nie dostanę nic, bo zjechałam do domu przed majowym weekendem. Gdy rozmawiałyśmy przed kontraktem, to mówiła, że bonus dotyczy tylko świąt wielkanocnych, a później „odkręciła kota ogonem”, iż obejmował święta i weekend. Wybaczcie, ale nie mogłam zostać, bo nie byłam w stanie dźwigać kobiety 120 kg, gdyż sama ważę połowę z tego. Po moim upomnieniu się o bonus, opiekunka powiedziała, że dostanę połowę w następnym miesiącu, czyli teraz, ale nie wiem, kiedy jest dokładnie wypłata, bo jeszcze jest dobry kurs euro, to firma nie zainteresowana oddaniem nam ciężko zaharowanych pieniędzy. Jeszcze jeden przypadek opiszę, czyli nie chodźcie na kursy jak nie musicie. W ubiegłym roku, cały październik uczestniczyłam w kursie językowym i na zakończenie wszyscy uczestnicy tego kursu dostali podwyżkę, ale ja nie, bo pewnie nie potrzebuję pieniędzy i nie umiem dalej mówić po niemiecku. Trzy razy Promedika mnie „zrobiła w bambuko”, a wiecie co to znaczy: „do trzech razy sztuka”? Później nie będzie już okazji, bo trzeba się szanowac.
    On.

10.05.2018 12:04

Kasa 2 terminy nigdy nie wiadomo w ktorym przyjdzie a ma być wyplacana w 2 ratach .tzn np do 30 i do 10 jest 10 dalej nic .Robią co chcą 1 słowem.Co do kasy za maj dni świąteczne nic nie wiadomo CZESKI film.A jest już 10????.Wyciągnięcie wnioski .
    zielony_kot

11.05.2018 14:25

Witaj ... mi na KONTO ! ... ING Bank Slaski ... Promedica 24 ( Ksiegowosc ) przelala € ... 9 maja ale z tego co wiem ... jak ktos ma Inny Bank to sa Opoznienia do tygodnia ... 7 dni taki Transferowy TRICK ... Jak Baksik i ten drugi ... Rozliczenie / Naliczenie zaczyna sie od ... 26 tego kazdego miesiaca a konczy sie 25 tego kazdego miesiaca chyba ze sie cos znowu zmienilo ... natomiast PREMIA ! za - Wielkanoc lub za - Majowke Tak mnie poinformowano ! bedzie wyplacana po zakonczeniu KOntraktu ! Pamietac natomiast Trzeba ze PREMIE ! trzeba Negocjowac ... Nic nie idzie z Automatu ... i jeszcze jedno ... za Obszar czasowy ... od Konca Marca , do Sierpnia czyli Wielkanoc plus Maj ... mozna uzyskac PREMIE ! ... nawet ... 500 € Brutto = Netto jakiej ... 380 € na reke / konto nie chce nikogo wprowadzac w blad ... moze macie inne informacje ... w 2017 r tak wlasnie bylo ... czyli za 124 dni ... NON STOP ! 5 stow € ... Brutto Pozdrawiam
    Ania

12.05.2018 14:17

Rodrigo

06.02.2018 10:47

Ta firma to nieporozumienie jeżeli miałbym ja oceniać w skali od 1 do 10 to wystawiam -100 ;-).
    Gosia

05.05.2018 00:24

Ty Rodrigo weż się za robotę a nie narzekasz.
    facet

08.05.2018 09:40

Czesc ! ... " Gosiek " zmienilas juz Pielucho_Majtasy ... zwane w potocznej mowie Opiekunow ... * KEBAB * zaslyszane w Busiku / Promedica 24 Pozdrawiam z usmiechem facet
    misia

21.04.2018 18:01

Pracowałam z Promedicą rok i byłam na 4 rech kontraktach , były całkiem dobre miałam tylko 1000 więc zrezygnowałam, widać miałam gluk
    BBx

19.04.2018 07:55

Witam ... Pozdrawiam was ... chetnie was czytam ... kontrakty sa rozne ... ja mam ostatnio szczescie do " Zgonow " albo moi podopieczni sa w Szpitalu ... Ogladalem ZDF ... TV ... Niemiecki Urzad Pracy chce zatrudnic ... 100 000 Opiekunow i Opiekiunek ... takie jest ogromne zapotrzebowanie ... PREMIA za Wielkanoc i Maj ... ! ... trzeba Negocjowac z Polska Koordynatorka ... z tego co wiem ( rok 2017 ) za 124 dni pobytu ... bylo 500 € ... czyli jakies 380 € netto ... moze sie w tym roku zmienilo ... Pani Mecenas u ktorej jestem ... zmienila juz 3 Firmy ... teraz jest Promedica 24 ... Nowe Otwarcie ! jestem ja ... Pani jest zadowolona ... ale wiecie sami ... trudno zdobywa sie zaufanie , a szybko traci ... nie chce nikogo obrazic ... ale sa kradzieze , epizody z alkoholem ... a Kobiety ... szukaja meza ... jednym slowem jest ... Na wesolo ... ja robie swoja robote ... mam bardzo dobre warunki ... bardzo Czysto ... jedzenie ... co chxcem ... Trzeba uwazac bo mozna PRZYTYC ! wystartowalem w Marcu ... bede do ... 31 Sierpnia ... pozniej 6 tygodni wakacji ... z tego 15 dni w Grecji na Kreta ... w Pazdzierniku doklepie do 15 Grudnia reszte roku ... Pozdrawiam ... naszych ... Das Wetter in Köln ist Schön ... Köln ist schön ...
    MISIA

30.03.2018 12:00

WITAM, DOSTAŁAM PISMO Z ZUSU W SPRAWIE NIEPRAWIDŁOWO OPŁACONYCH SKŁADEK NA ZUS CZY TEŻ MACIE?

05.04.2018 20:03

Fundusz Pracy tez nie płacą.I potem można zostać bez zasiłku dla bezrobotnych.Prawnik mi powiedział że muszą płacić a oni że nie i co ja mam dalej robić?
    Ciekawy

13.04.2018 23:49

A jakie to sa dokladnie niby nieprawidlowosci?

Zostaw merytoryczną opinię o Promedica24