Opinie o Private Care 24

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Private Care 24

Weronika

Wszystkie osoby zainteresowane tematem wyjazdu polskich opiekunek do Niemiec powinny zajrzeć na stronę firmy Private Care 24. Znajdziecie tam dwie oferty pracy w centrali firmy na Specjalistę ds. rekrutacji i ofert oraz Specjalistę ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego http://privatecare24.pl/kariera/#0 To idealna okazja do podszkolenia języka niemieckiego. A opiekunki powinny zaglądać na facebooka firmy, ponieważ jest tam akcja z "Panią Helenką", która wspiera pracujące opiekunki.

Weronika

@Gośka czyli zazwyczaj zarobki klasyfikują się w okolicach 2000 euro? Czy nie a możliwości wyższej pensji? Czy to nie jest uwarunkowane od doświadczenia i kwalifikacji? Jeżeli możesz coś więcej na ten temat powiedzieć to będziemy Ci wdzięczni.

Gośka

To praca dla desperatek z bardzo niską samooceną. Lepiej pouczyć się niemieckiego i samemu jakąś INNĄ robotę w Niemczech ogarnąć. Poniżej 2 tys. euro na miesiąc nie ma po co wyjeżdżać, takie jest moje zdanie. A w takiej firmie to ja mogłabym być właścicielką, a nie pracownicą.

Weronika

@Opiekunka Ada Private Care 24 opisuje przebieg procesu rekrutacyjnego - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,819042,0,0,etapy_rekrutacji Może to Ci pomoże? ;)

Opiekunka Ada

czy może mi ktoś opiwiedziec jak wygląda rozmowa rekrutacyjna i kto ja przeprowadza?

Opiekunka Ada

czy może mi ktoś opiwiedziec jak wygląda rozmowa rekrutacyjna i kto ja przeprowadza?

tomek

Słuchajcie, a co powiecie na prace jako Pracownik Wsparcia Działu Rekrutacji / Rekruter? Bo chyba ten dział naparwde jest potrzebny tak na już w tej firmie, jest to w końcu jednen z najważniejszych działów firmy.

Dan77

Jestem zadowolony z firmy Private Care 24 Starają się szukać oferty pasującej do oczekiwań kandydata, dobry kontakt z firmą, wynagrodzenie na czas. Moim zdaniem najlepsza firma dla opiekunów. Pozdrawiam Pana Łukasza z Torunia. Daniel K.

Krystyna B

Witam, pracuje dla Private Care od 02.2015. Tak jak rok temu pisalam same superlatywy o Firmie, tak nadal je podtrzymuje. Jestem bardzo zadowolona ze wspolpracy z Private Care. Bardzo polecam, warto sprobowac. Pozdrawiam.

Sylwia

Privat care jest dobra agencja. Jezdze trzeci rok z tej firmy na krotkie zlecenia i zawsze takie dostaje. Polecam zainteresowanym.

Mik

Dobre wynagrodzenie, tak przynajmniej mi się wydaje

elza

czy dobre wynagrodzenie. a ja to i tak chciałam firmę pochwalić za podejście w ofercie na opiekunkę. świetnie że podają wiek i wagę osoby którą się mamy opiekować, można ocenić realnie czy damy radę z nią

Asia

Witam, czy orientuje się ktoś czy wynagrodzenia które są napisane na stronie to kwota brutto czy netto??

Krysia55
@Asia 20.05.2016 14:58
Witam, czy orientuje się ktoś czy wynagrodzenia które są napisane na stronie to kwota brutto czy netto??...

Zawsze netto podają.

Madzik48

Teresa to prawda? Ja odkąd jestem a leci mi już trzeci miesiąc to nikt nawet się nie zainteresował , to samo z wynagrodzeniem dziś jest 13 ty i czekam na wynagrodzenie!

Teresa
@Madzik48 13.04.2016 19:08
Teresa to prawda? Ja odkąd jestem a leci mi już trzeci miesiąc to nikt nawet się nie zainteresował , to samo z wynagrodzeniem...

witaj, tak to prawda:). Ja nie miałam żadnych problemów.. może dlatego,że jestem straszna gaduła i wszystko lubię wiedzieć i sama się dowiaduję. Ogólnie jest dobrze, z rodziną też ok. Powodzenia.

Teresa W

Ja z nimi współpracuję już od 3miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Mam ubezpieczenie, dobry kontakt z koordynatorem. Przedstawiono mi ofertę i po przyjeździe na miejsce było tak jak przedstawiono. Znam komunikatywnie j.niem. więc to może dlatego jest mi łatwiej! Oby tak dalej!

Stasia

ja z nimi jeżdżę już 2 lata, zawsze wszystko się zgadza z tym co mi przedstawiają, mają sprawdzone oferty.

Bania

Ja z nimi jeżdżę i jestem zadowolona. Fajni pracownicy, nigdy nie zostawili mnie samej na stelli z problemami. Pieniądze też na czas, pewnie konkurencja pisze że jest inaczej. Tak czy owak - polecam!

anonim

(usunięte przez administratora)

anna

aa to pewnie do któregoś z biur szukają. Ja za daleko mieszkam, żeby się do pracy w biurze rekrutować

anna

Wyjeżdżam z Private Care 24 już dwa lata. Nie mam do firmy żadnych zastrzeżeń. Stan podopiecznych zawsze zgadza się z podanymi informacjami. Dostaję zawsze opis pacjenta na piśmie od firmy. Pracownicy zawsze znajdują dla mnie ofertę, jakiej oczekuję ja. Wynagrodzenie jest zawsze wypłacane na czas. Nie jest prawdą, że Private Care mało płaci opiekunkom. Jeździłam także z innymi agencjami i wynagrodzenie jest podobne, a czasami nawet niże i mają o wiele gorszy socjal niż w Private Care.

wiki111

z wyplata to jest tak , ze ütrzyma sie dopiero jak sie kilka razy upomni .

goska ja

Witam czy może ktoś wie czy firma ProCare to ta sama firma co Pro Care Pflegevermittlung mam dylemat pomożecie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Olka

:) pelne rece roboty od szukania nowych naiwnych :)

ola

sory 1000 e na mc

O co chodzi z nadgodzinami?

Ela ale co Ty piszesz w swojej poniższej wypowiedzi? że płaci Ci ktoś 10 tys. Euro/ 1 miesiąc?! Bo z tego co mi wiadomo jak nikt tu nie płacił tak dalej nie płaci nic ponad to co podpisujesz na umowie-zleceniu. " : ola - 2015-09-24 09:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0) a co z godz. nadliczbowymi , które trzeba wypełniać i płacą tylko 10000 e "

ola

a co z godz. nadliczbowymi , które trzeba wypełniać i płacą tylko 10000 e

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownica-jeszcze

hi,hi,hi.......wysokie wymagania? a moze kobiety nie chca tu juz pracowac?! Pracuje tu kilka lat bez podwyzki ............ze o kwocie nie wspomne :) Tu mozna pracowac z podstawami niemieckiego, moje dwie zmienniczki znaly podstawy-podstaw. Wiem co pisze.

Pracownica-jeszcze

hi,hi,hi.......wysokie wymagania? a moze kobiety nie chca tu juz pracowac?! Pracuje tu kilka lat bez podwyzki ............ze o kwocie nie wspomne :) Tu mozna pracowac z podstawami niemieckiego, moje dwie zmienniczki znaly podstawy-podstaw. Wiem co pisze.

Krystyna B.

Witam, obecnie jestem drugi raz na zleceniu z Private Care 24 u tej samej rodziny. Zgadzam sie z Paniami, ze jest to Firma godna polecenia. W moim przypadku wynagrodzenie zostalo zawsze przelane przed terminem, otrzymalam A1 jak rowniez karte EKUZ. Oferty opieki przedstawiane przez Firme sa zgodne za stanem faktycznym. Posiadaja duza baze ofert wiec Panie maja mozliwosc wyboru. Niestety nigdy sie wszystkim nie dogodzi .Byc moze sa Panie, ktore nie nadaja sie do takiej pracy, wiec najlepiej narzekac. Osobiscie Polecam.

Kircia

a ja zadowolona nie jesten, poniewaz do 15 ma byc wyplata, dzwonilam do firmy a pieniedzy do teraz na koncie nie ma

Lidka11

Ciekawe te dobre opinie.. i ciekawe, że na innych stronach same narzekania na tą firmę. Chyba sie pracownicy w biurze bardzo muszą starac, żeby wyrobić codzienną normę pozytywnych komentarzy.

basino29
@Lidka11 16.06.2015 21:48
Ciekawe te dobre opinie.. i ciekawe, że na innych stronach same narzekania na tą firmę. Chyba sie pracownicy w biurze bardzo mu...

P.Lidia prosze mi podać na której stronie przeczytała Pani negatywne opinie o tej firmie, Ja chcę z nimi podjąć współpracę jako opiekunka i też chcę tej firmie polecic mojego brata ,bo potrzebują opiekunków. Proszę na e-mail ilonatua@op.pl.Pozdrawiam

Gosia69

Witam, widze same pozytywne opinie i mam nadzieje, ze je wkrotce tez potwierdze. Ja z Private Care wyjezdzam za kilka dni, do tej pory wszystko poszlo sprawnie, nawet moglam porozmawiac z rodzina, do ktorej jade. W innych agencjach nie zawsze mialam ta mozliwosc. Jestem ciekawa jak bedzie dalej, ale na razie jestem zadowolona. Podobno jakies bonusy daja, czy ktos z Was moze to potwierdzic?

Basia

Pracowałam z Private Care 24. W kwietniu wróciłam od rodziny z Kassel. Formalności poszły szybko, informacje, które przekazała mi firma zgadzały się z tym co zastałam na miejscu, wypłata na czas. Pracownicy byli ze mną w kontakcie, na pewno pojadę z nimi kolejny raz. Polecam firmę innym. Oby tak dalej.

krystyna

Ja jade teraz 3 raz z Private Care 24 i nie moge narzekac. Na poczatku mialam moze ciezkie zlecenie, na wsi, troche na odudziu, potem poprosilam o cos w okolicy Köln, poszukali i teraz jade 2 raz do tej samej rodziny. Pieniadze sa na czas, koordynatorzy mnie znaja, jak zadzwonie to zawsze wiedza kim jestem, a to nie oczywiste, nie we wszystkich firmach. Pozdrawiam, Krystyna z okolic Torunia

Bogusia

Witam, ja też byłam już kilka razy z tą firmą i nigdy nie miałam problemów np. z terminową wypłatą. Pewnie nigdzie nie ma idealnie ale ta firmę polecam. Pozdrawiam. Bogusia z dolnośląskiego

Mała

Witam, jeżdżę z firmą już kilka miesięcy ...nie ma żadnych problemów typu wypłaty czy kontakt z działem rekrutacji...Panowie pracujący tam zawsze służą pomocą, od razu reagują jak zdaży się jakiś problem lub potrzebuje się pomocy w jakiejś kwestii. Za to Pani Izabela która organizuje przejazdy zachowuje się jak by pozjadała wszystkie rozumy...gdy jest jej coś nie na rękę od razu podnosi głos,więcej szacunku do Ludzi proponuję się nauczyć oraz zasady savoir vivre poznać,po to tam Pani jest aby odpowiadać spokojnie i grzecznie na Nasze pytania. "Szeroką buzią" daleko Pani nie zajdzie. Ogólnie Firmę oceniam na bardzo dobrze i polecam. Pozdrawiam.

Iwona1973

Pracuje już 2 lata z Private Care 24 ,byłam na 6 zleceniach i nie zdarzyło się,żeby opis nie zgadzał się ze stanem faktycznym. Również umowa jest bardzo uczciwa,na umowę zlecenie,wypłata w euro lub w złotówkach. Kontakt z agencją zawsze jest bardzo dobry,zlecenie dopaowane do opiekunki. Jeśli ktoś szuka pracy,to od razu powinien zadzwonic właśnie do tej agencji,bo wyjazdy są szybkie,a wymagania językowe niewygórowane.

terunia

ja pracuje z private care 24 rok i jestem bardzo zadowolona z współpracy.

Jola50

Jadę z private care 24 drugi raz i jak dotąd jestem zadowolona. Najwazniejsze ze wypłata ma czas. Przejazdy załatwione,nie trzeba się martwić, ubezpieczenie i A1 tez przysłali. Praca nie łatwa, ale na wczasy nie jadę :) Tak więc moge polecic jak ktos sie wacha

ania

Jak dla mnie to firma godna polecenia. Jezdze z nimi od 3 miesiecy i wszystko jest ok.

MałgorzataP

Witam. Z firmą Private Care24 współpracuję pięć miesięcy i szczerze jestem bardzo zadowolona. Kontakt z każdym działem firmy jest szybki i przebiega w miłym i spokojnym klimacie. Opis miejsca pracy zgodny z prawdą, wynagrodzenie na czas.Serdecznie polecam te firme.

Anka

Pamiętajcie, żeby domagać się co najmniej niemieckiej płacy minimalnej, to teraz reguluje prawo. Chociaż to i tak marne ochłapy zwłaszcza za tak niewdzięczną pracę.

kasia

a ja jestem zadowolona, w grudniu dostałam 50 euro podwyżki, sprawdzili mi ponownie język. trafiłam na super rodzinę, już 3 raz u nich jestem

Kasia

Zastanawiałyście się kiedyś, dlaczego was tak chcą w tych Niemczech? Bo Niemki nie "zniżą się" do takiej pracy. Dla mnie taka praca jako pracownik oddelegowany nie ma sensu, wolę sama sobie coś znaleźć i być zatrudniona na miejscu, wypracowywać niemiecką emeryturę itd. Warto znać język komunikatywnie, wtedy jest szansa załapać się na coś lepszego niż Putzfrau czy Seniorenbetreuerin, za lepsze pieniądze. Można też na miejscu robić coś na własną rękę, czymś handlować itp. Ta praca jako opiekunki to jest dla desperatek.

ba

znalazłam ogłoszenie na poloniusz.pl firma szuka opiekunek do Szwajcarii niestety zaden telefon nie odniera (Warszawa, Toruń, Katowice) i jak tu sie skontaktowac -zaufac jak na starcie takie problemy, robia rzeczywiscie złe wrażenie

zofia 50

rzeczywiście im dłużej się pracuje z PC24 tym gorzej po rzekomej podwyżce jeszcze mniej mi zaproponowali ,a mój język niemiecki się nie polepszył tak usłyszałam ,wie czas na zmianę firmy

zofia50

Jestem ciekawa jak będzie wyglądała nasza pensja po podwyżce średniej krajowej w Niemczech w PC24.

anoniim

NIEZNAM TEJ FIRMY Z P24 jestem nawet polecam p 24 ale opinie maja przerazajace , te panie co tak najbardziej narzekaja to nieumieja jezyka z doswiadczenia to wiemy my co sprechamy !!!! z wiadomo jest opiekunce znacznie latwiej nawet komfort jest lepszy , kazda firma zajmujaca sie do opieki robi przekrety sa firmy niemieckie ktore poszukuja ale to musi byc perfekt jezyk noi szczescie trafic na taka a tez prywatnie mozna wiecej zgarnac nawet jesli macie tam dniuwke do 30 euro to i tak sobie przelicza wam wyplate po 3,80 gdzie kurs jest np po 4 ,20 NBP i co jakies tam piniazki sa na kacie ale tak patrzec to niejest najgorzej bo lepiej tak nic nic nie miec wiadomo warunki sa takie a nie inne !

aneczka

Wszystkie firmy tylko kręcą i wyzyskują pracowników. A może ktoś poleci mi dobra i sprawdzoną firmę, która zagwarantuje mi zaświadczenie A1, ubezpieczenia, zakwaterowanie i wyżywienie oraz dobrą płacę? Będę bardzo wdzięczna, bo moja agencja jak dotąd nic dla mnie nie ma i myślałam, żeby się u nich zrekrutować, bo te ich ogłoszenia wyglądają bardzo dobrze...

wu
@aneczka 14.11.2014 12:00
Wszystkie firmy tylko kręcą i wyzyskują pracowników. A może ktoś poleci mi dobra i sprawdzoną firmę, która zagwarantuje mi zaśw...

Tylko prywatnie proszę się starać do pracy ,gdyż nie ma uczciwych Agencjii

ruz
@wu 08.01.2015 18:26
Tylko prywatnie proszę się starać do pracy ,gdyż nie ma uczciwych Agencjii

pani dla mnie tesz szukaj Szwajcarię

janeczka

Radzę wejść na platformę Aarau, Zurich i tam dać swoje ogłoszenie o pracę w języku niemieckim wraz e maila i nr tel. Jest dużo rodzin w Zurichu które same szukają na własną rekę opiekunek dlatego że już wiedzą ile polskie biura kasują prowizji. Tylko uważajcie bo czasami zgłaszają się te firmy polskie pośredniczące podszywające się pod rodziny. Jesli szwajcarska rodzina się do was odezwie, zaproponuje wam jeszcze kilka spotkań na skype zeby Was zobaczyć i jaki jest poziom j. niemieckiego bo z czasem nauczycie się ich dialektu ale od czegoś trzeba zacząć. Umowę przesyłają Wam na prywatnego emaila z warunkami, obowiązkami i stawką za godzinę, Wszystkie świeta i wekendy są płatne z reguły 300% ale wszystko jest do wynegocjowania! Ponadto przesyłają zdjęcia całego domu, jesli obie strony wszystko zaakceptują wtedy również rodzina zakupuje Wam bilet lotniczy np. do Zurich_Kloten. Jesli posiadacie jakieś certyfikaty, dyplomy, świadectwa pracy wszystko sobie przetłmaczcie na język niemiecki, za wszystko macie wyższą stawkę. Szwajcarzy stawiają na wysoką jakość. Skończcie już z tymi polskimi pośrednikami.

angelika
@janeczka 02.11.2014 13:22
Radzę wejść na platformę Aarau, Zurich i tam dać swoje ogłoszenie o pracę w języku niemieckim wraz e maila i nr tel. Jest dużo...

ciekawa propozycja czy mogłabyś mi pomóc z ta pracą na szwajcarskiej umowie mój skype bogusia3780

montaz
@janeczka 02.11.2014 13:22
Radzę wejść na platformę Aarau, Zurich i tam dać swoje ogłoszenie o pracę w języku niemieckim wraz e maila i nr tel. Jest dużo...

jak mam znaleźć tę platformę ? Janeczka proszę o kontakt ; (usunięte przez administratora)

elmirka

jak uwazasz, ze ta firma jest tak uczciwa to popros w administracji niech opublikuja e-maila ktorego wyslal im moj szwajcarski szef. jak sie zorientowal jak mnie oszukuja/ jego oczywiscie tez/ suchej nitki na nich nie zostawil

ewka

jestem z nimi drugi raz na wyjeździe i nie mam takich problemów, a pierwszym razem po innej opiekunce moja babcia była tak zaniedbana, miała straszne odleżyny, że wcale bym jej nie zapłaciła, także sie nie dziwie, że czasem ucinają wypłaty, skoro ktoś jedzie pomagać i tylko szkodzi

mädra
@ewka 30.10.2014 20:49
jestem z nimi drugi raz na wyjeździe i nie mam takich problemów, a pierwszym razem po innej opiekunce moja babcia była tak zani...

a za ile zajmowalas sie odlezynami..wiesz ile kocztuje jednorazowe przyjscie pielegniarki do jednej odlezyny- ok…20 Euro. No to powodzenia rob dalej za zasrane grosze...ale firma za takä osobe kasuje ok 4 tys, Euro

Zostaw opinię o Private Care 24 - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Private Care 24