A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Bonn

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 413 ocen.

Opinie o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Oszukany

Omijać SZEROKIM łukiem!!!!!!!

Jerzy

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM AGENCJĘ AIM!!!! PO OBLICZENIU GODZIN PRACY I DIET, OPLATY ZA PRZEJAZDY ŚREDNIA GODZINOWA WYCHODZI 6.50 EURO!!!!!! A Z ZAPEWNIEŃ FIRMY MIAŁA WYNOSIĆ NIE MNIEJ NIŻ 9 EURO NETTO NA RĘKĘ!!!! POTRAFIĄ W CIAGU TYGODNIA ZMIENIĆ 2 RAZY LOKALIZACJĘ PRACY, KWATERY DROGIE. RZĘDY 22-25 EURO ZA ŁÓŻKO W POKOJACH WIELOOSOBOWYCH BEZ KUCHNI ZE WSPÓLNĄ TOALETA DLA CAŁEGO PIĘTRA. BRAK OBIECYWANYCH DODATKÓW NA ODZIEŻ. OGÓLNE FIRMA NIE KOMPETENTNA MAJĄCA NA UWADZE TYLKO SWÓJ ZAROBEK NIE LICZĄCA SIE Z PRACOWNIKIEM!!!!!!! SZCZERZE ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ!!!!!!!

Były pracownik

Nie polecam nie zgadzacie się na dietę albo dostaniecie po podatku i nic nie zostaje. Dietę obiecuję netto a macie brutto. Do tego tłumacza się że kolega się pomylił i nie wypłacił i go zwolnili a kasy dalej nie ma jednym słowem oszuści stawka wychodzi 6.5 euro na rękę

freundin
@Były pracownik 17.08.2017 21:37
Nie polecam nie zgadzacie się na dietę albo dostaniecie po podatku i nic nie zostaje. Dietę obiecuję netto a macie brutto. Do t...

To co Pan pisze nie jest mozliwe. Trzeba dokladnie czytac umowy.

Były pracownik
@Były pracownik 17.08.2017 21:37
Nie polecam nie zgadzacie się na dietę albo dostaniecie po podatku i nic nie zostaje. Dietę obiecuję netto a macie brutto. Do t...

Co nie jest możliwe Freundin ? chyba wiem ile płacilem za mieszkanie ile dostalem za godziny dzielac to wychodzi 6,5 e netto a diety wgl a inni co mieli diete to napisali REISEN KOSTEN i opodatkowane były to pieniadze

Olek

@dario Zawsze może zdarzyć się coś nieprzewidywalnego. To jest tylko życie, może trzeba więcej pokory i zrozumienia? Przecież nikt specjalnie nie tworzy problemów innym bo sam straciłby robotę. Generalnie agencja dobrze pracuje ale czasami najlepszym coś się nie uda.

Majka

Witam. 2 tyg temu pojechał do pracy mój mąż. Po przepracowanym tygodniu przenieśli go na inną budowę. Chciałam się dowiedzieć czy firma jest godna polecenia.

dario

Witam dajcie sobie spokój z tą agencją .Ja zabrałem 1000 euro i wróciłem po 3 tygodniach z tysiącem to i tak się cieszę że wyszedłem na zero . Pani Dorota tak was pokieruje że o 11 w nocy będziecie szukać zakwaterowania w polu kukurydzy .Na drugi dzień do pracy za darmo bo ponieważ Pani Dorota naopowiadała że jestem super fachmanem z wykształceniem tylko zapomniał mi o tym powiedzieć i po robocie .Przeprowadzka w drugi koniec Niemiec na własny koszt i nowa praca tylko znowu Pani Dorota zapomniała powiedzieć że dieta się zmieniła i tak dalej i tak dalej . Trzy tygodnie nie zapomnianych a teraz chciałem odzyskać podatek którego nie ma dobre co . Ostatecznie nie polecam chyba ze chcecie dołożyć do tej imprezy ale wrażenia gwarantowane .

Omnibusik

AIM to dobra i poukładana agencja, myślę, że nie mylę się!

Mastrojani

Nie sprawdzamy warunków, umowy i innych dokumentów a później niejasności rodzą problemy. Nagminnie lekceważymy wyjaśnienia przed podpisaniem umowy bo każdy liczy kasę a przecież nie byłoby później nerwów.

pppp:)
@Mastrojani 04.09.2017 10:32
Nie sprawdzamy warunków, umowy i innych dokumentów a później niejasności rodzą problemy. Nagminnie lekceważymy wyjaśnienia prze...

Mastrojani - Odnoszac się do Twojej wypowiedzi dokladnie sprawdzam warunki umowy i niejasnośći to chyba Ty masz, jeśli dla Ciebie między kwotą netto a brutto nie ma żadnej różnicy to powodzenia na dodatek DIETA a REISEKOSTEN to chyba co innego dieta jest nie opodatkowana czy nie tak jest ?

pppp:)
@Mastrojani 04.09.2017 10:32
Nie sprawdzamy warunków, umowy i innych dokumentów a później niejasności rodzą problemy. Nagminnie lekceważymy wyjaśnienia prze...

Mastrojani - Odnoszac się do Twojej wypowiedzi dokladnie sprawdzam warunki umowy i niejasnośći to chyba Ty masz, jeśli dla Ciebie między kwotą netto a brutto nie ma żadnej różnicy to powodzenia na dodatek DIETA a REISEKOSTEN to chyba co innego dieta jest nie opodatkowana czy nie tak jest ?

Olek

Poszukując dobrej agencji dowiedziałem się, że A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH ma opinię bardzo dobra jako pracodawca. Nie wiem co sądzić o niektórych wpisach?

Aneta

@Były pracownik - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH? Czy wyjaśniła się kwestia zaległego wynagrodzenia? I czy tylko to jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Były pracownik
@Aneta 21.08.2017 11:04
@Były pracownik - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w A.I.M Allgemeine Industriemontagen...

Nie, pieniadze których nie wyplaciliście do dziś nie dostałem, następna sprawa odnośnie diety obiecujecie netto diete a potem na zetlu jest reisenkosten a nie dieta i to opodatkowana, robota kończy śię z dnia na dzień to jest uczciwie według Pani ? i propozycja pracy na drugim koncu niemiec po prostu wycieczka krajoznawcza, Pozdrawiam

Radzący

Każda agencja kieruje się swoimi zasadami, tym bardziej, że to agencja działająca na terenie Niemiec. Być może zasady funkcjonowania są nieco inne niż naszych agencji? Zawsze warto wcześniej wszystko sprawdzić niż scarecrow się lub co gorsza nie zarobić

Badacz

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego?

O

Do moderatora A gdzie moja prawdziwa opinia o AIM podana w godzinach wieczornych w piątek 14.07.2017r. z podaniem pełnych danych adresowych.( oczywiście negatywna). PRAWDA W OCZY KŁUJE!!!!!!

Nowy

Szukając dobrej agencji dowiedziałem się o A.I.M Allgemeine, po lekturze opinii jestem trochę zaskoczony dziwnymi sytuacjami. Sądzę, że wszystko można wyjaśnić w agencji, takie firmy muszą działać zgodnie z prawem.

Byłem
@Nowy 16.07.2017 20:44
Szukając dobrej agencji dowiedziałem się o A.I.M Allgemeine, po lekturze opinii jestem trochę zaskoczony dziwnymi sytuacjami. S...

Już cię lubię dlatego odradzam

Aneta

@Chętny są nowe oferty pracy. Poszukiwani są kandydaci do pracy jako Elektryk/Elektromonter, Hydraulik - Instalatororaz Spawacz do pracy w Niemczech. Jesteś zainteresowany? @spawacz mag zdecydowałeś się na przyjęcie tej oferty? Jeśli tak, to powiedz jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę. Warto w niej pracować?

kolorado
@Aneta 13.07.2017 16:01
@Chętny są nowe oferty pracy. Poszukiwani są kandydaci do pracy jako Elektryk/Elektromonter, Hydraulik - Instalatororaz Spawac...

Nie,nie warto.Odpuść sobie będziesz spokojnie spał.

Ochotnik

Tak różne opinie o agencji, że nie wiadomo co myśleć.

spawacz mag

Witam mam propozycję pracy w tej firmie w niemczech czy ktoś się może orientuje jakie są warunki ??

kolorado
@spawacz mag 22.06.2017 15:33
Witam mam propozycję pracy w tej firmie w niemczech czy ktoś się może orientuje jakie są warunki ??

Odpuść sobie tą firmę , poszukaj innej porządnej firmy . która Cię nir oszuka ns godzinach . dietach . dojazdach itp. Trzymaj się z daleka od tej firmy i jej pokrewnych z Koln.Bonn.Lewerkusen.Weimar itd.

Chętny

Czemu tak mało opinii jest tym wątku? Czyżby tak dobrze się pracowało i nikt nie ma czasu na pisanie? Opinie są przydatne dla innych, chętnych szczególnie przy wyjazdach za granicę. Nawet nie ma nowych ofert pracy!

2sort

Coś z tą agencja chyba nie tak. Wydzwaniają do mnie z numeru +49 214 32847650, nie mogę odebrać bo jestem w pracy w Holandii, piszę wiadomość do nich na maila i przez formularz na stronie, nikt nie odpisuje, nadal dzwonią, o co kaman? Na stronie oferty pracy z października 2016, troszkę nieaktualne.

Aneta

@JaWam Dam czyli rozumiem, że polecasz innym tą agencję? W czym okazała się dla Ciebie pomocna?

JaWam Dam

Zadowolony...aim.weimar . to moja 3 agencja i tutaj rowniez jestem zadowolony.. zaliczki co czwartek po 250e. wypłata zawsze do 20 .. dodatkowa płaca za polskie chorobowe urlop Warunki mieszkaniowe Bardzo Dobre=SUPER..czasem drogo..nie wiecej niż 20e.. Dojazd na koszt własny.... ala zato dobra dieta.. Ważne na start trzeba miec 250e lub wiecej.. bo zaliczka dopiero w drugim tygodniu pracy..czwartek Sama praca..Luzik..napewno niejest to praca dla osób ambitnych pracowitych ...jezyk..wystarcza podstawy.. Nie ważne czy pracujesz uczciwie ciezko dokładnie.. sumiennie.. -czy tak jak ja cały dzień chodzisz po hali i podpierasz ściany.. Masz stawke godzinowa i to napewno dostanisz

Aneta

@tojfer Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie?

tojfer

Nie polecam tej firmy a szczególnie czeba uważać AGATE. S

Aneta

@Pracownik rozumiem, że pracujesz w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH? Co możesz opowiedzieć o Twoich wrażeniach z warunków pracy w firmie?

Pracownik

Masakra kogo wy tam zatrudniacie? Ten nowy Polak jest straszny !!

Aneta

@Danek bardzo dobrze jest słyszeć, że udało Ci się podszkolić język. Jakie rady masz dla osób wyjeżdżających do pracy za granicą?

Danek

Pracuję już w Niemczech 5lat W tej firmie nie pracowałem ale na ogół wszystkie te agencje pracy płacą prawie tą samą kasę. Zasada jest jedna rozmawiasz trochę po niemiecku i znasz się na robocie dasz sobie napewno radę. Ja też pierwszy raz wyjechałem jako niemowa .Probojcie nie zniechęcajcie się. Jeżeli dostaniecie niemiecką umowę nikt was nie oszukany nawet o centa.Żadnych polskich umów bo napewno ktoś was oszuka.Do przodu i lerne Deutsch. Pozdrawiam

Danek

Ok

Aneta

@ochotnik polecam obserwować stronę internetową firmy. http://www.allgemeine-industriemontagen.de/pl/oferty-pracy/ Daj znać później jak poszła rekrutacja!

Ochotnik

Szukam nowych ofert pracy i nie mogę nic namierzyć!!.

Pavlo

Panowie, od jakiegoś już czasu zabieram się aby napisać opinie firmie AIM z Bonn ale przez nawał pracy ciągle nie miałem kidy. Otóż pracuje w firmie AIM od czerwca zeszłego roku. Mimo początkowych przebojów z klasa podatkową wszystko jest idealnie. Od ponad 9 miesięcy jestem na jednej Budowie i zapowiada się, że będę nadal. Firma zawsze wypłaca pieniądze na czas, co tydzień otrzymuję diety, nie ma problemu z wolnym. Dodatkwo jak Pani Agniesia - która mnie zatrudniała, nie ma czasu porozmawiac (wiadom takich chętnych do rozmów to ma pełno dziennie ale zawsze oddzwania jak ma chwilkę) zawsze mogę porozmawiać moim kaleczącym Niemieckim z miłym Panem Lenartem lub Pania Monika ( oboje są Niemcami). Są bardzo cierpliwi w kontakcie, na spokojnie probóją się dogadać. Bardzo polecam tą włąśnie Firmę !

anonim

(usunięte przez administratora)

dario

ja pracuje 6 miesiecy jako spawacz,monter instalacji sanitarnych,przy 150 h ze stawka 12euro/h mam okolo 1300 euro + diety za kazdy dzien 40 euro mieszkanie 300/miesiac wyzywienie okolo 200 paliwo okolo 50 taka prawda tyle ze mieszkam tu na stale godziny zaleza od firmy,ktora cie wynajmuje,jezyk weryfikowany na budowach czasem pracuje sie z rosjanami,rumunami roznie,ale dobrze znac niemiecki.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Zadzwon do AIM Bonn tam jest Pani Sadlak. Bardzo sympatyczna Pani na pewno odpowie na pytania i poda Ci wszystkie szczegoly.

g.c

Ja obecnie pracuje w AIM ale w Bonn i bardzo sobie chwale. Bardzo mili ludzie w biurze. Jedynie przeciagalo sie z klasa podatkowa ale to nie wina firmy co niestety urzedu niemieckiego ( firma bardzo pomogla z formalnosciami, rozmawialam z urzedem itd)

maniutek pomorskie

witam.po długich wahaniach postanowiłem napisać.postaram się napisać rzetelnie ,aby moja odpowiedź była pomocna.miałem wyjechać z dnia na dzień. ale pan B.W nie był do końca kompetentny.kontakt był na początku tel a później przede wszystkim mailowy.miałem zwalniać się z pracy ,ale dobrze że tego nie zrobiłem.kończył mi się dowód osobisty , na którego musiałem złożyć w innym mieście.

maniutek pomorskie

witam.pewna osoba zadzwoniła do mnie z lipska z ofertą pracy jako ślusarz remontowy (stawka brutto 9.5E +dieta 42E). wysłali do mnie maila z umowami do podpisania (niemiecka,polska) wcześniej do nich pisałem ,ale bez odzewu z ich strony.po przeczytaniu ze zrozumieniem ,wszystko wydaje mi się legalne.zleceń jest dużo, nawet nie ma problemu na zmianę daty wyjazdu (początek sierpnia 2015r). na początek trzeba mieć 300e nie licząc paliwa do auta (pierwsza zaliczka po tygodniu). gg 10168045 mariusz

Krzysiek

organizację mają do kitu,proponują wyjazd ,kwaterę najlepiej poszukać samemu,(usunięte przez administratora)

miro

Mam rozpocząć pracę w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH jako hydraulik od 04.05 2015,czy ktoś ma też ten termin ? Proszę o kontakt i opimie o tej firmie (usunięte przez administratora)

czerpak

kurczę niestety , ale ja również spotkałem się z dość negatywnymi opiniami na temat A.I.M Allgemeine Industriemontagen . Polakom wydaje się , że jak dostaną robotę w niemieckiej firmie to jakby złapali Pana Boga za nogi a to nie działą tak do końca, (usunięte przez administratora)

as5690

na jakiej zasadzie oszukuja w tej firmie ? czy mozna liczyc na wsparcie z ich strony? Czy oferują pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? bardzo byłbym wdzieczny za odpowedz dziekuje bardzo

str

To trzeba Identifikationsnummer firmie podać. Firma od 01.01.2014 roku oblicza wypłatę ścisle według informacji z systemu Elstam z Finanzamt. Nie inaczej. Jesli jest tam błąd to trzeba to wyjaśnić z Finanzamtem przez złożenie odpowiedniego wniosku. Jeśli ktoś jest zaradny to da na pewno radę.

mały

a więc...na wyjazd weźcie sobie co najmniej 1000euro bo do pierszwej wypłaty daleko i drogo.Maxa jaki zarobicie to miesięcznie około 1700 euro( w zależności o steuerklasse)i po uzbieraniu godzin na zeitkonto(około 160 godzin) dodatkowo około 1200 euro co czwarty miesiąc pod warunkiem że nie wywali cię pracodawca na przymusowy urlaub.Ogólnie dużo niedopowiedzeń i ze słabym niemieckim lepiej się nie wybierac ale jak szprechasz to jakoś da się przeżyc.

KB-Tech

Chcę spróbować za nasza granicą, napiszcie czy warto z nimi, a jak nie, to jaka firma może być lepsza ? Chcę pojechać jako elektryk, automatyk.

anonim

(usunięte przez administratora)

andre

ja dostałem (hydraulik)dzisiaj i mam być w pracy w poniedziałek ale myśle że to wałek ,nikt nie napisał co tam pracuje dziwne tak byśmy wiedzieli

piotr

czy jakis hydraulik ma umowe o prace na 12.05.2014

anonim

(usunięte przez administratora)

Karol TIG

8.50 euro na godzine to jałmużna dosłownie,ja w gdańsku pracuję za 10 euro na godzinę więc jeżeli już gdzieś wyjeżdżam to od 16 euro w górę a za 8,50 nigdzie bym nie pojechał,nie dajmy się poniżać...

volk

a gdzie w Polsce kupisz zwykły chleb za 12 zł?? W której piekarni??

killer

Panowie którzy w tej firmie pracujecie ile na czysto się zarobi i czy jest ta zle jak piszą jak jest z podatkiem i ile płaci się za mieszkanie pozdrawiam serdecznie

killer

Proszę napisać jak jest z zarobkami w tej firmie ile można zarobić mam właśnie z tej firmy wyjechać jako pomocnik elektryka proszę napiszcie jeden facet do mnie dzwonił i powiedział ze nie warto jechać ze zabierają duży podatek 6 grupa podatkowa i pensja jest marna pozdrawiam (usunięte przez administratora)

zzz

ile kosztuje hotel za noc przy zakładzie pracy i np dalej 10km, jest róznica? w jaki sposób zmienią ci umowe, bo podpisujesz z agencją to powinna obowiązywać przez cały czas np: 3 miesiące, nie zależnie u którego pracodawcy pracujesz? i w jaki sposób można wypowiedzieć umowe .

zzz

jako elektryk pracujesz sam czy z inną osobą ?

Zostaw opinię o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH - Bonn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH