A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Bonn

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 417 ocen.

A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH
4 417 6 1

Opinie o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

JaWam Dam

Zadowolony...aim.weimar . to moja 3 agencja i tutaj rowniez jestem zadowolony.. zaliczki co czwartek po 250e. wypłata zawsze do 20 .. dodatkowa płaca za polskie chorobowe urlop Warunki mieszkaniowe Bardzo Dobre=SUPER..czasem drogo..nie wiecej niż 20e.. Dojazd na koszt własny.... ala zato dobra dieta.. Ważne na start trzeba miec 250e lub wiecej.. bo zaliczka dopiero w drugim tygodniu pracy..czwartek Sama praca..Luzik..napewno niejest to praca dla osób ambitnych pracowitych ...jezyk..wystarcza podstawy.. Nie ważne czy pracujesz uczciwie ciezko dokładnie.. sumiennie.. -czy tak jak ja cały dzień chodzisz po hali i podpierasz ściany.. Masz stawke godzinowa i to napewno dostanisz

Ktoś
@JaWam Dam 11.04.2017 18:28

Ty trochę fantazjujesz. Właśnie rezygnuje z tej agencji i wiem, źe nie jest taj jak mówisz. Piszesz dobrze bo się boisz. Jednym słowem masz w tym interes. Pozdrawiam

Madamo74
@JaWam Dam 11.04.2017 18:28

To czemu 3-cia firma?

Kolorado
@JaWam Dam 11.04.2017 18:28

Dostajesz premię za super opinię czu jesteś pracownikiem biura ?

Aneta

@spawacz bob, może dojść do sytuacji, w której administrator forum zdecyduje się na usunięcie opinii, ale robi to tylko w przypadkach, w których wpisy łamią postanowienia regulaminu forum i robi to niezależnie od pracodawcy. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem ( https://www.gowork.pl/regulamin ).

spawacz bob
@Aneta 27.07.2018 09:52

Tak , usuwanie wiarygodnych opini za to , że pisze się jak jest naprawdę w danej firmie o o biurze.

Kolorado
@Aneta 27.07.2018 09:52

Anetko a w której z tych firm pracujesz . Stworzyli nowy etetat do posania pochwalnych opinii . Mam nadzieję że możesz spojrzeć rana w swoje oczy robiąc poranny makijarz .

Nowy

Szukając dobrej agencji dowiedziałem się o A.I.M Allgemeine, po lekturze opinii jestem trochę zaskoczony dziwnymi sytuacjami. Sądzę, że wszystko można wyjaśnić w agencji, takie firmy muszą działać zgodnie z prawem.

Byłem
@Nowy 16.07.2017 20:44

Już cię lubię dlatego odradzam

Stary
@Nowy 16.07.2017 20:44

Muszą, ale u Ciebie w głowie. :) Do tego są sprawy dodatkowe, przykładowo takie jak organizacja pracy, zakwaterowania, dojazdów, które też są bardzo ważne i znacząco wpływają na wartość oferty pracy. Od razu widać że jesteś nowy. :)

Radzący

Każda agencja kieruje się swoimi zasadami, tym bardziej, że to agencja działająca na terenie Niemiec. Być może zasady funkcjonowania są nieco inne niż naszych agencji? Zawsze warto wcześniej wszystko sprawdzić niż scarecrow się lub co gorsza nie zarobić

Radzący lepiej
@Radzący 20.08.2017 14:28

To radź sobie sam, nie innym. Inne są reguły niekorzystnej umowy, a inne takiego działania, żeby można było "kroić" lub "nie domawiać się notorycznie", ale komuś nie opłaciło się iść z tym do sądu. I przygotowywać tak skomplikowane umowy o pracę, żeby było wiele furtek do wykorzystywania pracowników oraz pole do kombinowania przez prawników firmy. Nie wciskaj kitu z rzekomymi różnicami w funkcjonowaniu agencji na terenie Niemiec i innych krajów UE, bo jedyną zasadą jest uczciwość lub jej brak. Dobra firma może dać stałą dobrą stawkę godzinową (nawet potwierdzić to netto), nawet opłacić porządne zakwaterowanie (jak jej zależy na pracowniku) oraz załatwić prawie wszystkie formalności poza osobistym zameldowaniem się i wtedy nie ma problemów z niczym, także z dodatkowymi składnikami wypłaty. Jak się chce, to można. A jak będę chciał przejść na dietę, to sam ją sobie ustawię u dietetyka. ;)

Olek

@dario Zawsze może zdarzyć się coś nieprzewidywalnego. To jest tylko życie, może trzeba więcej pokory i zrozumienia? Przecież nikt specjalnie nie tworzy problemów innym bo sam straciłby robotę. Generalnie agencja dobrze pracuje ale czasami najlepszym coś się nie uda.

anonymous
@Olek 29.09.2017 08:51

Nie wciskaj kitu gościu, że CZASAMI coś się nie udaje, gdy system zatrudnienia jest zły. Każdy pracownik jest jednakowo ważny i zawsze ma się udawać. Są firmy, którym wszystko się udaje. Jedynie, nie zawsze nadążą ze zleceniami pracy, dlatego trzeba szukać gdzieś indziej. A jeśli RZEKOMO CZASAMI się nie udaje tej firmie, a tak naprawdę wiele spraw mają w 4 literach, NA JAKICH ZASADACH DZIAŁAJĄ to ktoś, kto ma już chociaż trochę doświadczenia za granicą wie i właściwie odczyta po liczbie i wadze negatywnych opinii tutaj. Tylko "świeżaków" można bajerować. Dla mnie, ta firma działa źle. Dobrze, że są konkretne opinie, bo dostałem ofertę, ale widzę że to porażka i rozumiem już wszystkie korporacyjne machinacje. Takie firmy powinny upadać. Ale często coś zmieniają, tuszują i pod nową nazwą działają starymi metodami. Już sam wpis w umowie że w ostatni dzień tygodnia pracy dają mniejszą dietę i obcinają diety po krótkim okresie zachęty, wszystko mówi. Czy w piątki powinna być gorsza jakość pracy, albo są mniejsze koszty zakwaterowania, utrzymania, niż w pozostałe dni pracy? A co z dniami kiedy się nie pracuje, tylko opłaca zakwaterowanie i utrzymanie? A co z rzeczywistymi kosztami dojazdów do pracy? To mają frajerzy pokrywać? W takim razie niech biorą narzędzia i sami zaiwaniają. Skończyłem.

Oszukany

Male stawki godzinowe brak podwyzek. Po pol roku zero podwyzki diety i stawki godzinowe sa obcinane. Umowa na 11,50€ plus dieta 55€ tylko u pierwszego klienta dwa tygodnie! na innej budowie mialem juz tylko 10,95 i 45€ diety. poprostu obcinaja i nie informuja o tym. Na zapytanie dlaczego jest obcieta dieta i stawka godzinowa dostalem odpowiedz "ze no moga tak poniewaz tak pisze w umowie" za zaliczke pobieraja 20€ prowizji. Nocleg z diety trzeba oplacac samemu ok 20-25€. Praktycznie co tydzien jest zmiana pracy. koszty podrozy sa bardzo niskie 10€ za pelne sto kilometrow. liczone od siedziby firmy do miejsca pracy, a nie od miejsca zamieszkania. Jak pracowalem nie cale sto kilometrow od Halle to nie dostalem nic zero kosztow podrozy a musialem jechac z domu ponad 800km a na zapytanie dlaczego, to dostalem odpowiedz od szefowej Pani W. ze ona tez jak jedzie do pracy to nikt jej nie zwraca za benzyne. Dieta jest tylko od poniedzialku do czwartku w piatki tylko 12€ TAK PISZE W UMOWIE. w tej firmie nie mozna nic zarobic to co sie zarobi trzeba wydac na nocleg i koszty podrozy Pierwsza praca niedaleko Monachium dwa tygodnie pozniej Kolonia, tydzien pozniej Stuttgart, znowu tydzien pozniej Hamburg, dwa tygodni pozniej niedaleko Lipska. wiecej sie wyda na Hotele i na podroze niz sie zarobi. Work InTime GmbH A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH Ideal-Jobs GmbH Work Factory GmbH Power Jobs GmbH STAR Personal GmbH ta jest jedna i ta sama wspolka Work InTime Group. Wszystko leci do jednej kieszeni. zostaniesz w jednej firmie zwolniony od razu ktos bedzie z innej dzwonil W Halle w jednym biurze Jest Star, Work Intime i AIM w lipsku w jednym biurze wszystkie firmy. NIE POLECAM!

Czarny

Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem .Pozdrawiam wszystkich szukających pracy.

spawacz bob

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na facebooka bo tu są kasowane wiarygodne opinie. Rafał Woźny .

tańczący w wilkami

Biuro A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH - Bonn , ?????

spawacz bob

Dlaczego są usuwane wiarygodne opinie przez administratora.

Aneta

@Mario Bros !, dziękuję za Twoją odpowiedź. Napisałeś, że po odliczeniu zaliczek, przelewów i "jakiś kosztów", możesz napisać jakie konkretnie koszty masz na myśli? Przed podpisaniem umowy agencja zapewne przedstawiła warunki umowy oraz opłaty jakie będą za pośrednictwo? Czy przez cały okres zatrudnienia, firma A.I.M. służy pracownikom pomocą w relacjach z pracodawcą.

Aneta

@Mario Bros, możesz powiedzieć czy zatrudnienie jest bezpośrednio u pracodawcy w oparciu o umowę o pracę? Na jakie stałe koszty należy się przygotować (na przykład zakwaterowanie, dojazd do pracy)? Wynagrodzenia są stałe czy zależne od faktycznie przepracowanych godzin? I jeszcze jak wygląda kwestia znajomości języka?

Luidzi

Myślę, że trzeba bardziej pilnować swoich spraw a nie będzie nieporozumień!

Były pracownik

Witam pracowałem z tą firmą jakiś czas od samego początku były problemy z kwaterą firma co prawda ją załatwiła ale nie poinformowała mnie że trzeba za nią zapłacić a oni tego nie zrobią .Następnie jeśli chodzi o umowę najlepiej ją przepatrzeć z adwokatem bo wszystko jest zawarte w paragrafach AIM kasuje za szybkie przelewy horrendalne sumy najpierw mówią że biorą te koszta na siebie a następnie wszystko odciągają od i tak śmiesznej pensji to samo przelewy na konto tragedia .Nie wspominając o tym że co chwile odbiera telefon kto inny i nie wie o niczym ogólnie nie polecam chyba że ktoś nie potrzebuje zarobić i ma nerwy ze stali .

Aneta

@Oszukany elektryk, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Życzę Ci wszystkiego dobrego i powodzenia! @Kolo, rozumiem, że też pracujesz w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH. Co jeszcze możesz powiedzieć na temat tego pracodawcy i warunków, jakie oferuje? @Jacek, a jesteś zainteresowany pracą w tej firmie? Aplikowałeś już?

Jacek

Słyszałem, że firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca.

Aneta

@Ktoś, jak długo byłeś związany z A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH? Skoro nie zgadzasz się z komentarzem swojego przedmówcy, to może chciałbyś napisać coś więcej? W tym momencie Twoja wypowiedź niewiele wnosi do dyskusji. @Oszukany elektryk, czy miałeś w umowie zapisane wszelkie stawki i inne warunki pracy? Czy próbowałeś rozmawiać z przełożonymi na temat nieprawidłowości w wynagrodzeniu? Jak zareagowała agencja na Twoją prośbę o zwrócenie pieniędzy?

qwerty

Witam Czy ktoś wyjechał jako elektryk Monter szaf sterowniczych Waltenhofen? Chciałbym się dowiedzieć czy warto.

Ktoś
@qwerty 07.03.2018 21:13

Nie ryzykuj. Olej to

Irek

Podpowiedzcie jak pracuje się z agencją.

Oszukany

Omijać SZEROKIM łukiem!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

freundin

To co Pan pisze nie jest mozliwe. Trzeba dokladnie czytac umowy.

Były pracownik

Co nie jest możliwe Freundin ? chyba wiem ile płacilem za mieszkanie ile dostalem za godziny dzielac to wychodzi 6,5 e netto a diety wgl a inni co mieli diete to napisali REISEN KOSTEN i opodatkowane były to pieniadze

Majka

Witam. 2 tyg temu pojechał do pracy mój mąż. Po przepracowanym tygodniu przenieśli go na inną budowę. Chciałam się dowiedzieć czy firma jest godna polecenia.

Omnibusik

AIM to dobra i poukładana agencja, myślę, że nie mylę się!

Mastrojani

Nie sprawdzamy warunków, umowy i innych dokumentów a później niejasności rodzą problemy. Nagminnie lekceważymy wyjaśnienia przed podpisaniem umowy bo każdy liczy kasę a przecież nie byłoby później nerwów.

pppp:)
@Mastrojani 04.09.2017 10:32

Mastrojani - Odnoszac się do Twojej wypowiedzi dokladnie sprawdzam warunki umowy i niejasnośći to chyba Ty masz, jeśli dla Ciebie między kwotą netto a brutto nie ma żadnej różnicy to powodzenia na dodatek DIETA a REISEKOSTEN to chyba co innego dieta jest nie opodatkowana czy nie tak jest ?

pppp:)
@Mastrojani 04.09.2017 10:32

Mastrojani - Odnoszac się do Twojej wypowiedzi dokladnie sprawdzam warunki umowy i niejasnośći to chyba Ty masz, jeśli dla Ciebie między kwotą netto a brutto nie ma żadnej różnicy to powodzenia na dodatek DIETA a REISEKOSTEN to chyba co innego dieta jest nie opodatkowana czy nie tak jest ?

Olek

Poszukując dobrej agencji dowiedziałem się, że A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH ma opinię bardzo dobra jako pracodawca. Nie wiem co sądzić o niektórych wpisach?

Aneta

@Były pracownik - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH? Czy wyjaśniła się kwestia zaległego wynagrodzenia? I czy tylko to jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Były pracownik
@Aneta 21.08.2017 11:04

Nie, pieniadze których nie wyplaciliście do dziś nie dostałem, następna sprawa odnośnie diety obiecujecie netto diete a potem na zetlu jest reisenkosten a nie dieta i to opodatkowana, robota kończy śię z dnia na dzień to jest uczciwie według Pani ? i propozycja pracy na drugim koncu niemiec po prostu wycieczka krajoznawcza, Pozdrawiam

Badacz

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego?

Aneta

@Chętny są nowe oferty pracy. Poszukiwani są kandydaci do pracy jako Elektryk/Elektromonter, Hydraulik - Instalatororaz Spawacz do pracy w Niemczech. Jesteś zainteresowany? @spawacz mag zdecydowałeś się na przyjęcie tej oferty? Jeśli tak, to powiedz jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę. Warto w niej pracować?

kolorado
@Aneta 13.07.2017 16:01

Nie,nie warto.Odpuść sobie będziesz spokojnie spał.

Ochotnik

Tak różne opinie o agencji, że nie wiadomo co myśleć.

spawacz mag

Witam mam propozycję pracy w tej firmie w niemczech czy ktoś się może orientuje jakie są warunki ??

Zostaw opinię o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH - Bonn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH