ideale-jobs-GmbH

Köln

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 430 ocen.

Opinie o ideale-jobs-GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH

Weronika

@Waldi długo pracujesz w ideale-jobs-GmbH? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane przez pracodawcę?

Waldi

Moim skromnym zdaniem ideale-jobs-GmbH to spoko agencja. Może niektórym jest za ciężko tak pracować i dlatego narzekają? Ja mam dobrze ale dogaduję się z innymi!

Mlody Warszawiak

Pracuje obecnie w firmie ideale-jobs-gmbh w Erfurt. Patrzac na starsze opinie nie wierze... Oceniam ta firme na celujacy. Zycie w Niemczech jest tanie pod warunkiem ze nie przeliczasz pieniedzy. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam...

p.r
@Mlody Warszawiak 04.09.2017 13:24
Pracuje obecnie w firmie ideale-jobs-gmbh w Erfurt. Patrzac na starsze opinie nie wierze... Oceniam ta firme na celujacy. Zycie...

mlody warszawiak ile czasu wspolpracujesz z ta firma ? daje glowe nie nie dotrwasz do 2 lat ....wtedy zmienisz swoje podejscie i swoja opinie,,,,,,,, dlaczego wyjechales z wawy skoro sa tam duze wieksze mozliwosci pracy i placy niz z ta firma ,-czy firma poinformowala ciebie i czy masz podpisana umowe niemiecka i polska z pieczatka ze 800 euro doklada tobie do wyplaty na poczet finansamt w formie zaliczki co miesiac duzo kolegow z ktorymi wspolpracowalem mieli po 35000 zl niedoplaty zbieraj ksera z zetli rachunki za benzyne rowniez z hoteli za ktore placisz hotele kosztuja od 25 euro do 35 za dobe pamietaj mozesz sie rozliczyc z finansamt pod koniec roku...ubranie robocze kupujesz np z obi nie lachmany tylko orginalne sa to duze rachunki ale do 250 euro firma ci zwroci jak napiszesz pisemna prosbe o zwrocenie pieniazkow oraz orginaly kupionych rachunkow wyslesz do oddzialu z np erfurt ja ci tej firmy nie polecam duzo lepiej jakbys poszedl na koln a nie na odzial bo bedziesz miec przekrety z urlopem i swoim czasem pracyciekawe co ile zjezdzasz do polski mnie erfurt puscil raz co 6 miesiecy do domu duzo czasu mnie nie bylo wytrzymasz to a wtedy uwieze ze byles dobrym pracownikiem p.r pozdrowienia dla koln

Magnus

Wszędzie mogą zdarzyć się nieprzewidziane kłopoty. Nie wierzę w opinie do momentu aż nie usłyszę drugiej strony, bo to wtedy znamy prawdę! Ideal ma dobrą opinię ale jak to w życiu bywa może się zdarzyć błąd.

Bartosz

Każda osoba ma inne wymagania i oczekiwania. Sądzę, że trzeba samemu podjąć decyzję. Wiem jedno, że ideale-jobs-GmbH ma opinię bardzo dobrego pracodawcy.

MlodyWarszawiak

Pracuje obecnie w firmie ideale-jobs-gmbh w Erfurt. Patrzac na starsze opinie nie wierze... Oceniam ta firme na celujacy. Zycie w Niemczech jest tanie pod warunkiem ze nie przeliczasz pieniedzy. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam...

Weronika

@Melonik, współpracowałeś z ideale-jobs-GmbH? Jak oceniasz?

Melonik

Ideale-jobs-GmbH to profesjonalista na rynku pracy. Mają swoje oddziały w Niemczech i myślę, że dzięki temu mogą organizować dobrą pracę dla ludzi. Jeśli chodzi o pracę za granicą to każdy musi być świadom, że jest ciężko.

elektriker

Powiedzcie jak to z tym posrednikiem jest czy jak cie rekrutuja dbaja o to bys mial stala prace pytam czy warto sie zwalniac z polskiej stalej pracy jako elektryk czy lepiej dac sobie spokoj dzwonili do mnie ale nie mialem jak odebrac

polak
@elektriker 05.04.2017 12:09
Powiedzcie jak to z tym posrednikiem jest czy jak cie rekrutuja dbaja o to bys mial stala prace pytam czy warto sie zwalniac z...

daj se spokoj z ta firma pracuj dalej w swojej firmie

Weronika

@Wierzba Dlaczego zdecydowałeś się zrezygnować? Które opinie szczególnie wzbudziły Twoje wątpliwości?

Nówka

Ja również szukam pracy u nich. Trudno coś znaleźć. Czy firma ma perspektywy?, czy dbają o załogę?.

anonim

(usunięte przez administratora)

Melonik

A możesz powiedzieć czy mają przyjęcia do pracy? Może jeszcze jakie mają zarobki lub premie? Mam info, że są dobrą firmą, nie wiem co mam myśleć. Może ktoś wie?

Urbani

Jestem bardzo zadowolony z mojej pracy. Szef Alex jest bardzo wyrozumiałe i pomaga mi dużo. Dzięki kolego Alex

antek

Dziwna sprawa ciekawi mnie ile osób wyleciało juz z ideala lub inne oddziały na pewno byli to dobrzy pracownicy jezeli przepracowali dluzej niż rok? Dlaczego lub z jakiego powodu rezygnowali z pracy pisali wypowiedzenia może to nie z ich winy lub ich przelozonych. Piszcie bo interesuje mnie praca w dobrym zespole.

arek

Skoro ktoś posiada doswiadczenie to daje mu to w takim razie uprawniena do rozmow o kwestii finansowych, nic nie zaszkodzi zapytac przyszlego pracodawce lub porozmawiac z nim w prost o finansach, jezeli masz kompetencje to smialo

Nicke

Witam. Czy możecie napisać coś na temat firmy "Ideale-jobs-GmbH" oddział w Bonn. Na jaki okres czasu (na jak długo) są wysyłani pracownicy u jakiegoś pracodawcy.

S.I

Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w firmie tak bardzo ze zostane juz u nich chyba do emerytury. Musze pochwalic bardzo firmie Ideale i postawe Pani Agnieszki. Mimo ze ma wielu pracownikow zawsze znajdzie czas aby zadzwonic i sprawdzic czy wszystko dobrze, jak sie dzwoni do niej z prozba zawsze ja spelnia, nawet jak nie ma mozliwosc rozmawiac w danej chwili zawsze oddzwania. Z takimi osobami tylko chce sie pracowac. Polecam naprawde !!

romek
@S.I 23.05.2016 11:14
Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w...

hej S.I co spawasz i dokłądnie w jakim miejscu ?

anonim

(usunięte przez administratora)

bubu

witam jak wyszło z ta oferta na hydraulika tez chce wyjechac w tym zawodzie i ciekawi mnie pozdrawiam.

ciekawski

Jak to wygląda w realu? Jaki standard mieszkań, czy praca jest ciągła po 8 godzin? Co możecie powiedzieć o oddziale w Erfurt?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

tonf-Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat tej firmy. Pracowałem u nich i nigdy więcej takiej firmy. (Omijać z daleka(usunięte przez administratora)).

AAA

Jakiej aktualne informacje o tej firmie? Jest ktoś? :)

top

@umowa z daleka juz widac ze ty jestes ta Agnieszka, a cecha Alexa to lenistwo

pepka

czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja

umowa
@pepka 21.01.2016 17:55
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja

@pepka ja dostalem po pol roku umowe na stale. Najpierw dali mi na pol roku zeby mogli zalatwic za mnie formalnosci w urzedzie skarbowym. Jak juz tu pisze to plecam bardzo prace w Ideale Jobs. Bardzi sympatyczny szef, diety przelewane cotygodniowo, wyplaty na czas i tez staraja sie utrzymac kontakt z pracowniekiem ( wiadomo sa nas setki a i tak podchodza do kazdego indywidualnie). Duzy plus dla Pana Alexa i Pani Agnieszki.

spawacz

Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.

KINIU

JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE

Mark

(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.

pawel

1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie

odradzam

Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam

amadeusz
@odradzam 21.02.2015 02:59
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia c...

a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?

Waldek

Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam

Magd
@Waldek 20.02.2015 18:00
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest ro...

Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów

Magd
@Waldek 20.02.2015 18:00
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest ro...

Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów

ktos

Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy

paweł

zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...

anonim

(usunięte przez administratora)

elektriko

Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!

bn

czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?

z Weimaru
@bn 02.12.2014 18:09
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?

informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.

bj

czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?

anonim

(usunięte przez administratora)

z Weimaru

ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

k
@candy 29.10.2014 20:56
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu

nom, teraz jadę z innej i bliżej.

candy

Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego

kandy

Mam umowę jako elektryk od 03 11 wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali.

Elektrykkkkkkkkkkkkkkk
@kandy 23.10.2014 17:51
Mam umowę jako elektryk od 03 11 wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali....

Witam . Mam zacząć pracę w owej firmie , ktoś pracyje i może coś skrobnąć ? Pozdrawiam Elektryk

Karol
@kandy 23.10.2014 17:51
Mam umowę jako elektryk od 03 11 wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali....

Witam ja mam podjac prace jako Elektryk w tej firmie od16 stycznia

ektywny pracownik

Wszystkie agencje pracuja w ten sam sposow, ja pracuje od 18 miesiecy w ideale jobs i jest wszystko ok. Wyplaty na czas, zaliczki w kazda srode, jest toroche drogie zakwaterowanie ale znalazlem sam taniej. Napewno nie sa to kokosy ale jezeli konto czasowe jest pelne 150 godzin ta zarabia sie calkiem niezle. Naturalnie jezeli ktos nie jest fachowcem w zawodzie to moze zmieniac zlecenia nawet co tydzien. Nie chce firmy polecac ani odradzac. Firma jak firma wszedzie trzeba pracowac.

bylem

Nie polecam, ale każdy ma wybór prawie nic nie jest tak jak mowa oprócz pracy praca jest :-)

wac-ek

dostales adres? a co z noclegiem? jak oni jedno i drugie wysylaja to jesxt ok.weimar jest nie nejgorszy. jak znasz troche jezyk to dasz rade. jak mozesz najlepiej jechac z kims innym. jest latwiej

arkadia

witam!bardzo proszę opinie o firmie ideale jobs gmb weimar.ponieważ w niedziele mam pojechać do Memingen i podjąć tam prace ale po przeczytaniu tych negatywnych opinii to poważnie waham się.Bardzo proszę pomóżcie mi,doradźcie co mam robić. Dziękuję!

z Weimaru

Jako, że ostatnio docierają do mnie informacje, że ktoś, coś o reprezentowanej przeze mnie firmie słyszał, czytał, się domyslił, poinformował ambasadę, urząd pracy, ministerstwo, policję i Bóg wie jeszcze kogo, postanowiłem napisać na tym forum kilka zdań. Jako pracodawca zajmujemy się obsługą małych i średnich firm na terenie calych Niemiec. Oznacza to, że pracownik musi wykazać się mobilnością i akceptuje pracę w systemie delegacyjnym.O tym informujemy w rozmowie wstepnej. Niektórzy klienci zamawiają u nas pracowników, by sprostać szczytom zamówień albo zalatać „dziurę personalną” wynikającą z urlopu lub choroby stałego pracownika. Inni zaś poszukują ludzi o określonych kwalifikacjach, gdzie nasz pracownik pracuje miesiącami w jednym miejscu, a nawet jest z czasem bezpośrednio zatrudniany prze naszego klienta. Każda firma testuje zamówionych pracowników i jeżeli nie wykazują się oni odpowiednimi kwalifikacjami lub zbytnią checią do pracy zostają szybko odmeldowani. Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwalo jak najdłużej – mamy wtedy poprostu mniej problemów. Każdy pracownik, rozpoczynając pracę u nas, powinien zabezpieczyć sobie kwotę ok. 250€, tak by pokryć w okresie ok. 10 dni koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu z noclegu do pracy. Wynika to z tego, że udzielamy zaliczek dopiero po upływie tygodnia pracy na podstawie potwiedzonych kart pracy. Od czasu przelewu we wtorek do momentu dopisania na koncie może upłynąć do 3 dni (w wypadku kont w banku polskim). Ze swej strony niechętnie dokonujemy przekazów gotówkowych Western Union, gdyż koszty obciązają pracownika, o czym za każdym razem wyraźnie informujemy. Nie jest prawda, że dojazd na zlecenie odbywa się na koszt pracownika. Ze swej strony zwracamy ryczałtowo część kosztów dojazdu z Polski w wysokości 10€ za każde 100km, liczone od siedziby naszej firmy do miejsca zlecenia. Przy każdej zmianie zlecenia ryczałt ten naliczany jest na nowo. Dojazdy pomiędzy miejscem noclegu a miejscem pracy pokrywane są natomiast w ramach diet. Zarówno diety, jak i ryczałt za dojazd na zlecenie są wolne od podatku. Ze swej stron zapewniamy pracownikowi miejsce noclegu, które pracownik sam opłaca. Noclegi te wynajdujemy wsród ofert znajdujacych się w internecie. Ich koszt waha sie od 15 do 25 euro, w zależności od regionu Niemiec. Zawsze staramy się, by byla możliwość przygotowania ciepłego posiłku.Ogłoszenia internetowe nie zawsze podają faktyczne ceny i warunki. Za każdym razem informujemy pracowników, że mają możliwość rozejrzenia się na miejscu za korzystniejszym noclegiem, gdyż wielu wynajmujących nie ogłasza się w internecie. Część pracowników korzysta z takiej opcji i oszczędza dzięki temu sporo pieniędzy. Nie chcę już poruszać tematów związanych z zachowaniem się niektórych pracowników, tak w stosunku do naszej firmy, jak i u naszych klientów, a przede wszystkim na noclegu. Mogła by powstać powieść kryminalno-obyczajowa. Również nie mam zamiaru twierdzić, że w każdym przypadku wszystko odbywa się bez błędu z naszej strony. Jeżeli natomiast jesteśmy informowani o wystapieniu problemów, staramy się je skorygować. Nasza praca opiera się o obowiazujace w Niemczech przepisy prawa pracy i jest regularnie kontrolowana przez niemiecki Urząd Pracy. Pracownik Biura Ideale Jobs Weimar

z Weimaru
@QAZ 21.11.2014 01:16
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej pr...

Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.

pracowmik z erfutu
@z Weimaru 04.12.2014 07:24
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten spo...

Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.

bodek 2027

Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa. Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil (usunięte przez administratora) Odzwonię .Pozdrawiam.

były prac

Pracowałem w tej firmie tak długo,aż pewnego dnia dowiedziałem się od szefa firmy która mnie wynajęła ze power jobs chce podwyżki za mnie 4 euro na godzine.pomyślałem skapnie się coś,dzwonie a tu odpowiedz że ja nic z tego nie dostane więc wtedy podziękowałem za prace

anonim

(usunięte przez administratora)

miki

czy ktos pisze tu prawde?

certyfikat

ja tesz mam pytanie o spawacza na niemcy, ale takie nietypowe. czy papier z anglii na spawacza w ogole mi sie przyda. pracowalem przed wejsciem do unii w manchesterze, certyfikat mam w polsce.

Agata

Słuchajcie maz zaczal tam pracowac ale dostal nowa oferte pracy.. o wiele lepsza bp daje nam szanse wyjazdu do Niemiec tak wiec mam pytanie jak wypowiedziec im umowe zeby nie stracoc tego cp przerobił i zeby wypłacili kase. Bo jest tam ten zapis ze jesli w ciągu 6 msc porzuci prace to zabieraja mu cale wynagrodzenie brutto.prosze o szybka odpowiedz!!

karol
@Agata 17.07.2014 10:42
Słuchajcie maz zaczal tam pracowac ale dostal nowa oferte pracy.. o wiele lepsza bp daje nam szanse wyjazdu do Niemiec tak wiec...

Wystarczy to zrobić w cywilizowany sposób, pisemnie, z zachowaniem odpowiedniego okresu wypowiedzenia. Przypadkiem nie esemesem.

ropo
@do Agata 17.07.2014 15:32
Ja też się przyłączam do pytania, znalazłem chyba tę samą ofertę pracy tu na goworku na gazownika do Stuttgartu. Wyjazd niebawe...

-1-wypowiedzenie zgodnie z tym co jest w umowie ,-2-pobierać jak najmniej zaliczek, -3-uzgodnić wypłatę nadgodzin i zaległego urlopu, -4-TO WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE -za pokwitowaniem pocztowym-,

do Leszek

do Leszek: nie napisałeś nic o tym, jak czesto mozna zjezdzac do Polski. Ja spełniam te wymagania, nawet mam auto na gaz bo taniej, ale corka jest w wieku szkolnym, musze zjezdzac tak raz na miesiac.

Rafał

Pracujesz tam gdzie akurat jest robota tydzien tu tydzien tam i jezdzisz po niemczech jak idiota za swoją kase bo nie zwracają za przejazdy bynajmniej u mnie tak było. Teraz jestem w trzecim miejscu w ciągu 2 miesięcy, Jak będa chcieli przeniesc - zrywam kontrakt i szukam innej pracy bo ta firma nie ma sensu. Mi się ta firma nie podoba, Jak się komus tu udało to tylko pozazdroscic. umowa stała na czas okreslony tylko ze pracuje sie dla agencij. Warunki to zalezy gdzie masz akurat zlecenie. Hotel za sobote i niedziele placisz sobie sam bo dieta jest od pn-pt, Ja na początku noc z pt-sb spalem w aucie bo nie wiedzialem o tym dopuki nie przyszedl wieckend i chlop z hotelu kase wola za weeckend 150% normalnej stawki za dobe - 45Euro. Zaliczki przesylaja western union na Twój koszt wiec wiadomo jakie sa oplaty. Ogólnie nikomu nie polecam. Chyba ze ktos lubi przygode.

KJ

mialem wyjazd do tej firmy na 19go ale po przeczytaniu opini zrezygnowalem, dziekuje wszystkim za wpisy

Zostaw opinię o ideale-jobs-GmbH - Köln

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH