Eco Car System Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 101 ocen.

Eco Car System Sp. z o.o.
2101

Opinie o Eco Car System Sp. z o.o.

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Car System Sp. z o.o.

Iwona

@Bezrobotny kierowca., widzę, że byłeś zainteresowany pracą w Eco Car System. Przypominam, że wątek dotyczy Warszawy, ale zapytam: zdecydowałeś się aplikować do pracy w Eco Car System? Jak najlepiej aplikować do pracy w Eco Car System w Warszawie? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert. Może najlepiej stawić się w firmie osobiście?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Eco Car System Sp. z o.o.?

Taxi Plus

Na jakie zarobki można liczyć w Eco car Wrocław bo dalej się nie dowiedziałem? jeśli ktoś tam jeździł to proszę o rzetelną informacje

Bezrobotny kierowca.
@Krakonos 13.05.2017 16:14

Dowiedziałem się że obecnie jest już inny system rozliczeń z kierowcami-jedynie własna działalność (przynajmniej we Wrocku).Czy możesz napisać ile teraz można zarobić i jak teraz wyglada atmosfera pracy we Wrocławiu-czy warto myśleć o pracy w ECO?

Niedoszły pracownik.

Może Warszawa podeśle trochę samochodów do Wrocławia bo tam co tydzień przychodzą na spotkania kandydaci do pracy a samochodów dla nich nie ma.Po co się więc reklamować i zachęcać do pracy skoro podstawowego narzędzia brakuje.Może ktoś zorientowany napisze o co chodzi albo lepiej ściągnąć tą ofertę pracy z internetu.

Piotrek

Tak jakoś mało piszecie na forum. Miałem nadzieję, że dowiem się coś więcej o pracy w firmie? Dobrze jest ??

PitBull

Dno, dno i jeszcze raz dno. I nie pisze o ecocar system tylko ecocar sa. Darmowy samochod? Dobre sobie! 2200 miesiecznie to darmowy samochod? Placenie za paliwo (wprawdzie netto ale zawsze) to tez nic? Pomimo tych oplat 20% z ciezko zrobionego obrotu wraca do biura to tez ich slawne zero oplat? Zart czy kpina? Narzucanie koniecznosci pracy w okreslonych godzinach to elastyczny grafik? Samochody wcale nie sa nowe, chyba ze wlazisz w (usunięte przez administratora) "pani" kierownik albo koordynatorom - kapusiom (nie mylic z liderami!!!) zwlaszcza panu robertowi b (celowo malymi literami). Poza tym doloty z np. miasteczka wilanow pod Double Tree na Skalnicowej (bo system liczy w linii prostej odleglosc) sa na porzadku dziennym... Lepiej juz wynajac auto do Sawy albo Ele - czlowiek ma cisze i spokoj... No i zarobki: po odliczeniu rzekomo darmowego auta, paliwa i ewentualnych kar, ktorych niemalo odkad nie ma JEDYNEGO NORMALNEGO koordynatora, Pana W.P. po jezdzeniu minimun 12h dziennie przez co najmniej 27 dni w miesiacu to max 5000. Odliczyc od tego nalezy ZUS, VAT, dochodowy i zostanie max 2500!!! I to ma byc uczciwa firma, w ktorej kierowca dostaje wszystko bez oplat? Uczciwa to ona moze byla jak prezesem byla Pani Aneta a nie jakis byly kurier dhl, ktory awansowal dzieki podpierd.... kolegow i przy okazji jest kolega inwestora ec czyli szemranego pana wisniewskiego.... A i jeszcze jedno: jezdzilem w ec, po nic nie wnoszacych zmianach, bedacych zwykla marchewka na kiju odszedlem do innej korporacji. Place leasing 1100pln, baze ok 1000 i w koncu zarabiam zamiast tracic czas, zdrowie i nerwy w ec...

Iwona

@PW jak działa system skoro można podbierać sobie zlecenia? Nie powinno tak być. Czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Czy ktoś jeszcze uważa, że zlecenia są podbierane? Jakie macie doświadczenia związane z pracą w Eco Car System Sp. z o.o.?

PINK

System rabatowy obowiązuje wyłącznie na zamówienia zrobione przez aplikację ECO CAR ale realizacja złożonych przez tą aplikację zamówień pozostawia dużo do życzenia. Z tego też powodu wstawiam DUŻY NEGATYW

Iwona

@Omka dobrze rozumiem, że występują opóźnienia w wypłacaniu wynagrodzenia? Czy to są częste sytuacje? Od jak dawna mają miejsce? Pytanie też do innych użytkowników. Czy Wy również mieliście problemy, o których pisze @Omka?

Iwona

@Krakonos wspominasz o elastycznym grafiku. A czy jest możliwość pracy na niepełny etat?

Czyzyk

Witam, korporacja EcoCar jest jedną z najgorszych, z jakimi nasza firma współpracowała. Ciągle zdarzają się wpadki, związane pewnie z dużą niedoskonałością systemu zarządzania zleceniami. Kilkakrotnie zlecenie "zgubiło" się gdzieś w systemie, i taksówka w ogóle nie przyjechała, kilka razy również były problemy z odebraniem gości z lotniska, bo kierowca nie wszedł po gości do terminala jak miał zlecone. Ostatnio bardzo ważni goście czekali przed hotelem pół godziny!! ponieważ operator nie uwzględnił korków i przekazał kierowcy zlecenie o wiele późno. Raz przyjechały dwie taksówki na raz pod ten sam adres, bo coś się w systemie "zepsuło". Zdecydowanie nie polecam.

Robaczek

Rozmawiamy tu o firmie, która od ponad trzech lat nie istnieje. Ecocar SA nie jest "spadkobiercą "Ecocar System Sp. z o.o.". Proponuję przenieść tę dyskusję na właściwą stronę...

good night left side
@Robaczek 25.04.2017 18:19

Robaczku dużo osób wchodzi tutaj żeby poznać opinię na temat pracy w Eco car i nie ma znaczenia pod jakim szyldem teraz jest. Niech poczytają opinie i niech się dowiedzą jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie u siebie

good night left side

Praca w tej firmie to jakiś ponury żart. Nie dość że zarobki na poziomie ciecia na parkingu to jeszcze ciągłe nękanie smsami i telefonami przez jakiegoś wieśniaka zwanego liderem. Nie po to decydowałem się na bycie taksówkarzem żeby ktoś stał nade mną i pilnował w jakich godzinach mam pracować. Wkoncu taksówkarz wolny zawód. Jeszcze na dodatek chcieli mnie zmusić do jeżdżenia w nocy ze zmiennikiem. Warto się postawić bo wtedy wymiękają a łaski nie robią ponieważ na rynku są inne korporacje które proponują zdecydowanie lepsze warunki. Wogóle mam wrażenie że oni żyją w swoim świecie uważają że Ty zarabiasz tutaj nie wiadomo jakie pieniądze i mają nie wiadomo jakie wymagania. Śmiać mi się chce.Akurat Konrada mile wspominam bo można było się z nim dogadać i nie oszukiwał jeśli chodzi o przepracowane godziny. Ostatnio jak jego nie ma to mam zaniżane godziny za każdym razem mnie oszukują. Zlikwidowano również te 20 min dodatkowe kiedy zjeżdzalem do domu. Całe szczęście od kwietnia jeżdżę już w innej korpo. Ogólnie praca dla desperatów gotowych jeździć 300 h w miesiącu. Zdecydowanie odradzam

Jureczek
@Emzer 25.04.2017 07:31

Ci co robią po 300h w miesiącu tu nie piszą, bo już im na to czasu raczej nie starcza. Jest to przykre ale prawdziwe, narzekamy a jezdzimy dalej.

Iwona

@hehe Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Chętnie za to usłyszymy więcej na temat Twojej codziennej pracy.

Gabriel

jeżeli te umowy nie zawierają chwytów niedozwolonych lub niekorzystnych to spróbujcie poprosić o ich wzór do domu do zastanowienia albo niech prześlą.Myślicie ,że dostaniecie?

Istvan
@robaczek 18.03.2017 09:18

Stary /nowy właściel do tej pory nie zapłacił za obklejenie wszystkich wozów.

Klementyn

Napiszcie jakie lojalki, jaka treść ? W internecie nie dostaniecie kary umownej :) Zresztą po to są tego typu strony aby ochronić ludzi przed gównem w ładnym opakowaniu. Widzę po kierowcach eco, że ta firma celowo zastrasza karami, sankcjami, zmuszają do własnej działalności (choć mogliby przyjąć na umowę), aby robić z ludzi poddanych sługusów. Żenujące, ale prawdziwe. Jeźeli nie będzie sprzeciwu na takie praktyki będzie gorzej.

ŚWIEŻAK
@Klementyn 16.03.2017 00:32

Żenujące to jest to , co Ty piszesz ! Takie fora są po to aby podzielić się wiedzą a nie zasłyszanymi gdzieś bzdurami ! Kto kogo zastrasza, co za bzdury ! Umowa o współpracy na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowiedzeniem i nie chcą żadnej złotówki od Ciebie - to cie przestrasza ? Jest tam dział rekrutacji , umów się na spotkanie jak ja a dowiesz się wszystkiego z pierwszej reki. Umów o pracę to nie ma z założenia w tej branży bo jej natura jest specyficzna. Ale jak koniecznie nie chcesz zakładać działalności to jest do wyboru umowa zlecenie i nadal żadnych opłat !

K

Pracowałem w EcoCar jakiś czas temu. Zastanawiałem się czy pisać tu opinię o tej korporacji czy olać temat by ludzie którzy chcą tam pracować przekonali się na własnej skórze, że to nie jest taka bajka na jaką wygląda. Praca opiera się na umowie o współpracę. Oznacza to, że niezbędne jest założenie własnej DG. Ci którzy są na małym ZUSie mają nieco lepiej. Bardziej przewalone mają osoby bez zniżki. Powiem krótko - firma oczekuje, że oddasz im 100% swojego czasu. Nie masz partnera. rodziny, znajomych i nie wiesz co masz zrobić z czasem? Ta praca jest idealna dla Ciebie. 9 zł netto na godzinę to jakaś kpina. By zapłacić sam mały ZUS wynoszący 490 zł musisz pracować ok. 54 godzin, a duży ZUS który wynosi 1200 zł musisz pracować ok. 133 godzin. A to tylko ZUS - pamiętajmy o podatku. Dalej pracujesz na swoje. Atmosfera w firmie bywała różna. Za moich czasów w biurze było dosłownie ZOO (były ptaki, psy i koty). Na kontroli niektórzy wydawali się być pijani a szczególnie w nocy. Ludzie na słuchawce bardzo często nie wiedzieli komu jakie zlecenia dawali. Bywały takie patologiczne sytuacje, że ściągano samochód z postoju na Bemowie do zlecenia na Kabatach. Co do kontrolerów - byli spoko. Najlepiej wspominam Olę którą ta niewyrośnięta pseudo intelektualna ameba zwąca się kierownikiem kierowców (dosłownie niewyrośnięta) pogoniła z przyczyn czysto prywatnych oraz Damiana. Ta dwójka sprawiała, że aż chciało się pracować. Nie chcę tutaj nikogo zniechęcać jednakże dopóki zarabia się takie pieniądze - nie warto do tego podchodzić. Ja wiem, że zawód taksówkarza jest dziś bardzo ciężkim zawodem głównie przez ilość nielegalnej konkurencji jak UBER czy inne badziewie jednak przysięgam, że szkoda zdrowia. Ja wyrabiałem ok 200-250 godzin w miesiącu, w domu byłem gościem a i tak na koniec miesiąca Konradzik wciskał jakieś kary z kosmosu których dostać nie powinienem. Wielka szkoda bo ten zawód jest niewyobrażalnie pięknym zawodem. Można spotkać wielu wspaniałych ludzi i przeżyć niewyobrażalnie wiele przygód na drogach (tych miłych jak i niemiłych). Pozdrawiam wszystkich kierowców taryf. Trzymajcie się chłopaki bo może kiedyś nastaną dla was lepsze dni.

Istvan
@Liroy 15.03.2017 17:34

znasz szczeguliki tej umowy-lojalki?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kierowca

Witam, mi przelali wszystko zgodnie z tym co miałem zapisane. Dokładnie zapisuję wszystkie dane (czas pracy , przerwy , obrót) i od dwóch lat współpracy nie miałem problemów z wartością przelewów. W poprzednim miesiącu była różnica w ilości godzin ( około 2) ale wynikająca z ,, braku kontaktu z bazą,, której niestety nie jestem wstanie zapisywać na bieżąco . Man nadzieję że w tym miesiącu coś zrobią z tym problemem . Niestety jak to w życiu trzeba pilnować swojej kasy i nie dać się wyd..... pozdrawiam

Czubek

Jak wygląda sprawa w kwestii współpracy ? Dają umowę zlecenie czy tyko działalność ? P.s. Uważam że przy tych warunkach nie opłaca się płacić za siebie zusu na normalnych zasadach stąd moje pytanie.

Ciekawski

No i co po spotkaniu? Cisza?

Istvan
@Ciekawski 05.03.2017 23:14

Wszyscy zamilkli. Takie podwyżki były że wszyscy rzucili się w wir pracy żeby związać koniec z końcem.

Peter

W poniedziałek 27.02 ma być spotkanie z prezesuniem. Ciekawe co wymyślił żeby nas oskubać? Pamiętajcie wszyscy bez wyjątku, że ta firma bez nas nie może funkcjonować. Jeśli postawi się chociaż 50 kierowców, to są ugotowani. Nie mówię o świeżakach, bo oni mają cyrografy i nic nie mogą zrobić, ale MY, którzy jeżdzimy już dłużej powinniśmy się zebrać i albo położyć kluczyki na biurku, albo wylogowani o określonej godzinie określonego dnia zjechać na bazę. Inaczej zawsze będą po nas jechać. Napisałem, że wystarczy 50 kierowców, ale im więcej osób to zrobi tym lepiej. I nie ma co oglądać się na innych, że za NAS załatwią sprawę. Albo jesteśmy razem i w kupie uda się coś wywalczyć, albo będą nas dymać do końca.

PW
@Peter 20.02.2017 13:03

Razem? Nie rozśmieszaj mnie. O jakiej solidarności Ty piszesz, skoro jeden drugiemu podbiera zlecenia? Trzeba sie barrrdzo spieszyć zeby jadąc na zlecenie pod wspołpracujący z nami hotel pasazer czekał. Swoje czy nie swoje, pierwszy czy drugi w kolejce-biorą co leci, aby sie jeszcze 20 złotych nachapac. Kiedyś tego nie było i nie pisz "świezaki" bo "dymają" jak ładnie napisałeś STARZY KIEROWCY.

Taxiarz

Co do rozliczen to się zgodze, kupe czasu czasami sie tam spedza. Jak pracowala jeszcze Ola to wszystko sprawnie szlo.

Mark one

Pracuję od listopada...nigdy wyplata nie wplywa na czas i oszukują na kasie...lipa totalna.

Prawe biurko
@Omka 30.06.2017 12:38

Skoro pojawiają się takie zarzuty jak wynagrodzenie wypłacane po terminie, niesłusznie nałożone kary, tablety które "nie naliczają" czasu pracy, może warto pójść dalej i opowiedzieć o swoich "przemyśleniach" osobie która opiniuje Twoją pracę. Nie ma co się wstydzić opinii. Jeżeli masz odwagę przedstawiać takie informacje na forum publicznym miej również odwagę porozmawiać bezpośrednio z osobą która odpowiada za Wrocław . Pozdrawiam serdecznie.

Marek

Mam spotkanie dzisiaj. isc czy nie? czy to wszystko to ściema?

Jureczek
@Marek 09.02.2017 09:11

@ Marek Poczytaj komentarze to twój dylemat rozwiąże się sam.

filip

Chciałbym zadać pytanie:Kto wybiera tych psełdo-liderów,wydaje mi się że liderzy powinni być wyłaniani z kierowców przez kierowców jako przedstawiciele do kontaktów z tz.górą,a nie ktoś sobie wymyślił aby wybrać wszystko jedno kogo aby był spolegliwy w stosunku do szefostwa.Natomiast pytanie nr.2: Czy ktoś kiedykolwiek słyszał żeby nowy Prezes Firmy nie przedstawił się współpracownikom-żenada!

Fawor
@filip 06.02.2017 17:40

To fakt zmienił się prezes , kierownik a ,, kolesiowo ,, trzyma się mocno i wręcz rozrasta...

good bye

najwyższy czas iść do innej korpo bo tutaj syf, kila i mogiła....zero kontaktu z kimkolwiek, tylko upierdliwe smsy, przypomnienia, kary etc żenada, że w takiej korporacji nie ma nawet telefonu z IVRem ( jeśli porezes w ogóle wie co to jest IVR , hehe ) co jest normą w większości szanujących się firm. Amatorszczyzna na wyższych szczeblach i amatorszczyzna połaczona z chamstwem i ignoranctwem w Kontrolingu !

emi

a wiecie jak ma sie stawka w EC 9 zl do nowych przepisow placy minimalnej obowiazujacej od stycznia tego roku? 9 zl to mniej niz zaklada ustawa o jakas zlotowke :/ Podniosa wynagrodzenia?

ja
@gh 19.01.2017 19:48

Nic się nie "należy'. Bo to jest umowa między FIRMAMI, firmą EcoCar S.A. i firmą "Jan Nowak" - działalność Taxi. To nie jest "zatrudnienie" ze stawką godzinową.

Henry

KIEROWNIK Konrad to dupowłaz jakich mało. Układy i układziki z kierowcami to jest to co lubi najbardziej.

Jureczek
@Zenek 31.01.2017 18:06

Panie Prezesie jak żyć?

tadek

Konrad, Kierownik Kierowców to cham i prostak, taka osoba szkodzi korporacji jak mało kto, ale nikt w firmie ECOCAR tego nie dostrzega ! Gość od pługa oderwany w Siemiatyczach, bo stamtąd pochodzi swego czasu zamieścił ogłoszenie w necie, że poszukuje kierowców, ale sam uważa, że kierowca taksówki musi być idiotą skoro podejmuje się takiej pracy !!!!! Krowy mu paść, kto w ogóle go tam zatrudnił i na jakich zasadach ?????? Kierownik,niestety musi wykazać się pewnymi predyspozycjami aby zatrudniać ludzi a nie być zwykłym chamem i prostakiem ! To w Stolicy nie wystarczy Panie Konradzie !!!

Robaczek
@hehe 08.04.2017 08:40

A Ty z jakiej wsi jesteś? Kazachstan, Białoruś? Bo Twoje wypowiedzi są na poziomie rynsztoka...

Komandos

Ściechy to tam kto inny rozdaje. Od kąd nie ma Jarka i Ani to nie jest ta sama praca. Dwie najbardziej kompetentne osoby odeszły, teraz to nie idzie tam nic załatwić. Posadzili dziewczynę ze słuchawek która mam wrażenie że nie wie po co tam wogóle siedzi. Oczywiście został król na swoich włościach...wredny Kudłaty. A jak ktoś chce wiedzieć co się stało z Anią proponuję do niej zadzwonić. Bo pan kierownik prawdy nie powie.

taryfiarz
@Przyszły Kierowca 11.01.2017 11:32

Oczywiście poinformowałeś o swoich spostrzeżeniach odpowiednie urzędy?

Zostaw opinię o Eco Car System Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Car System Sp. z o.o.