Eco Car System Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 101 ocen.

Opinie o Eco Car System Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Car System Sp. z o.o.

Taxi Plus

Na jakie zarobki można liczyć w Eco car Wrocław bo dalej się nie dowiedziałem? jeśli ktoś tam jeździł to proszę o rzetelną informacje

Krakonos
@Taxi Plus 09.05.2017 17:05

Na działalności możesz stać na lotnisku i wtedy masz 9 zł za godzinę plus 40 proc z utargu powyżej 4500 zł. Na lotnisku dniówki oscylują w granicach 400-500 zł (jazda od 7 do 24), średnio jesteś w stanie zrobić w miesiącu 10000 zł obrotu z czego dostajesz od firmy 2200 zł prowizji + licząc 20 dni jazdy po 17 h = 3060 zł co daje 5260 - zus zostaje ci jakieś 4100 zł za 340 h jazdy. Natomiast druga opcja to umowa zlecenie na której możesz jeździć tylko po mieście, elastycznie dobierasz sobie grafik, zmiany 6-18 i 18-6. Za godzine wychodzi 13 brutto czyli jakieś 9,50 zł na ręke. Przy jeździe 20 dni po 12 h robisz 240 h i masz z tego 2280 zł plus ewentualne napiwki na poziomie 200-300 zł, co daję ci wypłatę jakieś 2500-2600 zł i zero kosztów. Co kto lubi, ja jeżdżę i póki co taki układ mi pasuje. Przede wszystkim fakt, że nie musisz myśleć o zusach, amortyzacjach, bazach itd... gra tutaj główną rolę. Nie ma takiego ciśnienia, możesz sobie śmiało zrobić weekend wolny od pracy i siedząc na mieście przy piwie nie myśleć ile koledzy w tym czasie robią obrotu co na własnej taksówce jest rzeczą nie realną :)

Bezrobotny kierowca.
@Krakonos 13.05.2017 16:14

Dowiedziałem się że obecnie jest już inny system rozliczeń z kierowcami-jedynie własna działalność (przynajmniej we Wrocku).Czy możesz napisać ile teraz można zarobić i jak teraz wyglada atmosfera pracy we Wrocławiu-czy warto myśleć o pracy w ECO?

Niedoszły pracownik.

Może Warszawa podeśle trochę samochodów do Wrocławia bo tam co tydzień przychodzą na spotkania kandydaci do pracy a samochodów dla nich nie ma.Po co się więc reklamować i zachęcać do pracy skoro podstawowego narzędzia brakuje.Może ktoś zorientowany napisze o co chodzi albo lepiej ściągnąć tą ofertę pracy z internetu.

Piotrek

Tak jakoś mało piszecie na forum. Miałem nadzieję, że dowiem się coś więcej o pracy w firmie? Dobrze jest ??

PitBull

Dno, dno i jeszcze raz dno. I nie pisze o ecocar system tylko ecocar sa. Darmowy samochod? Dobre sobie! 2200 miesiecznie to darmowy samochod? Placenie za paliwo (wprawdzie netto ale zawsze) to tez nic? Pomimo tych oplat 20% z ciezko zrobionego obrotu wraca do biura to tez ich slawne zero oplat? Zart czy kpina? Narzucanie koniecznosci pracy w okreslonych godzinach to elastyczny grafik? Samochody wcale nie sa nowe, chyba ze wlazisz w (usunięte przez administratora) "pani" kierownik albo koordynatorom - kapusiom (nie mylic z liderami!!!) zwlaszcza panu robertowi b (celowo malymi literami). Poza tym doloty z np. miasteczka wilanow pod Double Tree na Skalnicowej (bo system liczy w linii prostej odleglosc) sa na porzadku dziennym... Lepiej juz wynajac auto do Sawy albo Ele - czlowiek ma cisze i spokoj... No i zarobki: po odliczeniu rzekomo darmowego auta, paliwa i ewentualnych kar, ktorych niemalo odkad nie ma JEDYNEGO NORMALNEGO koordynatora, Pana W.P. po jezdzeniu minimun 12h dziennie przez co najmniej 27 dni w miesiacu to max 5000. Odliczyc od tego nalezy ZUS, VAT, dochodowy i zostanie max 2500!!! I to ma byc uczciwa firma, w ktorej kierowca dostaje wszystko bez oplat? Uczciwa to ona moze byla jak prezesem byla Pani Aneta a nie jakis byly kurier dhl, ktory awansowal dzieki podpierd.... kolegow i przy okazji jest kolega inwestora ec czyli szemranego pana wisniewskiego.... A i jeszcze jedno: jezdzilem w ec, po nic nie wnoszacych zmianach, bedacych zwykla marchewka na kiju odszedlem do innej korporacji. Place leasing 1100pln, baze ok 1000 i w koncu zarabiam zamiast tracic czas, zdrowie i nerwy w ec...

Iwona

@PW jak działa system skoro można podbierać sobie zlecenia? Nie powinno tak być. Czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Czy ktoś jeszcze uważa, że zlecenia są podbierane? Jakie macie doświadczenia związane z pracą w Eco Car System Sp. z o.o.?

PINK

System rabatowy obowiązuje wyłącznie na zamówienia zrobione przez aplikację ECO CAR ale realizacja złożonych przez tą aplikację zamówień pozostawia dużo do życzenia. Z tego też powodu wstawiam DUŻY NEGATYW

Iwona

@Omka dobrze rozumiem, że występują opóźnienia w wypłacaniu wynagrodzenia? Czy to są częste sytuacje? Od jak dawna mają miejsce? Pytanie też do innych użytkowników. Czy Wy również mieliście problemy, o których pisze @Omka?

Iwona

@Krakonos wspominasz o elastycznym grafiku. A czy jest możliwość pracy na niepełny etat?

Czyzyk

Witam, korporacja EcoCar jest jedną z najgorszych, z jakimi nasza firma współpracowała. Ciągle zdarzają się wpadki, związane pewnie z dużą niedoskonałością systemu zarządzania zleceniami. Kilkakrotnie zlecenie "zgubiło" się gdzieś w systemie, i taksówka w ogóle nie przyjechała, kilka razy również były problemy z odebraniem gości z lotniska, bo kierowca nie wszedł po gości do terminala jak miał zlecone. Ostatnio bardzo ważni goście czekali przed hotelem pół godziny!! ponieważ operator nie uwzględnił korków i przekazał kierowcy zlecenie o wiele późno. Raz przyjechały dwie taksówki na raz pod ten sam adres, bo coś się w systemie "zepsuło". Zdecydowanie nie polecam.

Robaczek

Rozmawiamy tu o firmie, która od ponad trzech lat nie istnieje. Ecocar SA nie jest "spadkobiercą "Ecocar System Sp. z o.o.". Proponuję przenieść tę dyskusję na właściwą stronę...

good night left side
@Robaczek 25.04.2017 18:19

Robaczku dużo osób wchodzi tutaj żeby poznać opinię na temat pracy w Eco car i nie ma znaczenia pod jakim szyldem teraz jest. Niech poczytają opinie i niech się dowiedzą jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie u siebie

good night left side

Praca w tej firmie to jakiś ponury żart. Nie dość że zarobki na poziomie ciecia na parkingu to jeszcze ciągłe nękanie smsami i telefonami przez jakiegoś wieśniaka zwanego liderem. Nie po to decydowałem się na bycie taksówkarzem żeby ktoś stał nade mną i pilnował w jakich godzinach mam pracować. Wkoncu taksówkarz wolny zawód. Jeszcze na dodatek chcieli mnie zmusić do jeżdżenia w nocy ze zmiennikiem. Warto się postawić bo wtedy wymiękają a łaski nie robią ponieważ na rynku są inne korporacje które proponują zdecydowanie lepsze warunki. Wogóle mam wrażenie że oni żyją w swoim świecie uważają że Ty zarabiasz tutaj nie wiadomo jakie pieniądze i mają nie wiadomo jakie wymagania. Śmiać mi się chce.Akurat Konrada mile wspominam bo można było się z nim dogadać i nie oszukiwał jeśli chodzi o przepracowane godziny. Ostatnio jak jego nie ma to mam zaniżane godziny za każdym razem mnie oszukują. Zlikwidowano również te 20 min dodatkowe kiedy zjeżdzalem do domu. Całe szczęście od kwietnia jeżdżę już w innej korpo. Ogólnie praca dla desperatów gotowych jeździć 300 h w miesiącu. Zdecydowanie odradzam

Emzer
@Robaczek 20.04.2017 19:22

Robaczku nie sprawdzili się ponieważ nie mają zamiaru tyrać ponad 300 godz miesięcznie i nie mają pretensji do całego świata tylko wyrażają opinię na temat pracy w ecocar. Jak widać po komentarzach jest to w zdecydowanej większości opinia negatywna. A Ty na siłę chcesz wmuwić ludziom że szambo jest perfumeriom

Jureczek
@Emzer 25.04.2017 07:31

Ci co robią po 300h w miesiącu tu nie piszą, bo już im na to czasu raczej nie starcza. Jest to przykre ale prawdziwe, narzekamy a jezdzimy dalej.

Iwona

@hehe Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Chętnie za to usłyszymy więcej na temat Twojej codziennej pracy.

Gabriel

jeżeli te umowy nie zawierają chwytów niedozwolonych lub niekorzystnych to spróbujcie poprosić o ich wzór do domu do zastanowienia albo niech prześlą.Myślicie ,że dostaniecie?

robaczek
@Istvan 18.03.2017 08:13

Kolego, zamiast pisać bzdury, wystarczyłoby zajrzeć do KRSu. To nic nie kosztuje i nie boli. Przekonałbyś się, że jedyne, co ma wspólnego GCC (czyli właściciel Eco car system sp. z o.o.) z obecnym Ecocarem to część kierowców, która współpracuje z firmą od początku, niezależnie od zmian właścicielskich. I jakoś nie ma zamiaru tej współpracy zaprzestać. Pamiętam doskonale pierwotne plany GCC: wybór muzyki i zapachu w aucie przez zamawiającego, monitory na zagłówkach foteli z ulubionymi programami/utworami... Wysyłanie listów do taksówkarzy z zaproszeniami na spotkanie, niezła prezentacja multimedialna bez możliwości sprawdzenia jej w realu... Elektryczne Mondeo... Skończyło się tym, że leasingodawca na lawetach wywoził samochody z Mińskiej... O plotkach z tamtego okresu nie będę się wypowiadał, ale firma w szybkim tempie padała, mimo naprawdę dużego potencjału. Na wiosnę 2014 Ecocar przejął nowy właściciel i zaczęło się budowanie nowego wizerunku firmy.

Istvan
@robaczek 18.03.2017 09:18

Stary /nowy właściel do tej pory nie zapłacił za obklejenie wszystkich wozów.

Klementyn

Napiszcie jakie lojalki, jaka treść ? W internecie nie dostaniecie kary umownej :) Zresztą po to są tego typu strony aby ochronić ludzi przed gównem w ładnym opakowaniu. Widzę po kierowcach eco, że ta firma celowo zastrasza karami, sankcjami, zmuszają do własnej działalności (choć mogliby przyjąć na umowę), aby robić z ludzi poddanych sługusów. Żenujące, ale prawdziwe. Jeźeli nie będzie sprzeciwu na takie praktyki będzie gorzej.

ŚWIEŻAK
@Klementyn 16.03.2017 00:32

Żenujące to jest to , co Ty piszesz ! Takie fora są po to aby podzielić się wiedzą a nie zasłyszanymi gdzieś bzdurami ! Kto kogo zastrasza, co za bzdury ! Umowa o współpracy na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowiedzeniem i nie chcą żadnej złotówki od Ciebie - to cie przestrasza ? Jest tam dział rekrutacji , umów się na spotkanie jak ja a dowiesz się wszystkiego z pierwszej reki. Umów o pracę to nie ma z założenia w tej branży bo jej natura jest specyficzna. Ale jak koniecznie nie chcesz zakładać działalności to jest do wyboru umowa zlecenie i nadal żadnych opłat !

K

Pracowałem w EcoCar jakiś czas temu. Zastanawiałem się czy pisać tu opinię o tej korporacji czy olać temat by ludzie którzy chcą tam pracować przekonali się na własnej skórze, że to nie jest taka bajka na jaką wygląda. Praca opiera się na umowie o współpracę. Oznacza to, że niezbędne jest założenie własnej DG. Ci którzy są na małym ZUSie mają nieco lepiej. Bardziej przewalone mają osoby bez zniżki. Powiem krótko - firma oczekuje, że oddasz im 100% swojego czasu. Nie masz partnera. rodziny, znajomych i nie wiesz co masz zrobić z czasem? Ta praca jest idealna dla Ciebie. 9 zł netto na godzinę to jakaś kpina. By zapłacić sam mały ZUS wynoszący 490 zł musisz pracować ok. 54 godzin, a duży ZUS który wynosi 1200 zł musisz pracować ok. 133 godzin. A to tylko ZUS - pamiętajmy o podatku. Dalej pracujesz na swoje. Atmosfera w firmie bywała różna. Za moich czasów w biurze było dosłownie ZOO (były ptaki, psy i koty). Na kontroli niektórzy wydawali się być pijani a szczególnie w nocy. Ludzie na słuchawce bardzo często nie wiedzieli komu jakie zlecenia dawali. Bywały takie patologiczne sytuacje, że ściągano samochód z postoju na Bemowie do zlecenia na Kabatach. Co do kontrolerów - byli spoko. Najlepiej wspominam Olę którą ta niewyrośnięta pseudo intelektualna ameba zwąca się kierownikiem kierowców (dosłownie niewyrośnięta) pogoniła z przyczyn czysto prywatnych oraz Damiana. Ta dwójka sprawiała, że aż chciało się pracować. Nie chcę tutaj nikogo zniechęcać jednakże dopóki zarabia się takie pieniądze - nie warto do tego podchodzić. Ja wiem, że zawód taksówkarza jest dziś bardzo ciężkim zawodem głównie przez ilość nielegalnej konkurencji jak UBER czy inne badziewie jednak przysięgam, że szkoda zdrowia. Ja wyrabiałem ok 200-250 godzin w miesiącu, w domu byłem gościem a i tak na koniec miesiąca Konradzik wciskał jakieś kary z kosmosu których dostać nie powinienem. Wielka szkoda bo ten zawód jest niewyobrażalnie pięknym zawodem. Można spotkać wielu wspaniałych ludzi i przeżyć niewyobrażalnie wiele przygód na drogach (tych miłych jak i niemiłych). Pozdrawiam wszystkich kierowców taryf. Trzymajcie się chłopaki bo może kiedyś nastaną dla was lepsze dni.

Liroy
@K 13.03.2017 17:42

I co załatwili wszystkich równo? Podpisaliście już lojalki ? Wzywają jak w obozie po paru.Nowa Umowa ,która każą podpisywać zamknęła wszystkim usta.I o to im chodziło.

Istvan
@Liroy 15.03.2017 17:34

znasz szczeguliki tej umowy-lojalki?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kierowca

Witam, mi przelali wszystko zgodnie z tym co miałem zapisane. Dokładnie zapisuję wszystkie dane (czas pracy , przerwy , obrót) i od dwóch lat współpracy nie miałem problemów z wartością przelewów. W poprzednim miesiącu była różnica w ilości godzin ( około 2) ale wynikająca z ,, braku kontaktu z bazą,, której niestety nie jestem wstanie zapisywać na bieżąco . Man nadzieję że w tym miesiącu coś zrobią z tym problemem . Niestety jak to w życiu trzeba pilnować swojej kasy i nie dać się wyd..... pozdrawiam

Czubek

Jak wygląda sprawa w kwestii współpracy ? Dają umowę zlecenie czy tyko działalność ? P.s. Uważam że przy tych warunkach nie opłaca się płacić za siebie zusu na normalnych zasadach stąd moje pytanie.

Ciekawski

No i co po spotkaniu? Cisza?

Istvan
@Ciekawski 05.03.2017 23:14

Wszyscy zamilkli. Takie podwyżki były że wszyscy rzucili się w wir pracy żeby związać koniec z końcem.

Peter

W poniedziałek 27.02 ma być spotkanie z prezesuniem. Ciekawe co wymyślił żeby nas oskubać? Pamiętajcie wszyscy bez wyjątku, że ta firma bez nas nie może funkcjonować. Jeśli postawi się chociaż 50 kierowców, to są ugotowani. Nie mówię o świeżakach, bo oni mają cyrografy i nic nie mogą zrobić, ale MY, którzy jeżdzimy już dłużej powinniśmy się zebrać i albo położyć kluczyki na biurku, albo wylogowani o określonej godzinie określonego dnia zjechać na bazę. Inaczej zawsze będą po nas jechać. Napisałem, że wystarczy 50 kierowców, ale im więcej osób to zrobi tym lepiej. I nie ma co oglądać się na innych, że za NAS załatwią sprawę. Albo jesteśmy razem i w kupie uda się coś wywalczyć, albo będą nas dymać do końca.

Peter
@Jureczek 20.02.2017 16:47

I to jest właśnie typowe myślenie - nic nie zdziałamy. Jasne. Jaj będziemy siedzieć cicho to na pewno nic nie zdziałamy. A odnośnie DG, to jesteśmy na tzw. samozatrudnieniu. Świadczymy usługi tylko jednemu podmiotowi i zmiany w przepisach również nas dotyczą. Odsyłam do treści ustawy. I tak nawiasem mówiąc, czytałem ze zrozumieniem

PW
@Peter 20.02.2017 13:03

Razem? Nie rozśmieszaj mnie. O jakiej solidarności Ty piszesz, skoro jeden drugiemu podbiera zlecenia? Trzeba sie barrrdzo spieszyć zeby jadąc na zlecenie pod wspołpracujący z nami hotel pasazer czekał. Swoje czy nie swoje, pierwszy czy drugi w kolejce-biorą co leci, aby sie jeszcze 20 złotych nachapac. Kiedyś tego nie było i nie pisz "świezaki" bo "dymają" jak ładnie napisałeś STARZY KIEROWCY.

Taxiarz

Co do rozliczen to się zgodze, kupe czasu czasami sie tam spedza. Jak pracowala jeszcze Ola to wszystko sprawnie szlo.

Mark one

Pracuję od listopada...nigdy wyplata nie wplywa na czas i oszukują na kasie...lipa totalna.

Omka
@cierpiarz warszawski 14.02.2017 18:26

Nooo co ty. My we wrocku mamy same problemy. Nie dostajemy kasy, o karach dowiadujemy się z wypłaty bo jest za mała, tablety się wieszaja więc nie naliczaja godzin a we wro narzucają nam godziny pracy bez możliwości wylogowania wtedy kiedy jest potrzeba.... Dramat...

Prawe biurko
@Omka 30.06.2017 12:38

Skoro pojawiają się takie zarzuty jak wynagrodzenie wypłacane po terminie, niesłusznie nałożone kary, tablety które "nie naliczają" czasu pracy, może warto pójść dalej i opowiedzieć o swoich "przemyśleniach" osobie która opiniuje Twoją pracę. Nie ma co się wstydzić opinii. Jeżeli masz odwagę przedstawiać takie informacje na forum publicznym miej również odwagę porozmawiać bezpośrednio z osobą która odpowiada za Wrocław . Pozdrawiam serdecznie.

Marek

Mam spotkanie dzisiaj. isc czy nie? czy to wszystko to ściema?

Jureczek
@Marek 09.02.2017 09:11

@ Marek Poczytaj komentarze to twój dylemat rozwiąże się sam.

filip

Chciałbym zadać pytanie:Kto wybiera tych psełdo-liderów,wydaje mi się że liderzy powinni być wyłaniani z kierowców przez kierowców jako przedstawiciele do kontaktów z tz.górą,a nie ktoś sobie wymyślił aby wybrać wszystko jedno kogo aby był spolegliwy w stosunku do szefostwa.Natomiast pytanie nr.2: Czy ktoś kiedykolwiek słyszał żeby nowy Prezes Firmy nie przedstawił się współpracownikom-żenada!

Fawor
@filip 06.02.2017 17:40

To fakt zmienił się prezes , kierownik a ,, kolesiowo ,, trzyma się mocno i wręcz rozrasta...

good bye

najwyższy czas iść do innej korpo bo tutaj syf, kila i mogiła....zero kontaktu z kimkolwiek, tylko upierdliwe smsy, przypomnienia, kary etc żenada, że w takiej korporacji nie ma nawet telefonu z IVRem ( jeśli porezes w ogóle wie co to jest IVR , hehe ) co jest normą w większości szanujących się firm. Amatorszczyzna na wyższych szczeblach i amatorszczyzna połaczona z chamstwem i ignoranctwem w Kontrolingu !

emi

a wiecie jak ma sie stawka w EC 9 zl do nowych przepisow placy minimalnej obowiazujacej od stycznia tego roku? 9 zl to mniej niz zaklada ustawa o jakas zlotowke :/ Podniosa wynagrodzenia?

emi
@gh 19.01.2017 19:48

no wlasnie, czy jakies info oficjalne juz jest? Mij chlopal dorabia w eco i narazie cisza.. a za 2 tygodnie juz ida przelewy :)

ja
@gh 19.01.2017 19:48

Nic się nie "należy'. Bo to jest umowa między FIRMAMI, firmą EcoCar S.A. i firmą "Jan Nowak" - działalność Taxi. To nie jest "zatrudnienie" ze stawką godzinową.

Henry

KIEROWNIK Konrad to dupowłaz jakich mało. Układy i układziki z kierowcami to jest to co lubi najbardziej.

Zenek
@Jureczek 31.01.2017 17:27

Leasing , leasingiem , ale skoro jednego kierowcę pilnują już trzy osoby (koordynator , kierownik ,lider) to ktoś musi na to zapieprzac.

Jureczek
@Zenek 31.01.2017 18:06

Panie Prezesie jak żyć?

tadek

Konrad, Kierownik Kierowców to cham i prostak, taka osoba szkodzi korporacji jak mało kto, ale nikt w firmie ECOCAR tego nie dostrzega ! Gość od pługa oderwany w Siemiatyczach, bo stamtąd pochodzi swego czasu zamieścił ogłoszenie w necie, że poszukuje kierowców, ale sam uważa, że kierowca taksówki musi być idiotą skoro podejmuje się takiej pracy !!!!! Krowy mu paść, kto w ogóle go tam zatrudnił i na jakich zasadach ?????? Kierownik,niestety musi wykazać się pewnymi predyspozycjami aby zatrudniać ludzi a nie być zwykłym chamem i prostakiem ! To w Stolicy nie wystarczy Panie Konradzie !!!

hehe
@wert 07.04.2017 11:01

nie popłacz się tylko bo ci w walonki nakapie wsioczku rodem z Siemiatycz !

Robaczek
@hehe 08.04.2017 08:40

A Ty z jakiej wsi jesteś? Kazachstan, Białoruś? Bo Twoje wypowiedzi są na poziomie rynsztoka...

Komandos

Ściechy to tam kto inny rozdaje. Od kąd nie ma Jarka i Ani to nie jest ta sama praca. Dwie najbardziej kompetentne osoby odeszły, teraz to nie idzie tam nic załatwić. Posadzili dziewczynę ze słuchawek która mam wrażenie że nie wie po co tam wogóle siedzi. Oczywiście został król na swoich włościach...wredny Kudłaty. A jak ktoś chce wiedzieć co się stało z Anią proponuję do niej zadzwonić. Bo pan kierownik prawdy nie powie.

Przyszły Kierowca
@Jureczek 16.12.2016 13:21

Po tym co widzę na forum to 'EcoCar' to jedna wielka sciema, oszustwo. Jak mozna oszukiwać Pracownika, który znosi złote jajka? To nawet do takiej Taksówki nie chce sie wejść , a co dopiero zamówic. To obłdua podobnie jak w firmie oszustów Konrada i Samuela z ul. Miedziana 11 firmy Grontech. Tam tylko tez kary, kary, kary i naprzyjmowali obco krajowców, którzy nie znają języka, okradaja klientów, etc. Ostatnio słyszałem również że pobili najlepszego ich kierowcę, znalazł się w szpitalu. Co najgorsze to za pracę nie płacą i wymyslaja jakies dodatkowe kary. >>> Obóz Karny

taryfiarz
@Przyszły Kierowca 11.01.2017 11:32

Oczywiście poinformowałeś o swoich spostrzeżeniach odpowiednie urzędy?

Tego

Ja słyszałem ze Anie wyrzucili za sciechy

Litwin

Co prawda to prawda, a czy ktoś wie co z przemiłą Anią się stało??? Bo różne plotki chodzą a jak zapytałem u źródła to zbywa.

romek

Żenujące podejście do kierowcy który ma tak naprawdę wypracowywać firmie zysk ! Od samego początku opowiadanie bajek, jak to u nich jest super, jakie nowoczesne samochody, zer o wkładu finansowego etc...potem okazuje się że na myjnie nie wystarcza kasy szczególnie jak jest kiepska aura, dozorowany parking opłacasz samemu i jeszcze te bzdurne kary za wszystko..jak trzeba coś załatwić to graniczy z cudem, na BOK opryskliwe i bezczelne damulki w wieku moich dzieci, rzucają słuchawką zamiast rozwiązywać problemy kierowców, dla których notabene w ogóle w tej firemce istnieją. No i rodzynek na koniec, pan Kierownik ds Kierowców, pięknie brzmi ale w rzeczywistości osoba wzięta z łapanki...wierzcie mi ze nic nie da sie z tym człowiekiem załatwić, bo ostentacyjnie zbywa was, telefonu w ogóle nie odbiera, chociaz ma nr przeznaczony do kontaktu z kierowcami...mam wrazenie ze firma kręci jakies lody, pozatrudniała samych znajomków a resztę mają w d...., aby tylko brać hajs za nicnierobienie..zmienił się niedawno prezes wiem że splywają sukcesywnie skargi na min pana Kierownika więc może coś się zmieni...ja juz stamtąd na szczęście wypadłem, atmosfera i zarobki są do bani

ART
@Verva 11.12.2016 18:58

ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ IDENTYCZNE PERYPETIE MIAŁEM Z TYM KARZEŁKIEM , WYJĄTKOWO BEZMYŚLNY TYP I ZAWSZE KIEDY PANI PREZES KAZAŁA ROBIĆ WYNIK DLA INWESTORÓW WTEDY ZACZYNAŁO SIĘ SYPANIE KARAMI DLA KIEROWCÓW

Andrzej
@ART 19.01.2017 15:51

Podobno karzełka posłali na zielona łączkę prawda to?

Krzysztof Tylczycki

Po pierwsze to nie jest praca - tylko współpraca na umowe cywilno-prawną skonstruowaną jednostronnie - czyli w żaden sposób nie zabezpieczającą interesu pracownika. Umowa nienegocjowalna, zawiera głupie zapisy, że odsprzedajesz swój wizerunek firmie i mogą go dowolnie używać. Same wymagania. Kary umowne itp. Na spotkanie nikt oprócz mnie się nie pojawił :). Żadnych konkretnych informacji a rekruter nie daje dojść do słowa, koloryzując jak to pięknie jest. Robota ze zmiennikiem czyli odrazu uzależnienie od czyjegoś życia i obowiązek dogadywania się z drugim co do zmian. Chcą żeby robić min. 200 godzin a najlepiej 300. Podejście albo bierzesz warunki albo spadaj - jak za komuny. Mówią - żadnych kosztów - tylko zus 1170 podatek 8% i parking strzeżony z własnej kielni. No i licencja, niekaralność itp obowiązkowo. Rekruter wykazuje oczekiwania, że od razu będziesz wniebowzięty tą ofertą i niebędzie żadnych zastrzeżeń bo nie będzie tracił czasu - nie myśląc że ktoś ten czas poświęcił na przyjazd i słuchanie tych pięknych opowieści jak to trzeba umyć samochód i takie tam pierdu pierdu, ciężkie oburzenie za jakiekolwiek wątpliwości. Ogólnie jest to typowy system pasożytniczy i takie coś trzeba omijać najszerszym łukiem bo w takich systemach wystarczy że złowią jelenia który porobi miesiąc czy dwa. Odradzam każdemu - niech nikt tam nie jeździ to zmienią formę traktowania KONTRAHENTA bo na razie szukają frajerów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Płacisz bananami ? -Możesz zatrudnić małpe. Pozdrawiam

znam cię
@rabacik 17.12.2016 22:52

Głupcze, bzdury wypisujesz bo nie znasz roboty od podszewki, pierdzisz pewnie w stołek po 8 h dziennie mając wszystko w d...pie a najpewniej masz na imię Konrad, nieprawdaż ?

Peter
@rabacik 17.12.2016 22:52

Wsiadasz w inny? Wolne żarty. Jak zabrali mi Skodziankę, to na własną rękę szukałem zmiennika, bo Kondradzik miał to w d.... Przez ponad tydzień nikogo mi nie załatwił. Musiałem sam przez innych kierowców zdobyć namiary na człowieka, który mógłby ze mną jeździć

TROJMIASTO

Tak więc 9zł na godzine Jezdzac 12H w ciągu dnia 200zl obrotu weekend nocka 400zł przez 14H 1200zl lub 450zl dla ZUS Powyzej kwoty 4500 obrotu 40% dla Was od tego . A więc kalkulatory w dłoń i kto mądry wyciagnie wnioski :) ! Dla leniwych w skrócie. Jesli nie jestes emerytem ani starym kawalerem z daleka od tej firmy. Tracenie czasu i zycia. Trójmiasto.

zainteresowany

Ej ale tak serio serio rozumiem że ktos sie żali inny w ch#ja wali i wątpię żeby jakiejś biurwie z centrali chciało sie to czytac albo tu pisac . Każdy kto ma kontakty wyrobione swoje dostaje itp ale czy nowy pracownik bez stażu pracy w tym zawodzie ma szanse normalnie pracowac i zarobic typu 8h dzienie poniedziałek-piatek i dostać do ręki cos koło 2000zl miesięcznie czy raczej mniej ?

Jureczek
@zainteresowany 21.11.2016 10:41

Jeszcze mniej niż 2000 przy tylu godzinach pracy? Ja chyba tego nie pojmuje, a gdzie życie prywatne i rodzina? Jak jest w innych korporacjach z wynagrodzeniem? Jak to wychodzi gdy się jezdzi na własnej działalności?

taryfiarz
@zainteresowany 21.11.2016 10:41

Idż do Lidla albo Biedronki. Tam masz 180h pracy i ok 2000 na rękę. Na taksi nieco inacej sie pracuje.

Rex

Witam zastanawiam się nad praca w Eco Car na terenie warszawy,wczesnej nie miałem żadnej styczności z praca jako Taksiarz. Jestem osoba młoda lubiąca prowadzić auto I teraz moje pytanie jest proste warto czy nie warto? Coś się zmieniło? Dzieki za pomoc Pozdrawiam

cierpiarz warszawski
@Rex 08.11.2016 14:21

Warto, bo dostajesz auto i o nic się nie martwisz jeżeli chodzi o jego eksploatację. Roboty jest naprawdę dużo ale żeby zarobić to trzeba jeżdzić 10-12 godzin przez 6 dni w tygodniu. Nikt nie mówi, że jest lekko. Wbrew temu co tu jęczą malkontenci firma nie jest bezdusznym tworem gnębiącym bez powodu kierowców ale jak podpadniesz to można oberwac po uszach. Nowi są objęci okresem ochronnym przez 2-3 miesiące ale to nie znaczy, że mogą wszystko olewać.

Typowy taksówkarz

Wrócili wreszcie do normalnych stawek. Koniec promocji i jazdy w niedzielę i poza miasto na drugiej taryfie. Wraca "krzesełko" :) Zostały tylko rabaty firmowe.

także

Pewnie, że jak umowa jest w pełni respektowana to jeszcze lepiej o nich świadczy, ale jakich benefitów można się teraz spodziewać? Dziękuję za odpowiedź

Tego
@także 16.10.2016 13:42

Umowa o współprace. Zero benefitow jedynie rabat 15 procent na przejazdy dla pracowników.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jureczek

Ja to myślałem że 1200 netto to tygodniowo wychodzi przy tylu godzinach kręcenia kółkiem.

darius-aquarius

Czytam te opinie i zastanawiam się, czy niektórzy z respondentów są niespełna rozumu, czy udają głupa. Nikt mi nie wmówi, że zapieprza przez cały miesiąc piątek, świątek po 12 godzin i ostatecznie zostaje mu netto 1200 pln. Babcia, która pietruszką handluje pod dworcem, czy inną biedronką, nie chciałaby za taką kwot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wiatr wystawiać. Zasiłek dla bezrobotnych jest chyba w podobnej wysokości (nie wiem, bo nigdy nie brałem, sprzed kilku kat pamiętam coś około 900). W przyszłym tygodniu zaczynam przygodę z EC. Nie oczekuję kokosów, mam ten komfort, że chcę, a nie muszę. ZUS płaci mi co miesiąc rentę - całkiem przyzwoitą, na marginesie. Do zobaczenia na ulicach stolicy Chłopaki i Dziewczyny.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

U nich jest umowa o współprace i podpisujesz z nimi weksel inblanko na 1500 zł

anonim

(usunięte przez administratora)

rabacik

Masz podane wyliczenie na stronie a i tu ktoś to też podawał. Przejżyj forum.

Valeriia

Obsługa klienta na poziomie zerowym . Pani która przyjmowała zamówienie w ogóle nie umie rozmawiać z klientami i odpowiedzi tej Pani były na tyle nie grzeczne . Nie rozumie jak taką osobę w ogóle mogli dopuścić do tej pracy . W przyszłości nigdy nie będę zamawiać taxówke dla swoich gości w Państwa firmie . To jest naprawdę perdolnik .

Valeriia
@Valeriia 11.09.2016 20:01

Przepraszam , to była opinia dla innej firmy Eco Taxi . Zawsze korzystamy z Państwa usług , jesteśmy bardzo zadowoleni .

anonim

(usunięte przez administratora)

rabacik

Jest terminowa. 10 -go +/- jeden dzień i kasa na koncie

rabacik

Gada się na słupach i jak ktoś ma dość stania kilka godizn bez kursu to idzie do EC. Tu robota jest i to sporo ale niestety za promocję firmy płacą kierowcy. 5-10-15% rabatów + brak 3 i 4 taryfy i jazda w nedzieleę na 1 taryfia jak trafi się zlecenie z aplikacji. Śłabo trochę... Ma ktoś sprawdzne wiadomośći jak jest w itaxi?

anonim

(usunięte przez administratora)

kucharski

Jest rotacja i to spora. Ciągle widzę nowe twarze, a stare jeżdzą ... u konkurencji. Kilku w Sawie, MPT, kogoś widziałem w Groszu i conajmniej 3 w iTAXI. Ci z iTaxi bardzo sobie chwalą pracę dla nich. Lepsza stawka godzinowa, niższy próg od któego liczy się prowizję. Zleceń mają sporo no i najważniejsze - brak rabatów i jazda na wszystkich taryfach. Tylko to powoduje, że w kieszeni zostaje 700-1000 zł , bo tyle mniej więcej kosztuje każdego z NAS promocja firmy.

Lech

@Harcerzyk - rozumiem, że jesteś kolejnym obrońcą który liczy na premię za sianie dobrych opinii lub co gorsza i najbardziej prawdopodobne sądząc po charakterze pisanej przez Ciebie treści między innymi nazywając firmę jej pełną nazwą, siedzisz w biurze i nie chcesz powiedzieć jaka jest prawda. W każdym razie to TY PRZESTAŃ wprowadzać w błąd ludzi bo zrekrutujesz kolejnych biednych ludzi do pracowania za grosze podczas gdy Ty będziesz się dobrze bawić grzejąc tyłek na fotelu lub grając w kręgle. Zapomniałeś przyznać jak bardzo firma upadla kierowców wymyślając dosłownie kary. Ktoś tam napisał słusznie, że kary dostać można za wszystko. 2800 zł zarabiałem u was PO ODLICZENIU wszelakich kar. Auto umyte, odkurzone (o ile było czym bo ten firmowy odkurzacz kilka razy nie działał) zostaje na bazie. Za 5 godzin dostaję SMS cyt. "Za brudne auto kara 50 zł". Co się okazało - auto zostało zakurzone ponieważ za murem parkingu firmy było jakieś wysypisko gruzu przy którym coś ciągle pracowało. Kurz osiadał na stojących pod murem samochodach ale nikogo to nie obchodziło. Bo co to jest 50 zł prawda? Zaledwie kilka godzin roboty. Gdyby to było jednorazowo na miesiąc to bym się nie czepiał. Ale bywało nawet, że firma nakładała kilka razy tą samą karę. Absolutny szczyt bezczelności był w momencie jak mi padł wasz tablecik przy kliencie i oskarżyliście mnie o jego zniszczenie. Wiedząc, że nie mogę kontynuować kursu bez sprawnego urządzenia BO JEST W NIM GPS zatrzymałem się, zadzwoniłem do bazy, poinformowałem jaka jest sytuacja. Ba! Nawet klientka która była ze mną potwierdziła, że urządzenie padło samo z siebie. Przyjechał drugi kierowca, zabrał pasażera a ja zjechałem na bazę. Następnego dnia SMS - za zniszczenie urządzenia pojazdu kara 1000 zł! Mistrzowie logiki pracują tam na górze jak widać. Na kontroli to pracują też cwaniaczki. Może coś powiesz kolego na temat pewnego KONTROLERA z bazy który napożyczał pieniędzy od kierowców w tym od mojej osoby po czym uciekł a firma nie ma zamiaru nawet podać jego danych by (niemałe) pieniądze odzyskać? @Seba - praca była straszna ale jako taka była. W międzyczasie szukałem czegoś normalnego. I udało mi się. Dziś za 168 godzin mam 2700 na rękę. Tak powinno się zarabiać w zawodzie ZAWODOWEGO KIEROWCY.

Lech
@Andrzej 24.08.2016 05:24

Napiszmy do kolegi Janusza na podanego przez niego maila tj. borsborsuk@o2.pl . On ma do tego gościa kontakt.

ART
@Lech 15.08.2016 23:56

TAK BYŁO I CHYBA JEST

anonim

(usunięte przez administratora)

Lech

Poczytaj zatem posty wyżej. Gdzieś ktoś wyliczył ile trzeba godzin wyjeździć by zarobić tyle ile mówisz. Ja średnio zarabiałem 2800-ZUS-US to jest 2800-1300-400=1100 do ręki. Z napiwkami wychodziło około 1400 czyli kolega gargamel miał rację. Wyjeżdzałem średnio 360 godzin w miesiącu. Zniszczyłem sobie zdrowie a głównie wzrok i kręgosłup, znajomości i zaniedbałem rodzinę bo w domu byłem gościem. W wieku 40-kilku lat to trochę słabo nie uważasz? W dodatku za 1400 zł za m-c.

Harcerz
@Lech 08.08.2016 12:02

Szanowny Kolego , Nie wiem dlaczego wprowadzasz w błąd czytelników tego forum . Ktoś Ci za to płaci ? Nie wiem dlaczego piszesz wierutne bzdury i co gorsza matematyka nie jest chyba Twoją mocną stroną. Wątpię również czy pracowałeś kiedykolwiek w Ecocar S.A. Gdybyś bowiem pracował to wiedziałbyś z pewnością , że : - stawka za dyspozycyjność w Ecocar S.A. to 9 pln netto , zatem 360 X 9,0 pln = 3 240 a nie jak Ty policzyłeś ??? 2800 pln - jak się pracuje 360 godzin w Ecocar S.A. i jest się zaangażowanym w podejmowanie zleceń z "łapki" , to osiąga się obroty kilkunastu tysięcy pln miesięcznie ( 12 tys. i więcej ), co samej prowizji daje nawet 2,5 _ 3 tys. pln miesięcznie Zatem przy tak dużej ilości godzin wypracowanych , jak Ty podajesz, wystawia sie fakturę w Ecocar S.A. na nawet 6 tys. pln i więcej .Dopiero od takiej kwoty przy najgorszym układzie odejmuje sie ZUS 1150 pln ( jeśli nie ma ulgi przez pierwsze dwa lata) i 8,5% podatku . To wszystko jest wiedzą ogólnie dostępną , m.in. w dziale rekrutacji Ecocar S.A. - informacja na stronie firmy .

anonim

(usunięte przez administratora)

cierpiarz warszawski

330 godzin, ok 10-11 tys obrotu , jazda bez zmiennika. Faktura wychodzi ok 5500 brutto. dużo, mało - nie mnie sądzić.

emi
@cierpiarz warszawski 02.09.2016 22:22

To prawie ze praca niewolnicza... za 2 etaty masz 5,500 brutto?! to ile na reke Ci zostanie. 4 kola ? robic za dwa tysie na etacie. szalu nie robi. Idz lepiej do Lidla. tam zarobisz wiecej za 160 godzin , i przynajmniej bedziesz mial cos z zycia po pracy! Pozdrawiam! ps. ludzie ! szanujmy sie!

anonim

(usunięte przez administratora)

Harcerz

Jeżeli są uprawnienia to oczywiście , że kobiety też mogą jeździć na taxi. W Ecocar jest dział rekrutacji , tel. na stronie firmy ; 665 290 652

Wrocław

Wrocław - tutaj istna sielanka, zarówno kierowców, jak i "szefostwa". W zasadzie nie wiadomo, kto tak na prawdę tutaj rządzi - kierownik, bardzo miły człowiek, jednak całkowicie zdominowany przez sugestie kierowców i reszty pracowników biura w okrągłej liczbie 1 ;-) Osoba zajmująca się rozliczeniami udziela się właściwie w każdej innej kwestii, wyczuwalny ogromny przerost ambicji. Pół biedy, gdyby z wypłatami wszystko było jak należy, ale niestety zawsze coś jest nie halo. W przypadku błędów, wyrównania z następną wypłatą (pod warunkiem upomnienia się), ale tu znowu problem sprzed miesiąca i błędne koło się toczy. Złośliwości ze strony liderów - codzienność. Trzeba mieć na prawdę odporną psychikę żeby znieść atmosferę w firmie. Ponadto, odwiecznie dzielący problem kierowców obsługujących lotnisko. Podziałów, układów i układzików ciąg dalszy. W mieście brak zleceń, przy średnim ruchu wykręci się 200 zł, doloty często przez całe miasto, dziwnym trafem często anulowane zlecenia kiedy kierowca jest już na miejscu od 10 minut. Kontroling kompletnie nie panuje nad sytuacją, zdarzało się czekać po kilkadziesiąt minut na klienta, który odjechał już z inną naszą taksówką, bo niefortunnie zostały ściągnięte dwie. Na lotnisku z palcem w du*** dziennie wyrobisz 300-400 zł, mając przy okazji czas na obiad, kawę, skorzystanie z toalety, zapalenie papierosa i rozmowy telefoniczne. Jesteś "zablokowany" w systemie, więc nie musisz martwić się, że wskoczy ci zlecenie, a ty nie zdążysz podetrzeć tyłka i już musisz lecieć pstryknąć w tablet. Kolejna sprawa - kiedy przekroczysz minimalny obrót 4,5 tysiąca, w magiczny sposób zmniejsza się ilość otrzymywanych przez ciebie zleceń, a jednocześnie mijają cię na postoju fruwające w tą i z powrotem toyoty Eco. Nowo zatrudnianym kierowcom oferuje się na zachętę umowy zlecenia, natomiast ci wierni od roku nie mają żadnych korzyści, bo sami muszą opłacić sobie ZUS i podatki. Poruszana już na forum kwestia kar pieniężnych - jak najbardziej do potwierdzenia. O kwocie dowiadujesz się po wypłacie, jeśli po kilku kolejnych dniach dostaniesz rozliczenie. Natomiast kiedy i za co dokładnie otrzymałeś upominek, pozostaje już tylko słodką tajemnicą.

PT
@Wrocław 26.07.2016 17:00

Gdyby nie zdanie o lotniku można by dojść do wniosku ,że mowa o trójmieście :)

Zostaw opinię o Eco Car System Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Car System Sp. z o.o.