Baltix.se

• Sopot
  • Kosakowo
  • Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Baltix.se sp. z o.o.

Opinie o Baltix.se Gdynia

Nie przegap nowości o Baltix.se sp. z o.o.!

02.07.2017 10:07

Witam, jest to smieszne jak piszecie ze macie wysokie wymagania i oferujecie prace dla dobrych fachowcow, oferujac 42 pln za godzine nawet z waszymi smiesznymi dodatkami i premiami za nadgodziny wychodzi moze 45 pln, jakich wy chcecie miec fachowcow. Nieszanujecie ludzi i sobie kpicie z pracownikow oferujac takie stawki, obudzcie się i zobaczcie co się dzieje do okoła, życze powodzenia w zwiekszaniu zatrudnienia. hahahaha
    Rafal

26.06.2017 07:14

Dziwie się że takie niepoważne firmy mają jeszcze racje bytu na skandynawskim rynku
    Benny

26.06.2017 09:18

Na szczescie nikt ci nie kaze w baltixie pracowac :) pozdro

25.06.2017 15:41

26.06.2017 10:00

Ma Pan nieaktualne informacje, bo IWO został zwolniony z Henjo dobre kilka lat temu. Teraz tam się bardzo uspokoiło i pracownicy sobie chwalą. Pozdrawiam! JG

24.06.2017 17:19

A wy dziady cały czas rekrutujecie?
    Artur H

15.06.2017 10:50

Czy jako spawacz j angielski jest niezbędny?
    tomaszek

14.06.2017 14:23

Witam wszystkich :) jesem zainteresowany praca w firmie Baltix. można cos na ten temat powiedzieć w sprawie zarobków i zjazdów do POlski :)
    Daro

14.06.2017 19:50

Ja też dostałem propozycję pracy przez tą agencje w Vadstena proszę o opinie

10.05.2017 11:56

Szanowny Panie, Larvik jest w Norwegii, a Baltix wysyła pracowników do Szwecji. Niestety stawki w Szwecji są o połowę niższe. Poza tym praca w stoczni jest bardzo ciężka, a my oferujemy głównie pracę w warsztatach. Pozdrawiam! Jakub Gebhardt Dyrektor Zarządzający

08.05.2017 20:14

08.05.2017 21:13

Brak szacunku do współpracowników i przełożonych oczywiście jest pana wymysłem bo bronić się jakość trzeba. Wszystko się panu pomieszało z przyczyn nam obojgu znanym :) Przyjmując się do Waszej firmy pracowałem w Niemczech za 46 zl netto plus wszystkie dodatki jak w waszej firmie. Zgodziłem się na współpracę wyłącznie zw względu na zapewnienia pracującej WÓWCZAS pani J o podwyżce i stałej pracy, również regularne zjazdy wydawały się atrakcyjne. 42 zł mialo byc tylko na okres próbny, gwarantuje że żaden spawacz z doświadczeniem nie wyjedzie za takie pieniądze. Dostałem cale 2 zł podwyżki po niemalże roku pracy :) Kolejna kwestia 100 zl dodatku za tydzień ma każdy pracownik ale uwaga - jeśli przekroczy bodajże 58h tygodniowo- taka premia;) W ubiegłym roku nie było pracy do stycznia tego roku gdy już pracowałem w kraju i nie mogłem wówczasz wszystkiego rzucić bo Baltix sobie o mnie przypomniał :) Faktem jest ze na zimę zostałem bez pracy ...i nie tylko ja. Co do auta...zapewnienie transportu do pracy leży w obowiązku pracodawcy, jeśli nie ma innej możliwości...jeżdżę do niej zarabiać pieniądze nie tylko dla siebie ale i firmy...i proszę nie zapominać o tym. Co do pierwszej pracy i kilkunastu pracowników którzy się nie skarżyli - tylko we trzech mieszkaliśmy w Hostelu i każdy miał zastrzeżenia, kolega z pokoju również dzwonił do firmy ze pokój ton jakas klitka z dwoma łóżkami i nic poza tym. Jak widać dyskusja nie ma sensu skoro Pan kłamie w takich kwestiach....no ale nie dziwię się... Co narcyzmu - troszke pokory i szacunku dla ludzi którzy na pana pracują. Pozdrawiam

08.05.2017 21:17

Co do wiarygodności pana dziś szef firmy w której pracuje pytał co się stało ze kończę prace gdyż jest zadowolony z mojej pracy o chcial żebym u nich pracował.

08.05.2017 12:27

Witam. Zazwyczaj krytyczne opinie spotykają się z ocena ze to pijak i nierób. Wiec zacznę od tego ze mam ponad 13l doświadczenia, przemysł offshore i stocznia. Nie pije i nie mam problemów z nałogami. Uprawnienia mag mig tig mma. Na początku rozmowy z paniami w firmie wyglądaja bardzo obiecujaco, podwyżka po okresie próbnym, stała praca, mieszkania spełniające warunki... Niestety w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej. Obiecanej podwyzki nie bylo a gdy chcialem wrocic do kraju po tym jak kolejny raz wyladowalem w jakimś zapyzialym hostelu i pokoju mieszczącym jedynie łóżko i krzesło musiałem za bilet zapłacić sam. Dla zainteresowanych mogę pokazać zdjęcia z hostelu - pokój w którym od ściany do ściany można zaprzeczyć się rękoma. Bród syf i smród... Rzucanie co trzy, cztery tygodnie do innej pracy, mieszkanie w hostelach gdzie smród i bród bije po oczach. W tamtym roku od listopada nie było pracy do nowego roku. Potem kontrakty po 2 tygodnie... Dla początkujących może i dobra firma jak ktomus nie przeszkadza mieszkanie w slamsie z ciapatymi. Są panowie ktorzy zgadzają się na te warunki bo co wieczór znieczulaja się zgrzewka piwa...i tak funkcjonują dla tych o trochę większych ambicjach szczerze nie polecam.
    Darek Król

27.04.2017 21:49

Witam w tym tingsryd są możliwości nadgodzin ?

21.04.2017 07:12

Karol

21.04.2017 08:32

Jak piszesz to napisz prawdę koledze bo jak już to ja nie pracuje w tinzgryt kłamco i przestań oczerniac mnie maż coś domnie zapraszam do vislandy
    Krzychu

20.04.2017 16:08

Witam Jak wygląda sprawa z zjazdami do domu w tingsryd trzymają się zasady 6na 2 ?
    ziom

19.04.2017 17:04

jaka kasiora na tingsryd...
    Pole nie moze byc puste

19.04.2017 20:01

45 zl plus okolo dyszki dodatku za pracę na druga zmiane, w sobote to samo. Jak na szwecje to szalu nie ma...
    Pole nie moze byc puste

19.04.2017 22:09

... Ale jak warunki takie dobre i robota na dluzej to można się podjąć.
    Loko

19.04.2017 11:35

W tingsryd wszystko spoko, duzo godzin, kwatery wygodne, da sie na spokojnie odpoczac po robocie, towarzystwo w porzadku, prawie 20 naszych juz tam jest. Mam nadzieje ze to bedzie robota na dluzej bo dawno takich dobrych warunkow nie mialem
    Krzychu

20.04.2017 17:12

Hej Jest internet w kwaterach Jak ogólnie wyglądają ?

19.04.2017 08:20

Kolo

19.04.2017 10:17

Przyjacielu , a mógłbyś napisać coś więcej? Jak kwatery? Duzo naszych robi? Jak z godzinami? Jak atmosfera? Z gory dziękuję za odpowiedź
    Kolo

19.04.2017 05:40

Panowie jak tam w tym tinsgryd jest? Mam propozycję, ale sie waham .
    ppp

15.04.2017 14:12

A jak w Tingsryd ? Może jakieś spostrzeżenia pracowników.

14.04.2017 10:59

14.04.2017 22:16

Oj Adam widzę że się nudzisz asz żal forum jest do opinii dawania a nie pisać swoje żale

28.03.2017 21:44

Czytam i tak się zastanawiam co wy piszecie za głupoty ja w henjo pracowałem prawie 7 lat i nie widziałem żadnego obozu pracy praca normalna jak każda no fakt jest to specyficzna praca tak jak pisał szef trzeba mieć poprostu umietnosci spawalniczo blacharsko lakiernicze bo dużo jest prac które idą prosto pod lakier i nie każdy se stą pracą radzi a ogulem jest tam taki majester Miro który wszystko wytłumaczy pokarze pracę spoko gość jest to Chorwat ale idzie się z nim dogadać Po naszemu to tyle co ja mogę dodać od siebie o henjo pozdrowienia
    Tomasz N.

27.03.2017 22:16

Co do firmy Baltix to jest ok. Henjo to oboz pracy i moim zdaniem powinni zrezygnować z tak zje..nej firmy jaka jest henjo.
    Dawidow

28.03.2017 21:21

Masz racje kolego co do firmy baltix niemam żadnych zastrzeżeń firma godna polecenia szefostwo ok w porzotku ale henjo to obuz pracy i ten były komendant SS to już przekracza lucką granice

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Baltix.se?

Lukas

23.03.2017 11:15

Witam szanownych kolegów mam pytanie odnośnie firmy henio w ljungby czy warto tam pojechać na kontrakt bo słyszałem i czytałem że ostrzegają przed wyjazdem do tej firmy czy ktoś przybliży co jest nie tak tam
    Byly pracownik

25.03.2017 19:46

A czy napisal ktorys z kolegów pozytwnie o tym henjo??!Nie ! Nie mam pytan...
    Lukas

25.03.2017 22:00

Dzięki już rozumiem nie polecacie tego henjo rozumiem dzięki ale firmę jako baltix wszystko jest ok czytałem dobre opinie ok śle cv do nich
    nest

20.03.2017 10:00

Widziałem ogłoszenie na operatora lasera Bystronic. Jestem operatorem takich maszyn obecnie ( ponad 12 lat doświadczenia) , od starych laserów tej firmy po najnowsze "fiber". Czy ktoś może pracował z tej firmy na laserach? Jakie firma oferuje warunki i czy warto zaryzykować. Kiedyś aplikowałem do tej firmy, ale bez odzewu.
    Baltix - Dział Rekrutacji

20.03.2017 14:57

Szanowny Panie, Zapraszamy do przesłania na adres [email protected] swojego CV i tym samym wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Oferujemy polską umowę o pracę, zapewniamy zakwaterowanie, umożliwiające odpoczynek po pracy oraz pokrywamy koszty wyjazdów oraz zjazdów do Polski. Praca odbywa się w systemie 6 tygodni w Szwecji - 2 tygodnie w Polsce. Bardzo cenimy doświadczonych specjalistów, tym bardziej czekamy na Pana CV. Pozdrawiamy, Baltix - Dział Rekrutacji
    Mario

19.03.2017 20:57

Witam Panie Jakubie ! Mam pytanie czy można by Panu przesłać moje CV ? Interesuje mnie praca w Szwecji. Wcześniej to jest ze cztery lata temu składałem w Baltixie moje CV ale bez rezultatu ale miesiąc temu zadzwoniła do mnie pani Joanna Kozłowska proponując mi pracę w Szwecji na stanowisku "Ślusarz - pracownik warsztatowy" ale ja w tym czasie przebywałem w Niemczech na kontrakcie. Chciałbym również dodać że obecnie jest to kontrakt na umowę - zlecenie i zjazd jest co trzy tygodnie czyli trzy tygodnie w Niemczech tydzień w Polsce. W ubiegłym tygodniu pani Joanna dzwoniła do mnie ponownie proponując mi pracę w Szwecji z tym że wyjazd był na trzy tygodnie z przykrością musiałem więc odmówić ponieważ interesuje mnie współpraca z Pana firmą ale na dłużej. 14 marca wracam znów do Niemiec ale najprawdopodobniej zjadę dopiero przed Świętami Wielkanocnymi 12 lub 13 kwietnia i jeśli miałby Pan dla mnie ofertę pracy w Szwecji w kwietniu lub w maju to z największą przyjemnością podjąłbym wspołpracę z firmą BALTIX. Pragnę także dodać iż posiadam bogate doświadczenie zawodowe w zawodzie metalowca i narzędziowca opisanego w moim CV. Jeśli można to przesłałbym na Pana maila moje CV tak by mógł się Pan z nim zapoznać. Pozdrawiam.
    mokry

14.03.2017 17:42

Witam mam pytanie co jest nie tak z tą firmą Henjo w Ljungby że takie złe opinie piszą że nie warto tam wyjechać i pracować co znaczy ci byli obywatele Jugosławi
    kasztany

11.05.2017 08:56

Ludzie z byłej Jugosławi to Chorwaci którzy ustawili się w Henjo i nie podoba im się jak coś potrafisz według nich nie można spawać w innych pozycjach jak tylko w podolnej i nie wolno zmieniać ustawień w spawarce jeżeli będziecie próbowali ustawić urządzenie pod siebie jak to jest w każdym normalnym zakładzie to zostaniecie pod...ani przez Iwo do Elwisa a poza tym to cała prawda tam nie ma czego szukać spawacz tylko ślusarz lub szlifierz który coś tam spawa
    Stary spawacz

24.02.2017 16:52

Witam. Czy orientujecie sie czy firma Baltix zatrudnia doświadczonych pracowników powyżej 50 roku zycia? Pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
    Juzio

17.02.2017 09:09

Morze mnie namówisz! Tylko na jakies próbki mnie ciągną. Trudno trzeba zrobić!

Kontakt - Baltix.se sp. z o.o.

Podolska 12 lok. 1 81-321 Gdynia

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

17.02.2017 08:46

Właśnie wracam do Polski po moim pierwszym wypadzie do Szwecji z Baltixem. Jestem w nowej firmie na poludniu Szwecji. Jest OK! Póki co tak jak obiecywali. Na papierze nie ma tego wszystkiego ale zgadza sie z tym co mowil. Pierwsza wyplata tak jak miala byc, godziny sa. Mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Namawiam kolegow na wyjazd bo poki co męczą się z Adecco i innymi takimi.... :-)))))) Ja jestem zadowolony!

16.02.2017 15:28

hehehe

16.02.2017 15:37

Z tego Chrzanowa w Malopolsce? :D
    zyga

11.02.2017 15:11

Dokładnie jak pisał pomocny.Firma(produkcja)zarządzana przez byłych obywateli tzw.Jugosławi,a to już mówi dużo.Ze spawaniem mało wspólnego to ma,szlifowanie na akord,ludzie traktowani jak maszyny. Nie polecam.
    pomocny

10.02.2017 16:08

Koledzy,uważajcie na wyjazd do firmy HENJO w mieście Ljungby. Szkoda zdrowia,czasu i pieniędzy.
    HARRY

10.02.2017 18:14

Czemu szkoda zdrowia i pieniedzy??? Mozesz napisac konkretnie co tam nie gra??
    Olo

03.02.2017 10:27

Firma sciema. I wyzyskiwacze. Zyja z ludzkiej krzywdy. Nie polecam

03.02.2017 11:32

@Olo Faktycznie...Bardzo merytoryczna opinia. Widzę, że konkurencja nie śpi ;-) Serdecznie pozdrawiam wszystkich zadowolonych! Jakub Gebhardt Dyrektor Zarządzający
    lechuu

30.01.2017 19:14

co to za firma która rekrutację ogłasza na banerze 50x50 na ogrodzeniu innej firmy?
    Agnieszka Gebhardt

31.01.2017 11:05

Dzień dobry, Firma Baltix sp z o.o., nie reklamuje się na żadnym banerze i nie ma reklam na ogrodzeniach, jedyną formą rekrutacji są ogłoszenia internetowe lub prasowe. Proszę nie mylić firm bo jest ich kilka z podobną nazwą. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia. Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administracji
    bogdan

29.01.2017 12:07

a ja mam pytanie dotyczące zatrudnienia bo zorientowałem się że baltix daję polską umowę chyba że coś żle zrozumiałem , czy jest tam w szwecji jakaś możliwość po jakimś czasie dostać się pod szwedzką firme?
    Agnieszka Gebhardt

31.01.2017 11:13

Witam, jest taka możliwość, wielu naszych pracowników zostało bezpośrednio zatrudnionych przez naszych kontrahentów . Są to pracownicy, którzy na stałe przeprowadzili się wraz z rodzinami do Szwecji. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administarcji
    Krytyk

18.06.2017 23:17

"Orientowałem się" co ten zwrot oznacza powiedz mi ...nie rozumiem... jeżeli rozmawiałeś z kimkolwiek z firmy to na pewno wiesz jakie są zarobki i co Cie czeka a nawet w jakim miejscu. .Jezeli piszesz ze slyszales ile i ile za ile i o co to dopiero musisz sie skontaktowac z firma.

08.01.2017 20:28

No dziwne ja już pracuje w baltix 10 lat zawszę mam prace i nie narzekam wszystko ok
    czarny

08.01.2017 19:31

Bo co uwaga bo wywalili cie za chlanie teraz jesteś nie zadowolony baltix nie toleruje nie robów i pijaków potrzebują normalnych ludzi i fachowców
    czarny

08.01.2017 19:30

23.12.2016 11:13

To był dobry rok dla Baltixu! Bardzo dziękuję wszystkim za opinie o naszej firmie! Zarówno te pozytywne, jak i te krytyczne. Dobre opinie cieszą podwójnie, gdyż wiemy że idziemy w dobrą stronę, negatywne też nas cieszą, ponieważ pokazują, że przed nami wciąż sporo pracy, żeby Baltix był firmą godną polecenia przez wszystkich, którzy mieli z nią styczność. Zależy nam na tym, żebyście byli zadowoleni! Zadowolony pracownik = zadowolony klient! Korzystając z okazji chciałbym złożyć życzenia spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w 2017 roku! Jakub Gebhardt - Dyrektor Zarządzający.

08.05.2017 19:16

Co za hipokryzja! Gratuluje. A co z pracownikami którzy mieszkają w warunkach poniżej przeciętnej a gdy chcą wrócić do kraju każecie im kupić sobie bilet ?
    Szczery

13.12.2016 21:20

Szefostwo powinno pomyslec o podwyzkach.Przy cenach w Szwecji ,zgrzewka wody mineralnej z lidla 9zl to stawka 42zl troche smieszna.Firme oceniam na trojke xd.To samo dostaniesz w Niemczech 10euro netto plus chalupe.Dla monterow/spawaczy dobra na przetrzymanie zimy.Co do godzin zalezy jak sie trafi ale nie ma sie co ludzic wieloma nadgodzinami.
    Padre1570

08.12.2016 07:37

Witam, szukam pracy jako spawacz 136 z certyfikatem DNV. Jestem dyspozycyjny od zaraz, proszę o ewentualny kontakt telefoniczny (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
    Robert

05.12.2016 10:52

Haha wolisz 10euro . Jestes smieszny. Nic nie potrafisz i jeszcze dajesz lapowki aby jechac. Kazdy alkocholik mowi ze nie chla buraku znam cie dobrze coeniasie

Zostaw merytoryczną opinię o Baltix.se sp. z o.o.

Oferty pracy - Baltix.se sp. z o.o.

Operator - programista CNC - Mazak (k/m)

Spawacz / spawaczka 135

Ljungby

Spawacz - obsługa robota spawalniczego (k/m)