Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Baltix.se sp. z o.o.

Opinie o Baltix.se Gdynia

07.07.2020 12:55

Bardzo dziękujemy za dotychczasowe opinie. Od dziś jesteśmy z Wami i będziemy na bieżąco czytać Wasze komentarze – każda merytoryczna opinia jest dla nas cenną wskazówką. Jesteśmy wdzięczni zarówno za te pozytywne jak i te negatywne. Te ostatnie wskazują nam bowiem obszary, którym musimy się bardziej przyjrzeć i podjąć stosowne działania.

Zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania.

Zaglądajcie również na naszą stronę, gdzie znajdziecie aktualne oferty pracy.

ReviewUserIconMariusz

26.09.2024 13:15

Witam. Interesuje mnie praca na stanowisku piaskarza. Doświadczenie ponad 10 letnie w zawodzie. Mogę być również asystentem malarza. Bardzo odpowiadają mi rotacje. Język angielski komunikatywny. Czy problemem może być brak prawa jazdy, a co za tym idzie własnego auta?

26.09.2024 16:06

Dzień dobry! Prawo jazdy nie jest konieczne, najważniejsze jest doświadczenie w pracy. Jeśli spełnia Pan wymagania stanowiska, zachęcamy do wysłania CV. Nasze oferty znajdzie Pan na naszej stronie www.baltix.se w zakładce Oferty pracy, lub bezpośrednio pod linkiem: https://baltix.elementapp.ai/career Zachęcamy również do kontaktu z działem rekrutacji - tel. 58 698 83 22 (pon. - pt. 8.00 - 16.00)

ReviewUserIconEmil

17.05.2024 06:48

Hej, z tego co widzę to firma baltix ma dużo złych opinii, a może jest ktoś kto napisze o plusach tej firmy, jak jest teraz, jak zakwaterowanie oraz pieniążki czy na czas wypłacane tak jak obiecuje dział rekrutacji, jak pracuje się na terenie Szwecji?
    ReviewUserIconSpawacz135

23.03.2024 13:38

Cześć. Jestem zainteresowany nawiązaniem współpracy z tą agencją. Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają warunki pracy. Z opisów rozumiem że umowa polska w wyjazd tak jakby w delegacji. Jakie to są firmy do których się jedzie po ile godzin można pracować zeby taki wyjazd miał sens. I ile mozna zarobić w takie 6 tygodni.

25.03.2024 07:40

Dzień dobry, zachęcamy do kontaktu z dziełem rekrutacji - tel. 58 698 83 22 (pon. - pt. 8.00 - 16.00) - odpowiedzą na wszelkie Pana pytania co do naszych ofert pracy. Nasze aktualne oferty znajdzie Pan zawsze na naszej stronie - www.baltix.se w zakładce Oferty pracy lub bezpośrednio pod linkiem: https://baltix.elementapp.ai/career

24.03.2024 20:46

Szukam pracy w dziale rekrutacji, działałam już na rynkach skandynawskich, dlatego chciałabym się dowiedzieć czy nie znajdzie się możliwość podjęcia pracy w wewnętrznej strukturze firmy:) Niestety na ten moment nie widzę żadnych interesujących mnie ofert pracy. Będzie mi bardzo miło jeśli napiszecie, czego oprócz znajomosci języków wymaga firma.

25.03.2024 07:34

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Na ten moment nie prowadzimy naboru do działu rekrutacji. Jeśli chciałaby Pani jednak przesłać swoje cv pod kątem przyszłych rekrutacji, można to uczynić poprzez link: https://baltix.elementapp.ai/application/v2

13.02.2024 03:36

Ten system 6/2 tyg to jak działa w praktyce? Chodzi mi o ogłoszenie spawacza, ono mnie interesuje, ale szczerze powiem, że z takim się jeszcze nie spotkałem, albo inaczej na to mówiono. Z góry dziękuję, jak ktoś znajdzie chwilę i wyjaśni.

13.02.2024 07:08

Dzień dobry, system 6/2 tygodnie oznacza, że pracuje Pan przez 6 tygodni w Szwecji, a następnie zjeżdża Pan na 2 tygodnie na odpoczynek do Polski. Za każdym razem podróż jest opłacana przez nas. Jeśli, za zgodą biura, jedzie Pan swoim prywatnym autem, to dodatkowo wypłacamy kilometrówkę.
    ReviewUserIconMisza

12.02.2024 14:15

Witam Jestem zainteresowany podjęciem pracy u Państwa jako spawacz Mig Mag aktualnie pracuję 16 rok w wielkim zakładzie w Polsce jako spawacz angielskiego niestety nie znam Proszę o jakieś informacje odnośnie kryterium rozmowy kwalifikacyjnej Pozdrawiam

13.02.2024 07:05

Dzień dobry, jeśli chodzi o oferty pracy, gdzie język angielski nie jest wymagany, to mamy obecnie ofertę na stanowisko Spawacz - ślusarz. Jeśli ma Pan doświadczenie również w pracach ślusarskich, to zachęcamy do aplikowania. Tę, jak i pozostałe oferty zawsze znajdzie Pan na naszej stronie www.baltix.se w zakładce Oferty pracy, lub bezpośrednio pod linkiem: https://baltix.elementapp.ai/career Zachęcamy również do kontaktu z działem rekrutacji - tel. 58 698 83 22 (pon. - pt. 8.00 - 16.00)
    ReviewUserIconEdward

15.11.2023 20:43

Zauważyłem że możliwa jest praca w systemie 6/2 na czym dość mi zależy.czy z językiem Niemieckim da się tam funkcjonować?? Mam 11 lat stażu właśnie w Niemczech lecz nigdy nie znalazłem takiej oferty 6/2 i jedynym kierunkiem jest Szwecja w której nigdy nie byłem.czy spawacze są nadal potrzebni??? Od kiedy,jakie warunki,co z zakwaterowaniem etc. Będę wdzięczny za każdą konstruktywną odpowiedź,pozdrawiam

16.11.2023 10:23

Dzień dobry, w większości przypadków komunikatywna znajomość języka angielskiego jest niezbędna. Bywają jednak oferty dla osób bez angielskiego. Obecnie dotyczy to stanowiska Spawacz - Ślusarz . Pod linkiem https://baltix.elementapp.ai/career znajdzie Pan zawsze wszystkie nasze aktualne rekrutacje, w tym również tą wspomnianą. Na stanowisko Spawacz prowadzimy rekrutację ciągłą, więc wyjazdy również odbywają się na bieżąco. Naszym pracownikom zapewniamy pokoje 1 osobowe z dostępem do Internetu. Zachęcamy do aplikowania. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania, prosimy o kontakt z działem rekrutacji - tel. 58 698 83 22 (pon. - pt. 8.00 - 16.00)

16.06.2023 08:53

16.06.2023 09:03

Dzień dobry, próbki spawalnicze przeprowadzamy przede wszystkim w Gdyni, ale również w Nowym Sączu, Jelcz - Laskowicach i w Rykach. Zachęcamy do aplikowania przez: https://baltix.elementapp.ai/career

27.03.2022 11:25

Jak nazywa się firma do której wysyłają spawaczy w Szwecji?
    ReviewUserIconJa

09.02.2023 19:47

Firm do których wysyłają jest wiele na terenie Szwecji. Nie da się wskazać jednej.
    ReviewUserIconKocioł

07.09.2022 22:18

Jak panowie na CNC jaka kasa ( chodzi mi na czysto ) jak to z tymi rotacjami 6/2 i czy w firma jest ok
    ReviewUserIconLukasz

14.12.2021 11:57

Witam pracowałem przez firmę baltix w Szwecji rekrutację wspominam dobrze, opiekę firmy podczas rekrutacji, wszelka pomoc w zorganizowaniu przelotu jak i zakwaterowania, stawki według doświadczenia ja oceniam współpracę z tą firmą bardzo dobrze. A ci co piszą negatywne komentarze to po prostu osoby które się nie nadawały do pracy. Życzę firmie baltix wszystkiego dobrego
    ReviewUserIconHans Kloss

19.11.2021 07:17

Czy pracodawca wymaga paszportu covidowego aby podjąć pracę ?
    ReviewUserIconSpeed glas

03.10.2021 19:42

Witam jakiej stawki można spodziewać się na początku w firmie jako spawacz 135 ? 10 lat doświadczenia

04.10.2021 08:33

Dzień dobry, wszelkich informacji na temat warunków zatrudnienia udzieli Panu dział rekrutacji - tel. 58 698 83 22. Biuro jest czynne od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00.

Oferty pracy - Baltix.se sp. z o.o.

Spawacz / Spawaczka - obsługa robota spawalniczego

Ljungby

Operator CNC - Frezer (k/m)

Västerås

Spawacz 135 (k/m)

Ljungby

Operator CNC - Tokarz (k/m)

Västerås

ReviewUserIconWelder

25.08.2021 16:20

Witam. Jakie probki spawalnicze są do zaliczenia ? Chodzi mi o grubość materiału i pozycje spawania
    ReviewUserIconNurek

12.04.2021 15:38

Baltix jak każda firma ma swoje zalety i negatywy.Sam szef sprawia pozytywne wrażenie.Podchodzi indywidualnie do każdego.Zaopatrzenie pracownika ( spawacz) jest na dobrym poziomie (2 pary ubrań spawalniczych i nowiutki Speedglas). Kontakt dobry Jedyny minus to ludzie (słabe ogniwo w każdej firmie) a(usunięte przez administratora).Kto tam był to Wie o czym piszę.Ogólnie Baltix na Plus .Nurek.
    ReviewUserIconSami

20.08.2020 16:18

Na jaka kasę można liczyć na tokarkach CNC?

21.08.2020 07:01

Zapraszam do kontaktu z Działem rekrutacji (tel. 58 698 83 04) - tu można uzyskać wszelkie informacje odnośnie zatrudnienia.
    ReviewUserIconKris

16.07.2020 19:30

Nie można narzekać, kasa się zgadzała , warunki mieszkaniowe były ok . Większość rzeczy które mówili w biurze miały odzwierciedlenie w rzeczywistości. Firma napewno na plus , a tym którym się nie chce pracować zawsze będą narzekać
    ReviewUserIconPytanie

27.05.2020 11:45

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w Baltix?

07.07.2020 13:00

Dzień dobry, wszelkich informacji na temat warunków zatrudnienia udziela Dział Rekrutacji pod numerem +48 58 698 83 22. Zapraszamy do kontaktu.
    ReviewUserIconPiotruś

17.05.2020 21:03

Firma bardzo dobra Ludzie bardzo mili Pieniądze na czas Poznałem tam nawet fajnego chłopaka (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconNajlepszy spawacz w dziejach b

25.04.2020 15:41

Najlepszy spawacz w dziejach baltixu ;to prawda co do przelewów wypłata idzie w 3 etapach kasa taka sobie jak dla spawacza to cienko trochę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Baltix.se?

ReviewUserIconziomus

18.04.2020 16:06

co chcecie od Borsuka ,niech odprawia te swoje pogrzeby i oglada Papierza(usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconDziwneee

14.04.2020 16:49

Borsuk jakoś długo się tam trzyma
    ReviewUserIconNajlepszy spawacz w dziejach

14.04.2020 16:46

Najlepszy spawacz w dziejach baltixu.Firma jaka tako ok kwatery to nie są niewiadomo jakie luksusy .Problem jest z ludźmi ktoś (usunięte przez administratora) nowych pracownikow firmy.nie wiem może się mylę ciężko wyczuć co niektórych ale daje wiele to do myślenia
    ReviewUserIconchuck

01.08.2018 11:29

Pozytywne opinie są pisane z biura w Gdyni, ta firma jest jak świńka morska, ani to świńka, ani morska.
    ReviewUserIconSnopik

19.01.2020 12:14

Potwierdzam że pozytywne opinie są pisane przez pracowników biura (info bezpośrednio od źródła :))
    ReviewUserIconSnopik

16.02.2020 12:17

Piszą z Wami osoby z biyra, tzn pozytywne opinie to oni. Chyba czas ujawnić ip :)...
    ReviewUserIconłukasz cwiek

26.01.2020 09:20

No to i ja napisze co mysle o firmie. Kada zawsze na czas, mieszkana to nie hotele z piecioma gwiazdkami ale czepiac tez nie ma sie czego. Z biurem wspolpraca na piatke a pracowalem przez prawie trzy lata. Osobiscie polecam i to bardzo
    ReviewUserIconRafał

28.01.2020 18:52

A dlaczego już tam nie pracujesz? Na jakim stanowisku pracowałeś? Chce aplikować na operatora pras jak będzie oferta. Jak stawka i warunki mieszkaniowe?
    ReviewUserIconłukasz ćwiek

05.02.2020 11:49

Dziecko mi sie urodzilo i musze byc teraz przy zonie. Bylem operatorem CNC. Stawki ustalasz indywidualnie. Akurat to nie pierwsza firma z ktora jezdzilem ale bylem zadowolony
    ReviewUserIconNick

31.01.2020 16:42

Nie polecam tej firmy. Przyjmują ludzi na krotki okres obiecując góry złote a prawda jest taka że miałeś być tylko jako zapchajdziura bo Szwedzi niewyrabiali z robota. Co pewien czas problemy z kasą. Wcześniejsza kadra była lepsza. Teraz zostały przyjęte damulki które zadzierają nosa i myślą ze pozjadały rozumy. Ciężko co kolwiek załatwić. Co do kwater to zależy jak trafisz. Kasa marna chyba za godzinę No i robota zależy gdzie trafisz ale w wiekrzosci jest jakaś pomyłka. Firma dobra dla początkujących ludzi albo dla tych co chcą tylko sobie coś dorobic. Chcesz wiedzieć więcej jedz i się przekonaj.

Kontakt - Baltix.se sp. z o.o.

Podolska 12 lok. 1 81-321 Gdynia

Branże: Usługi techniczne

ReviewUserIconSpaw

16.01.2020 11:54

Nie polecam tej firmy (usunięte przez administratora) i kasuja za co sie da . Nie polecam
    ReviewUserIconJakub Gebhardt

16.02.2018 12:33

Drogie Koleżanki i Koledzy! Dziękuję za pozytywne opnie - te cieszą najbardziej. Negatywne dają do myślenia i przyjmuję je na przysłowiową "klatę". Wszystkich nie da się uszczęśliwić, ale obiecuję, że się staramy :-) Odpuszczam pyskówki i napiszę merytorycznie o tym, co najważniejsze - faktycznie mieliśmy drobny poślizg w tym miesiącu z zapłatą wszystkich wynagrodzeń, ale ostatni przelew właśnie wyszedł - czyli spóźniliśmy się raptem 1 dzień, a sytuacja ta dotknęła 1/3 wszystkich zatrudnionych! Nie będę się tłumaczył dlaczego tak się stało, bo to nasz problem i obowiązek rozliczać się z pracownikami w terminie. Jestem jednak dumny, że udało się maksymalnie ograniczyć niedogodności z tym związane i rozwiązać problem. Baltix jest firmą rodzinną i istnieje od 1990 roku, rekrutacją i wynajmem pracowników zajmujemy się od 2004 r. Były wzloty i upadki, ale obecnie Baltix ma bardzo mocną pozycję na szwedzkim rynku, kilkunastu aktywnych klientów, około 90 osób zatrudnionych i stabilną sytuację finansową. 1 kwietnia 2018 roku, zgodnie ze szwedzkimi zbiorowymi układami pracy wprowadzamy podwyżki. Od kilku tygodni nasi pracownicy mogą korzystać z pakietów medycznych. Ponosimy wszystkie koszty związane z Waszym wyjazdem za granicę, oprócz wyżywienia. Oferujemy pracę w systemach 6 tygodni w Szwecji na 2 tygodnie w Polsce, oraz 5 na 1 lub 4 na 1 w uzgodnieniu z pracownikiem i klientem. Nigdzie i nigdy nie rozliczamy się akordowo! Nasi klienci prowadzą natomiast statystykę efektywności pracy, jak to jest powszechnie praktykowane we wszystkich zakładach produkcyjnych. Np. Jitech, który jest naszym największym klientem wprowadził nawet system motywacyjny i najlepsi pracownicy otrzymują dodatkowo 5 zł netto do każdej godziny, jeśli osiągają wysoką efektywność i jakość wykonywanej pracy. Można zarobić! W Norwegii, Niemczech czy Holandii zarobicie więcej, natomiast praca z Baltixem w Szwecji niesie ze sobą inne zalety: pewność pracy, duża ilość godzin, dobre warunki mieszkaniowe, internet, dobre warunki socjalne w zakładach naszych klientów, dogodne połączenia lotnicze i promowe, stała opieka naszych konsultantów, ubezpieczenia grupowe, pakiety medyczne, kilometrówki, dostęp do aut służbowych w razie potrzeby, pomoc w podnoszeniu kwalifikacji zawodowych, stałe (polskie) umowy o pracę - oskładkowane i opodatkowane w kraju, a dla chętnych możliwość przejścia na "szwedzkie" zatrudnienie. Podsumowując oferujemy "święty spokój" w pakiecie :-). Zapraszam do współpracy i pozdrawiam wszystkich zadowolonych! A zawiedzionych zapewniam - Następnym razem zrobimy to jeszcze lepiej!! :-) Jakub Gebhardt Dyrektor zarządzający
    ReviewUserIconTiti oul

03.11.2018 19:35

Panie Jakubie. Czytam Pana wypowiedzi i powiem panu jedno . Oby Ci sumienie nigdy nie dawało spokoju...
    ReviewUserIconHaha

06.01.2020 20:13

Takie bajki moze pan dzieciom na doranoc opowiadać.. miało to trwać chwile.. a problemy z wyplatami są notoryczne.. podnosi pan stawki swoim pracodawcom bez zadnego slowa.. z czym wiążą sie zwolnienia waszych pracowników.. przez pracodawców..

01.02.2019 16:03

Koledzy spawacz jak średnio wychodzicie na rękę za miesiąc pracy ?
    ReviewUserIconja

21.06.2019 10:50

koron szwedzkich :)

06.01.2020 19:55

Nie chodzi o to ile zarabiasz chodzi o to jak cie traktują.. i o to że na pieniądze które ciężko zrobiłeś musisz czekac..wypłaca ci najniższą krajową i na reszte musisz czekac..

06.01.2020 19:43

Co do firmy i ludzi którzy nią zarządzają.. Na początku obiecują ci wszystko..co tylko chcesz usłyszeć.. jak juz wyjedzie bedziesz na miejscu.. okazuje sie jak to jest.. brak kontaktu z kordynatorem wrazie wypadku.. brak wyplat na czas.. jak masz kredyt na mieszkanie malo ich to obchodzi.. dostaniesz najnizsza krajową i sobie radz sam.. pracodawca jak bedzie z ciebie zadowolony malo ich to obchodzi.. zmieniają lokalizację pracy bez uzgodnienia.. strasza jak chcesz zjechac do polski.. jak zauważysz ze oni nie wywiązują się z umowy .. bardzo duza rotacja zwalniaja bez mrugnięcia okiem.. nie polecam szkoda czasu i nerwów..
    ReviewUserIconJj

20.12.2019 12:08

Właśnie chciałem dzwonić o pracę jako spawacz ale nie lubię czekać za kasa więc chyba nie warto?
    ReviewUserIconXxx

09.11.2019 07:22

Jak wypada 10 w niedzielę to zapomnijcie że dostaniecie wypłatę w piątek. Teraz jeszcze poniedziałek wolny więc ta śmieszna pierwsza rata pewnie we wtorek będzie.
    ReviewUserIconPytanie

07.11.2019 09:17

Czy firma Baltix w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    ReviewUserIconPracownik

07.11.2019 14:31

Nic nie finansuje jak wymagany jest jakiś papier to załatwia gdzie go wyrobić ale ty za to płacisz
    ReviewUserIconPracownik

06.11.2019 17:00

Nie polecam kiedyś było spoko teraz problemy z kasa wieczne . Brak słów . Dzwonisz do biura to ci makaron na uszy nakładają . Szkoda nerwów na ta stawkę
    ReviewUserIconMariusz

05.10.2019 21:15

Problemy z wypłatami. Opóźnienia i na raty. Kiepskie warunki podróży promem.

30.08.2019 18:04

Ostrzegam operatorów CNC tokarzy oraz frezerów za tak małe pieniądze nie warto się nawet fatygować słyszałem historię spawaczy co Baltix z nimi wyprawia jak niektórzy są zastraszani i muszą wyrabiać jakieś kosmiczne normy i sam się przekonałem na własnej skórze jaka to firma nie polecam
    ReviewUserIconAdi

29.08.2019 17:09

Dają 10.5 euro na rękę śmiech na sali to już w Holandii masz 12 na czysto za tą samą robotę i wszytko opłacone
    ReviewUserIconZyzior

29.08.2019 17:03

Nie polecam miesięczne wypłat stawka słaba a praca nawet nie warto o tym mówić gdzie już nikt nie chce pracować oni wysyłają tam ludzi nie świadomych co ich na miejscu czeka
    ReviewUserIconpat

06.08.2019 03:13

4/5 jak to mozliwe? toc t
    ReviewUserIconMcArthur

25.06.2019 13:11

Firma nierzetelna. Wypłata pojawia się w 3 przelewach, o które ciągle się trzeba upominać , w tym miesiącu stała się dziwna rzecz, ponieważ miesiąc się kończy, a całej wypłaty jak nie było na koncie, tak nie ma dalej! Nie polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Baltix.se sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Baltix.se sp. z o.o.!