Dbam O Zdrowie (DOZ)

Misja i wartości

Nagrody i wyróżnienia HR

Benefity

Proces rekrutacji

5. Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ) Warszawa Nugat 3

WebsiteIconDOZ S.A.

Nie przegap nowości o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)!

Sonia

22.10.2018 08:33

Praca w DOZ? Najniższe możliwe wynagrodzenie, pracy więcej niż gdziekolwiek, bo poza kolejkami pacjentów (niezadowolonych przez braki asortymentu - magazyn nie może być zbyt duży!), Należy wypełnić milion bzurnych marketingowych rzeczy. Zapomnij o premii, płatnych nadgodzinach czy podwyżce. Lojalki za kursy, których nawet nie opłaca DOZ, tylko firmy jeszcze płacą dozowi za promowanie ich marek. A potem Ty płacisz dozowi, że pomogłes mu zarobić. 6 tysięcy złotych. Great place to work - TYLKO na tym właśnie plakacie Lubię atmosferę w Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) za: Jeśli trafisz na dobrą ekipę - to będzie jedyne, co pozwoli Ci przetrwać

22.05.2018 14:46

@nick O co dokładniej chodzi z umową za szkolenia? Mógłbyś rozwinąć ten temat? Mam jeszcze jedno pytanie do ogółu pracowników. Czy każdemu pracownikowi jest oferowana umowa lojalnościowa w firmie DOZ? Zachęcam Was do odpowiedzi.
    Wiki

09.07.2018 11:06

Mój brat pracuje w zupełnie innej branży i jeśli decyduje się na jakiekolwiek szkolenie to też podpisuje tzw. lojalkę. Także jest to normalny wymóg skoro szkolenie jest dofinansowane. Pracodawca też jakoś musi się zabezpieczyć.

16.07.2018 20:00

Szkolenia beznadziejne, do niczego nieprzydatne. A na pewno nie podnoszące kwalifikacji... I trzeba podpisać umowę. Jak nie podpiszesz, to cię zwolnią. Super, tylko się cieszyć !

09.06.2018 13:46

@kornelka Poruszyłaś bardzo ciekawą kwestę i również podpinam się pod Twoje pytanie. Ponadto, ile dokładniej ten okres trwa? Nie widzę, żeby ktoś pisał o tym okresie, który trzeba przepracować w firmie Dbam O Zdrowie, dlatego jeśli możesz napisać więcej - będzie to bardzo cenna informacja.
    kornelka

09.06.2018 16:04

Jeśli chodzi o szkolenie z kosmetyków okres trwa 2 lata od momentu zakończenia. Oczywiście szkolenie to śmiech na sali, bo konkretne firmy uczą jak i dlaczego sprzedawać ich produkty, wydaje mi sie, ze doz za nie nie placi, praktycznie nie nabywa się tam obiektywnej wiedzy dotyczącej dermatologii czy też składników kosmetyków. Zastanawiam się czy doz kazał komuś zwracać kasę za to szkolenie? Został mi jeszcze rok, a sytuacja w mojej aptece jest taka, że zwialabym stąd nawet dziś.
    F

08.06.2018 09:10

Radze zapoznac sie z opiniami na drugim profilu Doz Warszawa - ten z 2 gwiazdkami - wiecej opinii..
    kornelka

06.06.2018 22:51

A czy słyszeliście żeby ktoś musiał zwracać pieniądze za te szkolenia z kosmetyków? chętnie bym stąd odeszła ale nie minął mi jeszcze okres do odpracowania
    zzs

30.05.2018 22:50

Byłam na rozmowie do apteki w Warszawie. Rozmowa ok, wszystko wygląda dobrze, minus stawka mniejsza niż w obecnej aptece, ale za to wszystko na umowie. Czy wynagrodzenia są na czas i czy są premie, bo podobno jest fajny system premiowy
    Reni

02.06.2018 17:33

wynagrodzenia zawsze na czas, premie są, ale ostatnie dwa miesiące niskie; atmosfera ok

28.05.2018 15:28

@Aga Wybacz, że dopytam, ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam. Umowa lojalnościowa jest tylko dla osób, które idą na szkolenie, później firma DOZ zmienia formę zatrudnienia, tak? Popraw mnie jeśli źle Cię zrozumiałam.
    Aga

28.05.2018 18:45

Nie. masz normalną umowę o pracę tylko dodatkowo umowę szkoleniową tzw lojalke ze zaplacisz 500zl jak sie zwolnisz
    anonymous

22.05.2018 09:43

Pracuję w Bydgoszczy i nie narzekam, dobra atmosfera, wynagrodzenia ok, czasami ciężko ze względu na dużą liczbę pacjentów.
    FM

14.05.2018 13:06

Polecam pracę w aptece. Fajna atmosfera, szkolenia(ale z lojalką na rok), fajna koordynator w Warszawie, zarobki lepsze niż u prywaciarza ale mogłoby być lepiej.
    Polina

16.05.2018 10:53

Rok lojalki szybko zleci a szkolenia się przydadzą.
    nick

18.05.2018 12:07

a u nas stawki całkiem normalne, szkoda tylko umowy za szkolenia
    ZN

16.05.2018 09:29

Pracuję pod Warszawą, regionalny ok, dużo pracy z towarem, nawet za dużo. Towar przychodzi w za dużych ilościach. Dobra atmosfera, dużo komunikacji(czasami za dużo), wynagrodzenie na czas, szacunek dla ludzi, wynagrodzenia na odpowiednim poziomie
    Robert

10.05.2018 18:07

Hej, znalazłem na pracuj ogłoszenie że DOZ szuka specjalisty ds. zakupów, praca ma być w Warszawie, gdzie się właśnie przeprowadzam. Czy ktoś z tu obecnych pracował może w tym dziale? Jak atmosfera i zarobki? Warto aplikować?
    Fury

10.05.2018 18:14

Moim zdaniem aplikować zawsze warto, każda kolejna rozmowa kwalifikacyjna to jakieś doświadczenie, można się sprawdzić, a przy okazji zobaczyć jakie są warunki finansowe i tzw. socjal.
    Gość6543

08.05.2018 13:04

Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bardzo sympatycznie i profesjonalnie, przyznam, że jeszcze wtedy wiązałam przyszłość z firmą. Pracuję tu już dwa miesiące i mam pewne spostrzeżenia. DOZ nie prowadzi szkolenia wdrażającego w nowe obowiązki, wszystkiego trzeba nauczyć się samemu, najlepiej nie pytać i nie prosić o pomoc. Komunikacja w dziale niestety kuleje. Zarobki małe, firma znajduje się praktycznie na końcu Łodzi. Umowy nie przedłużę, rozglądam się za inną pracą. Odradzam pracę w tej firmie!
    Marta

27.04.2018 17:38

Proszę o informację o opiece medycznej, czy są różne pakiety, czy zależy to od stanowiska? Pytam o Warszawę - praca w centrali. Pozdrawiam Marta

06.04.2018 11:20

@Ona, a jesteś zadowolona z atmosfery w pracy i oferowanych Ci warunków? Czy w DOZ jest szansa na awans w strukturach firmy? Są szkolenia podnoszące kompetencje? @Magdalena22, masz oczywiście rację, każdy ma swoje oczekiwania i wrażenia. Niemniej wiele osób przed podjęciem pracy zapoznaje się z opiniami innych, dlatego zachęcam również Ciebie do wyrażenia swojej subiektywnej opinii. Jesteś zadowolona z pracy?
    Z

16.04.2018 20:20

Tak bez problemu można awansować na stanowisko kierownika, czego jestem przykładem. Jeśli chodzi o atmosferę to w Warszawie nie mogę narzekać. Wynagrodzenia mogłyby być lepsze, jednak przynajmniej mam wszystko na papierze a nie jak wcześniej pod stołem, nie zapłacony ZUS. Idealnie nie jest, ale źle też nie
    oNa

09.04.2018 12:44

Nie wiem czy tu tylko piszą tych co powywalali? Bo mam wrażenie, że pracuję w innej firmie. Pracy co prawda jest dużo i czasami na wczoraj. Jednak atmosfera i kontakt na poziomie apteki, opiekuna i nawet dyrektorów jest naprawdę ok. Nikt nie drze papy, nikt nie robi jazd.
    Dla oNa

10.04.2018 11:26

Tak to ta sama firma wystarczy zadzwonić do innych aptek i się dowiedzieć oczywiście poza kierownikami aptek wzorcowych i szkoleniowych bo one sa wyróżniane przez zarząd ale już my ich personel niekoniecznie
    buggnorzee

14.04.2018 22:16

oni nikogo nie są w stanie wywalić z pracy prócz pojedynczych przypadków, popracuj trochę w innej aptece to będziesz mieć porównanie, niebo a ziemia, warto zmienić doz na coś innego, dużo większy komfort pracy, więcej pieniędzy
    Iga

04.04.2018 21:03

Pip kontroluje czas pracy lidzie piszcie do nich to Wam zapłacą

09.04.2018 12:39

Sylwia jesteś wspaniała :*
    Kuba

10.04.2018 11:29

Może być i Sylwia :))
    Ona

28.03.2018 20:38

Firma jak każda inna, liczy się zysk i duży obrót. Taki mamy klimat, cytując... więc czemu tu się dziwić. Każdy chce zarobić. Ja pracuję i się cieszę, że mam tą pracę, bo zanim ją dostałam to tylko biegałam od apteki do apteki żebrząc o jakieś pół etatu chociaż. Jak komuś się praca nie podoba to niech zmienia albo się zwalnia, wtedy zobaczy jak świat wygląda z puntu widzenia bezrobotnego.
    Dozia

28.03.2018 23:33

Oj... w tych czasach ciężko jest być bezrobotnym farmaceutom. Ważne, ze praca Ci się podoba.

Kontakt - Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Nugat 3 02-776 Warszawa

DOZ S.A.
    stażystka

13.03.2018 18:09

Chciałabym się starać o pracę w DOZ. Jestem po stażu i szukam stabilnej pracy, wydaje mi się, że zatrudnienie w dużej sieci da mi taką stabilność. Różnie mówią o pracy w korpo, ale określone z góry zasady i jasna ścieżka rozwoju są dla mnie ważne. Chciałam was zapytać o zarobki, można coś ponegocjować? Bo na forach są różne opinie w tym temacie.
    Magdalena22

22.03.2018 13:54

DOZ Opole czyli konkretna placówka? a tutaj jest pytanie ogólne, a ogólnie warunki są przystępne. Skoro chcesz odbyć staż, to w sieci DOZ możesz się zaczepić, a co dalej sama ocenisz i zdecydujesz. Co pracownik to inna opinia i inne oczekiwania. Moim zdaniem najlepiej samemu ocenić czy się podoba praca czy nie.
    farmaceutka

28.03.2018 09:43

Informacje tam zawarte dotycza ogolnie pracy w DOZ (nie w konkretnym miejscu). Jest tam najwiecej informacji.
    Magdaaaa

22.03.2018 21:37

Byłam pracownikiem w centrali Łódzkiej. Przeczytałam opinie o DOZ i powiem, że nie do końca zgadzam się z negatywnymi opiniami. Wszytko zależy do jakiego działu i ekipy się trafi. Były działy, gdzie ludzie nie męczyli się zbyt mocno ale były też działy, gdzie ludzie pracowali non stop. Sądzę że dużo tu zależało od bezpośredniego przełożonego. I im wyżej było się zarządu, tym więcej pracy. Podsumowując: fajna atmosfera, niezły Social, stabilne zatrudnienie. Minusy: ilość zadań, wszystko na wczoraj etc. Reasumując pracę Polecam.
    Kopanska

27.03.2018 21:41

Ja niestety pracuję jeszcze w Centrali łódzkiej i potwierdzam, że praca tutaj to męczarnia. Mam kredyt więc szukam pracy i odejdę. Generalnie to ciągle nadgodziny, obrażanie pracowników przez zarząd a szczególnie panią prezes. Rotacja pracowników bardzo wysoka, niskie płace, atmosfera grobowa. W Warszawie podobno jest jeszcze gorzej, codziennie ktoś się zwalnia. Wszystko kopiowane z innych firm, nic się nie robi dla pracowników. Pani dyrektor hr dziś odebrała wyróżnienie za najlepsze miejsce pracy- ciekawe ile za to wyróżnienie musieliśmy zapłacić. Podobno w aptekach pracują stażyści albo technicy bo już tylu magistrów się zwolniło przez ten super benefit jakim jest odpowiedzialność materialna. Ta atmosfera strachu, krzyki, obrażanie nas, manipulowanie przy premiach to napewno najlepsze miejsce pracy (to oczywiście mój sarkazm)
    Kopanska

27.03.2018 21:43

A to co piszą o DOZ Opole dotyczy całego DOZ-u
    Redaktor

23.03.2018 22:38

Szanowni Państwo dla wszystkich zainteresowanych pracą w DOZ polecam zapoznanie się z niżej podaną stroną Pozdrawiam https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,899554

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dbam O Zdrowie (DOZ)?

Alicja

20.03.2018 22:42

Jestem jeszcze obecnie pracownica mam nadzieje ze już niedługo. Ta firma to naprawdę koszmar nie polecam cały czas nadgodziny, kilka lizusów nim stop siedzi i donosi pani prezes, krzyki obrażanie przez panią orezes pracowników i zakres obowiązków codziennie inny bo pani prezes dzida coś karze zrobić — koszmar. Na szczęście jeszcze miesiąc i idę do nowej pracy
    farmaceut

16.03.2018 19:35

Gigantyczny zapier....ol (chociaż to zależy w dużej mierze od konkretnej apteki), premia tylko na papierze - a to ustalony nierealny do zrealizowania obrót, a to sprzedaż przykasowa (w aptece za to powinien być paragraf!) za mała, a to "tajemniczy pacjent" zjechał aptekę w ocenie obsługi (nawet nie był u ciebie tylko innego pracownika - odpowiedzialność zbiorowa w XXI wieku). Przez rok "współpracy" na konto wpłynęło sumarycznie mniej niż 200 pln premii, mimo że system pokazywał co miesiąc 400+ za sprzedaż.
    Klientka

20.03.2018 09:20

Jako klientka nie życzę sobie wpychania mi suplementów diety, jestem świadoma ich definicji, że nie mogą mieć przypisywanego działania leczniczego. Myślałam, że farmaceuci mają etykę zawodową, ale jest tu inaczej. Są jeszcze na szczęście apteki, w których można uzyskać leki na zwykłe przeziębienie bez zasięgania opinii lekarza.
    Osmiotrnica

28.02.2018 19:55

Czy jest tu ktoś kto pracował na wyższym stanowisku ?? Jakie są opinie o centrali i oddziale w Łodzi ??
    Krzak

19.03.2018 12:17

Pracowałem w centrali w Łodzi, praca mało rozwijająca, nudna, niskopłatna w stosunku do porównywalnych ofert rynkowych. Przełożeni niezbyt zainteresowani tym co robisz, generalnie jak nie masz nic ciekawszego na oku to wbijaj, popracuj chwilę i poszukaj czegoś sensowniejszego.
    Grażyna

26.02.2018 11:35

Widze ze jeszcze nikt sie nie pochwalił o podpisywaniu odpowiedzialnosci finansowej za magazyn apteczny. Apteka samoobsługowa jednak w umowie o odpowiedzialności zaznaczone jest wyraznie ze towar jest dobrze zabezpieczony. Kradzieze notoryczne i to właśnie pracownicy musza za to płacić z wlasnej kieszeni co jest jakimś absurdem. Proszę przeczytać opinie na go work doz Olsztyn tam pracownicy wszystko dokładnie opisali, nie bede sie juz powtarzać :)
    Barbara

23.02.2018 14:59

Najgorsza sieć aptek, w której pracowałam w swoim życiu. Straszny bałagan, brak pomocy aptecznej, olbrzymie braki magazynowe, często rotujący personel i koordynator, który nie ma zielonego pojęcia o pracy w aptece i próbuje zastraszaniem osiągnąć cel. Za pierwszym stołem w większości stażyści, brak magistrów farmacji i co za tym idzie obsługa pozostawiająca wiele do życzenia. Pozostałe rzeczy najgorsze jakie sobie tylko można wyobrazić.
    jasiek

18.05.2016 14:25

no i wydaje mi się, że jakoś stanęli na nogi bardziej, bo widze, że jest praca u nich jako technik farmacji no i wymagaja tutaj takich rzeczy jak: odpowiedzialność, samodzielność i zaangażowanie w pracę, samodzielności i skuteczności w działaniu, znajomości obsługi programu KAMSOFT
    Ania-anna-kow

11.01.2018 11:52

Firma DOZ stara się na bieżąco ulepszać działania oraz działać na korzyść pracowników.
    anka

14.11.2014 17:03

moje przypuszczenia sie sprawdzają, zawsze złe opinie wypływają od byłych i niezbyt szczęśliwych pracowników. Czy są więc obiektywne?
    aśka

06.01.2018 09:58

nie pracujesz w aptece DOZ to nie wiesz jakie zasady tam panują. Wydano specjalną książeczkę zasad etycznego postępowania pracownika, w której jasno i wyraźnie zakazują wypowiadania sie negatywnie na temat firmy . pozdrawiam
    Kamila

11.01.2018 11:50

w każdej większej firmie jest coś takiego jak zasady etycznego postępowania pracownika, więc dla mnie to nic "specjalnego".
    Asiaaa

18.11.2017 22:06

A czy ktoś wie jak wygląda praca na infolinii doz?
    onn

08.11.2017 17:25

Ile u nich może zarobić technik farmacji?
    anka

31.07.2017 14:42

zatrudniać techników farmacji i będzie po sprawie, w 90 procentach to sprzedawca, wpisuje w wyszukiwarke DOZ schorzenie i witaminy i suplementy sie wyswietlaja, recepta to tylko wyciagnac z szuflady, reszta to czytanie ulotki, wiekszosc aptek DOZ ma korzystne godziny otwarcia, obsluga zlecen internetowych, to podaje sie numer, Kosmetyki -dermokonsultantka
    gość

22.12.2014 15:42

z tą obiektowością to może być różnie, wiele zależy jak się dany pracownik z firmą rozstawał, z pewnością ci co w dobrych relacjach nie odchodzili z pracy, moga być małoprzyjaźnie nastawieni. To oni moim zdaniem najczęściej narzekaj na firme.
    graz_a

31.01.2014 16:40

a ostatnio nawet nagrodę im przyznali za przestrzegania zasad równości płci w miejscu pracy:) Takie genderowe wyróżnienie, na czasie:) Nie dość ze stabilnie zatrudnieni to jeszcze szansa na równouprawnienie.
    Pursuit

12.11.2014 21:18

Pracowałem w siedzibie.. śmieszne rzeczy tam się dzieją. Równouprawnienie to ściema.. nie zauważyłem tego.. Odwołali zarząd któ pogrązył jeszcze bardziej firmę... nie polecam. Pensje śmieszne
    aneta

29.12.2013 21:44

Potwierdzam stała pensja to u nich atut, stabilne zatrudnieni również. No i nadgodzin nie robię:) Do pracy mam blisko, jak matka małych dzieci jestem naprawde zadowolona z obecnej pracy. A zwolnienia zdarzają się teraz wszędzie.
    anetka

29.11.2013 11:59

Zaczełam na stażu, po którym zaproponowano mi umowę o prace, pensję może bez szału, ale zawsze płatną w terminie. Ponadto nigdy nadgodzin nie robie, wszystko zgodnie z grafikiem. sprzedaż przykasowa najpierw mnie trochę zirytowała, ale z czasem przywykłam. generalnie praca nie jest najgorsza.
    Andzia

27.06.2012 22:18

Zatrudnili, obiecywali stabilizację po czym po krótkim czasie wyrzucili na bruk. Pan P chyba nie dorósł do roli wodza... Mając analityków tak trudno było przewidzieć poziom kosztów? Żenada... Zarobki nie specjalne, flota beznadziejna. Inni może mają inne spostrzeżenia ale mnie potraktowali jak zabawkę. Zrobiła swoje i wypad!

Zostaw merytoryczną opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)